#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Το βαθύ ΠαΣοΚ είναι εδώ…


Φανατική οπαδός του ΠαΣοΚ και πάντα επίκαιρη η γιαγιά.

Μετά από τα πράσινα μπερεδάκια με το σήμα του Πασοκ (οι λεγόμενοι πρασινοφρουροί της δεκαετίας του ΄80), πέρασε στα μαντίλια με σήμα λίγο πιο τρεντι από τον κλασικό πράσινο ήλιο!

Γιατί ο πασοκος είναι πάντα πρωτοπόρος….

Η νίκη σου ΕΣΥ ξεκινάει τώρα!


Ο Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς συνοψίζει το τι δέον γενέσθαι στην σημερινή κακή συγκυρία. Για να μπορέσει η πατρίδα μας επιτέλους να ορθοποδήσει


Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Εμμανουήλ Σαρίδη (http://cceuropeev.syscp4.webhosting-franken.de/berlin-athen-r2010/index.php?id=home), που μου υπενθύμισε ότι κάποτε είχα προτείνει να κάνουμε την τηλεόραση ενυδρείο με ψάρια. Χρήσιμη πρόταση, ειδικά τώρα με τον αποκλεισμό της πιθανότητας χάραξης κοινής αμυντικής γραμμής, αλλά και κοινών θαλασσίων συνόρων, με την μη οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).


Ίσως η ΑΟΖ είναι ένας από τους λόγους που: «Εικόνα διάλυσης του κομματικού σκηνικού δείχνει η δημοσκόπηση της Kαπα Research για το Βήμα. Ούτε 35% δεν πιάνουνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί!» ) http://greek-elections.blogspot.com/).

Οι δημοσκοπήσεις όμως των βουλευτικών ή κομματικών εκλογών που βλέπουμε στο διαδίκτυο, δεν ασχολούνται καν με τα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, άλλα με συνοπτικές* και άλλα με εκτενείς** πολιτικές προτάσεις. Πέρα των οπαδών των νυν κομμάτων της συμφοράς, η μόνη άλλη κατηγορία ψηφοφόρων που απασχολεί τα ελληνικά ΜΜΕ είναι οι ‘Αδιευκρίνηστοι’, που υπολογίζονται γύρω στο 35.2 τοις εκατό.

ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ «ΑΓΟΡΩΝ» ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ


Πίνακας του Χάρρυ Κλυνν
Στο χοντρό παιχνίδι των «αγορών» και οι υποτιθέμενοι Ευρωπαίοι «ηγέτες», Άθλια πιόνια στη σκακιέρα της ασύδοτης παγκοσμιοποίησης… Να φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες των λαών και να στρώνουν το χαλί στην επέλαση των βαρόνων των «αγορών».

 
Από κοντά και η ΕΚΤ,  σταθερά προσκολλημένη στο καλοστημένο «κολπάκι» του Συμφώνου Σταθερότητας, αρνούμενη στην ουσία να αντιμετωπίσει το χρέος, οδηγώντας έτσι με μαθηματική ακρίβεια την ευρωζώνη σε κατάρρευση…

Κι από την άλλη ο βαθυστόχαστος ρυθμιστής των πάντων, ο ηλίθιος της Μινεσότα, ο
cold blood killer, με τους Παπακωνσταντίνους, τους Βενιζέλους και τα άλλα πολιτικά τσόκαρα να  δένει χειροπόδαρα μια χώρα για γενιές ολόκληρες στο άρμα της πολιτικής, της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης…

Εφημερίδα Τοίχου: Για την αναζωογόνηση του αγροτικού συνδικαλισμού


Κατατέθηκε μήνυση από 126 πολίτες


Μήνυση κατατέθηκε τη Δευτέρα 18.7.2011 στην Εισαγγελία Αθηνών συλλογικά από 126 πολίτες και 150 μάρτυρες σε σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και των μεγάλων, μαζικών διαδηλώσεων τις 15,28,29/6/2011 στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους και περιοχές, για την χρήση απρόκλητης, δολοφονικής βίας και τη ρίψη χημικών, εκρηκτικών και λοιπών όπλων (πέτρες, ξύλα, μάρμαρα κ.α.) που συστηματικά, οργανωμένα και αδιάκοπα και χρησιμποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες, κορυφώνοντας σε ένταση και έκταση το πογκρόμ που πραγματοποιήθηκε την 29/6/2011.
Μηνύουμε : 1. α. Τον πολιτικό  προϊστάμενο της ΕΛ.ΑΣ., υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, β. τον υπουργό Υγείας  Ανδρέα Λοβέρδο, γ. κάθε υπεύθυνο εισαγγελικό λειτουργό και ιδίως τους εισαγγελείς που τελούσαν σε υπηρεσία ή βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, δ. τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Ελευθέριου Οικονόμου.

Nομοσχέδιο στις ΗΠΑ αποσκοπεί στη νομιμοποίηση του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου


Κατά παράβαση Δικαστικών Αποφάσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Ψηφισμάτων του ΟΗΕ

(Το κείμενο του νομοσχέδιου ΗR.2597)

Ενώ το -χρηματοδοτούμενο από Ελλάδα και Κύπρο- Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI) υποστηρίζει το Νομοσχέδιο Αρ. 2597, που παρουσίασαν οι ''φιλέλληνες'' βουλευτές Μπιλιράκης και Μαλόνι, πιο προσεκτική εξέταση του, αποκαλύπτει πως νομιμοποιεί τον "οργανισμό δίχως νομική οντότητα" της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" σαν "όργανο" της Τουρκίας, αντί να τον καταδικάζει ως ψευδοκράτος. Μάλιστα, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα παρουσίασαν ως ''επιτυχία'' το Νομοσχέδιο, φιλοξενώντας και ''βαρύγδουπες'' δηλώσεις του θεωρούμενου ως φιλέλληνα βουλευτή Γκας Μπιλιράκη.

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ H ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ

 
 
Του Δημήτρη Καπέλλα 
 
Ο παλαιός φίλος Δημήτρης Καπέλας  μου έστειλε το παρακάτω E-mail
 
Μετά το Μνημόνιο και τις επικυρωποιησεις του, και το Μεσοπρόθεσμο είναι πλέον Νόμος
του Κράτους, συντελώντας αποφασιστικά πλέον στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου. Ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα. Ψηφίστηκε παρά την αντίθετη θέληση του συνόλου του Ελληνικού λάου – παρά την μεγάλη αντίσταση των πολιτών, που είχε πάρει μια Δυναμική Κινηματική μορφή στις πλατείες και στους δρόμους, (ένα στοιχείο ελπίδας, υγείας, συνεπούς αντίδρασης της κοινωνίας) παρά όλες τις αντιδράσεις, οι (εκπρόσωποι) του έθνους το ψήφισαν, πηγαίνοντας για άλλη μια φορά κόντρα στη λαϊκή θέληση και βούληση του λαού, υπηρετώντας πιστά Τρόικα και Δανειστές.

"Γιατί ξεσηκώθηκαν στο Λονδίνο";


Νομίζω ότι ακόμα και η άρχουσα τάξη ξέρει πολύ τον λόγο - εδώ ένα απόσπασμα από "Τα Νέα":
Οι ταραχές σημειώθηκαν ενώ αυξάνεται η δυσφορία στη Βρετανία για τις μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τις αυξήσεις φόρων με στόχο να περιοριστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα
...
Πολιτικοί και η αστυνομία επέρριψαν την ευθύνη για τα επεισόδια σε κοινούς κακοποιούς, όμως κάτοικοι του Τότεναμ (Βόρειο Λονδίνο), όπου ξέσπασαν οι ταραχές, τις απέδωσαν σε τοπικές εντάσεις και στην οργή των κατοίκων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Είκοσι έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από τους οποίους οκτώ χρειάστηκε να νοσηλευθούν, όταν μια ειρηνική διαμαρτυρία για τον πιθανόν τυχαίο θάνατο ενός νεαρού στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης πήρε βίαιη τροπή.

Αστυνομικά… παράσιτα


Σαν να μην μας έφταναν τα… «σμήνη» των σούπερ κοριών και των άλλων τεχνολογικών αστυνομικών «παράσιτων» που δημιουργούν μικρά αλλά πολλα­πλά εξανθήματα στο σώμα της ελευ­θερίας και των ατομικών δικαιωμάτων, το υπουργείο (φευ) Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζεται να εντάξει και νέα σούπερ όπλα φακελώματος και παρα­κολούθησης στον ελώδη βάλτο που τα συντηρεί και τα «θρέφει».

Ο μεγάλος αδελφός που μας χτύπη­σε προ καιρού την πόρτα, βρίσκεται σε φάση… διαρκούς ηλεκτρονικής αναβάθμισης, καθώς εξελίσσει ολοένα πε­ρισσότερο τις «μηχανές αναζήτησης» κι εντοπισμού του πολίτη.

Η κρίση, τα αίτια και η προσπάθεια για την υπέρβασή της Γραφει ο Όθων Κουμαρέλλας*
 
Με το ξέσπασμα της κρίσης πολλοί ανυποψίαστοι μέχρι τότε άνθρωποι αναρωτήθηκαν για το τι έφταιξε και η χώρα βρέθηκε έρμαιο στις βουλήσεις των ξένων πιστωτών της με συνέπεια να χάσει ακόμα και ένα μεγάλο μέρος της Εθνικής της Ανεξαρτησίας.

Πολλοί προσπάθησαν να δώσουν ιστορικές, κοινωνιολογικές ακόμα και μεταφυσικές ερμηνείες στα πράγματα, άλλοι να επιρρίψουν τις ευθύνες στο σύνολο του κοινωνικού σώματος, ενώ τα κόμματα και μάλιστα αυτά της εξουσίας δεν έχασαν την ευκαιρία μιας νέας μεγάλης κοκορομαχίας για το ποιος ευθύνεται περισσότερο στην άσκηση των πολιτικών που δημιούργησαν τα αδιέξοδα.

Ακόμα και σήμερα που οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας στο σύνολο του κοινωνικού σώματος  είναι παραπάνω από εμφανείς και η αποτυχία των μέτρων επίσης, καθώς και η επέκταση της κρίσης βαθμιαία στο σύνολο της ευρωζώνης, πολλοί εξακολουθούν να ψάχνουν να βρουν τις αιτίες πολύ μακριά από εκεί που πραγματικά βρίσκονται.

i σφεντόνα στις 31 Αυγούστου θα κατεβάσει δια παντός τα διαδικτυακά της ρολά...


αποχαιρετιστήρια μηνύματα σφεντόνας...
 
 
ανοικτή επιστολή προς όλα τα blogs:
ΦΙΜΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΦΩΝΗΣ: http://isfentona.blogspot.com/
μετά από αλλεπάλληλα εξώδικα επειδή οι ρίψεις της σφεντόνας έτσουζαν τους δηθενάδες του συστήματος και του...

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ "ΠΛΗΒΕΙΩΝ" ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ!london_eksegersiΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓKΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ!
ΑΙΤΙΕΣ Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΦΟΡΜΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΑ 29ΧΡΟΝΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ!
Εξεγερσιακές διαδικασίες βιώνει η αγγλική πρωτεύουσα τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη δολοφονία εικοσιαννιάχρονου Βρετανού από αστυνομικά πυρά την Πέμπτη (4/8).
Η φτώχεια που μαστίζει τους κατοίκους του Βορείου Λονδίνου και τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε τις προάλλες ο Μαρκ Ντάγκαν, έκαναν την οργή των Βρετανών πολιτών να ξεχειλίσει, προκαλώντας σφοδρές μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων που έχουν γενικευτεί στο σύνολο της αγγλικής πρωτεύουσας.

Υποσχέσεις για... ιθαγενείς


Του Δημήτρη Καζάκη

Καθώς περνάνε οι ημέρες όλο και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Τα 109 δισ. ευρώ του νέου χρη­ματοδοτικού πακέτου, που υποσχέθη­κε η ευρωζώνη στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου δεν είναι παρά μια υπόσχεσηΜια υπόσχεση που δόθη­κε χωρίς αναλυτικές λεπτομέρειες, με μόνο έναν σκοπό: να διευκολύνει την υιοθέτηση της συμφωνίας εθελοντικής ανταλλαγής χρέους με τη συμμετοχή ιδιωτών (PSI) που μεθόδευσε το διε­θνές τραπεζικό λόμπι IIF.
Οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε. ξεκαθαρίζουν ότι τα 109 δισ. δεν πρόκειται να δοθούν όπως τα προη­γούμενα 110 δισ. ευρώ, αλλά με κύριο σκοπό την υποστήριξη της ανταλλαγής χρέους με τις τράπεζες. Προορίζονται, δηλαδή, κατά κύριο λόγονα χρηματο­δοτήσουν τις ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών, εγχώριων και ξένων, για όσο θα διαρκέσει η επιχείρησημετακύλι-σης χρέους.
Και δεν πρόκειται να προέλθουν από τα κράτη - μέλη, αλλά κυρίως ή απο­κλειστικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (ΕΤΧΣ). Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι το ΕΤΧΣ είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τη χρη­ματοδότηση της Ελλάδας από την ερ­χόμενη (6η) δόση της τρέχουσας Σύμ­βασης Δανειακής Διευκόλυνσης. Και μόνο το γεγονός αυτό σημαίνει πολλά για το δημοσιονομικό στρεσάρισμα, στο οποίο βρίσκεται η ευρωζώνη. Ήδη η Ιταλία και η Ισπανία έχουν εξαιρεθεί επίσημα από την καταβολή του υπόλοι­που αναλογούντος ποσού της τρέχου­σας Σύμβασης. Το ίδιο εξαιρούνται και από μελλοντικές καταβολές.

Παγκόσμια αγωνία για τα χρέη


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
 
Ο πανικός των τελευταίων ημερών στα χρηματιστήρια και τις αγορές χρέους δεν άργησε να μεταδοθεί και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Εν όψει του ανοίγματος των αγορών κυβερνήσεις, επικεφαλής κρατών, οικονομικοί και πολιτικοί συνασπισμοί τρέχουν κάτι να προλάβουν. Τι ακριβώς; Κατά κύριο λόγο τις συνέπειες από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ και την πανθομολογούμενη αφερεγγυότητα των «λύσεων» της ευρωζώνης.
Οι αναφορές (και οι φόβοι) των αναλυτών παγκοσμίως σε αναμενόμενη «αιματοχυσία» δεν μπορούν να μην ληφθούν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Ήδη:
● Τα αραβικά και το ισραηλινό χρηματιστήριο κατέρρευσαν υπό το βάρος της υποβάθμισης των ΗΠΑ από τη Standard and Poor’s.