#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011

Η Αθήνα μυρίζει μπαρούτι !


Η Αθήνα αποπνέει θάνατο.
Χιλιάδες μαγαζιά κλειστά, με κιτρινισμένους απλήρωτους λογαριασμούς κάτω από τις πόρτες, σκόνη και παρατημένα ράφια, άδεια. Ζωές που πέρασαν. Δεκάδες μελαμψοί νεαροί με καροτσάκια, άχρηστα πλέον στα σουπερμάρκετ αφού κανένας δεν τα χρησιμοποιεί για τα λιγοστά του ψώνια, μαζεύουν τα παλιοσίδερα μιας κοινωνίας που σκουριάζει ραγδαία. Η μόνη ανακύκλωση που επιβιώνει στην πόλη.

Στον ηλεκτρικό, στους δρόμους και στις καφετέριες, λιγόστεψαν τα παιδάκια που πουλάνε λουλούδια και πολλαπλασιάστηκαν οι ζωντανοί νεκροί που για μια μικρή βοήθεια δηλώνουν ότι μόλις αποφυλακίστηκαν, ότι είναι στην απεξάρτηση ή ότι είναι φορείς του aids.
 
Στην Ακαδημίας, τη Χαριλάου Τρικούπη, την Μπουμπουλίνας, την Ιπποκράτους, τη Βασιλίσσης Σοφίας, στα πιο κεντρικά σημεία, αργόμισθοι μπάτσοι με ασπίδες αντί για γλάστρες.

Κατεβασμένα ρολά, σκουπίδια, μπουκάλια, κλούβες, ανάπηροι ζητιάνοι, ναρκομανείς, πόρνες και χιλιάδες περαστικοί με σινιέ τσάντες από πεζοδρόμια και κολόνιες από προσφορές περιοδικών που βιάζονται να απομακρυνθούν. Μια πόλη άρρωστη που δεν μπορεί πια να κρυφτεί.

Η Αθήνα μυρίζει μπαρούτι. Είναι μια πόλη που παντού υπάρχουν εκρηκτικά. Σαν της Κύπρου, εύφλεκτα. Ζωσμένα πάνω σε ανθρώπους.
Καθώς η πίεση πάνω στον πολίτη αυξάνεται όλο και περισσότερο από την αφαίρεση των δικαιωμάτων του, τη μείωση των αμοιβών του, την απαξίωση των περιουσιακών του στοιχείων, την απώλεια της δουλειάς του, τον αποκλεισμό του από τις αποφάσεις και την καταρράκωση της αξιοπρέπειάς του, η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα. Οι εστίες ανάφλεξης απλώνονται οριζοντίως και καθέτως. 
Δεήτες, φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες, συμβασιούχοι, φορτηγατζήδες, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, οικοδόμοι, μικρομαγαζάτορες, άνεργοι και πολλές άλλες πολυπληθείς ομάδες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Και οι πιτσιρικάδες, τα νέα παιδιά χωρίς ορατό μέλλον, θύματα της πιο βίαιης ενηλικίωσης από τη δεκαετία του ’40.

Μικρές μόνο αναφλέξεις έχουν εκδηλωθεί μέχρι τώρα. Αλλά τα κοινωνικά κοντέινερ φουσκώνουν. Χωρίς κανένας να ξέρει πότε και από ποιο μπορεί να ξεκινήσει η σπίθα που θα μεταδοθεί αστραπιαία στα υπόλοιπα, θα τα ενώσει πύρινα και θα γίνει το μεγάλο μπαμ. Τρία χρόνια θερμαίνονταν τα κοντέινερ στην Κύπρο. Κι εκεί, ανησυχούσαν μόνο δυο-τρεις άνθρωποι. Οι άλλοι, οι πολλοί, δεν ανησυχούσαν, ούτε έβλεπαν, ούτε άκουγαν.

Εδώ η εξουσία φοβάται και προετοιμάζεται. Ενώ κάνει μαζικές απολύσεις, μόνο αστυνομικούς προσλαμβάνει κατά χιλιάδες! Για πυροσβέστες των αναφλέξεων. Αλλά όταν έρθει η ώρα και σκάσουν όλα τα κοντέινερ μαζί, ίσως η πόλη να αναζωογονηθεί!

Πυρωμένος,
Γκαούρ
Δρομος της αριστερας
 
http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Νέος, έξυπνος, άνεργος


Επίπεδα ρεκόρ στην ανεργία των νέων καταγράφει σε έρευνά της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας. Δημοσιεύεται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, που καθιερώθηκε το 1990 για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων.

Κακά τα νέα από το μέτωπο της ανεργίας. Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των ΗΕ η ανεργία στους νέους ηλικίας από 15 ως 24 χρονών έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, κυρίως στις ανεπτυγμένες οικονομίες και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Συγκεκριμένα,  το 2009 καταγράφηκαν 81 εκατομμύρια νέοι άνεργοι, όσο ποτέ άλλοτε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η τάση είναι ανοδική για το 2010.

 Η ανεργία χτυπά τις ανεπτυγμένες χώρες

Γραφείο Εύρεσης Εργασίας στη ΓερμανίαΓραφείο Εύρεσης Εργασίας στη ΓερμανίαΤα στοιχεία έρχονται για πρώτη φορά σήμερα (12.08) στο φως της δημοσιότητας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, όπου η παγκόσμια προσοχή πέφτει στα προβλήματα των νέων όλου του κόσμου
Η Σάρα Ελντερ, οικονομολόγος και από τους συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζει ότι η ανεργία πλήττει τις ανεπτυγμένες χώρες και τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. «Μόνο σε αυτές τις δύο τελευταίες περιοχές», λέει, «έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ανεργίας που έχει ποτέ υπάρξει στην περιοχή, το ξέρουμε γιατί συλλέγουμε στοιχεία από το 1991. Το ποσοστό ανεργίας των νέων έχει φτάσει το 17,7% στις ανεπτυγμένες βιομηχανίας και είναι το υψηλότερο που έχουμε ποτέ συναντήσει».

Ενότητα στον αγώνα κατά της ΕΕ- Συνάντηση με τις αγωνίες του λαού


FREE photo hosting by Fih.gr  Παναγιώτης Μαυροειδής
 
 
Η ‘’Πρωτοβουλία ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ’’ συγκροτείται σε μια στιγμή κρίσιμη. Είναι ένα αναγκαίο και κρίσιμο βήμα για την ανάπτυξη και την πολιτικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων ενάντια στην αντεργατική συνασπισμένη  επίθεση της τρόϊκας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ  και της  κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι αριστεροί αγωνιστές στέκονται κριτικά, μιλούν για ‘’βιασύνες’’ και για μη προκαταβολική εξασφάλιση  κρίσιμων συναινέσεων ανάμεσα σε ρεύματα της αριστεράς για τον χαρακτήρα και τις πολιτικές οριοθετήσεις αυτής της πρωτοβουλίας.
Ο πολιτικός χρόνος όμως καθορίζεται από τον πρωτοβουλία του αντιπάλου και δεν πρέπει να αποσπόμαστε από αυτό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τον κρίσιμο και επιθετικό ρόλο εδώ και ένα χρόνο στον σχεδιασμό και την πολιτική επιβολή, ακόμη και με ταπεινωτικό τρόπο, της πολιτικής διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, κατάργησης των δημόσιων κοινωνικών πολιτικών και ιδιωτικοποίησης-εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Η αριστερά όχι μόνο δεν ανέδειξε πολιτικά αυτό το ενορχηστρωτικό ρόλο, αλλά αντίθετα κράτησε μια στάση ιδιότυπης συναίνεσης στην μη αμφισβήτηση της ‘’ευρωπαϊκής πορείας’’.

Φαύλος κύκλος λιτότητας και κερδοσκοπίας

 
FREE photo hosting by Fih.gr
  Λεωνίδας Βατικιώτης 
 
Είναι να απορεί κανείς αν οι κερδοσκόποι ή οι κυβερνήσεις – ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού – φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για το χάος που έχει επικρατήσει τις τελευταίες μέρες στις αγορές με την κατακρήμνιση των τιμών των μετοχών. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα οι ρευστοποιήσεις ξεπέρασαν τα 2,5 τρισ. δολ. με τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ να καταγράφουν ρεκόρ απωλειών για τα τελευταία έτη. Ειδικότερα, η προηγούμενη Πέμπτη αποδείχθηκε η χειρότερη μέρα για τον αμερικανικό βιομηχανικό δείκτη Dow Jones (που έχασε 500 μονάδες) από τον Δεκέμβρη του 2008 όταν η σκόνη από την κατάρρευση της Lehman Brothers πλανιόταν ακόμη απειλητικά στον αέρα, ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, χάνοντας 8,65 μονάδες κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειές του από τις 7 Μάη του 2010 όταν η αβεβαιότητα για την Ελλάδα παρέλυσε τις αγορές.

Οι αναρχικοί του Λονδίνου απαντούν στην “εξέγερση”
Με τα μμε να κατηγορουν την “αναρχια” για την εξελισσομενη βια στο Λονδινο και σε ολη την Αγγλια, η Ομοσπονδια Αλληλεγγυης του Βορειου Λονδινου δημοσιευσε την δηλωση που ακολουθει ως απαντηση απο μια ενεργη στην πρωτευουσα αναρχικη οργανωση.


Τις περασμενες ημερες οι συγκρουσεις εχουν προκαλεσει σημαντικες ζημιες σε μερη του Λονδινου, βιτρινες καταστηματων, σπιτια και αυτοκινητα. Απο την αριστερα, ακουμε την παντα παρουσα οιμωγη οτι ειναι η φτωχεια που τα εχει προκαλεσει αυτα. Απο την δεξια, οτι εγκληματιες και αντικοινωνικα στοιχεια εκμεταλλευονται την τραγωδια. Αληθευουν καιτα δυο. Οι λεηλασιες και οι συγκρουσεις των τελευταιων ημερων αποτελουν πολυσυνθετο φαινομενο και περιλαμβανει πολλα ρευματα.

Δεν ειναι ατυχημα οτι οι συγκρουσεις συμβαινουν τωρα, καθως τα δικτυα υποστηριξης των περιθωριοποιημενων της Βρετανιας καταργουνται και οι ανθρωποι εγκαταλειπονται στην πτωση τους στην αβυσσο, χτυπημενοι καθως πεφτουν απο τα γκλοπ της μητροπολιτικης αστυνομιας. Αλλα δεν πρεπει να υπαρχουν δικαιολογιες για το καψιμο σπιτιων, την τρομοκρατηση εργαζομενων ανθρωπων. Οποιος τα εκανε αυτα δεν εχει λογο υποστηριξης.

Η επερχόμενη κοινωνική έρημος


Του Κωνσταντίνου Γεώρμα
Δρα Κοινωνιολογίας - συγγραφέα

Μέσα στον ορυμαγδό ει­δήσεων για το χρέος και τα ελλείμματα, οι εξελί­ξεις στο μέτωπο του κοι­νωνικού περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η απουσία προβληματισμού πάνω στις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμε­τωπίζουμε
– και τις οποίες η υποταγή στην πασοκοτροϊκανή βαρβαρότητα θα εντείνει στο έπακρο – αποτελεί ένα βαθύτερο πρόβλημα: αντανακλά την απουσία εθνικού σχεδιασμού σε όλες τις πτυχές της ανάπτυξης της χώρας.

Όπως έχει καταδειχθεί από πληθώρα μελετητών, η διαμόρφωση της κοινωνι­κής πολιτικής αποτελούσε, μεταξύ των άλλων, στοιχείο εθνικής ολοκλήρωσης. Η κοινωνική πολιτική απαιτεί σχεδια­σμό για τις ανάγκες του συνόλου του λαού, στο πλαίσιο της παραδοχής ενός εθνικού αναπτυξιακού προτάγματος και των αρχών της κοινωνικής δικαιο­σύνης και αλληλεγγύης (1).


Σήμερα, στην Ελλάδα, ζούμε το ακρι­βώς αντίστροφο. Η κεντρική πολιτική των κατοχικών ελίτ είναι να υπονομεύ­σουν πλήρως ό,τι έχει απομείνει από το – υπανάπτυκτο έτσι κι αλλιώς – κοινω­νικό κράτος. Ο στρατηγικός στόχος εί­ναι εμφανής και έχει ήδη καταδειχθεί από τις έως σήμερα κινήσεις. Ο στόχος είναι:

Τι είναι το "Federal Reserve System" των ΗΠΑ και ποιός ο ρόλος του στη σημερινή παγκόσμια κρίση


Αν δεν γνωρίσουμε πως λειτουργεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ποιός βρίσκεται απο πίσω και κινεί - μεσω αυτού - τα νήματα της πολιτικής, της επικοινωνίας και της κουλτούρας, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε ποτέ απο το τέλμα που βρισκόμαστε

Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                        
Privatdozent an der RWTH Aachen              
Bleibergweg 114
40885 Ratingen
 
Tel.+Fax: 02102 32513
                                                                           14.08.2011

  Το ιστορικο της ιδρυσεως (σημητικη αναλυση)
 
Οι διεθνεις μεγιστανοι του χρηματος, από τα ευρωπα’ι’κα τους κεντρα ισχυος, προσεπαθησαν καθ’ ολη την διαρκεια του 19ου μ.Χ. αιωνος να αποκτησουν τον ολοκληρωτικο ελεγχο πανω στο νομισμα των ΗΠΑ, χωρις όμως να το επιτυχουν. Ακομη και το 1902 μ.Χ. υπηρχαν στις ΗΠΑ μια σειρα από εθνικες τραπεζες που ειχαν το δικαιωμα να τυπωνουν δολλαρια κατω από τον ελεγχο της υπηρεσιας «Controller of the Currency», δηλαδη των ελεγκτων του νομισματικου συστηματος.
  
Οι Αμερικανοι απεκρουσαν πολλες επιθεσεις των ευρωπαιων μεγιστανων του χρηματος (Εβραιων-Ashkenasim και επιγονων των Χαζαραιων από την κεντρικη Ασια) εναντιον του νομισματος τους και παρακολουθουσαν ποιο εντατικα τους ελλειγμους των επικινδυνων αυτων εισβολεων. Οι εισβολεις ιδρυουν την ανοιξη του 1911 τον «εθνικο συνδεσμο πολιτων» για την προωθηση των σχεδιων τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝΝέες απολύσεις στα Metropolis του Κουρή

Σε ομαδικές απολύσεις προχωρά πλέον ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis αφού χθες Παρασκευή (12/8) πραγματοποιήθηκαν ακόμη τρείς, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των απολυμένων σε 19 από τα μέσα Ιουνίου μέχρι σήμερα.

Η σφαγή των εργαζομένων συνεχίζεται καταμεσής του Αυγούστου κατά τον οποίο έχουν απολυθεί 8 εργαζόμενοι και όλα δείχνουν ότι θα εξακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα κατά τον οποίο, επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το λουκέτο στο κατάστημα της Κηφισιάς όπου απασχολούνται 7 εργαζόμενοι.

Σαν σήμερα, στις 15/08/1971, ο Νίξον καταργεί πραξικοπηματικά τον "κανόνα του χρυσού"


"Μην αγοράζετε χρυσό, είναι φούσκα, προτιμήστε τα (διαρκώς πληθωριζόμενα) δολάρια, ευρώ, γιεν και αγγλικές λίρες μας"

Σαν σήμερα, στις 15/08/1971, ο Νίξον καταργεί πραξικοπηματικά τον "κανόνα του χρυσού".

Στην πραγματικότητα, αυτή η κίνηση ήταν μια άτυπη και ιδιότυπη "στάση πληρωμών" από τις ΗΠΑ προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Ουσιαστικά, οι ΗΠΑ είπαν προς τους υπόλοιπους ότι "θα έχουμε ελλείμματα, και ναι μεν θα σας πληρώσουμε, αλλά δε θα σας πληρώσουμε σε χρυσό, ή σε δολάρια που είναι ισοδύναμα με χρυσό (όπως ισχύει στον "κανόνα του χρυσού"). Αντίθετα, θα σας πληρώσουμε σε δολάρια που ΔΕΝ αντιστοιχούν σε χρυσό, τυπώνοντας τα με τη σέσουλα".

ΟΧΙ στην "κίνηση 136"


Έγινε γνωστό πως συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη από διάφορους πολίτες η "κίνηση 136" για την εξαγορά της
Εταιρίας Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Η "κίνηση" φιλοδοξεί να συμμετάσχει στην αγορά της ΕΥΑΘ, με τα χρήματα των 550.000 υδρομετρητών που έχει εγκατεστημένα η ΕΥΑΘ, και αντιστοιχούν στην τιμή πώλησης της εταιρείας στις πολυεθνικές του νερού.

Οι εγκέφαλοι που σκέφτηκαν να βάλουν τον Λαό της Θεσσαλονίκης στο κόλπο σίγουρα (δεν)  γνωρίζουν από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει με 136 € ανά υδρομετρητή, αρχική τιμή πώλησης 74.800.000 €, (550.000 X 136) ώστε να περάσει η εταιρία στον Λαό ως εταιρία Λαϊκής Βάσης.

“Αν ήσουν μαγαζάτορας στην Αγγλία και σε λεηλατούσαν, δε θα υποστήριζες τα μέτρα του Κάμερον”;Αυτή την ερώτηση δέχτηκα χθες από κάποιον χθες σε μια παρέα που είχαμε μαζευτεί.
Κάποιος άλλος έλεγε για την κίνηση του Κάμερον να βάλει οθόνες με τα πρόσωπα όσων έκαναν πλιάτσικο και να ζητήσει από τον κόσμο να τους καταδώσει, και θεώρησα την ερώτηση αυτή πολύ καλή, καθώς ασχολείται με ένα από τα βασικότερα ζητήματα σε αυτή την εξέγερση (και όχι μόνο, καθώς παρόμοια θα είναι η κατάσταση στην -πολύ πιθανή- περίπτωση που έχουμε και στην Ελλάδα “τυφλή βία”).
Βέβαια, όπως πάντα γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ζητούν από τους εργαζόμενους να έρθουν στη θέση του εργοδότη, ενώ αντίθετα ποτέ δε ζητά κανένας από τον εργοδότη να έρθει στη θέση του εργαζόμενου (όταν πχ είναι άνεργος, όταν απολύεται, όταν ο μισθός του δεν επαρκεί για να ζήσει αξιοπρεπώς, όταν τα ωράρια δεν του αφήνουν ελεύθερο χρόνο για τίποτα, κτλ, κτλ, κτλ).

Από εκεί και πέρα όμως, το ερώτημα παραμένει και είναι νομίζω σοβαρό: “”Αν ήσουν μαγαζάτορας στην Αγγλία και σε λεηλατούσαν, δε θα υποστήριζες τα μέτρα του Κάμερον”;

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ!


ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΕΙΝΟΛΟΓΙΟΥ!

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει κατά μέσο όρο το 30% των αποδοχών τους και τώρα ετοιμάζονται να χάσουν ακόμα περισσότερα με το ενιαίο μισθολόγιο - πεινολόγιο. Το μισθολόγιο - πεινολόγιο, αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία το Σεπτέμβρη υπό την υψηλή επίβλεψη της "ομάδας δράσης" της Κομισιόν.
Οι μισθολογικές απώλεις των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να φτάσουν έως και το 50%, ενώ μελετάται ακόμα η άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Δήμητρας Καδδά από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" (14 Αυγούστου):


ΠΕΛΕΚΥΣ ΕΩΣ 50% ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ
Τυφώνας σαρώνει τα επιδόματα
Η σκληρή πρόταση που συστήνει μερίδα των κυβερνητικών στελεχών αλλά και οι επιτηρητές περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπές μισθών έως 50%, με κατάργηση όλων σχεδόν των επιδομάτων ώστε να ισχύει ο ίδιος μισθός για όλους τους υπαλλήλους, κάθε υπουργείου.

Ρουμπίνι: "Ο Μαρξ είχε δίκιο"


Ο Νουριέλ Ρουμπίνι είναι από τους πιο γνωστούς οικονομολόγους της άρχουσας τάξης, που έγινε παγκοσμίως διάσημος πριν μερικά χρόνια όταν οι προβλέψεις του για μια μεγάλη καπιταλιστική κρίση επαληθεύτηκαν.
Μπορεί εμείς να μη συμφωνούμε προφανώς με όλα όσα λέει, παρόλα αυτά έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στη Wall Street Journal (στο site της εφημερίδας υπάρχει το βίντεο της συνέντευξης, το οποίο διαρκεί περίπου 20 λεπτά και μπορείτε να το δείτε κλικάροντας εδώ), στην οποία είπε πολλές αλήθειες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να παραδεχτεί ότι..."ο Μαρξ είχε δίκιο" όταν ανέλυσε ότι ο καπιταλισμός κουβαλά μέσα του το σπέρμα της ίδιας του της καταστροφής, διότι όσο μεγαλύτερο μέρος της πίτας αρπάζουν οι κεφαλαιοκράτες, τόσο δε μένει τίποτα για τους υπόλοιπους.
Και σήμερα, όπως με ειλικρίνεια παραδέχεται ο Ρουμπίνι, οι κεφαλαιοκράτες μας έχουν ρημάζει και δε δείχνουν διάθεση να σταματήσουν.

Αναδημοσιεύουμε, μεταφρασμένο στα ελληνικά, ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ρουμπίνι:

Σήκω πάνω ρε!Η πιο θλιβερή μέρα του χρόνου σήμερα για τη χώρα μου. 
 Εκατοντάδες πιστοί, πολλοί από αυτούς εντελώς απελπισμένοι, σέρνονται γονυπετείς προς το μεγαλύτερο υποκατάστημα της αλυσίδας “Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Α.Ε.“.
Ειδικά φέτος, αυτή η εμβληματική ημέρα αποκτά ξεχωριστή σημασία για μία χώρα που βρίσκεται κυριολεκτικά στα γόνατα.
Παρατηρώ το αξιοθρήνητο πανηγύρι της Τήνου και δεν μπορώ να αποφύγω την προφανή αναλογία: Όλο το μεταπολιτευτικό σύστημα χτίστηκε πάνω στο μοντέλο “Παναγιά του Σουμελά”.

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί (ψηφοφόροι) φορτωμένοι με τάματα και δωρεές (ψήφους) εκλιπαρούν για την επίλυση του προσωπικού τους δράματος (διορισμός, κρεβάτι σε κλινική του ΕΣΥ, νομιμοποίηση αυθαιρέτου, διαγραφή προστίμων).
Ο ιερέας (βουλευτής) αναλαμβάνει προσωπικά τη διαμεσολάβηση με το Θεό (εξουσία) και όλη η πλάση συνεχίζει το νωχελικό της δρόμο, σύμφωνα με τους ουράνιους νόμους και τους εν τη Γη τοποτηρητές τους (κοινοβούλιο, αστυνομία, δικαιοσύνη, ΜΜΕ, συνδικαλιστές).

Η απόκρυφη δικτατορία της αυτοκρατορίας των Rothschilds

 

του Lupo cattivo
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης

Η κατάσταση οξύνεται, οι άρχοντες του κόσμου δρούν "με το αόρατο χέρι τους" ταυτόχρονα σε όλο και περισσότερες πλατφόρμες, για να προκαλέσουν στο κοινό όλο και μεγαλύτερη σύγχυση και να το φέρουν σε απόγνωση

Lupo cattivo
ΞΕ-ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ – 50η Συνέχεια -
Η απόκρυφη δικτατορία της αυτοκρατορίας των Rothschilds
Πρωτότυπο:
ENT-SCHLÜSSELT -50- Die verborgene Weltdiktatur des Rothschild-ImperiumsGeschrieben von lupo cattivo am 15.03.2010
 
Σημέιωση Εμμανουήλ Σαρίδη
Ο Lupocattivo, με το πραγματικό του όνομα Detlef Apel, είχε βάλλει στην ιστοσελίδα του http://lupocattivoblog.wordpress.com σαν σκοπό να ΞΕ-ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ την αυτοκρατορία των Rothschilds, του Ηγεμόνα, που με την αόρατη χείρα του κυβερνά τον κόσμο. Ο Lupocattivo πέθανε τον περασμένο Ιούνιο απο καρκίνο του παγκρέατος, αφήνοντας πίσω του, σαν κληρονομιά, μια τεράστια συλλογή άρθρων για τον Ηγεμόνα και μια απαρηγόρητη παρέα συντρόφων, που μελετώντας τις αναλύσεις του έμαθαν πράμματα που τους άνοιξαν τα μάτια. Όπως και μένα προσωπικά.
Δείτε ένα αποχαιρετηστήριο βίντεο για τον  Lupocattivo

Και τώρα το κείμενο, που γράφτηκε στις 15.03.2010, είναι όμως επίκαιρο όσο ποτέ. 

Όλη η Ελλάδα ατελείωτη παράγκα*


thumb
Εν όψει του νέου πρωταθλήματος, σύσσωμη η εγχώρια πολυπληθής ποδοσφαιρόφιλη κοινό­τητα μοιάζει να έχει νοσταλγήσει την ποιητική της ντρίμπλας, της χαμένης μπαλιάς, της ατομικής ενέργειας, όλους εκείνους τους μικρούς και μεγά­λους μάγους των αγωνιστικών χώρων, που ιερουργούν στην πολυπληθέστερη θρησκεία του κόσμου: το ποδόσφαιρο.
Όλοι αυτοί οι οπαδοί – πιστοί που, απ’ το στασίδι του ο καθένας, συμμετέχουν σαν μια μικρή ψηφίδα στο κάλπικο ψηφιδωτό του ελληνικού ποδοσφαίρου – είναι έτοιμοι να διαγράψουν τα στημένα παιχνίδια, τα κάλπικα πρωταθλήματα, τα δεκάδες φάλτσα σφυ­ρίγματα των αργυρώνητων ανδρείκελων που ονομάζονται διαιτητές.
Το ποδόσφαιρο στη χώρα μας διεκδικεί τις μαρα­μένες δάφνες που άφησε πίσω της η θλιβερή παρά­γκα των στημένων πρωταθλημάτων, της απαξίωσης του ευ αγωνίζεσθαι, της αλλοτρίωσης του φίλαθλου πνεύματος και της μαζικής αποκτήνωσης της κερκί­δας. Ο βόρβορος του ελληνικού ποδοσφαίρου εικο­νογραφείται με τον καλύτερο τρόπο από τις «ευγενι­κές» φυσιογνωμίες των περισσότερων παραγόντων.

ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
Δήλωση στοιχείων και λεπτομερειών πριν από
οποιαδήποτε συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Μερικά από αυτά που ακούγονται θέλω να ελπίζω πως είναι απλά φήμες ή μια κακόγουστη φάρσα. Είπα θέλω να ελπίζω γιατί κατά βάθος νοιώθω πως είναι μια τραγωδία που μόλις παίρνει σάρκα και οστά...

Άρση της ανωνυμίας στα μπλογκ.

Δήλωση στοιχείων και λεπτομερειών πριν από οποιαδήποτε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το κράτος επιθυμεί πλέον να έχει "υπεύθυνες δηλώσεις" για όσους προσπαθήσουν να αρθρώσουν λόγο ή κινήσεις αντίδρασης.

Ο πολίτης που παραμένει ένας "τίποτας" ανώνυμος στις περικοπές των μισθών, στις ουρές του ταμείου ανεργίας, στα λουκέτα των μαγαζιών, στα ράτζα των νοσοκομείων, στους πενιχρούς μισθούς και συντάξεις, στην υποβάθμιση κάθε επιπέδου της καθημερινότητάς του, εργασία, υγεία, παιδεία, πολιτισμός, ο ανώνυμος πολίτης που αγνοείται συστηματικά μέσα στα μνημόνια, που είναι η αόρατη μονάδα των οίκων αξιολόγησης και των κερδοσκοπικών καρτέλ θα υποχρεωθεί να γίνεται επώνυμος μόνο σε μια περίπτωση.

"Εγώ, ο Bertolt Brecht [...] εμπνέομαι από τα πάθη των ανθρώπων, όπου γης…"
Με αφορμή τη σημερινή επέτειο των πενήντα πέντε χρόνων από το θάνατό του, μια μικρή αναφορά, μια απότιση φόρου τιμής στο μεγάλο Γερμανό διανοητή που φώτισε και άνοιξε με την πένα του τους στενούς δρόμους των καταπιεσμένων ανθρώπων όπου γης, κάνοντάς τους λεωφόρους με κατεύθυνση προς το μέλλον.

ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ
1
Τί ωφελεί η καλοσύνη
Όταν οι καλοί παρευτύς δολοφονούνται
Ή δολοφονούνται αυτοί
Που δέχονται την καλοσύνη;

H Koκκινιά απαιτείτε και σήμερα να πρωτοστατήσει.

 
Τιμή και δόξα στους ήρωες του Μπλόκου
Τιμή και δόξα
στα παλληκάρια της Κοκκινιάς


Στις 17 Αυγούστου κάθε χρόνο η Κοκκινιά τιμά την μνήμη των παιδιών της, που έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά και την Δημοκρατία. Για την απελευθέρωση από τον Φασιστικό ζυγό.
Ατρόμητοι, αποφασισμένοι, με το κεφάλι ψηλά. Δεν χαμήλωσαν το βλέμμα δεν προσκύνησαν, δεν γονάτισαν και πάλεψαν με τίμημα την ίδια τους την ζωή. Όσοι επιχείρησαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των παλικαριών της, δεν μέτρησαν καλά το μπόι τους, δεν μέτρησαν καλά την παλικαροσύνη και την χαρακιά της απόφασης ανάμεσα στα φρύδια.
Πέσαν επάνω της με όλες τους τις δυνάμεις, να την υποδουλώσουν, ντόπιοι και ξένοι κατακτητές, δοσίλογοι και Γερμανοτσολιάδες. Και τα παιδιά με το πλατύ χαμόγελο και την απόφαση στα μάτια, τα παιδιά της Ανταρτομάνας Κοκκινιάς, υπερασπίστηκαν και Άγιασαν με το αίμα τους και την αντρειοσύνη τους τα χώματά της. Αφήνοντας μας παρακαταθήκη την απόφαση.
********************************
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια γειτονιά. Αυτή η γειτονιά ήταν χρωματιστή. Είχε το χρώμα και την μυρουδιά από νοτισμένο χώμα.

Ευρωομόλογα για κάθε νόσο και κάθε μαλακία
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε μια αναζωπύρωση της συζήτησης σχετικά με το ευρωομόλογο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα μάλιστα, το ευρωομόλογο παρουσιάζεται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (αλλά και από τμήμα της αριστεράς!) ως ο "από μηχανής σωτήρας" που θα μας σώσει. Όπως εύστοχα παρατηρούν και τα "Νέα":

Ευρωομόλογο: Δυο κόμματα εμάλωναν...

Ευρύτατο πεδίο πολιτικής συναίνεσης διαμορφώνεται γύρω από το ευρωομόλογο, καθώς όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ, συμφωνούν και πιέζουν, το καθένα με τον τρόπο του και τις δυνατότητές του, προς αυτήν την κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλά, ακόμη και μπροστά σε αυτόν τον κοινό στόχο, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κατάφεραν να αναδείξουν τη διαφωνία τους... 

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ''ΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΥ'' ΚΑΙ ΤΟΥ ''ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ'' ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


"O καλύτερος τρόπος να σαμποτάρεις έναν δίκαιο αγώνα, είναι να πεις οτι πρέπει να ξεκινήσει παντού ταυτόχρονα"


ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ "ΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΥ" ΚΑΙ "ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ" ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

Μέχρι τώρα ο διεθνισμός και η διεθνιστική αλληλεγγύη ήταν ένα όπλο που υποβοηθούσετις προοδευτικές και επαναστατικές αλλαγές σε κάθε χώρα μεμονωμένα και τελικά στο σύνολοτων χωρών όλου του κόσμου.

Μια νέα χρήση, όμως, του "διεθνισμού" έχει αρχίσει όψιμα να εμφανίζεται, στο όνομα ενός απίθανου "ευρωπαϊσμού".

Σύμφωνα με αυτήν τη χρησιμοθηρική αντίληψη περί "διεθνισμού" η προοδευτική και σοσιαλιστική ανατροπή σε κάθε μεμονωμένη χώρα της ΕΕ, ακόμα και σε περιορισμένη ομάδα χωρών της ΕΕ, είναι ανεπιθύμητη και θεωρείται οπισθοδρομική. Και αυτό διότι, κατ' αυτόν τον τρόπο,υπονομεύεται η συνοχή της ΕΕ, η οποία ας σημειωθεί, λαμβάνει όλο και πιο αντιδραστικές και ολοκληρωτικές μορφές, ενώ, οι ίδιες οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές αλλαγές, σε κάθε ξεχωριστή χώρα μοιραία θα απομονωθούν και δεν θα έχουν προοπτική.

Το παρακράτος των αγορών και η μαϊμού...


Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Αναρωτιέμαι πόσοι ξέρουν ότι η FED, η λεγόμενη ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ιδιωτική τράπεζα και δανείζει το αμερικάνικο Δημόσιο με τόκο!.. 
Απλά, αναρωτιέμαι κι απ' όλους αυτούς τους αναλυτάδες των οικονομικών εξελίξεων, πόσοι το ξέρουν και το καταπίνουν, αποφεύγουν να το θυμίσουν.
Για να μην καταλάβει κι ο λαός, που βομβαρδίζεται από το ...παρακράτος με το ψευδώνυμο «αγορές», τη φύση του καπιταλιστικού παιχνιδιού στην πλάτη του.

Ξυπνάνε και κοιμούνται σ' όλη τη Γη οι αφεντάδες - σαπιοκοιλιάδες, που κι αυτούς τους λέμε ανθρώπους κατ' οικονομίαν, εξοντώνοντας πληθυσμούς, αξιολογώντας το μόχθο τους ανάλογα με το βαθμό της εκμετάλλευσής του που επιτυγχάνουν. 
Αυτό το εφιαλτικό παιχνίδι της κόλασης, αυτή η αέναη σύγκρουση κεφαλαίου - εργασίας θα κατατρύχει τις τωρινές και μελλούμενες γενιές και στις δυο πραγματικότητες.

Θράσος και σκοπιμότητες...Εδώ και περισσότερο από 20 μήνες, τα αστικά επιτελεία και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, γανώνουν το μυαλό του λαού με αναλύσεις του τύπου «τα μέτρα είναι αναγκαία, γιατί η ελληνική οικονομία είχε παθογένειες που πρέπει να διορθωθούν». Προσπαθούσαν με αυτόν τον τρόπο να παρουσιάσουν την Ελλάδα σαν τη θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα που ισχύει για τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, για τις οποίες μάλιστα υπονοούσαν ότι τα λαϊκά στρώματα ζουν καλύτερα, επειδή, σε προηγούμενες περιόδους, είχαν αποδεχτεί μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που τώρα σαρώνουν μισθούς και δικαιώματα στην Ελλάδα. 
Τώρα που η καπιταλιστική κρίση δείχνει ακόμα πιο καθαρά τα δόντια της στα μεγάλα οικονομικά κέντρα της ΕΕ, πυροδοτώντας μια νέα κούρσα μέτρων, στη βάση των όσων έχουν, εδώ και χρόνια, συναποφασιστεί στην ΕΕ, τα παπαγαλάκια άλλαξαν τροπάρι και προσαρμόζουν την προπαγάνδα τους ως εξής: «Εδώ παίρνονται μέτρα στην Ιταλία και την Ισπανία, που είναι οικονομικά μεγαθήρια στην ΕΕ, θα διαμαρτυρηθούμε εμείς που είμαστε μια μικρή οικονομία;». 

Ο Λαυρεντιάδης οι συνεργάτες του και οι έκπληκτοι υπάλληλοι της διαφθοράς και της προδοσίας


  Γράφει ο Σωτήρης Σ. Στανωτάς


 

 Ακόμη μια φορά το σύστημα, κυρίως, μέσω των κατεστημένων ΜΜΕ και των γνωστών υπαλλήλων τους, δηλώνει κατάπληκτο από τις «εξελίξεις» στο θέμα Λαυρεντιάδη...

Χωρίς να ντρέπεται κανείς δηλώνουν όλοι κατάπληκτοι και....σοκαρισμένοι...

Στο μεταξύ μέχρι χθες, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργάζονται με τον όμιλο Λαυρεντιάδη.

Τον όμιλο πού σύμφωνα δημοσιευμένα στοιχεία τα οποία δεν διαψεύσθηκαν ποτέ, μόνο τα τελευταία χρόνια δημιούργησε ανενόχλητος χωρίς κανείς να τον ελέγξει τον ιστό του, με τις συμμετοχές που αναφέρονται πιο κάτω:

60 πτωχεύσεις εταιριών κάθε μέρα!


"Ευτυχώς επτωχεύσαμεν" φαίνεται να αναφωνούν χιλιάδες επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως καθημερινά 60 εταιρίες καταθέτουν αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα! 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις ζήτησαν τους τρεις τελευταίους μήνες από τα Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, δηλαδή να κάνουν χρήση της νομοθεσίας για προστασία από τους πιστωτές τους.
Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκφράζει παράλληλα την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση.
Μάλιστα με την τάση να είναι συνεχώς ανοδική πιθανολογείται ότι από το Σεπτέμβριο η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω και δεν αποκλείεται ο αριθμός των αιτήσεων να φτάσει ακόμη και τις 2.000 το μήνα.

«Επιλεκτική» απάτη

 
Εν μέσω μιας νέας τροπής της παγκόσμιας κρίσης, αυτής που υποτίθεται ότι ξεπεράστηκε από την παγκόσμια οικονομία, η πολιτική ζωή της χώρας βαδίζει σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτε.
Κι ενώ κάθε μέρα που περνά οι αγορές, ιδίως οι χρηματιστηριακές, πιάνουν νέα αρνητικά ρεκόρ, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι... το βι­ολί - βιολάκι.
 
Κάτι συμβαίνει εκεί έξω μακριά στην Εσπερία, αλλά εμείς εδώ έχουμε σω­θεί με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. 
 
Δείτε παράδειγμα συζήτησης ανάμε­σα σε δημοσιογράφο και τον αναπλη­ρωτή υπουργό Φ. Σαχινίδη σε ραδιο­φωνική εκπομπή την περασμένη Πα­ρασκευή 5/8:
Δημοσιογράφος: 
«Είστε ένα δραματικά επίκαιρο πρόσωπο, όχι μόνο για την κα­τάσταση που βιώνει η ελληνική οικονο­μία, αλλά και για τις νέες εξελίξεις στον χώρο της Ευρώπης. Αυτή η κλιμάκωση των πιέσεων, η κρίση χρέους, οι ασφυ­κτικές πιέσεις στις αγορές ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενδεχο­μένως αύριο κι άλλων χωρών, τι σημα­τοδοτεί; Μια βίαιη επίθεση των κερδο­σκόπων απέναντι στην ευρωζώνη;».
 
Φ. Σαχινίδης: «Σίγουρα είναι η κρισι­μότερη στιγμή που βιώνει η ευρωζώνη από τη στιγμή που συγκροτήθηκε, το 1999. Αυτό το οποίο είχε πει η ελλη­νική κυβέρνηση απευθυνόμενη προς τους Ευρωπαίους εταίρους στις αρχές του 2010, ότι “πρέπει να στηρίξετε την Ελλάδα διότι η επίθεση την οποία δέχε­ται, εάν δεν αντιμετωπιστεί αποτελε­σματικά και γρήγορα, μπορεί να αποτε­λέσει την αφορμή για να δεχτεί σκλη­ρότερες επιθέσεις η ίδια η ευρωζώνη”, τελικά επιβεβαιώνεται».
 
Δημοσιογράφος: «Δυστυχώς».

Η Telegraph λέει αλήθειες για την ευρωζώνηΦρανκενστάιν: Όταν το δημιούργημα ξεφεύγει από τον έλεγχο του δημιουργού

Αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από άρθρο του Peter Oborne, συντάκτη της συντηρητικής Telegraph, με τίτλο "Σε αυτή τη μεγάλη κρίση, οι ηγέτες του κόσμου αποδεικνύονται "λίγοι"". Το άρθρο γράφτηκε στις 6 Αυγούστου και το μετέφρασε στα ελληνικά ο αναγνώστης μας Κάππα Γκρέκο:
---
Κάποιες χρονιές έχουν περάσει στην παγκόσμια ιστορία ως μεγάλα σημεία καμπής - μετά από οποία τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο: 1914, 1929, 1939, 1989. Πλέον φαίνεται πολύ πιθανό ότι το 2011 θα ενταχθεί σε αυτές τις χρονιές. Η σοβαρότατη οικονομική κρίση που πλανάται πάνω από την Ευρώπη τρία χρόνια μετά την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα έχει λάβει μια απειλητική στροφή, με τις πιο φοβερές και απογοητευτικές συνέπειες για όσους από εμάς ζούμε στις "ευρωπαϊκές δημοκρατίες".

Γέννημα-θρέμμα μιας κοινωνίας που επιβραβεύει τους πλιατσικολόγους, και κυβερνάται από αυτούς


Τα επεισόδια στο Λονδίνο ήταν κοινωνική εξέγερση

* Darcus Howe: Ο Κάμερον και οι κυβερνήτες δεν γνωρίζουν επειδή δεν θέλουν να γνωρίζουν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με τα ΜΜΕ να λειτουργούν σαν μηχανή προπαγάνδας, απολύτως ευθυγραμμισμένα με τον συντηρητικό λόγο (με φωτεινές εξαιρέσεις, όπως ο "Guardian"),
λίγοι είναι αυτοί που τολμούν να πουν δημόσια τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται μια ολόκληρη γενιά ως εγκληματίες ή ότι η διασπορά και η γεωγραφική κατανομή των επεισοδίων που συγκλόνισαν τη χώρα συγκλίνουν στην ερμηνεία του ως κοινωνικού γεγονότος απόλυτης προτεραιότητας και όχι ως αστυνομικού συμβάντος.

Ο πιο προβεβλημένος από αυτούς είναι σίγουρα ο Darcus Howe, δημοσιογράφος του Channel 4 και του New Statesman, συγγραφέας και ακτιβιστής με πλούσια δράση στους Μαύρους Πάνθηρες και τα κινήματα για τα δικαιώματα των Μαύρων στη Μεγάλη Βρετανία ήδη από τη δεκαετία του '70.