#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Αποκαλυπτικά τα έγγραφα της Αμερικανικής πρεσβείας για την Ελληνική δημοσιογραφία


Αποκαλυπτικά τα έγγραφα της Αμερικανικής πρεσβείας για την Ελληνική δημοσιογραφία
Φιλοαμερικανική πολιτική ασκούν τα Ελληνικά
κανάλια σύμφωνα με το Wikileaks...
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσαν μέσω του γνωστού wikileaks, προηγούμενων ετών τα οποία αναφέρονται εκτενώς στην ελληνική δημοσιογραφία κάνοντας και αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα και καταστάσεις.

Τα τηλεγραφήματα που κατευθύνονταν στην Ουάσινγκτον έχουν δύο διαφορετικούς συγγραφείς και όλα αναφέρονται στην ελληνική δημοσιογραφία με μεγαλύτερη ή μικρότερη λεπτομέρεια.


Το ένα του Ιουλίου του 2006 έχει τίτλο «
Πως να διαβάσετε τον Ελληνικό τύπο: ένας οδηγός για τους αμύητους» και είναι το μεγαλύτερο (18 παραγράφων), το δεύτερο του Αυγούστου του 2008 είναι 9 παραγράφων και έχει τίτλο «Το φαινόμενο των free press: The village voice» ενώ το τελευταίο που αποκάλυψαν τα wikileaks είναι του Οκτωβρίου του 2008 και έχει τίτλο «Ξεκάθαρο το αμερικάνικο μήνυμα στην Ελλάδα μέσα από την εκπομπή «60 minutes», εννοώντας την εκπομπή του δημοσιογράφου Α. Παπαχελά «Οι φάκελοι».

Εάν στη Δημοκρατία το άσυλο είναι περιττό, καταργήστε και τη βουλευτική ασυλία


Εάν στη Δημοκρατία το άσυλο είναι περιττό, καταργήστε και τη βουλευτική ασυλίαΜετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ της Άννας Διαμαντοπούλου, ξεχύθηκαν στα κανάλια οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού να διατρανώσουν τη χαρά τους για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Γεωργιάδης, Μητσοτάκης, Βόζεμπεργκ είχαν από κάτι να πουν. Καλύτερη ατάκα της τελευταίας, που δήλωσε ότι,
στη Δημοκρατία το Πανεπιστημιακό Άσυλο είναι περιττό, στη Χούντα χρειάζεται.

Θα συμφωνούσαμε μαζί της
εάν είχαμε όντως δημοκρατία στον τόπο και όχι Ολιγαρχία. Αλλά για να της αντιστρέψουμε το επιχείρημα λέμε: και γιατί δεν καταργείτε και τη βουλευτική ασυλία, μαζί με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, αφού στη «Δημοκρατία» πράγματι είναι περιττά;

Για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας κουβέντα από την κυρία Βόζεμπεργκ, τι να πει εξάλλου.


Αντιθέτως, ο
Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει από το μένος των ΔΑΠιτών, έγραψε στο twitter του, σειρά έχει να καταργήσουμε και τη βουλευτική ασυλία, για να εκτονώσει προφανώς την οργή στο πρόσωπό του.

Εμείς θα απαντήσουμε σε όλους αυτούς με απλές και σύντομες κουβέντες:

Ιρλανδία: «Ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας η απόρριψη των εγγυήσεων»…

 
της Ζέζας Ζήκου
Καθημερινή 27/08/11

Η ευρωπαϊκή εξέγερση, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι Ιρλανδοί, συνεχίζεται! Και είναι ειρηνική. Το Δουβλίνο προειδοποιεί τις πρωτεύουσες της Ε.Ε. να μην επιδιώξουν παρόμοιες αξιώσεις όπως αυτές που πέτυχε η Φινλανδία εις βάρος της χώρας μας. Η επιδίωξη των δανειστριών χωρών είναι επιεικώς απαράδεκτη καταγγέλλουν, επισημαίνοντας πως είναι «ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας η απόρριψη παρόμοιων εγγυήσεων»… Ηδη εντός της Ε.Ε. έχει εκδηλωθεί το αίτημα χωρών -με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση- που ζητούν ενέχυρο για τα δάνεια διάσωσης, αλλά μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας έχει αναζωπυρωθεί.
Οπως κατήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών «η ιδέα από τις χώρες με πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ -που είχαν εγγυηθεί έως τώρα τα δάνεια διάσωσης για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία- να απαιτούν εγγυήσεις και εμπράγματες υποθήκες στη δημόσια περιουσία όσων χωρών χρειαστούν επιπλέον χρήματα στο μέλλον, όπως ο διευθυντής της τράπεζας θα έβαζε υποθήκη ένα κτήμα για να δώσει δάνειο», παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Το αίτημα «βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, προφανώς θα υπάρξει αντίσταση σε αυτό», πρόσθεσε ο κ. Νούναν.

Οι σκύλοι ξεσάλωσαν...φόλα!!Αν έπρεπε να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο ναυτιλίας για λόγους
"εθνικού συμφέροντος", όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο ξωπε-
ταχθείς "πατριωτικά" Χ.Παμπούκης...τότε ο πρωθυπουργεύων Πα-
πανδρέου και οι λοιποί κυβερνητικοί...δρουν  α ν τ ε θ ν ι κ ά!!
Υπονομεύουν την Οικονομία, δημιουργώντας γραφειοκρατικά εμπό-
δια στη λειτουργία και ανάπτυξη της, αφού δεν παίρνουν τοις μετρη-
τοίς τους "εθνικούς-πατριωτικούς" λόγους που επικαλείται ο κ.Χ.Πα-
μπούκης!!
Είπαμε...οι άνθρωποι δεν είναι χαζά κοτόπουλα.
Είναι αδίστακτοι σκύλοι.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ALFA BANK - EUROBANK, ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΥΜΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΘΡΟΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!

Το κράτος του Κατάρ θα είναι ο μεγάλος μέτοχος του νέου σχήματος που δημιουργείται με την συγχώνευση της Alpha Bank και της Eurobank. Το deal έκλεισε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και οι επίσημες ανακοινώσεις για τους ακριβείς όρους της συμφωνίας θα ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Οι συζητήσεις μεταξύ των τριών πλευρών διαρκούν εδώ και εβδομάδες, μετά από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Εθνικής και Alpha Bank. Η αύξηση κεφαλαίου κρίθηκε απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έφερε η κρίση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το fund του Κατάρ που συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank με ποσοστό λίγο χαμηλότερο του 5% έθεσε από την αρχή υποψηφιότητα για να παίξει τον ρόλο του χρηματοδότη και να αναλάβει έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο σχήμα.

Η συγχώνευση πυροδοτεί εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα. Ωστόσο, οι όποιες περαιτέρω εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων που διεξάγει αυτή την περίοδο η Blackrock και την οριστικοποίηση των όρων της ανταλλαγής χρέους.

Στιγμιότυπα πριν η Δύση ανακαλύψει πόσο κακός άνθρωπος είναι ο Καντάφι 

 

τα λόγια είναι περιττά

Πυρκαγιές


Δεν θα κάνουμε ρεπορτάζ για τα μέτωπα των πυρκαγιών, τις περιουσίες που καταστράφηκαν, τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού κ.λ.π. Ολα αυτά υπάρχουν σε πλήθος δημοσιευμάτων.

Παρακολουθώντας όμως τον τρόπο που κάλυψαν τα ΜΜΕ τις πυρκαγιές λέμε να κάνουμε και την δική μας τοποθέτηση.


Για το τελικό αποτέλεσμα των πυρκαγιών οι ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων διαχρονικά είναι αυταπόδεικτες, για την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή .


Πίσω απ’ αυτούς, όμως, πρέπει να διακρίνουμε τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν.

24η Αυγούστου να κηρυχτεί ημέρα Εθνικής συναίνεσης και αναγέννησης!


του Ηλ.Μακρή
Άνοιξε ο δρόμος της συναίνεσης!

Η Εθνική συναίνεση είναι γεγονός! 

Επιτέλους μπορούμε να ελπίζουμε!

Η επιδίωξη όλων των παραγόντων,των υψηλά ιστάμενων που καθορίζουν πλέον την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη και με μοναδικό  γνώμονα την "σωτηρία των λαών" είναι πραγματικότητα.
 
Δικαιώθηκαν οι προσδοκίες τους, δικαιώθηκαν οι αγώνες και οι προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της επίτευξης  της  συναίνεσης, για την "σωτηρία" της οικονομίας, των πολιτών,  της ίδιας της χώρας.

Δικαιώνεται Ο Όλι Ρεν που απαιτούσε
"πολιτική συναίνεση" χαρακτηρίζοντάς την
"ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας,όλων των πολιτικών δυνάμεων"
, τον περασμένο Μάιο.

Συναίνεση ζητούσαν και οι Γάλλοι από τον Αντώνη, κατά την εκεί επίσκεψή του  τον Ιούνιο.

27-08-1922 Μικρασιατική Καταστροφή

«Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη.
Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας
να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…»


Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ’ δημοτικού.
Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια, Αθήνα, εκδ. ΟΕΔΒ, 2006, σελ. 100 

Ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας σε όσο το δυνατό χαμηλότερη τιμή .


ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας σε όσο το δυνατό χαμηλότερη τιμή
H Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει περισσότερα,
σε συντομότερο διάστημα!
Η Ελλάδα χάνει όπως φαίνεται τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν θέσει τα στελέχη της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για το 2011 και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι σκληρές.

Στελέχη της Τρόικας θα μεταβούν στην Αθήνα τη Δευτέρα ,με αφορμή τον προγραμματισμένο έλεγχο του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, προκειμένου να αποφασίσουν για την εκταμίευση της έκτης δόσης.


Φυσικά η εκταμίευση της έκτης δόσης δεν θα γίνει αναίμακτα . Ήδη ο κοινοτικός Επίτροπος Όλι Ρεν έκανε τη αρχή με δήλωση του στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει περισσότερα, σε συντομότερο διάστημα!


(Από τη δήλωση του ξεχώρισα τη λέξη
μπορεί.)

Υπόθεση Hellenic Swap


Του Kael’thas
Από το 2009 μια σειρά από δημοσιεύματα σε ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε ασχολήθηκαν, όχι με ιδιαίτερη έκταση, με το ζήτημα του «μαγειρέματος» των στατιστικών της ελληνικής οικονομίας από τις ελληνικές κυβερνήσεις και κατ’ επέκταση με τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που πρωταγωνίστησαν στις υποθέσεις αυτές.
Η αξία τέτοιων αποκαλύψεων δεν εξαντλείται στο να δείξει μόνο λάθη και παραλείψεις των πολιτικών και κυβερνώντων. Πολύ περισσότερο δείχνει πως τα διαπλεκόμενα συμφέροντα είναι κανόνας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και πως το αλισβερίσι κυβερνήσεων-κρατών και της αγοράς έχει τεράστιες επιπτώσεις στο οικονομικό και πολιτικό μέλλον μιας χώρας, που όταν αποκαλυφθούν είναι πλέον αργά.
Αυτό το άρθρο αποτελεί συμπλήρωμα στο εξαιρετικό κείμενο του Ιουλιανού για τους κερδοσκόπους «συνεργάτες» των ελληνικών κυβερνήσεων. Το θέμα του σχετίζεται με την ανάμειξη της Goldman Sachs στη διαμόρφωση του ελληνικού χρέους και ελλείμματος. Προσπάθησα να συνθέσω ένα παζλ γεγονότων, δημοσιεύσεων και αριθμών που κυριολεκτικά ζαλίζει το μυαλό λόγω πολυπλοκότητας, γι’ αυτό και απλοποίησα όσο γινόταν την επεξήγηση των οικονομικών στοιχείων.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1943 ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2011 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Στις 22-7-1943, στην Αθήνα, έγινε η μεγαλύτερη διαδήλωση που συνέβη ποτέ στην κατεχόμενη από τους ναζί Ευρώπη. Το πλήθος σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής έφτασε τις 400.000. Ποια ήταν όμως η αιτία της μεγαλειώδους αυτής διαδήλωσης που άφησε πίσω της αρκετούς νεκρούς;
Η αιτία ήταν η απόφαση των χιτλερικών να παραδώσουν ουσιαστικά τη Μακεδονία στη Βουλγαρία. Μετά από αυτή την εξέγερση όμως του ελληνικού λαού, οι ναζί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Και ποιο είναι το μεγάλο δίδαγμα;

Το μεγαλύτερο δίδαγμα, ανάμεσα σε άλλα επίσης μεγάλα, είναι, κατά τη γνώμη μας, ότι ο λαός μπορεί να κινητοποιηθεί, να εξεγερθεί και να μεγαλουργήσει, εκτός από λόγους οικονομικής εξαθλίωσης και για άλλους λόγους: Όπως, εξαθλίωσης της αξιοπρέπειας του ή εθνικής εξαθλίωσης. Αυτοί οι δύο τελευταίοι λόγοι συνέτρεχαν, κατά τη γνώμη μας, τον Ιούλιο του 1943. Άλλωστε και το έπος του 1940 δεν έγινε για οικονομικούς λόγους. Υπάρχουν μαρτυρίες για εξαιρετικά ηρωικές ενέργειες νέων παιδιών (πρωτοστάτησαν οι ΕΠΟΝίτες και οι ΕΠΟΝίτισες) που αντιμετώπισαν τα χιτλερικά τανκς, στους αθηναϊκούς δρόμους, με το ίδιο το σώμα τους και βέβαια έδωσαν τη ζωή τους σε αυτή την άνιση μάχη για την αξιοπρέπεια της πατρίδας τους.

Πολλαπλοί εκβιασμοί


toklysma.weebly.com
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται μόνο στη δίνη του αβάστα­κτου χρέους, της οικονομικής κρίσης, του Διε­θνούς Ελέγχου και της κοινωνικής κατάρρευσης. Δυστυχώς, πάντα έφερε το βάρος της γεωγραφι­κής της θέσης και, ειδικά τις τελευταίες δεκαετί­ες, έχει μονίμως ανοιχτά εθνικά θέματα, τα οποία την υποχρεώνουν να κρατάει τα μάτια της ορθά­νοιχτα.
Στη σηµερινή κρίση στη Μεσόγειο, στις ακτές της οποίας συντελούνται κοσμοϊστορικές αλλαγές και ανατρέπονται δεδομένα δεκαετιών, ένα κεντρικό επίδικο είναι η οριστικοποίηση, για τα επόμενα πολλά χρόνια, του ενεργειακού στάτους – και με την έννοια του ελέγχου των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και, κυρίως, με αυτήν του ελέγχου των πηγών της.

ΧΘΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΠΛΙΤΗΣ, ΑΥΡΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΎΝΤΑΝ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Καθώς οι Επαγγελματίες Οπλίτες συνειδητοποιούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή τους δεν τους εξασφαλίζει τη μονιμοποίηση στο Δημόσιο, αφού άλλες ήταν οι βλέψεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που καθιέρωσαν το Μισθοφορικό Στρατό, αλλά και οι πραγματικές αποφάσεις των Βενιζέλου-Μπεγλίτη για απολύσεις χιλιάδων εξ αυτών, αναζητούν μια αντίστοιχη προοπτική.
Βλέπεις την ώρα που καταργείται η Μονιμότητα για τους Δημόσιους Υπαλλήλους και εξαφανίζονται οι εργατικές κατακτήσεις δημιουργώντας έναν πρωτόγνωρο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την αναμενόμενη στήριξη του ΛΑΟΣ, για να κάνουν πράξη αυτές τις βάρβαρες επιλογές μπορούν να στηρίζονται μόνο στις δυνάμεις καταστολής και τους δικαστές. Δύο τομείς του Δημοσίου που φυσικά διατηρείται η Μονιμότητα.
Την προοπτική αυτή επομένως τη βρίσκουν στην συμμετοχή στον τρέχοντα διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.200 ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η αρχική απαγόρευση συμμετοχής τους στον διαγωνισμό έχει κριθεί αντισυνταγματική.

Το Το 64% του λαϊκού εισοδήματος πάει σε φόρους και εισφορές.

Η πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, μπορεί να προβλέπει την ελεγχόμενη απαξίωση μέρους των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων, ταυτόχρονα, όμως, προϋποθέτει τη βίαιη μαζική και εντελώς ανεξέλεγκτη χρεοκοπία των εργατικών νοικοκυριών, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και των νέων.

Η επιλογή της χρεοκοπίας των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διασωθούν τμήματα της άρχουσας τάξης από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που προκαλεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική, αποτέλεσε κυρίαρχο συστατικό στοιχείο της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκε στη διακυβέρνηση. Πριν ακόμα μπουν οι υπογραφές στο μνημόνιο και πριν καθοριστούν οι στόχο του Μεσοπρόθεσμου.

Μαζί με την πολιτική των μαζικών απολύσεων και της ανεργίας, μαζί με τη συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μαζί με την κατάργηση των συντάξεων όπως τις γνωρίσαμε τον προηγούμενο αιώνα και την παραπέρα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών της Παιδείας και της Υγείας, κυβέρνηση και τρόικα, με πρωτοφανή σπουδή, σχεδίασαν και εφαρμόζουν μια πολιτική φορολογικής λεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων.

Αξιοποιώντας ένα αντιδραστικό φορολογικό σύστημα, που, από τη φύση του, στηριζόταν στη συνεχή αφαίμαξη των εργαζομένων και προκειμένου να εξασφαλίζεται η φοροασυλία και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών πήραν μια σειρά μέτρα που κυριολεκτικά συντείνουν στην οικονομική εξόντωση εκατομμυρίων νοικοκυριών στη χώρα.

‘Ανθρωπιστική σφαγή’


…υπό τα χειροκροτήματα των φιλελεύθερων-προοδευτικών ιμπεριαλιστών.
Ναι, για τον ‘χασάπη’ τα έχουμε ακούσει και τα έχουμε εμπεδώσει μήνες τώρα (ανεξαρτήτως του αν τα μισά τουλάχιστον αποδείχθηκαν παραμύθια της Χαλιμάς, κάποιοι βέβαια παριστάνουν τους εγκεφαλικά νεκρούς προκειμένου να μη χαλάσουν την προπαγανδιστική σούπα).
Γι’αυτούς τους λατρεμένους freedom fighters του ΝΑΤΟ κουβέντα οι ευαίσθητοι δημοκράτες-ανθρωπιστές.
Βέβαια, αυτοί οι φανατισμένοι αντεροβγάλτες, ρατσιστές και πλιατσικολόγοι που προελαύνουν με τη συνδρομή των βομβαρδιστικών, των Απάτσι και των ‘καθοδηγητών’ μισθοφόρων των SAS και λοιπών πρακτόρων είναι σήμερα τα χαϊδεμένα παιδιά της προοδευτικής ‘Αριστεράς’ και των ‘αντιεξουσιαστών’ της συμφοράς που βλέπουν ‘επανάσταση’ σ’αυτήν την εξόφθαλμη εκστρατεία αλλαγής καθεστώτος.

Φοιτητικά δάνεια. Εν αρχή ην… το χρέοςΜία ακόμη ρύθμιση του νομοσχεδίου Διαμαντοπούλου που, ενώ προετοιμάζει την επιβολή διδάκτρων και υπονομεύει το μέλλον των αποφοίτων, μεταμφιέζεται σε φιλολαϊκή καινοτομία είναι η παροχή φοιτητικών δανείων.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο τα φοιτητικά δάνεια θα είναι άτοκα και υπό την εγγύηση του δημοσίου, ενώ οι λεπτομέρειες θα ορισθούν αργότερα με υπουργικές αποφάσεις. Βέβαια, η διεθνής εμπειρία από τις περισσότερες χώρες μας διδάσκει ότι τα φοιτητικά δάνεια προορίζονται για την κάλυψη του κόστους των διδάκτρων (…) και είναι έντοκα. Η ίδια εμπειρία δείχνει ότι μετά την αρχική επιβολή διδάκτρων σχετικά περιορισμένου ύψους, σε λίγα χρόνια πολλαπλασιάζονται (βλ. πρόσφατη εμπειρία στη Μ. Βρετανία) ενώ παράλληλα η κρατική επιχορήγηση των ΑΕΙ μειώνεται. Είναι μάλλον απίθανο, μια κυβέρνηση που γοητεύεται από τα ξένα πρότυπα, να παρεκκλίνει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Χελμουτ Κολ: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη...


Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό εξωτερικής πολιτικής Internationale Politik ότι αν ήταν εκείνος καγκελάριος κατά την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, δεν θα είχε συναινέσει σε αυτήν. «Έγιναν λάθη με την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι «πλέον, αν δεν θέλουμε τη διάσπαση της Ευρώπης, δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη στήριξη της Ελλάδας». Προσέθεσε, πάντως, ότι υπό τη δική του ηγεσία, δεν θα είχε επιτρέψει επίσης στη Γερμανία να παραβεί τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Για την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος


Αναδημοσιεύουμε εδώ ένα σημαντικό, κατά τη γνώμη μας, κείμενο για την ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Το κείμενο αυτό γράφτηκε το 1978 με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, συγγραφέας του ήταν ο Γιάννης Χοτζέας, από του πρωτεργάτες του μ-λ κινήματος στην Ελλάδα, υπεύθυνος σύνταξης της Αναγέννησης από το 1964. (Για την Αναγέννηση εδώ: 45 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης). Δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην Προλεταριακή Σημαία και αργότερα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε σε μπροσούρα. Εδώ το αναδημοσιεύουμε από το alfavita.gr.

Σε μια περίοδο που πολλά λέγονται και γράφονται είναι σημαντικό να ακουστεί και να γραφτεί και η πλευρά αυτή που από πολύ νωρίς και σε δύσκολους καιρούς, με την επικράτηση του αναθεωρητισμού (ρεβιζιονισμού), έδωσε τη μάχη για την επικράτηση της επαναστατικής γραμμής στο κομμουνιστικό κίνημα.

ΠΑΣΟΚ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


 ''Θέλω να ευχαριστήσω το ΛΑΟΣ'': Αννα Διαμαντοπούλου
 
Η συναίνεση για να περάσει ο νομος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ  ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΛΑΟΣ ανοίγει ενα νέο κεφάλαιο στις πολιτικές εξελίξεις,αλλά γίνεται και αντικείμενο σατιρικής προσέγγισης ...Ενα βιντεο χίλιες λέξεις.Με την ευγενική χορηγία του bloopers team και ''δάνεια'' απο την παλιά ελληνοφρένεια. (σ.σ. Το VIDEO με το φασιστάκο «μπουμπούκο» το προσθέσαμε εμείς. Με την προειδοποίηση να μην τολμήσει να απλώσει το χιτλερικό του χέρι σε σύντροφο ή Ιστοσελίδα γιατί όλοι μαζί θα του το τσακίσουμε) Βήχος Παν.)
Ιστοσελίδα ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ……..ξανάρχονται!Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης*                                
    
  Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει μοναδική……..τύχη, να συνδέει τις πιο σκοτεινές αναμνήσεις της ιστορίας της, με τις  γερμανικές κατοχικές διοικήσεις!

1η κατοχική περίοδος

Ήταν το έτος 1833, όταν μετά την άνανδρη δολοφονία του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας μας του Ι. Καποδίστρια και την ανατροπή της πολιτικής του, οι ξένες δυνάμεις, οι «σύμμαχοί» μας, αποφάσισαν να μας «σώσουν» οικονομικά  αλλά και πολιτικά, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω τη βαυαροκρατία στη χώρα μας, για πρώτη φορά.

Τότε ήταν που μας «κουβάλησαν» στην κυριολεξία ένα αμούστακο 18χρονο βασιλιά, υποτίθεται για να μας κυβερνήσει. Εξ΄ αιτίας όμως του νεαρού της ηλικίας του  και μέχρι αυτός να ενηλικιωθεί, μας «ξεφόρτωσαν» από κοντά και τρεις άλλους Βαυαρούς ως αντιβασιλείς επιτηρητές του.

Η ιμπεριαλιστική αεροπειρατεία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη-απειλή για την αραβική επανάσταση

 
alt Μόνο όταν αυτοί που πολέμησαν τον Καντάφι εξαναγκάσουν το ΝΑΤΟ να αποχωρήσει, οι Λίβυοι θα μπορέσουν να ελέγξουν τη χώρα τους

  Άρθρο του Seumas Milne, Αναπληρωτή Εκδότη, στη Guardian, 25 Αυγούστου 2011

Δεν τα παρατούν. Για τρίτη φορά μέσα σε μια δεκαετία βρετανικές και αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν παίξει τον αποφασιστικό ρόλο στη εκθρόνιση ενός αραβικού ή μουσουλμανικού καθεστώτος. Καθώς οι επαναστατικές δυνάμεις κέρδιζαν το πλεονέκτημα κατά μήκος όλης της Λιβύης με συνεχή αεροπορική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ, οι πολιτικοί στο Λονδίνο και το Παρίσι κοκορεύονταν για τον ρόλο τους ως η μαμής της «νέας Λιβύης».
Υποτίθεται βέβαια ότι όλα είναι διαφορετικά αυτή τη φορά. Τα μαθήματα από τις μουσκεμένες στο αίμα επιδρομές της Δύσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν έχουν γίνει μάθημα : όχι στρατιωτικές μπότες στο έδαφος, κάλυψη από τον ΟΗΕ, κατάλληλος σχεδιασμός και μπροστά οι ίδιοι οι Λίβυοι.  Η ηχώ όμως από τη Βαγδάτη και ακόμα περισσότερο από τη Καμπούλ προκαλεί φόβο – και όχι μόνο με τις τηλεοπτικές εικόνες από τις λεηλασίες κυβερνητικών κτιρίων ή τη συντριβή αγαλμάτων ή τις σημαίες στους δρόμους που χαιρετίζουν τους ηγέτες του ΝΑΤΟ.