#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Η Οικονομική καταστροφή που επιβάλλουν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, η πολυδιάστατη κρίση και η Άμεση Δημοκρατία


(Ομιλία στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλκίδας, 29/7/2011)

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Εισαγωγή
Ευχαριστώ αρχικά την Λαϊκή Συνέλευση (ΛΣ) Χαλκιδας για την πρόσκληση της και ιδιαίτερα για τον τύπο της πρόσκλησης της που με έπεισε να μετάσχω, αντίθετα με αυτό που θεωρώ παρωδία Άμεσης Δημοκρατίας (ΑΔ) στο Σύνταγμα, όπου και αρνήθηκα  να πάρω μέρος. Το γεγονός ότι με καλέσατε απλά για «να συζητήσουμε μαζί», σαν ίσος προς ίσους, και όχι να έλθω σαν ο «ειδικός» που θα σας καπελλώσει μαζί με άλλους ειδικούς σε μια νέα έκδοση τηλεοπτικού πάνελ (συνήθως και με τους ίδιους τηλεοπτικούς αστέρες των καναλιών) το εκτιμώ ιδαίτερα. Γιατί αυτό είναι η πεμπτουσία της ΑΔ: το δικαίωμα ισηγορίας στις αντιτιθέμενες απόψεις (και όχι απλά στον κάθε ομιλητή που είναι πρακτικά αδύνατο όταν έχουμε μια συνέλευση ακόμη και 1.000 ατόμων ―κάτι που μπορεί να γίνεται και με άλλους σκοπούς, όπως π.χ. στο Σύνταγμα όπου καλούσαν 5-6 «ειδικούς» να μιλήσουν υποτίθεται για την κρίση, αλλά στη πραγματικότητα για το Χρέος και οι οποίοι απλά διατύπωναν παραλλαγές των ίδιων διαχειριστικών απόψεων, με το τουπέ του ειδικού, ενώ η ίδια η πλατεία βομβαρδιζόταν με τις ίδιες απόψεις, με βίντεο σαν το debtocracy, με πανό μέσα στη πλατεία για τον Λογιστικό Έλεγχο, με περίπτερο για το ίδιο θέμα κ.λπ. σε μια συντονισμένη εκστρατεία να περάσουν στη ΛΣ τις αποπροσανατολιστικές διαχειριστικές απόψεις για την κρίση. Και το ίδιο γινόταν ακόμη και στις ημερίδες για την ΑΔ όπου καλούσαν δεδηλωμένους εχθρούς της ΑΔ για να μιλήσουν για το πως θα μπορούσαμε να έχουμε μια σύνθεση ΑΔ και αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, λες και η ΑΔ είναι απλά μια βελτίωση της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, όπως π.χ. η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» ήταν μια βελτίωση της συνταγματικής μοναρχίας και αυτή βελτίωση της απόλυτης μοναρχίας. Γι’ αυτό και καλούσαν για να εκθειάσουν την ΑΔ μέχρι βουλευτές ή άλλους «ειδικούς» που πιστεύουν ότι ΑΔ σημαίνει μόνο τη πολιτική δημοκρατία, ξεχνώντας δηλαδή τις άλλες διαστάσεις της σημερινής κρίσης.
Και αρχίζω με τις διαστάσεις τη κρίσης.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πείνα και προσευχή...


Η είδηση είναι σοκαριστική: Πάνω από 45 εκατ. Αμερικανοί, το 15% στις ΗΠΑ, ζουν χάρη σε κουπόνια που λαμβάνουν από την αγορά τροφίμων. 
Ο αριθμός αυτός ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και κάθε φαντασία, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για την «ισχυρότερη οικονομία του κόσμου». 
Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα για το λαό των ΗΠΑ, που, παρά την τεράστια ανάπτυξη της χώρας, τις αστείρευτες πλουτοπαραγωγικές πηγές της, τον διαρκώς αυξανόμενο πλούτο, δεν έχει ούτε καν ένα πιάτο φαγητό.
Ακόμα πιο σοκαριστική είναι αυτή η είδηση - και η φωτογραφία που τη συνοδεύει σε σχετικό δημοσίευμα: Χιλιάδες άνθρωποι με τα χέρια ψηλά, άλλοι κρατώντας το κεφάλι τους απελπισμένοι, άλλοι φέρνοντας τα χέρια τους στο στήθος, εκλιπαρώντας το θεό, ζητούν τη σωτηρία. 
Στο Τέξας συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κάτοικοι στο στάδιο του «Χιούστον» μετά από πρόσκληση του κυβερνήτη. 
Εδωσαν το «παρών» στην «Απάντηση», ένα κάλεσμα σε προσευχή για την έξοδο των ΗΠΑ από την κρίση! 
Στο μεταξύ, το Τέξας είναι πρώτο ανάμεσα στις Πολιτείες με τα περισσότερα επιδόματα, με 3,9 εκατ. ανθρώπους να ζουν με κουπόνια φαγητού. 
Ακολουθεί η Καλιφόρνια με 3,7 εκατ., η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη με 3 εκατ. και η Αλαμπάμα με 1,7 εκατ.

Δραματική αύξηση των αστέγων


Κατά 25% έχουν αυξηθεί οι άστεγοι από την αρχή του χρόνου, ενώ παράλληλα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της η νεά γενιά αστέγων, αυτή των ανθρώπων που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαν επαρκές βιωτικό επίπεδο.
Τα στοιχεία που διατηρεί η υπεύθυνη της οργάνωσης «Κλίμακα», ανέφεραν ότι μέχρι το τέλος του 2010 οι άστεγοι στην Αθήνα υπολογίζονταν στις 20.000.
Στο κέντρο αστέγων της οργάνωσης φιλοξενούνται δέκα άστεγοι. Δύο φορές την εβδομάδα γίνεται διανομή φαγητού. Η Αντα Αλαμάνου, υπεύθυνη του ξενώνα, εξηγεί ότι είναι εντελώς διαφορετικοί από τους άστεγους που βλέπαμε μέχρι σήμερα στην Αθήνα: Δεν παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές ούτε εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ. Οι περισσότεροι μάλιστα είχαν μέχρι χθες ένα επαρκές βιωτικό επίπεδο.
Στην κρίσιμη ηλικία των 40, 50, 55 έμειναν χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτι. Ζουν έξω, κοιμούνται στα παγκάκια και σιτίζονται από ιδρύματα. Ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας, που επέφερε η οικονομική κρίση, και αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που κρύβει η νύχτα. Ντρέπονται για τη νέα τους «θέση» στην κοινωνία, αλλά δεν το βάζουν κάτω. Είναι οι νεοάστεγοι, αν ο όρος δεν προκαλεί, και μιλούν στην «Ε». 

«Δεν προσλαμβάνουν πενηντάρη»

Χίλιες λέξεις…


 
Ποντίκι

Προκύρηξη για τους τουρίστες μεταφρασμένη σε 4 γλώσσες.(Παρέμβαση 13-14-15/8/20110


Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Κανένας λαός δεν είναι «γενετικά προγραμματισμένος» να είναι κλέφτης ή τεμπέλης!
Οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ διεθνώς , εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο εξαπατώντας και καταχρεώνοντας τους λαούς. Η εκμετάλλευση και η καθυπόταξη των ανθρώπων μέσω του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού δανεισμού γίνεται από ένα διεθνές σύστημα οικονομικού φασισμού που  δεν έχει τίποτα το αξιοκρατικό ή το δημοκρατικό !
Το Ευρωσύμφωνο (Euro – pact)  υποχρεώνει τους ευρωπαϊκούς λαούς να χάσουν την εθνική τους κυριαρχία , να αποδέχονται τους προϋπολογισμούς που θα αποφασίζονται στις Βρυξέλλες , και να αποδεχτούν το ότι στο εξής το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών τους δικαιωμάτων θα αποτελούν «ελεύθερα διαπραγματεύσιμο» εμπορεύσιμο προϊόν ( βασικός μισθός , υπηρεσίες υγείας και παιδείας κ.λπ. )   
Το κοινωνικό κράτος και η Δημοκρατία κατεδαφίζονται για να δώσουν την θέση τους στην παγκόσμια οικονομική δικτατορία !
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κινδυνεύει από τα P.I.I.G.S. αλλά από την Ε.Κ.Τ. ( ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα) και από τους οίκους αξιολόγησης!
Ενημερωθείτε για το μέγεθος του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους της χώρας σας!
Διεθνής αγώνας για την Άμεση Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη τώρα !
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΟΛΑΩΝ – ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ).
                              
             ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011. 
        
DIE SCHULDENKRISE IST EIN INTERNATIONALES UND KEIN AUSSCHLIESSLICH GRIECHISCHES PROBLEMKein Volk ist „genetisch programmiert“, Dieb oder Faulpelz zu sein.

Μουρλοί ή απατεώνες;- Μείζον ζήτημα δημιουργήθηκε με την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ
στα είδη εστίασης από 1η Σεπτέμβρη.
Κόμματα, φορείς, επαγγελματικές ενώσεις,καταναλωτές...δικαίως
ξεσηκώθηκαν.
Ο βεζύρης Βενιζέλος δήλωσε τις προάλλες στον Real Fm, πως η
αύξηση είναι "άδικη και μή λογική...αλλά προσωρινά αναγκαία".
Η παράλογη,λοιπόν, αύξηση θα ισχύσει...προσωρινά...από την
1η Σεπτέμβρη μέχρι την 31η Δεκέμβρη!!
Αυτό,προφανώς,εννοεί όταν "διαρρέει" πως το θέμα εξετάζεται και
θα υπάρξει ακύρωση της αύξησης μέσα από το νέο φορολογικό νο-
μοσχέδιο...που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Γενάρη 2012.
Θα εφαρμόσει ένα μέτρο για 4 μήνες!! (Ημαρτον Παναγιά μου!!).
  Από την αύξηση αυτή ο σκληρόπετσος καπετάνιος προσδοκά να
εισπράξει 300 εκατ.ευρώ φέτος και 700 εκατ.το 2012.
Αρα,κοπρίτες μου, για να ακυρώσει την αύξηση θα πρέπει να "σκαρ-
φιστεί" κάποιο άλλο μέτρο,ισοδυνάμου αποτελέσματος(!!) για να
"καλύψει" τις απώλειες...

Οι φλογισμένες βρετανικές πόλεις ίσως να μοιάζουν με ειδυλλιακή εικόνα το φθινόπωρο στην Ελλάδα.Εφιαλτικές διαστάσεις αναμένεται να πάρει η ανεργία από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, το ποσοστό των ανέργων και των «απασχολήσιμων» το επόμενο διάστημα θα συναγωνίζεται το ποσοστό των εργαζομένων με πλήρες ωράριο.
Και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (νέοι, γυναίκες, άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας) αποτελούν την πλειονότητα των ανέργων. Οι εφιαλτικές διαστάσεις της ανεργίας δείχνουν ότι η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει και έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο. Επίσης καμία κυβέρνηση και κανένα πολιτικό σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ, όταν αυτοί που δεν δουλεύουν είναι περισσότεροι απ' αυτούς που έχουν εξασφαλίσει το μεροκάματο. Οι φλογισμένες βρετανικές πόλεις ίσως να μοιάζουν με ειδυλλιακή εικόνα το φθινόπωρο στην Ελλάδα. 
"Ελευθεροτυπία" 
_______________
Πιθανόν η εκτίμηση του σχολίου της «Ελευθεροτυπίας» να μην απέχει απ’ την πραγματικότητα.

Η ανεργία δεν είναι μάστιγα


anergia

Είναι παράγωγο του καπιταλισμού, αναγκαία για να συμπιέζεται προς τα κάτω η τιμή πώλησης της εργατικής δύναμης.

Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»
Τα λόγια των αρχαίων μας σοφών είναι διαχρονικά
Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους αντηχούν στην αιωνιότητα για να καθοδηγούν εμάς, τους απογόνους τους, όπως και τους Έλληνες που θα διαδεχθούν τη δική μας γενιά, στην οδό της Πολιτικής Αρετής, της Ελευθερίας και του Μεγαλείου.

Δυστυχώς, το σάπιο και κατοχικό εκπαιδευτικό μας σύστημα φρόντισε να μη διδαχθούμε ποτέ τους φιλοσόφους μας, από το φόβο μην εμπνευστούμε από τα λόγια τους και ξεσηκωθούμε απέναντι στους τυράννους μας.
Το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα που αναλώνει τις ώρες διδασκαλίας σε γνώσεις σχολαστικές, θεοκρατικές, στείρες και αποβλακωτικές και το οποίο τώρα, με τις μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου, ολοκληρώνεται ως σκοταδιστικός μηχανισμός. (Αλλά αυτά είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση).
Στο θέμα μας:
Ξεφυλλίζοντας τους «Νόμους» του Πλάτωνα, έπεσα επάνω στο ακόλουθο απόσπασμα που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Το παραθέτω:
«Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία.

» Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους»

(Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770e)

Κλείνει το δημόσιο σχολείο η κυβέρνηση- Πέρυσι με 11.466 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, έγιναν 2.850 διορισμοί.
- Φέτος έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης περίπου 12.000 εκπαιδευτικοί και οι μόνιμοι διορισμοί δεν θα ξεπεράσουν τους 600. 
 
Συνολικά, οι οργανικές θέσεις που εκ των πραγμάτων καταργούνται μέσα σε μια διετία ξεπερνούν τις 20.000.
Οι μειώσεις στους μόνιμους διορισμούς και η μείωση κατά 50% των προσλήψεων αναπληρωτών είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των περικοπών που αφορούν την εκπαίδευση καθώς έχουν προηγηθεί οι προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών με 4 ώρες την εβδομάδα, οι μειώσεις στους μισθούς των μόνιμων εκπαιδευτικών, η μείωση κατά ...50% στα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και το κλείσιμο, μέσω των συγχωνεύσεων, εκατοντάδων σχολείων.

Είναι λοιπόν σαφές και ξεκάθαρο από τα στοιχεία και τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και ειδικότερα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ότι το υπουργείο παιδείας έχει ως βασικό στόχο την διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος στην βάση του καθώς οι προωθούμενες αλλαγές μεταλλάσουν τόσο την οργανωτική δομή, όσο και την κουλτούρα των σχολείων.

Κύριε Γιάννη, ο καπιταλισμός εχει εχθρούς, αλλά δεν έχει αντίπαλο.


...και αφού δεν υπάρχει αντίπαλος, πως θα νικηθεί;


Κανένας δεν έχασε παλεύοντας μόνος του.


Η θεωρίες περί αυτοκαταστροφής του, μου θυμίζουν τις θρησκείες.


Ανακάλυψε η επιστήμη ότι θεός, με την έννοια που τον διακηρύσουν οι πραματευτάδες κληρικοί όλων των θρησκειών, δεν υπάρχει.


Ε, και λοιπόν; Περισσότερες εκκλησίες, περισσότερες θρησκείες, μεγαλύτερη εκμετάλευση του θρησκευτικού συναισθήματοις του λαού, από τους "θρησκοκαπιταλιστές".


Ετσι κι ο καπιταλισμός.


Οσο διαπιστώνουμε ότι αποτελεί απάνθρωπο σύστημα οργάνωσης των κοινωνιών, τόσο εξαφανίζονται από το προσκήνιο οι αντίπαλοι του.

Οσο ο καπιταλισμός φανερώνει το πραγματικό του πρόσωπο, τόσο εκλείπουν  τα εναλλακτικά πρόσωπα για να τον συγκρίνουμε και να τον αντικαταστήσουμε με αυτά.

O γραικυλισμός του πρωθυπουργού παίρνει διαστάσεις τραγωδίας για τη χώρα…


της Ζέζας Ζήκου
από το περιοδικό Επίκαιρα 


Ξεκινώ αυτή την ανάλυση υπενθυμίζοντας ότι οι Έλληνες, από την… επαύριον της εθνικής ανεξαρτησίας και της συγκροτήσεως του κράτους, συνέστησαν τρία κόμματα με τις επωνυμίες αγγλικό, γαλλικό, ρωσικό. O γραικυλισμός, λοιπόν, είναι ενδημικό φαινόμενο της πολιτικής μας ζωής! 
Ωστόσο, ο γραικυλισμός αυτού του πρωθυπουργού –στους γνωστούς κύκλους υπερεθνικής εξουσίας που δυναστεύουν την πολιτική και την οικονομίας της χώρας μας– παίρνει διαστάσεις τραγωδίας…

Αν κάτι μπορεί να εξευτελίζει την Ελλάδα είναι η ανεπάρκεια που εξακολουθεί να καταλογίζει όχι μόνο στους βουλευτές, αλλά και στους υπουργούς της κυβέρνησής του ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ειδικά ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, φίλος και σύμβουλος του πρωθυπουργού, βρίσκεται πίσω από τις κρισιμότερες διαπραγματεύσεις της χώρας. 
Στις διαπραγματεύσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, εκτός του Στίγκλιτς, παρείχαν συμβουλές οι οικονομολόγοι Τζέφρι Σακς, Ρίτσαρντ Πάρκερ και ο Τούρκος Κεμάλ Ντερβίς. 
Όμως ο Στίγκλιτς ήταν αυτός που καθοδήγησε τον πρωθυπουργό για το πώς θα διαπραγματευτεί. Και αναρωτιέται, δικαίως, ο λαός: «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;».

Το Τείχος του Βερολίνου - Ένας άλλος ψυχροπολεμικός μύθος13η Αυγούστου και  αυξάνεται και η προπαγάνδα των Μέσων Ενημέρωσης (!) για την 50η επέτειο από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου (13. Αυγούστου 1961). Πρώτο όπως πάντα το RBB του Βερολίνου, που απο βδομάδες τώρα μας έχει μπαφιάσει με ιστορίες γεμάτες δάκρυα, μίσος και χολή για την Ανατολική Γερμανία, πεθαμένη εδώ και πάνω απο 20 χρόνιατου William Blum*
Μετάφραση: Εμμανουήλ ΣαρίδηςΠρώτα μια σημείωση του Εμμανουήλ Σαρίδη

Ζω στο Βερολίνο απο τότε που χτίστηκε το Τείχος, άρα έχω ιδίαν γνώμη, είμαι ένας Zeitzeuge, ένας αυτόπτης μάρτυς. Σε γενικές γραμμές: Όλα όσα έχουν γραφεί ή κινηματογραφηθεί με θέμα το Τείχος του Βερολίνου έχουν ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Τα περισσότερα είναι αποκυήματα της φαντασίας επαγγελματιών προπαγανδιστών, πολιτικών, δημοσιογράφων, "ερευνητών" ή παραγωγών κινηματογραφικών ταινιών, που για τα "προιόντα" τους πληρώνονται αδρότατα απο τσουβάλια με λεφτα χωρίς τέλος, όσο περισσότερη σάλτσα, τόσο πιο πολλά λεφτά (το ίδιο που ισχύει και για όσους θεματοποιούν το λεγόμενο Ολοκαύτωμα, εκεί να δουν λεφτα τα μάτια σου!). Στην ίδια γραμμή με τον ιδρυτή του περίφημου Μουσείου του Τείχους, του Mauer Museum Haus am Checkpoint Charlie, τoν Rainer Hildebrandt που πέθανε το 2004, λαφρύ νά είναι το χώμα που τον σκεπάζει, παρα τα βαρειά εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος της Ανατολικής Γερμανίας σαν πράκτορας της CIA, της haMosad leModi'in uLeTafkidim Mejuchadim, γνωστής σαν Mossad και της γερμανικής BND, για τα οποία ανταμοίφθηκε με μια άδεια που πήρε για να ανοίξει το μαγαζί που ονόμασε Μουσείο. Και έγινε χρυσορυχείο. 

Κερατέα-Κερατάδες: 3-0. 3η δικαστική δικαίωση σε 6 μήνες, απαγορεύει την οποιαδήποτε εργασία στο Οβριόκαστρο Κερατέας.


Άλλη μία δικαστική απόφαση, η τρίτη από το Δεκέμβριο του 2010, απαγορεύει την οποιαδήποτε εργασία στο Οβριόκαστρο. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη απόδειξη της παράνομης εισβολής της κυβέρνησης, με τη βοήθεια της αστυνομίας. Δεν αμφισβητείται πλέον ούτε από τα δικαστήρια. Τι φυλούσαν τόσο καιρό; Ποιον προστάτευαν τελικά;

 Στις 24 Μαΐου 2011 συνδικάστηκαν οι εφέσεις του Ελληνικού Δημοσίου και του ΕΣΔΚΝΑ κατά ιδιώτη-ιδιοκτήτη έκτασης στον επιλεγμένο χώρο για κατασκευή ΧΥΤΑ και του ιδιώτη κατά της ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. – ΠΡΟΕΤ Α.Ε. – EDRACO A.T.E.
Με την τελευταία απόφαση το Πρωτοδικείο «απορρίπτει την ασκηθείσα κύρια παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου και την πρόσθετη παρέμβαση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).

Δέχεται εν μέρει την αίτηση και την ασκηθείσα κύρια παρέμβαση του ιδιώτη και υποχρεώνει την Κοινοπραξία… 

Δ. Καζάκης:"Μας παραμυθιάσανε ότι σώθηκε η χώρα μετά την 21η Ιουλίου" Χανια Τοπικη επιτροπη Ε.ΠΑ.Μ. 10/08/11

O Δημήτρης Καζάκης κι ο Δημήτρης Πατέλης, από την  ομιλία που διοργανωσε το Ε.ΠΑ.Μ Χανιων

Γέμισε κόσμο  το θεατρο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας όπου μιλούσε ο Οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης. Απίστευτη συμμετοχή μετά τη σύντομη ομιλία του. Η συζήτηση κράτησε ως τις 1.30 το βράδι.Κι ο απίστευτος αυτός τύπος, είχε ακόμα αντοχή να συζητάει μαζί μας μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα μετά το τέλος της εκδήλωσης! Ακούραστος!


H Ελλάδα από τις 21 Ιουλίου έχει επισήμως πτωχεύσει υποστήριξε σε ομιλία του στα Χανιά ο γνωστός οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης
Ο κ Καζάκης πρότεινε μάλιστα την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και υποστήριξε ότι η παγκόσμια οικονομία απειλείται με κραχ
Με κραχ μεγαλύτερο από το 2008 απειλείται η παγκόσμια οικονομία επεσήμανε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στα Χανιά ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης

Eπιστολή-φωτιά στον Παπανδρέου: Τιμή μου να υποστώ πολιτική δίωξη από εσένα!


  
Επιστολή, που έστειλε αναγνώστης στον πρωθυπουργό και την κοινοποίησε επωνύμως, η οποία, δυστυχώς, μάλλον εκφράζει πολλούς σύγχρονους «αγανακτισμένους» πολίτες. 
 
Η «prionokordela.gr» την δημοσιεύει αυτούσια, έχοντας στην διάθεση της τα στοιχεία του αποστολέα. Καλό θα είναι ο κ. πρωθυπουργός να αναμένει πολλές ακόμα παρόμοιες επιστολές...
 
 
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.
Για
τον φασισμό με τον οποίο τρομοκρατείς την χώρα.
Για
την φτώχεια που... προσπαθείς να επιβάλλεις στους Έλληνες.
Για
την προδοσία και το ξεπούλημα σου.
ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΥΘΕΩΣ:

Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία και τώρα ψάχνουν για νομιμοποίηση και συνενόχους…


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης ,καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της.”
Διαβάστε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος θέλει 180 βουλευτές για την έγκριση της νέας δανειακής συμφωνίας μέσω EUROPEAN FINANCIAL STABILITY FACILITY (EFSF)..
Όλοι λίγο πολύ θυμόσαστε το τι ακριβώς συνέβη και πως ξεπούλησαν την εθνική μας κυριαρχία με την περίφημη δανειακή σύμβαση.
Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή..
Για την απίστευτη δανειακή και αποικιοκρατική σύμβαση, σας είχαμε ενημερώσει EΔΩκαι ΕΔΩ
Δείτε τις επίμαχες παραγράφους του ξεπουλήματος της εθνικής κυριαρχίας...

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Ολοταχώς προς κινεζικά μεροκάματα
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ 
Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου
 
Σ’ ένα σχόλιό μου πέντε χρόνια πριν, αναφερόμουν στην ανάλυση του Μαρξ τη σχετική με την επιδίωξη του κεφαλαίου να ρίξει όσο πιο κάτω γίνεται τα μεροκάματα.
Η αλήθεια είναι ότι τότε δεν μπορούσα να προβλέψω την ένταση της επερχόμενης κρίσης, ούτε των μέτρων που θα έπαιρνε το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι για την αντιμετώπισή της.
Σήμερα, όμως, που η κρίση έχει ξεσπάσει για τα καλά, οι συνθήκες διαβίωσης της συντριπτικής πλειονότητας έχουν επιδεινωθεί δραματικά και οι μισθοί και τα μεροκάματα έχουν πάρει την κατηφόρα, θεωρώ ότι αξίζει το κόπο να υπενθυμίσω αυτή την τόσο επίκαιρη μαρξική πρόβλεψη.
Παρατηρούσε λοιπόν ο Μαρξ στο «Κεφάλαιο»:

Πού μας πάνε;


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Πέρα από κάθε πανηγυρισμό ή ανάθεμα, στην πολιτική αυτό που έχει σημασία είναι η πραγματικότητα. Όχι όπως την αντιλαμβάνεται ο κάθε κρετίνος – πάσης ιδεολογικής αποχρώσεως και προσωπικής προκαταλήψεως – αλλά όπως τη βιώνουν αυτοί τους οποίους αφορά: οι πολίτες μιας χώρας – εν προκειμένω της δικής μας, η οποία, ατυχώς για πολλούς, ακόμη εξακολουθεί να ονομάζεται... Ελλάδα. Και εξακολουθεί να είναι μια ανεξάρτητη χώρα παρά τις άπειρες προσπάθειες περί του αντιθέτου.

Η αλήθεια είναι ότι ένας σοβαρός και συγκροτημένος άνθρωπος, ιδιαίτερα όταν διατυπώνει δημοσίως μια γνώμη – ευχέρεια και δυνατότητα που δεν έχουν πολλοί, και μάλιστα με δυνατότητα απήχησης και επηρεασμού αυτού που αποκαλούμε «κοινή γνώμη» – οφείλει συνήθως να είναι ψύχραιμος, τεκμηριωμένος, νηφάλιος και να επιχειρεί, επιτυχώς ή όχι, να αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο τον ισχυρισμό του. Δεκτόν...

Επίθεση από συμμορία διακινητών και εμπόρων ναρκωτικών στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων


Την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ενώ σύντροφοι και συντρόφισσες από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων βρισκόμασταν στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων για τη φροντίδα και το πότισμά του και την εβδομαδιαία συνέλευση μας δεχθήκαμε αγριότατη επίθεση από συμμορία εμπόρων και διακινητών.

Στην προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε τον ανοιχτό κοινωνικο χαρακτήρα του πάρκου για όλους , βρισκόμαστε σε συνεχή αντιπαράθεση και με τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών που με τις πλάτες των μπάτσων επιχειρούν να μετατρέψουν το πάρκο σε "πιάτσα", καθιστώντας το απρόσιτο για όποιον δεν εμπλέκεται στην μπίζνα των ναρκωτικών.


Αποκορύφωμα αυτής της αθλιότητας είναι η σημερινή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν σύντροφοί μας από μεγάλες πέτρες που στόχευαν στα κεφάλια μας και με ολοφάνερη πρόθεση να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Η επίθεση αποκρούστηκε από την πλευρά μας ,παραμείναμε στο χώρο και αυτοί τράπηκαν σε φυγή. Απέναντι στους εμπόρους ναρκωτικών που θέλουν να μετατρέψουν το πάρκο σε τσιφλίκι τους , απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλλισμό και την κάθε είδους εξουσία θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους ως χώρους συνάντησης επικοινωνίας αντίστασης και αλληλεγγύης.

ΚΑΛΟΥΜΕ για ενημέρωση και για ενίσχυση της προγραμματισμένης φροντίδας του πάρκου την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 19.00 στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων.


Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων

10 Αυγούστου 2011

 
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Για την ανταρτομάνα Κοκκινιά, την πόλη που αγαπήσαμε

 
Αφιέρωση τιμής και μνήμης

Λένε σ΄αυτήν την γωνιά σταμάτησε εκείνος ο χαφιές,ο ταγματασφαλίτης που φώναζε."Όλοι οι άνδρες από 16 έως 86 χρονών να μαζευτούν στην πλατεία της Οσίας Ξένης. Όποιος δεν υπακούσει θα εκτελείται επί τόπου. Σ΄αυτή την γωνιά, κοντοστάθηκε το Γερμανικό τζιπ, το πρωινό της 17 Αυγούστου του 1944. Εκεί στην γωνιά ήταν η βρύση που έπαιρνε νερό όλη η γειτονιά και της έλαχε της Βαγγελίτσας, να΄ναι εκεί, με τον γκαζοτενεκέ. Νόημα της έκανε να τους δώσει να ποιούν και κείνη τους γύρισε την πλάτη. Ο Ταγματασφαλίτης κατέβηκε της έδωσε μια κλωτσιά, την έριξε κάτω βρίζοντας και συνέχισε να την κλωτσάει με λύσσα. Όλοι είπαν τυχερή ήταν που δεν την σκότωσε. Ήταν 14 χρονών η Βαγγελίτσα. Έμεινε "σακάτισσα" σε όλη την υπόλοιπη ζωή της. Πέθανε πριν κάποια χρόνια,μόνη χωρίς οικογένεια.

Ρυθμίσεις αγορών, αόρατα χέρια και λοιπές αηδίες

Για να ξεφύγουμε λίγο από όλη αυτή την υπερπληροφόρηση, σχετικά με το τι αποφασίστηκε την περασμένη Πέμπτη στην κορυφαία Σύνοδο Κορυφής, ας το γυρίσουμε στο άλλο «καυτό» θέμα των ημερών, τους ταρίφες. Κι ας μην μείνουμε μόνο σε αυτούς. Ας βάλουμε μέσα και τους φορτηγατζήδες, τους φαρμακοποιούς, ακόμα και αυτές τις trendy κομμώτριες, που για χάρη τους ολόκληρη γερουσία των ΗΠΑ δεν μπορεί να κλείσει μάτι.

Πέρα από όλη αυτήν την ρητορική περί χρεοκοπίας κι αντιμετώπισης του χρέους, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο άνοιγμα των αγορών (της αγοράς των αδειών ταξί, της αγοράς των αδειών φαρμακείων κλπ) και στην διαστρέβλωση που υπάρχει λόγω της παρέμβασης του κράτους. Και όλα αυτά παρουσιάζονται σαν το μεγαλύτερό μας πρόβλημα, αφού η επίλυσή τους  είναι τόσο, μα τόσο απαραίτητη για να ορθοποδήσουμε σαν οικονομία. Τι σημαίνει όμως διαστρέβλωση από παρέμβαση κράτους και τι σημαίνει άνοιγμα αγορών;

Παρά μία ψήφο πρωθυπουργός !
Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία , απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την πολιτική του σταδιοδρομία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του απο μισθό του υπουργού και με τη βουλευτική του αποζημίωση...

Πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ. ευρώ) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του o πάλαι ποτέ πανίσχυρος Ακης Τσοχατζόπουλος, παρά μία ψήφο πρωθυπουργός, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται οτι πλούτισε στην κυριολεξία μέσα από την πολιτική.

Έγραψε στην πρώην σύζυγό του , έγραψε και στην νύν, έγραψε και στην κόρη του έμπλεξε και με off shore εταιρείες....

Κινδυνεύει με υποβάθμιση και η Γερμανία;
Η αύξηση των γερμανικών spreads και cds αποτελούν κακό οιωνό. Κινδυνεύει και η Γερμανία να χάσει το πολύτιμο ΑΑΑ μετά τη Γαλλία; Οι αγορές καταλογίζουν στο Βερολίνο ότι είναι μέρος του προβλήματος.

 
Η διαχρονική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη δέχεται καθημερινά τα πυρά πολιτικών, οικονομολόγων και αναλυτών. Ολιγωρία, αναποφασιστικότητα, λάθος αποφάσεις, εμμονές, αγκυλώσεις. Η Γερμανία είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης του, αυτήν την «άποψη» δείχνει να υποστηρίζουν και οι αγορές.

Το «παγκόσμιο» Λονδίνο


Το φοβερό κύμα βίας που σαρώνει το Λονδίνο και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Βρετανίας είναι ένα φαινόμενο... βρετανικό. Πολυετής διαδικασία εξώθησης μεγάλου αριθμού νέων στο περιθώριο, ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες, ιδιαίτερη ταξική και εθνοτική διαστρωμάτωση και άλλα πολλά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που έχει τις ρίζες του στον θατσερισμό αλλά αναπτυσσόταν αδιάκοπα, με μικροδιαλείμματα, και στη διάρκεια της διακυβέρνησης των Εργατικών.

Ταυτοχρόνως όμως το βρετανικό είναι και ευρωπαϊκό φαινόμενο. Τα δικαιώματα, η πρόσβαση στη γνώση χωρίς τους φραγμούς των υπέρογκων διδάκτρων, η εξαθλίωση και η περισσότερη δημοκρατία είναι στην ατζέντα της συζήτησης και των αιτημάτων. Όπως συμβαίνει στη Γαλλία με ανάλογες εξεγέρσεις, στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία με το φαινόμενο των «Αγανακτισμένων» και τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις.

Ο αθεράπευτος χριστιανισμός των νεοφιλελεύθερων γραφιάδων


Όσοι έχουν την ευτυχία να παρκολουθούν τα twitter feeds και την αρθογραφία των νεοφιλελεύθερων φωστήρων της χώρας, θα χουν παρατηρήσει την αγάπη που έχουν στο να βρίσκουν κοινά σημεία ανάμεσα στην αριστερά και το χριστιανισμό. Όμως, οι νεοφιλελεύθεροι γραφιάδες- γνωστοί και ως Μανδραβέληδες - όσο κι αν προπαγανδίζουν το αντίθετο- δεν διαφέρουν οι ίδιοι από ιερείς μονοθεϊστικών θρησκειών.
Ηθική της ενοχής: Όπως κάθε μονοθεϊστική θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και οι εγχώριοι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού χρησιμοποιούν ως βασικό μοχλό ψυχολογικής πίεσης την ενοχή. Μπορεί να δουλεύεις περισσότερο από τους άλλουςνα παίρνεις χαμηλότερους μισθούςνα έχεις μικρότερο δημόσιο τομέα (σελ. 5) και να την περνάς γενικώς χειρότερα, αλλά παρ όλα αυτά φταις. Είσαι υπεύθυνος αφού στο παρελθόν σε κάποιο αμάρτημα θα έχεις υποπέσει. Κι αν όχι εσύ, σίγουρα ο διπλανός σου. Αλλά ο Θεός της Ελεύθερης Αγοράς τιμωρεί ολόκληρη την αμαρτωλή μας κοινωνία που τόσα χρόνια κυλιότανε στο βούρκο της ακολασίας, τρώγωντας απ τα έτοιμα.