#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους


Οι δέκα στρατηγικές
χειραγώγησης των μαζών από το σύστημα εξουσίας της κυρίαρχης τάξης

Noam Chomsky 
 
1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής, που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές, μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

Φούμα φούμα στα βοτσαλάκια, το Γιώργο έβλεπα με ευρουλάκια

Μικρός Οδυσσέας

Η κορωνίδα των μέτρων: αποποινικοποίηση της μαύρης τώρα! 
Λύσαμε όλα μας τα προβλήματα πλέον. 
Θα αγοράσουμε ταξί ή φορτηγό, τώρα με την απελευθέρωση, θα  ανάβουμε και δέκα …γάρα για να δοξάσουμε τους πολυχρονεμένους μας αφέντες.
Μπάφο-μπάφο τον καημό θα μετράνε οι Νεοέλληνες.
 Γιατί το ερώτημα είναι πόσο είναι το μέτρο της προσωπικής χρήσης.
Άλλοι κάνουν 2 τσιγάρα (περιπτέρου), άλλοι θέλουν τέσσερα πακέτα ημερησίως.
Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός από την ανακοίνωση των μέτρων – που αποτελούν το μεγάλο βήμα προς την προοδευτικοποίηση της συντηρητικής και καθυστερημένης ελληνικής κοινωνίας- που προς τιμήν των πρωτεργατών του κινήματος “δεν σβήνω τον μπάφο” παραφράζουμε το γνωστό λαϊκό άσμα:

Παράγκες...  Παράγκες υπάρχουν παντού στην Ελλάδα .
Στην οικονομία και τους Θεσμούς.
Στην κοινωνία και την Πoλητική.
Οι στόχοι, τα μέσα, η σύνθεση και οι συμμαχίες 
καθορίζονται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.
Υπάρχουν,όμως, κάποιες που είναι σταθερές στο Χρόνο:
1) Η Μόνιμη ή Συμπληρωματική...που χτίστηκε πριν 37 χρόνιαανάμεσα σε Πασοκ και Ν.Δ.
2) Η...Ιερή παράγκα...που χτίστηκε από Πασοκ, Mega και ΔΟΛ.
3) Η Κονομημένη, ανάμεσα σε Πασοκ, Ν.Δ., Siemens, Κόκκαλη
και άλλους εθνικούς εργολάβους.

ΠΑΝΑΡΙΤΗ: ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΦΟΥΤΖΙΜΟΡΙ στην ΕΛΛΑΔΑΠαπανδρέου: Από τους Μάνο - Ανδριανόπουλο στην Έλενα Παναρίτη


Ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Στις εκλογές του 2000 εξέπληξε τους πάντες κατεβάζοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τους ακραίους νεοφιλελεύθερους Στ. Μάνο και Α. Ανδριανόπουλο. Τότε κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Ούτε οι λαϊκιστές, ούτε οι συνδικαλιστές. Μόνο κάποιες γκρίνιες σε ελεγχόμενες παρέες.
Αυτή τη φορά ο Γ. Παπανδρέου έστρεψε την προσοχή του από τους εγχώριους φωστήρες σε εισαγόμενους. Επέλεξε την κ. Έλενα Παναρίτη, ως δεύτερη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ενώ διαχεόμενες φήμες τη φέρνουν να καταλαμβάνει και υπουργείο. Η υποδοχή που της έγινε από εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν ενθουσιώδης. Όπως σε όλους τους διαπρεπείς Έλληνες και Ελληνίδες της διασποράς. Από τον αρχηγό της CIA Tenet, έως τον ναύαρχο του ΝΑΤΟ Stavridis.

Κανένας στρατός δεν είναι ισχυρότερους από τους λαούς. Απλά οι λαοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, και γι' αυτό υποφέρουν

Φοβερό το καρτούν, με ένα διαχρονικό μήνυμα (για όσους δε ξέρουν αγγλικά, λέει "τίποτα δεν είναι καλύτερο από λίγο πλιάτσικο για να κρατάμε τους 'χωρικούς' υπό έλεγχο").

Ο Μακιαβέλι έλεγε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα ανεχτεί λίγο-πολύ τα πάντα, αν δε θίγεται η περιουσία και η αξιοπρέπεια τους
("When neither their property nor honour is touched, the majority of men live content").

Μόνο που σήμερα το πλιάτσικο της άρχουσας τάξης εις βάρος των λαών θίγει ΚΑΙ την περιουσία ΚΑΙ την αξιοπρέπεια τους.
Ως εκ τούτου, οδηγούμαστε ξεκάθαρα σε σύγκρουση (και αυτό το ξέρει βέβαια και η άρχουσα τάξη, εξ ου και ο καταιγισμός μέτρων καταστολής, λογοκρισίας, κτλ).

Τα «πλεονεκτήματα» της ένταξης σε ΕΟΚ/ΕΕ: Από το μύθο στη διάψευση


Του Γιώργου Κρεασίδη

Ανάμεσα στους μύθους  που καταρρέουν στις μέρες μας είναι κι αυτοί που αφορούν το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη από την εποχή που ονομαζόταν ΕΟΚ ακούγαμε συχνά ότι η ένταξη θα κάνει  την Ελλάδα παντοδύναμη οικονομικά και πολιτικά σαν κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης.
Τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα, αφορούσαν πολλούς τομείς.
Οι υπερασπιστές της ένταξης, μιλούσαν για την «τεράστια αγορά των 300 εκατομμυρίων καταναλωτών», που δήθεν θα γίνονταν πελάτες της ελληνικής αγροτικής και βιομηχανικής  παραγωγής.
Η  ΕΕ θα μετατρεπόταν σε  εγγυητή της δημοκρατίας που θα απάλλασσε την ελληνική πολιτική ζωή από το φόβο των τανκς. Λίγα χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας, ένα τέτοιο επιχείρημα είχε ξεχωριστή σημασία.

Τι του λείπει του ψωριάρη, «φούντα» ...χωρίς το μαργαριτάρι

thumb
Από το Μαρικάκι

Εντος πωλουνται παραισθησεις...

Κι ενώ μαδάμε τη μαργαρίτα της κατάρρευσης «μας πτωχεύουν – δε μας πτωχεύουν» μέσα στον γενικό χαμό αποποινικοποιείται και η χρήση ναρκωτικών και η καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Τι του λείπει του ψωριάρη, «φούντα» ... χωρίς το μαργαριτάρι ( το ‘φαγαν οι περικοπές).
Η είδηση προκαλεί τουλάχιστον αμηχανία. Γιατί να δεχτούμε ότι υπάρχει ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών στις οποίες στοιβάζονται κατεστραμμένα πιτσιρίκια και νέοι που πιάστηκαν με μικροποσότητες, εκεί που αυτό που χρειάζονται είναι...

Αλλαγή στο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ!!!
Αλλαγή στο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ!!!
Όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον ιστορικό πράσινο ήλιο από το λογότυπο του. Οι νέες πρακτικές και πολιτικές του κόμματος οδηγούν τους επικοινωνιολόγους, που έχουν εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους, στην αλλαγή του. Μάλιστα τα πρώτα προσχέδια, που παραπέμπουν στην πράσινη ανάπτυξη είναι έτοιμα και βρίσκονται στα χέρια του Πρωθυπουργού. 


ΠΑΣΟΚο-τροϊκανή βαρβαρότητα


Του Κώστα Γεώρμα

Οι εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής προστασίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Ασφαλώς, στον βαθμό που η κοινωνική προστασία αποτελεί ιστορικά στοιχείο ενός εθνικού σχεδιασμού, δεν θα ανέμενε κανείς από μία κυβέρνηση, η οποία διαθέτει την πρωτοτυπία να υπακούει σε τέσσερα αφεντικά (Αμερικάνοι, Ε.Ε., Ισραήλ, Τουρκία), να προχωρήσει σε ενέργειες για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως η ανεργία, η διεύρυνση της φτώχειας και ό,τι αυτή συνεπάγεται.


Στα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερα ανησυχητικές ενδείξεις. Η ένδειξη ότι η φτώχεια θα χτυπήσει σε μεγάλο βαθμό τους εργαζόμενους σχετίζεται με δύο παραμέτρους. Κατ’ αρχάς, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ιδιαίτερα από την τελευταία τριμηνιαία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, από την ανεργία πλήττονται κατά κύριο λόγο άνδρες στην παραγωγική ηλικία, αλλά και νέοι.

«Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία» η άρση ανωνυμίας των blog


Σε κατάφωρη αντίθεση με την 
ευρωπαϊκή νομολογία η άρση ανωνυμίας των blog

«Τάξη» στο διαδίκτυο θέλει να βάλει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας…ΧΑΧΑΧΑ... Δήλωσε σήμερα:

«Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι – δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…».

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: 

ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΗ “ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ” ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!Η “ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ” (ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ), Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Η ΜΟΝΗ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Πάνω από τη δημόσια ζωή και τη χώρα υπάρχει ένα φρικτό φάντασμα, το οποίο ξορκίζουν οι πάντες, από τη δεξιά ως την Αριστερά: Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (Να διευκρινίσουμε ότι “στάση πληρωμών”, “αθέτησηπληρωμών”, “διακοπή αποπληρωμής χρέους”, “πτώχευση”, “χρεοκοπία” είναι διαφορετικές λεκτικές μορφές έκφρασης της ίδιας κατάστασης, όπου ένα κράτος σταματά να αποπληρώνει τα χρέη του)!
Ο πρωθυπουργός της νεοαποικιακής παράδοσης της χώρας, Γ.Παπανδρέου, για άλλη μια φορά δικαιολόγησε τις απαράδεκτες καιαδιέξοδες αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία!

Περί εθνικής κυριαρχίας...


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
  
Από την εποχή της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό «στήριξης» της Ε.Ε. και του ΔΝΤ έχει αρχίσει στην Ελλάδα μια μεγάλη συζήτηση περί «εθνικής κυριαρχίας». Όπως όλες οι σημαντικές συζητήσεις, όμως, σ’ αυτή τη χώρα, έτσι και τούτη γίνεται με όρους υπαίθριου σφαγείου: αστοιχείωτοι και φανατικοί κάθε απόχρωσης ερίζουν χωρίς καν να αντιλαμβάνονται για ποιο πράγμα συζητούν.
Ένα βασικό ερώτημα, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, είναι σε ποιον παραχωρεί η Ελλάδα όλο και μεγαλύτερα κομμάτια από την εθνική της κυριαρχία στο πλαίσιο της διαχείρισης της «κρίσης χρέους».
Πολλοί, υπερασπιστές της (κατά την έκφραση του συρμού) «μνημονιακής» λογικής, ισχυρίζονται ότι η εκχώρηση αυτή έχει αποδέκτη τους «εταίρους» μας, οι οποίοι, με τα...

Σε οριακό σημείο τα νοικοκυριά

Σε πραγματικά οριακό σημείο βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία, βουτηγμένα στα χρέη, προσπαθούν να τα ρυθμίσουν δικαστικά τις οφειλές τους. Αυτή είναι η σαφής διαπίστωση του νέου Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, σε γραπτή ενημέρωση προς στο Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα, αναφέρει ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατατέθηκαν πάνω από 3.200 αιτήσεις για τη ρύθμιση χρεών.
Ειδικότερα, ο Υπουργός υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με το αριθ. 1293/5-7­2011 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν κατατεθεί περισσότερες από 3.200 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση των χρεών, στο πλαίσιο του Νόμου 3869/2010».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


 

Παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων
Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται τα σχέδια διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Το ίδιο το αστικό κράτος αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πρωτεργάτης στη διαδικασία αυτή μέσα από την προώθηση και υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων που έχουν σαν στόχο την εφαρμογή, εμπέδωση και καθιέρωση της ανασφάλειας, της εργασιακής περιπλάνησης, του νέου εργασιακού μεσαίωνα και του εργαζόμενου-λάστιχο.

Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και ποινικοποίηση των αγώνων απεργάζονται οι δωσίλογοι.


Όχι στη χαύνωση – καταστολή

 

Βάσει του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά που παρουσιάστηκε την Τρίτη 2.8.11 στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ως δήθεν αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου των ναρκωτικών προβλέπονται μεταξύ άλλων η πλήρης αποποινικοποίηση -και μάλιστα για πρώτη φορά- της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. 

Διατηρείται μειωμένο σε βαθμό πταίσματος, το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών, ως και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική χρήση του δράστη.

Παράλληλα, ξεκινάει η χορήγηση μεθαδόνης από τα νοσοκομεία της χώρας στις 15 Σεπτεμβρίου, “ώστε να εξαλειφθεί η λίστα αναμονής για την μεθαδόνη”. 

Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο πρόγραμμα όλα τα νοσοκομεία της χώρας και στην συνέχεια θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. 
Ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο σύστημα και πιστοποιημένα φαρμακεία ενώ έκανε αποδεκτή πρόταση για την χορήγηση μεθαδόνης από πιστοποιημένους γιατρούς.

16 τρις δολάρια στις Τράπεζες τα τελευταία 3 χρόνια από την Fed


Σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του Κογκρέσου (GAO) -  η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου -  για τον τρόπο με τον οποίο διανεμήθηκαν τα έκτακτα κονδύλια για την αντιμετώπιση της κρίσης, από την 1η Δεκέμβρη 2007 μέχρι και την 21η Ιούλη 2010 η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) διένειμε 16 τρισεκατομμύρια δολάρια σε «έκτακτη βοήθεια» (μετάφραση : ατοκα δάνεια, εγγυήσεις) σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις παγκοσμίως!

Η Ελλάδα τον πίνει


Την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών προωθεί με νομοσχέδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης. Καιρός ήταν να αποποινικοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών, αφού το εμπόριο ναρκωτικών έχει αποποινικοποιηθεί εδώ και χρόνια.

Επίσης, τα αδικήματα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών θα θεωρούνται στο εξής πταίσματα – εκτός αν κάποιος προμηθεύεται ναρκωτικά από αστυνομικούς, οπότε θα θεωρούνται νόμιμα.

Βαθαίνει η κρίση του συστήματος.Από την υποτιθέμενη «ανάσα για την παγκόσμια οικονομία» λόγω του προσωρινού συμβιβασμού που επιτεύχθηκε στις ΗΠΑ μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την επέκταση του ορίου του κρατικού χρέους, που είναι 14,3 τρισ. δολάρια, κατά 2,4 τρισ. δολάρια, και τη δυνατότητα δανεισμού τους, αλλά και από την έντονη ανησυχία για την κατάσταση με το χρέος σε Ιταλία και Ισπανία (που αποτελούν μεγάλο ποσοστό στην οικονομία της Ευρωζώνης) χαρακτηρίζεται η διεθνής οικονομική επικαιρότητα. 
Φυσικά η «ανάσα» στις ΗΠΑ και η όποια διαβούλευση για τις δύο χώρες της Ευρωζώνης έχουν σχέση με τις δυσκολίες διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και με τον επιμερισμό της ζημιάς (απαξίωσης κεφαλαίου) και είναι δεδομένο ότι και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού το «μάρμαρο πληρώνουν» τα λαϊκά στρώματα
με νέα επιδείνωση των συνθηκών ζωής τους και περικοπές δικαιωμάτων.

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ


Είμαστε σε έναν κόσμο, που είναι αθώοι οι πολιτικοί, αθώα η αστυνομία, αθώα τα ΜΜΕ, αθώοι οι τραπεζίτες, αλλά ένοχοι ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. Σ’ αυτόν τον κόσμο το να διαδηλώνεις για τα δικαιώματά σου ακόμη επιτρέπεται, αλλά οι κρατικοί μηχανισμοί θα σου επιτεθούν με κάθε τρόπο προκειμένου να σε αποτρέψουν να διεκδικείς. Να σου φυτέψουν τον φόβο. Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ έχει δείξει πολλάκις πως η φασίζουσα νοοτροπία της, την κάνει να νιώθει “άνετα” με παρακρατικούς αλλά και να αποστρέφεται όσους διεκδικούν, βλέποντας στο πρόσωπο του καθένα έναν αναρχικό. Η ρητορική όλων των επίσημων φορέων, είναι εχθρική προς την πλατεία Συντάγματος και τους διαδηλωτές. 

Τώρα που "ξεχάστηκε" και η Φουκοσίμα, αρχίζουν να λένε την αλήθεια...


Μέσα σε όλα τα άλλα, ήρθε και η ανακοίνωση από τη Φουκοσίμα ότι "ξαφνικά" τα επίπεδα ραδιενέργειας υπερδιπλασιάστηκαν, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Προφανώς περίμεναν να "ξεχαστεί" το θέμα, και τώρα πλέον μπορούν να αρχίσουν να λένε την αλήθεια, μιας και πλέον το θέμα θα "χαθεί" μέσα σε τόσα άλλα (άσε που δεν θα πολυπαιχτεί και στα κυρίαρχα ΜΜΕ):

Mοναρχοφασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου


«Η μοναρχοφασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου εκφράζει τη θέληση της αστοτσιφλικάδικης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, της μοναρχίας και του ξένου κεφαλαίου να πνίξουν τη λαϊκή θέληση, που απειλούσε την κυριαρχία τους και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους" (Ν. Ζαχαριάδης). Βασική αιτία που κατάφερε να επιβληθεί η δικτατορία στάθηκε η υποστήριξη που βρήκε - ενεργητική είτε παθητική - στα αστικά κόμματα. (Δίπλα σ' αυτή θα μπορούσε να προσθέσει κανείς και την έλλειψη της απαραίτητης οργανωτικής και τεχνικής προετοιμασίας του ΚΚΕ, για να αντιμετωπίσει μόνο του το πραξικόπημα). Οι πολιτικοί αρχηγοί των "Φιλελευθέρων", "Προοδευτικών", "Λαϊκών", "Εργατο - αγροτικών" κλπ. κομμάτων δώσανε ψήφο ανοχής στον Μεταξά κι όταν κηρύχτηκε η δικτατορία δεν αντέδρασαν καθόλου».