#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Η κοινοβουλευτική ολιγαρχία προετοιμάζει το νέο μοντέλο κοινοβουλευτικής χούντας.


«Δεν θα επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η Ελλάδα στο φαύλο κύκλο της βίας και της ανομίας. 

Αυτή είναι η υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης προς την κοινωνία…

Η νόμιμη άσκηση κρατικής βίας αποτελεί μέσο επιβολής του νόμου σε κάθε σύγχρονο κράτος…

Για να μην τίθενται σε κίνδυνο ευρύτερα η ευταξία και η ευνομία εξαιτίας παρατεταμένων κοινωνικών κρίσεων.»,(Παπουτσής, 5-7-2011, Ημερησία).


«Εις την έννοιαν της δημοκρατίας ενυπάρχει η έννοια της πειθαρχίας, της
τάξεως, της ιεραρχίας, του σεβασμού προς τον νόμον. Από της σκοπιάς αυτής
δικαιούμεθα να χαρακτηρίσωμεν εαυτούς δημοκράτας και να ζητήσωμεν και
από υμάς αναγνώρισιν της δημοκρατικότητός μας»
Γεώργιος Παπαδόπουλος, «Συνέντευξις εις αίθουσαν Ε.Σ.Η.Ε.Α….»

Οι αναφορές κυβερνητικών και ευρωπαίων αξιωματούχων σε περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, φανερώνει ότι το πολιτικό σύστημα και οι νταβατζήδες του-τραπεζίτες, ευρωτραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες με ευρωπαϊκό προσανατολισμό-προσανατολίζονται στην εφαρμογή ειδικής μορφής κράτους έκτακτης ανάγκης, που ίσως να αποκλίνει τυπολογικά από την μορφή της στρατιωτικής δικτατορίας.

Η κρίση του συστήματος και η Ελλάδα (χρέος,ΕΕ,ευρώ)

 

Η αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού δεν συνιστά δημοκρατία.Απορίας άξια η σύγχυση της δημοκρατίας με το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Δύο πολιτεύματα που είναι εντελώς αλληλοαποκλειόμενα.
Το βλέπουμε ακόμη και στις επιστολές γνωστοποίησης μη συμμετοχής στην επέτειο για την αποκατάσταση της «δημοκρατίας»: «…(δεν θα) παραβρεθούμε στη φετινή εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας.» (επιστολή ΣΥΡΙΖΑ ).
Αυτή η καλλιέργεια σύγχυσης, όταν δεν είναι σκόπιμη, όπως στη περίπτωση των καθοδηγούμενων ΜΜΕ, ή αποτελεί ρητορική τακτική, ή είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πλύσης εγκεφάλου.

Κοινοβουλευτικό πολίτευμα

Η republica (republic) σχετίζεται με την ρωμαϊκή res publica και ουδεμία σχέση έχει με το δημοκρατικό πολίτευμα. Αναφέρεται στη δημόσια τάξη πραγμάτων, με την έννοια που της απέδωσε ο φιλελευθερισμός.

Παγκύπρια πεζοπορία διαμαρτυρίας 300 χιλιομέτρων: 11 με 17 Αυγούστου 2011


Λαμπάδες
KyprioiAganaktismenoi.com
«Παγκύπρια πεζοπορία διαμαρτυρίας 300 χιλιομέτρων: 11 με 17 Αυγούστου 2011»
08 Αυγούστου 2011
ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 300km ΜΕ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ (13) ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥΣ.
ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ:
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ(13) ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.
ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:
*ΠΕΜΠΤΗ - 11/8: ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Στις ρίζες της οικονομικής κρίσηςΕισαγωγή στο αφιέρωμα «Η εξάντληση της δυτικής ηγεμονίας, οι μετασχηματισμοί του παγκόσμιου συστήματος και η Ελλάδα», από το δεύτερο τεύχος του νέου Λόγιου Ερμή που κυκλοφορεί.

Διανύουμε μια κομβική στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας. Στιγμή μιας στροφής μεγάλης κλίμακας, κατά την οποία ο «δυτικός άνεμος», που για αιώνες φυσούσε δυνατότερα από κάθε άλλον και κυριολεκτικά σάρωσε τον πλανήτη, υποχωρεί μπροστά στον «ανατολικό», που φυσάει από τα βάθη της Άπω Ανατολής.
Αυτή η αναστροφή των «ανέμων» σηματοδοτεί το τέλος της ηγεμονίας της Δύσης, αλλά ίσως και του δυτικού καπιταλισμού. Και πάντως μας φέρνει αντιμέτωπους με μια πρωτόφαντη συγκυρία.

Η μεταφορά του επικέντρου της παγκόσμιας συσσώρευσης στην Άπω Ανατολή, εγκαινίασε έναν δυϊστικό παγκόσμιο οικονομικό κύκλο, όπου ο πρώην «τρίτος κόσμος» και κατ’ εξοχήν η Ανατολή μεταβάλλονται στο επίκεντρο της παγκόσμιας παραγωγής, συνεχίζοντας έναν ανοδικό κύκλο Κοντράτιεφ, ενώ τη ίδια στιγμή στη Δύση βαθαίνει η οικονομική κρίση σε μια καθοδική πορεία χωρίς δυνατότητα αναστροφής, – παρά μόνον ίσως κάποια στιγμή και για ένα μέρος της ως παρακολούθημα του ανοδικού κύκλου της Ανατολής. Δηλαδή το πρώτο και βασικό στοιχείο της παρούσας κρίσης είναι η αντιφατική εξέλιξη των παγκόσμιων οικονομικών δεικτών, μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Ο κακός blogger και ο καλός χαφιές.


Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς (Ελληνική Παροιμία)

Η απίστευτη σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει το τσιγάρο ενώ επιτρέπει τα ναρκωτικά. Απαγορεύει το blogging ενώ ενισχύει το ρουφιανιλίκι και τον χαφιεδισμό. Δεν θέλει ελεύθερους bloggers, ενώ ζητάει τη βοήθεια ελεύθερων ρουφιάνων και ελεύθερων χαφιέδων.

Όπως είχαμε επισημάνει με προηγούμενο άρθρο του Γιάννη Τριάντη από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»....
με τον τίτλο «Κοινωνία χαφιέδων...», η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ανενδοίαστα και αστόχαστα νομιμοποιεί το «κάρφωμα» και τον χαφιεδισμό, εκπαιδεύοντας την κοινωνία στον χαφιεδισμό και δημιουργώντας ένα επικίνδυνο ίζημα.

Αντίθετα, επιδιώκει την κατάργηση της ανωνυμίας των bloggs, δηλαδή το ξεδόντιασμα της κοινωνίας που μέσω του διαδικτύου (το μόνο ελεύθερο κοινωνικό μέσο επικοινωνίας που διαθέτει) δαγκώνει το κάθε υψηλά ιστάμενο λαμόγιο που ζημιώνει το κοινωνικό σύνολο.

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣτου Λευτέρη Ριζά

Έχει ενδιαφέρον να διαβάζεις τις τοποθετήσεις της καθεστηκυίας  αριστεράς. Γιατί μαθαίνεις πολλά. Θα περιοριστώ σε δύο τελευταία παραδείγματα:
1- Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα σε χθεσινή της συνέντευξη «για το βάθεμα της κρίσης», ανάμεσα στα άλλα είπε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου:
 «Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε. Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε άλλη φάση».  Μήπως θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, βρίσκεται σε άλλη φάση;  Έτσι δεν μας (και την) δίδαξε εκείνος ο «ηλίθιος» Λένιν που προφανώς δεν είχε καταλάβει ότι «είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε»;  Η διαφορά, ιδίως για την εκτίμηση της κρίσης και τη χάραξη στρατηγικής και τακτικής από την πλευρά του εργατικού / λαϊκού κινήματος, δεν είναι  καθόλου μικρή ή αδιάφορη. Αν είχαμε να κάνουμε με μια κρίση του καπιταλισμού – και όχι του ιμπεριαλισμού – τότε θα υπήρχε ακόμα η δυνατότητα να υπάρξει «αποτελεσματικό διαχειριστικό φάρμακο για την κρίση του καπιταλισμού». Όπως υπήρξε στο παρελθόν ο κευνσιανισμός, το κράτος πρόνοιας κλπ. Αλλά ο καπιταλισμός έχει εξελιχθεί  σε ιμπεριαλισμό και γι’  αυτό δεν υπάρχουν διαθέσιμα «διαχειριστικά φάρμακα»....

Τσογλαναρίες...
- Τα βουβάλια τσακώνονται...
Κι όταν αυτά τσακώνονται, την πληρώνουν τα....βατράχια!!
Υποβαθμίστηκε η αμερικάνικη οικονομία, τα χρηματιστήρια βυθί-
ζονται, η νέα κρίση πλησιάζει, οι ευρωπαίοι "ηγέτες" δεν διακό-
πτουν τις διακοπές τους, μόνο τηλε-συνουσιάζονται!!
Ενα είναι το σίγουρο...
ΟΛΑ τα βουβάλια  α π α ι τ ο ύ ν  από τους Λαούς σκληρές θυσίες.
ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν να εφαρμόσουν νέες πολιτικές 
μονόπλευρης σκληρής Λιτότητας.
Η ευρωπαϊκή πολιτική "ηγεσία" σκάει από νεοφιλελευθερισμό!!
Λειτουργεί σαν προέκταση και παραμάγαζο των "αγορών"
  Η "ανάσα" που πήρε η ελληνική οικονομία ήταν μερικών ωρών.
Η κρίση χρέους δεν αντιμετωπίστηκε.

Μειώσεις μισθών 40% από τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ)Η διοίκηση των ΕΛΠΕ ζητάει μειώσεις μισθών μέχρι 40%, με έναντι πληρώνονται οι εργάτες στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει συσσωρευτεί μια εμπειρία αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην περιοχή του Θριασίου. Αυτή αξίζει να αναλυθεί όχι αφηρημένα αλλά για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με το ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρει το κίνημα των εργαζομένων της περιοχής στην εποχή του μνημονίου.

Ένα ναζιστικό καθεστώς με τη στήριξη της "πολιτισμένης" δύσης και της τροϊκανής Ελλάδας του 2011...


Μ.Κ.Ο Made in Π.Α.Σ.Ο Κ.Πρωτοβουλια Ανεργων Περιστεριου
 
Στην προηγούμενη ανάρτηση μας με τίτλο «Μ.Κ.Ο και κυβερνήτες δουλέμποροι της δυστυχίας των ανέργων» ,κάναμε τοποθέτηση για τον επαίσχυντο σχέδιο κερδοσκοπίας που συλλάβανε και είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν οι διαχειριστές της εξουσίας ,μαζί με τα συνεταιράκια τους των ΜΚΟ, εκμεταλλευόμενοι την εξαθλίωση και την αγωνία για επιβίωση των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
Τονίζουμε εκεί την στενή διασύνδεση αυτών των «φιλανθρωπικών» συμμοριών με τους κρατικούς μηχανισμούς και λέμε:

«Όσο για τις ΜΚΟ τώρα πια ξέρουμε πως και κερδοσκοπικές αλλά και κυβερνητικές είναι, αφού τα προγράμματα αυτά τα συντάσσουν τα μέλη τους που πολλές φορές είναι και στελέχη του κρατικού μηχανισμού.» Δεν περάσανε παρά μόνο λίγες μέρες για να επιβεβαιωθούμε πλήρως-και δεν πανηγυρίζουμε για αυτό-αφού αποδείχθηκε πως όχι μόνο υπάρχει διασύνδεση πολίτικων με τα στελέχη των «ευαγών» αυτών ιδρυμάτων αλλά και σαφείς πολιτικές εντολές για κερδοσκοπία και ψηφοθηρία πάνω στον κοινωνικό πόνο που προκαλούν με τις εγκληματικές τους πολιτικές.
Έτσι αυτές τις μέρες ήρθε στην επιφάνεια πως κάποιος βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ εν ονόματι Στάθης Κουτμερίδης έδωσε εντολή στους συνεργάτες του για να συστήσουν μη κυβερνητική εταιρία για να διαχειριστούν τα αντίστοιχα προγράμματα στον συγκεκριμένο νομό. Ο επιχειρηματίσκος εθνοπατέρας όχι μόνο παραδέχθηκε όσα ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας αλλά συνέχισε να προκαλεί κιόλας όταν με παρέμβαση του στο «βήμα fm» δήλωσε: «Κλαίει ο κόσμος και παρακαλεί να εργαστεί .Θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους πολίτες μας και μας κατηγορούν για αυτό το πράγμα;» Είναι βέβαιο πως ο εν λόγω πολιτικάντης ξέρει πολύ καλά πώς ο κόσμος κλαίει και παρακαλάει για εργασία αφού φρόντισε αυτός και η κυβέρνηση του να τον φέρουν σε αυτή την κατάντια με τις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζουν. Ξέρει όμως καλύτερα και να εμπορεύεται τα δάκρυα και τη φτώχια που ο ίδιος προκάλεσε όπως επίσης ότι οι μέρες της κοινοβουλευτικής του καριέρας είναι σε επισφάλεια όσο και αν προσπαθεί να την εξαγοράσει με το ευτελές αντάλλαγμα μιας δίμηνης θέσης εργασίας που τόσο ανάγκη έχουν οι εξαθλιωμένοι άνεργοι.
Είναι γνωστό πως για την εφαρμογή των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας είναι απαραίτητη η σύμπραξη συμφωνίας των ΜΚΟ με τους κατά τόπους δήμους .ΟΙ εφτά δήμοι του νομού Σερρών όπως ήταν αναμενόμενο έτρεξαν να συνδράμουν στην υλοποίηση του - για ευνόητους λόγους- αφού ανοίγεται και για τις διοικήσεις τους πεδίο ψηφοθηρικής δράσης .Εκείνο που προκαλεί εντύπωση όμως είναι ότι ο παραπάνω βουλευτής πρόλαβε στο νήμα, μια άλλη επαίσχυντη συμμαχία, αυτή των δήμων με το Εργατικό Κέντρο.
Μαζί με τις ΜΚΟ των βουλευτών λοιπόν μας πρόεκυψαν και ΜΚΟ συνδικαλιστών, προς διάψευση όλων εκείνων της αγωνιστικής ταξικής πλευράς που καμώνονται πως πουλημένη γραφειοκρατία είναι μόνο οι ένοικοι της Πατησίων και όχι όλη η δομή του συνδικαλιστικού κινήματος που θα πρέπει να ξεπεραστεί ριζικά από μορφές αυτοοργάνωσης στη βάση των εργαζομένων, με περιεχόμενα ολικής ρήξης με το σύστημα και τους συμμάχους του.
http://anergoi-peristeri.blogspot.com/

ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


Το Λονδίνο ταράζεται από εξαγριωμένους νεαρούς, υποβαθμισμένων περιοχών που καίνε και λεηλατούν λένε τα ΜΜΕ και οι ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης. Κι εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε, μα είναι τελικά εξεγερμένοι βρετανοί ή απλά συμμορίες?

Οσο και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε όμως, είναι λίγο δύσκολο στην Ελλάδα της αυτοκρατορίας των δημοσίων υπαλλήλων ή των.... υπαλλήλων γενικότερα. Γιατί στην Ελλάδα στο βασίλειο της πελατειακής δημοκρατίας οι έλληνες μόλις πριν λίγο καιρό πήραν μια ελάχιστη γεύση της λέξης "υποβαθμισμένη συνοικία" κι αυτό μόνο και μόνο λόγω της συρροής λαθρομεταναστών σε συγκεκριμένες συνοικίες στο κέντρο της μεγαλούπολης....

Το Λονδίνο στις φλόγες (Βίντεο)


Για το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις Βρετανίας έχουμε κάνει.
Αλλωστε δημοσιεύματα φυλλάδων και τηλεοπτικές εικόνες όσο και να προσπαθούν να παραπληροφορήσουν και να προβοκάρουν αναγκάζονται να ομολογήσουν την πραγματικότητα.

 «Οι ταραχές ήταν θέμα χρόνου να συμβούν. Η δολοφονία Ντάγκαν ήταν η σπίθα που άναψε την πυρκαγιά», δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στην εφημερίδα «Τelegraph». Η καπιταλιστική επέλαση και σ’ αυτή την χώρα που στο όνομα της οικονομικής κρίσης έχει ρίξει στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων –δεν είναι τυχαίο ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από αμιγώς εργατικές συνοικίες που πρώτες πληρώνουν το τίμημα της κρίσης- πυροδότησε την εξέγερση που γρήγορα εξαπλώθηκε και μαζικοποιήθηκε.

Εθνικά σύμβολα, κράτος-έθνος. καπιταλισμός και δικαιώματα.

Οι ερμηνείες που δόθηκαν αναφορικά με την εμφάνιση της ελληνικής σημαίας από μέρους μιας μερίδας αγανακτισμένων πολιτών στη πλατεία Συντάγματος και γενικότερα στις πλατείες, ήταν κυρίως τεσσάρων ειδών: α) Ότι πρόκειται για έκφραση εθνικισμού, β) για φαινόμενο ενός φολκλορικού μεταμοντέρνου πατριωτισμού, δ) για αντιδράσεις βολεμένων κοινωνικών στρωμάτων που επιχειρούν να νομιμοποιήσουν και να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, και γ) για αυθεντική διαμαρτυρία, που εκφράζει λαϊκά στρώματα με ελλιπή ταξική συνείδηση.
Πέρα από τις ερμηνείες είναι σημαντικό το γεγονός ότι το φαινόμενο αυτό θέτει εκ νέου το ζήτημα της σχέσης λαού, έθνους, κράτους και καπιταλισμού. Και επιπλέον ζητήματα αναφορικά με το ποιο μπορεί να είναι το επαναστατικό υποκείμενο κατά τον 21ο αιώνα.

Η διάρρηξη της σύνθεσης κράτους-έθνους

Από τους Παπαμανλήδες στους Καρανδρέου


Πρώτες μέρες του Αυγούστου σε φιλικό σπίτι στο φιλόξενο νησί με τους πάντα φιλόξενους κατοίκους του.

Μέσα από τη μισάνοιχτη μπαλκονόπορτα μπαίνει άφθονο φως και αέρας με τη μυρωδιά της θάλασσας.

3.000 κάτοικοι του νησιού έφυγαν για την Αυστραλία και άλλοι τόσοι ετοιμάζονται για το Σεπτέμβρη,όπως μαθαίνουμε από τους ντόπιους.

Η Ελλάδα επιστρέφει στα χρόνια της δεκαετίας του ’50 και του ’60, τότε που οι νέοι εγκατέλειπαν τον αέρα και το φως της πατρίδας τους και αναζητούσαν αλλού πατρίδες.

Βλέπεις η φτώχια δεν γνωρίζει ούτε πατρίδα ούτε θρησκεία ούτε χρώμα.

Το ίδιο και το χρήμα.

Τρύπες...


Ποντίκι

Νέα συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία...


Νέα συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου πραγματοποίησε χθες βράδυ  πλήθος πολιτών, ζητώντας απονομή δικαιοσύνης, καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των ενόχων για το θάνατο των 13 ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, στις 11 Ιουλίου.
Στο χώρο της συγκέντρωσης υπήρχαν πανό με συνθήματα κατά...

Το Ελληνικό Μέσα μας


Μπορεί το κάθε πολιτικό υποκείμενο να δηλώνει ό,τι θέλει για την εθνική του ταυτότητα. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι εκλεγμένο δίποδο αλλά διορισμένο. Η Έλενα Παναρίτη είναι ένα δίποδο αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως το οποίο φορτωθήκαμε με την υπόλοιπη παρέα του πρωθυπουργεύοντος δια την ημετέραν σωτηρίαν. Όλοι ασχολήθηκαν με την δήλωσή της στον Guardian : «Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα», όμως η ουσία των εντολών που πήρε για να δημοσιοποιήσει τα σχέδια των αφεντικών της είναι στην φράση που με μεγάλη αμερικανική περηφάνια (ελληνική αναίδεια) ξεστόμισε: «Θα πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα λιγότερο ελληνική». Μέσα σε οκτώ λέξεις η άγνωστη για την Ελλάδα υπάλληλος του ΔΝΤ και μέλος του ελληνικού κυνοβουλίου είπε όλη την αλήθεια για το σχέδιο-πείραμα που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και είναι στο ζενίθ της υλοποίησής του από την στιγμή που αυτή και η συμμορία της, με την μειοψηφική ψήφο του ελληνικού λαού, ανέλαβαν να διαχειριστούν αυτόν τον τόπο. Τι το ελληνικό φοβάται αυτή η συμμορία και σκοπό άμεσο έχουν το ξερίζωμά του από το DNA του Έλληνα;