#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΠΛΗΜΜΎΡΙΣΕΗ ΧΩΡΑ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: +136,26% ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ!


ΥΦΕΣΗ - ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!


 KATAΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. ΤΩΡΑ!


Σε πρωτοφανή ύψη έφτασαν στο 7μηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου, οι ακάλυπτες επιταγές σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε σήμερα (16.8) στη δημοσιότητα η Τειρεσίας ΑΕ.
Η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών, φτάνει το €1,38 δις, έφτανε "μόλις" τα €960 εκατ.
Σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με τον Ιούνιο, η αξία τους αυξήθηκε κατά 133,6%, στα €392,9 εκατ.
Σε ετήσια βάση, δηλάδή σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011, η αξία τους αυξήθηκε κατά 136,26%.
Βάσει μάλιστα των στατιστικών στοιχείων, φαίνεται πως η κρίση χτυπάει πλέον, σχετικά μεγαλύτερες επιχειρήσεις, καθώς παρατηρείται μείωση του αριθμού των ακάλυπτων επιταγών σε ετήσια βάση (-16,14%) την ίδια στιγμή που αυξάνεται η αξία τους.

ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΕΕ


του IGNACIO RAMONET
 
 Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 
στις 14 Αυγούστου
 
Ακόμη και οι πλέον μακάριοι ευρωπαϊστές το επαναλαμβάνουν κατά βούληση: αν δεν τακτοποιήσουμε το ευρώ, λένε, οι συνέπειες της κρίσης θα είναι πολύ χειρότερες.
Θεοποιούν ένα ευρώ «δυνατό και προστατευτικό». Είναι το δόγμα τους και το υπερασπίζονται φανατικά. Πρέπει όμως να εξηγήσουν στους Ελληνες (και στους Ιρλανδούς, τους Πορτογάλους, τους Ισπανούς, τους Ιταλούς και τους τόσους άλλους ευρωπαίους πολίτες που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας) ποιες θα είναι αυτές οι «πολύ χειρότερες συνέπειες»… Κοινωνικά, η κατάσταση δεν είναι ήδη ανυπόφορη; Δεν νιώθουμε να διογκώνεται, στους κόλπους της ευρωζώνης, μια όλο και πιο ριζοσπαστική εχθρότητα απέναντι στο ενιαίο νόμισμα, αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση;
Οι αγανακτισμένοι πολίτες δεν στερούνται επιχειρημάτων. Διότι το ευρώ, νόμισμα 17 κρατών και των 330 εκατομμυρίων κατοίκων τους, αποτελεί πράγματι εργαλείο στην υπηρεσία ενός πολύ συγκεκριμένου στόχου: την εδραίωση των τριών δογμάτων πάνω στα οποία είναι θεμελιωμένη η Ε.Ε.: σταθερότητα τιμών, ισοσκελισμός προϋπολογισμών και ενίσχυση του ανταγωνισμού. Καμία κοινωνική μέριμνα, καμία δέσμευση για μείωση της ανεργίας, μηδενική βούληση για εγγύηση της ανάπτυξης και, φυσικά, ούτε καν η ελάχιστη διάθεση υπεράσπισης του κράτους πρόνοιας, το αντίθετο.

Όλοι οι ορατοί και ακουόμενοι ηγέτες είναι μαριονέτες της "City of London" („CoL“) που ανήκει στους Rothschilds


Πολύς λόγος γινόταν πρίν μερικά χρόνια για τους έλληνες εφοπλιστές, που έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν στον Πειραιά ένα εφοπλιστικό χρηματιστήριο. Κανείς όμως δεν ήξερε - ούτε και ξέρει ακόμη - ότι οι έλληνες εφοπλιστές στην λονδρέζικη City είναι απόλυτα εξαρτημένοι απο τον Ηγεμόνα Rothschild και τις τράπεζές του. Διαβάστε και θα καταλάβετε

της Maria Lourdes
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης

URL αυτού του άρθρου:

Η City of London (η πόλη του Λονδίνου) είναι το ιστορικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου. Συχνά ονομάζεται απλά „The City" ή "Square Mile“ «Η Πόλη" ή το "Τετραγωνικό Μίλι" (σύμφωνα με την γεωγραφική της έκτασή). Αν και η City αποτελούσε για αιώνες το συνώνυμο με το Λονδίνο, χρησιμοποιείται σήμερα το όνομα της πόλης για όλη την κατοικημένη περιοχή.

Η θρησκευτική πίστη δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υγιή ευημερία των κοινωνιών
Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία. 

Ο Θεός και η θέλησή του, πιστεύουν πως πρέπει να είναι στο επίκεντρο της ζωής του κάθε ατόμου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ευημερία με ηθική και ασφαλή ζωή. 

Οι θρησκευόμενοι συμφωνούν επί πλέον, στο ότι το κάθε κοινωνικά ακραίο άτομο -εγκληματίας, ζητιάνος, περιθωριακός κ.ά.- θεωρείται, ότι παρουσιάζει έλλειψη ευσέβειας, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της. 


Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία -του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας- είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών.

Το παραμύθι με τις συντάξεις - «μαϊμού»...

 

Τα όσα έχουν ειπωθεί εδώ και ενάμιση χρόνο, για να δικαιολογηθεί το χάλι των ασφαλιστικών ταμείων ξεπερνούν ακόμα και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είπαν ότι καταβάλλονται δεκάδες χιλιάδες συντάξεις για συνταξιούχους που έχουν πεθάνει, αλλά τις εισπράττουν παράνομα οι συγγενείς. 
Είπαν ότι υπάρχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες ψευτοανάπηροι που χωρίς να το δικαιούνται παίρνουν συντάξεις αναπηρίας. 
Μίλησαν για συνταξιούχους που παράνομα εισπράττουν σύνταξη από δύο και τρία Ταμεία.
Εψαξαν, έψαξαν αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι μια τρύπα στο νερό. 
Τώρα, λένε, ότι μετά από έρευνες μηνών εντοπίστηκαν όλο κι όλο 1.473 περιπτώσεις συντάξεων που καταβάλλονται, ενώ οι δικαιούχοι έχουν ήδη πεθάνει. 
Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καν θέμα παράνομης είσπραξης, αφού οι συντάξεις παραμένουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που κατατέθηκαν και τα Ταμεία μπορούν να τις «τραβήξουν» οποιαδήποτε στιγμή.
Για να σταματήσουμε όμως αυτό το καλαμπούρι με τις παράνομες συντάξεις, οι οποίες έριξαν έξω τα Ταμεία. 

Στο ίδιο μπουρδέλο ζούμε.


- Δεκαπενταύγουστος 2011.
Παπούλιας: "ο νους μας σ΄αυτούς που υποφέρουν".
Σαμαράς: "θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια της Παναγιάς".
Καρατζαφέρης: " η Παναγιά να μας βοηθήσει".
Απαστράπτοντες πατριώτες και οι τρεις τους.
Μας ευχήθηκαν, μας ενθάρρυναν, μας δούλεψαν.
Ιδιες πουτάνες πουτανεύονται...
Οσο για τον άλλον...τον Γιωργάκη...είκοσι τρεις λέξεις διάβασε ενώ-
πιον της κάμερας και έκανε σαράντα έξη σαρδάμ.
  Γενικώς μας τα ζάλισαν...για άλλη μιά φορά...
Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε.

Ο Σαλονικιός εραστής και η «φακάτη»


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
 
Πόσες μέρες σας έπρηξαν τα... αυτιά με την κομβικής και τεράστιας και κοσμογονικής σημασίας σημερινή συνάντηση της Μέρκελ με τον Σαρκοζί και για το καρφωμένο βλέμμα των αγορών, της ευρωζώνης και της... Ελλάδας στο ραντεβουδάκι των δύο ισχυρών πολιτικών παραγόντων του ευρώ;Πόσες υποτιθέμενες προσδοκίες επενδύθηκαν;Πόσες συγκλονιστικές «λύσεις» στην ευρω-κρίση χρέους υποθέσατε ότι μπορεί να προωθήσουν οι δυο τους;
Συμβαίνει, ξέρετε, και στο Χόλιγουντ: συχνά υπερπαραγωγές δισεκατομμυρίων πληρώνουν επιπλέον δισεκατομμύρια σε διαφήμιση, αλλά στο ταμείο... πάπαλα. «Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου / έχουν στήσει φωλιά / μεσ’ στο έρημο κι άδειο μας σπίτι» κ.λπ. (αιωνία σου η μνήμη, Στελάρα).
Ευτυχώς οι δύο κορυφαίοι ευρωπαράγοντες πρόλαβαν και «έριξαν τους τόνους», «χαμήλωσαν τον πήχη» και διάφορα άλλα εύηχα τα οποία προτιμούν τα κανάλια και άλλα ΜΜΕ για να μας «ενημερώνουν». ΟιΓάλλοι δεν προτίθενται να το θέσουν στα σοβαρά και οι Γερμανοί – για τον φόβο των Ιουδαίων και του πονηρούλη και καρδιοκατακτητή Σαρκοζί – εκ των προτέρων απορρίπτουν κάθε ιδέα περί... ευρωομολόγου.

Τελικα, δεν εισαστε ουτε για τα πανηγυρια!


Τους ειπαμε οτι : "Εισαστε για τα πανηγυρια"
                  και αυτοι το πηραν τοις μετρητοις.
 
Πρωτος πανηγυρτζης ο σοσια-ληστης Καρχιμακης ειπε να δοκιμασει τη τυχη του σε πανηγύρι στο χωριό  Μαρωνιά κοντά στην Σητεία. Αλλα δυστυχως δεν του "βγηκε" μια και οπως λενε οι πληροφοριες αποδοκιμασθηκε εντονα. Καποιοι μιλανε και για "ξαναστροφες" που δεχθηκε απο αγανακτισμενο κρητικο. Παντως το σιγουρο ειναι οτι εβαλε την ουρα στα σκελια και την εκανε με σοσιαλιστικα πηδηματακια.

Ο δευτερος σοσια-ληστης που ειπε να δοκιμασει τη τυχη του ηταν ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας που επιχείρησε να παρακολουθήσει το τοπικό πανηγύρι στο χωριό Γρανιτσοπούλα αλλα δεν του βγηκε ουτε αυτουνου. Εντονες αποδοκιμασιες και...κατα κει που παει και ο Καρχιμακης.

Όταν το ευρωκουστούμι δεν ταιριάζει


Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).


Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. 
Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.

Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.

ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ, ΦΘΗΝΟΣ ΜΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ! ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ;ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Π.Μπεγλίτης προσωπικά αναλαμβάνουν την πρώτη πολιτική απόπειρα αύξησης της στρατιωτικής θητείας μεταπολιτευτικά. 

Μια πολιτική επιλογή πλήρως ευθυγραμμισμένη με την συνολική αντεργατική επίθεση που διεξάγεται με αφορμή τα ελλείμματα και την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης. 
Κοινός ο παρανομαστής: τα πιο κτηνώδη σχέδια εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της νεολαίας που αποτελούσαν διακαείς πόθους του αστικού κόσμου βρίσκουν τώρα την χρυσή ευκαιρία για να επιβληθούν.
Όπως θα αποδείξουμε η συζήτηση για εξοικονόμηση χρημάτων από την μείωση του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων προηγείται της οικονομικής κρίσης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 


Παρά τα αρχικά μισόλογα του ΥΠΕΘΑ, τελικά αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση κινείται βάσει σχεδίου για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Μάλιστα, πρωταγωνιστής της όλης προσπάθειας δεν είναι άλλος από τον καθόλα αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτη που έθεσε ουσιαστικά το ζήτημα σε συνεντεύξεις που παραχώρησε, για να ακολουθήσει ομοιόμορφη αρθρογραφία που στοχεύει στη διαμόρφωση κατάλληλου κλίματος,διαμέσου διαρροών των πάντα ανώνυμων πηγών του Πενταγώνου. Μια επιχείρηση που εκτός των άλλων μετρά και τις αντιδράσεις της νεολαίας.

Αισιόδοξοι συνειρμοί...


 Γράφει ο Γιώργος Σαρρής
 
Ξεκινάω με μερικά στοιχεία για να ξέρουμε που βρισκόμαστε.
Σε καθυστέρηση είναι το 22% των στεγαστικών  και το 40% των καταναλωτικών δανείων! Αν αυτό έχει κάποια διάρκεια θα μιλάμε για επώδυνη "στάση πληρωμών" των δανειοληπτών που θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τις τράπεζες, που όπως φαίνεται η εξυπηρέτηση των δανείων που έχουν συνάψει  με δανειολήπτες, πρέπει να τις απασχολεί τουλάχιστον το ίδιο αν όχι περισσότερο από την οποιαδήποτε αναδιάρθρωση χρέους.
Αν λάβουμε δε υπ' όψιν το άλλο στοιχείο που λέει ότι 1,2 εκ. φορολογούμενοι ειναι συνολικά στον Τειρεσία -δηλ. 1 στους 6(!)- τότε η ανησυχία θα πρέπει να είναι πολύ σοβαρή. ...

Όλη η ΕΛ.ΑΣ. πάει στη Θεσσαλονίκη

Όλη η ΕΛ.ΑΣ. πάει στη Θεσσαλονίκη

Φοβούνται τη «ρεβάνς του Συντάγματος» και παίρνουν πρωτοφανή μέτρα για τη ΔΕΘ

Όλα τα ΜΑΤ, όλη η ΔΙΑΣ, όλη η ΔΕΛΤΑ, όλα τα χημικά και δύο… συστήματα εκτόξευσης νερού θα συμμετέχουν στην εκστρατεία της ΔΕΘ για το καυτό τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου. Όμως, στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα: ποιοι θα μείνουν στα μετόπισθεν της πλατείας Συντάγματος, όπου επίσης αναμένονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας;….
Το θέμα του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των γνωστών ως ΜΑΤ, επιχειρείται να λυθεί με ανάκληση όλων των ρεπό, ενώ παράλληλα όλες οι άδειες τελειώνουν 25 Αυγούστου. Έτσι, θα υπάρχουν διαθέσιμες 26 διμοιρίες, εκ των οποίων οι 18 θα πάρουν τον εξοπλισμό τους και θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι 8 θα μείνουν στην Αθήνα, ενισχυμένες κατά το δυνατό και με αστυνομικούς από νομούς της Πελοποννήσου.

Τί κάνουν το ΝΑΤΟ και η Τουρκία στην Συρία;

  • Το ΝΑΤΟ και η Τουρκία υποστηρίζουν ένοπλους αντάρτες στη Συρία. Εκστρατεία για την πρόσληψη μουσουλμάνων "αγωνιστών της ελευθερίας»
Τα δυτικά ΜΜΕ έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην συσκότιση της φύσης των ξένων επεμβάσεων στη Συρία, συμπεριλαμβανόμενης της εξωτερικής στήριξης ένοπλων ανταρτών. 

Εν χορώ περιγράφουν τα πρόσφατα γεγονότα στη Συρία ως ένα «ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας" που στρέφεται κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ. 
 
Όμως οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία παραπέμπουν σε πλήρη ένοπλη εξέγερση, που ολοκληρώνεται από τους ισλαμιστές «μαχητές της ελευθερίας» με υποστήριξη, εκπαίδευση και εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ και την Ανώτατη Διοίκηση της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές πληροφοριών: