#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Οι νέοι Εφιάλτες.Το μάθαμε από τους Ξένους...
Ολοι Εμείς...οι κοπρίτες, τεμπέληδες και διεφθαρμένοι σκλάβοι.
Κοντά σε μας το έμαθαν και...Αυτοί.
Οι υποταγμένοι του πράσινου πατριωτισμού.
Το έμαθαν οι βουλευτές τους και οι υπουργοί τους. Τα μέλη και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Εκ των υστέρων...όπως πάντα.
Οι ντόπιοι αρμόδιοι...μόκο...τσιμουδιά. Και γιατί όχι;;!!
Οι Εφιάλτες σιωπούν.  Οι Εφιάλτες και οι Ενοχοι.
Χάρη,λοιπόν, στην φινλανδή υπουργό οικονομικών μάθαμε πως η
ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στην καταβολή  ε γ γ ύ η σ η ς  προς
την φινλανδική, προκειμένου η δεύτερη να συμμετέχει στο δεύτερο
πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας από την τρόϊκα.

Απάντηση στον τρομονόμο τους...


Tης Στεφανίας Λυγερού
(Επωνύμως, να μην κακοκαρδίσω και τον υπουργό δικαιοσύνης που έχει πρόβλημα με την ανωνυμία... είμαι φιλεύσπλαχνη. Όλους τους καημένους αυτούς τους λυπάμαι.)
  
Γέλασα μέχρι δακρύων, που έντρομοι, για μια ακόμη φορά, μέσα στο κατακαλόκαιρο, τροποποιούν τον τρομονόμο (τον νόμο λάστιχο). Τελικά το μεγαλύτερό τους πρόβλημα είναι η έλλειψη φαντασίας. Κρίμα τα παιδιά.
Επειδή εμείς οι πολίτες δεν πάσχουμε (για την ακρίβεια μόνο η φαντασία μάς απέμεινε) ιδού η απάντηση…….
Δεν θα ξανακατέβουμε για διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, θα κατεβαίνουμε μόνο για να δώσουμε παράσταση!!!!!!!! Η αγαπημένη μου Καλλιόπη μού έδωσε την ιδέα, όταν μου είπε ότι αυτή την...
εποχή κάνει πρόβες στο θέατρο. Και ναι λοιπόν, από τούδε και στο εξής θα στήνουμε παραστάσεις στο Σύνταγμα!!! Εντάξει όλοι ηθοποιοί δεν είμαστε, αλλά όλοι μπορούμε να καλλιτεχνήσουμε!!! Μπορούμε να γράψουμε, να ζωγραφίσουμε, να ετοιμάσουμε ένα χορευτικό, να παίξουμε μουσική, να κάνουμε τους ζογκλέρ. (Ας μην ξεχνάμε, τέχνες, γράμματα, πολιτισμό, θα πουλάμε αύριο!!!) Κι ο κόσμος θα μαζεύεται μόνο γι’ αυτό στην πλατεία έτσι; Για κανέναν άλλον λόγο. Θα μαζεύεται για να παρακολουθεί τις παραστάσεις..

Η Ουάσινγκτον χρηματοδοτεί την αντιπολιτευτική καμπάνια στη Βενεζουέλα


της Eva Colinger 


Η Ουάσινγκτον ετοιμάζει τα κονδύλια με τα οποία θα χρηματοδοτήσει την αντιπολιτευτική καμπάνια προς τον Ούγκο Τσάβες ενόψει των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών του 2012.
Από το τότε που ο Ούγκο Τσάβες κέρδισε τις πρώτες Προεδρικές Εκλογές το 1998, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επανειλημμένα έχει προσπαθήσει να τον απομακρύνει από την εξουσία. Με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, κάθε χρόνο οι υπηρεσίες της Ουάσιγκτον συμβουλεύουν και βοηθούν τις αντί – τσαβικές ομάδες με τις καμπάνιες και την αντικυβερνητική στρατηγική τους.
Παρά τις επανειλημμένες απόπειρες τους όμως, συμπεριλαμβανομένου του πραξικοπήματος του 2002 που για λίγο εκδίωξε τον Πρόεδρο Τσάβες, οι προσπάθειες τους ήταν μάταιες. Η δημοτικότητα του Προέδρου της Βενεζουέλας συνεχίζει να ανεβαίνει, ενώ οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν αποτύχει να πείσουν τους ψηφοφόρους για τα σχέδιά τους. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη του Τσάβες κινείται σε επίπεδα άνω του 57%, όταν η αντιπολίτευση αποτυγχάνει να αγγίξει ακόμη και το 20%.

Είναι... τρελοί αυτοί οι Ευρωπαίοι;


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
 
Σχεδόν όλοι χθες και προχθές ασχολήθηκαν με την αποδοχή των εξαγγελιών των Μέρκελ και Σαρκοζί από τις αγορές. Όχι βεβαίως άδικα, αφού η συνάντηση έγινε υπό το βάρος των επιθέσεων των αγορών στη Γαλλία. Ακόμη πολλοί ήταν αυτοί που διαπίστωσαν ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί μας βάζουν στενό κορσέ και διάφορα άλλα πλήρη κοινοτοπίας, στο στενό όριο του αυτονόητου.
Κάτι όμως έλειπε και λείπει απ' όλες αυτές τις διαπιστώσεις: ότι πρόκειται για μια... στενοκέφαλη επανάληψη όλων όσα αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης στις αρχές Μαρτίου αυτής της χρονιάς, στο πλαίσιο της υιοθέτησης του Συμφώνου για το Ευρώ.

Η Κυβέρνηση Τσολάκογλου και τα μέχρι σήμερα κατορθώματά της


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου 
 
Αν η Kυβέρνηση κριθεί ως ελληνική κυβέρνηση που επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να αναβαθμίσει τη χώρα, άνετα διεκδικεί τις χειρότερες επιδόσεις σε όλη την ελληνική ιστορία. Αν όμως κριθεί ως φορέας καταστροφής των βασικότερων προϋποθέσεων ύπαρξης της Ελλάδας, τότε παίρνει άριστα με τόνο! Δεν υπάρχει τομέας πολιτικής που να μην έχει πλήρως αποδομηθεί.

Η Ρωσία συνιστά το σημαντικότερο δυνητικό αντέρεισμα της Ελλάδας στις εξωτερικές πιέσεις. Αυτή είναι μια πραγματικότητα επιβεβαιωμένη από τέσσερις αιώνες ιστορικής εμπειρίας, έστω κι αν και η Ρωσία, όπως κάθε ξένη δύναμη, ακόμα και η πιο φιλική, δεν πρέπει να εξιδανικεύεται. Αυτό είναι μια πραγματικότητα σαφής από τον καιρό ακόμα του Καποδίστρια και του Κολοκοτρώνη. Δεν είναι τυχαίο ότι πολιτικοί τόσο διαφορετικοί όσο ο Μαρκεζίνης, ο Μακάριος και ο Λυσσαρίδης, οι δύο Καραμανλήδες, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, στη Μόσχα στράφηκαν για να στηριχτούν έναντι των δυτικών πιέσεων.

Να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΚΟ Εκκλησία


Μπορεί ο ‘Ριζοσπάστης’ και η ‘Αυγή’ να θεωρούν τους ιερείς εργαζόμενους (!) και να κάνουν ζαβολιές λογοκρίνοντας τις ειδήσεις που αφορούν το ιερό τεμπελχανείο, αλλά η εργοδοτική ‘Καθημερινή’ ευτυχώς υπάρχει, άλλοτε για να αποκαλύπτει τα σπίτια του Άκη των Υπερεξοπλισμών (από το 2004), τα οποία η Αριστερά αρνιόταν επίμονα να δει, άλλοτε για να μας πληροφορεί για τους υπεράριθμους ιερείς.

Eίναι ή ίδια Αριστερά που τους ανέχεται να παραδέχονται πως δεν είναι εργαζόμενοι, γι’αυτό και δεν εντάσσονται στην ΑΔΕΔΥ ούτε απεργούν ούτε μετέχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, ούτε τους συμπαραστέκονται, γιατί λέει είναι λειτουργοί του Υψίστου, όταν όμως τους συμφέρει δηλώνουν εργάτες του φαντασιακού ιερού αμπελώνος και διεκδικούν προνόμια και επιδόματα σε βάρος της Κοινωνίας.

Όμορφες δημοκρατίες, όμορφα καίγονταιΔεκαεπτάχρονος έφηβος δηλώνει δημόσια σε 400 ανθρώπους ”Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε φασαρία. Είναι καιρός να σταματήσουν οι αρχές να μας τραμπουκίζουν και να καταστρέφουν τη χώρα. Είναι καιρός να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Πάνω τους ταραχοποιοί” και καταδικάζεται σε ένα χρόνο αναμόρφωσης και απαγόρευσης δημόσιας έκφρασης120 ώρες υποχρεωτικής εργασίας και τρίμηνη απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 6μμ και 7πμ. Ο νεαρός έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο κατόπιν παρακολούθησής του από ειδικό σώμα της αστυνομίας, ενώ η μητέρα του αγοριού εξηγεί στο δικαστήριο ότι “είναι καλό παιδί, αλλά, όπως κάθε έφηβος, έχει τις ανόητες στιγμές του”
Όχι δεν πρόκειται για τη δίκη ενός “παιδιού του Σουίνγκ” σε ναζιστικό δικαστήριο του 1938. Ούτε για την εφαρμογή του καραμανλικού νόμου 4000 “περί τεντιμποϊσμού”. Ούτε για κάποιο ιρανικό δικαστήριο μουλάδων τοποτηρητών της Σαρίας.

"Όλα ή τίποτα": Αυτή είναι η στρατηγική της άρχουσας τάξης, και πρέπει να απαντήσουμε


"Ένας κόσμος σε αναβρασμό", με διαδηλώσεις και εξεγέρσεις, έστω τυφλές και ανώριμες, σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της γης. Μέχρι και στην Αγγλία είχαμε εξέγερση, και πλέον εξαπλώνονται παντού.

Είναι απλό:
Η άρχουσα τάξη "τα παίζει όλα για όλα", αναζητώντας ολοένα και περισσότερα κέρδη (παρότι η ανισότητα ήδη έχει σπάσει κάθε ιστορικό ρεκόρ).

Για να μεγαλώσεις όμως τα κέρδη σου, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις ένα ολοένα και πιο μεγάλο "επενδυτικό ρίσκο", έτσι δεν είναι;


Αυτό είναι που κάνει η άρχουσα τάξη: Προσπαθεί να γυρίσει τον πλανήτη σε μια μεσαιωνική κατάσταση τρομερής φτώχειας για τους πολλούς, και τρομερού πλούτου για τους λίγους. Για να το καταφέρει αυτό, αναλαμβάνει το "επενδυτικό ρίσκο" του να επαναστατήσουν εναντίον της οι λαοί, που αποτελούν τα θύματα των επιδιώξεων της.

Ουσιαστικά, η άρχουσα τάξη ποντάρει στο ότι οι λαοί είναι ανέτοιμοι για μια τόσο μεγάλη μάχη - και ως γνωστόν, αν βαδίσεις σε μια μάχη χωρίς να είσαι επαρκώς οργανωμένος και προετοιμασμένος, τότε μάλλον θα χάσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΥΝΠΗΓΗ: eparistera
του Γ. Τριανταφυλλόπουλου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΥΝ

Οργουελικός εφιάλτης, η απάντηση του καπιταλισμού στήν σήψη του


Με μικροστίπ θα ελέγχει η δημοτική αρχή Τρικάλων τους υπαλλήλους για το «ωράριο»

Έρευνα αγοράς για να προμηθευτεί το καλύτερο μηχάνημα σε προσιτή τιμή, έχει ξεκινήσει ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να ελέγχει με σιγουριά και ασφάλεια το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, και συνέχισε λέγοντας πως «Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος.

Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών.»

Αυτό θα είναι το "μέλλον" του καπιταλισμού από εδώ και πέρα σε όλα τα επίπεδα στο τελευταίο στάδιο της σήψης του, μέχρι που να ανατραπεί από την σοσιαλιστική επανάσταση.