#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η πολιτική συγκυρία και το κίνημα των «αγανακτισμένων»


Είναι πλέον στον καθένα προφανές ότι οι μέρες και οι βδομάδες που έρχονται θα είναι καθοριστικές, τόσο για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση του κόσμου της εργασίας όσο και για τις εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό.
Το φάντασμα της χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού διαρκώς επανέρχεται στο προσκήνιο. Η Standard & Poor’s (και δεν είναι η μόνη…) εκτιμά ότι:
«Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011, εκτίμησε το στέλεχος της Standard & Poor’s, Ντέιβιντ Μπιρς, σε δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο Πεκίνο.
[…]
Η S&P είχε πει τον Ιούλιο ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προωθήσουν το σχέδιο για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
[…]
Ο Ντ. Μπιρς είχε εκτιμήσει, τον προηγούμενο μήνα, ότι η ελληνική πτώχευση είναι αναπόφευκτη, όπως και η έξοδος της χώρας από το ευρώ».[1]
Σύμφωνα με τον Paul Krugman:

Η Τουρκία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ! - Ένταση...

                                                                                         02-09-2011 14:48:19


Την απέλαση ("expel" χαρακτηρίζει την ενέργεια το BBC, δηλαδή "απέλαση") του Ισραηλινού πρέσβη στην Άγκυρα διέταξε η τουρκική κυβέρνηση και στην ουσία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις, αφού λίγο ενωρίτερα είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ.

Ο λόγος  για αυτή κίνηση που σηματοδοτεί την κλιμάκωση στην διπλωματική κρίση που ταλανίζει τις σχέσεις των δύο χωρών ήταν η άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο των 9 Τούρκων ακτιβιστών κατά την διάρκεια της επιχείρησης των ισραηλινών καταδρομέων στο πλοίο Mavi Marmara.

Επιπλέον όπως αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι αναστέλλονται όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ. Η ανακοίνωση αυτή της τουρκικής κυβέρνησης σχετίζεται με την έκθεση του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία από διαρροές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αναφέρεται ότι οι Ισραηλινοί καταδρομείς έκαναν υπερβολική χρήση βίας κατά την διάρκεια της επιχείρησης, αλλά και ότι ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ είναι νόμιμος.

Kάλεσμα για τις 3 Σεπτέμβρη
alt
 
   Ανακοίνωση Λ. Σ. Πλατείας Συντάγματος, 31/08/2011
 
  Στις 3 Σεπτέμβρη: Είμαστε Παντού - Κατακλύζουμε το Σύνταγμα
 
  Οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού.
Είμαστε όλοι και όλες. 
Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. 
Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. 
Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών.
 
  Όλοι συμφωνούμε ότι δεν θέλουμε στο κίνημά μας αντιπροσώπους, διότι εξορισμού αλλά και ειδικά σε αυτές τις πολιτειακές δομές και το οικονομικό σύστημα θα διαφθείρονται, θα αποκόπτονται από το λαό, θα τον προδίδουν.
Θέλουμε να αποφασίζουμε συλλογικά, εμείς για εμάς. 
 
Επιδιώκουμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. 
 
Η 3η Σεπτέμβρη είναι μια ημερομηνία, που μπορούμε να οικειοποιηθούμε αποδίδοντας της το πραγματικό νόημα, αυτό των λαϊκών αναγκών, διαχρονικά.

Τα χαμένα ιδανικά και τα καλά...γαμήσια
χαμένα ιδανικά
Ζούμε σε μια σάπια κοινωνία
των αχρείων και των πνευματικά αθλίων...
Αέναη μαλάκυνση, υποβαθμισμένη νοημοσύνη ή απλά μια πραγματικότητα;

Κάθομαι και προβληματίζομαι κοιτώντας τι γίνεται γύρω μας. Μήπως, όμως, είμαι απλά ένας ακόμη μαλάκας; Μήπως παραείμαστε ευαίσθητοι για να ζούμε σε αυτή τη σάπια κοινωνία των αχρείων και πνευματικά αθλίων και ηλιθίων;


Τα τελευταία 15 χρόνια που ασχολούμαστε ενεργά με την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, έχουμε δει πολλά και έχουμε βγει από τα ρούχα μας πολλάκις.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;
Εκλογικευμένες αντιλήψεις περί μίζας, γλειψίματος και αναξιοπρέπειας, πολιτικές προσιδιασμένες στο σύγχρονο σαδομαζο-lifestyle και ιδεοληψίες πλήρως αστήρικτες και άλογες συνέθεταν τη μαζική αντίληψη των πολιτών περί πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Φτάσαμε στο σημείο η αξιοπρέπεια να θεωρείται βλακεία και η ιδεολογία αναρχοκομμουνιστικό απολίθωμα.


Εμείς, τόσο ως κοινωνικά όσο και ως πολιτικά όντα ήμασταν φύσει αισιόδοξοι και λάτρεις της αλλαγής (μη συγχέεται τη λέξη με το βιασμό που αυτή έχει υποστεί από τις 2 κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια).


Nevertheless, είναι πλείστες οι περιπτώσεις όπου μέσα από αυτό το κωλοblog έχουμε επισημάνει την ηλιθιότητα, την αποβλάκωση και την κατάντια του μεγαλύτερου μέρους των κατοίκων αυτής της χώρας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, επαγγελματικής και διαπροσωπικής ζωής.

Η κυριαρχία της ιδεολογίας της πρωτιάς στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Του Χρήστου Κάτσικα
 
Οι πρώτοι, οι έσχατοι και η συνταγή της επιτυχίας

Αύριο, 29 Αυγούστου, με μια καθυστέρηση που επέτεινε την αγωνία των υποψηφίων, ανακοινώνονται οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων. 
Για μια ακόμη χρονιά δεκάδες χιλιάδες νέοι μπαίνουν στη μέγγενη των εισαγωγικών και βιώνουν την «αποτυχία» –οι πολλοί– και την επιβράβευση της «επιτυχίας» –οι λιγότεροι. Ένα σχήμα και ένα σύστημα που διατηρείται επίμονα εν ζωή για λόγους προφανώς σκοπιμότητας, όπως αναδεικνύει ο Χρήστος Κάτσικας στο κείμενο που ακολουθεί.
 
Η πίστη στη «φυσική ευφυΐα- χάρισμα» που διαφοροποιεί τους μαθητευόμενους μέσα στο σχολείο και αργότερα βέβαια στην κοινωνία, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί για δύο κυρίως λόγους : α) Πρώτα - πρώτα γιατί είναι μια αντίληψη που στηρίζει και στηρίζεται πάνω στην κοινωνική ανισότητα και κάθε προσπάθεια αναίρεσης της αυθαίρετης αυτής πίστης προσκρούει σ’ αυτούς που από κυρίαρχη θέση δικαιώνουν αυτή την ανισότητα β) γιατί αυτό το ιδεολόγημα είναι πολύ παλιό, πολύ ισχυρό και ευρύτατα διαδεδομένο.

Καιροσκοπισμοί...


Η κατάρρευση της οικονομίας της χώρας φαίνεται ότι έχει προεξοφληθεί. Δυστυχώς, όχι μόνο από τις αγορές, αλλά και από την εγχώρια κυρίαρχη πολιτική τάξη. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι κινήσεις και οι υπολογισμοί των κομμάτων εξουσίας και όσων μικρών ευελπιστούν να «συγκυβερνήσουν».

Οι πολιτικοί υπολογισμοί τους, οι οποίοι διαμορφώνουν τις επιλογές τους, δείχνουν ότι το βασικό - αν όχι μοναδικό - ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν δεν είναι πώς μπορεί να διασωθεί η χώρα. Το κεντρικό ερώτημα των υπολογισμών τους έχει να κάνει με τις πιθανότητες και τους τρόπους διάσωσης τους μετά την πιθανότατη πια κατάρρευση.

Τα εκλογικά σενάρια που εξετάζονται αντιμετωπίζουν ως δεδομένη την κατάρρευση της οικονομίας. Με αυτό ως δεδομένο, λοιπόν, τα ερωτήματα που τίθενται έχουν να κάνουν με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα βολεύει η εκλογική αναμέτρηση, αν αυτή πρέπει να γίνει πριν ή μετά το πιστωτικό γεγονός, αν ο σχηματισμός οικουμενικής συμφέρει τη σημερινή κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.

tvxs.gr: Εκμετάλλευση χωρίς σύνορα


Συγκέντρωση Τετάρτη 7/9
Ώρα 7 μ.μ.
'Εξω από τα γραφεία του tvxs,
Διον. Αρεοπαγίτου 3


Στις 17 Αυγούστου ο Στέλιος Κούλογλου απέλυσε μέσω e-mail εργαζόμενη στο tvxs, που δούλευε part-time και με μπλοκάκι.

Στο κάτεργο tvxs αυτές είναι οι εργασιακές συνθήκες: ελάχιστοι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι, οι υπόλοιποι "μαύροι", "μπλοκάκηδες", σε "πρακτική άσκηση" ή "εθελοντές". Παρόμοιες είναι οι συνθήκες εργασίας και στα υπόλοιπα ενημερωτικά sites.

Απαντάμε στα αφεντικά με την αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς μας και τη συλλογική μας δράση. Την επισφάλεια που μας φορέσανε καπέλο, ας την μετατρέψουμε σε ανασφάλεια δική τους.
•Άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης Α.Σ.
•Κανένας "μαύρος", κανένας με "μπλοκάκι"
•Συλλογική Σύμβαση Συντακτών για όλους τους εργαζόμενους στα sites    


Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΚΡΑΞΑΝ


Ώρα 11.30 και ο Θ.Πάγκαλος βρίσκεται στην Ομόνοια κοντά στο γραφείο του που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς.

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έβγαινε από το αυτοκίνητο του για να ανέβει στο γραφείο του δέχτηκε ΦΡΑΣΤΙΚΗ και μόνο επίθεση από δύο άτομα νεαρής ηλικίας, έναν άντρα και μία κοπέλα.

Ακαρίαια αντέδρασαν οι φρουροί του Υπουργού που ακινητοποίησαν τους νεαρούς και τους παρέδοσαν στους άντρες του περιπολικού που έφτασε αμέσως στο σημείο.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν μετά στην Κρατική Ασφάλεια όπου και κρατούνται.

Την είδηση επιβεβαιώσε ο κύριος Μαλαμής, Διευθυντής του Πολιτικού γραφείου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.


Μας είπε μάλιστα πως ο κύριος Πάγκαλος δέχθηκε την υβριστική επιθεση από έναν νεαρό άνδρα μια γυναίκα οι οποίοι αυτή τη στιγμή ανακρίνονται στην Κρατική Ασφάλεια.

Η σαπίλα δεν έχει τέλος


Διάβασα πριν από λίγο αυτό στο πρώτο θέμα...

Μπορεί να είναι μόνο τεσσάρων ετών, ωστόσο, η μικρή Maddy Jackson δε μοιάζει καθόλου με τις υπόλοιπες συνομήλικες της.

Φορώντας στηθόδεσμο με ενίσχυση, ψεύτικα οπίσθια και ξανθιά περούκα η Maddy θυμίζει μεγάλη γυναίκα.

Η 4χρονη είναι άλλο ένα από τα κοριτσάκια που θα πάρουν μέρος στον ριάλιτι διαγωνισμό ομορφιάς Toddlers and Tiaras στις ΗΠΑ που δείχνει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον σουρεαλιστικό κόσμο των καλλιστείων.


(μία εκ των διαγωνιζόμενων στη φώτο (!!)

(στο λινκ το υπόλοιπο άρθρο)

και αφού εκτόνωσα τα νεύρα μου γράφοντας μερικές εξυπνάδες αλά Manny δεξιά και αριστερά, άρχισα να σκέφτομαι διάφορα..για το τι κατάληξη μπορεί να έχει ένα τέτοιο κοριτσάκι (ανορεκτικό, εκδιδόμενο σε πλούσιους πελάτες, με διάφορες εξαρτήσεις), για το ποιοι άνθρωποι γίνονται γονείς (εδώ μου μπήκαν διάφορες ιδέες, ότι δηλαδή η στείρωση μπορεί να είναι και λύση- δυστυχώς αστειεύομαι) αλλά και για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία γενικότερα.

Ο "θεσμός" των καλλιστείων μου προκαλεί αναφυλαξία από πολύ μικρή ηλικία. Πόσο μάλλον όταν θύματά του είναι ανήλικα παιδάκια που δεν μπορούν καλά καλά να περπατήσουν και να μιλήσουν

ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ-Ντύσου πρόχειρα και βάλε το ροζ πουκαμισό σου

-Έλα, Μάκη.
-Ναι, ποιός;
-Ο Διοικητής σου ρε όρνιο, τί ποιός;
-Ωχ. Εε. Ναι. Διατάξτε κυρ Δοικητά!
-Κατέβα στο κέντρο Μάκη, έριξαν τον Ολυμπιακό του Βόλου μας και έχουν μαζευτεί ταραξίες για επεισόδια
-Μα είμαι σε κάτι βαφτίσια τώρα κυρ Δοικητά!
-Τί βαφτίσια μου τσαμπουνάς ρε γίδι; ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ, ΣΟΥ ΛΕΩ! Τσακίσου κι έλα αμέσως…
-Όπως είμαι;
-Ναι, έλα όπως είσαι.
-Μα…

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ : ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ¨ΗΤΤΗΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ¨

 ( και παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό , εάν ποτέ , με τα σημερινά δεδομένα , μπορέσει να υπάρξει στην Ελλάδα ¨Νικηφόρος Αριστερά¨ )


Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

Σίγουρα βρώμικοι ήταν όσοι συνέλαβαν το 89΄ για την δήθεν ¨κάθαρση¨ . Άλλο τόσο πιο λιγδιάρηδες και βρώμικοι ήταν όσοι μίλησαν για ¨βρώμικο 89...¨ 
Δεν είναι κακό ν΄αλλάζεις ιδέες και πολιτικό – ιδεολογικό στρατόπεδο στην διάρκεια της ζωής σου. Οι άνθρωποι μεταλλάσσονται ή εξελίσσονται.

Όμως είναι ανέντιμο να κρατάς για δεκαετίες το όνομα της ιδεολογίας , του πολιτικού συστήματος και του κόμματος , στο οποίο πια για πολλούς , δικαιολογημένους ή  όχι , λόγους δεν πιστεύεις. Να μιλάς για ¨Αριστερά¨ , για ¨Κομμουνισμό¨ η για ¨Νέα Αριστερά¨ , ενώ δεν πιστεύεις στην προοπτική της – συνολικά .
Και αυτό είναι το δράμα για τον ελληνικό λαό και για την ¨Αριστερά¨ .

Ένα παλιό καλό κόλπο υποδούλωσης


coproskylo.blogspot.com
Στη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σταθάκης, 24 ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, προέβλεπε αυτό που βιώνουμε σήμερα. Το θυμήθηκα και ανέτρεξα για την ακριβή διατύπωση. Έλεγε: “Η παραδοχή της χρεωκοπίας της Ελλάδας θα εγκαινιάσει αναπόφευκτα και σύντομα έναν κύκλο διαδοχικών χρεωκοπιών στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τη σειρά Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία. Ο κλοιός θα σφίξει γύρω από το απόλυτο διακύβευμα, τη Γαλλία”.

ΜΕΧΡΙ πριν από λίγο καιρό θεωρούσαμε την κρίση χρεών ευρωπαϊκή υπόθεση. Σήμερα ξέρουμε ότι δεν είναι. Στον χορό έχει μπει η πρώτη οικονομία του κόσμου, οι ΗΠΑ, αλλά και η τρίτη, η Ιαπωνία. Η κρίση χρέους δεν είναι κάτι σαν έκτακτο καιρικό φαινόμενο. Είναι αποτέλεσμα της απληστίας του κεφαλαίου και κυρίως της ασύδοτης δράσης του χωρίς κανόνες και διαιτητή. Τελικά το κεφάλαιο ανέτρεψε όλες τις ισορροπίες και κυριάρχησε επί της πολιτικής.Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Carroll Quigley ήταν ένας εκ των έσω, με σχέσεις στους διεθνείς τραπεζίτες.

Βγήκε ο Μπένι παγανιά για να μαζέψει 23% ΦΠΑ!