#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Μας θέλουν όλους... Κινέζους


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

 
«Πρόκειται για ενός είδους "Σχέδιο Μάρσαλ" για την ανάκαμψη, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει την ευημερία και την ανταγωνιστικότητα» μας είπε χθες ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Με ποια αφορμή; Την αύξηση της συμμετοχής της Ε.Ε. έως το 95% στα συγχρηματοδοτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ, για την οποία η Ελλάδα έχει ήδη υποβάλει το σχετικό αίτημα.
Υποτίθεται ότι με τον τρόπο αυτόν η Ελλάδα εξασφαλίζει επιπλέον 900 εκατ. ευρώ, την ώρα που, έως το 2013, δικαιούται από το ΕΣΠΑ 15 δισ. ευρώ. Είναι όμως έτσι ή πρόκειται για... ελληνική ανάγνωση;

Παριστάνουν τους σπουδαίους.


Τους σπουδαίους πολιτικούς.
Τους σπουδαίους δημοσιογράφους.
Τους σπουδαίους και πατριώτες.

 - Σπουδαίος πολιτικός και πατριώτης ο πρωθυπουργεύων Παπαν-
δρέου.
Εφεδρεία ανάγκης που ανέλαβε να σώσει το ίδιο το Σύστημα που
τον μίσθωσε, τον εξέθρεψε και τον συντήρησε:
Το Δικομματισμό,τους ντόπιους πλουτοκράτες και τους Ξένους.
Οχι τη Χώρα και τους Πολίτες.
Πολιτικός του "'yes" και του "thanks".
Πατριώτης της Χίλαρυ και της Μέρκελ.

Ισχυρότεροι οι βιομήχανοι από τον ΥΠΟΙΚ στη ΓερμανίαΤης Ειρήνης Κοντογεωργίου

O Christoph Schminck – Gustavus, Xριστόφορος για τους πολλούς Έλληνες φίλους του, είναι καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Βρέμης. Δηλώνει φιλέλληνας και είναι μεταξύ των φωνών που τελευταία έχουν υψωθεί στη Γερμανία, επιδιώκοντας να λειτουργήσουν σαν φράγμα, στη λυσσαλέα ανθελληνική προπαγάνδα των ΜΜΕ τύπου «Μπιλντ».

Το προσεχές διάστημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ισνάφι» το τρίτο μέρος του έργου του «Μνήμες Κατοχής», αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας για τα εγκλήματα των Ναζί στην Ήπειρο. Το ενδιαφέρον, πέραν των επιστημονικών ευρημάτων του έργου του, είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί: Συλλέγει «ζωντανές» μαρτυρίες από επιζήσαντες των φρικαλεοτήτων Ηπειρώτες και προχωρά την έρευνα σε κρατικά αρχεία. Το αποτέλεσμα είναι αποκαλυπτικό και γοητευτικό συνάμα. Ιστορική έρευνα ζωντανή, συγκινητική, με επίκεντρο τον άνθρωπο, για την οποία μάλιστα έχει πάρει εύσημα κι από τον νυν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας…

Η Αγροτική Τράπεζα βγάζει στο σφυρί την ΣΕΚΑΠ


Τα πάντα είναι χρήμα για τους τραπεζίτες. Και αυτή η αντίληψη δεν αλλάζει ούτε ακόμη και όταν η διαχείριση μίας τράπεζας είναι κρατική... Αυτό, τουλάχιστον, αντιλαμβάνεται και ο πλέον μη ενήμερος, από τη στιγμή που η ΑΤΕ αποφάσισε να πουλήσει την ΣΕΚΑΠ...!

Φυσικά, η ευθύνη της απόφασης αυτής δεν ανήκει καθ' ολοκληρίαν στην διοίκηση της τράπεζας της Ελλάδας, αλλά βαραίνει στο μέγιστο βαθμό την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μπορεί να μιλάει για ανάπτυξη, αλλά τα "έργα" του αποδεικνύουν με τον χειρότερο τρόπο πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ξεπούλημα. Το ξεπούλημα, μάλιστα, μίας καπνοβιομηχανίας και ιδιαίτερα της ΣΕΚΑΠ, δημιουργεί μείζον ζήτημα για τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αφού είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη βιομηχανία αποτελεί δείγμα ισχύος (οικονομικής και εθνικής) και έχει γίνει πόλος έλξης για τουρκικά "κεφάλαια" που αδημονούν να την εξαγοράσουν. Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μυαλό (πραγματικά αρκεί αυτό που έχει και ο Γιώργος Παπανδρέου) για να κατανοήσει κάποιος την βλάβη -σε οικονομικό και εθνικό επίπεδο- που θα δημιουργήσει στην Θράκη πιθανή πώληση της ΣΕΚΑΠ σε τούρκους "επιχειρηματίες".

Μια φοβερή ανάλυση για το μέλλον της Αμερικής...


athens.indymedia.org
 
Αναδημοσιεύουμε, μεταφρασμένη στα ελληνικά, μια φοβερή ανάλυση που αξίζει να διαβάσετε, από το Culture of Life News για το μέλλον της Αμερικής. Μην τη χάσετε, πραγματικά είναι καταπληκτική:
---
Ο «χορός του θανάτου» για το χρέος των ΗΠΑ συνεχίζεται με το σύνολο του πληθυσμού να ... κάθεται, βλέποντας με τρόμο και με ένα όπλο στο μέτωπο, κάτι που είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οξύναμε τον πόλεμο μας κατά της Λιβύης, με το Λονδίνο να πετάει έξω την Λιβυκή κυβέρνηση και εγκαθιστώντας τους αντάρτες σε ένα πραξικόπημα. Η γκρίνια για τον προϋπολογισμό είναι εντελώς εκπληκτική, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο Μπους ξεκίνησε τους πολέμους του χαμηλώνοντας τη φορολογία, και τώρα αυτό το τρελό καθεστώς μείωσης των φόρων συνεχίζεται, καθώς οι πλούσιοι αποφεύγουν να πληρώνουν για τους πολέμους τους, τους οποίους θέλουν σαν τρελοί. Έχουν βασικά κηρύξει τον πόλεμο σε όλους σχεδόν τους Μουσουλμάνους, και σχεδιάζουν έναν τεράστιο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Κίνας, την ίδια ώρα που κάνουν μπίζνες στην Κίνα.

Να επιτεθούμε στην Τουριστική Βιομηχανία


Εν μέσω υστερικών κραυγών των ΜΜΕ καθώς και της οικονομικής και πολιτικής ελίτ σχετικά με το χτύπημα του τουρισμού από απεργίες και διαδηλώσεις αντιπαραθέτουμε δύο κείμενα και κάποιες ειδήσεις σχετικά με την τουριστική βιομηχανία.Τα χτυπήματα στον τουρισμό που επιφέρουν οι ταξιτζήδες φέτος και οι φορτηγατζήδες πέρισυ, οι αποκλεισμοί της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους, τα μπλοκαρίσματα των δρόμων και οι συγκρούσεις στο κέντρο της μητρόπολης είναι χτυπήματα στην καρδιά της καπιταλιστικής μηχανής. Η αποδόμηση της κρατικής προπαγάνδας σχετικά με το κοινό εθνικό συμφέρον που ενυπάρχει στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας δεν μπορεί παρά να ξεκινάει από την αποδόμηση του ίδιου του κοινού εθνικου συμφέροντος. Έτσι κι ‘ αλλιώς οι προλετάριοι δεν έχουν κανένα συμφέρον από την ομαλή ροή ανθρώπων και εμπορευμάτων. Άλλο συμφέρον έχουν λοιπόν οι φτωχοί και άλλο οι πλούσιοι…