#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Δικαίωμα παρέμβασης της Ελλάδας στη Χάγη για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Η Ελλάδα μπορεί να ενημερώσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα έννομα συμφέροντα που έχει στην υπόθεση που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας μετά από τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική δικαιοσύνη για την αποζημίωση των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο.

«Το Δικαστήριο δίνει την έγκριση στην Ελλάδα να παρέμβει» ως τρίτο μέρος στην υπόθεση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο, διευκρινίζοντας ότι η Αθήνα μπορεί κατά συνέπεια «να ενημερώσει το δικαστήριο για τη φύση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων της (...) τα οποία θα μπορούσε να θίξει η απόφαση του Δικαστηρίου».

Τσουλάρες...


  Ο νεκροθάφτης Λοβέρδος συνεντευξιάζεται σήμερα στη Realnews.
Χτες, όμως, "πρόλαβε" και βγήκε στο Mega-λεία channel (φτού-φτού),
στην εκπομπή των συλλεκτών πρασινοβοθρολυμάτων.
(Είναι ασυνήθιστο να έχεις δώσει συνέντευξη σε κυριακάτικο φύλλο
και να βγαίνεις σαββατιάτικα στο γυαλί να πεις τα ίδια!!).
Σαν υποτακτική,όμως, και εκδιδόμενη τσούλα πρώτα "χτύπησε κάρτα"
στο κανάλι των αφεντάδων, μη τυχόν και χάσει...μετοχές.
Αποφασισμένος να πει όσα είχε προγραμματίσει...έθετε ερωτήσεις

Επαναγορά χρέους! Ενα άθλιο σενάριο...


Γράφει ο Γιώργος Σαρρής
 
Επαναγορά από τη δευτερογενή αγορά τεράστιου μέρους του χρέους στο 50% της αξίας;   Προφανώς η κοροιδεύουν τον κόσμο ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Παρουσιάζεται ουσιαστικά ως λύση η αγορά Ελληνικών ομολόγων(μέρους του χρέους δηλαδή) από την ίδια την Ελλάδα με δανεικά; Και φυσικά το ξαλάφρωμα των χρεωκοπημένων τραπεζών από τα Ελληνικά ομόλογα; Και μάλιστα θα πληρώσουμε και τοκογλυφικά επιτόκια για να δανειστούμε από το EFSF για την επαναγορά, αλλά και θα παρέχουμε και εγγυήσεις -μέτρα εναντίον του λαού δηλαδή και Δημόσια περιουσία κοψοχρονιά- για τη...

Iδρύθηκε το Ε.Πα.Μ


Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο σύμφωνα με το προσχέδιο της ιδρυτικής του διακυρηξης συγκροτείται για να οργανώσει τις αντιστάσεις και να ενισχύσει τον αγώνα του λαού ενάντια στο καθεστώς κατοχής. Ο αγώνας είναι απελευθερωτικός, εθνικός και ταυτόχρονα κοινωνικός.

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Αργυρούπολης .

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Η χώρα οδηγήθηκε εδώ και πάνω από ένα χρόνο σε ένα ασφυκτικό καθεστώς νέας κατοχής. Πρώτη πράξη αυτού του καθεστώτος ήταν η κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου για να επιβληθεί ένα άγριο πρόγραμμα καταλήστευσης του εργαζόμενου λαού. Ο λαός με κομμένη την ανάσα ακούει καθημερινά να ανακοινώνονται όλο και πιο σκληρά, αντικοινωνικά μέτρα που ανατρέπουν τον οικογενειακό και προσωπικό προγραμματισμό, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και σπρώχνουν με βίαιο τρόπο τον λαό στη φτώχια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Ο εργαζόμενος χάνει μέρα με τη μέρα όλες τις εγγυήσεις για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή, ενώ ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας καταστρέφονται. Χωρίς καμμιά άλλη προοπτική εκτός από την διαρκή επιδείνωση της κατάστασής του.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, αγρότες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν καλούνται απλώς να πληρώσουν τον λογαριασμό ενός χρέους, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όσο περισσότερο το πληρώνεις, τόσο περισσότερο να αυξάνει, αλλά να αποδεχθούν την επίσημη υποθήκευση και εκποίηση της χώρας τους από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτό υπόσχεται η κυβέρνηση και το επίσημο πολιτικό σύστημα στον ελληνικό λαό. Επιχειρούν να κρύψουν ότι το κυρίως ζητούμενο με τα «πακέτα στήριξης» δεν είναι απλώς οι επιπλέον «θυσίες» που θα κληθούν να υποστούν τα λαϊκά στρώματα. Το επίδικο ζήτημα είναι η εθνική κυριαρχία της χώρας. Με την κηδεμονία του ΔΝΤ και της ΕΕ ο Έλληνας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να χάσει μόνο τη δουλειά του, τη σύνταξή του, τα δικαιώματά του αλλά και την ίδια την χώρα του.

ΧΙΛΑΡΙ GO HOME!


Από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα η  υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.

Η επίσκεψη της γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, σοβαρών αλλαγών στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενίσχυσης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που ολοένα περισσότερο "στρέφουν το ενδιαφέρον" τους στην καταστολή των κοινωνικών εξεγέρσεων που θα σημειώνονται και στο εσωτερικό των μητροπολιτικών κέντρων της Δύσης απειλώντας το αστικό καθεστώς εξουσίας, έχοντας ως παρανομαστή την τεράστια καπιταλιστική κρίση.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ...


 Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια (μέσω "")

Πολιτική πράξη, πραξικόπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και προδοσία ισάξια εκείνης του Ιουλίου του 1974 συνιστά η αποδοχή ρεύματος από τα κατεχόμενα. Προσφέρει επίσημη αναγνώριση στο παράνομο Καθεστώς και νομιμοποίηση των διχοτομικών κατοχικών δεδομένων και δημιουργούνται νέα τετελεσμένα συνδιαλλαγής δύο Κρατών τα οποία είναι η επιδίωξη των Τούρκων.
Πρόκειται
για αφελή πολιτική πράξη, την ίδια με εκείνη της αποδοχής των Εμπορευματοκιβωτίων. Όπως τότε δεν μπόρεσε η Ηγεσία να εκτιμήσει σωστά την...

Μετονόμασαν την Λεωφόρο Γ. Παπανδρέου σε ..Επαχθούς χρέους


Στην διασταύρωση των οδών Γ. Παπανδρέου και Χρυσοστόμου στο Ηράκλειο Κρήτης άγνωστοι το βράδυ της Παρασκευής άλλαξαν το όνομα στην ταμπέλα.

Μετονόμασαν στο Δήμο Ηρακλείου την ...
Λεωφόρο Γ. Παπανδρέου 
σε Λεωφόρο Επαχθούς χρέους.

ΠΗΓΗ: irakliotikosteki.blogspot.com

http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Η κοινοβουλευτική ολιγαρχία προετοιμάζει το νέο μοντέλο κοινοβουλευτικής χούντας.


 «Δεν θα επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η Ελλάδα στο φαύλο κύκλο της βίας και της ανομίας. Αυτή είναι η υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης προς την κοινωνία… Η νόμιμη άσκηση κρατικής βίας αποτελεί μέσο επιβολής του νόμου σε κάθε σύγχρονο κράτος…. Για να μην τίθενται σε κίνδυνο ευρύτερα η ευταξία και η ευνομία εξαιτίας παρατεταμένων κοινωνικών κρίσεων.»,

(Παπουτσής, 5-7-2011, Ημερησία).

«Εις  την  έννοιαν  της  δημοκρατίας  ενυπάρχει  η  έννοια  της  πειθαρχίας,  της
τάξεως, της ιεραρχίας, του σεβασμού προς τον νόμον. Από της σκοπιάς αυτής
δικαιούμεθα  να  χαρακτηρίσωμεν  εαυτούς  δημοκράτας  και  να  ζητήσωμεν  και
από υμάς αναγνώρισιν της δημοκρατικότητός μα
ς»

Γεώργιος Παπαδόπουλος, «Συνέντευξις εις αίθουσαν Ε.Σ.Η.Ε.Α….»