#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Ενωση πρ.καταναλωτων Κρητης..Ρε κοπελια εχει κι αλλους λεβεντες σαν κι εσας η Κρητη;...Ζητουν απο Δημους και αστυνομια να συλλαμβανουν ζητιανους γιατι χαλανε την εικονα της πολης στα ματια των τουριστων!


Δημόσια καταγγελία προς τους Δήμους και την αστυνομία...

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προέβη σε δημόσια καταγγελία προς στις αρμόδιες αρχές της Κρήτης όπως σε Δήμους και Αστυνομία για την ανεξέλεγκτη '' επαιτεία" που επικρατεί στο νησί, και ζητά την 'αμεση παρέμβασή τους.


Συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων στην καταγγελία αναφέρονται:

''Μπορεί η ...οικονομική κρίση της Χώρας μας, να αφαίρεσε από κάθε νοικοκυριό χρήματα από τον οικογενειακό του προϋπολογισμό, μπορεί κάποιοι πολίτες να πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας, αλλά το τσουνάμι των επαιτών ,που καθημερινά συναντά ο καθένα από μας, παντού (στον δρόμο, στην στάση, έξω από τα Σούπερ Μάρκετ, στις Τράπεζες, σε καφέ, κλπ.π) είναι εικόνα που δεν τιμά κανένα.Κυριολεκτικά ,πλημμύρισε το νησί μας ,από άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και εθνικότητας, μας κάνει να αποσύρομαι τα αισθήματα φιλευσπλαχνία μας, και να νοιώθουμε θυμό,για την εμμονή και επιμονή των επαιτών, αλλά και από την ανέλεγκτη κατάσταση.

Σαν Φρανσίσκο: Η αστυνομία δολοφονεί εν ψυχρώ 19χρονο


Το Σάββατο, 16 Ιούλη, στη γειτονιά του Μπέυβιου [Bayview], στο Σαν Φρανσίσκο η αστυνομία δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν 19χρονο, ο οποίος έτρεξε για να αποφύγει να πληρώσει το εισιτήριο του τραμ. Δύο ένστολοι φονιάδες του SFPD (Τμήματος Αστυνόμευσης του Σαν Φρανσίσκο) σε περιπολία έκαναν έλεγχο εισιτηρίων σε αποβάθρα τραμ (MUNI). Πυροβόλησαν 10 φορές έναν μαύρο νεαρό που διέπραξε το «ειδεχθές έγκλημα» της άρνησης πληρωμής των 2 δολαρίων της τιμής του εισιτηρίου.

Η εν ψυχρώ δολοφονία διαπράχθηκε στη συμβολή των Θερντ Στριτ και Ώκντεϊλ Άβενιου περίπου στις 4.45 το απόγευμα, μπροστά στα μάτια δεκάδων μαρτύρων. Σύμφωνα με ένα μάρτυρα, το θύμα πυροβολήθηκε πισώπλατα κι ενώ είχε σε έκταση τα χέρια του, ενώ άλλη μάρτυρας αναφέρει τουλάχιστον 6 πυροβολισμούς.

Το δημόσιο χρέος και πως καταλήγει να είναι ποινικό ζήτημα.


Ο κλασικός καπιταλισμός που ξέρουμε βγάζει κέρδος εκμεταλλευόμενος τον εργαζόμενο σε έναν παραδοσιακό κύκλο 1) επένδυσης χρήματος 2) παραγωγής εμπορευμάτων 3) πώλησης των εμπορευμάτων. Στο στάδιο δύο (2) εχουμε την παραγωγή υπεραξίας που καρπώνεται ο εκμεταλλευτής.
Επίσης στον κλασικό καπιταλισμό, ένας εθνικός καπιταλισμός (πχ Μεγ. Βρετανία) κατέχει δια των όπλων ένα άλλο εθνικό κράτος (πχ Ινδία, Κύπρος κλπ) δηλαδή έναν άλλον εθνικό καπιταλισμό. Και έτσι έχουμε την καταλήστευση των εθνικών πόρων ενός “υπό κατοχήν” εθνικού καπιταλισμού και την μεταφορά τους από την περιφέρεια προς ένα καπιταλιστικό κέντρο, με διάφορους τρόπους (πχ Εταιρία των Ινδιών κλπ). Κλασικός ιμπεριαλισμός δηλαδή.

Σκηνές...τουριστικές.
 "Με αεροπλάνα και βαπόρια" βλέπω στο κοντινό μέλλον να κατα-
κλύζουν την αγελαδοποιημένη και ξεπουλημένη Ελλαδίτσα χιλιάδες,
ματσωμένοι και μη, αλλοδαποί περιηγητές και περίεργοι...
Να γνωρίσουν από κοντά την κοιτίδα της Ελευθερίας,της Δημοκρα-
τίας και του Πολιτισμού...
Να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πως η Πατρίδα που γέννησε Φιλό-
σοφους,Στρατηλάτες,Ιστορικούς,Ανθρώπους της Τέχνης και της
Πολιτικής,Νομπελίστες,Πατριώτες...κατάντησε υποπόδιο των Ξένων,
των "αγορών", των "εταίρων" και των τοκογλύφων...
  Ιδού...τους  βλέπω να πιάνουν κάποιο κεντρικό ή περιφερειακό
λιμάνι ή αεροδρόμιο...που το εκμεταλλεύονται Ξένοι...

243...νάναι οι μέρες σας.


  Λάθος...πολλές είπα...
103 νάναι οι μέρες σας τσάτσοι...λαδωτήρια του Συστήματος
.
Τόσα χρόνια κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο, σε έξη από
τους επτά κατηγορούμενους των Πυρήνων της Φωτιάς.
103 κατά συγχώνευση
...
243 αθροιστικά!!

Δύο άτομα καταδικάστηκαν από 77 χρόνια
!! Ενα σε 32 και τρεις
από 19...σύνολο 243
!!
Γνωρίζουμε πως η ελληνίς Θέμις είναι...τυφλή και αδέκαστη!!
Γνωρίζουμε,επίσης, πως ήταν,είναι και θα είναι...τ α ξ ι κ ή.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Eίναι το τελικό κείμενο μετά τις προσαρμογές που έγιναν με βάση τις τροπολογίες που έγιναν δεχτές κατά τη συνδιάσκεψη.


Η χώρα οδηγήθηκε εδώ και πάνω από ένα χρόνο σε ένα ασφυκτικό καθεστώς νέας κατοχής. Πρώτη πράξη αυτού του καθεστώτος ήταν η κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου για να επιβληθεί ένα άγριο πρόγραμμα καταλήστευσης του εργαζόμενου λαού. Ο λαός με κομμένη την ανάσα ακούει καθημερινά να ανακοινώνονται όλο και πιο σκληρά, αντικοινωνικά μέτρα που ανατρέπουν τον οικογενειακό και προσωπικό προγραμματισμό, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και σπρώχνουν με βίαιο τρόπο τον λαό στη φτώχια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Ο εργαζόμενος χάνει μέρα με τη μέρα όλες τις εγγυήσεις για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή, ενώ ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας καταστρέφονται. Χωρίς καμμιά άλλη προοπτική εκτός από την διαρκή επιδείνωση της κατάστασής του.

«Ο δρόμος του μνημονίου οδηγεί στην επίσημη πτώχευση της χώρας»


Συνεντευξη του Δημητρη Καζακη στην
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, 13/7/2011

Κύριε Καζάκη είστε ένας από τους πιο γνωστούς οικονομολόγους και η γνώμη σας έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία. Γνωρίζω ότι έχετε ταχτεί εδώ και αρκετό καιρό κατά του μνημονίου που υπέργραψε η χώρα μας και κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, μια κυβέρνηση όμως η οποία μας λέει πως έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στην πτώχευση της χώρας μας και ανάμεσα στο μνημόνιο και τελικά επέλεξε το δεύτερο. Εσείς δηλαδή τάσσεστε υπέρ του να είχε πτωχεύσει η Ελλάδα ή θεωρείτε πως ακόμα κι αν δεν επιλέγαμε το δρόμο του μνημονίου δε θα πτωχεύαμε;

Ο δρόμος του μνημονίου οδηγεί στη σίγουρη επίσημη πτώχευση της χώρας και μάλιστα με τους χειρότερους δυνατούς όρους. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το γεγονός ότι όλοι οι δείκτες χρεοκοπίας της Ελλάδας επιδεινώθηκαν ραγδαία με το μνημόνιο. Ακόμη και η κυβέρνηση ομολογεί ...

Ο Κάφκα, το κλουβί και το πουλί


greekspy.blogspot.com
Οσο καιρό ακούγεται έντονη και από πολλές πλευρές η προπαγάνδα για τα αγαθά που κομίζει στον τόπο μας το Μνημόνιο, με τους τροϊκανούς στο ρόλο των Αγιοβασίληδων, και για τη μεγάλη ευκαιρία που καλοκάγαθα και γενναιόδωρα μας χαρίζουν, μια εσωτερική φωνή επιμένει να συλλαβίζει πάλι και πάλι έναν από τους περίφημους αφορισμούς του Φραντς Κάφκα, μήπως και σκεπάσει τον ψευδαισθησιογόνο θόρυβο: «Ενα κλουβί βγήκε σε αναζήτηση πουλιού». Ακόμα μια φορά, για να φανεί το βάθος του σαρκασμού, τυπικά καφκικού: «Ενα κλουβί βγήκε σε αναζήτηση πουλιού».

Ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στη Μυτιλήνη, 14 Ιουλίου 2011.
Όταν τρώει γιαούρτι ένας βουλευτής, είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας!!! Όταν τρώνε χημικά 50.000 διαδηλωτές, είναι... απλά μία Τετάρτη!!!!!!!Η σιωπή είναι χρυσός; 
 


Όχι!!! 
 
Η σιωπή δεν είναι χρυσός, αν μ' αυτή εξαργυρώνεται ο άδικος λόγος της εξουσίαςΔΙΑΚΙΝΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΟΥ!

Video σχετικά με αστυνομική βία:

Σκλάβοι στην Ευρώπη του 21ου αιώναΔύο αιώνες μετά την κατάργηση της δουλείας, μια αποτρόπαιη πρακτική επανέρχεται, το εμπόριο ανθρώπων. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) του ΟΗΕ εκτιμά ότι, σε όλο τον κόσμο, πάνω από 12 εκατομμύρια άνθρωποι γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης της εργασιακής δύναμής τους ενάντια στις επιθυμίες τους και σε απάνθρωπες συνθήκες.

Οσον αφορά τις γυναίκες, η πλειονότητά τους αποτελεί θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ πολλές άλλες έχουν υποδουλωθεί ως οικιακές βοηθοί. Αφορά επίσης την περίπτωση νέων και υγιών ατόμων τα οποία, μέσα από ποικίλα προσχήματα, βρίσκονται παγιδευμένα, με στερημένη την ελευθερία τους, με το σώμα τους να έχει χρησιμεύσει ως πρώτη ύλη για την τροφοδοσία του παράνομου εμπορίου ανθρώπινων οργάνων.

Αν την Πέμπτη δεχθούν την χρεοκοπία, να μην επιστρέψουν την Παρασκευή...


   
 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
 
Αν την Πέμπτη αποφασιστεί η χρεοκοπία της χώρας (επιλεκτικήήπιαελεγχόμενη,selective ή όπως διάολο θέλουν να την λένε) να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα την Παρασκευή.
Αν 
την Πέμπτη η Γερμανία επιμείνει στο σχέδιό της, αν η Ελλάδα υποκύψει ξανά, χωρίς να ζητήσει πίσω το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν επιτρέψει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων, να μην διανοηθούν να επιστρέψουν με την χρεοκοπία στις αποσκευές τους.
Οτιδήποτε 
αποφασιστεί στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της προσεχούς Πέμπτης, που ουσιαστικά συνεκλήθη με το στανιό και με την Γερμανία να παραμένει εξαιρετικά απρόθυμη, θα καθορίσει απολύτως την πορεία της χώρας για περισσότερες από μία γενιές.
Οφείλουν τώρα,
 σήμερα, χθες να...

Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος;


 
Ο Δεύτερος Κόσμος κατέρρευσε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Με τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, στον Πρώτο Κόσμο παρατηρήθηκαν σημαντικές αναταράξεις. Συνεπώς, στο εξής, καμία γεωγραφική διαίρεση δεν φαίνεται πλέον εύστοχη. Το μόνο που μπορούμε να διακρίνουμε πλέον είναι δύο κατηγορίες πληθυσμού: από τη μια υπάρχει μια χούφτα ατόμων που επωφελούνται από τον σύγχρονο καπιταλισμό, ενώ από την άλλη υπάρχει η πλειονότητα που τον υφίσταται, κυρίως μέσα από τον μηχανισμό του χρέους.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΣΟΣΤΑ

133 νενέκοι, εκ των οποίων όχι όλοι καθηγητές, σε σύνολο 12367 καθηγητών, υποστηρίζουν την κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων!


    

Από την Ματίνα Γεωργίου.
 
Και όμως βρέθηκαν 133 Πανεπιστημιακοί στο σύνολο των 12500 μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας των δημόσιων Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι συνυπέγραψαν κείμενο με το οποίο επιχειρείται η προωθούμενη μεταρρύθμιση της Υπουργού Παιδείας κα Διαμαντοπούλου εν μέσω του Καλοκαιριού.
Μεταξύ αυτών που συνυπέγραψαν είναι και ο Δήμαρχος Αθηναίων,Γιώργος Καμίνης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα...

Οι υβριστές της εποχής διδάσκουν!


Γράφει η Λιάνα Κανέλλη
   
Επί πανσελήνου Ιουλίου 2011
Εχει ένα γεμάτο, ολόγιομο φεγγάρι, πανσέληνο, την ώρα που γράφω τούτες τις λέξεις. Σηκώθηκε χρυσάφι και μεσουρανεί σα γιγάντιο ασημένιο δολάριο που λες κι ένας πιστολάς απ' αυτούς του χρηματιστηρίου, όπου να 'ναι θα φανεί στον ουρανό με την πιστόλα του και θα το τρυπήσει. Οι άθλιοι φονιάδες κρύβονται τόσο συχνά πίσω απ' την ομορφιά που πειθαναγκάζει τους ανθρώπους και προτιμούν το ωραίο ακόμα κι ως δανεικό.
Οχι, σύντροφοι, δεν έπαθα παράκρουση να συνδυάζω τις μέρες των «πιστωτικών γεγονότων» την πανσέληνο με το χρήμα και δη το δολάριο των καουμπόυδων της καταναλωτικής θρησκείας και...

Οι τοκογλύφοι και οι... γλείφτες τους!

  

 Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
 
«Μεσοτανκσίτες»!
Τοκογλύφοι... «σωτήρες» μας!
«Οι τοκογλύφοι και οι... γλείφτες τους»!
Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει στη «γαλλική πρόταση» και στους εγχώριους διαφημιστές της για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που εκπόνησε η κυβέρνηση Σαρκοζί - με τις «ευχές» της Μέρκελ.
Μια ακόμα κίνηση ...«σωτηρίας», προκειμένου βεβαίως να διασφαλιστούν τα κεφάλαια των γαλλο-γερμανικών τραπεζών που μαζί με τους εγχώριους συνεργάτες τους ξεζουμίζουν εδώ και δεκαετίες τον...
ελληνικό λαό.

IOYNΗΣ του 11...Πως λεμε ΜΑΗΣ του 68....ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!
 
http://oramiden.blogspot.com/
 
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την Κύπρο! (1974-2011) ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την Κύπρο! (1974-2011)

Το εγκληματικό πραξικόπημα της χούντας στην Κύπρο άνοιξε το δρόμο για την εισβολή της Τουρκίας. Η Αγκυρα από καιρό περίμενε μια τέτοια ευκαιρία, για να βάλει μπροστά τα σχέδια της διχοτόμησης.

Η απόφαση για την εισβολή λαμβάνεται το βράδυ της 15ης Ιούλη 1974, κατ' αρχήν, από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας και, στη συνέχεια, από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η επιχείρηση παίρνει την κωδική ονομασία «Αττίλας 1» και ορίζεται για το βράδυ της 19ης προς 20ή Ιούλη.

Στις 17 του μηνός, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ μεταβαίνει στο Λονδίνο, κατόπιν προσκλήσεως του Βρετανού πρωθυπουργού Χάρ. Ουίλσον. Στη συνάντησή τους, ο Ετσεβίτ προτείνει στους Βρετανούς να επέμβουν από κοινού ως εγγυήτριες δυνάμεις.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μήνυση κατατέθηκε εχθές Δευτέρα 18.7.2011 στην Εισαγγελία Αθηνών συλλογικά από 126 πολίτες και 150 μάρτυρες σε σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και των μεγάλων, μαζικών διαδηλώσεων τις 15,28,29/6/2011 στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους και περιοχές, για την χρήση απρόκλητης, δολοφονικής βίας και τη ρίψη χημικών, εκρηκτικών και λοιπών όπλων (πέτρες, ξύλα, μάρμαρα κ.α.) που συστηματικά, οργανωμένα και αδιάκοπα και χρησιμποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες, κορυφώνοντας σε ένταση και έκταση το πογκρόμ που πραγματοποιήθηκε την 29/6/2011.

Η πιο πάνω μήνυση στρέφεται κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, των Εισαγγελικών Λειτουργών που τελούσαν σε Υπηρεσία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελ. Οικονόμου, του Προϊσταμένου και των μελών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, του Προϊσταμένου και των μελών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των αστυνομικών των διμοιριών των ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ που τελούσαν σε Υπηρεσία κατά τις ημερομηνίες 15,28,29/6/2011 καθ’ όλη τη διάρκεια των γενικών απεργιών και μαζικών διαδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος, των πέριξ αυτής πέραν αλλά και μακράν της Πλατείας δρόμων και περιοχών και κατά παντός υπευθύνου που έδωσε εντολή για τις πράξεις που περιγράφονται στη μήνυση ή που με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμε τους ανωτέρω δράστες.


Οι 126 πολίτες – μηνυτές, άνθρωποι κάθε ηλικίας - θύματα της αστυνομικής και κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, προσήλθαν το πρωί της χθεσινής μέρας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και σε μια μεγαλειώδη συνάντηση που έγινε σε άδεια αίθουσα δικαστηρίου, υπό τύπον αυτοοργάνωσης, συζήτησαν για την διαδικασία της υποβολής της μήνυσής τους, ενημερώθηκαν σχετικά από τους δικηγόρους - μέλη της ομάδας νομικής υποστήριξης Συντάγματος, οι οποίοι είναι και μηνυτές και συνέταξαν τη μήνυση και στη συνέχεια προσήλθαν στην Γραμματεία της Εισαγγελίας του κτηρίου 16 για την κατάθεση της.

Μέχρι και σήμερα τέτοιες μηνύσεις από θύματα αστυνομικής και κρατικής καταστολής απορρπτονται, κατόπιν μεροληπτικής διερεύνησης, με το πρόσχημα ότι οι δράστες δεν μπορούν να εντοπιστούν, παρόλο που είναι κρατικοί λειτουργοί. Με την κίνησή μας αυτοί ελπίζουμε αυτή τη φορά, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την κρατική καταστολή των 15,28,29/6/2011, οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί να διερευνήσουν τις καταγγελίες μας με αμεροληψία, ώστε οι υπεύθυνοι και υπαίτιοι των καταγγελλομμένων πράξεων επιτέλους να τιμωρηθούν!
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Μια τρίχα πριν το μεγάλο κραχΤου Δημήτρη Καζάκη 18.07.2011


Μόλις παρά τρίχα γλύτωσε η παγκόσμια οικονομία ένα νέο ισχυρό κραχ. Το γλύτωσε όντως, ή απλά το ανέβαλε για μερικές εβδομάδες; Κανείς δεν γνωρίζει. Το σίγουρο είναι ότι η διόγκωση των κεφαλαιαγορών δεν είναι απλά μη βιώσιμη για την παγκόσμια οικονομία. Αυτό το γνωρίζουμε ήδη από το κραχ του 2008. Όλο και περισσότερο γίνεται και μη διαχειρίσιμη. Το παραμικρό αρκεί για να οδηγήσει σ’ ένα μεγάλο κραχ, ακόμη μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Η ίδια η επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας πέρυσι οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επέκταση των κεφαλαιαγορών και των τραπεζών (σ.σ. με το πληθωριστικό χρήμα που τυπώθηκε και χαρίστηκε σε αυτές από τα κράτη). Το γεγονός αυτό επιδείνωσε την εικόνα αστάθειας και έκανε τις αγορές πιο επιρρεπείς σε κραχ. Κάτι που τελικά δεν θα μπορέσει να αποφύγει η παγκόσμια οικονομία.