#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Η δημοκρατία στη σκιά της μεγάλης επιχείρησης


του Λουτσιάνο Γκαλίνο

«Ανάμεσά μας μεγαλώνει μια συγκέντρωση ιδιωτικής εξουσίας που δεν έχει το όμοιό της στην ιστορία». Το 1938 ο Ρούσβελτ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τις τύχες μιας δημοκρατίας που κινδύνευε από την υπερεξουσία της μεγάλης ιδιωτικής επιχείρησης. Σήμερα, εκείνος ο κίνδυνος επαληθεύτηκε.

Η δημοκρατία,  διαβάζουμε στα βιβλία, είναι μια μορφή διακυβέρνησης, κατά την οποία τα μέλη μιας συλλογικότητας έχουν τόσο το δικαίωμα, όσο και την υλική δυνατότητα να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση των αποφάσεων μεγάλης σημασίας που αφορούν την ύπαρξή τους. Η δυνατότητα να παρέμβουν στην διαδικασία λήψης αποφάσεων, να έχουν φωνή στις αποφάσεις που μετράνε, μπορεί να υλοποιηθεί τόσο με την άμεση συμμετοχή όσο και μέσα από μορφές αντιπροσώπευσης.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΡΝΤΟΚ KAI H ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Του Άρη Χατζηστεφάνου
 
Το πραγματικό πρόσωπο της μαφιόζικης εξουσίας που ασκούν τα δύο μεγάλα κόμματα του βρετανικού κοινοβουλίου αλλά και τα μεγάλα εκδοτικά και επιχειρηματικά συγκροτήματα της χώρας αποκαλύπτει η περίπτωση του Μέρντοχ.
H υπόθεση έφερε στο φως ένα ευρύ πλέγμα παράνομων διασυνδέσεων του κρατικού μηχανισμού με την οικονομική ολιγαρχία που ελάχιστα έχει να ζηλέψει από τις σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής αυτοκρατορίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την ιταλική Μαφία. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών αποδείχθηκε ότι τα στελέχη του Μέρντοχ είχαν διατάξει την παρακολούθηση τουλάχιστον 12.000 ανθρώπων, είχαν δωροδοκήσει τη βρετανική αστυνομία και είχαν χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που συνέλεγαν για να ασκήσουν πιέσεις ή και να εκβιάσουν ανοιχτά γνωστές προσωπικότητες. Δημοσιογράφοι λάμβαναν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία μηχανισμούς που τους επέτρεπαν να παρακολουθούν όχι μόνο τις συνομιλίες κινητών τηλεφώνων αλλά ακόμη και τις ακριβείς θέσεις των ομιλητών.

Δεν υπάρχουν μόνο ¨ομογενείς¨ - Χατζημαρκάκηδες με...περίεργα ¨πτυχία¨...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟ ΣΤΗΝ "NEU RHEINISCHE ZEITUNG" , στην ιστορική εφημερίδα που πρώτο- αρθρογράφησε ο ¨νεαρός¨ Καρλ Μαρξ.
Η ιστοσελίδα του στην εφημερίδα η οποία ανανεώνεται καθημερινά με τις νέες του γελοιογραφίες , Γερμανικού - Ευρωπαϊκού και Ελληνικού ενδιαφέροντος βρίσκεται εδώ :

http://www.nrhz.de/flyer/beitrag.php?id=16736ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ...

 

Κλείνουν τα Ελληνικά Σχολεία στη Γερμανία !


Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του συλλόγου Γονέων των Ελληνικών Σχολείων Φραγκφούρτης, προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Φώφη Γεννηματά:

Θέμα: Μη ανανέωσις αποσπάσεως εκπαιδευτικών εις την Φραγκφούρτην.


Αξιότιμε κυρία Υπουργέ.

Με δυσβάστακτον θλίψιν ενημερώθημεν περί της αποφάσεώς σας να μην παρατείνετε την απόσπασιν όλων των εκπαιδευτικών ΠΕ (δασκάλων) των οποίων έληξεν η 3ετία, εις τα σχολεία της περιοχής μας, δια την διδασκαλίαν της Ελληνικής Γλώσσης εις τους αποδήμους Έλληνας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑFREE photo hosting by Fih.gr
Στις 26 Ιουλίου, στην επέτειο της μάχης στα Δερβενάκια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής στον Θ. Κολοκοτρώνη, από τις τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές. Όμως, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, ο πυρήνας Κορίνθου της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή, αρχικά στέκεται απέναντι από το στρατιωτικό άγημα φωνάζοντας τα γνωστά εμετικά της συνθήματα και στη συνέχεια παραθέτει επισήμως στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη με τους υπόλοιπους φορείς.

Τρίτος κόσμος» παντούthumb
του Δημήτρη Μυ
Δεν είναι μυστικό. Η ευημερία των λίγων, βασίζεται στην αρπαγή. Ισως είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε κοιτώντας τη προσωπική μας ανέχεια και να τη συσχετίσουμε με την υποτιμημένη εργασιακή μας δύναμη η οποία δημιουργεί, τελικά, τον πλούτο. Παραδόξως, είναι ευκολότερο να δούμε τη «μεγάλη εικόνα». Ίσως έτσι καταλάβουμε τι μας...ξημέρωσε, τι μας συμβαίνει και κυρίως τι πρόκειται να μας συμβεί.
Εμείς οι …πρώην «τυχεροί» «δυτικοί» Ευρωπαίοι και Βορειομερικάνοι, φωνάζουμε– δικαίως- για την επίθεση που δέχονται τα εργασιακά «κεκτημένα» μας. Κάποιοι άλλοι, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του πλανήτη, δεν έχουν καν τη δύναμη να φωνάξουν γιατί, στην κυριολεξία,δεν έχουν να φάνε…

Κατάληψη των εγκαταστάσεων της Πυρκάλ από τους εργαζόμενους!!
Σε κατάληψη των εγκαταστάσεων προχώρησαν προχτές οι εργαζόμενοι της Πυρκάλ την οποία θα συνεχίσουν  μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου!

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρουν:


Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός από τη μεριά της διοίκησης της εταιρείας (Πρόεδρος Στ. Αδριάνης και Διευθύνων Σύμβουλος Παναγ. Τρυφιάτης) και του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας (κ.κ Μπεγλίτης – Σπηλιόπουλος) ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Προχωρούν ολοταχώς:


1.     Στη διάλυση και το ξεπούλημα της τελευταίας αμυντικής βιομηχανίας (ήδη σήμερα «δεξιώθηκαν» του Αμερικανούς)!!

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε;


Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»

Είμαστε Έλληνες ρε;

Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…

EIΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ....Διελυσαν ολες τις εγκαταστασεις


Το καθεστώς πανικόβλητο επιτέθηκε κατά της Λαικής Συνέλευσης του Συντάγματος.ΜΑΤ,εισαγγελείς και δημοτική αστυνομία διέλυσαν όλες τις εγκαταστάσεις, έκαναν προσαγωγές και απομάκρυναν τους πολίτες απο την ιδιοκτησία τους..
Στις 04:14 ακριβώς,πρώτο το STOPCARTEL μετέδωσε ζωντανά την επίθεση των ΜΑΤ,της αστυνομίας του Δήμου, παρουσία εισαγγελέα, εναντίον των άοπλων ειρηνικών πολιτών που βρίσκονται στο Σύνταγμα απο τις 25 Μαίου πραγματοποιώντας τις πρώτες ελεύθερες μεταπολεμικά Λαικές Συνελεύσεις στη χώρα.

Με πρόσχημα την παράβαση του νόμου περί..κατασκηνώσεων, ένοπλες δυνάμεις καταστολής συνοδευόμενες απο δημοτικούς υπαλλήλους και εισαγγελέα,άρχισαν να καταστρέφουν όχι βέβαια τις σκηνές που υπήρχαν εκεί, αλλά τις εγκαταστάσεις υποδομών και υποστήριξης της Λαικής Συνέλευσης αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η παρουσία των σκηνών ήταν απλά η εύκολη δικαιολογία της επιδρομής...

Ολα στο σφυρί.


 Από την Αρτα τούτη τη φορά ο πρωθυπουργεύων ψευτο-Γιώργος
μας μίλησε για το "νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας".
Μετά τη σκλαβοποίηση των Πολιτών και τη δήμευση της Χώρας
που πέτυχε με τα Μνημόνια 1 και 2 (το 3ο ακολουθεί σύντομα),
ο μάγος-θαυματοποιός βγάζει από το σακκούλι του την περιβόητη
"ανάπτυξη"...σαν κουνελάκι.
Οπως παλιά...που έβγαζε...λεφτά.
  Αμετανόητος και Αδίστακτος. Ανέντιμος και Ψεύτης.
Οπως πάντα.


 Νέο μοντέλο ανάπτυξης γι΄αυτόν είναι
- Να εκπληρώσει τις επιθυμίες των αμερικάνων συμμάχων του,
  παραδίδοντας τους σε συσκευασία του ενός, τους τομείς ενέρ-
  γειας, ακινήτων και τουρισμούγια τους οποίους εκδήλωσαν,
  ήδη, θερμό "επενδυτικό" ενδιαφέρον.
- Να υλοποιήσει τις επιθυμίες των νεο-ναζί φίλων του, παραδίδο-
  ντας τους  τηλεπικοινωνίες, υποδομές και...τουρισμό.