#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Πλιάτσικο από λαμόγια στο δημόσιο χρήμα με πρόσχημα την "καταπολέμηση της ανεργίας'


  Κι ενώ τα ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τα λαϊκά στρώματα γίνονται κάθε μέρα και πιο εφιαλτικά, κάποια λαμόγια έχουν στήσει καλή φάμπρικα για να τσεπώσουν ζεστό δημόσιο χρήμα με όχημα την «αντιμετώπιση της ανεργίας».
 
Χαρακτηριστικό είναι σημερινό δημοσίευμα στο περιοδικό «Επίκαιρα» για τη μεγάλη μπίζνα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) με τα «πράσινα stage».
Δεν μάθαμε κάτι καινούργιο αφού σε ανάρτηση μας με τίτλο «Μ.Κ.Ο  και κυβερνήτες δουλέμποροι της δυστυχίας των ανέργων», κάναμε τοποθέτηση για το επαίσχυντο σχέδιο κερδοσκοπίας που συλλάβανε και είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν οι διαχειριστές της εξουσίας, μαζί με τα συνεταιράκια τους των ΜΚΟ, εκμεταλλευόμενοι την εξαθλίωση και την αγωνία για επιβίωση των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.

Νόμιμη και παράνομη λεηλασία


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Το γκρέμισμα των διεθνών αγορών συνεχίζεται παρά τα μικρά διαλείμματα. Ομοίως και της ελληνικής. Πλέον στο κάδρο της κρίσης χρέους έχει εισέλθει για τα καλά και η Γαλλία και όλα δείχνουν ότι, σε συνδυασμό με κάποιες πολύ πρώιμες ανησυχητικές ενδείξεις για τα CDS της Γερμανίας, η κρίση οδεύει με ταχύ ρυθμό για την καρδιά της ευρωζώνης. Όσοι το έλεγαν αυτό πριν από μήνες θεωρούνταν... τρελοί και καταστροφολόγοι.

Σήμερα όμως όλα είναι πολύ διαφορετικά. Εκτός από τα ομόλογα, και τράπεζες της ευρωζώνης κάνουν θεαματικά μακροβούτια ενώ οι κρίσεις πανικού δεν παρατηρούνται μόνο στα χρηματιστήρια, αλλά και στα προεδρικά και πρωθυπουργικά μέγαρα.


Όλα δείχνουν ότι οι μύθοι – περί ευημερίας κυρίως – πάνω στους οποίους βασίστηκε η περίφημη ευρωπαϊκή ενοποίηση τώρα κλυδωνίζονται και μαζί τους αμφισβητούνται εκ βάθρων όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιλογές.

"Φάε το φαΐ σου, σαν παιδί της Αιθιοπίας θα γίνεις..."
Όταν ήμουν μικρό παιδί, τη δεκαετία του 80, άμα δεν έτρωγα όλο τα φαγητό μου με απειλούσαν ως εξής: “σαν παιδί της Αιθιοπίας θα γίνεις”. Με τα παιδιά που παίζαμε στις αλάνες, αν κάποιο παιδί ήταν πολύ αδύνατο, το κοροϊδεύαμε “σαν παιδί της Αιθιοπίας είσαι” (τόσο μας έκοβε και μας).

 Η λαϊκή αντίληψη για την πείνα στην Αφρική κρύβει πολύ φόβο, πολλά κόμπλεξ. Στα χωριά παλιότερα, αν κάποιος ήταν τετράπαχος εθεωρείτο “υγιέστατος”, λογικό βεβαίως όταν ο λαός την περίοδο της κατοχής κι όχι μόνο, πέρασε μεγάλες πείνες.

Η εικόνα των σκελετωμένων παιδιών στην Αφρική με ορούς, γάζες, μέσα σ' ένα σύννεφο από μύγες ήταν τα πρώτα ερεθίσματα που μου μπήκαν ψύλλοι στ' αυτιά: γιατί δεν έχουν να φαν;

ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΜΕΡΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ!ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
 

Τελικά η σημερινή (11.8) ομιλία του βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον στη βρετανική βουλή των κοινοτήτων, αποτέλεσε μνημείο αυταρχισμού αλλά και πανικού ενάντια στις εξεγέρσεις που έρχονται στη βρετανική κοινωνία και όχι μόνο.
Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο βρετανος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε μελλοντική εξέγερση (και μάλλον όχι μόνο...) θα αντιμετωπιστεί με όρους στρατιωτικοποιημένου κράτους.
Καταρχήν, σύμφωνα με τον Κάμερον, ο στρατός θα βγει στους δρόμους με το πρόσχημα της "αποδεσμευσης" αστυνομικού προσωπικού, το οποίο θα ριχτεί πάνω στους εξεγερμένους ή και σε "κανονικούς" διαδηλωτές. Φυσικά, επανέλαβε ότι η αστυνομία, θα αντιμετωπίζει τις "ταραχές" με τον πλέον βίαιο τρόπο, χρησιμοποιώντας "τα πάντα" από αντλίες μέχρι πλαστικές σφαίρες.

Ειδικοί φρουροί αντί δασκάλων: Οι προτεραιότητες του προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα ...


Την ίδια ώρα που το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να προσλάβει μόλις 600 εκπαιδευτικούς ενώ οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ξεπερνούν τις 10.000, την ίδια ακριβώς ώρα ένα άλλο Υπουργείο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε τη μεγαλύτερη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα από την αρχή του Μνημονίου :  ζητάει άμεσα την πρόσληψη 1.200 ακόμα ειδικών φρουρών που θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη περισσότερους από 50.000 αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία από τις μεγαλύτερες αναλογίες αστυνομικών ανά κάτοικο στην Ευρώπη.

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για τις επιλογές του προτεκτοράτου στο οποίο ζούμε: Αστυνομικοί, περισσότεροι αστυνομικοί χρειάζονται σε αυτή την Κυβέρνηση και όχι εκπαιδευτικοί.

London
Όταν μιλούν οι ίδιοι οι εξεγερμένοι

Βίντεο: (αγνοείστε την καθεστωτική προπαγάνδα των δελτίων ειδήσεων)


Χεσμένοι = Ξοφλημένοι.


Η Κοινωνία γκρεμίζεται...
κι Εμείς διάγουμε βίον έκλυτον...παραλιακά ή καναπεδάτα.
Το Κράτος ιδιωτικοποιείται...
κι Εμείς απολαμβάνουμε την "Αλλαγή"...λουόμενοι, λιαζόμενοι.
Η Εθνική Περιουσία εκποιείται...
κι Εμείς μαστουρώνουμε με τα χασίσια που μας ποτίζουν
κυβέρνηση και ΜΜΕ.
Σοκαρισμένοι...Επαναπαυμένοι...Χεσμένοι.


Η Κοινωνία των Πολιτών μεταβάλλεται σε Κοινωνία Ανέργων, Εξαθ-
λιωμένων και Απελπισμένων
Το Κράτος Δικαίου μετατρέπεται σε επαίσχυντο dealer Ξένων και ντό-
πιων Συμφερόντων.
Η Πατρίδα τεμαχίζεται και ξεπουλιέται σε Ξένα και ντόπια Αφεντικά.
Κι Εμείς στεκόμαστε παραδίπλα...Αμέτοχοι...Χεσμένοι.

Εναρξη τον Σεπτέμβριο!!
Πριν πολλά χρόνια οι σινεμάδες έκλειναν για τους θερινούς μήνες,
αφού τα κλιματιστικά δεν είχαν γεννηθεί ακόμα.
Ηταν μια καλή ευκαιρία για συντήρηση και καλλωπισμό.
Σου μοστράριζαν μια ταμπέλα..."Εναρξη τον Σεπτέμβριο" και
παραχωρούσαν τη θέση τους στα θερινά.
Αλλη μαγεία αυτά τα θερινά σινεμά!!
Χωνώσουνα βαθειά στην πάνινη πολυθρόνα...καταβρόχθιζες μισό
κιλό μπατιρόσπορα...απολάμβανες χωρίς καλαμάκι μιά γκαζόζα ή
ένα tam-tam (πρόγονος της coca cola)...και μετά...αχ μετά...άναβες
μιά...παχειά τσιγάρα...σκέτη μαστούρα!!
Δεν λησμονούμε τις μυρωδιές απ΄το αγιόκλημα και το γιασεμί και
τις φωνές των πιτσιρικάδων που σκαρφάλωναν στο μαντρότοιχο
να "δουν" το έργο τζαμπέ!!

«Μην ηθικολογείς, μην κρίνεις, μη βγάζεις φωτογραφίες – είναι ώρα η εξέγερση να γίνει ριζοσπαστική»: Για τις εξεγέρσεις στην Αγγλία
 Φώτο από το Athens Indymedia: Το κατεστραμμένο κέντρο διανομής της Sony στο Ένφιλντ, βόρειο προάστιο του Λονδίνου

Μεταφράζουμε από το The Commune:


Υπάρχει στην Αγγλία μια υποτάξη που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Λευκή, με στοιχειώδη μόρφωση, χωρίς κανένα μέσο κοινωνικής ανέλιξης, είναι ένα τέλειο παράδειγμα των αποτελεσμάτων του αγγλοσαξονικού καπιταλισμού και του προγράμματος απανθρωποποίησης που εφαρμόζει. Η αγγλική διαστροφή είναι να κάνει τον πληθυσμό αυτό περήφανο για την αθλιότητα και την άγνοιά του. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Έχω περισσότερες ελπίδες για τη νεολαία των δικών μας banlieues.

Jean-Baptiste Clamence, από την
Πτώση του Αλμπέρ Καμύ (1956).


Κάποιος ήρθε σήμερα το πρωί και μου είπε ότι σκεφτόταν πως έχει κάτι παράξενο αυτή η χώρα: ανέκαθεν είχε αυτή την υποτάξη που έχουν αποφύγει οι περισσότερες άλλες χώρες στην Ευρώπη. Του αντέταξα τις φασαρίες πριν από μερικά χρόνια στα προάστια του Παρισιού, αλλά το επιχείρημά του παρέμενε αληθές. Οι χώρες αυτές κατασκευάζουν αυτή την αρρωστημένη εικόνα εκλέπτυνσης, υψηλής κουζίνας, υψηλής κουλτούρας, πολιτισμένων αξιών, τσαγιού και διανοουμενισμού, αλλά και στις δύο η αισχρή κρυφή τους όψη ξεσπά και αποκαλύπτεται σε όλους.

Έχει όραμα η αριστερά για το μέλλον, ή είμαστε με την αριστερά του "no future";


"Ιστορικές μέρες" με την εξέγερση στην Αγγλία - και δεν είναι τυχαίο που η άρχουσα τάξη, σε διεθνές επίπεδο, την "παίζει" ως πρώτο θέμα στα "δελτία ειδήσεων" της, τοποθετώντας την πάνω και από τις οικονομικές εξελίξεις.

Νομίζω ότι και αυτοί αντιλαμβάνονται την
ιστορική σπουδαιότητα του να ξεσπά τόση συσσωρευμένη οργή σε ένα από τα πιο σημαντικά καπιταλιστικά κέντρα παγκοσμίως (και όχι σε "περιφερειακά" σημεία όπως μέχρι τώρα).

Βέβαια, η οργή αυτή που ξεσπά είναι "τυφλή", και αυτό υποδηλώνει ανωριμότητα
-> οι εξεγερμένοι αυτοί δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμοι να κυβερνήσουν, και άρα θα κυβερνηθούν, εύκολα ή δύσκολα, από κάποιον άλλο. Και αν τυχόν ούτε η άρχουσα τάξη είναι ικανή να κυβερνήσει, αν δηλαδή και η εργατική και η αστική τάξη είναι και οι δύο ανίκανες να επιβάλλουν την εξουσία τους, τότε η μοναδική δυνατή μορφή διακυβέρνησης είναι η "Αυτοκρατορία", όπως έλεγε και ο Μαρξ.

Άλλωστε, "η φύση απεχθάνεται το κενό", και άρα το "χάος" και η "ακυβερνησία" δε θα παραμείνουν για πολύ - ή τουλάχιστον δε θα παραμείνουν για πάντα.


Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Αριστεράς απέναντι στο θέμα;