#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Η πορεία του Εκουαδόρ διαψεύδει τα… πολύχρωμα «κοράκια»Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά την παύση πληρωμών
FREE photo hosting by Fih.grΗ ιστορία της αθέτησης πληρωμών του Εκουαδόρ είναι αρκετά γνωστή. Εν περιλήψει, ο πρόεδρος Κορέα, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2007 και αφού τον Απρίλιο του ιδίου έτους φρόντισε να στείλει στην «ευχή του θεού» τους αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, πήρε την πρωτοβουλία να συστήσει ανεξάρτητη διεθνή επιτροπή λογιστικού ελέγχου για τη διερεύνηση της νομιμότητας όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1976 έως και το 2006. Η επιτροπή κατέθεσε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο ένα μέρος του χρέους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράνομο και, ως εκ τούτου, να μην πληρωθεί. Ο Κορέα ευθύς αμέσως, τον Δεκέμβριο του 2008, κήρυξε στάση πληρωμών αναφορικά με τους τόκους ομολόγων που έληγαν το 2012 και το 2030 και άρχισε κύκλο διαπραγματεύσεων με ιδιώτες κατόχους. Το αποτέλεσμα ήταν, τον Απρίλιο του 2009, από το συνολικό εξωτερικό χρέος των 10,2 δισ. δολαρίων (25% του ΑΕΠ) να πετύχει να επαναγοράσει τα 3,9 δισ. στο 30% της αξίας τους, γλιτώνοντας έτσι χρεολύσια καθώς και μελλοντικούς τόκους.

ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ


(Εφαρμοστικός Νόμος)
 
Από το ίδιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 προκύπτει ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα, ούτε ως προς τη μείωση του χρέους, καθόσον το ποσό του χρέους θα παραμείνει σταθερό.

Ο παρακάτω πίνακας είναι ενσωματωμένος στο νομοσχέδιο του μεσοπρόθεσμου ο οποίος και αποδεικνύει κατ’ εκτίμηση της κυβέρνησης ότι ακόμα και με τις πιο ευνοϊκές προβλέψεις τους το χρέος δεν μειώνεται.

Η εκτέλεση του Νενέκου, έγινε τελικά το 1828, κατ’ εντολήν του Κολοκοτρώνη...


"Νενέκος"... σε λίγο θ' αποτελεί απαγορευμένη κι "επικίνδυνη" λέξη για το καθεστώς
Η λέξη «νενέκος», μαζί με τη λέξη «σαλτιμπάγκος» (πλανόδιος ακροβάτης) και τη φράση «ντενεκέδες ξεγάνωτοι», χρησιμοποιούντο συχνά από τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο στην Ελληνική Βουλή.
   
Ο όρος «Νενέκος», είναι συνώνυμος της εθνικής προδοσίας και μάλιστα του χειρίστου είδους, καθώς ο προδότης δεν περιορίζεται απλά στην επαίσχυντη πράξη της προδοσίας, αλλά παίρνει εμφανώς το μέρος του εχθρού, τασσόμενος εμπράκτως εναντίων των συμπατριωτών του.
Η απαξιωτική και μειωτική αυτή έκφραση,
οφείλεται στον Νενέκο, έναν οπλαρχηγό της Επανάστασης του 1821. Ο Δημήτριος Νενέκος καταγόταν από το...
χωριό Ζουμπάτα των Πατρών κι έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου (ο Ρούφος αργότερα, διετέλεσε πρωθυπουργός), αφού προηγουμένως δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα.

«Δελτίο γιουχαΐσματος» (3 Βίντεο) Όπως πάμε, μαζί με το καθημερινό «δελτίο καιρού» θα έχουμε και το «δελτίο γιουχαΐσματος» κυβερνητικών στελεχών. Στα βίντεο που παραθέτουμε –από το δελτίο ειδήσεων του Αλφα_- παρακολουθούμε τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Κουτσούκο να «απολαμβάνει» την υποδοχή που του επιφύλαξαν στην Πάτρα, εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα στο Αίγιο, και το επεισόδιο κατά το οποίο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη έδινε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό των Τρικάλων όταν εισέβαλαν πολίτες που την αποδοκίμασαν και την ανάγκασαν να αποχωρήσει. Επίσης παρακολουθούμε και τις εκδηλώσεις "λατρείας" προς το σρέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ξυνίδη, στην Ξάνθη.
 .
Αναμένουμε και την σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που θα αποδίδει τις αποδοκιμασίες που εισέπραξε σε μέλη και οπαδούς του Σύριζα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ Η ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μια έκπτωτη και δικτατορική ελληνική κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί τον λαό αυτής της χώρας, μόλις ψήφισε νομοσχέδια με τα οποία σκοπεύει να εκποιήσει την δημόσια ελληνική περιουσία και γη, ενάντια στην θέληση της μεγάλης πλειονότητας του λαού.
Ενημερώνουμε όσους διαβλέπουν μια επενδυτική ευκαιρία, ότι δεν θα αργήσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση, που σύντομα θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της απέναντι στον λαό και στην χώρα. Οι υπογραφές και τα νομοσχέδιά της είναι άκυρα. Δεν τα έχει επικυρώσει ο ελληνικός λαός και βεβαίως δεν τα αναγνωρίζει.


Oι τροϊκανοί και οι ντόπιοι υπάλληλοί τους ξεχνούν ότι το Λαϊκό Κίνημα έχει στην πλάτη του ιστορία, αγώνες …έρχεται από μακριά και θα πάει μακρύτερα!

 Ωδή στον Άρη…
Για να μαθαίνουν οι νέοι, να μην ξεχνούν οι νεοφιλελεύθεροι μεσίτες της πατρίδας μας…

Αντίσταση στη Βαρβαρότητα.


"Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα".
"Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".
 Δύο από τα κυριότερα διλήμματα που ο Παπανδρέου και οι φίλοι του 
επιστράτευσαν για να μας πείσουν να αποδεχτούμε τα πατριωτικά τους
σχέδια.
 Τα όσα εκτυλίσσονται συνεχώς στη Χώρα επιβεβαιώνουν πως...ζουν 
και βασιλεύουν. Πως κάθε φορά επανέρχονται στην αρχική τους μορ-
φή ή προσαρμόζονται στις τρέχουσες συνθήκες.
 Επιλογές στην ίδια κατεύθυνση: της Εξαθλίωσης  και της Υποταγής.
 Τα ίδια πρόσωπα: υποταγμένα καιι επικίνδυνα. 
 Οι ίδιες μέθοδες: ψέματα, διλήμματα, ΜΑΤ.


Βαρβαρότητα σε όλα τα επίπεδα.
Στην Οικονομία,στους Θεσμούς, τη λειτουργία της Δημοκρατίας,στους
μηχανισμούς καταστολής,στην προπαγάνδα, στα ημέτερα ΜΜΕ. 

Νέο ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ με μια ολόκληρη διμοιρία να δέρνει ένα διαδηλωτή!
Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο διαδηλωτής είχε πέσει κάτω. Θα μπορούσαν άνετα να τον συλλάβουν. 
Όχι όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για τους κατοχικούς ταγματασφαλίτες που ξεκίνησαν να τον δέρνουν, ο ένας μετά τον άλλον, δίχως να λένε να σταματήσουν!
 
Και μετά κάποιοι μας λένε ότι αυτά τα σαδιστικά καθάρματα είναι παιδιά του λαού! 

Ιδού το χάλι του κυρ-Μιχάλη


Του Θάνου Τσίρου 

Σε εξωφρενικά επίπεδα έχει φτάσει η συνολική επιβάρυνση του Έλληνα φορολογουμένου

Μετά και τα 13 νέα χαράτσια που επιβλήθηκαν τελευταία, το κράτος παίρνει το 52,3% του μισθού ενός «προνομιούχου» εργαζόμενου με ετήσιες απολαβές 35.000 ευρώ

Να σας γνωρίσουμε τον κ. Μιχάλη. Τίμιος φορολογούμενος, οικογενειάρχης με ένα παιδί. Μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη του, κατόρθωσε να ανεβάσει το μισθό του στα 2.500 ευρώ μεικτά ή περίπου 1.770 ευρώ καθαρά, αν αφαιρεθεί φόρος εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές. Είναι «προνομιούχος» για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς με αυτό το μισθό κατατάσσεται στους 626.000 πλουσιότερους (βάσει δηλωθέντος εισοδήματος) Έλληνες.

ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ…¨ Ο ΜΠΡΑΟΥΝ-  Ο ΦΙΣΕΡ ΚΑΙ Ο ΚΡΑΦΤ –  ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΜΑΡΞ – ΓΙΑ ΤΡΑΣΤ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΑΧ  -  ΞΑΝΑΣΜΟΙΞΑΝ  ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΝΕ  ΤΡΑΣΤ…¨ Με την ¨Γερμανική Ενοποίηση και την Πτώση τουΤείχους¨...  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1990 Ο 3ος  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ…
ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΕΟ- ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ…

Το  παρακάτω άρθο του Δ. Κωνσταντακόπουλου επιβεβαιώνει  την άποψη μας…


Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

'Hταν Ιούλιος του 1991, σε μια δεξίωση του Σοβιετικού Προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσώφ στη Μόσχα, όταν είδα νάρχεται καταπάνω μου, εξοργισμένος και φουριόζος, ένας Αυστριακός φίλος, ανταποκριτής στην ΕΣΣΔ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της χώρας του. Μόλις είχε γυρίσει από τη Βιέννη. Αγανακτισμένος και σοκαρισμένος, μου διηγήθηκε μια συζήτηση που είχε με έναν Υπουργό της κυβέρνησής του, που έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση για τον επερχόμενο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Με τον πόλεμο, προέβλεπε ο Υπουργός, θα κλείσει η σιδηροδρομική και οδική σύνδεση μέσω Γιουγκοσλαβίας και οι Αυστριακοί θα βγάλουν τρελλά λεφτά γιατί έχουν συμφωνήσει τον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών σιδηροδρόμων. Δεν καταστρέφεις τον κόσμο μόνο για το κέφι σου ή τις φαντασιώσεις μιας αναβίωσης των Αψβούργων, συνήθως κυττάς να βγάλεις και κάτι.