#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Αυγουστιάτικο ρουσφετάκι στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!


Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, που έφερε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος έσπευσε χθες στη Βουλή να δώσει νομική κάλυψη στις ενέργειες που ο ίδιος έκανε για τη στήριξη της.....
 Proton Bank, με τη σύμφωνη γνώμη της Τραπέζης της Ελλάδος, καθ' υπέρβασιν του κανονισμού του Γενικού Λογιστηρίου, και αναδρομικά, παρά τη ριζική διαφωνία του διευθυντή τής Δ49 υπηρεσίας και του αρμόδιου εισηγητή. 
Ετσι, μία ημέρα πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που γίνεται αύριο, ο υπουργός κατέθεσε προσθήκη με αναδρομική ισχύ, από το 1997 (!), βάσει της οποίας προβλέπεται πως:

Η κοινωνική ευαισθησία ΓΑΠ- ΔΝΤ- ΟΟΣΑ


Ο πρωθυπουργός αναφέρεται συχνά τελευταία σε ένα «νέο μοντέλο ανάπτυξης», που θα αντικαταστήσει το υπάρχον το ονομαζόμενο της μεταπολίτευσης.
Φυσικά δεν προσδιορίζει συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά του νέου «μοντέλου» και επαναλαμβάνει τα γνωστά περί πράσινης ανάπτυξης και λοιπές ιστορίες για αγρίους.
 
Επί του παρόντος, το μόνο μοντέλο που εφαρμόζεται στη χώρα είναι αυτό του ΔΝΤ που υλοποιεί χειροκροτούμενη από τους απανταχού νεοφιλελεύθερους η κυβέρνηση.

«Πράσινες προσλήψεις» με καμουφλάζ ΜΚΟ

Σάλος έχει προκληθεί στην ελληνική κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες, καθώς η κυβέρνηση κατηγορείται για ρουσφετολογικές προσλήψεις με την «επαναφορά των stage» ως προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), θέμα για το οποίο είχαν γράψει έγκαιρα τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 91, στις 14 Ιουλίου 2011.
Επίσης δημοσιεύματα καταγγέλλουν την υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου για «πράσινες προσλήψεις», με όχημα το τεστ δεξιοτήτων, στον υπό κατάργηση φορέα «Ινστιτούτο Νεολαίας».

Επιστροφή στο Μεσαίωνα


Ύστερα από το φράχτη, η τάφρος. Το υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με αποκάλυψη του «Βήματος», κατασκευάζει μια «αντιαρματική τάφρο» κατά μήκος του ποταμού Έβρου μήκους 120 χιλιομέτρων, πλάτους 30 και βάθους 7 μέτρων. Το έργο, προσθέτει το ρεπορτάζ, δεν θωρακίζει μόνο τη χώρα από τυχόν προέλαση εχθρικών στρατευμάτων, αλλά και από «λαθρομεταναστευτικές ροές», οι οποίες έχουν ήδη μηδενιστεί στην περιοχή – γεγονός «που θα μπορούσε να αποτελεί και αυτοτελή λόγο για την κατασκευή του».

Άρση της ασυλίας του Χριστόφια ζητούν Κύπριοι πολίτεςΤην άρση της ασυλίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, προκειμένου να διωχθεί ποινικά για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, ζητάνε πολίτες με επιστολή τους προς το γενικό εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη.

Την επιστολή υπογράφουν 5.000 άτομα οι οποίοι μεταξύ άλλων καταγγέλλουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για διάπραξη του αδικήματος της ανθρωποκτονίας και ζητούν από τον γενικό εισαγγελέα να προχωρήσει στην λήψη των απαραίτητων μέτρων, με βάση το κυπριακό Σύνταγμα, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη.

http://www.enet.gr

Βαθαίνει η κρίση του καπιταλισμού


Η κρίση εξαπλώνεται λέει ο Μπαρόζο και ζητά ανασχεδιασμό των μηχανισμών διάσωσης με επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι αναταραχές στις αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων αντανακλούν «την χωρίς πειθαρχία επικοινωνιακή διαχείριση, την πολυπλοκότητα και τις ατέλειες του πακέτου της 21ης Ιουλίου» προσθέτοντας ότι «διαχειριζόμαστε μια κρίση που δεν επηρεάζει μόνο την περιφέρεια της ευρωζώνης».
Είναι φανερό πλέον ότι επηρεάζεται και η καρδιά του καπιταλισμού όπως έδειξε και η υπερχρέωση του δημοσίου των ΗΠΑ.
Χθες, πριν ένα μήνα, πριν ένα χρόνο και πριν δυο χρόνια ακριβώς τα ίδια έλεγαν σαν να επρόκειτο για κάτι καινούριο. Και με βάση αυτό έπαιρναν νέα μέτρα, το ένα πίσω από το άλλο σε βάρος των λαών, υποσχόμενοι ότι με αυτά τα μέτρα θα ξεπεραστεί η κρίση!  
Φυσικά επρόκειτο για απάτη.
Γνωρίζουν ότι η κρίση του καπιταλισμού είναι πολύ βαθιά για να ξεπεραστεί με κάποια αντιλαϊκά μέτρα. 

Θέατρο του παραλόγου


Η κε του μπλοκ δεν πήγε πολλές φορές στις πλατείες, αλλά είχε ανταποκριτές. Τις πρώτες μέρες στο λευκό πύργο, μια ερασιτεχνική ομάδα μουλάδων ανέβασε μια θεατρική παράσταση με βαθιά νοήματα κι αγαπημένα κλισέ: αμερικάνους, καπιταλιστές, προλετάριους, απεργιακή συνέλευση, εργατική αριστοκρατία. Και μια κνίτισσα να μετρά το πλήθος και να αποχωρεί καταγγέλλοντας.
Ένας, δυο, τρεις... εκατό. Α-α! Εκφυλισμός, εκφυλισμός.
Ο σοσιαλιστικός σουρεαλισμός στα καλύτερά του.

Αλλά τα πιο ωραία σουρεάλ δεν τα είχαμε δει ακόμα. Κι η πραγματική ζωή ξεπερνά τη φαντασία του συντρόφου και γίνεται φαντασία στην εξουσία και μάης του παρισιού, ή της πλατείας συντάγματος.

Μεταλλωρύχοι σε απεργία πείνας

Στην ένατη απεργία πείνας βρίσκονται δεκαέξι μεταλλωρύχοι, μέσα σε σήραγγα με οξυγόνο μέσω ειδικού αγωγού, σε ορυχείο χρωμίου της Αλβανίας.
Συνεχίζουν για ένατη μέρα την απεργία πείνας οι δεκαέξι μεταλλωρύχοι, απαιτώντας βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αύξηση των μισθών τους κατά 40%, αλλά και μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης. Συγχρόνως, στην επιφάνεια του ορυχείου βρίσκονται 600 μεταλλωρύχοι που τους συμπαραστέκονται αλλά από χτες διέκοψαν κάθε επικοινωνία με την επιφάνεια, ως ένδειξη ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρις εσχάτων την απεργία πείνας, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Αν είχαμε δημοκρατία και η εξεταστική για τα υποβρύχια ήταν από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές, τώρα όσοι τα πήραν, οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες θα τους είχαν βρει και θα τους είχαν στείλει στη φυλακή.


Καμμιά ποινική ευθύνη σε υπουργούς δεν βρήκε η επιτροπή της βουλής για τα υποβρύχια που γέρνουν. Μη γελάτε!
Αν είχαμε δημοκρατία τέτοιες εξεταστικές επιτροπές ΔΕΝ θα απαρτίζονταν από επαγγελματίες βουλευτές.
Αν είχαμε δημοκρατία τέτοιες εξεταστικές επιτροπές θα απαρτίζονταν από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες.
Μια εξεταστική επιτροπή από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες θα εύρισκε (σε δυο βδομάδες) ποιοι πήραν τα φράγκα από τα υποβρύχια που γέρνουν.
Διότι δεν μπορεί να γέρνουν τα υποβρύχια και να πέφτουν τα ελικόπτερα και κάποιοι να ΜΗΝ πήραν φράγκα. Στη χώρα του γρηγορόσημου τέτοια θαύματα ΔΕΝ γίνονται.