#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Η ΕΛ.ΑΣ πάντα δίπλα στον πολίτη!Οι αστυνομικοι βοηθουν Πολιτη που εχει παθει κριση πανικου.

«Χριστόφια παραιτήσου, όλη η ευθύνη είναι δική σου»....Χιλιάδες πολιτών έχουν κατακλύσει τους δρόμους έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, συνεχίζοντας για έβδομη νύχτα να διαμαρτύρονται για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Οι πολίτες έχουν ανάψει εκατοντάδες κεριά στη μνήμη των θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση.  Οι καγκελόπορτες τόσο της εισόδου όσο και της εξόδου του προεδρικού είναι...
 κλειδωμένες με χοντρή αλυσίδα.

Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα διαρκείας.Μια «μικρή» είδηση που συμπυκνώνει όμως την απύθμενη υποκρισία και τη βαρβαρότητα των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, που ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς κατά της Λιβύης, για να σώσουν τάχα «τους άμαχους πολίτες» και τώρα που οι άμαχοι φεύγουν πρόσφυγες αρνούνται ακόμα και να πλησιάσουν στις χώρες τους.
Μέσα στα εκατομμύρια των θυμάτων του πολέμου, συγκλονίζει το δράμα 100 προσφύγων από τη Λιβύη, οι οποίοι εδώ και μέρες περιπλανώνται στη Μεσόγειο πάνω σε ένα πλοίο του ισπανικού πολεμικού Ναυτικού, επειδή καμία χώρα δεν επιτρέπει τον ελλιμενισμό του! 
Το πλοίο συμμετείχε στο ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης από το ΝΑΤΟ, όταν εντόπισε περίπου 100 μίλια ανοιχτά των ακτών της χώρας ένα μικρό σκάφος το οποίο μετέφερε «περίπου 105 πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ναυτικής διοίκησης του ΝΑΤΟ με έδρα τη Νάπολη. 
Στην επιχείρηση «έρευνας και διάσωσης» συμμετείχαν η Ιταλία και η Μάλτα, αλλά όμως καμία από τις δύο δε δέχτηκε στη συνέχεια να περιθάλψει τους πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 17 γυναίκες, οι τέσσερις από τις οποίες είναι έγκυες, και οκτώ παιδιά. 

18 Ιούλη 1936: το φασιστικό πραξικόπημα του Φράνκο & η Αντίσταση του Ισπανικού λαού (18 de julio de 1936)


Σχετικό βίντεο...
 

ΙΣΩΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑ....


Από τη στιγμή που άρχισε το θρίλερ «Ελλάδα-ελεύθερη πτώση» παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο την απέχθεια που υπάρχει μεταξύ κυβερνώντων και λαού αλλού την απαξίωση ίσως και απέχθεια σε πολλές περιπτώσεις κατηγοριών πολιτών μεταξύ τους.

Παλιότερα πίστευα πως το πρώτο βραβείο αγανάκτησης πολιτών έναντι συγκεκριμένου κλάδου παίρνουν γιατροί και δικηγόροι. Μέσα στο γενικό χαμό όμως φαίνεται πως την έχουν σκαπουλάρει από τη πρώτη θέση. Θες γιατί χιλιάδες κόσμος τρέχει στα δικηγορικά γραφεία για να σώσει σπίτια και περιουσίες από τα τραπεζικά θηρία, θες γιατί οι ασθένειες αυξάνονται ταχύτατα λόγω του θεού άγχους που τρώει τα συκώτια, μάλλον οι δυο ευγενείς κατηγορίες προς το παρόν είναι μεν υπό εξέταση αλλά και χρήσιμες (το μαζεύει δηλαδή ακόμα ο φουκαράς το κομπόδεμα για το φακελάκι του γιατρού και του δικηγόρου)

Το Μνημόνιο και οι… κοτζαμπάσηδες


 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
 
Εάν ο εμπνευστής ή ο συντάκτης της διατάξεωςτου «πολυνομοσχεδίου» του υπουργείου οικονομικών, που αναφέρεται στην ανάθεση της είσπραξης των φόρων σε  ιδιώτες εισπράκτορες και νομικά Γραφεία   είναι Έλληνας (και όχι  κάποιο καλοπληρωμένο νομικό Γραφείο του Λονδίνου- ο κ. Βενιζέλος, είναι βέβαιο ότι δεν θα το επιτρέψει αυτό!) θα πρέπει να μην έχει τελειώσει το Δημοτικό σχολείο.
Εάν το είχε τελειώσει επιτυχώς θα ήξερε (εκτός και αν είχε διδαχτεί από τίποτα παράξενα βιβλία «Ελληνικής Ιστορίας»)  ότι επί τουρκοκρατίας, ο Κατακτητής  ανέθετε την είσπραξη, για λογαριασμό του, των φόρων (κεφαλικών, αγροτικής παραγωγής κτλ.) στους Κοτζαμπάσηδες.
Ήσαν δε «Κοτζαμπάσηδες», κάτι  πλούσιοι  προεστοί και δημογέροντες, πρόθυμοι να κάνουν, με ποσοστά, τη δουλειά για τον Τούρκο κατακτητή, με στόχο, φυσικά, την εύνοιά του αλλά και για να  πλουτίσουν ακόμη περισσότερο.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει στάση πληρωμώνΗ γενιά του χρέους
 
του Ντέιβιντ Μαλόουν
 

Η  Ελλάδα πρέπει να αρνηθεί την πληρωμή των χρεών της….

Δεν πρόλαβε να αποσώσει την πρόταση κι άρχισε η κλοτσοπατινάδα. Σαν τα κοτόπουλα  ξεπετάχτηκαν απ όλες τις γωνιές πιλαλώντας και κακαρίζοντας ,ξεσηκώνοντας μπουχό  και σύγχυση,  πνίγοντας  κάθε προσπάθεια να συζητηθεί το ζήτημα κάτω από τις φρενιασμένες κραυγές «μην ακούτε τον τρελό». Αν το κάνετε ο ουρανός θα πέσει στα κεφάλια μας. Όλες οι τράπεζες θα  «καούν» , τα ΑΤΜ θα σταματήσουν να δουλεύουν, τα σπίτια μας θα κατασχεθούν, οι συντάξεις  μας θα απαχθούν και  θα φαγωθούν από μια  αφηνιασμένη στρατιά θυμωμένων εκδικητών , κατόχων ομολόγων και ,εμείς ποτέ, μα ποτέ, ούτε στη Δευτέρα Παρουσία δε θα μπορέσουμε να ξαναδανειστούμε χρήματα από τις αγορές.
Να  σας πω λοιπόν ένα μυστικό :  ο ουρανός δε θα πέσει.

Εταίροι με μαχαιροπήρουνα.


  Ευχαριστούμε θερμά την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη ισχυρή,στα-
θερή και σθεναρή υποστήριξη στην υπόθεση της "μη χρεωκοπίας"
της Χώρας μας.
Η μεγάλη φίλη και σύμμαχος χώρα στέκεται στο πλευρό της
πτωχής,πλην όμως, εντίμου Ελλάδος περισσότερο από 6 δεκαετίες.
Ομως...
Μου είναι αδιανόητο να λησμονήσω το σχέδιο Μάρσαλ. Χάρη σε
αυτό έτρωγα φασολάδα πιτσιρικάς στα υπόγεια συσσίτια.
Μου είναι αδιανόητο να ξεχάσω τον 6ο Στόλο που ελλιμενίζονταν
δεκαετίες στα λιμάνια μας,στα κεφάλια μας και στα πολιτικά μας
πράγματα.
Μου είναι δύσκολο να ξεχάσω τη Δικτατορία, την Εισβολή-Κατοχή
της Κύπρου,που ευλογήθηκαν και στηρίχτηκαν από τους Εταίρους,
πέραν του Ατλαντικού.

ΙΩΣΗΦ ΖΗΣΙΑΔΗΣ (Ελληνας βουλευτής στην Ελβετία): "Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια"...


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
 
 
Ο Ιωσήφ Ζησιάδης ζει χρόνια στην Ελβετία και είναι βουλευτής της Αριστεράς (La Gauche) στην Ελβετική Ομοσπονδία. Λόγω και της ελληνικής καταγωγής του παρακολουθεί εδώ και καιρό όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και προσπαθεί να συνεισφέρει όπως μπορεί.
Τον περασμένο μήνα κατέθεσε ερώτηση στην ελβετική κυβέρνηση για το εάν υποστηρίζει τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία. Η αρμόδια υπουργός Οικονομικών Eveline Widmer-Schlumpf, ούτε λίγο ούτε πολύ του απάντησε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, παρότι οι...
 Ελβετοί δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης.
Ε Τι σας απάντησε η αρμόδια υπουργός όταν της θέσατε το ζήτημα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία;

Πείτε μου και μένα ρε παιδιά, να καταλάβω


Σας έχει τύχη ποτέ σε μια παρέα, να συζητούν κι εσείς να μην καταλαβαίνετε το θέμα; 

Ε, κάπως έτσι δεν μοιάζει η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον; Όποιο κανάλι κι αν δεις θα ακούσεις για "σθεναρή υποστήριξη", "φίλη χώρα", και να οι αβροφροσύνες και να τα συγχαρητήρια και να τα ευχαριστήρια, αλλά..

Κανένας Έλληνας δεν καταλαβαίνει, σε τι ακριβώς συνίσταται η υποστήριξη των ΗΠΑ;


Πείτε μας ρε παιδιά
ένα παράδειγμα να καταλάβουμε κι εμείς !
Please George !


http://taxalia.blogspot.com/
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

ΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ...ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ...16 ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!!


Μετά από τα πρωτοφανή κατορθώματά του στην οικονομία, όπου σε χρόνο ρεκόρ έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας , ο κ. Παπακωνσταντίνου σπάει ένα ακόμη ρεκόρ, προφανώς παγκόσμιο: γίνεται ο πρώτος υπουργός Περιβάλλοντος με αυθαίρετο οικογενειακό εξοχικό σε δασικό χώρο που ταυτόχρονα μέλος της οικογένειάς του κάνει δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από αναδασωτέα, ώστε το αυθαίρετο να νομιμοποιηθεί!
Ο υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχεται δηλαδή την ύπαρξη του αυθαιρέτου, αλλά δεν παραιτείται.
Θυμίζουμε όμως ότι η Άντζελα Γκερέκου είχε παραιτηθεί από υφυπουργός Πολιτισμού όταν είχε αποκαλυφθεί χρέος του συζύγου της προς την Εφορία…
Η περίπτωση Μαγγίνα, που ως υπουργός Εργασίας είχαμε αποκαλύψει ότι απασχολούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς και, τελικώς, είχε ο ίδιος την ευαισθησία να υποβάλει την παραίτησή του, ωχριά μπροστά στο φαινόμενο Παπακωνσταντίνου.
Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για το οικογενειακό αυθαίρετο του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Από τη μία, ως αρμόδιος υπουργός προετοιμάζει ρύθμιση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, και από την άλλη, διαχειρίζεται το προσωπικό ζήτημα της παράνομης έπαυλης που χτίστηκε χωρίς άδεια μέσα στο δάσος στην περιοχή της Βραυρώνας.

ΠΑΤΡΑ: Αναβλήθηκε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο Ρίο - Χάος από τα χημικά και τις πέτρες !!!


16.32 : Αναβλήθηκε η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη μετά τα εκταταμμένα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξή της στο χώρο του ξενοδοχείου όπου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ρίο. Εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί απο την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας απέκλεισαν το δρόμο έξω απο το ξενοδοχείο ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και εκτεταμμένη ρίψη χημικών απο τους αστυνομικούς, οι οποίοι θέλησαν να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους. Έντονες σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι αντιδράσεις πολιτών για τη ρίψη των δακρυγόνων αφού δεκάδες ήταν οι οικογένειες που έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο και την ώρα των επεισοδίων βρίσκονταν στο χώρο της πισίνας, ενώ ακόμη περισσότεροι ήταν οι λουόμενοι στην παρακείμενη παραλία και οι οποίοι έφυγαν άρον άρον αφού η ατμόσφαιρα ήταν ασφυκτική απο τα δακρυγόνα.

Ο λαός πρέπει να φτιάξει αυτόνομες τοπικές πολιτικές οργανώσεις ώστε να ακυρώσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του κοινού μας πλούτου, πριν αυτό συμβεί.


Πρέπει να βρούμε τρόπο να ακυρώσουμε αυτό το ξεπούλημα της κοινής μας περιουσίας. Πριν συμβεί.
Κάναμε το πρώτο βήμα, σηκωθήκαμε από τους καναπέδες, βγήκαμε στις πλατείες και διαμαρτυρηθήκαμε. Δεν φθάνει μόνο αυτό. Δεν θα κάνουν πίσω επειδή δείχνουμε την αγανάκτησή μας. Μας φοβούνται μεν και μας υπολογίζουν αλλά όσο είμαστε ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ ξέρουν πως δεν κινδυνεύουν πολύ, παρά μόνο σε περίπτωση που συμβεί κάποιο “ξέσπασμα” που δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν.
Χρειάζεται λοιπόν να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι και να τους κάνουμε έκπληξη: να γεμίσουμε την ελλάδα με τοπικές πολιτικές οργανώσεις. Να αυτο-οργανωθούμε πολιτικά. Και όταν θα πέσει η καλοκαιριάτικη ζέστη να μας ξαναβρούν μπροστά τους, αλλά οργανωμένους.

Μια τρίχα πριν το μεγάλο κραχthumb
Του Δημήτρη Καζάκη
 
Μόλις παρά τρίχα γλύτωσε η παγκόσμια οικονομία ένα νέο ισχυρό κραχ. Το γλύτωσε όντως, ή απλά το ανέβαλε για μερικές εβδομάδες; Κανείς δεν γνωρίζει. Το σίγουρο είναι ότι η διόγκωση των κεφαλαιαγορών δεν είναι απλά μη βιώσιμη για την πα­γκόσμια οικονομία. Αυτό το γνωρίζου­με ήδη από το κραχ του 2008. Όλο και περισσότερο γίνεται και μη διαχειρίσιμη. Το παραμικρό αρκεί για να οδη­γήσει σ’ ένα μεγάλο κραχ, ακόμη με­γαλύτερο από το προηγούμενο. Η ίδια η επέκταση της παγκόσμιας οικονομί­ας πέρυσι οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επέκταση των κεφαλαιαγορών και των τραπεζών. Το γεγονός αυτό επιδείνωσε την εικόνα αστάθειας και έκανε τις αγορές πιο επιρρεπείς σε κραχ. Κάτι που τελικά δεν θα μπορέ­σει να αποφύγει η παγκόσμια οικονο­μία.
Το σίγουρο είναι ότι όχι μόνο η πα­γκόσμια κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά το κύριο καταστροφικό φορτίο της δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί. Είναι ακόμη μπροστά μας.

Τα ‘δωσε όλα στην Αμερικάνα νοσοκόμα για μια δόση!


"Το Γρέκι"

ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΣΤΗΝ....ΑΘΗΝΑ !!!


Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιούνται οι επαφές της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, αφού η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και -για να αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της στο λαό μας- άναψε ένα κερί στην Παναγιά τη Μεσοπρόθεσμη.
Η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα δεν θεωρείται σημαντική από την ελληνική κυβέρνηση, οπότε η κυρία Κλίντον δεν συναντήθηκε πρώτα με τον πρωθυπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά με τον επίτιμο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.
Η συνάντηση Παπανδρέου-Κλίντον είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την πορεία της Ελλάδας, αφού η Χίλαρι ενθουσιάστηκε από τον πίνακα που κοσμεί το γραφείο του πρωθυπουργού αλλά -σε ένδειξη σεβασμού προς τη χώρα μας- δεν τον πήρε μαζί της, φεύγοντας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στη Χίλαρι Κλίντον πως αντικατέστησε τις παλιατζούρες που ήταν στους τοίχους του πρωθυπουργικού γραφείου επειδή οι παλιοί πίνακες είχαν κακό φενγκ σούι, και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως -μόλις άλλαξαν οι πίνακες- η χώρα άρχισε να πετάει.