#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Πώς η Ελλάδα από ανεξάρτητη χώρα μετατρέπεται σε αποικία


«..ο αποκαλούμενος ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ποτέ δεν ανέπτυξε την ικανότητα να αναπτυχθεί, να επενδύσει, να καινοτομήσει, να εφαρμόσει τεχνολογία, να ανταγωνιστεί και να δημιουργήσει νέες αγορές. Οι περισσότεροι Έλληνες μεγαλο-επιχειρηματίες εξαρτόνταν από τις πολιτικές σχέσεις με το κυβερνητικό κόμμα, ώστε να εξασφαλίσουν δάνεια για έργα που ποτέ δεν υλοποιούνταν, πιστώσεις που χρησιμοποιούσαν για να εισάγουν κεφαλαιουχικά αγαθά από την Ε.Ε. και δάνεια για να εισάγουν καταναλωτικά προϊόντα.»

Του James Petras.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αγοράζεται, νοικιάζεται. Πουλάει δημόσιες επιχειρήσεις στις πολυεθνικές. Μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις και την απασχόληση υπό τις εντολές του ΔΝΤ. Παραδίδει το δημόσιο ταμείο στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Στηρίζει τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης. Κατευθύνει την Ελληνική Λιμενική Αρχή να ενισχύσει το μπλοκάρισμα του Nετανιάχου στη Γάζα».
Διαδηλωτής της Πλατείας Συντάγματος, Αθήνα, 3 Ιουλίου, 2011

Της πουτάνας το κάγκελο.


 Sorry, αλλά μόνο αυτή η λαϊκή έκφραση μπορεί να αποδώσει τα
όσα γίνονται στην Ελλάδα, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Ενα ατελείωτο μπάχαλο,με ενδεχόμενο να ξεσπάσει μία νέα Κρίση,
που θα παρασύρει τους πάντες και τα πάντα.
Οι "αγορές" έχουν ξεσαλώσει. Μετά την υποβάθμιση της υπάκουης
Πορτογαλίας, η Moody΄s χτες υποβάθμισε και την Ιρλανδία.
Υπάκουη και αυτή,όπως και η Ελλάδα.
Τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας άρχισαν την...απογείωση
Τα PIIGS οδεύουν για ομαδική σφαγή. 
Οι υπόλοιποι ακολουθούν!!

Γεμίσαμε ήρωες…. νεκρούς….ο νόμος είναι όπως τον ιστό της αράχνης….παγιδεύει μόνο τα μικρά εντομάκια….12 νεκροί καμιά σύλληψη


Πέρσι διάβαζα στον Πολίτη την επέτειο του πραξικοπήματος την ιστορία της 18χρονης Αντρούλλας που δολοφόνησαν οι πραξικοπηματίες και ο Λεωνίδας ο μικρός  αδελφός  της που ήταν μπροστά και γνώριζε και σήμερα γνωρίζει τους δολοφόνους της αδελφής του τους αφήνει ακόμη να κυκλοφοράνε ελεύθεροι και φοβάται  να τους κατονομάσει………
http://osr55.wordpress.com/2010/07/18/
Ξέρετε τι; Αυτός ο τόπος είναι σάπιος…….. σαπισμένος βρωμισμένος……… η γενιά των γονιών μας και των παππούδων μας έιναι η πλέον σκατόψυχη γενιά………. Αυτή που έκανε το πραξικόπημα που ο αδελφός σκότωσε τον αδελφό και όμως βγάζει ακόμα ηγέτες επανενωσημπλοκσποτ που τιμούν πραξικοπηματίες
Συγκλονιστικό το κείμενο για την δολοφονία της 18χρονης Αντρούλλας από τους πραξικοπηματίες στην επέτειο του πραξικοπήματος στον Πολίτη

Αφού αυτοί δεν λένε την αλήθεια, θα την πω εγώ…Αφού κανείς από τους επίσημους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ.
Ξέρετε η αλήθεια στα οικονομικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή γνώση, φυλαγμένη για τους εκλεκτούς, ούτε όλες αυτές οι βλακείες που ακούγονται τριγύρω από τα πιο επίσημα -δυστυχώς- χείλη της χώρας.
Απλά ανοίγεις τον Προϋπολογισμό – είναι στο ίντερνετ- και βλέπεις τα νουμεράκια.
Πάμε λοιπόν:
Αλήθεια Νο 1
Εισπράττουμε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουμε περί τα 60.
Κατ’ αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα και να χαλάω 1.500.

Livorno: μια ποδοσφαιρική ομάδα φαινόμενο …ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι είναι αντιφασίστες, εναντίον του καπιταλισμού & του ρατσισμού!


Οι εργάτες δεν έχουν λεφτά ούτε για το σούπερ μάρκετ, οι κεφαλαιοκράτες έχουν συσσωρεύσει περισσότερα από ποτέΓια πολλούς ανθρώπους "η κατάσταση θα είναι πολύ ζόρικη, πολύ πιο ζόρικη από οτιδήποτε άλλο έχουν βιώσει στη ζωή τους, και για πολύ καιρό ακόμα"
- Tim Geithner, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ (πλέον μας τα λένε και μέσα στα μούτρα μας, δε φοβούνται)

Δικαίωση των θυμάτων


Στο Νικόλα…
Εν τέλει τα σάπια θεμέλια των θεσμών του κυπριακού κράτους καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, το πρωινό της 11ης Ιουλίου, παίρνοντας μαζί τους και 12 αθώους, οι οποίοι υπηρετούσαν, όπως πάντα, το λαό και την πατρίδα τους. Οι επιστολές του ήρωα διοικητή ναυτικού, πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, δεν εισακούστηκαν, από την, κατά τα άλλα, κυβέρνηση του λαού, ενώ εδώ και 2,5 χρόνια τα περιβόητα κοντέινερ, ξεκουράζονταν στον ήλιο και προετοιμάζονταν για μια δολοφονική επίθεση. Δυστυχώς οι ευθύνες δεν βαραίνουν τα κοντέινερ. Δεν έχουν πρόσωπο, δεν φωνάζουν για σεβασμό των θεσμών και δεν τους φταίει πάντα μια ΕΟΚΑ Β’. Οι ευθύνες βαραίνουν πολύ, εκείνους που για ευνόητους λόγους πέταξαν τις επιστολές, όπως πετάνε 3 χρόνια τώρα το λαό στα σκουπίδια.

Μήνυμα από τους αγανακτισμένους του Ηρακλείου


Κοινοποίηση μηνύματος από την λαϊκή συνέλευση της πλατείας ελευθερίας προς το δήμο Hρακλείου και τα τοπικά ΜΜΕ

 

Προς τον Ανώτατο Γαληνότατο Άρχοντα της Πόλης κ. Κουράκη και τους συν αυτώ παρατρεχάμενους.
 
Γαληνότατε, πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζετε σαν Δήμος να κατακτήσετε άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά την μεγαλειώδη μόνιμη έκθεση τραπεζοκαθισμάτων και τη μηδενική απουσία ελεύθερων χώρων και πρασίνου στη πόλη μας. Αυτή τη φόρα η δόξα σας θα γραφεί με χρυσά γράμματα στο μεγαλειώδες βιβλίο Γκίνες, δίπλα στον άνθρωπο με το μακρύτερο μουστάκι και τη γυναίκα με τα μεγαλύτερα σιλικονούχα στήθη. Μιλάμε φυσικά για την εκδήλωση που έχετε προγραμματίσει να λάβει χώρα στην απελευθερωμένη πλατεία Ελευθερίας, με τη συμμετοχή 600 και βάλε κρητικών μαντολίνων, τα οποία θα χορδίσουν την  πολιτική σας δόξα (μετά το φετινό καρναβάλι ύψους 400 χιλιάδων ευρώ) στα πέρατα του κόσμου.

Το Μνημόνιο είναι επικαιροποίηση της αποικιοκρατικής πολιτικής


Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ 
 
H ιδέα της διάλυσης των κρατών με μια ¨Κραταιά Γερμανία¨ στο επίκεντρο, γνωστή και ως “Mitteleuropa” του Χάνς Νάουμαν ( 1918 )  πνευματικού πατέρα του ¨Φιλελεύθερου¨  Γερμανικού Κόμματος, είχε ξεκινήσει στα πλαίσια των  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ¨ Στρατηγικών της Γερμανίας  -σαν-  ¨Διασυνοριακή Συνεργασία ¨
Michael J. Strauss, εκ μέρους του ¨ Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών του Παρισιού¨ : “Νοικιάστε την ελληνική γη ( πρωτίστως τα νησιά σας …) ”

Πρέπει να κατανοήσουμε, λοιπόν, ότι το ¨Μνημόνιο¨ και το ¨Μεσοπρόθεσμο ¨ ΔΕΝ αποτελούν ¨έκτακτα μέτρα¨ στην βάση της διαπιστωμένης κρίσης , ΑΛΛΑ η  ολοκλήρωση μιας ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ συστηματικής αποικιοκρατικής στρατηγικής του Γερμανικού και Αγγλοσαξονικού κεφαλαίου για την διάλυση ( ¨Αυτοδιοικητική¨ – Ομοσπονδοποίηση )  των ¨περιφερειακών κρατών¨ με στόχο την υπαγωγή σε καθεστώς ¨Κηδεμονίας¨ και πλήρους εκμετάλλευσης λαών και χωρών,  όπως περίπου ίσχυε στην ¨Κοινωνία των Εθνών¨ μετά τον Α  Π.Π….

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΗ...


Και ευτυχώς που δεν φυλάχθηκαν σε κατοικημένες περιοχές...

Γιατί από αυτούς, όλα να τα περιμένεις.

Ανίκανοι, ή προδότες;

Τηλεγράφημα από τα Wikileaks για το φορτίο που προκάλεσε την καταστροφή στην Κύπρο:

cablesearch.org/cable/view.php, http://www.cablegatesearch.net/cable.php?id=09NICOSIA58