#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Οι Έλληνες εφοπλιστές εν μέσω οικονομικής κρίσης βοηθούν την ... Κίνα!
 Πολλές φορές ακούμε από "οικονομικούς αναλυτές" αλλά και από μέλη των οικονομικών επιτελείων των εκάστοτε κυβερνήσεων, περί του σημαντικού ρόλου των ελλήνων εφοπλιστών, στην αέναη "προσπάθεια" του ελληνικού κράτους να συμμαζευτεί οικονομικά.

Βέβαια όλοι αυτοί δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπ' όψιν τους ότι οι "Έλληνες εφοπλιστές" κατοικοεδρεύουν - τόσο αυτοί όσο και οι εταιρείες τους - κατά κύριο λόγο στο Λονδίνο - και φυσικά εκεί πληρώνουν φόρους -, ότι τα πλοία τους έχουν σημαίες άλλων χωρών, ότι το προσωπικό τους είναι κατά κύριο λόγο ασιάτες και διάφορα άλλα.

Ακόμη και σήμερα που η χώρα μας περνά τις δυσκολότερες στιγμές της, ακόμη και σήμερα που τα ποσοστά της ανεργίας είναι σε φάση έκρηξης, οι "έλληνες εφοπλιστές" προτιμούν να ναυπηγούν τα πλοία τους στην Κορέα, στην Κίνα και στις Φιλιππίνες, παρά στην χώρα μας.

Ανυπέρβλητοι οι νόμοι της κρίσης και της ανισόμετρης ανάπτυξης .Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανισομετρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη και ταυτόχρονα το συγκυριακό και πρόσκαιρο χαρακτήρα των συμβιβασμών στο εσωτερικό της Ευρωένωσης, καθώς μερίδες της αστικής τάξης και καπιταλιστικές κυβερνήσεις συγκρούονται ανελέητα όσο βαθαίνει η κρίση, για να διασφαλίσουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.Οι ασίγαστες αντιθέσεις μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και των διαφόρων μερίδων της πλουτοκρατίας εντείνονται. Στο φόντο των προτάσεων Μέρκελ - Σαρκοζί για την ενίσχυση της «οικονομικής διακυβέρνησης» στην Ευρωζώνη, η μία μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις κρατών - μελών της ΕΕ εγείρουν ενστάσεις, αντιρρήσεις για πλευρές των προτάσεων των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας. 
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της Τσεχίας τάσσεται κατά της εναρμόνισης της φορολογίας ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποτελεί εθνική και όχι ευρωπαϊκή πολιτική. 
Από την άλλη, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, δηλώνει ότι ο οποιοσδήποτε νέος φόρος, όπως αυτός που προτείνεται να επιβληθεί στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, θα πρέπει να ισχύει και για τα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ και όχι μόνο για τα δεκαεπτά της Ευρωζώνης. Οπως εξηγεί, κάτι τέτοιο θα καθιστούσε απαραίτητη τη σύμφωνη γνώμη της Μεγ. Βρετανίας, του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού κέντρου της περιοχής, η οποία είναι αντίθετη στο να προχωρήσει η Ευρώπη μόνη της.

ΝΕΟ ΚΡΑΧ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ! ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΝΕΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΥΦΕΣΗ!


Πηγή: iskra.gr
MORGAN STANLEY: Η ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ "ΔΕΙΧΝΕΙ" ΝΕΑ ΚΡΙΣΙΑΚΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ!

Πλέον, φαίνεται πως έχουμε περάσει σε ένα στάδιο όπου οι φόβοι μιας νέας εφιαλτικής  κρισιακής υποτροπής της παγκόσμιας οικονομίας, έχουν "εξέλθει" από τη "σφαίρα" των αναλύσεων, της αθρογραφίας και των εκτιμήσεων και έχουν "εισέλθει" στην καθημερινότητα των ανά τον κόσμο χρηματιστηρίων.

Έτσι σήμερα Πέμπττη (18.8), τα χρηματιστήρια, στιςδύο όχθες του Ατλαντικού, κατέρρεαν μετά από λίγες ημέρες "νηνεμίας".
Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE (Λονδίνο) έκλεισε υποχωρώντας κατά 4,49%, ο DAΧ (Φρανκφούρτη) κατά 5,82% ενώ ο CAC (Παρίσι) έκλεισε στο -5,82%.

Φονιάδες του Λαού.


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή στήνεται ένα ηλίθιο σκηνικό στη Σαλονίκη
Ο πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκουν την
ευκαιρία να μοιράσουν χαμόγελα, υποσχέσεις...αλληλοϋβριζόμενοι.
Μονότονα επαναλαμβανόμενο σκηνικό...γελοίο...άχρηστο.
Ο πρωθυπουργεύων Παπανδρέου και ο κατά περίσταση και συμφέ-
ρον συνταγματολόγος αντιβασιλέας Βενιζέλος θα έχουν ακόμα μία
ευκαιρία να μας παραμυθιάσουν.
Με το γνωστό ύφος...του πονεμένου πολιτικού...του απόλυτου πα-

τριώτη...του
 αψεγάδιαστου ηγέτη.
Θα μας μιλήσουν για το "σταυρό του μαρτυρίου"
που κλήθηκαν να
σηκώσουν Αυτοί, μιας και ο "άλλος"...ο Φυγάς Νο2 Καραμανλής...

Δια λιθοβολισμού...


- Πλησιάζει η επέτειος ίδρυσης του Πασοκ...
Προγραμματίστηκε "εθνική" συνδιάσκεψη.
Πατριωτικά ξεράσματα από γραβατωμένους "επαναστάτες".
Τα νεοφιλελεύθερα "πρέπει" χέρι-χέρι με την καταστροφή.
Θα τιμηθεί η βασιλική οικογένεια...Γιωργάκης-Βενιζέλος.
Λιθοβόλοι μου!!
- Πλησιάζει και η Εκθεση Θεσ/νίκης...
Προγράμματα κατά ανεργίας, εκκλήσεις στους έχοντες να "τοποθε-
τήσουν" το χρήμα στην αγορά...
Χάϊδεμα στους φοροφυγάδες, αποκεφαλισμός των υπολοίπων.
Το "αυτονόητο" δημοψήφισμα αγκαλιά με τα ΜΑΤ.

Plaudite Cives! - Χειροκροτήστε, πολίτες!Plaudite Cives! - Χειροκροτήστε, πολίτες! -προέτρεπε στην αρχαία Ρώμη ειδικός κήρυκας τους ρωμαίους θεατές, όταν εκείνοι δεν αντιλαμβάνονταν πότε ακριβώς έπρεπε να χειροκροτήσουν στο θέατρο.

Αφορμή για το σύντομο αυτό σημείωμα είναι η αντίδραση των μεγάλων κομμάτων στις αποδοκιμασίες που δέχονται βουλευτές και στελέχη τους από πολίτες. Προφανώς τα κόμματα πιστεύουν ότι εξ αιτίας των μεγάλων και σοβαρών υπηρεσιών τους προς την πατρίδα, την οποία οδήγησαν στο σημερινό της μεγαλείο, θα έπρεπε τα στελέχη τους να επευφημούνται και να χειροκροτούνται σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση και όχι να ποτίζονται με χολή αντί του μάννα.


Προσπαθώντας, λοιπόν, κάπως να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση αυτή, παίρνουμε το θάρρος να οικειοποιηθούμε, μετά είκοσι αιώνες, το έργο του Ρωμαίου κήρυκα και να προτρέψουμε κι εμείς:

Μαθήματα από τη Χιλή, όπου ο λαός είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους


Αναδημοσιεύουμε, μεταφρασμένη στα ελληνικά, μια επιστολή χιλιανής φοιτήτριας, που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 17/8 στη Rebelión και αξίζει το χρόνο σας, διότι απλούστατα δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι ο λαός να μην υποχωρήσει μέχρι να δικαιωθεί.

Για όσους δε γνωρίζουν, εδώ και αρκετό καιρό οι φοιτητές της Χιλής είναι κατά χιλιάδες στους δρόμους, ενώ πλέον μαζί τους κατεβαίνουν και εργάτες, απέναντι στην κυβέρνηση ενός βαθύπλουτου πρωθυπουργού, που έχει βυθίσει το λαό στη φτώχεια.

Εδώ και περίπου τρεις πολλά πανεπιστήμια στη Χιλή τελούν υπό κατάληψη. Οι φοιτητές διεκδικούν δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση άπορους φοιτητές, επιστροφή της ευθύνης των πανεπιστημίων στο κράτος (και όχι στους δήμους που είναι τώρα), αύξηση της χρηματοδότησής τους, εκμηδένιση των κερδών των ιδιωτικών πανεπιστημίων, χαμηλότοκα δάνεια για φοιτητές (άμα έχεις χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια, αυτά ζητάς), καθώς και νομοθετική κατοχύρωση όλων των παραπάνω .

Οι μαθητές θα πάρουν φωτοτυπίες αντί για βιβλία

Οι μαθητές θα πάρουν φωτοτυπίες αντί για βιβλία
ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ βάζει και την Παιδεία η «κυβέρνηση των Μνημονίων». Μετά τα φορομπηχτικά μέτρα που γονατίζουν τον μέσο Ελληνα και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τώρα βάζει στην προκρούστειο κλίνη την Παιδεία. Ενδεικτικό της εφαρμογής των Μνημονίων της εξαθλίωσης και της μετατροπής της Ελλάδας σε μια κοινωνία νεόπτωχων είναι ότι στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά δεδομένα, και ίσως στα μεταπολεμικά, οι μαθητές των σχολείων θα διδάσκονται πολλά από τα μαθήματά τους σε φωτοτυπίες και όχι από βιβλία.

Ο λόγος; Αρκετά εξ αυτών, λόγω περικοπών στα κονδύλια, δεν έχουν τυπωθεί και, πιθανώς, θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο. Και αυτό αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου.

Ακόμη ένα βήμα προς την επίσημη πτώχευση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

Η συμφωνία της Ελλάδας με την Φινλανδία για την παροχή χρηματικών εγγυήσεων με σκοπό υποτίθεται να προχωρήσει η νέα αποκαλούμενη «βοήθεια» που αποφασίστηκε την 21η Ιουλίου από τοEurogroup, αποτελεί ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την επίσημη πτώχευση της χώρας.
Πρώτο: Η κυβέρνηση αρνείται να αποκαλύψει το ύψος και τον χαρακτήρα των χρηματικών εγγυήσεων που έχει συμφωνήσει. Συνεχίζει να παζαρεύει πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς να ενημερώνει ούτε καν το ελληνικό κοινοβούλιο. Ακολουθεί τακτικές μυστικής διπλωματίας έτσι ώστε να κατοχυρωθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των δανειστών σε βάρος του ελληνικού λαού.
Δεύτερο: Είναι πλέον φανερό ότι πίσω από την βιτρίνα της δήθεν μείωσης των επιτοκίων και της μετακύλισης του χρέους, κρύβονται δυσβάσταχτες χρηματικές εγγυήσεις που καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο άμεσα. Χρηματικές εγγυήσεις τόσο προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, όσο και προς τους «εταίρους», που υποτίθεται ότι θα καταβάλουν μέρος της νέας συμφωνημένης χρηματοδότησης. Αυτές οι χρηματικές εγγυήσεις προσαυξάνουν σημαντικά το κόστος και τις ανάγκες δανεισμού του ελληνικού δημοσίου τόσο για το 2011, όσο και για το 2012. Αν και η κυβέρνηση, οι ευρωκράτες και οι τραπεζίτες κρατούν μυστικό το ύψος των χρηματικών εγγυήσεων που πρέπει να καταβάλει το ελληνικό δημόσιο, η συμβολή τους στην αύξηση του δημόσιου χρέους στο τέλος του 2011 θα ξεπεράσει σημαντικά τις χειρότερες προβλέψεις.