#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ – ΞΑΝΑ- ΟΙ ΛΑΟΙ – ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ…


¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨


ΓΕΡΜΑΝΙΑ :
Δικάζεται η «βοήθεια στην Ελλάδα»
Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63199272Ο "Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού" (μη γελάτε)


Όσο σουρεαλιστικό και αστείο να φαίνεται, το παραπάνω βιβλιαράκι είναι γεγονός.

Η κρατική αγέλη των εν δυνάμει δολοφόνων έχει, λέει, και "Κώδικα Δεοντολογίας"...

Αυτός ο παντελώς άχρηστος "Κώδικας" -προφανώς ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν την ύπαρξή του- έχει 7 άρθρα:
  • Άρθρο 1: Γενικές υποχρεώσεις
  • Άρθρο 2: Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση
  • Άρθρο 3: Συμπεριφορά κατά τη σύλληψη και κράτηση πολιτών
  • Άρθρο 4: Συμπεριφορά κατά την προανάκριση
  • Άρθρο 5: Εξυπηρέτηση των πολιτών
  • Άρθρο 6: Ο αστυνομικός ως δημόσιος λειτουργός
  • Άρθρο 7: Διαβεβαίωση

Διαβάζοντάς τον, σε διαπερνά ένα ρίγος συγκίνησης και θαυμασμού, ενώ παράλληλα σου προκαλείται δέος για το μέγεθος της καλοσύνης, της φιλικότητας, της υπευθυνότητας, και της δικαιοσύνης  που εμφιλοχωρεί στο σώμα της αστυνομίας.

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας η βοήθεια προς την Ελλάδα


Στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αρχίζει αύριο η εκδίκαση της προσφυγής ομάδας οικονομολόγων και επιχειρηματιών κατά του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μία ημέρα πριν από την έναρξη της ακρόασης ο Γιόαχιμ Σταρμπάτι, επικεφαλής της πρωτοβουλίας που θέλει αντισυνταγματική και αντίθετη προς τις ευρωπαϊκές συνθήκες την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και ότι τα ευρωπαϊκά δάνεια δεν συνιστούν στην πραγματικότητα βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά προς τις τράπεζες.

Με τα δάνεια αυτά η Ελλάδα θα βαθύνει η ελληνική κρίση, υποστηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος και τάσσεται υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή. Με τον τρόπο αυτόν και με την ευρωπαϊκή βοήθεια στο πεδίο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή, εκτιμά ο κ. Σταρμπάτι.

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ επιβεβαιώνει την Μπενάκη: Την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας


Χαρακτηριστικά ο κύριος Γιούνκερ αναφέρει ότι : “η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας”, ενώ στη συνέχεια ουσιαστικά μας … ανακοινώνει την έλευση “ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων”.
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΧΕ “ΠΡΟΦΗΤΕΨΕΙ” Ο ΤΖΕΦΡΥ,ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ,ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2010».
          Πριν από τον ΓΑΠ το είχε «προφητεύσει» η κ. Ψαρούδα-Μπενάκη.
          Διαβάστε εδώ:

Η δήλωση της Μπενάκη και ο «πατριώτης» Παπούλιας
(ΡΕΣΑΛΤΟ, τεύχος-1, Νοέμβριος 2005) Η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Μπενάκη, προσφωνώντας το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είπε τα εξής:
«Αναλαμβάνεται, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και

εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».
...


Ερώτημα: 

Προς αμετανόητο “μπάτσο”


Γράφει ο AΠΕΛΛΗΣ

Η προηγούμενη επιστολή μου είχε τον τίτλο «Προς ανώνυμο Αστυνομικό». Αυτή την φορά όμως θα ξεχωρίσω την έννοια του Αστυνομικού από εκείνη του Μπάτσου προς τον οποίον και απευθύνεται η επιστολή. Ο διαχωρισμός αυτός είναι αναγκαίος ώστε να μην αδικηθεί ο Έλληνας Αστυνομικός, όπως π.χ ο Γιάννης με τον οποίον συνομίλησα με αφορμή την πρώτη μου επιστολή, ο Τάκης, ο Κώστας και τόσοι άλλοι που υπηρετούν με συνέπεια και με κίνδυνο της ζωής τους το κοινωνικό σύνολο, στην πρώτη γραμμή του κοινού εγκλήματος, τις αρχές και τις αξίες που προτάσσει το αστυνομικό λειτούργημα. Η επιστολή αυτή δεν είναι για εκείνους, λοιπόν, είναι μόνο για τον αμετανόητο μπάτσο.
«Μπάτσος», τι λέξη και αυτή! Στα ιταλικά baccio είναι το φιλί, στα ελληνικά όμως μπάτσος είναι το κατακέφαλο χτύπημα! 

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΒΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ?


Εχουν εκνευριστεί με τη συμπεριφορά των πολιτών οι βουλευτές. Δεν είμαστε κόσμιοι. Γινόμαστε βίαιοι λένε? Ηθελα να ξέρω πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το θράσος. Να μιλάνε για απάραδεκτη βία οι άνθρωποι που την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής χτύπαγαν τυφλά νέους, γέρους και παιδιά εκείνοι χασκογέλαγαν και έδιναν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Οι ίδιοι που αδιαφορούν για τη εξαθλίωση που οδηγούν με τις επιλογές τους χιλιάδες πολίτες?

Μια βόλτα να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή σε ξένες εφημερίδες, σε μπλογκ, σε σαιτ, σε συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων στο εξωτερικό σε παγκόσμιο επίπεδο, θα δει πως υπάρχει διάχυτος φόβος παντού πως στην Ελλάδα θα υπάρξει αιματοκύλισμα.

Τρομερές αποκαλύψεις του Σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ για τις συμφωνίες Γερμανών-Βενιζέλου-Σάφα για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά!


Η Επιστολή-βόμβα του Σωματείου Εργαζομένων "ΤΡΙΑΙΝΑ" των ΕΝΑΕ προς την ΓΣΕΕ, αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός δυσώδους παρασκηνίου για την πώληση των ΕΝΑΕ μεταξύ του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο και του Αναπληρωτή Π.Μπεγλίτη, τη γερμανική TKMS και τον Ισκαντάρ Σάφα. Πλήθος παρανομιών, συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, περίεργων όρων αγοράς που οδήγησαν στο φιάσκο της καταγγελίας της σύμβασης ναυπήγησης των δύο νέων υποβρυχίων Type 214, αλλά που κυρίως παραπλάνησαν τους εργαζόμενους και το σύνολο της κοινωνίας.

Ο σημερινός Αντιπρόεδρος και για πολλούς συν-πρωθυπουργός Ευ.Βενιζέλος πλήττεται βαρύτατα από τις αποκαλύψεις καθώς αποδεικνύεται να λέει ψέματα, να παραπλανά και να χρησιμοποιεί τις πολεμικές προμήθειες όχι στο πλαίσιο της διαφάνειας που πολλάκις υποσχέθηκε, αλλά ως διαπραγματευτικό ατού εν κρυπτώ συμφωνιών.