#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Μια υπεξαίρεση, μια είδηση, μια τράπεζα και οι εραστές της (ΜΜΕ)


Πριν 200 χρόνια ο Τόμας Τζέφερσον έλεγε πως «οτιδήποτε δημοσιεύεται σε μια εφημερίδα δεν μπορεί εύκολα να γίνει πιστευτό γιατί ακόμα και η αλήθεια γίνεται ύποπτη όταν την μεταφέρεις με μολυσμένο όχημα». Σήμερα όμως με τα τεχνολογικά όπλα και την γενικευμένη καχυποψία όλοι μας κατά βάθος πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε την είδηση ανάμεσα από το περίβλημά της αρκεί να διασταυρώσουμε πηγές και πληροφορίες.

Σε έρευνά της στην Ελευθεροτυπία χθες, η ρεπόρτερ Αριστέα Μπουγάτσου αποκαλύπτει ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες ερευνά σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank - του γνωστού επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η αρχή διατάζει μάλιστα το πάγωμα κίνησης των λογαριασμών, των μετοχών αλλά και της ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία.

Διαπιστώσεις ...Το ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή το ομολογούν ανοιχτά πια και οι αστικές φυλλάδες. Ότι ο ελληνικός λαός είναι υπόδουλος και έρμαιο στις ορέξεις των ξένων κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους δεν χρειαζόταν να το διαβάσουμε στην σημερινή «Ελευθεροτυπία» που σε άρθρο της κάνει λόγο για «ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η "ΤΑΣΚ ΦΟΡΣ" ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ευρω-γκαουλάιτερ και επισήμως».

Η πολιτική είναι σαν την κόκα


Ποιό όπιο του λαού; Εδώ μιλάμε για την κόκα.

123 κιλά, συσκευασμένη σε στρόφαλους ενός μηχανήματος για την παραγωγή σογιελαίου. Κατασχέθηκε στις 19 Ιουλίου από την Διεύθυνση Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση.


Η εξέλιξη της επιχείρησης, οδήγησε στη σύλληψη 9 ατόμων στη Σερβία και την ΠΓΔΜ και 3 στην Ελλάδα. Η είδηση των συλλήψεων μεταδόθηκε χθες από τα ΜΜΕ, με πολλές λεπτομέρειες, εκτός από μία.

Πτώχευση και επίσημα


Του Δημήτρη Καζάκη
 
Χαράς ευαγγέλια! Άλλη μια φορά η Ελλάδα σώθηκε! Από ποιους; Από αυτούς που την είχαν σώσει και νω­ρίτερα. Θυμάστε; Με το μνημόνιο που απέτυχε παταγωδώς να συγκρατήσει έστω την κατρακύλα της οικονομίας. Όμως μην ανησυχείτε. Τώρα μας έσω­σαν στ’ αλήθεια. Και μάλιστα οριστικά. Το παραμύθι αυτό το υιοθέτησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αντί να καταγγείλουν τη μεθοδευμέ­νη προσπάθεια η Ελλάδα να οδηγηθεί σε επίσημη πτώχευση,ασκούν κριτική για ελλείψεις και αστοχίες στους χει­ρισμούς. Αν τους πιστέψουμε όλους αυτούς, θα πρέπει να δεχτούμε, ού­τε λίγο, ούτε πολύ, ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας ξεπεράστηκε!
Η αλήθεια
Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια, δυστυχώς, είναι τελείως διαφορετική. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου σημαίνει ότι η Ελλάδα κατεβαίνει επίσημα ένα ακόμη σκαλοπάτι στην άβυσσο της μεθοδευμένης επίσημης πτώχευσης. Με απλά λόγια, οι κορυφές της Ε.Ε. απο­φάσισαν την επίσημη πτώχευση της Ελλάδας. Αυτή είναι η απλή αλήθεια. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να με­θοδεύσουν τον τρόπο της επίσημης πτώχευσης, έτσι ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος στο τραπεζικό σύστημα και το ευρώ.

Πυρηνικοί επιστήμονες του Τσέρνομπιλ, μόνιμοι κάτοικοι Γαύδου
Στο νησί της Γαύδου, στον οικισμό Βατσιανά, ζουν περισσότερα από 10 χρόνια, εφτά Ρώσοι. Στην πλειοψηφία τους πυρηνικοί επιστήμονες, που βρέθηκαν στο Τσέρνομπιλ, ώστε να αξιολογήσουν την καταστροφή. Από τους ελάχιστους που επέζησαν του πυρηνικού όλεθρου, αποφάσισαν να ζήσουν στην Γαύδο, στο νοτιότερο μέρος της Ελλάδας, εφαρμόζοντας ένα πρότυπο τρόπο ζωής, βασισμένο στη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κυρίως «σε όσα τους προσφέρει η ίδια η φύση».

Το τρίτο κύμα της ακροδεξιάς

antinews.gr
Αντίδραση στην υψηλή φορολογία, αμφισβήτηση των κατεστημένων κομμάτων και απέχθεια για την πολυπολιτισμικότητα, είναι το τρίπτυχο ενός «προνοιακού σοβινισμού» στον οποίον βασίστηκε η γέννηση, τη δεκαετία του ’80, του «τρίτου κύματος» του ακροδεξιού σκανδιναβικού μοντέλου, σύμφωνα με έρευνα του Παντείου.
Σε ένα τέτοιο κόμμα του τρίτου κύματος της σκανδιναβικής ακροδεξιάς, το νορβηγικό Κόμμα της Προόδου, ήταν οργανωμένος και ο χασάπης της διπλής επίθεσης Αντερς Μπρέιβικ.

Κάτω τα ξερά σας από την... Πελοπόννησο!thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
 
Η θειά μου η Αμερσούδα
τρία βρακιά φορεί,
μέχρι να πλύνει το ’να
τα δυο τα κατουρεί.
Το παραδοσιακό τετράστιχο μάλλον είναι η καλύτερη περιγραφή για όσα έχουν συμβεί με την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης δανεισμού. Και για όσα συνεχίζουν να γίνονται με τις υποτιθέμενες «λύσεις» στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.
Η «θεία Αμερσούδα» μπορεί άνετα να περιγράψει την ευρωζώνη, την Ε.Ε. και τις αποφάσεις τους σε όλη τη διάρκεια της κρίσης. Μέχρι να πλύνουν το ένα τους βρακί, κατουρούσαν άλλα δύο.
● Μέχρι να αποφασίσουν οι «εταίροι» μας ότι πρέπει στα σοβαρά να ασχοληθούν με την Ελλάδα και να κάνουν την μπουγάδα, είδαν την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να προστρέχουν σε «βοήθεια» για ν’ αποφύγουν την άμεση πτώχευση.

Να πουλήσεις τη μάνα σου, ρε!!...


Κι όχι τη Πελοπόννησο!!
Η Πελοπόννησος,ρε,...έχει Σπάρτη,Κόρινθο και Αργος.
Επίδαυρο και Ολυμπία.
Τριπολιτσά,Μανιάκι και Δερβενάκια.
Μυκήνες,Μυστρά,Τροιζήνα και Νάπλι.
Το γνώριζες;;   Οχι,βέβαια.
Για σένα δεν υπάρχει Ιστορία. Μνήμες. Αγώνες.Ανθρωποι.
Για σένα υπάρχει...μιά "νέα" Ελλάδα,έτσι πως την "οραματίζεται"
η Μέρκελ...κατακτημένη
Ετσι πως τη λιμπίζεται ο Σόρος και ο Σόϊμπλε...πουτάνα.

Ο εξάντας μέσα μας...

 
Μέσα σε λίγες μέρες διακοπών έρχεται για μια ακόμη χρονιά και με πνίγει η εγκαταληφθείσα πατρίδα.
Τόση ομορφιά παρατημένη στην τύχη της και υποχρεωμένη να καταβάλλει ένα πανάκριβο τίμημα στην άγνοια, την απαιδευσιά, την ταξική εκμετάλλευση, την εμπορευματοποίηση αυτών καθαυτών των αισθημάτων που γεννάει εκ φύσεως.
Ζούμε σ' όμορφο και προικισμένο τόπο. Αρωματισμένο από την ιστορία και πλούσιο. Πάμπλουτο, αν αντιμετωπιζόταν στη σύγχρονη εκδοχή του, ως ικανός να θρέψει, ν' αναστήσει, να αξιοποιήσει, πολύ περισσότερους από 10 εκατομμύρια ψυχές. 
Θάλασσες, βουνά, κάμποι, ποτάμια, χλωρίδα και πανίδα εξαίσιου κλίματος, γεωγραφική θέση μοιραία σπουδαία, πέρασμα και σταυροδρόμι, με τα έγκατα της γης ενεργειακά και ορυκτά θησαυροφυλάκια. 

Αποχώρηση από την ΕΕ με πρωτοβουλία του λαϊκού κινήματος


FREE photo hosting by Fih.grΒασίλης Μηνακάκης
 
Ήρθε η στιγμή, να σκεφτούμε ως εργαζόμενοι πώς πρέπει να σταθούμε απέναντι στην ΕΕ. Με βάση την πραγματικότητα ή στρουθοκαμηλίζοντας; Σύγχρονα ή με βάση δογματικές αγκυλώσεις; Με πραγματικό διεθνισμό  ή με την καρικατούρα του; Από την σκοπιά του «έθνους των εργαζομένων» και του δικαιώματος για επιβολή της λαϊκής θέλησης και κυριαρχίας ή με βάση μια γενική και αόριστη επίκληση μιας πατρίδας, που διά στόματος του προέδρου του ΣΕΒ θεωρεί αδιαπραγμάτευτη τη συμμετοχή στην ΕΕ και το ευρώ; Από πού πρέπει να ξεκινήσουμε; Προφανώς από την πραγματικότητα που λέει ότι η τριαντάχρονη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και η δεκάχρονη συμμετοχή στο ευρώ υπήρξε σημαντικότατος παράγοντας για την παροξυσμό της κρίσης.