#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Η ιστορία της υποδούλωσής σου: οι "ανθρώπινες φάρμες"


Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΓΌΝΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ*Γράφει ο Κώστας Λάμπος

H βίαιη διαταραχή και η στρέβλωση του κυτταρικού κύκλου, σε ένα όποιο σημείο του ανθρώπινου οργανισμού, μπορεί να προκαλέσει τη λειτουργική αποκοπή και αυτονόμηση κάποιων κυττάρων, τα οποία αυτοαναπαράγονται, με αποτέλεσμα τη δημιουργία όγκων, οι οποίοι με τη σειρά τους προκαλώντας νέες στρεβλώσεις κυτταρικών κύκλων πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας υγιή κύτταρα και ζωτικά όργανα, με τα οποία έρχονται σε επαφή και μπλοκάρουν την κανονική λειτουργία του οργανισμού μέχρι που προκαλούν το θάνατό του. Αυτό τα φαινόμενο αποτελεί τη γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη αρρώστια του καρκίνου.

Μαύρο φίδι...

Τι απουσιάζει από τη διαχείριση της κρίσης που πλήττει τη χώρα; Αυτό που στην ουσία ενοχλεί το στενό πυρήνα κεφαλαίου-εξουσίας: η παραδοχή ότι η κρίση δεν είναι λογιστική, αλλά βαθιά συστημική.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ προσωπικό της χώρας -όπως αυτό αναδεικνύεται από την κοινοβουλευτική δημοκρατία- είναι ένα θανόν δομικό υποκείμενο. Συνιστά αντανάκλαση των σχέσεων παραγωγής που επέβαλε στη χώρα η αμερικανοκρατία, λίγο μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού. Με απλά λόγια, βρίσκονται δεκαετίες τώρα οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Τέλειοι μεταπράτες του εθνικού πλούτου και της εθνικής ανεξαρτησίας, ανερυθρίαστοι εξαπατητές του λαού, αλλά και πρωτομάστορες της καταστολής και του χαφιεδοφακελώματος.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους, χρόνια τώρα, στέκεται ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που διαφοροποιείται από τη φέρουσα δομή. Ανεξάρτητα από τον ταξικό του χαρακτήρα -κυρίαρχο τις περισσότερες φορές-, είναι το κομμάτι του λαού που εκφράζεται από την Αριστερά. Κοινοβουλευτική, εξωκοινοβουλευτική και επαναστατική.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΤΡΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!


Το "πράσινο φως" για τη δημιουργία μιας μορφής "bridge bank" δίνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο το οποίο ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο εκσυγχρονίζει και συμπληρώνει το νομοθετικό πλαίσιο του χρηματο-οικονομικού τομέα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοιίνωσή του το ΥΠΟΙΚ στο πρώτο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την εποπτεία και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου η χώρα μας να εναρμονιστεί με ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, όπως είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, καθώς και με τα πορίσματα της σχετικής διαβούλευσης που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είμαι βέβαιος ότι απ' τη στενοχώρια του ο Θανατηφόρος Γιωργάκης έκοψε τις αστακομακαρονάδες για αυτό το καλοκαίρι.


ΦΟΎΝΤΟ ...

Το τσούρμο που πρόκειται να συνοδεύσει τον Παπανδρέου στη ΔΕΘ θα είναι, λέει, συμμαζεμένο η δε παρουσία εκεί των παρακοιμωμένων του Ηγεμόνος, «λιτή» (ω των ελληνικών) βεβαίως για τα μάτια του κόσμου και πάντως πιο «λιτή» απ' τις πανάκριβες διακοπές, στις οποίες ξαμολήθηκαν και φέτος για να ξεδώσουν υπουργοί τε και στελέχη, αδιόρθωτοι λιγούρηδες για γκλαμουριά, των οικιών ημών εμπιμπραμένων, αυτοί οι ολίγιστοι τον χαβά τους...
Αδιέξοδο!
Θάνατος μέσα στο τούνελ.
Στον ενάμιση περίπου χρόνο που κυβερνάει την Ελλάδα η τρόικα, το προτεκτοράτο πεθαίνει...

Απατεώνες γκεμπελίσκοι σε διατεταγμένη υπηρεσία...
Γραφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ*
 
Από σημείωμά μου στο φόρουμ του Πολυτεχνείου:
Όσο ο εν εξελίξει κοινωνικός πόλεμος περνά στο μέτωπο των ΑΕΙ, ποικίλα υποκείμενα, εντεταλμένοι, μίσθαρνοι αλλά και εθελοντές, συνεισφέρουν στην άθλια γκεμπελική προπαγάνδα των κυβερνώντων.
Η συνταγή είναι απλή: οι όποιοι εργαζόμενοι - λειτουργοί του επόμενου στόχου του κοινωνικού πολέμου για διάλυση κάθε ίχνους δημόσιου και δωρεάν στοιχείου, θα στοχοποιούνται - συκοφαντούνται - λοιδορούνται συλλήβδην, ώστε η επερχόμενη καταστροφή, να προβληθεί στο λαό ως αγώνας για "αριστέια" και ως καθαρτήριος λύτρωση από "λαμόγια", "διεφθαρμένες συντεχνίες προνομιούχων" κ.ο.κ.  
Η πανεπιστημιακή κοινότητα γνωρίζει καλά (γνωρίζουν άλλωστε και οι κυβερνώντες, ως βασικοί αρωγοί και θεσμοθέτες κάθε διαφθοράς) ότι ο βόρβορος της αγοραίας μετάλλαξης των ΑΕΙ έχει μακρά ιστορία και ρίζες.

ΚΑΙ....ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ....ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ !!!


Επιτεύχθηκε τελικώς η πολυπόθητη συναίνεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,
Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά επήλθε συναίνεση και όπως φαίνεται καθοριστικός ήταν ο ρόλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και ότι η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αποδέχθηκε τους δυο από τους τρεις όρους που έθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του εισηγητή του Αρ. Σπηλιωτόπουλου για να ψηφίσει τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.
 
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν για την κατάργηση του ασύλου και την εκλογή των πρυτάνεων από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, από λίστα 2-3 ατόμων που θα καταρτίζονται από το εκάστοτε Συμβούλιο, χωρίς όμως να προβλέπεται φοιτητική συμμετοχή.

Η Γερμανία, τα εγκλήματα κατοχής και το ΔίστομοΗ Γερμανία, τα εγκλήματα κατοχής και το Δίστομο
Έχει άραγε το δικαίωμα η Γερμανία να αξιώνει τη μη υπαγωγή της στη δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων… για εγκλήματα των στρατευμάτων κατοχής;
Στο ερώτημα αυτό απαντούν με άρθρο τους στην Ελευθεροτυπία οι Joachim Lau και Στέφανος Φουρτουνίδης, εν όψει της δίκης για το Δίστομο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Όπως σημειώνουν, στη γενικότερη συζήτηση για τα ζητήματα των αποζημιώσεων που αφορούν σε εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, δεν έχουν τύχει της δέουσας προσοχής οι διατάξεις των άρθρων 17, 5 και 2 της Συμφωνίας του Λονδίνου της 27.02.1953 περί εξωτερικών Γερμανικών Χρεών (Ν. 3480/1956).

Το κομματικό πολιτικό σύστημα έχει υποδουλώσει, έχει εξευτελίσει και έχει κάνει συνενόχους στο μεγάλο του έγκλημα, σχεδόν όλους τους άλλους πόλους εξουσίας της ελληνικής κοινωνίας.


Σε μια κοινωνία, σαν τη δική μας, πέρα από την κυβέρνηση, υπάρχει ένας αριθμός ηγεσιών και εξουσιών. Οπως ο πρόεδρος της “δημοκρατίας”, ο πρόεδρος της βουλής, η ηγεσία της αντιπολίτευσης, η ηγεσία των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας (Αρειος Πάγος, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο), η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), η ηγεσία της αστυνομίας, η ηγεσία της εκκλησίας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, οι ηγεσίες των μεγάλων επιστημονικών συλλόγων της χώρας (όπως ο ΔΣΑ), των επιμελητηρίων, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, οι “ανεξάρτητες” αρχές, κλπ κλπ.
Ολα αυτά τα πρόσωπα και οι θεσμοί απαρτίζουν αυτό που λέμε “ηγεσία της κοινωνίας”, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και έχουν λιγώτερο ή περισσότερο θεσμικό χαρακτήρα. Ωστόσο, και ανεξάρτητα από την θεσμική τους βαρύτητα και ισχύ, οι ηγεσίες αυτές έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο ηγούνται.

Συνεχής εξάπλωση της δυστυχίας


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Την ώρα που ο Βενιζέλος... μυξοκλαίει για τη χαμένη πολιτική του προοπτική, πολύ περισσότεροι Έλληνες, λιγότερο προνομιούχοι από τον υπουργό Οικονομικών, κλαίνε για πολύ σοβαρότερους λόγους. Κυρίως επειδή, αν και ποτέ δεν είχαν τις απολαύσεις του υπουργού, τώρα βλέπουν να χάνουν ακόμη και τα ψίχουλα που υποτίθεται πως... «απολάμβαναν». Ιδιαίτερα στην Αθήνα, όπου η εξάπλωση της δυστυχίας είναι τρομακτική.


Για του λόγου το αληθές, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προχώρησε σε μια ακόμη από τις πρωτοφανείς παγκοσμίως οικονομικές συμφωνίες της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου – με τη Φινλανδία αυτή τη φορά – κλαίγεται για τη χαμένη πολιτική προοπτική του, η κοινωνία στενάζει και μάλιστα με τεκμήριο κρατικά στοιχεία.

Εσείς θα πάτε στα βαφτίσια σας;


Από τον Σεπτέμβρη και μετά η Ελλάς μετατρέπεται εκ νέου σε μία
απέραντη κολυμβήθρα...
Ενας-ένας οι Πολίτες, αιώνια θύματα και κορόϊδα, θα στοιχηθούν
να ξαναβαφτιστούν...
Οι κατά κόσμον...Μαρία, Ελένη, Γιώργος ή Μάκης θα λάβουν νέα
ονομασία...νέα αριθμοδότηση...
Σκλάβος νο23, μαλάκας νο 777, πρόβατο με αριθμό ΚΥΕ6952711...
  Η συναινετική κολυμβήθρα Πασοκ-ΝΔ-Λάος-Ντόρας, εθνικο-
πατριωτικά γανωμένη...μας καρτεράει ΟΛΟΥΣ.
Μισθωτούς, συνταξιούχους, ελευθεροεπαγγελματίες.
Ιδιοκτήτες ακινήτων πάνω από 200.000, ΙΧ πάνω από 1929 κυβικά.
Εντάλματα καταβολής του κεφαλικού φόρου (διάρκεια "έργου" είναι
τα 5 έτη...σιγά μη μείνουν στα 5 μόνο!!),
Σημειώματα αφαίμαξης για αυτοαπασχολούμενους και μη.