#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Καταγγελία-σοκ από το γιο του νεκρού διοικητή: "Είχε προειδοποιήσει"! Τα ονόματα των νεκρών και οι υποκριτικές επίσημες δηλώσεις


Ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, διοικητής της ναυτικής βάσης, είναι μεταξύ των 12νεκρών της σημερινής φονικής έκρηξης στη βάση" Ευάγγελος Φλωράκης".

Ο Νικόλας Ιωαννίδης γιος του αποθανόντος Διοικητή του Ναυτικού, Ανδρέα Ιωαννίδη μιλώντας στο ΡΙΚ αποκάλυψε πράγματα που φαίνεται πως οι υπεύθυνοι γνώριζαν αλλά αδιαφορούσαν:

 ''Αυτό που συνέβη σήμερα στο Μαρί ήταν μια έκρηξη στα θεμέλια του κράτους μας.Ο πατέρας μου έκανε επανειλημμένες εκκλήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Χθες είχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα κιβώτια, τα οποία για 1,5 χρόνο βρίσκονταν κάτω από τον ήλιο. Ο πατέρας μου κλήθηκε να πάει όταν ξεκίνησαν οι μικρο-εκρήξεις και πήγε ''πρώτος'' εκεί. Είναι μεγάλη ντροπή για αυτό το κράτος που ακόμα δεν έχουν παραιτηθεί όλοι τους.”

Αφίσα για τους 4 βουλευτές των Χανίων‏...


´
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο καπιταλισμός, κύριοι...Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Στην αρχή, δεν αναγνώριζαν ότι υπάρχει καν η ύπαρξη της κρίσης. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να την περιγράψουν ως «κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα». Στην πορεία, τη βάφτισαν «κρίση χρέους».
Ομως, όσους ευφημισμούς κι αν εφεύρουν οι θιασώτες του καπιταλισμού, όση λεξιλαγνεία κι αν μετέλθουν, για να αποφύγουν να ομολογήσουν τον πραγματικό χαρακτήρα - και συνεπώς τις πραγματικές αιτίες - της κρίσης, να που η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη:
Η κρίση είναι βαθιά, είναι δομική, είναι συστημική. Πρόκειται για κρίση του καπιταλισμού. Η καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι μια κλασική κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου.

"Πού ήταν οι Αγανακτισμένοι όλα αυτά τα χρόνια;""Πού ήταν οι Αγανακτισμένοι όλα αυτά τα χρόνια;"

Διερωτάται ο αποτυχημένος πρώην Υπουργός Οικονομίας και νυν Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Και συνέχισε:

"Πού ήταν όμως, όλοι αυτοί οι «Αγανακτισμένοι» τα περασμένα χρόνια; Γιατί δεν αντέδρασαν τότε, στις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση;"


Ο νεοαφιχθείς από τον πλανήτη των πιθήκων Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προφανώς δε γνωρίζει πως το κόμμα στο οποίο διατελεί Υπουργός, είναι το ΠΑΣΟΚ που κυβερνάει τα 3/4 της τελευταίας εικοσαετίας και πως οι πολιτικές που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, είναι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ.

Αποκάλυψη-βόμβα Λιάνας Κανέλλη.


Πριν λίγο η Λιάννα Κανέλλη έκανε μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη στο ΑΛΤΕΡ. Μίλησε για  εκρηκτικά που υπάρχουν αποθηκευμένα στην Ελευσίνα.


Σε εταιρεία που διαχειρίζεται κεφάλαια κατά της Ελλάδας ο αδελφός του ΓΑΠ (Βίντεο)
Είχαμε κάνει αναφορά, στο παρελθόν, για τις «Οικογενειακές μπίζνες» των Παπανδρέου.

Τώρα σε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο της Αριστέας Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» μαθαίνουμε και μια άλλη πλευρά των επιχειρηματικών αυτών δραστηριοτήτων που έχει πρωταγωνιστή τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Το ρεπορτάζ ξεκινάει με την πρόταση:«Μια άγνωστη, αλλά παλαιά επενδυτική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1971), που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες, εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Αντρίκο Παπανδρέου».
Είναι πολύ προσεκτικά γραμμένο, το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου αλλά συνάμα και εξ’ ίσου αποκαλυπτικό.

Με την ευκαιρία αξίζει να παρακολουθήσουμε στο βίντεο που παραθέτουμε την σχετική αναφορά που έκανε στο δελτίο ειδήσεων του Extra3 ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμένος.
Περίεργο είναι πάντως που ένα τέτοιο θέμα που σύμφωνα με την αστική λογική το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπρεπε να το κάνει σημαία το υποβαθμίζει εντελώς. 

Γιατί Μέτωπο ; Γιατι Ενιαίο και Παλαικό


 
Γραφει ο Θ.Καραμπάλιος, Εργάτης  
Ας απαντήσουμε αρχικά σε ένα πράγμα..Για να κάνεις ένα κόμμα πρέπει να έρθεις σε ιδεολογική και πολιτική συμφωνία όχι σε επιμέρους θέματα άλλα σε όλα, όχι μόνο σε συγκεκριμένους στόχους.
Αν πάλι κάνεις ένα κόμμα  με πολλά αυτοτελή κομματίδια έχεις ένα μόρφωμα πολιτικά γνωστό σε όλους μας όπου η μια συνιστώσα προσπαθεί να περάσει την δικιά της άποψη-γραμμή σε βάρος της άλλης άλλα και σε βάρος   του στόχου που είναι η αλλαγή της κοινωνίας  και η κατάκτηση της εξουσίας από τον λαό .

  Γι΄αυτό λοιπόν έντιμα και ξεκάθαρα σχηματίζεις μέτωπο σε μια συμφωνία ελεύθερων ανθρώπων που συμφωνούν σε ένα κοινό πλαίσιο σε πολύ συγκεκριμένους στόχους . Η Σωτηρία της Πατρίδας ( όπως αντιλαμβάνεται την Πατρίδα ο καθένας ) Επιβάλλει το ιστορικό καθήκον της δημιουργίας αυτού του Μετώπου .

To Spiegel.. με τη βοηθεια του ΣΔΟΕ πραγματοποιουσε ελεγχους στις Σπετσες..Μεχρι που θα φθασει ο ραγιαδισμος σας ρε ΑΛΗΤΕΣ ;;;


H ειδηση απο News 247

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στο λιμάνι των Σπετσών το μεσημέρι της Κυριακής, με τους Γερμανούς δημοσιογράφους του Spiegel TV να φυγαδεύονται από το νησί του Αργοσαρωνικού με την επέμβαση των αρχών.

Η παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου του Spiegel TV στις Σπέτσες, το οποίο κατέγραφε τους ελέγχους που πραγματοποιούσε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, ξεσήκωσε τους κατοίκους του νησιού, με τους Σπετσιώτες να απειλούν ακόμα και να πετάξουν στη θάλασσα τους Γερμανούς δημοσιογράφους.

"Κατέβηκα στο λιμάνι γιατί ήταν παράνομη η βιντεοσκόπηση του ελέγχου. Το ΣΔΟΕ κάνει ελέγχους και καλά κάνει. Ουδέποτε στο νησί προπηλακίστηκαν, όπως σε άλλα μέρη, αλλά δεν επιτρέπεται τηλεοπτικό συνεργείο, και πόσω μάλλον γερμανικό, να καταγράφει με κάμερα τον έλεγχο.

Είναι παράνομο εκατό τοις εκατό. Οι επαγγελματίες επαναστάτησαν για το γεγονός ότι το συνεργείο κατέγραφε τους ελέγχους", δήλωσε στο NEWS 247 ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης.

Επισήμανε, τέλος, ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει επειδή στο στόχαστρο βρίσκονται συνέχεια οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι, ενώ εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν δεν πληρώνουν, τονίζοντας ότι όλοι έχουμε βάλει το λιθαράκι μας για να φτάσει σε αυτό το σημείο η χώρα, αλλά αυτοί που είναι κατατρεγμένοι έχουν φταίξει στο ελάχιστο.

"Έγινε χαμός. Οι Γερμανοί φυγαδεύτηκαν στη μία το μεσημέρι με το καταμαράν. Φοβήθηκαν. Δεν περίμεναν να συμβούν τέτοια πράγματα. Προπηλακίστηκαν, με τους Σπετσιώτες να τους λένε ότι τώρα δεν είναι 1940 που δολοφονούσαν τον κόσμο, αλλά 2011. Το μισό νησί βρέθηκε στο λιμάνι.

'Δεν σας θέλουμε εδώ. Θα σας πετάξουμε στη θάλασσα' φώναζαν, ενώ κάποιος επιχείρησε να τους πάρει την κάμερα και να την πετάξει στη θάλασσα, αλλά μεσολάβησαν οι αρχές", σχολίασε στο NEWS 247 οδηγός θαλάσσιου ταξί.

Όλα στο σφυρί από τη νεοφιλελεύθερη κλίκα!


Ποντίκι

Μιχάλης Κατσαρός - Αντισταθείτε.. στις κολακείες τις ευχές τις τόσες υποκλίσεις από γραφιάδες και δειλούς για το σοφό αρχηγό τους.


Να φυλάγεσαι από εκείνους που θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά.
Είναι αδίστακτοι.  (Claes Andersson)

Ούτε δραχµή, ούτε ευρώ, επιστροφή στον οβολό!thumb

ΡεπορτάζΒάλια Μπαζού

Για ορισµένους πολίτες της χώρας το δίληµµα «µνηµόνιο: ευρώ ή επιστροφή στη δραχµή» είναι τελείως ψευδεπίγραφο και µάλιστα το αποδεικνύουν στην πράξη!
Γιατί η απάντησή τους στα τετελεσµένα της κρίσης είναι η αυτοοργάνωση, η δηµιουργία δικτύων αλληλοβοήθειας και η υιοθέτηση νέων «νοµισµάτων», των λεγόμενων «κοινωνικών νοµισµάτων», όπως είναι η Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ) στη Μαγνησία και ο Οβολός στην Πάτρα, «νοµίσµατα» µε τα οποία πωλούν και αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες.
Την ίδια ώρα άλλες ομάδες πολιτών δίνουν νέο νόηµα στην έννοια του συνεταιρισμού προωθώντας συλλογικές βιολογικές καλλιέργειες - όπως στη Θεσσαλονίκη η ΠΕΡΚΑ (Περιαστικές Καλλιέργειες) και η ΣΠΑΜΕ (Συνεταιριστική Παράκαµψη Μεσαζόντων) - αναδεικνύοντας τοπικά και βιολογικά προϊόντα µμέσα από τον εξοβελισμό των µεσαζόντων.
Κοινή συνισταμένη όλων των κινήσεων είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής προσφοράς και προστασίας, η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, η υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των φυσικών πόρων.

Η ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Πηγή: ΘΕΣΕΙΣ (Τεύχος 116, περίοδος: Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2011)

1. Το χρέος ως μηχανισμός εκκαθάρισης
Ακόμη και για τους πιο ανυποψίαστους έχει γίνει φανερό ότι το δημόσιο χρέος λειτούργησε και λειτουργεί ως μοχλός για την πλέον απροκάλυπτη μεταπολεμικά αναδιανομή εισοδήματος και εξουσίας προς όφελος του κεφαλαίου. Επιπροσθέτως, η εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών αποκαλύπτει ότι αυτή η αντιδραστική αναδιανομή που συνοδεύεται από μια γενικευμένη παλινόρθωση επιδεινώνει το πρόβλημα το οποίο υποτίθεται ότι έρχεται να θεραπεύσει. Η συγκυρία θέτει λοιπόν αφ’ εαυτής ζητήματα στην ημερήσια διάταξη που ξεκινούν από τα άμεσα και πρακτικά και οδηγούν σε κομβικά επίδικα αντικείμενα πολιτικής και ταξικών συσχετισμών.
Άμεσο και πρακτικό είναι λοιπόν το ερώτημα αν το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, αν δηλαδή μπορεί να εξυπηρετηθεί στο επόμενο διάστημα, εν γένει, και με τις συγκεκριμένες πολιτικές «προσαρμογής» που ακολουθούνται με βάση το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ειδικότερα, καθώς και τα αποτελέσματα που επιφέρουν. Συνδεδεμένο με αυτό είναι το ερώτημα για το ενδεχόμενο να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί, αν φτάσει δηλαδή κάποια στιγμή που δεν θα μπορούν να καταβληθούν τόκοι για κάποιο τμήμα του χρέους, ή να αποπληρωθούν ομόλογα που λήγουν.

"Ποιο ευκολα περνα ενας Παγκαλος απο το ματι μιας βελονας... παρα ενας μη δαρμενος στα ψηφοδελτια του Πασοκ".


Σαν κορην οφθαλμου θα φυλαει  απο δω και περα ο καθε γιαουρτωμενος, κραγμενος, δαρμενος, ξεφωνημενος βουλευτης του ΠΑΣΟΚ φωτογραφιες, βιντεο και οποιοδηποτε αλλο υλικο που θα αποδεικνυει οτι υπηρξε Πασοκομαρτυρας τις ημερες του διωγμου των βουλευτων.

Και οταν φθασει η στιγμη της κρισης.

Ενας ενας οι "δαρμενοι πασοκομαρτυρες"  θα σταθουν μπροστα στο Κυριο (του κομματος) με τα αποδεικτικα στοιχεια παραμασχαλα για να κριθουν ποιος ειναι ικανος να αποκτησει μια θεση στα δεξια του Κυριου και κατ επεκταση μια θεση στα ψηφοδελτια του κομματος.

Και κατα πως φαινεται θα ειναι τοσοι πολλοι οι καρπαζωμενοι, ωστε οπως χαρακτηριστικα δηλωσε ο
Αποστολος...κακλαμανης: "Ποιο ευκολα περνα ενας Παγκαλος απο το ματι μιας βελονας...παρα ενας μη δαρμενος στα ψηφοδελτια του Πασοκ".