#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Το «λίκνο της δημοκρατίας» σε κατάσταση πολιορκίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ.)Συμπληρώνονται 37 χρόνια από τότε που με το αίμα της Κύπρου έγινε η καθεστωτική μετάβαση από τη χούντα στην μεταπολίτευση και σήμερα ζούμε ξανά ημέρες 1974.
Μια νέα δικτατορία, με οικονομικό μανδύα, από εκπροσώπους της διεθνούς και της ελληνικής οικονομικοπολιτικής ολιγαρχίας έχει θέσει την χώρα πάλι υπό «κατάσταση πολιορκίας».
Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, το οποίο επέβαλε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας για να την διασφαλίσει, όπως έλεγε, από τον εξωτερικό κίνδυνο, έχει αποτύχει πλήρως και έχει απονομιμοποιηθεί, μετά τα μνημόνια, στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το λεγόμενο «νέο Σχέδιο Μάρσαλ» και το «Σχέδιο Μάρσαλ» που εφαρμόστηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.Σύνοδος της ευρωζώνης ανάμεσα στ' άλλα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου με αφορμή την απόφαση για τη διαχείριση του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αποφάσισε να εφαρμοστεί και ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανάπτυξη. Δηλαδή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, τα διαρθρωτικά ταμεία, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια για να κάνουν επενδύσεις και να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη. Προσφέροντας πάμφθηνη εργατική δύναμη και τεράστιες ιδιωτικοποιήσεις - αποκρατικοποιήσεις στρατηγικών και άλλων τομέων της οικονομίας - λιμάνια, αεροδρόμια, άλλες υποδομές, δημόσια γη, παραλίες κλπ.

Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το εγχείρημα με δεδομένη τη βαθιά και συγχρονισμένη στην ευρωζώνη καπιταλιστική...


Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή

Σεμίνα Διγενή: Κύριε Παπουτσή, ξέρω πως ξέρετε τους δολοφόνους του Σωκράτη ΓκιόλιαΑγαπητέ Χρήστο

θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον …

Τα μικροαστικά


Μικροαστοί θα σας φάνε τα παιδιά σας, θα σας φάνε ζωντανούς, κανίβαλοι, κανίβαλοι θα γίνουν.

Για το βλαδίμηρο οι μικροϊδιοκτήτες-μικροπαραγωγοί αναπαράγουν αδιάκοπα τον καπιταλισμό, βάσει της ακατανίκητης δύναμης της συνήθειας. Και η ρόζα –αν δε με απατά η μνήμη μου- παρομοίαζε τη μεσαία τάξη με κάποιον που ανεβαίνει σε μια πλαγιά, σέρνοντας έναν βράχο κι έχει την αυταπάτη ότι μπορεί να σταματήσει στα μισά της ανηφόρας και να παραμείνει εκεί σταθερός. Ώσπου τον παίρνει ο κατήφορος, τον τσακίζει ο βράχος της προλεταριοποίησης και καταλήγει στους πρόποδες της κοινωνικής πυραμίδας.

Κάποιοι άλλοι διαχωρίζουν την έννοια του μικρού αστού –δηλ του μικρού ιδιοκτήτη καπιταλιστή- από αυτήν του μικροαστού –ή τουλάχιστον δεν τις ταυτίζουν. Κι αν το ερμηνεύω σωστά, το κόμμα υιοθετεί εν μέρει αυτόν το διαχωρισμό και μιλά για μισθωτούς εργαζόμενους που παρουσιάζουν μικροαστικά χαρακτηριστικά βάση του εισοδήματος ή της θέσης τους στην παραγωγή –πχ στο αστικό κράτος, ή σε κάποιον ιδεολογικό μηχανισμό του.

Οι -κατά Χίλλαρυ- επιτυχημένοι "φελλοί"


Έλεγα να μη κάνω κανένα σχόλιο για την πρόσφατη επίσκεψη στην χώρα μας της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών, της γνωστής και μη εξαιρετέας κυρίας Χίλλαρυ "απατημένης" Κλίντον. Έλα, όμως, που ξεφυλλίσω το αρχείο μου και δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να ξυστώ λιγάκι στην γκλίτσα του τσοπάνη... Για την ακρίβεια, θα γυρίσω το ημερολόγιο 3 μήνες πίσω και θα θυμηθώ μιαν άλλη επίσημη συνάντηση της Χίλλαρυ. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Στα μέσα του περασμένου Απρίλη, η Χίλλαρυ υποδέχτηκε στις ΗΠΑ τον πρόσφατα -τότε- εκλεγμένο νέο πρόεδρο της πολύπαθης Αϊτής, τον Μισέλ "Σουήτ Μίκι" Μαρτελί, με την δήλωση ότι οι ΗΠΑ "είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες και ευχαριστημένες" από την εκλογή του Μαρτελί. Ο Μαρτελί θα αναλάμβανε επισήμως τα καθήκοντά του στις 14 Μαΐου, αλλά στο μεταξύ είπε να πεταχτεί ως τις ΗΠΑ για να συναντήσει τόσο την Χίλλαρυ όσο και εκπροσώπους του ΔΝΤ, της παγκόσμιας Τράπεζας και της Διαμερικανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Πριν συνεχίσουμε, ας δούμε τι σόι πράμα είναι αυτός ο Μαρτελί.

Λιτότητα και νέα βάρη φέρνει η αναδιάρθρωση του χρέους!


Αθήνα 22 Ιουλίου 2011

Σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στρέφεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη 21 Ιούλη. Η ίδια αυτή συζήτηση αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου και όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του δημόσιου χρέους καθώς, παρότι μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, παρότι έκλεισαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρότι η φτώχεια και η ανεργία εκτοξεύθηκαν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Μνημονίου, η πολυπόθητη επιστροφή στις αγορές δεν επετεύχθη, ούτε πρόκειται άμεσα να υλοποιηθεί. Οι κυβερνητικές ζητωκραυγές για σωτηρία δεν...

Σωθήκαμε ή τη γαμίσαμε;


Πήραμε 109 δις €.

Επιμηκύναμε το χρόνο δανεισμού.

Εξασφαλίσαμε την ρευστότητα των τραπεζών.
Ο GAP και ο Benny φαίνονται ευχαριστημένοι.

Μα τότε γιατί ο πρώτος οίκος ενοχής κάνει λόγο για επιλεκτική χρεοκοπία selective default για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;

Γιατί θα ξεπουληθούν όλα;

Γιατί ο σοσιαλισταράς Λοβέρδος μειώνει τις κλίνες κατά 11.000+ (γιατί δεν τα κλείνει εντελώς τα δημόσια νοσοκομεία και να γίνει σοσιαλήσταρχος;)

Γιατί ότι έχει πληρώσει ο λαός  δύο και τρεις φορές θα τα πάρουν οι παγκόσμιοι καιροσκόποι-κερδοσκόποι που πια δεν έχουν κανένα ρίσκο;

Εικόνες σοκ με τα πτώματα νεαρών στο νησί Ουτόγια...

Εκατόμβη νεκρών στη Νορβηγία


Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στη Νορβηγία σήμερα, μία ημέρα έπειτα από τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 17 ανθρώπους και τους πυροβολισμούς εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους στο νησάκι Ουτόγια, όπου ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε δραματικά φτάνοντας μέχρι στιγμής τα 87 άτομα. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γενς Στόλτενμπεργκ, άφησε να εννοηθεί ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και μέλη της κυβέρνησης, κάνοντας παράλληλα λόγο για εθνική τραγωδία.
Η διπλή επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με μια ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το κέντρο του Όσλο και λίγο αργότερα, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο νησάκι Ουτόγια, ένοπλος που είχε μεταμφιεστεί σε αστυνομικό άνοιξε πυρ κατά πλήθους τουλάχιστον 700 ατόμων σε κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, την οποία θα επισκεπτόταν το Σάββατο ο Νορβηγός πρωθυπουργός.

Ο νεος "πανωλεθρίαμβος"- Η νέα "ΗELLAS Ltd".

 
Γραφει ο Γιωργος Σαρρης
Μας έχουν ζαλίσει από το πρωί με το χθεσινό "θρίαμβο".
Διαχειρίσιμο λένε πλέον το Ελληνικό χρέος.
Μόνο που ξεχνούν ότι διαχειρίσιμο είναι ένα χρέος όταν μπορεί να αποπληρώνεται. Και για να μπορεί να αποπληρώνεται θα έπρεπε να μειωθεί δραστικά όχι κατα 6-7%(ακούσαμε για 26δις). Μετα από τα χθεσινά το χρέος θα μειωθεί μας είπαν στο 130-135%!(θα δούμε πως... όποτε μας πουν).
Μα πέρσι ήταν 120% περίπου και έγιναν όσα έγιναν. Οπότε που είναι ο θρίαμβος;
Επίσης υπάρχει ενα σοβαρό ερώτημα.Το χρέος θα αποπληρώνεται από τί; Από το πλεόνασμα φυσικά του προυπολογισμού.
Εχουμε εμείς πλεόνασμα και δεν το ξέρουμε;

Papandreou Republic: Μια περίπτωση νεοφιλελεύθερου καισαρικού λαϊκισμού
Του NovalisΟ γνωστός Γάλλος πολιτικός επιστήμονας Frédéric Lordon είχε επισημάνει σε άρθρο του ("La prochaine frontière libérale", "Monde diplomatique", Απρίλιος 2006) ότι δεσπόζουσα ιδεολογική καταφυγή των πολιτικών εκφραστών του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού αποτελεί η γενικευμένη ηθικολογία σε διαλεκτικό συσχετισμό με την ενδυνάμωση της κατασταλτικής λειτουργίας του κράτους. Ενώ η δεσπόζουσα αντίληψη για την κοινωνία είναι "κανένας κανόνας για τις κυρίαρχες τάξεις", οι διαπρύσιοι πολιτικοί κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού διακινούν ακατάσχετα ηθικολογία για όλους τους υπόλοιπους. Πριν, κατά και μετά το ξύλο και το ψέκασμα. Από αυτή την ιδεολογική θεματική της ηθικολογίας, δεν θα μπορούσε, βεβαίως, να αποστεί ένας ακραίος και φανατικός νεοφιλελεύθερος, όπως ο ΓΑΠ: Αν πάρουμε, ενδεικτικά, μια από τις ομιλίες του -ας πούμε της Θεσσαλονίκης στις 28.1.2004, θα διαπιστώσουμε ότι μόνο σε μια παράγραφο περίπου εννέα σειρών, επικαλείται την ηθική οχτώ φορές. Και μάλιστα, εντός βαρύγδουπων ονοματικών συνόλων, όπως "βαθύτατα ηθική επανάσταση", "ηθικές αξίες", "ηθικό πολιτικό παράδειγμα". 

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέο Έτος 2050*!


nationalpride.wordpress.com
*Πρόβλεψη
Χαμένοι τόσες μέρες στην ακριβή μετάφραση, στενή και διασταλτική, του όρου ‘selective default’, έχουμε ξεχάσει το μείζον: όποια λύση επιλεγεί σήμερα (ή και αύριο) στη Σύνοδο Κορυφής τής συγκεκριμένης και υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι μια λύση που θα την έχουν επιλέξει άλλοι.

ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΟ !!!!


Έχουμε και λέμε….
1. Αναδιάρθωση
2. Κούρεμα
3. Αθέτηση πληρωμών
4. Επιλεκτική Χρεωκοπία
Δεν επιλέγετε …τα παίρνετε ΟΛΑ.. και όταν λέμε ΟΛΑ …εννοούμε ΟΛΑ.
 Όλα όσα τους πρότειναν σαν εναλλακτικές λύσεις 14 μήνες πριν  αλλά τα απέκρουαν  με μια έκφραση αηδίας.
Όλα όσα τα έβρισκαν στο δρόμο τους αλλά προϋπόθετε ότι αυτά λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας των πολιτών και όχι υπέρ των τραπεζών. Τώρα αντιστρέφοντας τη λογική και παίρνοντας το παραπάνω πακέτο αλλά στη χειρότερη εκδοχή του οδηγούνε τη χώρα στην ολοκληρωτική καταστροφή. 

Ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί με μια φωνή :"Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται"


Το 2030 δεν είναι μακρυά και μέχρι τότε, άντε και ζωή σε λόγου μας,εκτός......
 


Πανηγυρίζουμε!
Χαμόγελα, χειροκροτήματα, αγκαλιές και συχαρίκια, για την επιτυχία της μάχης που  έδωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας για την σωτηρία της Πατρίδος.
Φωτογραφίες φλας .....
Η Πατρίς εσώθει!
Εμπρός παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, να φωνάξουμε και να ζητωκραυγάσουμε, ότι
"Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ"
(Έτσι ζητωκραύγαζαν οι "πιστοί" του Αντρέα, την ώρα που αυτός υπέγραφε το ΄83 την παραμονή των βάσεων και ταυτόχρονα ξεγελούσαν τον λαό, ότι υπογράφουν για να φύγουν οι βάσεις)
Όσοι πιστοί λοιπόν  προσέλθετε.
Αλλά να θυμάστε ότι όταν αυτοί πανηγυρίζουν, κάτι κακό θα μας συμβεί.

Μήνυμα στις γκαστρωμένες.


 Συγχωρέστε με...
Ολες σας ζείτε τη Μαγεία...Την προσμονή...Το Θαύμα.
Κι έρχομαι εγώ ο μαυροκόρακας με άσχημα μαντάτα να ταράξω
τη γαλήνη και την ευτυχία σας.
  Τα μάθατε τα νέα...
Η Πατρίδα σώθηκε και πάλι
. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει τούτη
τη φορά...Εξη μήνες...ένα χρόνο...τριάντα ίσως.
Μας είπαν πως είμαστε ασφαλείς πια
...Πως γλυτώσαμε από τον
βραχνά της χρεωκοπίας.
Μας είπαν πως μέχρι το 2019 δεν έχουμε να ανησυχούμε για δα
-
νεικά
...Πως φρόντισαν γι΄αυτό οι φίλοι και οι εταίροι μας.
Μας είπαν πως γλυτώνουμε τόκους
...Πως όλοι νοιάζονται για τη
δική ΜΑΣ Πατρίδα.
Εχουν δίκιο...Αλήθεια λένε
...τη μισή...

Χρεοκοπία διαρκείας για το λαό


Είτε με διθυράμβους, είτε πιο προσεκτικά, κυβέρνηση και αστοί δημοσιολόγοι προσπαθούν με βάση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να δημιουργήσουν στο λαό ένα κλίμα ανακούφισης και αναμονής, με στόχο την υποχώρηση των λαϊκών αγώνων, την αναβολή βημάτων οργάνωσης της εργατικής τάξης, τη δημιουργία αναχωμάτων στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής συνείδησης ή ακόμα καλύτερα τη στράτευση του λαού στο σχέδιο που καταδικάζει το παρόν και υποθηκεύει το μέλλον του.
 
Αυτοί που πρόδωσαν χίλιες φορές τις - φρούδες είναι αλήθεια - ελπίδες λαϊκών στρωμάτων για ευδαιμονία μέσα στον καπιταλισμό, τώρα προσπαθούν και πάλι να τον εξαπατήσουν με νέα σχέδια Μάρσαλ, ελπίζοντας ότι έχει σβήσει η λαϊκή μνήμη για το προηγούμενο σχέδιο Μάρσαλ.

ΚΑΖΑΚΗΣ ΡΟΔΟΣ tv kosmos

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες


thumb


Γράφει η Κουκίδα


Χθες το βράδυ πανηγυρίσαμε την επίσημη ένταξη της χώρας σε επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά όπως είπε ο Μπένι θα διαρκέσει πολύ λίγο γιατί η ευρωζώνη θα μας λούσει με νέο χρήμα. Όχι εμάς αλλά τις τράπεζες μήπως και κρυολογήσουν. Εμείς παραμένουμε σε καθεστώς σκληρής λιτότητας φόρων και ξανά φόρων για τα επόμενα 40 χρόνια. Ναι τα 7,5 χρόνια γίνανε ως δια μαγείας 40!!. Το λέει επισήμως το νέο σχέδιο. Οι πληροφορίες για το νέο δάνειο είναι καταιγιστικές και βεβαίως οι κυβερνητικοί κύκλοι το διαρρέουν ως ένα νέο μάννα εξ ουρανού . Όπως το περυσινό.

Ο διάβολος όμως κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες και έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας να τα πούμε. Προς το παρόν ας χαρούμε την επιτυχία μας που για ακόμα μια φορά καταφέραμε να ξεγελάσουμε την ΕΕ.

Προς το παρόν επίσης ας κάνουμε γαργάρα ότι ο ΓΑΠ έδωσε και τις εμπράγματες εγγυήσεις που υποτίθεται ήταν κόκκινη γραμμή. Όχι μόνο στις κυβερνήσεις αλλά και στους ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να δεχθούν τη συμφωνία. Θα πάρουν και οι ξένες τράπεζες το κάτι τις τους από την κρατική περιουσία.