#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Κοπέλες απ' το Δίστομο, φέρτε νερό και ξύδι…* 
Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η «Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» δεν υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να καταβάλλουν αποζημιώσεις για αδικήματα που διεπράχθησαν από προηγούμενες κρατικές οντότητες, τις οποίες ενδεχομένως αυτά διαδέχθηκαν.

Με το αιτιολογικό αυτό το ευρωπαϊκό δικαστήριο του Στρασβούργου απέρριψε την προσφυγή τεσσάρων επιζώντων της σφαγής του 1944, κατά της απόφασης γερμανικών δικαστηρίων, στα οποία είχαν προηγουμένως προσφύγει χωρίς επιτυχία.

Τα γερμανικά δικαστήρια είχαν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει νομική βάση για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Από την Ελληνόφωνη εκπομπή των ¨Γερμανικών Κυμάτων¨ ( Deutsche Welle )

ΟΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 500.000 ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ Β΄Π.Π.  – 
ΔΕΝ -  ΕΧΟΥΝ ¨ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ¨…ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ¨ - ¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨  ΤΟΥ ¨ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ¨ 

Οι προξενητάδες.


 Μας βαρέθηκε...Μας σιχάθηκε...
Χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ως άλλοθι αντιλαϊκών πολιτικών.
Μέσο επιβολής αντιδραστικών απόψεων.
Διάδρομος απογείωσης φιλόδοξων πατριωτών.
Προνομιακός χώρος για λαμόγια,ημέτερους,αρπακτικά.
Ξέφραγο αμπέλι για εργολάβους,προμηθευτές και συνεταίρους.
Για την Πατρίδα ο λόγος.
 Είδε κι απόειδε η καϋμένη κι άρχισε να ψάχνει για νέους κατοίκους.
Λιγότερο τεμπέληδες και διεφθαρμένους.
Περισσότερο παραγωγικούς και ηθικούς.
Αρχισε να ψάχνει για νέα Αφεντικά.

Απορρίφθηκε η προσφυγή για καταβολή αποζημίωσης για τη σφαγή στο Δίστομο


Απορρίφθηκε η προσφυγή για καταβολή αποζημίωσης για τη σφαγή στο Δίστομο
Ως απαράδεκτη κατά πλειοψηφία, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η προσφυγή Σουντούρη και τριών άλλων Ελλήνων, που ζητούσαν αποζημιώσεις από την Γερμανία, για τον σφαγιασμό των γονέων τους, το 1944, στο Δίστομο, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής Waffen-SS. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεση.
Οι εν λόγω προσφεύγοντες και άλλοι 250 Έλληνες, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης,  άσκησαν αγωγή αποζημίωσης κατά της Γερμανίας το 1995 και δύο χρόνια αργότερα δικαιώθηκαν μερικώς.
Αν και -όπως σημειώνεται- η αξίωσή τους έγινε αποδεκτή και από το εφετείο, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδος αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εκτέλεσης αυτής της απόφασης κατά της Γερμανίας.

Σε επιστολή της η ΕΕΧ επισημαίνει τους κινδύνους των χημικών αερίων για την υγεία και προτείνει την κατάργηση τους


ImageΜετά το διήμερο του χημικού πολέμου στο κέντρο της Αθήνας και τη σκληρή καταστολή της αστυνομίας που επιβεβαιώνεται από το πλήθος του οπτικοακουστικού υλικού που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, η Ένωση Ελλήνων Χημικών - ως ειδικοί επί του θέματος- σε επιστολή της στον πρωθυπουργό κάνει έκκληση για κατάργηση των χημικών αερίων (δακρυγόνα-ασφυξιογόνα). Υπενθυμίζεται πως το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο (δίκαιο πολέμου) απαγορεύει ρητά τη χρήση των χημικών αερίων σε πολεμικές συρράξεις. Με άλλα λόγια, όπλα που απαγορεύονται σε εμπόλεμες συρράξεις, επιτρέπονται για την αντιμετώπιση του "εσωτερικού εχθρού" . Η επιστολή της ΕΕΧ ( οι επισημάνσεις των συντακτών ) έχει ως εξής:

Σκλάβοι των αγορών οι πολιτικοί


Από τους Financial Times (via Euro2day)

Του Samuel Brittan


Πολλά πράγματα κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί «χρήσιμα εργαλεία, αλλά κακά αφεντικά»: η τεχνολογία, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τα μαθηματικά μοντέλα μεταξύ άλλων. Σήμερα θέλω να εφαρμόσω την ίδια αρχή σε έναν ακόμη τομέα: τις χρηματοοικονομικές αγορές.

Είναι κοινός τόπος ότι χρειαζόμαστε μηχανισμούς για την καθοδήγηση των πλεονασμάτων σε φυσικές επενδύσεις, των ιδιωτικών καταναλώσεων, για την αποταμίευση που θα χρηματοδοτήσουν τις συντάξεις και για πολλούς άλλους λόγους. Όταν, όμως, αυτές οι αγορές επεκτείνονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποφασίζουν την μοίρα κυβερνήσεων, τότε πρέπει να μπει ένα φρένο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ.)
Πολιτικοί προβοκάτορες, «μπαχαλάκηδες» και η λαϊκή αγανάκτηση: πώς καλλιεργείται η ιδεολογική σύγχυση στις σημερινές συνθήκεςΗ κυβέρνηση, αλλά και μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης θέλουν να ξεφουσκώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το κίνημα των «αγανακτισμένων» και σταδιακά να αποσυρθεί ο κόσμος από τις πλατείες ή να περιθωριοποιηθεί το ίδιο το κίνημα στις λαϊκές συνειδήσεις που το συγκρότησαν. Η κομματικά ανεξέλεγκτη εκδήλωση της δίκαιης οργής του λαϊκού κόσμου για τα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από την κοινοβουλευτική συμμορία των 155 προδοτών και των συνεργατών τους είναι πολύ επικίνδυνη για το καθεστώς. Έπρεπε συνεπώς το κίνημα της αγανάκτησης να στιγματιστεί ως φορέας ακραίων πολιτικών συμπεριφορών, αν όχι ως προϊόν προβοκάτσιας.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Απειλεί» με κινητοποίηση παρακρατικών ο Παπουτσής!


ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Απειλεί» με κινητοποίηση παρακρατικών ο Παπουτσής!Επίθεση κατά της οικογένειας και του σπιτιού του κατήγγειλε στην Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής προειδοποίησε: «για όλους εκείνους τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς τους προειδοποιώ: μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου». Δεν ξέρουμε από που του προέκυψε αυτό, καθώς κι αν έχει στοιχεία να το αποδείξει, θα όφειλε όμως -ως αρμόδιος Υπουργός- να προσκομίσει τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Αλλιώς, όλα αυτά, είναι λόγια του αέρα για δημιουργία εντυπώσεων.
Αναφερόμενος γενικότερα στις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες πολιτικά πρόσωπα, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν εντυπωσιάστηκε ούτε αποδέχτηκε ποτέ την ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία κανενός και δήλωσε «αισθάνομαι ότι είμαι κατήγορος και όχι κατηγορούμενος, εναντίον εκείνων που προκαλούν τη βία.

Περιορισμένη κυριαρχία, περιορισμένη δημοκρατία


pontosandaristera.wordpress.com
Πάνε μήνες που ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας έχει μειωθεί λόγω του Μνημονίου και της συνεπαγόμενης ασφυκτικής επιτήρησης από τους τροϊκανούς, οι οποίοι, ακόμα και αν είναι χαμηλόβαθμοι, φέρονται αλαζονικά και περιφρονητικά.

ΑΙΣΧΟΣ: Tο ΕΔΑΔ απέρριψε προσφυγή Ελλήνων για τις σφαγές στο Δίστομο


Απέρριψε κατά πλειοψηφία το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την προσφυγή Σουντούρη και τριών άλλων Ελλήνων, που ζητούσαν αποζημιώσεις από την Γερμανία, για τον σφαγιασμό των γονέων τους, το 1944, στο Δίστομο, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής Waffen-SS.
 Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙ ΟΜΩΣ ΘΑ'  ΡΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Χειροβομβίδα κρότου-λάμψης της Αστυνομίας αφήνει τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο χωρίς ακοή...


Την ακοή του και στα δύο αυτιά απώλεσε πλήρως ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν σε απόσταση αναπνοής χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, κατά την καταστολή των διαδηλωτών στις 15 Ιουνίου.
Ο δημοσιογράφος
κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, ενώ στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας «Δέλτα».
Το
Διοικητικό Συμβούλιο της... ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να κάνει τη δουλειά του κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα»

Οι προστάτες μας...

Τρία ελληνικά νησιά στο στόχαστρο τούρκου επιχειρηματία!


Πρόεδρος τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας δήλωσε σήμερα στη τουρκική εφημερίδα TODAYS ZAMAN πως ενδιαφέρεται σοβαρά να αγοράσει τουλάχιστον τρία ελληνικά νησιά. Το όνομα αυτού; Fikret İnan.