#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Κυνόδοντες...


Προσπάθειες για αποπληρωμή χρεών (Μια πολύ παλιά ιστορία ... ή μήπως παραμύθι;)


Δυο αιώνες η ίδια ιστορία...

Η Ελλάδα δανείζεται,η Ελλάδα οφείλει,η Ελλάδα προσπαθεί να αποπληρώσει τα χρέη της προς διάφορες τρόικες.Οι μεγάλες δυνάμεις ως δανείστριες και η ψωροκώσταινα ζήτουλας.


Η αποπληρωμή βέβαια, ποτέ δεν έγινε (ούτε θα γίνει) για δύο λόγους:


1. Φροντίζουν γι'αυτό οι απεχθείς όροι των προηγούμενων δανείων που καταληστεύουν το κράτος με υψηλούς τόκους και οι (κατά καιρούς) Έλληνες αξιωματούχοι που υπογράφουν (γιατί άραγε;) νέα τοκογλυφικά δάνεια ...

2.Φροντίζουν γι'αυτό οι δανειστές της Ελλάδας που αν και ξέρουν ότι τα προηγούμενα δάνεια δε θα αποπληρωθούν, μας ξαναδανείζουν (γιατί άραγε;)


ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ),ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ _ ΤΟΣΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ _ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ (ύβρεις από τις δανείστριες δυνάμεις,προτάσεις για απόσβεση του χρέους ,τόκοι που τρέχουν κλπ κλπ κλπ)

 

Κάθε χρόνο μας αποτεφρώνουν οι Νέρωνες της Νέας Τάξης...

ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ είναι η πιο μακάβρια μορφή τρομοκρατίας του πολυεθνικού κεφαλαίου, η θηριώδης υλοποίηση των στόχων του. Είναι η επιβολή μέσω της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της τρομοκρατίας όλων αυτών που προωθεί πολιτικά η Νέα Τάξη και οι εγχώριοι υπηρέτες της.

Μόνο όσοι δεν θέλουν να σκεφτούν δεν το βλέπουν…

ΟΜΩΣ, αν εξέταζε κανείς την πραγματικότητα των εμπρησμών στα μεταπολιτευτικά χρόνια, ως ΟΛΟΝ και συνδέσει τις αρθρώσεις της, θα καταλήξει κατηγορηματικά σε τούτο:
Οι εμπρησμοί αποτελούν ένα οργανωμένο σχέδιο των υπερεθνικών ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, πολλαπλών στόχων.

Οικονομικός στόχος: Η καταστροφή των υλικών προϋποθέσεων της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Μια μεγάλη δύναμη Αντίστασης
στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης είναι τα νοικοκυριά που «εμμένουν» στην καλλιέργεια γεωργικών αγαθών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Η Νέα Τάξη θέλει τον έλεγχο των ΠΑΝΤΩΝ, μέσω της καταστροφής κάθε γεωργικής και κτηνοτροφικής αυτονομίας. Θέλει τον ελληνικό λαό να μην καλλιεργεί ούτε ένα περιβόλι, να μην έχει ούτε μια κατσίκα και να είναι πλήρως εξαρτημένος από τις ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ των μεταλλαγμένων προϊόντων…

Ο Δημήτρης Καζάκης τα λέει έξω απ΄τα δόντια: "ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ"


ΘΥΣΙΑΖOYN ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

bank_rescue
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
WSJ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;
ΑΛΕΝ ΖΙΠΕ: ΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
 
Ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal (WSJ) και μία δήλωση του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ που φιλοξενείται στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung είναι άκρως αποκαλυπτικά του γεγονότος πως η χώρα οδηγείται συνειδητά από κυβέρνηση και τρόικα στη «σφαγή», προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες και η ευρωζώνη.
Άλλωστε, αυτό διαπιστώνει και το νεοσυσταθέν Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο, στην Έκθεση του Αυγούστου, που υπέβαλε στη Βουλή, όχι μόνο επισημαίνει τις μεγάλες αποκλίσεις στον προϋπολογισμό, αλλά και υπογραμμίζει ότι το δημόσιο χρέος έχει εξελάβει μια ανεξέλεγκτη αυξητική δυναμική (βλ. ρεπορτάζ παρακάτω) .
Τόσο με τη δήλωση του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών όσο και με το άρθρο της έγκυρης WSJ, εκφραστή των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων εκφράζεται η αγωνία ότι με μια πτώχευση της Ελλάδας (στάση πληρωμών) η ευρωζώνη ξηλώνεται και οι ευρωπαϊκές τράπεζες σωριάζονται ως πύργος με τραπουλόχαρτα!

Αυτονόητες απαντήσεις στις αυτονόητες απαντήσεις. (Σκέψεις απέναντι στο άρθρο του Ι. Πρετεντέρη στα Νέα, την Τετάρτη 31 Αυγούστου)


του Θάνου Ανδρίτσου
 
Έτυχε και εγώ, να διαβάσω το τελευταίο κείμενο του Ι. Πρετεντέρη. Έφτασα σε αυτό μέσα από τις οργισμένες αναδημοσιεύσεις που αρκετοί γνωστοί μου έκαναν στο internet. Διαβάζοντας το, όλων των ειδών τα συναισθήματα με διέτρεξαν, μέχρι που κατέληξα στην γνώριμη αδιαφορία για τον ίδιο, τη δημοσιογραφία που επιτελεί και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκφράζει. Ωστόσο αμέσως μετά σκέφτηκα να γράψω μια απάντηση. Όχι για να τη διαβάσει ο ίδιος, ούτε βέβαια διότι κατέχω τα μέσα ώστε η άποψή μου να φτάσει στα αυτιά του κόσμου που απευθύνονται τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Αλλά γιατί, έστω και αν το κάνω μόνο για μένα, η λάσπη πρέπει κάποια στιγμή να απαντιέται, πρέπει να έχουμε την πίστη ότι μπορούμε και επιβάλλεται να απαντάμε σε αυτή τη θλιβερή συμμορία μικρών γκεμπελίσκων που αποτελούν τη δημοσιογραφική στρατιά της κυβέρνησης, του μνημονίου και του κεφαλαίου. Δεν αρκεί πια μόνο η οργή και τα συνθήματα που φωνάζουμε εναντίον τους στις πορείες. Μπορούμε με λόγια και με πράξεις να ανατρέψουμε την επιρροή που έχουν στις συνειδήσεις ενός κομματιού της κοινωνίας, που βέβαια είναι σήμερα μικρότερη από ποτέ.

Οι φοιτητές ψηφίζουν καταλήψεις!


Τώρα είναι η ώρα των φοιτητών. Και οι φοιτητές ψηφίζουν καταλήψεις για την ανατροπή του νόμου μετάλλαξης του Πανεπιστημίου σε Ανώνυμη Εταιρεία. Ακόμη δεν βγήκε ο Αύγουστος και τα αμφιθέατρα γέμισαν από φοιτητές. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ άλλοτε. Γενικές Συνελεύσεις, και μάλιστα μεγάλης μαζικότητας, τέτοια εποχή. Οι φοιτητές ανατρέπουν και πάλι τα δεδομένα.

Οι Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοιήθηκαν χθες, μία απόφαση έβγαλαν: Κατάληψη. Όπως δείχνουν τα πράγματα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των Γενικών Συνελεύσεων, τα περισσότερα ιδρύματα θα τελούν υπό κατάληψη. Ήδη, μετά το Πάντειο, την Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, χθες αποφασίστηκαν εβδομαδιαίες καταλήψεις και στις 9 σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στις 16 από τις 21 σχολές του Παντεπιστημίου Πατρών, στο Μαθηματικό, το Βιολογικό και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, τους Φυσικούς και τους Πολιτικούς Μηχανικούς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ - 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


METKA: Αλληλεγγύη στους διαγραμμένους εργάτες


ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ! 

Καταγγέλουμε την άνανδρη και δειλή συμπεριφορά των λακεδών της εργοδοσίας τις ΜΕΤΚΑ στον Βόλο. Η δοτή διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων προσπαθώντας να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας ενάντια στους αγωνιστές εργάτες ( Βογιατζή Κ. , Καλανζή Β. , Παυλίδη Α.) που η επιχείρηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να απολύσει. Παρέσυρε τους εργαζομένους σε Γ.Σ του Σωματείου κάτω από το μάτι της εργοδοσίας για να επικυρώσουν μια απόφαση διαγραφής των τριών αγωνιστών συναδέλφων. Μια απόφαση ντροπή.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην Λαρκο στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που γίνονται στόχος μιας τόσο άδικης άνανδρης και αισχρής επίθεσης και καλούμε τους εργαζομένους της ΜΕΤΚΑ να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση ανατρέποντας μαζί και την δοτή διοίκηση του σωματείου.
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


 

Το τέλος της Μέρκελ


Διάσωση του ευρώ

Το κυβερνών κόμμα της Γερμανίας προωθεί πρόταση για περιορισμό του δικαιώματος ψήφου των βουλευτών στο κοινοβούλιο για θέματα που αφορούν τη διάσωση του ευρώ.
Οι βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου ανησυχούν διότι θα μπορούν να αποφασίζουν με περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη διάσωση του ευρώ. Ήδη το κυβερνών κόμμα παρουσίασε ένα μοντέλο τριών σημείων για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί η συμμετοχή του κοινοβουλίου. Σύμφωνα μ΄αυτό, το κοινοβούλιο θα είχε την υποχρέωση, για παράδειγμα, να αποφασίσει, αν  ένα κράτος- μέλος της εε μπορεί να καταφύγει στο ταμείο διάσωσης (EFSF).
Βερολίνο
Ήδη εδώ και εβδομάδες οι βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου απαιτούν από την γερμανική κυβέρνηση να συμμετέχουν πιο ενεργά σε θέματα που αφορούν αποφάσεις στην κρίση του ευρώ, καθώς το γερμανικό κοινοβούλιο έχει το κυρίαρχο δικαίωμα και υποχρεούται να αποφασίζει σε τελευταίο βαθμό για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Ωστόσο, για τη διάσωση του ευρώ και για θέματα υπερχρεωμένων χωρών η παράδοση αυτή ενδέχεται να αλλάξει με διαβάθμιση στο δικαίωμα απόφασης.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Michael Meister πρότεινε χθες ένα σχέδιο διαβάθμισης τριών σημείων πάνω στο θέμα. Σ΄αυτό προβλέπεται ο περιορισμός του κοινοβουλίου να συναποφασίζει στα συγκεκριμένα θέματα. Κατ΄αυτόν τον τρόπο διατηρείται από τη μία η ισχυροποιημένη στάση του κοινοβουλίου, από την άλλη παρέχεται στην ίδια την κυβέρνηση ζωτικός χώρος για χειρισμούς σε επίπεδο εε.
Το μοντέλο εστιάζει στα εξής τρία σημεία:

Καπιταλισμός...Πέτρος ΤσιολάκηςΣτον αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας , Βαρδής -Μαριάννα ...και λοιποί


Η  πλουτοκρατία αποχαιρετά έναν "γνήσιο αγωνιστή" της δημοκρατίας της και της ελευθερίας της.
Η πλουτοκρατία αποχαιρετά τον άνθρωπο που πάλεψε όσο κανείς για να διαλύσει το ΚΚΕ,  για να πάρει από το δρόμο της το "εμπόδιο" που  της δημιουργεί προβλήματα και που τελικά θα την ανατρέψει....και εκπρόσωπος της Alpha-Eurobank
Ακόμα στεφάνια έστειλαν  η οικογένεια Κόκκαλη, η οικογένεια Αγγελόπουλου, η οικογένεια Λιβάνη  ....

Η ΓΣΕΕ παραπλανά τους εργάτες, στηρίζει τα μονοπώλια.
Σχόλιο του ΠΑΜΕ για την ανακοίνωση της πλειοψηφίας 
 της ΓΣΕΕ ενόψει της ΔΕΘ
 
 
Nα απογυμνώσουν πολιτικά και οργανωτικά την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που παραμένει σταθερά στη γραμμή υπεράσπισης της τάξης που σφετερίζεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ενόψει της ΔΕΘ, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά αθωώνει: 
Α) Τους καπιταλιστές, όταν μιλώντας για "δόγμα νεοφιλελευθερισμού που υιοθέτησε η κυβέρνηση", επιχειρεί να πείσει το λαό ότι δε φταίει η καπιταλιστική ανάπτυξη, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά η συνταγή που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Παραπλανούν έτσι σκόπιμα το λαό, αφού προβάλλουν σα φάρμακο για τη λύση των προβλημάτων τα "αναπτυξιακά εργαλεία" που γέννησαν την κρίση, που οδήγησαν το λαό στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση. Π.χ. απλόχερες επιχορηγήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια, γαλαντόμα στήριξη επενδύσεων με κριτήριο την καπιταλιστική ανάπτυξη, κ.ά.

«Εκτός ελέγχου η δυναμική του χρέους»!


Βόμβα από αρμόδια υπηρεσία της Βουλής 

Από το Πρώτο Θέμα

Παραδοχή – βόμβα πραγματοποιούν οι επιτελείς του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στο μηνιαίο τους δελτίο λέγοντας ότι «η δυναμική του δημόσιου χρέους είναι εκτός ελέγχου». Αναλυτικά τα στοιχεία του δελτίου αφορούν στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011, ενώ στο κεφάλαιο με τίτλο «Δημόσιο Χρέος» μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

«Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο την δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου» και συμπληρώνει ότι «οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου (μείωση επιτοκίων κατά 1 εκατοστιαία μονάδα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας)».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ  ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Χωρίς κανένα πλέον πρόσχημα, οι χώρες που συμμετείχαν στην αιματηρή, βρώμικη ΝΑΤΟική επέμβαση στη Λιβύη, έρχονται να δηλώσουν σήμερα το «παρών» για το μεγάλο φαγοπότι που θα διεξαχθεί πάνω στα συντρίμμια της κατεστραμμένης χώρας και των χιλιάδων ανθρώπινων ζωών που χάθηκαν άδικα. Εξάλλου αύριο Πέμπτη 01.09 συνεδριάζει στο Παρίσι η ομάδα επαφής για τη Λιβύη με τη συμμετοχή  του έλληνα Πρωθυπουργού.
Κι αν διατηρούσε κανείς επιφυλάξεις για τους πραγματικούς λόγους της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη, πλέον καθημερινά κάθε ίχνος και επιχείρημα νομιμοποίησης της παρέμβασης καταπέφτει φανερώνοντας τις ιμπεριαλιστικές καθαρά διαθέσεις των γερακιών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Πρόσχημα και μόνον πρόσχημα για αυτόν τον βρώμικο πόλεμο ήταν η αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Λιβύη με την εκδίωξη του καθεστώτος Καντάφι και η ενίσχυση των εξεγερμένων στη Λιβύη.
Ο αποκλειστικός στόχος του βρώμικου Νατοϊκού πολέμου υπήρξε αντίθετα ο Νατοϊκός έλεγχος και η ποδηγέτηση των "εξεγερμένων' και όχι η ενίσχυσή τους, ο απόλυτος έλεγχος του Λιβυκού πετρελαίου και ο έλεγχος του "στρατηγικού" οικοπέδου που λέγεται Λιβύη, για τη "νομή" και διανομή των οποίων πρόκειται να δώσουν σκληρή μάχη μεταξύ τους οι νικητές "νεοσταυροφόροι"!

Βιασμός Νο 6...Καλό κουράγκιο!!


Οι εμπόροι ήρθαν.
Με τους φακέλους τους, το βλοσυρό ύφος και τη συνταγή...
Ηρθαν να πουλήσουν χρήμα.
Την 6η δόση.
Χρήμα πουλούν...Ανθρώπους και Πατρίδα αγοράζουν.
  Τρόϊκα και κυβέρνηση άρχισαν τα...προκαταρκτικά για τον επικεί-
μενο 6ο Βιασμό.
Καθηγητάδες, δημοσιογράφοι, και υπουργεύοντες καρεκλοκένταυ-
ροι άρχισαν να μοιράζουν...βαζελίνη.
Σύσσωμοι όλοι διατυπώνουν "απόψεις", μεταδίδουν "πληροφορίες"
και διαρροές.
Λίγες,σου λέει, οι επιχειρησιακές συμβάσεις. Αρα..."λογική" και
απαραίτητη η κατάργηση των κλαδικών!!

Το ΝΑΤΟ πίσω από την πτώση τής Τρίπολης - M.Dinucci


  Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στους Νιου Γιορκ Τάιμς διηγείται — χωρίς να έχει ανάγκη από πολλά λόγια — τι συμβαίνει στη Λιβύη. Η φωτογραφία δείχνει τρεις νεαρούς αντάρτες να κοιτάζουν με περιέργεια το απανθρακωμένο σώμα ενός στρατιώτη των κυβερνητικών δυνάμεων, που κείτεται δίπλα στα απομεινάρια ενός καμένου οχήματος. Οι νεαροί είναι αυτόπτες μάρτυρες τού θανάτου του, ο οποίος προκλήθηκε από επιδρομή τού ΝΑΤΟ. Εδώ και πέντε τουλάχιστον μήνες, σύμφωνα με ανακοινωθέν τού Διακλαδικού Στρατηγείου των συμμαχικών δυνάμεων στη Νάπολη, το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε πάνω από...

Κάθε πικραμένος στον πάγκο του.


Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ
Πυκνώνει ο αριθμός των πικραμένων από την αξεπέραστη καπιταλιστική κρίση, που μόλις δουν φως μπαίνουν νιώθοντας την ανάγκη να ρίξουν ένα ανάθεμα σε κάτι ...«σοβιετικό»!
Από εκείνον που προχτές μιλούσε για την ανάγκη απελευθέρωσης από την κομμουνιστική κατοχή που κρατά 30 χρόνια (δηλαδή κατ' αυτόν η ελεύθερη Ελλάδα έπαψε να υπάρχει με την πτώση της χούντας),
φτάσαμε στον άλλο που αξιώνει να τελειώνουμε με τα σοβιετικού τύπου πανεπιστήμια (εννοεί αυτά που 20 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, ακόμα συνεχίζουν να τροφοδοτούν την οικουμένη με τα καλύτερα μυαλά εξαιτίας ακριβώς του υψηλότατου επιπέδου τους;).

Νόαμ Τσόμσκυ: “Οι φοιτητές θα πρέπει να γίνουν αναρχικοί”


Συνέντευξη του Νόαμ Τσόμσκυ στο Γερμανικό περιοδικό Die Zeit

“Οι αναρχικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν τις εξουσιαστικές δομές. Πιέζουν αυτούς που ασκούν εξουσία να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους. Η δικαιολόγηση δεν πετυχαίνει τις περισσότερες φορές. Τότε οι αναρχικοί δουλεύουν για να αποκαλύψουν και να κατανοήσουν τις δομές, είτε έχουν να κάνουν με πατριαρχικές οικογένειες, ένα διεθνές μαφιόζικο σύστημα, ή τις ιδιωτικές τυραννίες της οικονομίας, τις πολυεθνικές.”


Zeit: Καθηγητά Τσόμκσυ, δεν είστε μόνο ένα από τους ποιο αναφερόμενους ακαδημαϊκούς στο κόσμο. Για 45 χρόνια, υπήρξατε πολιτικός ακτιβιστής. Όταν κάποιος κοιτάζει την πολιτική σήμερα, θα πρέπει να ρωτήσει: Μπορούν οι “διανοούμενοι της δημόσιας σφαίρας” σαν εσάς, να καταφέρουν τίποτα;


Τσόμσκυ: Πως μπορείτε να ρωτάτε κάτι τέτοιο;

Εισθε αθωοι....Εισθε αθωοι...


 Του ΣΤΑΘΗ
απο την Ελευθεροτυπια
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/
 

ΟΙ ΗΠΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ωμός είναι ο Αμερικανός πρεσβευτής Ρις στην "ευαίσθητη αλλά αδιαβάθμητη" έκθεση που απευθύνει προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 13 Ιουλίου 2006, αναφερόμενος στις προσπάθειες της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα να αντιμετωπίσει τον αντιαμερικανισμό των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και του ελληνικού λαού: "Διαθέτουμε περισσότερους πόρους στις δοσοληψίες μας με τις σχολές δημοσιογραφίας και τους φοιτητές, ελπίζοντας ότι η επόμενη γενιά (σ.σ. Ελλήνων) δημοσιογράφων μπορεί να είναι πιο ελεύθερη από τις προκαταλήψεις (σ.σ. εννοεί εναντίον της πολιτικής των ΗΠΑ) που χαρακτηρίζουν την παρούσα και προηγούμενες γενιές.
Οι συνομιλητές μας στις σχολές δημοσιογραφίας μας λένε ότι όντως αυτή είναι η υπόθεση, αν και φοβούνται επίσης πως οι αλλαγές στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης σημαίνουν ότι οι σπουδαστές τους δεν θα βρουν στην πραγματικότητα πολλές θέσεις εργασίας στη δημοσιογραφία όταν θα έχουν αποφοιτήσει" αναφέρει επί λέξει στο επίσημο έγγραφό του, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μαζί με δύο ακόμη τηλεγραφήματα του επόμενου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, του Σπέκχαρντ, από τον διάσημο πλέον σε όλον τον κόσμο ιστότοπο WikiLeaks (οι αναγνώστες του "Εθνους" μπορούν να βρουν τα πλήρη κείμενα των αμερικανικών εγγράφων στην ιστοσελίδα ThePressProject.gr).

«Πυρετός χρυσού» στη Γερμανία


Ονειρα του Βερολίνου. Θέλει να βάλει χέρι στα θησαυροφυλάκια των άλλων κρατών της ΕΕ!
Υποτιμήσαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα τη σοβαρότητα της απειλής και την απήχηση που έχει στη Γερμανία η πρόταση που έκανε δημοσίως η αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Δεξιάς και υπουργός Εργασίας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: οι χώρες της ΕΕ που δανείζονται από τις υπόλοιπες να βάζουν ενέχυρο τα… αποθέματα του κράτους σε χρυσό ή μετοχές δημόσιων επιχειρήσεων!
Παρόλο που η κυβέρνηση του Βερολίνου έσπευσε να δηλώσει ότι αυτή δεν είναι η επίσημη θέση της, οι αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού και δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου έκαναν σαφέστατο ότι η θέση της υπουργού Εργασίας εναρμονίζεται πλήρως με τις διαθέσεις της πλειοψηφίας ίσως των Γερμανών.

Δε σώζεται (με) τίποτε


thumb
Του Δημήτρη Μυ
Αν ο δείκτης του χρηματιστηρίου – όπως λέγεται – αποτελεί τον παλμογράφο της οικονομίας, τότε η ελληνική οικονομία μάλλον διάγει τον επιθανάτιο ρόγχο της. Η ελπίδα – για όσους τρέφουν φρούδες ελπίδες – ανάνηψης κράτησε μια στιγμή, όσο δηλαδή και τα πανηγύρια για το μεγάλο τραπεζικό deal. Μόλις τα φώτα χαμήλωσαν, η πραγματικότητα επέστρεψε οδυνηρά επίμονη.
Η άνοδος 14,37% που κατέγραψε ο δείκτης την περασμένη Δευτέρα με την ανακοίνωση της απορρόφησης της Eurobank από την Alpha πρόσφερε ίσως κάποια κέρδη στους μυημένους. Αυτοί οι ίδιοι προφανώς είναι επίσης κερδισμένοι και από την πτώση που ακολούθησε χθες (4,82%) ο χρηματιστηριακός δείκτης, καθώς αυτοί που γνωρίζουν πωλούν ακριβά και αγοράζουν... τζάμπα.

ΓΙΑΣΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟ ''ΚΕΝΟ''ΤΟΜΕ- Νέες άγριες περικοπές στην ψυχική υγεία


Αναδημοσίευση από psi-action

Η κυβέρνηση δείχνει το “νέο” δρόμο για την ψυχική υγεία 
Μετά την απόφαση για την παρακράτηση των συντάξεων των ψυχικά πασχόντων, περικόπτεται στο μισό η επιχορήγηση των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης !
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μειώνεται κατά 45 % (!) ο ετήσιος προϋπολογισμός των Μονάδων Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασηςπου λειτουργούν φορείς μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι συγκεκριμένοι φορείς λειτουργούν, σε όλη τη χώρα, 210 Μονάδες (οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευμένα διαμερίσματα, κινητές μονάδες, κέντρα ημέρας και άλλα εξειδικευμένα κέντρα), στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 1.500 άνθρωποι με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και παρέχονται ετησίως υπηρεσίες σε περισσότερους από 35.000.