#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

«Μάθε Εργάτη Πως»
Το Trailer της ταινίας μικρού μήκους «Μάθε Εργάτη Πως» που θα κάνει την πρώτη προβολή της το Σεπτέμβριο στο φεστιβάλ Δράμας.
Η ταινία είναι Εμπνευσμένη από το έργο του Πωλ Λαφάργκ
« Η Θρησκεία του Κεφαλαίου»

Λυκούργος Καλλέργης: «Αχώνευτος» για το νεοταξικό «χοιροστάσι»!!!

 Όλ’ οι χορτάτοι έτσι χολιάζουν
Και οι σπουδαίες κοιλιές ναρκώνουν από φούσκωση,
Το παχνί τους τουμπάρισε
Ανησυχία βασιλεύει στο σάπιο χοιροστάσι τους.

(Α. Μπλοκ, «Οι χορτάτοι»)

Έφυγε ο Λυκούργος Καλλέργης σε ηλικία 98 χρόνων: Η ζωντανή ιστορία μιας πολυτάραχης εκατονταετίας μεγάλων πολιτικών και πολιτισμικών «σπασμών» και οροσήμων…

Οι «χολιασμένοι χορτάτοι» του καθεστωτικού χρηματιστηρίου και τα πολύχρωμα τετράποδα της δημοσιογραφίας με τις «ναρκωμένες κοιλιές» αναφέρθηκαν στο θάνατο του Καλλέργη στα ψιλά της ειδησιογραφίας. Στην καλύτερη περίπτωση να του αφιέρωσαν ένα βιογραφικό αποξηραμένο από τους χυμούς της εκατοντάχρονης ιστορίας και αφυδατωμένο από τους αγωνιστικούς, καλλιτεχνικούς παλμούς…

Ο Καλλέργης, όπως και η Σωτηρία Μπέλλου (πέθανε και αυτή ακριβώς την ίδια μέρα πριν από 14 χρόνια- και την κηδεύουν κάθε χρόνο στη …σιωπή!) προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο «σάπιο χοιροστάσι» των κατοχικών πολιτικών, των ανδρεικέλων της «ενημέρωσης» και των «καλλιτεχνικών» βυθοκορημάτων: Οι «καλλιτέχνες» των σήριαλ και των σκανδαλολογικών παραστάσεων του διαστροφικού θεάματος…

Τα ψευδοδιλήμματα της νέας τάξης πραγμάτων


 

Η σκληρή λιτότητα που πέφτει με ορμή στην πλάτη των εργαζομένων, οι δρακόντειες περικοπές στο υπερχρεωμένο Δημόσιο και η αυξανόμενη απομύζηση των φορολογουμένων, πολιτικές τις οποίες με απίστευτη ομοφωνία και ταχύτητα αποφασίζουν και εφαρμόζουν σήμερα οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη, συνθέτουν τη νέα τάξη πραγμάτων. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, παρουσιάζοντας έκτακτα μέτρα 12 δισ. ευρώ, υποστήριξε ότι η λιτότητα και πιο συγκεκριμένα ο στόχος μείωσης του ελλείμματος είναι «ιερός». 

Στο πλαίσιο αυτού του «ιερού στόχου», νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ανάλογα σκληρά μέτρα λιτότητας ή κατ' άλλους «δημοσιονομικής προσαρμογής» ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων: ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ενώ ακόμη πιο νωρίς ο μοδάτος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Ούτε καν η αριστερή κυβέρνηση της Κύπρου δεν ξέφυγε από αυτή την ομοβροντία μέτρων λιτότητας, που ξεκίνησε από τη χώρα μας και επεκτάθηκε γρήγορα προς την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την υπόλοιπη υφήλιο.

ΣΥΝΤΑΞΗ;;...
Ζητείται ελληνική ηγεσία που θα μετατρέψει την αδυναμία, σε δύναμη αντεπίθεσηςΑγανακτισμένοι
Μετά την κατάρρευση της Εθνικής Οικονομίας και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εφαρμογής του Μνημονίου από την Βουλή των Ελλήνων, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κηδεμονία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (και όχι μόνον).  
Συνεπεία της κακοδιαχείρισης από ανεπαρκείς ηγέτες, αλλά σίγουρα και των ξένων μεθοδεύσεων, η άλλοτε περήφανη Ελλάδα έχει εκχωρήσει μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στους ξένους δανειστές (και σύγχρονους δυνάστες της). 
Δεν μπορεί πλέον να ασκήσει αυτόνομη εξωτερική πολιτική, αλλά ούτε και εσωτερική διακυβέρνηση χωρίς αυστηρή επιτήρηση, προερχόμενη από ξένα κέντρα αποφάσεων. 

Αρκετοί λοιπόν, όχι άδικα κατά την άποψη μας, δεν διστάζουν να μιλούν για “υποδούλωση” και για την “σύγχρονη κατοχή της Ελλάδας”. 
Χωρίς μάλιστα, επισημαίνουμε, να έχει χρειαστεί η οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση.

Είναι ή δεν είναι εθνική προδοσία; (Περί South Stream και αγωγού πετρελαίου Μπουργκας-Αλεξανδρούπολης) κλπ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις
7 Φεβρουαρίου 2007, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, συμφωνείται μεταξύ της Ρωσίας της Ελλάδος και της Βουλγαρίας η κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη. 
Στις 17 Μαρτίου 2007, στην Αθήνα, οι τρεις χώρες υπογράφουν την τελική συμφωνία κατασκευής του αγωγού που το χρονοδιάγραμμα όριζε την αποπεράτωσή του στο τέλος του 2010. 
Στις 25 Ιουλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, συμφωνήθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος (Κώστα Καραμανλή) και της Ρωσίας (Βλαδιμίρ Πούτιν) η κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Streem. Στις 30 Ιουνίου 2008, στη Μόσχα, οι Πρωθυπουργοί των δυο παραπάνω χωρών υπογράφουν την επίσημη διακρατική συμφωνία του South Streem. Ο Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου θα διερχόταν στον Ελληνικό χώρο από τη Βουλγαρία και μέσω της...Μακεδονίας και της Ηπείρου θα κατέληγε στην Ηγουμενίτσα. Είχε προβλεφθεί πως το 2014 θα είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του και θα άρχιζε άμεσα η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που τελικό προορισμό θα είχε την Ιταλία. Ο αγωγός θα παρείχε δέκα δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο και την εκμετάλλευση θα είχαν κατά 50% οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ και η Gazprom (Ρωσική).

Τούρκοι δάσκαλοι στη Κω, διδάσκουν μουσουλμάνους Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Κω. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Bugün με τίτλο «απόβαση τουρκικής γλώσσας σε ελληνικό νησί», στην Κω έχουν σπεύσει δάσκαλοι από την Τουρκία για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα στα παιδιά του Μουσουλμάνων του νησιού.

Η Βugün γράφει πως « στα τουρκόπουλα τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν την τουρκική γλώσσα, έφτασαν για βοήθεια των δασκάλων από τη Σμύρνη. Ο Λεβέντ Ουνγκάνερ και ο Αϊντίν Πεχλιβάν, εδώ και δυο μήνες βρίσκονται στο νησί οικειοθελώς και δισάσκουν στα παιδιά Τούρκικα και τις παραδόσεις».

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως οι δυο δάσκαλοι κάνουν  σε 58 παιδιά μαθήματα τουρκικής γλώσσας 6 ώρες την ημέρα, και σε 43 παιδιά μαθήματα παραδοσιακών χωρών για 2 ώρες την εβδομάδα!

Η εκπαίδευση ως αγορά: Υποχρηματοδότηση με πολιτικά κίνητρα


FREE photo hosting by Fih.grΔεν πρόκειται να εφαρμοστεί σε καμιά περίπτωση ο νόμος που ψήφισαν για τα ΑΕΙ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στη Βουλή από κοινού, συνοδευόμενοι φυσικά από τα κυβερνητικά εξαπτέρυγα, τον Καρατζαφέρη και την Ντόρα που πασχίζουν για το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον. Παρά τα υστερικά τσιρίγματα της «μαινάδας του κεφαλαίου», της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, με τη στήριξη του... «Ψηλορείτη της πολιτικής» Κυριάκου Μητσοτάκη (δεν έγινε αμέσως γνωστό αν υπήρξε και κάποια χορηγία της ...Ζίμενς στο σχέδιο υπερψήφισης του νόμου!), οι φοιτητές αλλά και πολλοί καθηγητές των ΑΕΙ δεν θα επιτρέψουν ούτε την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου ούτε την κατάργηση των δημόσιων πανεπιστήμιων και την εκχώρηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε απατεώνες ιδιώτες. Μπορεί το όνειρο του Γιωργάκη Παπανδρέου να είναι να γεμίσει μπάτσους τα πανεπιστήμια και να κάνει προέδρους ΑΕΙ «λαμπρούς» επιχειρηματίες του τύπου του... Μάκη Ψωμιάδη και του Αχιλλέα Μπέου, οι οποίοι επεξέτειναν πανάξια την ελληνική λαμογιά σε παγκόσμια απατεωνικά επίπεδα, πιθανότατα όμως δεν θα μπορέσει ποτέ να το δει να εκπληρώνεται.

Από την Ισπανία με αγάπη

Πριν απο τα μέτρα που μας έκοψαν τους μισθούς και πρίν φυσικά μπούμε και εμείς στην "λίστα αναμονής " μιας ενδεχόμενης απόλυσης, η σύζυγος έκανε για ενάμισυ περίπου χρόνο οικονομίες για ένα τετραήμερο ταξίδι. Μαζεύτηκε λοιπόν το ...αστρονομικό ποσό τών 1850 ευρώ, πήραμε τα μπογαλάκια μας και νάμαστε στην χώρα του Πικάσο.

Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω δυο κουβέντες απο την Ισπανία είναι η είδηση της ανακοίνωσης των Γερμανών για την "επενδυτική" τους επίθεση εναντίον της Ελλάδας και το πασίγνωστο έργο του Πικάσο "Γκέρνικα" το οποίο θυμήθηκα όταν επισκέφθηκα σήμερα το ομώνυμο μουσείο στην Βαρκελώνη (η "Γκερνίκα" βρίσκεται στο Εθνικό μουσείο Τέχνης στην Μαδρίτη).

Ο Πικάσο κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου εμπνεύσθηκε απο έναν πολύνεκρο αεροπορικό βομβαρδισμό της βασκικής κωμόπολης Γκερνίκα που έκαναν οι τότε σύμμαχοι των φασιστών του φρανκικού καθεστώτος Γερμανοί . Το αποτέλεσμα αυτής της γερμανικής "βοήθειας" ήταν να βρεθούν 1650 άνθρωποι νεκροί και το 70% της πόλης ισοπεδωμένο.

Η επερχόμενη κοινωνική έρημος


του Κωνσταντίνου Γεώρμα

  Η πολιτική που εφαρμόζεται διαλύει την αγορά, την οικογένεια και το κράτος
Μέσα στον ορυμαγδό ειδήσεων για το χρέος και τα ελλείμματα, οι εξελίξεις στο μέτωπο του κοινωνικού περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η απουσία προβληματισμού πάνω στις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και τις οποίες η υποταγή στην Πασοκοτροϊκανική βαρβαρότητα θα εντείνει στο έπακρο, αποτελεί ένα βαθύτερο πρόβλημα: αντανακλά την απουσία εθνικού σχεδιασμού σε όλες τις πτυχές της ανάπτυξης της χώρας. Όπως έχει καταδειχθεί από πληθώρα μελετητών, η διαμόρφωση της κοινωνικής πολιτικής αποτελούσε, μεταξύ των άλλων, στοιχείο εθνικής ολοκλήρωσης. Η κοινωνική πολιτική απαιτεί σχεδιασμό για τις ανάγκες του συνόλου του λαού, στο πλαίσιο της παραδοχής ενός εθνικού αναπτυξιακού προτάγματος και των αρχών της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης[1].
Σήμερα, στην Ελλάδα, ζούμε το ακριβώς αντίστροφο. Η κεντρική πολιτική των κατοχικών ελίτ είναι να υπονομεύσουν πλήρως ό,τι έχει απομείνει από το –υπανάπτυκτο έτσι κι αλλιώς- κοινωνικό κράτος. Ο στρατηγικός στόχος είναι εμφανής και έχει ήδη καταδειχθεί από τις έως σήμερα κινήσεις. Ο στόχος είναι:

Η διαρροή ραδιενεργού Καίσιου στη Φουκουσίμα ισοδύναμη με 168 Χιροσίμες

Αναδημοσιεύει και μεταφράζει από το άρθρο του japan today   , ο risinggalaxy . Για ολόκληρο το άρθρο(στα αγγλικά) πατήστε το link.
Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ που είδε  το φως της δημοσιότητας την περασμένη Τρίτη, η διαρροή ραδιενεργού Καίσιου-137 από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα είναι ισοδύναμη με 168 πυρηνικές βόμβες, σαν και αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα.
Παρ’όλα αυτά, εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης δηλώνουν πως η έκρηξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το λιώσιμο των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο – που δεν έχει οδηγήσει σε κανέναν θάνατο μέχρι τώρα- είναι πέρα από κάθε σύγκριση.
Η εφημερίδα Tokyo Shimbun σε ρεπορτάζ αναφέρει ότι -σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς- η ποσότητα Καισίου-137 που απελευθερώθηκε όταν ο σεισμός και το τσουνάμι κατέστρεψαν τους αντιδραστήρες στις 11 Μαρτίου, ανέρχεται  σε 15.000 τεραμπεκερέλ.
Στην ίδια αναφορά γίνεται σύγκριση με τα 89 τεραμπεκερέλ που είχαν απελευθερωθεί από την έκρξηξη του “Μικρού Παιδιού”, της βόμβας ουρανίου που έριξαν οι Αμερικάνοι στη πόλη της δυτικής Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο.

Η Λιβύη σε διεθνές ξεπούλημα.


Το ΝΑΤΟ έδωσε νέα ώθηση στην αραβική άνοιξη μας παραπληροφορεί ο κ. Γιώργος Παυλόπουλος για τη νίκη των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη σε άρθρο του στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» 27-28/8/2011! 
Πόσο άνοιξη είναι αυτή που ρίχνει έναν δυνάστη που κρατούσε τον κρατικό πλούτο στην ίδια τη χώρα και τον αντικαθιστά με δυνάστες - ανδρείκελα που την ξεπουλάνε αυτό δεν ενδιαφέρει τον  δημοσιογράφο. 
Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μας πει ότι η ελευθερία ήρθε με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και ότι το μοντέλο αυτό το δέχονται όλοι χωρίς την παραμικρή αντίρρηση.
Πως νίκησε η «επανάσταση» στη Λιβύη; 
Μας το λέει στα ίσα ο κ. Παυλόπουλος: 
«Πολύ απλά: χωρίς τις 10.000 επιχειρήσεις των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ, τη βοήθεια των δορυφόρων του, των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και των ειδικών δυνάμεων στο έδαφος (τη δράση τους έχει παραδεχθεί ξεκάθαρα η Βρετανία), όχι απλώς δεν θα είχε ανατραπεί ο Καντάφι, 

«Μυστικά κονδύλια»: Μια (παλιά) υπέροχη ιστορία... (2)


 Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Από τα «μυστικά κονδύλια» που διατίθονταν στη μετεμφυλιακή Ελλάδα για το χρηματισμό «δημοσιογράφων» οι οποίοι υμνούσαν τη Χωροφυλακή και συμμετείχαν στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα (έκθεση του εισαγγελέα Σακελλαρίου, 20/5/1964), φτάσαμε στις καταγγελίες Μαρούδα το 1982 για «δημοσιογράφους - τρωκτικά» του κρατικού προϋπολογισμού.
Και τι έγινε; Τίποτα!
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ουδεμία απάντηση στις πιέσεις για ξεκαθάρισμα του τοπίου και για αποκαλύψεις με «διευθύνσεις και ονόματα». Καμία απολύτως συνέχεια. Συγκάλυψη και κουκούλωμα.
Ο «Παναμάς» των «μυστικών κονδυλίων» είχε πια αλλάξει χέρια. Μαζί και το χρώμα των «τρωκτικών»...
*
Επειτα, το 1993, περάσαμε στην υπόθεση των «μυστικών κονδυλίων» του υπουργείου Εξωτερικών:
Ηταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης που κατηγόρησε τότε τον Αντ. Σαμαρά ότι επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών πακτωλός «μυστικών κονδυλίων» κατέληγε και σε δημοσιογράφους.
Ξεσπά σάλος, το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι μόλις γίνει κυβέρνηση θα αποκαλύψει τα πάντα ενώ φιλοΠΑΣΟΚικές εφημερίδες κάνουν λόγο για «Απόρρητο φαγοπότι 17 δισ.!» («Εθνος», 21/10/1993) κατά την τριετή διακυβέρνηση 1990-1993 από τη ΝΔ.
Το γεγονός, πάντως, ότι την προηγούμενη ΠΑΣΟΚική περίοδο (1981-1989) το ύψος των ίδιων «μυστικών κονδυλίων» φτάνει τα 10 δισ. δραχμές φαίνεται να περνάει στα «ψιλά»...

Οι γνωστοί άγνωστοι "Αναγνώστου"


Άρθρο από Daily news 24

Το ζεύγος... Αναγνώστου και την παρέα του περίμεναν να δουν την Παρασκευή το απόγευμα στο μικρό ξενοδοχείο στα Ριτσά της Καρδαμύλης και τελικά αντίκρισαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα
και την προσωπική τους ασφάλεια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε την Καρδαμύλη, αλλά και το ψευδώνυμο Αναγνώστου,  για ολιγοήμερες διακοπές, όπου την Παρασκευή το απόγευμα έκανε βόλτα στη μανιάτικη κωμόπολη, ενώ το βράδυ συνέφαγε με τη σύζυγό του και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στην ταβέρνα "Ελιές" μπροστά από το ξενοδοχείο που διαμένει. Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα, αλλά διακριτικά με σκοπό να μην προκαλέσουν τους υπόλοιπους επισκέπτες και να περάσουν όσο το δυνατόν απαρατήρητοι. Ο πρωθυπουργός χθες έκανε την εμφάνισή του και πάλι στα Ριτσά για απογευματινό μπάνιο, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επιδόθηκε και στο αγαπημένο του σπορ το κανό. Στην μυστικότητα της επίσκεψης συνέβαλε και η Ολλανδέζα σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου Jacoline Vinke, η οποία ως συγγραφέας τουριστικών οδηγών φρόντισε να κάνει κράτηση για το πρωθυπουργικό ζεύγος και την ασφάλειά του σε άλλο όνομα για ευνόητους λόγους. Στην Καρδαμύλη βρέθηκε για μία ημέρα και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τη σύζυγό του Jacoline Vinke.
----------------------------------------------
Για «ευνόητους λόγους», όπως αναφέρει και το άρθρο, ταξιδεύουν ο Γιώργος και η Άντα με μυστικότητα που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Καντάφι, σαν παράνομοι στην ίδια τους τη χώρα.

Οι πατριώτες είναι ακόμα εδώ.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αχ!! πόσο νοστάλγησα εκείνες τις δακρύβρεχτες δηλώσεις δήθεν
κατανόησης και συμπαράστασης των κυβερνώντων...
Τότε που σωρηδόν έβγαιναν να δηλώσουν πως μας νοιάζονται
για τα σκληρά, αλλά απαραίτητα μέτρα...
Τότε που κλαψούριζαν ενώ...έθαβαν εισοδήματα και δικαιώματα.
  Κείνος ο λεβέντης Γιωργάκης που τον σταματούσαν στο δρόμο
οι απλοί άνθρωποι και του έδιναν την...επιταγή τους για την εξόφ-
ληση του χρέους!!
Κείνες τις "σοσιαλιστικές" δηλώσεις πως δεν θα επιβληθούν νέα
μέτρα!!
Και το αποκορύφωμα...τότε που έλεγε πως θα φέρει νόμο που θα
απαγορεύει την πώληση ακίνητης εθνικής περιουσίας
!!
 - Τώρα που έρχεται το όποιο deal για την επόμενη δόση...
Τώρα που έρχεται η επέτειος ίδρυσης του πεθαμένου Πασοκ, η
Εκθεση Θεσ/νίκης...

Ο Γ. Δελαστίκ, τα Wikileaks και ο... Παπα-Hellas


Τον Απρίλιο του 2007 ο Γιώργος Δελαστίκ κατήγγειλε......το εν λόγω σχόλιο...

Μοντέλο Κίνας και Κορέας για την Ελλάδα

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
 
Το σίριαλ «Ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα» είναι μια πονεμένη ιστορία. Κάτι σαν τα τούρκικα σίριαλ που έχουν κατακλύσει την ελληνική TV. Όμως το νέο επεισόδιο, αυτό που από καιρό έχουμε ονομάσει «Σχέδιο Φάρσα», δεν μοιάζει με τα προηγούμενα – εκείνα τα παλιά, που ήταν γεμάτα μίζες στις προμήθειες και κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο. Τώρα πάμε για άλλα κόλπα, μεγαλύτερα...
Την περασμένη εβδομάδα μας ήρθε στην Αθήνα ο υφυπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Στέφαν Καπφέρερ, ο οποίος είδε Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Χρυσοχοΐδη και «απείλησε» με... γερμανική επενδυτική επίθεση – κάπως έτσι έγινε δεκτή από τα ΜΜΕ η επίσκεψή του. Τι ενέργεια, τι βιομηχανία, τι τουρισμός. Σε όλα μέσα η Γερμανία – ένας επενδυτικός οργασμός, χρυσωμένος με κεφάλαια και αναθέρμανση της οικονομίας.
Αυτά για όσους είναι πρόθυμοι να πιστέψουν την επικοινωνιακή μπουρδολογία της κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι, δυστυχώς, αρκετά διαφορετική. Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά:

Σύλληψη μελών του Άρδην και της Ρήξης για... αφισοκόλλησηΤο Άρδην και η Ρήξη καταγγέλλουν τη σύλληψη των νεαρών μελών τους, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης της αφίσας «Καταζητείται» με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης.

Οι συλλήψεις, ενώ καθημερινά κολλούνται ανενόχλητα δεκάδες αφίσες στην πόλη, εγκαινιάζουν το κλίμα της αστυνομοκρατίας και της τρομοκράτησης του λαού εν όψει της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Είναι το έσχατο μέσο μιας κυβέρνησης που όχι μόνον έχει απονομιμοποιηθεί στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά και που με σχεδόν δικτατορικό τρόπο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, οδηγώντας τη χώρα στην πτώχευση και την υποδούλωση.

Επιστρέφει η δουλεία

thumb
Του Δημήτρη Καζάκη
Τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο άμεσο ενδεχόμενο ενός νέου, ακόμη πιο καταστροφικού κραχ.
● Τέσσερα χρόνια μετά, και το κύριο καταστροφικό δυναμικό της κρίσης δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί,ούτε έχει εκτονωθεί.
● Τέσσερα χρόνια μετά, και η κοινωνία αντιμετωπίζει ίσως τη χειρότερη κρίση που έχει βιώσει ποτέ. Κι αυτό διότι, μπορεί έως τώρα να μην είχαμε επίσημες πτωχεύσεις κρατών, αλλά οι συνθήκες κοινωνικής πτώχευσης και δυστυχίας που κυριαρχούν – πλέον, ακόμη και στις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες –, είναι κυριολεκτικά πρωτοφανείς.

Οι Μιλιταριστές Πανηγυρίζουν για την αύξηση της θητείας.Δε θα τους κάνουμε την χάρη!

Χαρές και πανηγύρια για ολόκληρο το μαύρο, φιλοπόλεμο μπλοκ, για όλους αυτούς που ζουν και υπάρχουν για τον πόλεμο, για ολόκληρο το άθλιο σύστημα πολεμικών περιοδικών-μισθοδοτούμενων δημοσιογράφων από εμπόρους όπλων-τους αντιπροσώπους πολεμικών βιομηχανιών και τους Έλληνες και ξένους βιομήχανους του ολέθρου, για τον σκοτεινό κόσμο της Διαφθοράς, της Μίζας και της Διαπλοκής.
Όπως μας πληροφορεί σχετικό άρθρο του πολεμικού περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, με τίτλο Οριστικό: 12-15 μήνες η θητεία - Σαφές μήνυμα προς "κάθε ενδιαφερόμενο"... «Kατ' ελάχιστον τρεις μήνες, με μέγιστο τους έξι μήνες θα είναι το χρονικό διάστημα που θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και αυτό είναι οριστική απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Πάνο Μπεγλίτη να δείχνει εντυπωσιακή υπευθυνότητα και πάνω απ' όλα αποφασιστικότητα στο κρίσιμο αυτό θέμα.

Ρωμιος
Τα μαύρα χρόνια ο δύσμοιρος Ρωμιός
Πως εγελάστη αμέτρητες φορές
Κι ωσότου τα του λείψει το φαϊ
Εκοιμάτω.

Νικολας Ασιμος 

Τα χρηματιστήρια προεξοφλούν τη διάλυση της ευρωζώνης;του Μιχάλη Ψύλου 

Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, τα διεθνή χρηματιστήρια απώλεσαν παγκοσμίως πάνω από 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, αποκάλυψε η Standard & Poor’s. Μόνο η Γουόλ Στριτ κατέγραψε μέσα σε ένα μήνα απώλειες της τάξης του 16,5%, τις χειρότερες από τον Οκτώβριο του 2008. Οι αμερικανοί επενδυτές έχασαν 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια...

«Καταστροφικό, εφιαλτικό, εντελώς παρανοϊκό, καταθλιπτικό».
Η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos δεν βρίσκει επίθετα για να περιγράψει τη βουτιά των χρηματιστηριακών δεικτών αυτό το καλοκαίρι. 
 
Οι δείκτες των ευρωπαϊκών τραπεζών επανήλθαν στα επίπεδα της άνοιξης του 2009.
 
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνετρίβησαν και οι αμερικανικές πήραν τη σκυτάλη με τις μεγαλύτερες να βουλιάζουν.
 
Η ίδια διαδικασία εκτυλίχθηκε στις ΗΠΑ για έναν ολόκληρο χρόνο πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers από τον Ιούλιο του 2007 ως τον Σεπτέμβριο του 2008. 
Τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης...

Περί συγχωνεύσεως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...


 
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (press-gr)

Πληθαίνουν οι «τίμιες φωνές»
της διαπλοκής που επιζητούν την συγχώνευση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, τώρα που στο χρηματιστήριο αξιών της πολιτικής οι μετοχές των δύο κυβερνητικών κομμάτων παρουσιάζουν δραματική υποχώρηση.
Οι άνθρωποι έχουν δίκιο. Αν τα δύο κόμματα που οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία και τη κοινωνία στα πρόθυρα της διάλυσης δεν συγχωνευτούν, στο πλαίσιο κάποιας μορφής συνεργασίας για την σωτηρία του τόπου ασφαλώς, η διαπλοκή δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί περεταίρω την εξέλιξη και τις συνέπειες της πτώχευσης. Ο όρος «διαπλεκόμενα συμφέροντα» ορίζεται έτσι ακριβώς όπως σημειώνεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής Πρεσβείας που...

Λιβύη: ξανά προτεκτοράτο Κατερίνα Σταυρούλα

Σαν εβδομάδα που όλα μοιάζουν επιτέλους να έχουν μπει στην τελική ευθεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εβδομάδα που πέρασε για την Λιβύη, τον λαό της χώρας αλλά ταυτόχρονα και τους παίκτες στην παγκόσμια σκακιέρα που παρακολουθούν αλλά κυρίως επεμβαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες για άλλη μια φορά στο όνομα της ειρήνης και της δημοκρατίας. 

Στον απόηχο της Άνοιξης του Αραβικού κόσμου, η εξέγερση της 14ης Φεβρουαρίου στη Λιβύη γρήγορα πήρε άλλο δρόμο και απομακρύνθηκε από την όποια συγγένειά της με την πλατεία Ταχρίρ. 

Μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο, έφερε μαζί της την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, διέσπασε τη χώρα  σε δύο περιοχές ελεγχόμενες από δύο διαφορετικές εξουσίες που όμως είχαν παράδοξα κοινή σύσταση, μέχρι που την Κυριακή, 17η μέρα του Ραμαζανίου, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έδωσε την εντολή και με την απαραίτητη στήριξη του ΝΑΤΟ  ξεκίνησε η μάχη της Τρίπολης.

Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνετε από ανάλογης ποιότητας άτομα.


Η επικοινωνιακή θριαμβολογία για την απρόσμενα μεγάλη συναίνεση των βουλευτών για τα πανεπιστήμια, κάλυψε το εν πολλοίς αναμενόμενο κουκούλωμα στην υπόθεση της Siemens.
Τι κι αν χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη μεταπολίτευση;
Δεν έμελλε να έχει την ανάλογη αντιμετώπιση στο Κοινοβούλιο… Οσο για εκείνους που έβαλαν φαρδιά-πλατιά τις υπογραφές τους στις σκανδαλώδεις συμβάσεις, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Ελευθεροτυπία

______________

Δεν μας λέει κάτι καινούργιο το σημερινό παραπολιτικό σχόλιο της αστικής φυλλάδας. Αναφέρει μια πραγματική κατάσταση αλλά δείχνει …λάθος ένοχο. Δεν φταίει η «αντιμετώπιση από το Κοινοβούλιο» που είχαν οι πολιτικάντηδες που συνέργησαν –λέτε να το έκαναν με το αζημίωτο;- για να λεηλατηθεί ακόμα μια φορά το δημόσιο χρήμα (ο ιδρώτας του σκληρά φορολογούμενου ελληνικού λαού). Αυτή είναι η λειτουργία του καπιταλιστικού κράτους και επομένως και του κοινοβουλίου του.

Θάνατος για την Κύπρο η υπαγωγή της σε Μνημόνιο!του Γιώργου Δελαστίκ

Σαν ύαινες ετοιμάζονται να κατασπαράξουν την Κύπρο οι ηγετικές χώρες της ΕΕ, με πρώτες τη Γερμανία και τη Βρετανία, ενώ οι τράπεζές τους, όπως και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, είναι ήδη σε στάση εφόρμησης για να λεηλατήσουν τις πλουσιότατες καταθέσεις του κυπριακού τραπεζικού τομέα. Το μέσον με το οποίο επιχειρούν να κατακρεουργήσουν εθνικά και οικονομικά την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο εξαναγκασμός της Λευκωσίας να υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, ακολουθώντας το επονείδιστο παράδειγμα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.
Στην περίπτωση της Κύπρου, το επαίσχυντο καθεστώς Μνημονίου δεν θα επιφέρει μόνο τον οικονομικό εξανδραποδισμό του κυπριακού λαού, αλλά και το οριστικό τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διεθνή νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής στο μισό νησί.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, εξυφαίνεται εσωτερική και διεθνής πολιτική συνωμοσία, που αποσκοπεί στην προώθηση στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας του άκρως ενδοτικού αρχηγού του δεξιού ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, φανατικού υποστηρικτή ακόμη και του Σχεδίου Ανάν!
Ενορχηστρωμένη επίθεση
Απολύτως κανένας οικονομικός λόγος δεν υφίσταται αντικειμενικά για την υπαγωγή της Κύπρου σε καθεστώς Μνημονίου.