#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Βαδίζουμε προς μια ήττα;


Πολλές οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο - αν και δε ξέρω πόση σημασία έχουν. Εδώ και καιρό, το παρατηρώ παντού:
Ο κόσμος το βλέπει ότι του επιτίθενται, αλλά λείπει η λεγόμενη "μεγάλη αφήγηση", μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη κοσμοθεωρία που θα μπορούσε να εξηγήσει το τι γίνεται, και να κινητοποιήσει τον κόσμο να δράσει αναλόγως.

Έτσι, αν δει κανείς τις συζητήσεις στις παρέας, ή στο ίντερνετ, ή οπουδήποτε αλλού τέλος πάντων, υπάρχει μια "χαοτική γκρίνια".

Οπότε τι θα γίνει από Σεπτέμβρη; 


Μπορεί άραγε ένας λαός με "θρυμματισμένη" αντίληψη, χωρίς οργάνωση και συγκρότηση να τα βάλει με το κράτος της άρχουσας τάξης; Μάλλον όχι.

Ο Ρότζερ Γουότερς καλεί σε μποϋκοτάζ του Ισραηλινού Απαρτχάιντ


Με αφορμή το νόμο που ψηφίστηκε στις  11 Ιουλίου από την Κνεσέτ (  Ισραηλινό κοινοβούλιο) το πρώην μέλoς των Pink Floyd  Roger Waters, μιλάει για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και καλεί τον κόσμο να περιφρονίσει τη νέα ισραηλινή νομοθεσία κατά του μποϋκοτάζ  με το να ενταχθεί στην παγκόσμια εκστρατεία BDS (Εμπορικός αποκλεισμός, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ).

Πορεία διαμαρτυρίας 300 χλμ στην Κύπρο... 
Πορεία 300 χλμ. που θα περάσει σχεδόν από όλες της ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς και στη μνήμη των 13 θυμάτων. 
 
Η πορεία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο της Πάφου στις 11 Αυγούστου, μέρα συμπλήρωσης ενός μήνα από την τραγωδία, και θα...

Πόσο “Αριστερός” είσαι (ρε) ;


Σφυροδρέπανο
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το εξής φαινόμενο στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και εν γένει στην κοινωνία:

Πάλαι ποτέ “Αριστεροί”,  έχουν μετατραπεί σε ρεφορμιστές ολκής-στην καλύτερη- και νεοφιλελεύθεροι του κερατά (sic) -στη χειρότερη.

Η λίστα των ονομάτων είναι μεγάλη και ενίοτε σοκαριστική.

Χρήστος Παπουτσής (σκατούλες στα μούτρα του), Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Λαλιώτης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πέτρος Ευθυμίου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Όλγα Τρέμη, Παύλος Τσίμας, Δήμος Βερύκιος, Πάσχος Μανδραβέλης (εδώ γελάμε), Γιώργος Κύρτσος (εδώ κλαίμε).

Ο Κίνδυνος Προ των Πυλών


http://cyprusindymedia.blogspot.com/

του Σενέρ Λεβέντ / Şener Levent, avrupa@kktc.net

Σπέρνουν νοοθύελλα οι καταπληκτικές δηλώσεις του ΤουρκοΚύπριου αντιστασιακού αγωνιστή και σοσιαλιστή Σενέρ Λεβέντ / Şener Levent, δημοσιογράφου και συντάκτη της εφημερίδας Αφρίκα (πρώην Αβρούπα / Ευρώπη). Όπως και αν τις μελετήσει κάποιος, όπως και αν τις αξιολογήσει, ακόμα και μόνο το ένα δέκατο της σημασίας των να καταχωρήσει ανατρέπουν κάθε σχήμα, πρόσχημα, ιδεολόγημα, δόγμα και πρόφαση που διέπει την στάση και συμμετοχή της Κυβέρνησης στις συνομιλίες όπου προσυπογράφεται συνειδητά η καταστροφή μας.

Ο Σενέρ μας το λέει ξεκάθαρα: ο κίνδυνος βρίσκεται προ των πυλών, σταματείστε τη συμμετοχή στις συνομιλίες.

Διαβάστε το άρθρο του. Το αναδημοσιεύουμε εδώ σε δύο μέρη, Α και Β, όπου ο συγγραφέας ψηλαφεί τον αληθινό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε. Ο κίνδυνος δεν αναφέρεται στην πιθανότητα να μην απελευθερωθούμε - αλλά στο να μην επιβιώσουμε!

Ακολουθούν μερικά σχόλια και ενημέρωση από την Ομάδα Σύνταξης:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/
* * *


Ο Φωτιάδης και ο Κίνδυνος που Βρίσκεται Προ των Πυλών
του Σενέρ Λεβέντ / Şener Levent

Α.
H ελληνοκυπριακή ηγεσία σίγουρα ακόμα δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Όπως και οι κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Τσεχοσλοβακίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και άλλων χωρών δεν είχαν αντιληφθεί τι σήμαινε η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία στη Γερμανία. Κάποιοι θα νομίσουν ότι υπερβάλλω πάλι επειδή έφερα ως παράδειγμα τον Χίτλερ. Ας νομίσουν, δεν πειράζει. Δεν με νοιάζει. Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μην βλέπει τις αλλαγές στην Τουρκία και το τι συνέπειες μπορούν να έχουν.

Η ηγεμονία των ΗΠΑ "τρίζει"


Πάει και αυτό...

Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε την Αμερική, για πρώτη φορά στην ιστορία της (μάλιστα το επιχείρημα της S&P είναι ότι...οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είχαν πάρει ακόμα περισσότερα μέτρα λιτότητας, γι' αυτό και τώρα τις υποβαθμίζει!):


Υποβάθμιση των ΗΠΑ από Standard & Poors


Νομίζω πάντως πως επιβεβαιώνεται η άποψη μας ότι μετά την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ, όλος ο κόσμος πλέον είδε πολύ πιο ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ έχουν σκοπό να σταματήσουν να τυπώνουν δολάρια. Ήταν δηλαδή μια σημαντική στιγμή που ΚΛΟΝΙΣΕ την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, κανείς δε θέλει τα αμερικανικά ομόλογα/δολάρια, ή τουλάχιστον δεν τα θέλουν τόσο όσο πριν, διότι πλέον αντιλαμβάνονται ότι οι ΗΠΑ έχουν σκοπό να πληθωρίσουν το νόμισμα "μέχρι τέλους".

του Τάκη Φωτόπουλου

 
του Τάκη Φωτόπουλου 
 
 
Στο προηγούμενο άρθρο έγραφα για το δίλημμα που αντιμετωπίζαμε μεταξύ μιας ελεγχόμενης από τις ελίτ χρεοκοπίας και μιας εναλλακτικής «λαϊκής χρεοκοπίας» που θα οδηγούσε «στην άμεση απόσυρση όλων των ληστρικών μέτρων που μας επέβαλαν οι ελίτ από την άνοιξη του 2010 και μετά, καθώς και στην ακύρωση του ξεπουλήματος του κοινωνικού πλούτου». Στις δυο εβδομάδες που πέρασαν από τότε, οι ξένες και ντόπιες ελίτ, σε αγαστή σύμπνοια και με πανηγυρισμούς από την αδίστακτη Χούντα των δωσίλογων, για την επ’ αόριστο (στην ουσία) παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους «εταίρους» μας στην ΕΕ, προχώρησε σε μια ελεγχόμενη χρεοκοπία, πολύ χειρότερη μάλιστα από αυτή που προβλεπόταν. Έτσι,
  • Όσον αφορά στα επιτόκια, είχε υπολογιστεί από διεθνείς ειδικούς,[1] ότι ακόμη και μια σημαντική επιμήκυνση της αποπληρωμής, εάν δεν συνοδευόταν από επιτόκια εφάμιλλα αυτών που πληρώνουν οι χώρες του Βορρά (3,5%), το Χρέος δεν θα γινόταν βιώσιμο. Όμως, η συμφωνία των Βρυξελλών προβλέπει παρόμοια επιτόκια μόνο για τα δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης (EFSF), ενώ για τα νέα «επιμηκυμένα» (ή ακόμη και «κουρεμένα») ομόλογα, με τα οποία θα ανταλλάσσουν οι ιδιωτικοί ομολογιούχοι τα παλιά ομόλογα τους, θα πληρώνουμε όχι μόνο ληστρικά επιτόκια (4,5% μέχρι 6,4%) αλλά και εγγυημένα με μηδέν πιστωτικό κίνδυνο!
  • Όσον αφορά στο «κούρεμα», οι διεθνείς ειδικοί[2] τόνιζαν ότι μόνο ένα δραστικό κούρεμα της τάξης τoυ 50%-70% τoυ συνολικού Χρέους θα μπορούσε να το κάνει βιώσιμο. Όμως, οι ληστές «εταίροι» μας στην ΕΕ μεγαλόψυχα μας ενέκριναν κούρεμα 21% !
     

Φάρμακα καθημερινής υγείας δεν θα καλύπτονται απ' τα Ταμεία-ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


Της ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ
 
Λίστες που δεν είναι ωφελείας των ασθενών αλλά είναι λίστες επωφελείας συγκεκριμένων φαρμακοβιομηχανιών(πρόεδρος ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ)

ΦΤΗΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΣΙΡΟΠΙΑ, ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ • ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Φάρμακα καθημερινής υγείας δεν θα καλύπτονται απ' τα Ταμεία

Φάρμακα για ενήλικες και παιδιά, λαϊκά, φτηνά, καθημερινά, μπαίνουν στη μαύρη -«αρνητική», κατά το υπουργείο Υγείας- λίστα. Αναλγητικά, αντιπυρετικά, αλοιφές, κολλύρια, φάρμακα για την ακμή, σιρόπια για τον βήχα βγαίνουν εκτός συνταγογράφησης και σταματούν να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κυβερνητικός τυφώνας εν εξελίξει

thumb
Από το Μαρικάκι


Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι ο τυφώνας Κατρίνα! Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών έχουν σημάνει συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο για το τρέχον δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου κατά το οποίο θα δρομολογηθεί το τελικό στάδιο κατεδάφισης της χώρας: οι αποκρατικοποιήσεις, το γενικότερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το οριστικό γκρέμισμα της υγείας και της παιδείας, αναμένεται να εισπαραχθεί η νέα σοδειά εσόδων από φόρους κι εισφορές, καθώς και το αποτέλεσμα των νέων μέτρων, θα κορυφωθεί η επίθεση στο Δημόσιο.
Όσο η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθαίνει και το χάος στις διεθνείς αγορές επεκτείνεται τόσο οι κινέζοι της Ευρώπης, δηλαδή εμείς, θα φορτωνόμαστε νέα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι δανειστές, οι οποίοι μοιραία θα στρέψουν τη δανειοδότηση αλλού και δεν θα συζητούν ούτε για τα προσχήματα, όπως τώρα, τη χορήγηση δήθεν ρευστού στις τράπεζες για την εκκίνηση της ανάπτυξης.

ΗΠΑ: Το πρόσωπο της φτώχειας είναι παιδικό


Τα παιδιά είναι τα πραγματικά θύματα, οι «παράπλευρες» απώλειες, του πολέμου που έχει κηρύξει το κεφάλαιο στους εργαζόμενους, στις ΗΠΑ. Στη Βοστόνη, σε μια, υποτίθεται, από τις ευημερούσες πολιτείες, όπου επισήμως η ανεργία εμφανίζεται να είναι στο 7,6% (μικρότερη από το γενικό μέσο όρο που έχει ξεπεράσει το 9%), και η ανάπτυξη της πολιτείας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο έφτασε το 4,8%, το ποσοστό του υποσιτισμού των παιδιών και ειδικά των βρεφών συναγωνίζεται επάξια τα ανάλογα ποσοστά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (05/08) ο πλανήτης βρίσκεται εν μέσω Χρηματιστηριακού κραχ και η ευρωζώνη εμφανίζει εικόνα διάλυσης, με τα spreads σε Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο και Γαλλία να πετάνε σε ουράνια ύψη!
Οι αποφάσεις της Έκτακτης Συνόδου της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου όχι μόνο δεν έδωσαν καμία θετική απάντηση αλλά έφεραν πιο κοντά την καταστροφή στην Ελλάδα και κυρίως την αποσύνθεση στην Ευρώπη.
Σήμερα επιβεβαιώνονται δύο αλήθειες και διαψεύδονται παταγωδώς δύο μύθοι:

6 Αυγούστου 1945... Χιροσίμα...


 

Τι είναι δίκαιο και τι άδικο;Ορισμένοι ρωτούν, μα είναι σωστό και δίκαιο να μην πληρώσουμε τα δανεικά της χώρας; Δεν είναι παραβίαση των έννομων συμβατικών υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους απέναντι σ’ εκείνους που το έχουν δανείσει; Δεν αποτελεί παραβίαση της έννοιας του κράτους δικαίου;
Καταρχάς σχετικά με την έννοια του δικαίου. Ο Αριστοτέλης έλεγε στα Πολιτικά (Βιβλίο Γ, 9,10-13) ότι «ίσον το δίκαιον είναι, και έστιν, αλλ’ ου πάσιν αλλά τοις ίσοις· και το άνισον δοκεί δίκαιον είναι, και γαρ έστιν, αλλ’ ου πάσιν αλλά τοις ανίσοις». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισοτιμία, ούτε ισότιμη σύμβαση, ανάμεσα σε άνισα μέρη. Ισότιμη σύμβαση υπάρχει μόνο απέναντι σε πραγματικά ίσους. Όπως εύστοχα σχολίαζε ο φημισμένος Γερμανός

Καζάκης Μυτιλήνη 13/7/11
Φοβούνται φθινόπωρο διαμαρτυριών και «εκσυγχρονίζουν» την καταστολή με νομοσχέδιο για διαδηλώσεις


diakyvernisi.blogspot.com
Με το βλέμμα στις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου ετοιμάζεται η κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους διαδηλωτές, λαμβάνοντας νέα μέτρα για τις συγκεντρώσεις και τις κάμερες στους δρόμους.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της βίας, είπε ότι «θα καταργηθεί το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρύθμισε το ατομικό δικαίωμα των δημόσιων συγκεντρώσεων».

Βγάλτου την κουκούλα & κέρδισε πλούσια δώρα


Έτοιμη η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την άρση της… κουκουλοφορίας στο Ίντερνετ. Ο δρόμος προς την Κίνα άνοιξε.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σ.σ. αυτόν τον Τζορτζ Όργουελ δεν θα τον πετύχω κάπου; θα τον πετύχω…) αναφέρονται τα ονόματα των μελών της επιτροπής “για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων“. Ή με άλλα λόγια, της επιτροπής για την αναζήτηση “κουκουλοφόρων” στην μπλογκόσφαιρα, όπως γλαφυρά χαρακτήρισε κάποιους μπλόγκερς ο γραφικότατος υπουργός δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Έκθεση - βόμβα του ΟΟΣΑ για το χρέος


thumb
Το ένα μετά το άλλο ξεπηδούν τα μαργαριτάριατης νέας δα­νειακής συμφωνίας που ετοι­μάζεται με χαρά να υπογράψει η κυ­βέρνηση, η οποία κρύβει επιμελώς τις οδυνηρές παραχωρήσεις που έχει κάνει. Το αποτέλεσμα του νέου δα­νείου θα είναι ηπλήρης κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, η δημιουργία νέων μονοπωλίων και η ανάθεση της διαχείρισης της εξου­σίας - της πολιτικής και οικονομικής σκηνής - στις ομάδες επιχειρηματι­ών, τζακιών και συμφερόντων που θα αναδυθούν την επόμενη περίοδο.
Και μπορεί να μην υπάρχει πλέ­ον εθνική κυριαρχία, διότι οι δανει­στές μας θα διαχειρίζονται τα πά­ντα, όμως το περιβάλλον Παπανδρέ­ου ελπίζει ότι οι νέες συνθήκες θα το κρατήσουν στην εξουσία για πολύ καιρό, καθώς θα εξυπηρετεί πλήρως όλο αυτό το σύστημα.

Έρχεται η υπερκυβέρνηση
 Οι ξένοι αποκτούν για μία ακόμα φορά στην ιστορία μας την διακυβέρνησης της χώρας. Η κυβέρνηση αδυνατώντας να συγκρουστεί με την πραγματικότητα και με τις ανάγκες, παραδίδει τον έλεγχο και την υλοποίηση των νέων όρων στην τρόικα, στις Βρυξέλλες στο ΔΝΤ και τελικώς στο κλαμπ των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών του πλανήτη. Η νέα αυτή πραγματικότητα έχει προετοιμαστεί και προαναγγελθεί, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της κακής οικονομικής κατάστασης.Tον πρώτο λόγο σ αυτή την πολυεθνική υπερκυβέρνηση έχουν οι Γερμανοί, εκπροσωπούμενοι από τον Χορστ Ράιχενμπαχ (που στα ελληνικά σημαίνει πλούσιο ρυάκι). Για ποιόν θα είναι πλούσιο το ρυάκι δεν χρειάζεται να στοιχηματίσουμε.  

Ο παππούς μας ο λαθρομετανάστης


Από την "Ελευθεροτυπία"

Ο απαξιωτικός όρος «λαθρομετανάστης», που εξομοιώνει τον ανθρώπινο πόνο με τα εμπορεύματα, επινοήθηκε για να χαρακτηρίσει τους Ελληνες που έφευγαν χωρίς χαρτιά, συχνά και χωρίς εισιτήριο, στην Αμερική, στις αρχές του 20ού αιώνα
Παρά τις διαμαρτυρίες των αντιρατσιστικών οργανώσεων, παρά την έκκληση ακόμα και του επικεφαλής του γραφείου της Υπάτης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργου Τσαρμπόπουλου («ο απαξιωτικός όρος λαθρομετανάστες, που εξομοιώνει τον ανθρώπινο πόνο με εμπορεύματα, πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί από το λεξιλόγιο», «Αυγή», 21/6/2009), τα μέσα ενημέρωσης και τα περισσότερα πολιτικά κόμματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστες» για να περιγράψουν τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες που καταφεύγουν στη χώρα μας.

Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο


Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης.
 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε…

Ρέστα...Τα βλέπω.Ετσι ακριβώς....Απλά....Αλήτικα.
Οι άνθρωποι τζογάρουν τα ρέστα τους.

Να κρατήσουν τις καρέκλες τους
.
Να προστατέψουν τον κώλο τους
.
Να τα κονομήσουν
.
Να εξυπηρετήσουν τους κολλητούς τους.

Να μας τα πάρουν ΟΛΑ.

Μέσα σε 15 μήνες άνοιξαν όλα τα μέτωπα, δικαιώνοντας την πρό-
στυχη επιλογή τους..."η κρίση είναι ευκαιρία!!".
Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Εργασιακά, Ασφαλιστικό,
Κρατική Βία και Καταστολή.
ΟΛΑ στο βρωμο-τζόγο τους.

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!.... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΣΥΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ 500 ΧΛΜ. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΗΛΠΙΖΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΠΕΛΕΚΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΪΚΑ, Δ.Ν.Τ, ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!....

ΑΝ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ


Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Βουλευτές
Πολλά ακούμε για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τις αδυναμίες του. Διαβάστε ένα πραγματικό παράδειγμα του πως φοροδιαφεύγουν «αξιοπρεπείς» επιχειρηματίες. Την συγκεκριμένη περίπτωση την γνωρίζει ήδη ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός χωρίς να γνωρίζω να σας πω τα αποτελέσματα.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Μέλος εφοπλιστικής οικογένειας που απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους. Απολαμβάνει ειδικές φοροαπαλλαγές αφού ορισμένα από τα πλοία της οικογένειας έχουν την ελληνική σημαία. Η κοινωνική δράση της οικογένειας της προσφέρει την ανάλογη προβολή στα ΜΜΕ. Στις εταιρείες που φοροδιαφεύγουν συμμετέχουν αρκετά μέλη της...