#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Φτύνω τη Δημοκρατία σας.


  Μαθήματα Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού παραδίδει από
χτες και για άλλη μιά φορά το Πασοκ και η κυβέρνηση του.
Διδάσκουν:
1) Ο αντιεξουσιαστής Γ.Παπανδρέου.
    Ο άνθρωπος με τα σπασμένα ελληνικά και τον αστείρευτο πα-
    τριωτισμό.
    Ο lucky man, που, η ασημωμένη τσιγγάνα τού πρόβλεψε μιά ζωή
    γεμάτη...παιχνίδια:
   Ανθρώπους να ρίχνει στον ασβέστη με κομμένα τα κεφάλια.
2) Ο φαφλατάς εκδοροσφαγέας Βενιζέλος.
   Συνταγματολόγος της πλουτοκρατίας και ξενοδυναστείας.
   Ευαίσθητος (πολιτικά!!) όσο μιά πεινασμένη ύαινα
   Συνεπής (πολιτικά!!) όσο μιά αγουροξυπνημένη κόμπρα.
3) Ο υπουργός που ήρθε από τον πάγο...Μ.Παπαϊωάννου.

Ο Ήλιος στους γερμανούς, η Θάλασσα στους αμερικανούς...

   
Η μοιρασιά για τα βασικά αγαθά που μπορεί να «εξάγει» η Ελλάδα έχει γίνει. Οι δανειστές (πρωτίστως ευρωπαίοι) έχουν καταλήξει το ακριβώς θέλουν από την Ελλάδα ως αντάλλαγμα για τα δάνεια.  Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενδιαφέρουν τους ευρωπαίους, κυρίως του γερμανούς,  οι κλασσικές πρώτες ύλες –πετρέλαιο και φυσικό αέριο- τους αμερικανούς. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα; Πρέπει να αξιοποιηθούν οι πρώτες ύλες και τα δημόσια αγαθά της χώρας;
Αναμφισβήτητα ΝΑΙ.
  Μπορεί να αναπτυχθεί, να ξεπεράσει την κρίση η Ελλάδα κλείνοντας τις πόρτες στην συνεργασία, οικονομική και γεωοικονομική;
Φυσικά ΟΧΙ.
Το ερώτημα είναι όμως με ποιους όρους, υπό ποιες προϋποθέσεις. Αυτό είναι το...
  θέμα που πρέπει να συζητηθεί, αυτά τα δυο στοιχεία (όροι και προϋποθέσεις)  είναι που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα για το όφελος της χώρας.
Η μοιρασιά

Εσύ γιατί είσαι περήφανος βρε γελοίε παρουσιαστή;


Ποταμοί εθνικής σάχλας, προπαγάνδας και γελοίου πατριωτισμού βρήκαν και πάλι την ευκαιρία με τη νίκη της ομάδας πόλο να ξεχυθούν από τα στόματα επιτηδείων παραγόντων και παρουσιαστών και να κατακλύσουν τη ζωή μας. «Η Ελλάδα είναι στην κορυφή».. «Η Ελλάδα νίκησε».. «Σας ευχαριστούμε γιατί σε μια δύσκολη στιγμή μας χαρίσατε εθνική υπερηφάνεια».. «Όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι καταφέρνουν τα πάντα», (λες και υπάρχει έστω και ένας λαός στον πλανήτη που όταν είναι ενωμένος δεν καταφέρνει τίποτα..)
Έχω φτάσει στο σημείο να παρακαλάω να μην νικήσουμε άλλο.. Έλεος, αυτός ο τόπος δεν αντέχει άλλες νίκες.. Φτάνουν οι νίκες του Γιωργάκη που με τις σκληρές και ανελέητες ..διαπραγματεύσεις του υποχρεώνει κάθε λίγο και λιγάκι Βρυξέλλες και αγορές να ρουφάνε το αίμα μας ολοένα και περισσότερο, φτάνουν πια και οι αληθινές νίκες στα στάδια και στα γήπεδα, γιατί και πάλι θα βρουν την ευκαιρία οι επιτήδειοι να τις ιδιοποιηθούν, να νιώσουν εθνικά υπερήφανοι και εμείς να βγάλουμε τα έντερα μας από τον εμετό..

Κώστας Βεργόπουλος: «Γινόμαστε είλωτες, χάνουμε την ελευθερία μας»


FREE photo hosting by Fih.grΣυνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο
Για επιστροφή στην πριν το Σόλωνα εποχή με την ανάπτυξη της νέας ειλωτείας κάνει λόγο -μιλώντας στο Δρόμο- ο Kώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII, τονίζοντας ότι η τελευταία απόφαση της Συνόδου Κορυδής δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα του χρέους, το οποίο δεν μετριάζεται, αλλά οξύνεται ακόμη περισσότερο.  Επίσης, χαρακτηρίζει την κρίση παγκόσμιο και συστημικό φαινόμενο, υπογραμμίζοντας ότι «το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σήμερα σε αποδόμηση». Αναφερόμενος στο Κίνημα των Πλατειών σημειώνει ότι «είναι το μόνο στοιχείο ελπίδας, υγείας, συνεπούς αντίδρασης της κοινωνίας», επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα, σήμερα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου μετώπου ενάντια στη θλιβερή κατάσταση της χρηματοπιστωτικής κατοχής».

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ!


ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Για πρώτη φορά μετά την Τουρκική εισβολή του 1974, η Κύπρος διέρχεται μια τόσο σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση, η οποία επιτάθηκε μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί και τις τραγικές επιπτώσεις της.
Ο κίνδυνος, πλέον, να τεθεί γρήγορα και η Κύπρος υπό την κηδεμονία της τρόικα και του μνημονίου είναι ορατός, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι έγκυροι κύκλοι που το προδιαγράφουν ως αναπόφευκτο!
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ στην Κύπρο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας χάνουν έδαφος, τελούν υπό πολιτική απομόνωση, ενώ δέχονται μια «βρώμικη» επίθεση από την πιο ακραία εσωτερική και εξωτερική αντίδραση.

Ακραία όξυνση της Κρατικής Καταστολής: Πλαστικές σφαίρες και "πυροβόλα" νερού,


  Ακραία όξυνση της Κρατικής Καταστολής: Πλαστικές σφαίρες και "πυροβόλα" νερού, αλλά και περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο σχεδιάζει η Κοινοβουλευτική Χούντα του ΠΑΣΟΚ

Πραγματικά, οι υπουργοί της πιο μισητής κυβέρνησης φαίνεται ότι υιοθέτησαν το κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου για να μην πάνε διακοπές και να επιταχύνουν τους ρυθμούς επιβολής των πρωτόγνωρων αντιλαϊκών ρυθμίσεων. Η βιάση τους αυτή δικαιολογείται από το γεγονός ότι το τοπίο τον Σεπτέμβρη θα μυρίζει μπαρούτι: απολύσεις ακόμη και στο δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, άγρια φορολογία και νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση είναι μόνο μερικά από τα μέτωπα που θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα όλων.

Αφού έκαναν τη μ.....α επάγγελμα, έβαλαν ΦΠΑ 13% στο ανθρώπινο σπέρμα!!!


Φόροι, φόροι, φόροι… φόροι παντού. Η καλή μας η κυβέρνηση στην προσπάθειά της «να βγει η χώρα από την κρίση», έβαλε σκοπό να εξοντώσει τους πολίτες αυτής της χώρας. Και τα καταφέρνει μια χαρά. Δεν προλαβαίνουμε να πούμε «δόξα τω θεώ» μετά από κάθε φόρο, νομίζοντας πως είναι ο τελευταίος και ξανά μανά λέμε «βόηθα παναγιά» μόλις μας ρίξουν  τον επόμενο κατακέφαλα!

Τι σκέφτηκαν οι φωστήρες των οικονομικών μας μας να φορολογήσουν – και απορώ πως  τους διέφυγε τόσο καιρό; Το ανθρώπινο σπέρμα! Καλά διαβάσατε, το ανθρώπινο σπέρμα!