#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;


ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ
 


Γράφει ο Γεράσιμος Βαλσάμης
 

Αν κάποιος πιστεύει οτι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πεί πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:

 Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.

Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.

Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;

Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;

Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:

Πόλεμος και Πολιτική: οι δύο πλευρές της Καπιταλιστικής εκμετάλλευσης

«Πρέπει να αποδώσουμε τα νέα φαινόμενα που παρατηρούνται στον τομέα του πολέμου όχι τόσο στις νέες στρατιωτικές επινοήσεις και ιδέες, όσο σε αυτή την αλλαγή του κοινωνικού καθεστώτος και των κοινωνικών σχέσεων Κ.Κλάουζεβιτς

«….και πίσω από τα κανόνια ξεπρόβαλαν οι έμποροι»
M.Μπρέχτ                                                                                                                         Ο πόλεμος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της ανθρωπότητας, κεντρικό στοιχείο όλων των κοινωνικών-ταξικών σχηματισμών που αναπτύχθηκαν σε όλη την ιστορική διαδρομή. Ο ρόλος του στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία αλλά και στην ανάπτυξη και κυριαρχία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της εξουσίας του κεφαλαίου, είναι αποφασιστικός. Ο πόλεμος, ο στρατός, το κράτος και η πολιτική είναι σε τελευταία ανάλυση μηχανισμοί ιδιοποίησης από την εκμεταλλεύτρια τάξη του κοινωνικού υπερπροιόντος σε βάρος των άμεσων παραγωγών. Ο πόλεμος είναι η ανώτερη πολιτική μορφή εσωτερικής και εξωτερικής ενίσχυσης και επέκτασης αυτής της ιδιοποίησης σε όσο το δυνατόν ευρύτερες μάζες άμεσων παραγωγών στις κατεχόμενες, στις γειτονικές η στις μακρινές περιοχές. Από την άλλη μεριά ο απελευθερωτικός «πόλεμος», με την μορφή της ταξικής πάλης ως το επίπεδο της εμφύλιας σύγκρουσης, είναι η αντίθετη ιστορική μορφή διεκδίκησης από τους άμεσους παραγωγούς των προϊόντων της δουλειάς τους και της ελευθερίας τους απέναντι στους κάθε λογής εσωτερικούς και εξωτερικούς εκμεταλλευτές τους.

Οι κομματικές - συντεχνιακές ηγεσίες δεν κατάλαβαν ΤΙΠΟΤΑ


Σαν τους ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες ή τους δεητζήδες, οι "πανεπιστημιακοί" των κομμάτων της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς έκαμαν την "αντίσταση" τους ενάντια στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι ευγενείς τάξεις, κάθε μια για τον εαυτό της και ποτέ όλοι μαζί.
Κατέβηκαν κι αυτοί στο δρόμο, "αντιστεκόμενοι", συγκεντρώνοντας το μέγα πλήθος των 300 ατόμων.
Ο καθένας εφ' ώ ετάχθη. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Να παριστάνουν τους "αντιστασιακούς", χωρίς να αμφισβητούν τις δομές και την ουσία ενός απάνθρωπου συστήματος, που έχει για πρώτο εχθρό, το λαό.
 
Δεν διδάχθηκαν τίποτα από τη Μεγάλη Ενότητα των Μεγάλων Ημερών του Μάη και του Ιούνη. Συνεχίζουν, στηριγμένοι στην πεποίθηση, πώς "μπόρα ήταν και πέρασε", πιστεύοντας πως ήρθε η ώρα, με πολιτικές αοριστίες να "κεφαλαιοποιήσουν" την αγανάκτηση. (Βλέπε άρθρο Λαφαζάνη) ...Και ο σύντροφος του, Παπαδημούλης, ζητά "επανίδρυση" του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας, υποστηρίζοντας το αίτημα των εφοπλιστών!

Κάθε «σαλταδόρος» της αγοράς θα εκμεταλλεύεται το πανεπιστήμιο


Ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας

 
Αξιότιμη κα υπουργέ,
 
Δεν σας γνωρίζω προσωπικά αλλά παρακολουθώ τα ευδιάκριτα ίχνη που αφήνετε, πληγώνοντας ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κορμό της χώρας μας. Αυτές τις μέρες εσείς και η κυβέρνησή σας αποφασίσατε, συνεπικουρούμενη από τις υπόλοιπες δυνάμεις της συντήρησης και του αυταρχισμού, να αποτελειώσετε την Ανώτατη Εκπαίδευση.Παρακολούθησα προσεκτικά τη συζήτηση στην «Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων» και την τραγική εξέλιξη της «συζήτησης» στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας του πολιτικού κανιβαλισμού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Παρακολούθησα την κατασυκοφάντηση των Πανεπιστημιακών Δασκάλων του τόπου από ένα πλήθος ανθρώπων οι οποίοι υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν τον Ελληνικό λαό. Απίστευτης προέλευσης άνθρωποι, οι οποίοι εμφανώς αγνοούσαν την πανεπιστημιακή δομή και λειτουργία, λιβάνιζαν με πάθος το νομοσχέδιό σας. Δίνοντας τερατώδη στοιχεία τα οποία ήταν τόσο ψευδή που σας έφερναν και εσάς σε δύσκολη θέση. Σας έβλεπα με το βλέμμα χαμηλωμένο, υπήρχε και η τηλεόραση, να προσπαθείτε διακριτικά να τους διορθώσετε. Ακουσα τους, μετά από μερικές ώρες και τηλεφωνήματα, συνοδοιπόρους σας να διεκδικούν την πατρότητα των ιδεών σας, απευθυνόμενοι με την ίδια «πολιτική» συμπεριφορά στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Είναι η δημοκρατία του πλήθους η απάντηση στην αυτοκρατορία του κεφαλαίου;ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
Οι παλαιές «φόρμες» δεν μας κάνουν πια. Τα παλαιά «σχέδια»- συχνά επί χάρτου-δεν μπορούν να οικοδομήσουν τίποτε πλέον. Αυτός που θα ρθει με «νέα ρούχα» δεν φαίνεται ακόμη στο βάθος του ορίζοντα.  Και όμως ένας κόσμος καταρρέει μπροστά μας, τραβώντας μας στην άβυσσο. Πως αλήθεια θα βάλουμε «φρένο» στην κατρακύλα που έχουμε πάρει; Πως θα «σαλπίσουμε» για αλλού; Πούνε ο «νυμφίος» που θα μας κτυπήσει την πόρτα την νύκτα και θα μας οδηγήσει στην ευτυχία; Τις δικές τους απαντήσεις σε αυτά τα υπαρκτά προβλήματα δίνουν ο  Τόνι Νέγκρι και ο Μάικλ Χαρντ στο νέο τους βιβλίο:«ΠΛΗΘΟΣ-πόλεμος και δημοκρατία στην εποχή της Αυτοκρατορίας» εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Βιβλίο που αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας. Αν στο πρώτο βιβλίο με τίτλο Αυτοκρατορία ανέλυε την νέα παγκόσμια καπιταλιστική τάξη πραγμάτων, στο εν λόγω βιβλίο  επικεντρώνεται στην διερεύνηση του αντίπαλου δέους της Αυτοκρατορίας.  Βιβλίο που κυκλοφόρησε μόλις το φετινή άνοιξη στα Ελληνικά- 7 χρόνια από την αγγλόφωνη κυκλοφορία του- ταυτόχρονα σχεδόν με την άνοιξη του κινήματος του πλήθους των αγανακτισμένων και αυτό μάλλον όχι τυχαία. 

Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία: γιατί οι συμφωνίες με την Τρόικα είναι απεχθείς;


Κάθε δάνειο που χορηγήθηκε με αντάλλαγμα την εφαρμογή πολιτικών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απεχθές
 
των Renaud Vivien, Eric Toussaint*
 
FREE photo hosting by Fih.gr
FREE photo hosting by Fih.grΗ Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι οι τρεις πρώτες χώρες της Ευρωζώνης που τέθηκαν υπό τη κηδεμονία των πιστωτών τους συνάπτοντας σχέδια «βοήθειας» με τη «Τρόικα» που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Όμως αυτές οι συμφωνίες, που γεννάνε νέα χρέη και που επιβάλλουν στους λαούς μέτρα λιτότητας χωρίς προηγούμενο, μπορούν να αμφισβητηθούν στη βάση του διεθνούς δικαίου. Πράγματι, αυτές οι συμφωνίες είναι «απεχθείς»  και άρα άνομες. Όπως το τονίζει η θεωρία του απεχθούς χρέους, «τα χρέη των Κρατών πρέπει να έχουν συναφθεί και τα απορρέοντα κεφάλαια να έχουν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και τα συμφέροντα του Κράτους» (1). Όμως, τα δάνεια της Τρόικα χορηγούνται υπό τον όρο της λήψης μέτρων λιτότητας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και που δεν θα επιτρέψουν σε αυτά τα Κράτη να βγουν από τη κρίση. (ΕΔΩ) 
 
Κάθε δάνειο που χορηγήθηκε με αντάλλαγμα την εφαρμογή πολιτικών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απεχθές

Αριστερός δημοκρατικός εκσυγχρονισμός: η στρατηγική μας πρόταση / του Λεωνίδα Κύρκου


Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Επιχειρήματα» (τ. 6, Μάιος 1988)
Επιμέλεια: Νίκος Ράπτης
Επισκεφθείτε το group της ppol.gr στο Facebook για να σχολιάσετε, να συζητήσετε και να «μοιραστείτε» αυτό το άρθρο 

 Το ερώτημα είναι γνωστό. Πώς, από τη σημερινή κρίση της κοινωνίας -που είναι καρπός της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος- θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική διέξοδο, στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού με δημοκρατία και τι θα είναι αυτός ο «σοσιαλισμός με ελληνικά χρώματα» που προτείνουμε; Όμως, η αναζήτηση της απάντησης σήμερα πρέπει να παίρνει υπόψη της και τα νέα δεδομένα, όπως τις βαθιές αλλαγές στον κόσμο και την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Υπάρχει κρίση;

Στον τόπο μας υπάρχουν εκείνοι που δεν βλέπουν κρίση. «Υπάρχουν δυσκολίες», υποστηρίζουν, «αλλά δεν θα ήταν δυνατό να γίνει τίποτα ουσιαστικά καλύτερο». Αυτοί είναι ή οι απολογητές της πασοκικής κυβέρνησης ή ανήκουν στην «πράσινη γραφειοκρατία» -στο στρώμα εκείνο των προνομιούχων, κεντρώας ή αριστερής προέλευσης, που συνέδεσε τα συμφέροντά του με την κρατική εξουσία και αντλεί από κει δύναμη, κοινωνικό κύρος και (κυρίως) εισοδήματα.

Υπάρχουν βέβαια και οι κλασικοί συντηρητικοί, άνθρωποι του κεφαλαίου, της παλιάς γραφειοκρατίας ή συνδεδεμένοι με τα παλιά κατεστημένα, που βλέπουν την κρίση αλλά από την ανάποδη: πώς θα βγούμε απ' αυτήν σε μια κατεύθυνση ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών, να δυναμώσει η πρόσβασή τους στους μηχανισμούς της οικονομίας και τον κράτους, και, φυσικά, να συμπιεστούν οι εργαζόμενοι και η επιρροή της αριστεράς.

Το έθνος είναι δημιούργημα της ιστορικής και κοινωνικής κίνησης, για να δημιουργηθεί απαιτείται εδαφική επικράτεια, της οποίας οι φυσικοί πόροι είναι ο πρωτογενής κοινός πλούτος όλων των μελών του έθνουςΤο έθνος είναι δημιούργημα της ιστορικής και κοινωνικής κίνησης. Η επιστήμη, μας έχει εξηγήσει ορισμένα ζητήματα σχετικά με την δημιουργία του έθνους. Το έθνος προέρχεται από την (πολλών μορφών) αρχέγονη πολυπληθή οικογένεια της άγριας κατάστασης, από την οποία προέρχεται το γένος, από το οποίο προέρχεται η φυλή (η ορδή όπως την λένε ορισμένοι ανθρωπολόγοι), από την οποία προέρχονται οι ομο-φυλίες, από τις οποίες προέρχεται το έθνος.
Το έθνος ΔΕΝ μπορεί να δημιουργηθεί τεχνητά. Τουλάχιστον χωρίς μια προϋπάρχουσα μαγιά πάνω στην οποία θα ενσωματωθούν άτομα-μέλη-ομάδες από άλλα έθνη και θα αφομοιώσουν τον χαρακτήρα του νέου τους έθνους.
Ο δυτικός πολιτισμός συνάντησε πολλά τέτοια προϋπάρχοντα “φυσικά” (λολ) έθνη -όπου κι αν πήγε προς αναζήτηση και κλοπή φυσικών πόρων- όπως στην βόρεια και νότια Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στην Αυστραλία. Τα οποία έθνη φυσικά και δεν ήταν τεχνητά δημιουργήματα κανενός.

Για την κλεψιτυπία της αφίσας του Άρδην και της ΡήξηςΤο περιοδικό Άρδην και η Εφημερίδα Ρήξη καταγγέλλουν την κλεψιτυπία που έχουν διαπράξει οι λεγόμενοι «αυτόνομοι εθνικιστές», με την αφίσα που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία στο διαδίκτυο. 

Η αφίσα με τον τίτλο «Καταζητείται» και τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού, κυκλοφόρησε στο οπισθόφυλλο του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας Ρήξη και αποτελεί μοντάζ το οποίο έκαναν γραφίστες της εφημερίδας μας. 

Ξαφνικά, πληροφορηθήκαμε ότι οι επιτήδειοι «αυτόνομοι» έχουν κλέψει την αφίσα, έχουν σβήσει την υπογραφή και την κυκλοφορούν ως δική τους.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη πράξη κλεψιτυπίας, ξένη προς οποιαδήποτε πολιτική δεοντολογία. 

Συνήθως τέτοιες πράξεις προέρχονται με προβοκατόρικη διάθεση είτε από τα ίδια τα ΜΜΕ, είτε από τις διάφορες «ασφάλειες» και τους ποικίλους αστυνομικούς μηχανισμούς.

Τώρα, βλέπουμε να αναπαράγονται από τους λεγόμενους «αυτόνομους», οι οποίοι φαίνεται πώς έχουν μάθει να κάνουν πολιτική με διάφορες απάτες, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι θλιβεροί εξουσιαστές που έχουν φέρει την Ελλάδα σε τέτοια δεινή κατάσταση.

Δικαίωμά τους.

Αυτό που δεν είναι δικαίωμά τους, είναι να διασύρουν άλλους χώρους, που ουδεμία σχέση έχουν μαζί τους, με το επίπεδό τους και τις αθλιότητές τους.

Γι’ αυτό και απαιτούμε να αποσύρουν άμεσα την κλεψίτυπη αφίσα. 
Ας βρουν από αλλού να κλέψουν, μιας και δεν μπορούν να βγάλουν τις δικές τους.

Άρδην – Ρήξη

Όταν σε πιάνει το μικροαστικό σου Γιώργο Καραμπελιά...
 ...οταν η άκρα αριστερά ζητάει πνευματικά δικαιώματα...
 gregor der grieche
 
 

Τα αστικά κόμματα υπέρ του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και κατά του πανεπιστημιακού ασύλου


FREE photo hosting by Fih.grΤίνα Ζορμπαλά
 
Οι βασικοί πολιτικοί εκφραστές του αστικού μπλοκ εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ) συνέπραξαν για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια για την ψήφιση του πιο αντιδραστικού νόμου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η συναίνεσή τους βασίστηκε σε δύο στόχους: Στην πλήρη παράδοση του πανεπιστημίου στις δυνάμεις της καπιταλιστικής αγοράς και στο χτύπημα του πανεπιστημιακού, κυρίως του φοιτητικού, κινήματος και την αποτροπή της σύνδεσής του με τις ευρύτερες ταξικές αντιστάσεις.
Ειδικότερα για τα σημεία της συναίνεσης:
1. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση θέλουν να παραδοθεί ολοκληρωτικά στις δυνάμεις της καπιταλιστικής αγοράς και του κεφαλαίου. Βασικό χαρακτηριστικό του νέου νόμου είναι η συνολική μετατροπή του πανεπιστημίου σε ίδρυμα παροχής υπηρεσιών που θα συνδέεται άμεσα με την επιχειρηματική δραστηριότητα και θα λειτουργεί με κριτήρια ανταγωνιστικότητας και ανταποδοτικότητας. Παράλληλα, μέσα από την αξιολόγηση και πιστοποίηση προγραμμάτων σπουδών, εμπεδώνεται πλήρως η κυριαρχία της αγοράς, καταργείται η κριτική σκέψη και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Πρόκειται για την ολοκληρωτική χειραγώγηση της επιστημονικής σκέψης.

Αθλητισμός: Πέρα απ'όλα τα άλλα, οι αθλητές-είδωλα σας σας έχουν γραμμένους


Ναι, είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου! Από εκεί και πέρα...στ' αρχίδια μου όλα. Το πολύ-πολύ να κάνω με τα εκατομμύρια μου καμιά φιλανθρωπία που είναι πολύ της μόδας και καλλωπίζει το προφίλ μου ως celebrity. Α, και όταν βάζω γκολ κάνω το σταυρό μου, ευχαριστώ το Θεό ως καλός χριστιανός. Για τους φτωχούς βέβαια δεν έχω άποψη - δε ξέρω εγώ από αυτά.


Αυτό είναι το "ιδανικό προφίλ" για τους αθλητές του σήμερα, που, περισσότερο από ποτέ, αποτελούν τα ινδάλματα αμέτρητων παιδιών ανά τον κόσμο (αυτό μας έλειπε να έχουν ως πρότυπο τον Τσε Γκεβάρα όπως κάποτε, που γέμιζαν τα εφηβικά τους δωμάτια με αφίσες του. Τώρα Μέσι, Ρονάλντο, και ένα σωρό άλλα τέτοια "υγιή πρότυπα").


Για τα εκατομμύρια που διακινούνται (και συχνά ξεπλένονται) στον αθλητισμό τα ξέρετε - δείτε άλλωστε τη σαπίλα εδώ στην Ελλάδα (και φανταστείτε ότι οι μόνοι που ως τώρα πιάστηκαν είναι...ο Ολυμπιακός Βόλου και κάτι τέτοιοι. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι -τι έκπληξη- αθώος, όπως βέβαια και ο Παναθηναϊκός, κτλ).

Οι τραπεζίτες κλείνουν συμφωνίες για να σωθούν και η κυβέρνηση κοιμάται…


Οι τραπεζίτες κλείνουν συμφωνίες για να σωθούν και η κυβέρνηση κοιμάται…
Η κυβέρνηση ευλογεί το deal Alpha – Eurobank μαθαίνουμε από το τραπεζικό ρεπορτάζ και καλά κάνει. Άλλωστε, αλλάζει και την ατζέντα έτσι και από την γενική καταστροφή της οικονομίας, τη διάλυση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, τις γκάφες με τις εγγυήσεις όλοι θα συζητούν για τη μεγάλη τράπεζα που δημιουργείται.
Αν, όμως, κάποιος δει διαφορετικά όλα όσα συμβαίνουν στον τραπεζικό κλάδο θα διαπιστώσει ότι μιλάμε για εγκλήματα που θα πληρώσουν όλοι και σύντομα. Διότι, την ίδια στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας, εκεί δηλαδή που η κυβέρνηση της αποτυχίας δεν μπορεί να βάλει το χέρι της, κάνει συμφωνίες και προσπαθεί να βρει το δρόμο της, οι τράπεζες δημοσίου συμφέροντος καταστρέφονται.
Η μεγάλη Εθνική, το καμάρι της Ελλάδας, όχι μόνο έχει καταστραφεί χρηματιστηριακά και μόνο κανένας «λευκός ιππότης» από το εξωτερικό θα τη σώσει, αλλά θα βλέπει να γίνεται το deal Κωστόπουλου και Νανόπουλου και αυτή να μένει πίσω.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ...ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ! ...10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ Δ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

 


ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ!
ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ,ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ,ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑ!!
ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ Κ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ Κ ΕΥΔΑΠ Κ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΡΕΥΜΑ Κ ΝΕΡΟ!!
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!
ΠΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
EMAIL:syll.erg.eydap@gmail.com ΤΗΛ.2105239546 FAX.2105239546
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ
ΤΗΛ¨.21052215700 FAX.2105235996
Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ-Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ-Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ! ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ιnfo@eforiakoi.org

Τα κοκόρια λαλούν και πηδούν.  Ο ρόλος του κόκορα έχει καταγραφεί ιστορικά από την εποχή του
Ευαγγελίου, όταν, στην πρώτη σοβαρή ανάμειξή του στα ανθρώπινα
και θεϊκά...λειτούργησε ως εξωτερικό-συνειδησιακό ξυπνητήρι του
Πέτρου, υπενθυμίζοντάς του την...Προδοσία!!
 Εχουν επισημανθεί τα χαρακτηριστικά της "προσωπικότητας" του, τα
μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα και ο επί Γης προορισμός του!!
Αλλαζόνας, γαμίκος, τεμπέλης.
Ανήσυχος και βιαστικός "γαλατάς"!! 
Αυταρχικός με το χαρέμι του...Στοιχίζει τις όρνιθες...γαβγίζοντας!!
Αφέντης και Κυρίαρχος, πραγματικά ή στη φαντασία του.
Ξενοπηδάει,συνήθως,...πηδώντας το φράχτη της αυλής του...εισβάλ-
λοντας σε κοτέτσια (ή μονοκατοικίες) της γειτονιάς του!!
Κερδίζει μεροκάματο και Ζωή χάρη στο...πήδημα και τη φασαρία
  Οι περισσότεροι Λαοί στον πλανήτη, πολύ πριν ακόμα και από το
Ευαγγέλιο, σφάζουν τα κοκόρια.

Έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Κύρκος


- Πέθανε σε ηλικία 87 ετών από προβλήματα καρδιάς που αντιμετώπιζε
- Υπήρξε ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο
- Την Τετάρτη η κηδεία σύμφωνα με πληροφορίες
 
Πέθανε το πρωί της Κυριακής ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος. Το στέλεχος της Αριστεράς αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη στο Α' Νεκροταφείο.
Ο Λεωνίδας Κύρκος γεννήθηκε το 1924 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν γιος του Μιχαήλ Κύρκου που μαζί με τον Ι. Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την ΕΔΑ. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή την οποία δεν τελείωσε ποτέ λόγω των πολιτικών διώξεων που υφίστατο.

Πρόεδρος Βουλής Σλοβακίας: "αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει"

Την πρόθεσή του να κάνει το παν ώστε η Βουλή της Σλοβακίας να μην επικυρώσει τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του σώματος Richard Sulik. Το κόμμα του συμμετέχει στην συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού.

 
Σε συνέντευξή στην εφημερίδα DIE WELT, o πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγός του συγκυβερνώντας κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη» Richard Sulik τονίζει ότι θα αντιταχθεί στη συμμετοχή της χώρας του στο δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, όπως είχε κάνει και στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας. Η εφημερίδα σημειώνει εισαγωγικά ότι «η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα προς τη Σλοβακία, τη μόνη χώρα που αρνήθηκε να δώσει βοήθεια στην Ελλάδα και η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει ρόλο κλειδί στη διεύρυνση του μηχανισμού σταθερότητας EFSF».
 
«Σώζουμε τα κέρδη των τραπεζών»

Οι ΝΑΤΟϊκοί "επαναστάτες" και η άθλια "Αριστερά"


Tάκης Φωτόπουλος  
Η NATOϊκή εγκληματική εκστρατεία εναντίον της Λιβύης ήδη φαίνεται (να) πετυχαίνει τον στόχο της: την «αλλαγή καθεστώτος» που οδηγεί στην καταστροφή ενός ακόμη λαού, όπως προηγουμένως των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Το «πεζικό» του ΝΑΤΟ είναι οι «επαναστάτες» της Βεγγάζης (των οποίων ηγούνται στελέχη της CIA[1]!), οι οποίοι, όχι μόνο δεν κάνουν βήμα αν δεν τους ανοίξει πρώτα τον δρόμο το ΝΑΤΟ που με τα Απάτσι του κ.λπ. ξεπαστρεύει τους λαϊκούς αγωνιστές που μάχονται, όχι για τον Καντάφι, αλλά για την ανεξαρτησία της πατρίδας τους, αλλά και έχουν εκπαιδευθεί και καθοδηγούνται στις χερσαίες επιχειρήσεις από τις ειδικές δυνάμεις του.[2] Φυσικά, το γεγονός ότι και αυτή η αλλαγή καθεστώτος, όπως και οι προηγούμενες, θεμελιώνεται στη διαίρεση του λαού και σε εξοντωτικό εμφύλιο πόλεμο δεν απασχολεί την υπερεθνική ελίτ, αρκεί να μπορεί να εκμεταλλεύεται τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας.

Samir Amin: Φύγετε απο το Ευρώ, Σταματήστε τις πληρωμές.Σαμίρ Αμίν: “Tι θα έλεγα στον γιο του φίλου μου Ανδρέα"


Συνέντευξη του κορυφαίου οικονομολόγου Σαμίρ Αμίν στον Κ.τ.Ε. και τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο‘Αλλοι θα συμφωνήσουν, άλλοι θα διαφωνήσουν, πολλοί θα προβληματισθούν ή και θα σοκαρισtούν. Το προσόν όμως του Γαλλοαιγύπτιου οικονομολόγου Σαμίρ Αμίν, μέλους μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που επηρέασαν καθοριστικά την οικονομική σκέψη του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ότι δεν μασάει τα λόγια του, δεν στρογγυλεύει τις ιδέες του και επιτρέπει επομένως να γίνει πραγματική συζήτηση και διερεύνηση σοβαρών προβλημάτων και εναλλακτικών λύσεων. Αυτό δηλαδή στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει η απίστευτη λογοδιάρροια χωρίς νόημα και περιεχόμενο των περισσότερων «διανοουμένων», δημοσιογράφων και πολιτικών μας κι αυτό που έχουμε απελπιστικά ανάγκη.