#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Θα ανακριθεί ή θα κάνει διάγγελμα;

του Άριστου Μιχαηλίδη
 από τον Φιλελεύθερο (26/08)

Προσέξτε τα παιχνίδια που παίζονται μπροστά στα μάτια μας και μετά μας λένε να σταματήσουμε να αμφισβητούμε τις διαδικασίες και να περιμένουμε τα πορίσματα… Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρακτορείο, που δεν γράφει τίποτε χωρίς να του το πει η κυβέρνηση, έστειλε χθες στις 9.35 το πρωί, είδηση στην οποία ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, στις αρχές Σεπτεμβρίου, «αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει στην ερευνητική επιτροπή για την έκρηξη στο Μαρί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.» Στη συνέχεια πρόσθετε ότι «σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες», «τη Δευτέρα θα κληθεί για ανάκριση ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Νίκος Αιμιλίου, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, ενώ την επομένη ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.» Υπάρχει εδώ μια ουσιαστική διαφορά. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας «αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει», δηλαδή να πει ελεύθερα όσα ξέρει ή όσα θέλει να πει. Αλλά ο Αιμιλίου και ο Κυπριανού «θα κληθούν για ανάκριση.»

Και πουτάνες στα Δ.Σ. των Πανεπιστημίων !!!Η λαϊκή σοφία το έχει επισημάνει από παλιά: 
"θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει". 
Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να αποτελέσει εξαίρεση η Αννούλα της παιδείας. 
Κατουρημένη από την χαρά της, καθώς έβλεπε τον εκτρωματικό νόμο-πλαίσιό της να περνάει με την ευρύτατη συναίνεση των αστικών κομμάτων, δεν κρατήθηκε κι αναρωτήθηκε από το βήμα της βουλής:
"Δεν πρέπει το πανεπιστήμιο Πειραιά να έχει στο συμβούλιό του έναν επιτυχημένο εφοπλιστή;"

Άλατις η Αννούλα! 

Σου λέει, για σιγά, ρε πούστη μου. 
Αφού όραμά μας είναι η σύνδεση των σχολείων όλων των βαθμίδων με τις τοπικές κοινωνίες, αφού ο Πειραιάς είναι λιμάνι κι αφού εκεί έχουν τις έδρες τους σχεδόν όλοι οι εφοπλιστές, είναι λογικό να ζητήσουμε από κάποιον "επιτυχημένο εφοπλιστή" να μας δείξει πώς πρέπει να λειτουργεί το τοπικό πανεπιστήμιο. 
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ το βρίσκω λογικώτατο.

Άδωνις: Indymedia, θα σε συντρίψω!..


Aφιερωμένο σε όσους είχαν την αυταπάτη ότι η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου θα ήταν προς όφελος των φοιτητών και των σπουδών τους...Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω, καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, μα όχι και το μίσος του για μένα.
Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.
 

Σημαδιακά πράματα...


- Ο γερμαναράς υφυπουργός Οικονομίας βρέθηκε στην Αθήνα.
Ηρθε να "προετοιμάσει" την επίσκεψη του προϊσταμένου του, που
θα μας έρθει τον άλλο μήνα, επικεφαλής ενός τάγματος γερμανών
επιχειρηματιών/Ες-Ες.
Συναντήθηκε με τους νεο-Εφιάλτες Βενιζέλο, Χρυσοχοίδη κλπ
Κανόνισαν  τα "έργα" που θα πάρουν οι φιλέλληνες γερμαναράδες,
μη τύχει και τσακωθούν στη μοιρασιά με τους υπόλοιπους σκατο-
εταίρους μας. Κάτι από ενέργεια (πράσινη ή μαύρη), κάτι από του
-
ρισμό (Χαλκιδική ή Σαντορίνη), κάτι από Δίστομο ή Χορτιάτη,
(να ολοκληρώσουν την καταστροφή που άρχισαν την Κατοχή).
Συζήτησαν τις (νόμιμες) μίζες σε ευρώ ή μάρκα.

Κατεψυγμένα κρέατα-δηλητήριο στη LIDL HELLAS!Κατεψυγμένα κρέατα-δηλητήριο, γερμανικής προέλευσης που διακινούσε η LIDL HELLAS, συνολικά 2.481 κιλά, κατέσχεσε ο ΕΦΕΤ, καθώς ήταν μολυσμένα με Ε-coli.
 
Ειδικότερα, μετά τους ελέγχους του ΕΦΕΤ (Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης) διαπιστώθηκε η διακίνηση μολυσμένων κατεψυγμένων κρεάτων που...
 τελικά θα καταστραφούν.
Η εταιρεία πάντως είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουλίου ότι σε μικροβιολογικές αναλύσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών ινστιτούτων, στις οποίες υπέβαλε τα προϊόντα κιμά που κατηγορήθηκαν ότι έχουν μολυνθεί από το βακτήριο Ε-coli, είχαν δείξει ότι δεν ανιχνεύτηκαν ίχνη του βεροτοξινογόνου ορότυπου.
Μάλιστα είχε επικαλεστεί και σχετική πραγματογνωμοσύνη του αναπληρωτή καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δρος Στυλιανού Χατζηπαναγιώτου, η οποία επιβεβαίωνε τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Σε διαρκή αδιέξοδα οι διαχειριστές της κρίσης
Ενδοκαπιταλιστικές κόντρες ακόμα και στο εσωτερικό των κρατών - μελών
με επίκεντρο τον επιμερισμό της ζημιάς από την ελεγχόμενη χρεοκοπία

Φουντώνει ο ενδοϊμπεριαλιστικός πόλεμος για τον επιμερισμό της ζημιάς, με δεδομένη την ενιαία γραμμή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων ενάντια στο λαό
Μεγαλώνουν οι ανησυχίες των εκπροσώπων της πλουτοκρατίας για το βάθος και τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα, σε επίπεδο Ευρωζώνης, συνεχίζονται οι ζυμώσεις και οι αντεγκλήσεις για το ποια μερίδα της πλουτοκρατίας θα επωμιστεί μεγαλύτερη ή μικρότερη ζημιά από την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό της βαθιάς κρίσης είναι και το γεγονός ότι η ελβετική τράπεζα «UBS» προχωράει στη μείωση των εκτιμήσεών της για το παγκόσμιο ΑΕΠ και για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, μειώνει την πρόβλεψη για το παγκόσμιο ΑΕΠ στο 3,3% το 2012, από 3,8%, ενώ εκτιμά ότι η Ευρωζώνη θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,0% το 2012, έναντι 2,0% στην προηγούμενη εκτίμηση, ενώ σημειώνει πως δεν εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία και οι ΗΠΑ θα εισέλθουν σε νέα ύφεση. Παράλληλα, και η «Citigroup» προχώρησε στη μείωση των εκτιμήσεών της για τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης το 2011 και το 2012 και μείωσε την εκτίμησή της για τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης το 2011 στο 3,1% από 3,4% και για το 2012 στο 3,2% από 3,7%.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

Τζέημς Κόννολυ: «Ο πατριωτισμός χωρίς το σοσιαλισμό είναι μια εθνική απάτη»


Τζέημς Κόννολυ: «Ο πατριωτισμός χωρίς το σοσιαλισμό είναι μια εθνική απάτη»
«Ως Σοσιαλιστής είμαι έτοιμος να κάνω όλα όσα μπορεί ένας άνθρωπος να πράξει προκειμένου να ανακτήσει η πατρίδα μας την δίκαιη κληρονομιά της –την ανεξαρτησία».
Τζέημς Κόννολυ
Το εθνικό ζήτημα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το κοινωνικό ζήτημα: όποιος αγνοεί την ευημερία ενός λαού ενώ κόπτεται μεγαλοφώνως για τα εθνικά ζητήματά του, δεν είναι τίποτε άλλο παρά έναςπατριδοκάπηλος, αφού όπως  άλλωστε έλεγε ο Λένιν«το τελευταίο καταφύγιο των αγυρτών είναι ο πατριωτισμός». Αντίστοιχα, όποιος μιλάει μόνο«ταξικά» αγνοώντας τα πραγματικά εθνικά ζητήματα και τα αγνά και πηγαία πατριωτικά αισθήματα ενός λαού, όσο κι αν κόπτεται υπέρ των «προλεταρίων» είναι αγύρτης επειδή όπως είπε ο Μαρξ,«οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα επειδή είναι σκλαβωμένη στους αστούς και για να υψωθεί η εργατική τάξη στην κυρίαρχη τάξη του έθνους, πρέπει να την απελευθερώσουν».

Τα ΠΑΝΤΑ γίνονται διά ΝΟΜΟΥΜη μιλάτε, μην αντιδράτε και κυρίως μην αντιστρατεύεστε «την ευνομίαν και την τάξιν»!

Τα πάντα γίνονται διά νόμου.


Απόδειξη:


Κόψιμο μισθών - νόμος! 


Κόψιμο συντάξεων - νόμος! 


Αύξηση 40% στα εισιτήρια - νόμος! 


Απολύσεις εργαζομένων - νόμος! 


Λεόντειες (κατά τα εισαγγελικά πορίσματα) συμβάσεις για τα διόδια - νόμος! 


«Ζήμενς», C4i, Ζέπελιν, Ολυμπιάδα - νόμος («υπέρτατος», μάλιστα)! 


Τετραπλασιασμός των έμμεσων φόρων - νόμος! 


Εκ περιτροπής «εργασία» και εργασιακή «εφεδρεία» - νόμος! 


«Δικαίωμα» συνταξιοδότησης μετά θάνατον - νόμος!

Κλοπή ασφαλιστικών ταμείων - νόμος!Χαράτσι στα νοσοκομεία - νόμος! 


Ρουσφέτια μέσω ΜΚΟ - νόμος!


Ν.Μπογιοπουλος 


ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ, ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΖΗΤΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΙΝΑΣ!
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!

Προαναγγελία, ολοκληρωτικής μετατροπής της Ελλάδας σε "νεοαποικία" της Γερμανίας αποτέλεσε η χθεσινή (25.8) επίσκεψη του γερμανού υφυπουργού Οικονομικών Στέφαν Καπφέρερ στη χώρα.
  
Ο κορυφαίος γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοϊδη.
 Στην επίσκεψη έγινε σαφές πως οι όποιες γερμανικές επενδύσεις, στη χώρα θα γίνουν με προαπαιτούμενο, την ύπαρξη νεοποικιοκρατικού θεσμικού πλαισίου για τις γερμανικές επιχειρήσεις στη χώρα. Κοινώς νεοαποκιοκρατία στο όνομα των επενδύσεων!
 Οι τομείς που επιθυμούν να επενδύσουν οι Γερμανοί είναι οι ΑΠΕ, οι υποδομές, η διαχείριση αποβλήτων, η βιομηχανία τροφίμων, η ναυτιλία και φυσικά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του μεσοπρόθεσμου – εκτρώματος.

Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣΤου ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ*

Το δόγμα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας διατυπώθηκε από τον Γερμανό υπουργό Σόιμπλε: η υπερχρέωση μιας χώρας οδηγεί αφεύκτως σε παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους πιστωτές. Η διατύπωση προκαλεί με τον κυνισμό της.
Ωστόσο, το δόγμα δεν ήταν άγνωστο στην οικονομική ιστορία ούτε στην ιδιαίτερη ιστορία μας από το 19ο αιώνα. Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, οι Ευρωπαίοι φιλέλληνες ήσαν ταυτόχρονα και πιστωτές. Τα αισθήματα δεν απέκλιναν ποτέ από τις υλικές βλέψεις. Στη σημερινή παγκόσμια σκηνή δεν υπάρχει υπερχρεωμένη χώρα που να μην παραδίδεται βορά στις λέσχες πιστωτών. Για όσους πίστευαν ότι με την εταιρική σχέση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης κάτι αλλάζει, η υπόμνηση του Γερμανού υπουργού είναι απομυθοποιητική: να μην ανησυχεί κανείς, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

Μια Εικόνα = Χίλιες Λέξεις

Πρόστιμο σε γαιδούρια και αγελάδες της Αγρελιάς Τρικάλων, που δεν φορούν πάνες !- Όνοι, κότες αγελάδες και πρόβατα καλούνται να τις φορούν για λόγους αισθητικής και καθαριότητας.

- Διαβάστε απίθανη "τσατσιλίστικη" καταγγελία που συνοδεύεται με... ονόματα αλλά και την απόφαση !

Απαγορεύεται η περιφορά, η βοσκή και ο υπαίθριος σταυλισμός ζώων στα χωριά...!

Ο
λόγος είναι το ότι αυτά ρυπαίνουν με τα κόπρανα τους δρόμους. 
 
Γαϊδούρια με...πάνες λοιπόν θα κυκλοφορούν εφεξής στην Αγρελιά αλλά και τα άλλα χωριά όπου υπάρξει ανάλογη καταγγελία για λόγους αισθητικής και καθαριότητας.

Το θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα το trikalanews.gr
Εμεις δημοσιεύουμε τα έγγραφα

“Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ” ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑΚαταρχήν δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο θέμα πάνω από το προηγούμενο πολύ σημαντικό του θόδωρα, αλλά πρέπει, καθώς βλέπω ότι ορισμένοι όπως το Πολιτικό Καφενείο δε μάθανε τα μαθήματα της καθοδηγούμενης παραπληροφόρησης για τη Λιβύη που μετράει 6 μηνες και συνοδεύει τις φρικαλεότητες των ταγματασφαλητών φανατικών ισλαμιστών που καθοδηγούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της υπερεθνικής ελίτ και το ανηλεές σφυροκόπημα του ΝΑΤΟ κατά του Λιβυκού Λαού.
Συνεχίζουν λοιπόν στο ίδιο μήκος κύματος της προπαγάνδας με κατασκευασμένα βίντεο για τη Συρία. Τα στημενα βιντεάκια βεβαια δεν είναι κατι καινούργιο στον επικοινωνιακό πόλεμο που συνοδεύει την επίθεση στα καθεστώτα που δεν έχουν ενσωματωθεί στη Νεα Ταξη του διεθνοποιημένου νεοφιλελευθερισμού. Γνωστό το παράδειγμα και στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν και στο Ιρακ.

Εδώ όμως θα ασχοληθώ με αυτό το συγκεκριμένο που έγινε προσφατα λόγος με τίτλο «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ».

Λίβυοι στρατιώτες, οι πραγματικοί ήρωες του ΝΑΤΟϊκού πολέμουΤου αφροαμερικάνου ακτιβιστή Glen Ford, για το Black Agenda Report

Η ιστορία δεν τελείωσε – ούτε κατά διάνοια – αλλά η περιπέτεια της λιβυκής αντίστασης στη θέληση της υπερδύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών και των εκφυλισμένων Ευρωπαίων νεοαποικιοκρατών συμμάχων τους θα καταλάβει σίγουρα μια πολύ διακεκριμένη θέση στην ιστορία. Για πέντε μήνες, από τις 19 Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις μιας μικρής χώρας έξι εκατομμυρίων ανθρώπων τόλμησαν να αψηφήσουν τα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα του πλανήτη, σε ένα πεδίο σχεδόν χωρίς καμία κάλυψη, εναντίον ενός εχθρού ικανού να σκοτώσει οτιδήποτε ορατό απ’ τους ουρανούς ή ανιχνεύσιμο με ηλεκτρονικά μέσα. Νύχτα και μέρα, τα μάτια της ευρωαμερικάνικης πολεμικής μηχανής έβλεπαν απ’ το διάστημα τις θέσεις των Λίβυων στρατιωτών, έχοντας σαν στόχο την αποτέφρωσή τους. Και όμως, οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις διατήρησαν την ενότητα των μονάδων τους και την προσωπική τους τιμή, με έναν ηρωισμό που θυμίζει τους κυβερνητικούς στρατιώτες της Ισπανικής Δημοκρατίας που βρίσκονταν υπό πολιορκία από τους Γερμανούς, Ιταλούς και τους ντόπιους φασίστες, στα τέλη της δεκαετίας του ’30.

Λοιπόν κυρ-Κώστα, μπαρμπα-Γιάννη, είχα δίκιο;


Πώς το έλεγε το  σκυλοτράγουδο είπαμε;

"Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος
κι εσύ μιλάς γιατί πράγματα μικρά..."Επιτέλους  μπορούν να χαρούν τον έρωτα τους ρε παιδί μου! 
Τριάντα τόσα χρόνια παράνομος έρωτας πάει πολύ. Από σαράντα τόσα κύματα πέρασε.
Οι παλιότεροι θα θυμούνται τις φοβερές μονομαχίες του "φωτός με το σκοτάδι" και τους χαριεντισμούς πίσω από τις κλειστές πορτές. "Κώστα μου" ο ένας "Αντρέα μου" ο άλλος. 
Αλλά για να κρατάνε τη φτωχολογιά στο χέρι, σφάζονταν στη Βουλή. 
Χαμός στα καφενεία στις εργατογειτονιές και στα  αγροτικά φτωχοχώρια.
Δε  πα να λέγανε τα "Κουκούδια" ότι είναι στημένο το δικομματικό σκηνικό; "Συνεργάτες της δεξιάς¨μας" αποκαλούσαν οι μεν, "δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ" οι δε, αλλά  η δουλειά τους γινόταν. και τώρα.....
 
Από το  EΘΝΟΣ

ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ...


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ
 


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ!!!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ


Του ATILIO BORON*


 Τα διεθνή ΜΜΕ, οι σύμβουλοι, οι οικονομολόγοι, οι επενδυτικές τραπεζες, οι πρόεδροι των κεντρικών τραπεζών, οι υπουργοί οικονομικών, οι κυβερνώντες γενικώς, άλλο δεν κάνουν αυτούς τους τελευταίους καιρούς, παρά να μιλανε για την ''ελληνική κρίση''. Μπροστά σε τέτοιο και τόσο ντόρο και με χίλιες κακές προθέσεις από μέρους τους, είναι σωστό να παραφράσουμε, τη γνωστή από την εκλογική καμπάνια του Μπιλ Κλίντον εκείνη φράση, για να πούμε και να βροντοφωνάξουμε, ότι η κρίση είναι κρίση του καπιταλισμού και όχι της Ελλάδας. Και ότι αυτή η χώρα είναι ένας από τους πιο αδύνατους κρίκους της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας και ακόμα, εξαιτίας αυτού, εκεί είναι που ξεσπούν αυτή την περίοδο, όλες οι αντιφάσεις του συστήματος, ροκανίζοντας την ίδια της την υπόσταση σαν κράτος, χωρίς κανένα οίκτο.

ΜΚΟ "ενοικίασης εργαζομένων" και στο δήμο Αθήνας!


Είναι γνωστή η ιστορία των απολύσεων των συμασιούχων από τους δήμους που προβλέπεται και από τον Καλλικράτη. Όπως είναι γνωστό από το δήμο Αθήνας έφυγαν, φεύγουν ή θα φύγουν κοντά 2500 άνθρωποι κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, "μπλοκάκιδες". Επίσης γνωστή είναι η "αγωνία" και το "ενδιαφέρον" του δημάρχου για το μέλλον των συμβασιούχων δια της εφαρμογής του νόμου (δηλαδή να απολυθούν) αλλά παράλληλα να μπορέσει (λέμε τώρα) στοιχειωδώς να λειτουργήσει τις υπηρεσίες του που αποδεκατίζονται. Ιδιαίτερα αυτές που έχουν να κάνουν με κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα κ.λπ.). Και επειδή ο ανθρωπος, πιστός  στις κυβερνητικές εντολές, δε μπορεί να κάνει αλλιώς προσπαθεί να ξεπεράσει και πάλι στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και της νομιμότητας το πρόβλημα.

Ο Έβρος στην Πελοπόννησο στέλνει περήφανο χαιρετισμό
Άργησαν λίγο φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές αλλά επιτέλους εμφανίστηκαν δυναμικά στον Έβρο. Σε μια εποχή που η χώρα μας πηγαίνει ντουγρού στο διάολο είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας. Και οι πύρινες λαίλαπες είναι μια μεγάλη παράδοση του τόπου μας.

Οπωσδήποτε, είναι μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά στον Έβρο αλλά -σε λίγους μήνες που η περιοχή θα πλημμυρίσει- θα την ξεχάσουμε όλοι.
Βέβαια, είναι και κάπως υπερβολικό να υπάρχουν διαμαρτυρίες για την πυρκαγιά. Μόλις η πυρκαγιά φτάσει στον ποταμό Έβρο, θα σταματήσει. Τα ποτάμια δεν έχουμε καταφέρει να τα κάψουμε ακόμα. Και είναι θετικό ότι δεν μπαζώσαμε και τον Έβρο.
Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε απαισιόδοξοι και με τις πυρκαγιές. Πρέπει να δούμε τα θετικά στοιχεία. Το πρώτο θετικό στοιχείο είναι πως, αν καούν όλα τα δέντρα στην περιοχή του Έβρου, δεν θα μπορούν πια να περνάνε οι μετανάστες – χωρίς δέντρα, θα φαίνονται από χιλιόμετρα. Θα γλιτώσουμε και τα έξοδα για τον φράχτη.

Συνέντευξη με τον Κάρλ Μάρξ για την Παρισινή Κομμούνα. 
 Η παρούσα συνέντευξη του Μαρξ δόθηκε στις 3 Ιουλίου 1871, ένα περίπου μήνα μετά την πτώση της Παρισινής Κομμούνας, και δημοσιεύθηκε στη New York World στις 18 Ιουλίου του 1871.
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς απηχεί το κλίμα των διώξεων και των συκοφαντιών που εξαπέλυσε η ευρωπαϊκή αντίδραση ενάντια στη Διεθνή και τους επαναστάτες κάθε χώρας μετά την ήττα του κινήματος.

Περιλαμβάνεται, πιθανότατα για πρώτη φορά μεταφρασμένη πλήρης στα ελληνικά, στο αφιέρωμα της
«Μαρξιστικής Σκέψης» στα 140 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα, τόμος 2, σελ. 59-67. 
Ο αναγνώστης θα βρει εκεί μια σειρά ακόμη ιστορικά και θεωρητικά κείμενα για την Κομμούνα, γραμμένα από τους Φ. Ένγκελς, Ιούλιο Βαλέ, Λουίζ Μισέλ, Π. Λαφάργκ, Ε. Ρεκλί, Ρ. Ποστγκέιτ, Τ. Μαστρογιαννόπουλο, Τ. Κλιφ και Ορ. Πασχαλινά.

Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ