#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Επιστολή του ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟΥ πρίν αυτοκτονήσει.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟΥ πριν αυτοκτονήσει.
Μήνυμα προς όλους, για όλα.
Μια είναι η βόλτα, μόνο μια, αυτή θα μας λευτερώσει.
Δε σταματάει αυτή η βόλτα, ούτε ποτέ της έχει αρχίσει.
Magic theater fur fur
…Το μεγαλύτερο θέατρο στην ιστορία, που καταργεί την ιστορία. Εγώ που το έχω ξεκινήσει έχω αναλάβει την ευθύνη.

Με ξέρουν όλοι οι σοφοί του κόσμου, κι όλοι οι καλλιτέχνες του πλανήτη.

Στην αρχή υπήρξα μονάχος μου, τώρα υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που μπήκανε στο θέατρο μας.

Ανθρώπους ψάχνουμε όχι ιδεολογίες, Ανθρώπους να’χουν θάρρος, αγάπη, καλοσύνη. Ανθρώπους που δεν είναι ψεύτες, ρηχοί και βολεμένοι και ξέρουν να δίνουνε, όχι να ρουφάν και να εκμεταλλεύονται τους γύρο. Ανθρώπους έστω με καρδιά. Ας είναι δικηγόροι, παπάδες και αστυνόμοι. Ας είναι και χαφιέδες, κομουνιστές, αναρχικοί, αρκεί να έχουν τόλμη να κρατήσουν ένα λόγο και να πούνε την αλήθεια.

Για ποιά Ελλάδα,με ποιά Ευρώπη;


Ο γαλλογερμανικός Αξονας υλοποιεί με γοργά βήματα τις απο-
φάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ του περασμένου Μάρτη,
για το "σύμφωνο ανταγωνιστικότητας".
Αποφάσεις που με ξεκάθαρο τρόπο υιοθέτησε η ελληνική κυβέρ-
νηση, πανηγυρίζοντας δεόντως.
Αποφάσεις που "χτίζουν" μιά νέα Ευρώπη με διαρκή και σκληρή
Λιτότητα για τους Λαούς της.
1) Σύνδεση μισθών-παραγωγικότητας.
   Ετσι αποκαλείται η οργανωμένη επίθεση του Κεφαλαίου στη
   Μισθωτή Εργασία.
2) Περαιτέρω Ευελιξία στην αγορά Εργασίας.
    Ετσι αποκαλείται η όξυνση της επίθεσης στα εργασιακά, αλλά
    και ασφαλιστικά Δικαιώματα των εργαζομένων.
3) Εναρμόνιση της φορολόγησης επιχειρήσεων.
    Ετσι αποκαλείται ο στραγγαλισμός των οικονομιών εκείνων των
    χωρών-μελών, που από μόνες τους επέλεξαν χαμηλούς φορολο-
    γικούς συντελεστές και συγκέντρωσαν στην επικράτεια τους
    πλήθος ξένων επιχειρήσεων, σε βάρος των υπολοίπων ισχυρών.

ΖΕΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΤου ANDRE GERIN, βουλευτή του ΚΚ Γαλλίας*

ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ


 Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης πραγματοποιούν όλο και περισσότερες συσκέψεις. Έχει ήδη προγραμματιστεί επειγόντως, συνάντηση κορυφής προέδρων και πρωθυπουργών, των χωρών της ευρωζώνης (το άρθρο δημοσιεύτηκε πριν από την τελευταία συνάντηση κορυφής της ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου όπου ΓΑΠ και Βενιζέλος ''θριάμβευσαν''). Ευρώ και ευρωζώνη φλέγονται. Και τώρα......η σειρά της Ιταλίας.

Μετά την Ελλάδα, την Ιρλανδία και Πορτογαλία, των οποίων η ''κάθαρση' που μεθοδεύτηκε από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, όχι μόνο δεν οδήγησε πουθενά, αλλά σπρώχνει αυτές τις χώρες και τους λαούς τους κατευθείαν στο γκρεμό, τώρα ήρθε η σειρά της Ιταλίας. Η Ιταλία όμως, είναι μια από τις χώρες ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Από μόνη της έχει ένα ειδικό βάρος, διπλάσιο και από τις τρεις προαναφερθείσες χώρες μαζί. Το χρέος της, αντιστοιχεί στο 120% του ΑΕΠ της. Δηλ. 1600 δις ευρώ (ένα τρις εξακόσια δις), απέναντι στα 350δις περίιπου της Ελλάδας (150% του ΑΕΠ). Είναι παραπάνω από σαφές, ότι αν λυγίσει η Ιταλική χερσόνησος, η καρδιά της ευρωζώνης θα έχει πληγωθεί θανάσιμα.

Δραματική αύξηση των αστέγωνΚατά 25% έχουν αυξηθεί οι άστεγοι από την αρχή του χρόνου, ενώ παράλληλα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της η νεά γενιά αστέγων, αυτή των ανθρώπων που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαν επαρκές βιωτικό επίπεδο.

Τα στοιχεία που διατηρεί η υπεύθυνη της οργάνωσης «Κλίμακα», ανέφεραν ότι μέχρι το τέλος του 2010 οι άστεγοι στην Αθήνα υπολογίζονταν στις 20.000.

Στο κέντρο αστέγων της οργάνωσης φιλοξενούνται δέκα άστεγοι. Δύο φορές την εβδομάδα γίνεται διανομή φαγητού. Η Αντα Αλαμάνου, υπεύθυνη του ξενώνα, εξηγεί ότι είναι εντελώς διαφορετικοί από τους άστεγους που βλέπαμε μέχρι σήμερα στην Αθήνα: Δεν παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές ούτε εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ. Οι περισσότεροι μάλιστα είχαν μέχρι χθες ένα επαρκές βιωτικό επίπεδο.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ!

ΚΟΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΣΑΡΚΟΖΙ, ΚΑΜΕΡΟΝ, ΟΜΠΑΜΑ!
 ΚΑΝΤΑΦΙ: ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!
ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΕΕΙΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

Η Ίσκρα παραθέτει ρεπορτάζ σχετικά με τις εξελίξεις από διάφορες ιστοσελίδες:
Αποφασισμένος να μείνει στην Τρίπολη ως το τέλος δηλώνει ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι και καλεί τους οπαδούς του σε αντίσταση την ώρα που η αποκομμένη Τρίπολη πολιορκείται από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών και σφυροκοπείται από το ΝΑΤΟ. Με την Τρίπολη να βρίσκεται στα διασταυρούμενα πυρά των αντικαθεστωτικών και του ΝΑΤΟ και μέρος από τους πολίτες της να παίρνει τα όπλα κατά του καθεστώτος, η επιτυχημένη προέλαση των αντικαθεστωτικών τις τελευταίες ημέρες τους φέρνει όλο και πιο κοντά στη νίκη.
Σε ηχητικό μήνυμα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση το απόγευμα της Κυριακής ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία και ότι θα μείνει στην Τρίπολη ως το τέλος.
Καλεί δε τους Λίβυους από όλη τη χώρα να συρρεύσουν στην πρωτεύουσα για να απελευθερώσουν την πόλη από τους αντάρτες, εκφράζει όμως και την ανησυχία ότι η πόλη θα καεί.

Η ανάδυση των αναρχικών ιδεών στην Τουρκία


ΑΠΌ ΤΟ ΚΌΣΚΙΝΟ
Η μπροσούρα αυτή περιλαμβάνει: 1) το κείμενο της Mine Ege «ANARCHISM IN TURKEY», που εκδόθηκε ως ξεχωριστή μπροσούρα από τις εκδόσεις «KARAMBOL», στο Λονδίνο, τον Οκτώβρη του 1994 σε μετάφραση Δημήτρη Τρ., στη Μελβούρνη τον Μάη του 1996, 2) συνέντευξη με το «ΑΤΕS ΗΙRZIΖΙ», τον Δεκέμβρη του 1995, στην Κωνσταντινούπολη, 3) συνέντευξη με μέλος του Αντιπολεμικού Συνδέσμου Σμύρνης, τον Δεκέμβρη του 1995 στη Σμύρνη, 4) το κείμενο «ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ», που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβρη του 1985 στο πρώτο τεύχος της αναρχικής εφημερίδας «ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ», σε μετάφραση από την γαλλική αναρχική εφημερίδα «LE ΜΟΝDΕ LIBERTAIRE», τεύχος 585, 5) εκδοτικό σημείωμα του «ΑΤΕS ΗΙRZIΖΙ», από το πρώτο του τεύχος, Δεκέμβρης 1992, που δημοσιεύτηκε στο αντιεξουσιαστικό περιοδικό «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ», τεύχος 1(14), Μάρτης 1993 και 6) το κείμενο «Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ», του «ΑΤΕS ΗΙRZIΖΙ» τεύχος 5, Γενάρης 1994, που δημοσιεύτηκε στο ίδιο περιοδικό, τεύχος 4(17), Απρίλης 1994. Η μπροσούρα αυτή εκδόθηκε από τις Αναρχικές Εκδόσεις «ΌΥΤΕ ΘΕΟΣ-ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΗΣ», στη Μελβούρνη, το Νοέμβρη του 1996. Επιτρέπεται η χωρίς όρους αναπαραγωγή μέρους ή όλου του ντοκουμέντου αυτού.
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από τον τίτλο αυτό ένα δεν θα πρέπει να υποτεθεί: Ότι είμαστε διατεθειμένοι να σας παραθέσουμε μια μικρή περιγραφή ενός μεγάλου κινήματος. Η ιστορία του αναρχικού κινήματος στην Τουρκία είναι πολύ μικρή. Άλλωστε και ο τίτλος αυτής της μπροσούρας δεν προδιαθέτει για κάτι τέτοιο.

Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ! ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!


ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥΣ;

Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης - αστικού πολιτικού κατεστημένου - τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά συντρίμμια και ερείπια.
Ένας "κατάμαυρος" Σεπτέμβρης και Φθινόπωρο ετοιμάζονται να διαδεχθούν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι!
Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα ρημάζει τα πάντα. Η ύφεση έχει πάρει ιστορικά πρωτοφανείς εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία καλπάζει σε ουράνια ύψη! Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν μαζικά λουκέτο! Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες πνίγονται! Ο προϋπολογισμός παρά τα σκληρά μέτρα και εξαιτίας τους, για άλλη μια φορά έχει εκτροχιαστεί και βρίσκεται εκτός των επίσημων στόχων! Νέα επαχθή μέτρα, στο πλαίσιο ενός μακάβριου φαύλου κύκλου, προετοιμάζονται ενόψει ΔΕΘ!

Την ίδια ώρα ακόμα και αυτές οι απαράδεκτες αποφάσεις της έκτακτης συνόδου της 21ης Ιούλη βρίσκονται και αυτές στον αέρα, ενώ η μια μετά την άλλη οι "βόρειες" χώρες της ΕΕ ζητάνει εγγυήσεις για να συμμετάσχουν στο β΄χρηματοδοτικό πακέτο, προεξοφλώντας και επιβεβιαώνοντας, έτσι, την αποτυχία των προγραμμάτων, την βέβαιη επικείμενη "κηδεμονευόμενη" χρεοκοπία της χώρας αλλά και την αποσύνθεση της ΕΕ!

Η παγκοσμιοποίηση της κοινωνικής αναταραχής και η εξατομίκευση της πολιτικής ευθύνης


FREE photo hosting by Fih.gr
Κωστής Παπαϊωάννου
Οι ταραχές που ξέσπασαν στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας είναι μια ακόμα ξαφνική σύγκρουση, εξαιρετικής βιαιότητας, ανάμεσα σε κάποια πλήθη νέων και στις "ειδικές" δυνάμεις καταστολής. Και όπως γίνεται κάθε φορά, την βίαια σύγκρουση την ακολούθησε μια σύγκρουση ερμηνείας (κάπως ήπια αυτή την φορά, λόγω διακοπών) ανάμεσα στους επιτελείς των συντηρητικών πολιτικών τάσεων και στους επιτελείς των διαφόρων τάσεων της υπαρκτής Αριστεράς… Δεν θα εκτεθεί εδώ μια λεπτομερέστερη κριτική της στάσης των διάφορων τμημάτων της υπαρκτής Αριστεράς μπροστά στο φαινόμενο της παγκόσμιας αναταραχής. Συνοπτικά, οι μεν επιτελείς του ΚΚΕ ανάγουν την λύση όλων των κοινωνικών προβλημάτων στην γνωστή νοητική κατασκευή της "λαϊκής εξουσίας", από τους δε επιτελείς των λοιπών τμημάτων της υπαρκτής Αριστεράς, οι μόνοι που παρατηρούν με σοβαρότητα το ζήτημα είναι αυτοί του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, για να περιοριστούν όμως τελικά στο "δια ταύτα" των γνωστών βαρετών εκκλήσεων προς τους λοιπούς επιτελείς της υπαρκτής Αριστεράς:

Το κορίτσι που άφησε άφωνο τον κόσμο για πέντε λεπτά


Σε σπιράλ θανάτου χωρίς προοπτική


thumb
Μπορεί τα προβλήματα της ευρωζώνης να με­τέφεραν προσωρινά τις «πολεμικές ανταπο­κρίσεις» των δελτίων ειδήσεων της τηλεόρασης σε ένα πιο... ουδέτερο πεδίο (αν μπορεί να θεωρηθεί «ου­δέτερο πεδίο» η σχεδόν υπαρξιακή εμβάθυνση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ...), αλλά η δραματική κατά­σταση της ελληνικής οικονομίας δεν αλλάζει. Η (σε έναν βαθμό επικοινωνιακή!) αγωνία για το μέλλον του ευρώ και η σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ των παραγόντων της ευρωζώνης και των «αγορών» δεν μπορεί να καλύψει τον εφιάλτη που ξημερώ­νει για την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας.
Όλοι πια εκτιμούν ότι από τον Σε­πτέμβριο θα αρχίσει να αποτυπώ­νεται και να λογιστικοποιείται η πιο σκληρή ύφεση στην ελληνική μεταπολεμική ιστορία. Δεν υπάρχει ούτε ένας αριθμός, ούτε ένας δείκτης που να μην δείχνει αυτήν την εξέλιξη.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο προκαλούν πανικό μια και συνδυάζουν τη ρα­γδαία μείωση του ΑΕΠ με ανεργία - ρεκόρ, την καταναλωτική εμπιστο­σύνη σε ιστορικά χαμηλά και την οι­κοδομική δραστηριότητα σε ελεύθε­ρη πτώση. Εάν αυτό το δούμε μαζί με τη συνεχιζόμενη μείωση των κατα­θέσεων (που πλέον δεν φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά απλώς σηκώνονται για να πληρώσουν τους φόρους που επιβάλλονται αθρόα από την κυβέρ­νηση), τότε έχουμε μπροστά μας ένα θανατηφόρο οικονομικό κοκτέιλ που δείχνει ύφεση χωρίς τέλος.

Η δημοκρατία του homo idiot και πως να απαλλαγούμε

 

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το πολίτευμά μας, την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ακούμε να σχολιάζεται άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο καυστικά η αποτυχία της, να αμφισβητείται ο χαρακτηρισμός της ως δημοκρατία, ενώ παράλληλα εκφράζεται και από πολλούς το αίτημα για άμεση δημοκρατία. Τί είναι όμως η άμεση δημοκρατία; Είναι το να συναποφασίζουμε όλοι μαζί για όλα. Ας δούμε τώρα για ποιό λόγο αυτό ούτε γίνεται, ούτε χρειάζεται να γίνει.

Η συνθετότητα των σύγχρονων κοινωνιών, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, από καμία άποψη δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της Αθηναϊκής δημοκρατίας του 5ου αιώνα. Άλλη είναι η περιπλοκότητα της κρατική δομής σήμερα και άλλος ο αριθμός των πολιτών. Δεν είμαστε μια μικρή πόλη του τότε γνωστού κόσμου, αλλά 11 εκατομμύρια λαός. Το βασικό ιδεώδες της δημοκρατίας, με την έννοια όλοι να συναποφασίζουμε για το κοινό καλό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην εποχή των spreads. Σίγουρα το να αναθέτεις όλες τις αποφάσεις στην κοινή γνώμη, προστατεύει από την αυθαιρεσία του ενός ή των ολίγων. Ο μέσος πολίτης όμως δεν μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα. Ίσως και να μην θέλει. Εκ των πραγμάτων άρα η καθιέρωση άμεσης δημοκρατίας είναι μη εφαρμόσιμη. Ίσως κανένα δημοψήφισμα που και που για σοβαρά θέματα που αφορούν όλους, αλλά μέχρι εκεί.

SOS: ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!


ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ KΛΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΥΓΕΙA!

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραχωρήσει 556 κρεβάτια του ΕΣΥ σε πολίτες που έχουν ιδιωτική ασφάλιση, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων. Σύμφωνα με τα Νέα, η διάθεση των κλινών θα γίνει μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και αναπληρωτή Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι συμφωνίες του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να έχουν επισφραγιστεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Να καταργήσουμε τις ΜΚΟ ή τον καπιταλισμό;


Αφορμή για αυτό το σχόλιό μου είναι ένα κειμενάκι που διάβασα σχετικά με τις ΜΚΟ που αναλαμβάνουν το θεάρεστο έργο του δουλεμπόριου  ...συγγνώμη της ανεύρεσης εργασίας σε άνεργους, με το αζημίωτο βέβαια, που είχε ως τίτλο το αίτημα να καταργηθούν! (Οι ΜΚΟ, όχι οι άνεργοι).  Να καταργηθούν, δε λέω, αλλά τι θα τις αντικαταστήσει, δε μας το λέτε ρε παιδιά; Mε τα υπόλοιπα που αφορούν τη λεπτομέρεια του πως θα ζήσουν οι άνεργοι δεν υπάρχει κάποια πρόταση;
Άλλη μια πρόταση που αναφέρεται στα γύρω γύρω του ζητήματος και όχι στην ουσία.
Όπως και για το χρέος που χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για όλη την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, για τη κατάργηση του καταργημένου στη πράξη 5νθήμερου - 8ωρου, για την ανεργία, για τη διάλυση των μικρομεσαίων στρωμάτων, για τη κατάργηση κάθε δικαιώματος που έχει κατακτήσει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Και τι διαβάζουμε; Nα μην το αναγνωρίσουμε, να το αναδιαρθρώσουμε (από τα αριστερά!), να μην το πληρώσουμε. Ως προϋπόθεση για να επιστρέψουμε στα παλιά (;), αλλιώς μάλλον δε γίνεται τίποτα.

Λιμνάζοντα χωρικά ύδατα


Τα ψιχία των στοιχείων από το βιβλίο του έμπειρου στα αεροναυτιλιακά ζητήματα, Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπουλούκμπασι, που ήρθαν προσφάτως στη δημοσιότητα, φέρνουν στην επιφάνεια αθέατες συνέπειες των ελληνοτουρκικών διερευνητικών συζητήσεων-διαπραγματεύσεων, οι οποίες ξεκίνησαν το 1978 με πρωτοβουλία-πίεση της Τουρκίας και βρίσκονται στην 50ή συνάντηση.
Με κυμαινόμενα χωρικά ύδατα θα άρχιζαν νέες ατέρμονες αναζητήσεις των μέσων γραμμώνΜε κυμαινόμενα χωρικά ύδατα θα άρχιζαν νέες ατέρμονες αναζητήσεις των μέσων γραμμώνΕκ του μέχρι στιγμής αποτελέσματος προκύπτει ότι αυτή η πρωτοβουλία της Τουρκίας είχε διπλό στόχο σε βάρος της Ελλάδας.
* Οσο συνεχίζονται οι ατέρμονες συζητήσεις, η Ελλάδα στερείται την άσκηση του δικαιώματός της για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ επί 33 χρόνια.

Θέλω να κατεβώ στο κέντρο αλλά


ΦΟΒΑΜΑΙ

Θέλω να κατεβώ στο κέντρο της Αθήνας αλλά φοβάμαι...Φοβάμαι μήπως οι κουκουλοφόροι με περάσουν για ακροδεξίο αγανακτησμένο πολίτη και με δείρουν.
Φοβάμαι μήπως ακροδεξίοι αγανακτησμένοι πολίτες με περάσουν για λαθρομετανάστη και με δείρουν.
Φοβάμαι μήπως συμμορία λαθρομεταναστών με....
περάσουν για εύπορο πολίτη και με δείρουν

Φοβάμαι μήπως μάζα πολίτων με περάσουν για πολιτικό και με δείρου.
Φοβάμαι μήπως διευθαρμένοι πολιτικοί με περάσουν για ταραξία και βάλουν τα ΜΑΤ να με δείρουν.
Φοβάμαι μήπως ταραξίες με περάσουν για ασφαλίτη και με δείρουν.

Λείπει ένα «6» απ’ το άρθρο 66


thumb
Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Δω­ρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις», που ψηφί­στηκε κατόπιν συνεδρίασης της Ολο­μέλειας της Βουλής στις 16 Ιουνίου του 2011, είναι, ούτως ή άλλως, έντονα φορτισμένο λόγω του βασικού του πε­ριεχομένου και των αντιρρήσεων που έχουν επ’ αυτού διατυπωθεί... Η δωρεά οργάνων και η«εικαζόμενη συναίνε­ση» του δότη αποτελούν θέματα που δεν άπτονται μόνο της Ιατρικής, αλλά και της Νομικής, της Θεολογίας, της Φι­λοσοφίας, της Μεταφυσικής κ.λπ.
Πέραν, όμως, αυτής καθαυτής της υπόθεσης των μεταμοσχεύσεων, στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, όπως δη­λώνεται στον τίτλο, εμπεριέχονται και «άλλες διατάξεις»...
Όσοι μάλιστα ενδιαφέρονται και σκα­λίζουν τα χοντρά και τα ψιλά γράμμα­τα των Πρακτικών της Βουλής και των νόμων είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι αυτές οι, ας πούμε, δευτερεύουσες δι­ατάξεις έχουν στην προκειμένη περί­πτωση πολύ ζουμί... Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε μερικά από τα προβλεπόμενα τουάρθρου 66,  του   επονομαζόμενου άρθρου των τροπολογιών...
Το εν λόγω άρθρο λοιπόν, με­ταξύ άλλων, προβλέπει: