#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Οι προθέσεις του γερμανικού κεφαλαίου ήταν και είναι ξεκάθαρες.


ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ - ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ

Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ "ΕΛΛΑΣ"

( Για καθαρά τεχνικούς λόγους, δημοσιεύεται σήμερα, το κείμενο που στάλθηκε από τον φίλο Δ.Κουτσομητόπουλο στις 26.07.11
ΑΠΟ ΤΟΝ ADMIN )

Σ' όλες τις συζητήσεις για το περίφημο σχέδιο Μάρσαλ, τις θριαμβολογίες, του Χρυσοχοϊδη και των ΜΜΕ (τα παπαγαλάκια), αναφορικά με τις καταπληκτικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος του γερμανικού κεφαλαίου και  του Συνδέσμου γερμανών Βιομηχάνων για επενδύσεις σε πολύ συγκεκριμένους τομείς **και τις προτροπές του Γερμανού Υπουργού  Οικονομίας Rössler, για την όσο το δυνατό γρηγορότερη καλυτέρευση" των "συνθηκών επένδυσης" στην Ελλάδα,  προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο κρατικός μηχανισμός, να μειωθεί η γραφειοκρατία και «να μπει σε τάξη ο λαβύρινθος της ελληνικής νομοθεσίας», από τους έγκυρους δημοσιογράφους μας, δεν αναφέρεται, μάλλον γιατί δεν έχει καν αντιληπτή!!,  η στρατηγική πρόθεση όλων αυτών των "εκδηλώσεων ενδιαφέροντος". Κι αυτή είναι ξεκάθαρη εάν δει κανείς το τελευταίο από τα 16 σημεία / προτάσεις, που ο κ. Rössler προώθησε προς την Επιτροπή σαν βάση συζήτησης, για την διαμόρφωση του λεγόμενου "Σχεδίου Μάρσαλ".  Το 16ο σημείο

EU-Kommission und Griechenland sollten gemeinsam die Einrichtung von Modellregionen mit einem Sonderregime prüfen. Mit diesem Instrument könnte die Ansiedlung internationaler, europäischer und griechischer Investitionen auf griechischem Staatsgebiet gefördert werden. Die Modellregionen wären mit einem besonderen Rechtsrahmen (u.a. Verwaltungsvereinfachung, Steuer-, Arbeits- und Planungsrecht) und einem sog. "one stop shop" (Einheitlicher Ansprechpartner für Investoren) auszustatten, bei dem allestaatlichen Aufgaben gebündelt sind.
απόσπασμα από την ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου οικονομικών με την πρόταση με τα 16 σημεία

Ελεύθερη μετάφραση
“ ...η Ε.Ε. και η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσουν τις δυνατότητες δημιουργίας «ιδιαίτερων οικονομικών περιοχών» οι οποίες θα διέπονται από ένα ειδικό καθεστώς.M' αυτό το εργαλείο θα μπορούσε να προωθηθεί η εγκατάσταση ξένων και ελληνικών επενδύσεων στο ελληνικό έδαφος.
Αυτές οι περιοχές  θα έχουν ένα ιδιαίτερο νομικό καθεστώς (εκτός των άλλων, απλοποιημένες διοικητικές λειτουργίες / φορολογικό / εργασιακό δίκαιο) και μία κεντρική υπηρεσία  για τους επενδυτές (one stop Shop), στην οποία θα είναι ενσωματωμένες όλες οι κρατικές δραστηριότητες και δράσεις...”

Μόναχο 26 Ιουλίου
Δημήτρης Κουτσομητητόπουλος

*  Δες ανάλογο άρθρο μου με τίτλο «ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑ Η ΜΕΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ» ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ» που πρωτοδημοσιεύτηκε  στις 25 Μαρτίου του 2010 στην ιστοσελίδα  «ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ»  http://www.doryforos.org/syzitiseis/viewtopic.php?p=959&highlight=&sid=e65ad5b15e6b5f80b591daee74c639f3#959 καθώς και κι αυτό http://timesofthesigns.wordpress.com/2010/03/11/10031104/

**  η προαναφερόμεη αμερικανογερμανική «συνεργασία» επιβεβαιώνεται και από την μοιρασιά που διαφαίνεται πως επετεύχθη τώρα τελευταία μεταξύ τους, όπου με βάση τις σχετικά "ετεροχρονισμένες και μεταξύ τους ανεξάρτητες!!" δηλώσεις των ανάλογων υπουργών οικονομικών του Αμερικανού Τ.Γκάϊτνερ και του Γερμανού Φ.Ρεσλερ, οι μεν αμερικάνοι παίρνουν το κομμάτι των ακινήτων και τον τουρισμό (εδώ χρειάζεται μια παρένθεση για το ενεργειακό κομμάτι, όπου όπως φαίνεται, οι γιάνκηδες έχουν εξασφαλισμένο τον έλεγχο και την συμμετοχή μέσω Ισραήλ και Τουρκίας), οι δε γερμανοί, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τηλεπικοινωνίες και συγκοινωνιακό δίκτυο και υποδομές.

H αρκούδα, ο γύφτος και οι γειτονιές


Καλοκαιρινό αφιέρωμα για τους Έλληνες και Λεύτερους Πολίτες και το γερμανό υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
 

FREE photo hosting by Fih.gr Βάιος Φασούλας
 
«Οι αφέντες νόμοι δένουν με δεσίματα λογής
και τ' ανθρώπου τα φτερούγια και τα πόδια της φυγής». K. Παλαμάς
Τα κομματικά παζαρέματα μεταξύ ελλήνων και γερμανών πρωθυπουργών, υπουργών και λοιπόν ευρωεκτρωμάτων, ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη φαντασία και καλοκαιρινή θερμοκρασία. Έτσι κι εμείς επιλέξαμε το ξεκίνημα στο τρέχων σχόλιο μας να είναι η μεταφορά μιας εικόνας του χτες στο σήμερα αφήνοντας την πορεία τού αύριο στους Πολίτες. Σε όλους τους Πολίτες! Μια εικόνα που δείχνει ένα «γύφτο» και μια αρκούδα. Με ένα ντέρτι στο χέρι, ο «γύφτος», με χαλκάδες στο πανωχείλη ή στη μύτη το άμοιρο ζώο και δεμένο σε μια χοντρή αλυσίδα, περιφέρονταν από πόλη σε πόλη, από γειτονιά σε γειτονιά και ακόμα και σε κεφαλοχώρια έφτανε σκορπώντας τη… διασκέδαση. Προκειμένου να επιβιώσει και ο αρκουδιάρης και η αρκούδα, χτυπώντας το ντέρτι του έμαθε την αρκούδα να κάνει σούζες και να χορεύει αλλά και να μουγκρίζει από τον πόνο καθώς ο «γύφτος» την τραβούσε άγρια από την αλυσίδα που την πλήγωνε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση , οι κ.κ. W. Schaeuble- J.C. Juncker- J.C. Trichet και η ¨Νέα Ευρώπη¨ του Joseph Goebbels


Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ 


Εισαγωγή :

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας απαιτούν οι Γερμανοί !!!
27/7/2011

Η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που απαιτούν βοήθεια θα πρέπει να είναι έτοιμα να εκχωρήσουν ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην ΕΕ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό Stern.

Συγκεκριμένα, ο Wolfgang Schaeuble είπε ότι: « Αυτή η λύση είναι καλύτερη για τα κράτη με μεγάλο κρατικό χρέος, από το να εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη...Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος με προβλήματα το οποίο δέχεται βοήθεια, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρεί ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην ΕΕ».