#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η ατέλειωτη καρκινοβασία της ευρωζώνηςΣτον αέρα 6η δόση και νέο δάνειο, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης- τρόικας- Σε βαθύτατες αντιθέσεις και εξάρσεις οικονομικού πατριωτισμού προσκρούει η απόφαση της 21ης Ιουλίου, φέρνοντας την Ελλάδα ακόμη πιο κοντά σε τυπική και πραγματική χρεοκοπία
Σκηνικό αποσύνθεσης επικρατεί στις πολιτικές ηγεσίες της ευρωζώνης, ενάμιση μήνα μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου που χαρακτηρίστηκε ως «ιστορική» για να αποδειχθεί τις επόμενες μέρες και εβδομάδες πουκάμισο αδειανό. Παρ’ ότι οι πολιτικές παρενέργειες του αιφνίδιου (;) ναυαγίου στις συνομιλίες ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την 6η δόση του δανείου σε όλο το φάσμα της ευρωζώνης δεν είναι ακόμη σαφείς, έχει γίνει προ πολλού προφανές ότι και χωρίς αυτή την εμπλοκή η συμφωνία για τον νέο δανεισμό της Ελλάδας καρκινοβατούσε. Και μαζί μ’ αυτή καρκινοβατεί το όλο εγχείρημα απεμπλοκής της ευρωζώνης από την κρίση χρέους. Πολύ χαρακτηριστικά, ο Ισπανός επίτροπος Χοακίμ Αλμούνια, παλαιότερος «επιτηρητής» και της ελληνικής οικονομίας, αναρωτήθηκε αυτή την εβδομάδα πώς είναι δυνατό η ευρωζώνη να αποφύγει την πολιτική διάλυση αν δεν αποφασίσει γρήγορα τον αυστηρό συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής των χωρών μελών της.

«Διεθνιστικός» εθνικισμός

O... " θεμέλιος λίθιος " του Τζέφρι


ΚΑΙ ... ΑΝΤΙ- ΣΑΡΔΑΜ ΟΘΟΝΗ!
 

Δεν μπορούσε να μην τιμήσει με σαρδάμ την ομιλία του στη Συνδιάσκεψη ο Γ. Παπανδρέου. Η έκφραση "θεμέλιος λίθιος ", προστίθεται  στα τοπ των σαρδάμ που έχει εκτοξεύσει.

Τόχουμε πει στους συγγραφείς της ομιλίας του. Να μην του βάζουν δύσκολες λέξεις και εκφράσεις, όπως πχ "θεμέλιος λίθος". Επίσης πόσες φορές...
να το ξαναπούμε; Να του γράφουν τους λόγους με σαρδάμ και να τους λέει κανονικά.

Πάντως οι διοργανωτές έκαναν κάτι καλό σήμερα . Υπήρχε, όπως βλέπετε και στη φωτό,  τεράστια οθόνη πίσω από τον ΓΑΠ και ορισμένα δύσκολα που έλεγε τα... έγραφαν εκεί  και το "έντυναν " και με εικόνα μάλιστα για να καταλαβαίνουμε όλοι τι ακριβώς εννοεί.

Και ο πλήρης "θεμέλιος λίθιος":

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!


syntagma 5.6.2011ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Μαζικότατη είναι η προσέλευση του κόσμου στο πρώτο φθινοπωρινό ραντεβού των «αγανακτισμένων», δημιουργώντας νέα κοσμοπλημμύρα στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πλατείες της χώρας..
Η λαϊκή παρουσία αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στο κίνημα των πλατειών στη μάχη εναντίον των καταστροφικών μέτρων που έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τις δυνάμεις τους με τον ήδη συγκεντρωμένο κόσμο στο Σύνταγμα ενώνουν και οι φοιτητές με πορείες των συντονιστικών των κατειλημμένων σχολών προς την πλατεία.

ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ!...OΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΙΑ (ηθικη) ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ


Αφορμή στάθηκε η ομιλία του στελέχους Παναγή Βλάχου που ήταν… ταύρος μαινόμενος!
Άναψαν τα αίματα στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ!

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλλονιά, Παναγής Βλάχος
, άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, προκαλώντας τον εκνευρισμό στο ακροατήριο και κάποιοι άρχισαν να τον.. βρίζουν!
«Κάτσε κάτω κοπέλα μου, εγώ δεν είμαι βολεμένος σαν και εσένα»
– είπε σε κάποια ενώ όταν σηκώθηκαν τρία στελέχη για να τον προκαλέσουν, εκείνος κατέβηκε από το βήμα και πήγε μα άγριες διαθέσεις προς το μέρος τους!
Τελικά, με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, το επεισόδιο έληξε, ωστόσο το κλίμα δείχνει πως είναι βαρύ.
Και πλέον, φαίνεται…
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
http://anarhogatoulis.blogspot.com/

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΜΕΣΩ TWITTER?


Άνθρωπος, υποτίθεται, σοβαρός.
Καναλάρχης και εκδότης με 7 οικονομικούς συντάκτες στην διάθεσή του, και... αυτός στέλνει μπιλιετάκια μέσα απ το twitter στο Βενιζέλο.
Θαυμάστε τον... H Διαγραφή του χρέους της ...Γερμανίας το 1953 με την ¨Συνθήκη του Λονδίνου¨


 

( Λεζάντα φωτογραφίας : ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ  ΣΑΡΚΟΒΟΡΟ )


του Τάσου Παπαδόπουλου
 

Και μία μικρή παρατήρηση στο τέλος ( Υ.Γ. ) του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨  προς τον συντάκτη του καλού εμπεριστατωμένου άρθρου

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Μπαταχτζήδες και τσαμπατζήδες οι «συνεπείς» και «τυπικότατοι» κατά τ' άλλα Γερμανοί!


Μάρτυρας η αθέτηση της υπόσχεσής τους να επανεξετάσουν τα χρέη τους προς τους πιστωτές τους. Tο «Τέταρτο Ράιχ» έγραψε τη δέσμευσή του στα παλαιότερα των ενδυμάτων του, με τις πλάτες της Ουάσινγκτον…
Tον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει αναπτυχθεί ένας ζωηρός διάλογος σχετικά με το χρέος στην ελληνική κοινωνία, ένα χρέος που βρίσκεται κυρίως στα χέρια των «εταίρων» μας γαλλογερμανών και για την εξυπηρέτηση του οποίου οι «εταίροι» μας στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, μας φόρεσαν στο σβέρκο απανωτά μνημόνια. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πρώτη στιγμή έθεσε το στόχο της διαγραφής του χρέους και σήμερα υπάρχει πια μια υπολογίσιμη μάζα ανθρώπων που συντάσσονται με αυτό το αίτημα.
Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης έχουν αναφερθεί πάρα πολλά παραδείγματα διαγραφής χρέους (Αργεντινή, Ισημερινός κ.λπ.). Ακόμα και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεκίνησαν το σύντομο ταξίδι τους στην ιστορία με την άρνηση του χρέους τους προς τους Βρετανούς. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες βγήκε στη φόρα ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα διαγραφής χρέους και συγκεκριμένα αυτό της Γερμανίας.

Παύλος Σιδηρόπουλος - Να μ'αγαπάς..


Το συνολικό πακέτο των τηλεγραφημάτων του Wikileaks

2/9/2011 20:07
H αμερικανική πρεσβεία ζητούσε την προστασία της ανωνυμίας των αντιπροέδρων του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνου Βερέμη και Θεόδωρου Κουλουμπή, για τις πληροφορίες και εκτιμήσεις που έκαναν σχετικά με την αποτυχία ιδιωτικοποιήσης των πανεπιστημίων. Η πρεσβεία χαρακτήριζε την ιδιωτικοποιήση ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα.
http://bit.ly/o7p03X


2/9/2011 19:50

Η σημερινή εκπρόσωπος Τύπου του ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο «κάρφωσε» τον Ιγνατίου στους Αμερικανους

2/9/2011 17:25
H αμερικανική πρεσβεία έστειλε τον μουσουλμάνο βουλευτή της ΝΔ, Ilhan Ahmet, στο περίφημο International Visitors program του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - ένα από τα προγράμματα ανταλλαγής πολιτικών και προσωπικοτήτων που στόχο έχει να μεταφέρει σε μελλοντικούς ηγέτες τις αμερικανικές θέσεις. Το πρόγραμμα, έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν προσωπικότητες όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Τόνι Μπλερ  αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
http://bit.ly/r8lwN3

Συναίνεση


 
 Νίκος Μπογιόπουλος
 
Ο Λοβέρδος, ο Ρέππας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μπακογιάννη, ο Χατζηδάκης, ο Βενιζέλος, ο ΛΑ.Ο.Σ. (και όχι μόνον αυτοί) μιλούν για «συναίνεση» και «συνεργασία».

Εκδοτικά συγκροτήματα είτε επαινούν τη «συναίνεση» στην Παιδεία και τη θεωρούν ως «γενική πρόβα» μιας ευρύτερης «συναίνεσης»,
είτε εισηγούνται τη «συναίνεση» εξακολουθητικά, αφού όπως λένε - προσπαθώντας να πείσουν το ακροατήριό τους και να στρώσουν το έδαφος - «χρειάζεται συνεργασία», «ευρεία συνεργασία», «συνεργασία κυβερνητική».

*
Πέρα, όμως, από το τι «χρειάζεται» ο τόπος, υπάρχει και το τι βιώνει ο τόπος.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Αυτό που βιώνει ο τόπος είναι κάτι που προέκυψε ανεξάρτητα από αυτό που εισηγούνται οι πλασιέ της «συναίνεσης»;

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ....


Ξεκίνησα να πάω σε ένα μαγαζάκι που είναι περίπου ένα τέταρτο δρόμος από το σπίτι μου. Το μαγαζάκι αυτό είναι ένας τόπος ευτυχίας για μένα. Η ιδιοκτήτρια μια γυναίκα γεμάτη φαντασία, χιούμορ, ευγένεια, έχει δημιουργήσει ένα χώρο που μοιάζει με μια φωλιά θησαυρών. Εχω καθίσει ώρες σ΄αυτό το μαγαζάκι σκαλίζοντας τα μικρά θαύματα που έχει μαζέψει, πίνοντας αχνιστό καφέ και κουβεντιάζοντας για χίλια δυο πράγματα.... Μια από αυτές τις μικρές οάσεις ανθρωπιάς και ομορφιάς μέσα στη ασχήμια..

Εφτασα κούτσα κούτσα, γιατί ακόμα φοράω το μποτάκι μου νάρθηκα, κι έμεινα εκεί να κοιτάω τις άδειες τζαμαρίες και το λουκέτο στη πόρτα σαν χαμένη.... Μπήκε λουκέτο στο παράδεισο. Οπως μπήκε στο παλιό μπακάλικο που κάθε φορά που πέρναγα στεκόμουν να απολαύσω τις μυρουδιές μιας εποχής που είχε οριστικά χαθεί. Οπως μπήκε λουκέτο και στο μαγαζάκι με τις επιδιορθώσεις που μας είχε βγάλει μια ζωή από τα δύσκολα....


Ισως φταίει που είμαι από μια γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε τα πρώτα της χρόνια βλέποντας ακόμα καλαίσθητες εικόνες γύρω. Είμαι από εκείνα τα αγύριστα κεφάλια που θεωρούν κατοικία πολυτελείας εκείνη έχει ένα μικρό κήπο, ανθρώπους να κουβεντιάζουν και σπιτικό φαί να μυρίζει. Από εκείνα τα αγύριστα κεφάλια που θεωρούν πως τα τεράστια σουπερ μάρκετ, οι ουρανοξύστες, οι αχανείς κατοικίες οι φραγμένες παραλίες και οι ζωές γεμάτες φανταχτερά ηλίθια μπιχλιμπίδια είναι φτιαγμένα για ράτσες δράκων κι όχι ανθρώπων....

Συνέντευξη Βενιζέλου. Τον πίστεψε άραγε κανείς;


Του Δημήτρη Κυπριώτη*

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, προχώρησε σήμερα σε εσπευσμένη συνέντευξη τύπου μετά τη ξαφνική διακοπή των συνομιλιών με την Τρόικα.

Με τη γνωστή του ακατάπαυστη πολυλογία, για μια ακόμη φορά ο κ. Βενιζέλος θεώρησε ότι μπορεί να συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Δυστυχώς για αυτόν όμως που έχει επιλέξει το δρόμο  να αυτογελειοποιείται, αφού φθάνουν λίγες μόνο ώρες για να διαψευσθούν στην πάξη όσα με απύθμενο θράσος  υποστήριξε σε κάποια προηγούμενη δήλωση ή συνέντευξή του.

Στην ουσία όμως για να είμαστε ειλικρινείς,   δεν κάνει και αυτός τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνει 2 χρόνια τώρα ο Πρωθυπουργός. Ψεύδονται και οι δύο ΑΣΥΣΤΟΛΑ, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής. Και δυστυχώς αυτό το μάθημα προσπαθούν να το εμπεδώσουν και σε όλα τα μικρα, μεσαία ή μεγάλα κυβερνητικά στελέχη, που όποιον και αν ακούσεις να μιλάει, αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι  λέει συνειδητά ψέμματα.

Μα δεν βλέπουν τηλεόραση?


(Μια σύντομη ματιά με μερικά λινκ στις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.)
Μα δεν βλέπουν τηλεόραση?
Χαρακτηριστική η απορία του αντι-κανταφικού αντάρτη που μαζί με την ομάδα του αντιμετώπισαν πυρά στη μικρή πόλη της Ragdaline. Οι κανταφικοί δεν βλέπουν τηλεόραση κι ακόμα αντιστέκονται στην ‘απελευθέρωσή’ τους.
«Στη Ragdaline, οι αντάρτες έπεσαν σε παγίδα.
‘Μας την έστησαν!’, φώναξε ο 27χρονος μαχητής Alaa Mansuri, τρέχοντας για κάλυψη.
Η πόλη αντιστεκόταν σθεναρά, με τους ‘κανταφικούς μαχητές’ να κάνουν σαφές οτι δεν επρόκειτο να υποχωρήσουν χωρίς μάχη.
Δεν καταλαβαίνω. Γιατί πολεμούν ακόμα? Δεν βλέπουν τηλεόραση?’ ρωτά ο ‘επαναστάτης’ Agraw Assiny, 23 ετών
Μερικοί απ’αυτούς μάλλον δε βλέπουν τηλεόραση και δεν έχουν αντιληφθεί οτι η εξάμηνη σφαγή έχει να κάνει με τον ανθρωπισμό, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι κανταφικοί φαίνεται να είναι τόσο οπισθοδρομικοί που φτάνουν στο σημείο να πυροβολούν εναντίον τηλεοπτικών συνεργείων:

ΠΡΟΣΟΧΗ...


Η Οικονομική καταστροφή που επιβάλλουν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, η πολυδιάστατη κρίση και η Άμεση Δημοκρατία TOY ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟY 

Εισαγωγή
Ευχαριστώ αρχικά την Λαϊκή Συνέλευση (ΛΣ) Χαλκιδας για την πρόσκληση της και ιδιαίτερα για τον τύπο της πρόσκλησης της που με έπεισε να μετάσχω, αντίθετα με αυτό που θεωρώ παρωδία Άμεσης Δημοκρατίας (ΑΔ) στο Σύνταγμα, όπου και αρνήθηκα  να πάρω μέρος. Το γεγονός ότι με καλέσατε απλά για «να συζητήσουμε μαζί», σαν ίσος προς ίσους, και όχι να έλθω σαν ο «ειδικός» που θα σας καπελλώσει μαζί με άλλους ειδικούς σε μια νέα έκδοση τηλεοπτικού πάνελ (συνήθως και με τους ίδιους τηλεοπτικούς αστέρες των καναλιών) το εκτιμώ ιδαίτερα.
Γιατί αυτό είναι η πεμπτουσία της ΑΔ: το δικαίωμα ισηγορίας στις αντιτιθέμενες απόψεις (και όχι απλά στον κάθε ομιλητή που είναι πρακτικά αδύνατο όταν έχουμε μια συνέλευση ακόμη και 1.000 ατόμων ―κάτι που μπορεί να γίνεται και με άλλους σκοπούς, όπως π.χ. στο Σύνταγμα όπου καλούσαν 5-6 «ειδικούς» να μιλήσουν υποτίθεται για την κρίση, αλλά στη πραγματικότητα για το Χρέος και οι οποίοι απλά διατύπωναν παραλλαγές των ίδιων διαχειριστικών απόψεων, με το τουπέ του ειδικού, ενώ η ίδια η πλατεία βομβαρδιζόταν με τις ίδιες απόψεις, με βίντεο σαν το debtocracy, με πανό μέσα στη πλατεία για τον Λογιστικό Έλεγχο, με περίπτερο για το ίδιο θέμα κ.λπ. σε μια συντονισμένη εκστρατεία να περάσουν στη ΛΣ τις αποπροσανατολιστικές διαχειριστικές απόψεις για την κρίση.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣΣχεδόν όλες οι ιδεολογίες και τα πολιτικά μορφώματα, από τον μαρξισμό ως την μοναρχία, τοποθετούν στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον ηγέτη. Τον έναν που επιδρά με τον λαό, που διαμορφώνει και διαμορφώνεται από αυτόν. Ή του ηγέτη που έρχεται ως…απεσταλμένος του Θεού. Και στις δύο περιπτώσεις ο ηγέτης, λειτουργεί πάνω από την κοινωνία και a priori για το καλό της. Είτε λοιπόν ο ηγέτης υπηρετεί τον Θεό, είτε την Ιστορία, το θέμα είναι ότι πουθενά δεν αναφέρονται οι λαϊκές δυνάμεις, ως κινητήριοι μοχλοί. 
Οι ιδεολογίες-δόγματα ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές αφετηρίες, δεν υπολογίζουν τον αστάθμητο παράγοντα που ονομάζεται άνθρωπος. Τον αντιμετωπίζουν ως ακόλουθο, παρία, δούλο, όργανο ή “σύντροφο”. Λες και ο καθένας μας ως πολίτης δεν έχει καμία δυνατότητα να παρέμβει στην διαμόρφωση των γεγονότων. Ειδικά οι αριστερές ιδεολογίες (και κυρίως αυτές που αποκτούν θέσεις εξουσίας) ακόμη και τις εξεγέρσεις τις θεωρούν απαραίτητες μόνο αν “ωριμάσουν οι συνθήκες”, δηλαδή μόνο αν εκείνες δώσουν έγκριση. Στα θεοκρατικά κράτη, οι πολίτες μένουν έρμαια των “θεόπνευστων” πολιτικών που ακολουθούν ένα σχέδιο “από ψηλά”. Στα δεξιά πάλι καθεστώτα, ας είναι καλά το…έθνος.

Διαρροή που (τους) "καίει"


Άρθρο απο το Ποντίκι για τις αποκαλύψεις τις Wikileaks και τις διασυνδέσεις της αμερικανικής πρεσβείας με τους ξεπουλημένους προδότες του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛάΟΣ και Ντόρας:

Το συνολικό πακέτο των τηλεγραφημάτων από τις πρεσβείες των αμερικανών όπου γης προς την Ουάσιγκτον έχει φύγει πλέον από τα χέρια των Wikileaks και του περιώνυμου ιδρυτή τους Τζούλιαν Ασάνζ. 
 
Κυκλοφορεί πλέον ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο με τα τηλεγραφήματα αφιλτράριστα όσον αφορά ονόματα αμερικανών αξιωματούχων και άλλα ευαίσθητα για τους αμερικανούς στοιχεία. 
Είτε πρόκειται πάντως για διαμάχη μεταξύ του Ασάνζ και πρώην συνεργατών του (ένας πρώην στενός συνεργάτης του κι ένας δημοσιογράφος της Γκάρντιαν) εμείς είμαστε σε θέση να μάθουμε κάποια πραγματάκια όσον αφορά την εδώ Πρεσβεία, καθώς η ιστοσελίδα The Press Project απέκτησε πρόσβαση στο πακέτο και ανεβάζει σταδιακά τηλεγραφήματα με προτεραιότητα σε εκείνα που έχουν άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ


 

ΝΕΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ: ΤΖΑΜΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!


 «BAD BANK» ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΒΑΡΗ

Πιο δυνατά βάζει την Τράπεζα της Ελλάδος στο παιχνίδι διάσωσης των εμπορικών τραπεζών το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής εποπτείας που κατέθεσε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Η ΤτΕ θα μπορεί όταν ψηφιστεί ο νόμος ακόμη και προληπτικά να ζητήσει από μια τράπεζα με κακά οικονομικά στοιχεία να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με προνομιούχες μετοχές και εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης.
Επίσης, η ΤτΕ θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να διορίζει επίτροπο σε κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αν διαπιστώσει ότι κάποια εμπορική τράπεζα έχει χαμηλά ίδια κεφάλαια, παραβιάζει κανονισμούς για προβλέψεις ή κεφαλαιακή επάρκεια ή απλώς δεν μπορεί να φέρει σε πέρας από μόνη της τα απαραίτητα μέτρα εξυγίανσης.
Η Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορεί να υποχρεώσει μια τράπεζα σε κίνδυνο να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία σε άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο για όσο καιρό ορίσει, ενώ ορίζονται οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων η ΤτΕ μπορεί να λάβει μέτρα εξυγίανσης με σκοπό τη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού.

Οι στημένες προβοκάτσιες των Aμερικανών για το άσυλο


Απο το Wikileaks μαθαίνουμε οτι οι ΗΠΑ ενδιαφερόταν για το άσυλο και είχε βάλει στόχο τη κατάργησή του. Έτσι στα τέλη του 2009 ο αµερικανός πρεσβευτής συνοψίζοντας τη θεώρησή του για το άσυλο στη χώρα µας σε εµπιστευτικό τηλεγράφηµα σχολίαζε:

"Το µόνο µέρος στην Ελλάδα όπου η ελευθερία της σκέψης είναι σοβαρά περιορισµένη είναι οι ίδιες οι πανεπιστηµιουπόλεις»"

Τα τηλεγραφήματα του Wikileaks σχετικά με τις ανησυχίες των αμερικανών για το άσυλο μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή word,
εδώ

Στα
ΝΕΑ επίσης διαβάζουμε οτι
"Λίγο καιρό πριν από την αποστολή τού εν λόγω εµπιστευτικού τηλεγραφήµατος, σειρά βίαιων επιθέσεων σε πανεπιστηµιακούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είχε πυροδοτήσει τις συζητήσεις για την κατάργηση του ασύλου.

Η Αλλαγή ήταν τελικά Υποταγή.


Τριάντα επτά (37) χρόνια συμπληρώνονται από την ίδρυση του
Πασοκ, στις 3 Σεπτέμβρη του 1974...Κι όμως...
  Μοιάζει σαν να μην έγινε ποτέ!!
  Μοιάζει ένα...ανύπαρκτο παρελθόν!! 
Το κόμμα-οδοστρωτήρας. Το κόμμα-φαινόμενο. Το κόμμα-ελπίδα.
Ο "φορέας Αλλαγής" του Αντρέα, ακόμα και το "εκσυγχρονιστικό"
ρεύμα Σημίτη...μετεξελίχτηκαν σε Ηρακλειδέα του πιο άγριου νεο-
φιλελευθερισμού.
Στον σκληρότερο μεταπολιτευτικό Δυνάστη του Λαού.
Στην μεγαλύτερη πολιτική Απάτη.
Στον πλέον επαίσχυντο dealer.
Από το "Βυθίσατε το HORA" στο..."Βυθίσατε τη Χώρα".
Από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για την υπεράσπιση
της Δημοκρατίας στα...συνεχή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.
Από το Κοινωνικό Κράτος στην...πλήρη διαγραφή του.
Από την Εθνική Κυριαρχία στην...Εθνική Υποτέλεια.

Οι Γλύξμπουργκ παίρνουν τον ΠΑΟ! Θα μετονομαστεί σε "Τέως Παναθηναϊκός"


ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ !
 
Δεν ξαφνιαστήκαμε από την πληροφορία που δημοσιεύτηκε σε ουγγρικό  σάιτ, ότι ο γιος του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, Φίλιππος θα είναι ο νέος επενδυτής του τριφυλλιού.

Αντίθετα , το βασιλικό- ποδοσφαιρικό ντιλ πρέπει να γίνει. για  6  λόγους:


1. Ο Παναθηναϊκός είναι γεμάτος  από " τέως"  ποδοσφαιριστές.

2. Άνετα ο Παναθηναϊκός έτσι, μπορεί να ονομαστεί σε "Τέως Παναθηναϊκός".

3. Μερικοί παίκτες ( βλέπε Κατσουράνης) παίζουν και συμπεριφέρονται σαν γαλαζοαίματοι.

4. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν βασιλικά συμβόλαια.
5. Ο φετινός Παναθηναϊκός , είναι "Φρίκη", άρα κολλάει και η προσωνυμία της Φρειδερίκης.

6. Αμέσως θα γίνει και γήπεδο στο Τατόι.
 
http://antipetroula.blogspot.com/Ατέλειωτες Ανθρωποθυσίες.Χτες βράδυ "διεκόπησαν" οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και
Τρόϊκας. Θα επαναληφθούν μετά από 10 μέρες. Οι "διαφωνίες"
που προέκυψαν, θα επιλυθούν σε επίπεδο eurogroup.
Αυτά ανακοινώθηκαν  από το υπουργείο Οικονομικών.
Προχτές το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής παρέδωσε στον 
Πρόεδρο Πετσάλνικο μία  Εκθεση.
Αυτό το Γραφείο αποτελείται από τεχνοκράτες καθηγητές, έχει
διορισθεί από τη Βουλή, λειτουργεί αυτόνομα χωρίς έξωθεν
"παρεμβάσεις", με στόχο την ενημέρωση του συνόλου των βου-
λευτών.

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας
 
 
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Βρισκόμαστε εδώ, τη στιγμή που πάνω από 150 σχολές σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Βρισκόμαστε εδώ, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της, ΝΔ και ΛΑΟΣ, όπως και το μαύρο μέτωπο ΕΕ και ΔΝΤ, ήταν γελασμένοι που νόμιζαν ότι μας βρήκαν απροετοίμαστους. Βρισκόμαστε εδώ, μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, και δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την ανατροπή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αντιλαϊκή πολιτική. Βρισκόμαστε εδώ, δείχνοντας ότι η συναίνεση των κομμάτων εξουσίας, αυτών που οδήγησαν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δεν εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία, που εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται στους δρόμους και τις πλατείες.

Σήμερα 3 Σεπτέμβρη, στις 18.00 στο Σύνταγμα!


 

Γαύδος: Το δεύτερο μας Καστελόριζο
Σύμφωνα με την Ομηρική μας παράδοση η Γαύδος είναι η μυθολογική Ωγυγία,  νησί της Θεάς Καλυψώς κόρης του Άτλαντα[1]; Συγκεκριμένα στη Γαύδο-Ωγυγία  ο Οδυσσέας έμεινε 10 ολόκληρα χρόνια μέχρι να τον βοηθήσει η θεά Αθηνά να “δραπετεύσει” και να επιστρέψει στην Ιθάκη. 

Ποιος όμως από εμάς γνωρίζει ότι η Γαύδος είναι  ένα μικρό νησί του νομού Χανιών με πληθυσμό περίπου 100 άτομα και βρίσκεται  σε μια απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Κρήτη; 
 Ποιος επιπλέον γνωρίζει ότι  το νησί αυτό δένει ουσιαστικά  Ευρώπη και Αφρική στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου; 
 Τι σημαίνει αυτό για Κύπρο-Ελλάδα-Ε.Ε.; 
Τα ερωτήματα σημαντικά  και η άγνοια των περισσοτέρων από εμας σημαντικότερη.
Για τον λόγο αυτό, σκοπός του παρόντος άρθρου είναι η ανάδειξη της σημασιολογικής σπουδαιότητας του νησιού σε μια περίοδο όπου ενώ η προσοχή μας θα έπρεπε να επικεντρώνεται στα σοβαρά εθνικά προβλήματα ουσίας, εμείς δυστυχώς αναλωνόμαστε  με τα καπρίτσια μιας καταρρέουσας εξουσίας.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕ​Ρ!

 

Μετά το 2007 και την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των εθνικών οδών σε ιδιωτικές εταιρείες, αρχίζει να εμφανίζεται ένα ιδιότυπο κίνημα εναντίον των διοδίων, το οποίο μάλιστα γιγαντώνεται σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζει την κυβέρνηση και τους εργολάβους να...

 λάβουν ειδικά μέτρα για να το αντιμετωπίσουν.
Στο συγκεκριμένο βίντεο, τα ίδια τα μέλη του κινήματος εξηγούν τους λόγους της δράσης τους.
Επίσης μελη του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (http://www.oxidiodia.gr/) αναπτυσουν τους λογους που συμμετεχουν στο κινημα. Ακομη πως απο το κινημα εναντια στα διοδια μετεξελιχθηκε σε ενα κινημα συνολικοτερης ανατροπης σε οτι καταδυναστευει τις ζωες μας.