#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

H Λευτεριά είναι Σχολειό! Ακούνε οι ντόπιοι λακέδες του ΔΝΤ;


Τι νόημα έχουν τα δημοψηφίσματα;του Δημήτρη Καζάκη

Το δημοψήφισμα είναι μια φυσιολογική απάντηση στην αυθόρμητη ανάγκη του απλού κόσμου να φωνάξει: «πότε με ρωτήσατε γι’ αυτά που κάνετε;» Από την άλλη το δημοψήφισμα είναι μια πράξη της λαϊκής βούλησης μόνο μέσα στα πλαίσια μιας αληθινής δημοκρατίας όπου ο λαός έχει τον πρωταρχικό λόγο. Διαφορετικά είναι μια μεθόδευση χειραγώγησης του λαού και πειθαναγκασμού του σε επιλογές που έχουν ήδη αποφασιστεί από την εξουσία. Όπως π.χ. το δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν θα το κάνει ή όχι.

Βεβαίως, το δημοψήφισμα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σαν αίτημα που επιτρέπει την ευρύτατη δυνατή ζύμωση για κορυφαία ζητήματα και επιλογές (π.χ. ευρωσύνταγμα, σχέδιο Ανάν, κλπ.). Σ’ αυτήν την περίπτωση πρόκειται για την προσπάθεια αφύπνισης του κόσμου και αποτροπής μιας καταστροφικής εξέλιξης. Για την αφύπνιση και την αποτροπή. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αίτημα για δημοψήφισμα αποτελεί ένα σύνθημα αποπροσανατολισμού και υποτίμησης της νοημοσύνης, αλλά και της αγωνιστικής ετοιμότητας του κόσμου.
Τι εννοούμε μ’ αυτό;

To μεσοπρόθεσμο της χρεοκοπίας και το πατριωτικό καθήκον


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου*

Παρότι αποφάσισα να απόσχω από τον δημόσιο διάλογο αυτή την «πρόστυχη» περίοδο, δεν θα μπορούσα σήμερα να μην προσθέσω την φωνή μου στη κραυγή διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού εναντίον αυτών που το «πατριωτικό τους καθήκον» οδηγεί στην πολιτική εξαφάνιση της Ελλάδας και στην κοινωνική υποβάθμιση του λαού, ενώ παράλληλα καλλιεργούν μια μορφή διαλεκτικής που παραπέμπει στην λατινο-αμερικανοποίηση της Ευρώπης.

Όχι, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής  2012 -2015, δεν πρέπει να υπερψηφιστεί, διότι αυτό το «σχέδιο νόμου» θίγει τον πυρήνα του δημόσιου συμφέροντος, του κοινοβουλευτισμού και εν τέλει του πολιτεύματος. Δεν πρόκειται για προϋπολογισμό, ούτε ασφαλώς για εφαρμογή  των διατάξεων του άρθρου 79 παρ. 8 του Συντάγματος, σύμφωνα με τις οποίες «τα προγράμματα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης εγκρίνονται από την Ολομέλεια της Βουλής, όπως νόμος ορίζει». Το «μεσοπρόθεσμο» είναι ένα απολύτως αυθαίρετο νομικά και χυδαίο κοινωνικοοικονομικά σχέδιο διαχείρισης της κατάστασης χρεοκοπίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ - 2011 μ.χ.


Στη μάχη των Θερμοπυλών, το 480 π.χ., μια χούφτα Ελληνες, Σπαρτιάτες και Θεσπιείς, προέταξαν τα στήθια τους σε έναν πανίσχυρο εχθρό.

Ο Ξέρξης είχε τεράστια οικονομική και στρατιωτική δύναμη. Είχε στην κατοχή του τόσο χρυσάφι, που του επέτρεπε να συντηρεί έναν τεράστιο στρατό από πολεμιστές όλων των υποτελών φυλών. Μεταξύ αυτών υπήρχαν και μισθοφόροι Ελληνες. Ο Βασιλιάς αυτός, για να υλοποιήσει τα σχέδια του να επεκταθεί στην Ευρώπη, έπρεπε να κατακτήσει την Ελλάδα.

Οι 300 Σπαρτιάτες και οι 700 Θεσπιείς, χάρη στους οποίους καθυστέρησε ο Περσικός στρατός, πολέμησαν μέχρις ενός για να εξασφαλίσουν την επιβίωση της Πόλης και κατ' επέκταση την επιβίωση των ιδίων, των οικογενειών τους, των φίλων τους, και των συμπολιτών τους από έναν εχθρό που θέλει να τους υποδουλώσει.

O Δημήτρης Παπαδημούλης για το "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα" του Μεσοπρόθεσμου...


Κυβέρνηση εκβιαστών, τρομοκρατών και αιμοδιψών πολιτικών
Ο Πάγκαλος μας απείλησε ότι θα βγάλει τα τανκς στο δρόμο. Μας απείλησε επίσης ότι θα υπάρξουν νεκροί εάν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Παρόλα αυτά ο Πρωθυπουργός τον κρατά στη θέση τους αποδεικνύοντας ότι όλα αυτά είναι κυβερνητική επιλογή.

Ξέραμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση εκβιαστών με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα της χρεοκοπίας και της μη εκταμίευσης της δόσης εάν δεν είμαστε καλά παιδιά.

Μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου, και την πλήρη κάλυψή του από τον Πρωθυπουργό μιλάμε για κυβέρνηση με φασίζουσα πολιτική και αιμοσταγείς υπουργούς που απαιτούν το αίμα του λαού εάν...
δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις.

Άλλωστε ο Πάγκαλος έχει στο DNA του το φασισμό καθώς πρόγονός του ήταν δικτάτορας της Ελλάδας
Το ότι ο Παπανδρέου δεν τον έχει αποπέμψει ακόμη δείχνει και το ποιόν τούτης της κυβέρνησης.

Έφαρμοστικός νόμος: Το τέλος της Εθνικής Κυριαρχίας


Εφαρμοστικός νόμος: Ελλάδα δίχως μέλλον
Έχουν διαβάσει καλά οι βουλευτές τι θα ψηφίσουν; Διαβάστε όλο τον εφαρμοστικό νόμο για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας.
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το ΜεσοπρόθεσμοΠλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την Πέμπτη ο Εφαρμοστικός νόμος που υλοποιεί το Μεσοπρόθεσμο.
Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» πήραν στα χέρια τους το επίσημο κείμενο του Εφαρμοστικού νόμου που έχει δοθεί στους Έλληνες Βουλευτές και διαβάζοντας τις διατάξεις αναρωτιόμαστε αν οι Βουλευτές που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, έχουν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και...
το περιεχόμενό τους.
Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια ευτελή για τα ελληνικά συμφέροντα πώληση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος των δανειστών μας. Η χώρα υποθηκεύει το μέλλον της, όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο.
Η παραχώρηση π.χ. της εκμετάλλευσης των αρχαιολογικών χώρων, που αποτελούν κομμάτι του μοντέλου ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι εμπνευστές του νόμου, πώς θα αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου αφού θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές μας. Αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί κάποιος να δει στα άρθρα του νόμου. εκποίηση της ελληνικής περιουσία.
 

Ταινία: Saccο e VanzettiSaccο e Vanzetti von tvxorissinora
Μια ταινία του Giuliano Montaldo (1971) για την αληθινή ιστορία δύο αναρχικών, ιταλικής καταγωγής, οι οποίοι βρέθηκαν γύρω στα 1920 στις Η.Π.Α. κατηγορούμενοι για ληστεία μετά φόνου που ποτέ δεν διέπρεξαν, καταδικάστηκαν μετά από μία δίκη παρωδία και τελικά τιμωρήθηκαν σε θάνατο, αναγόμενοι έκτοτε σε ηρωικά σύμβολα του εργατικού κινήματος. Με Ελληνικούς Υπότιτλους.

ΣAKKO KAI BANTΣETI 75χρόνια από την εκτέλεσή τους
 
 ευχαριστω το  http://www.politikokafeneio.com/
 

Οι τρομοκράτες είναι εκεί έξω!!


  Δυστυχώς το (ξανα)ζούμε κι αυτό...
Ο πατριωτισμός να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης...
Βίαιο μέσο επιβολής απόψεων,αποφάσεων και πολιτικών...
Εργαλείο τρομοκρατών.
 Για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργεύων Παπανδρέου, ο αντιβασι-
λέας του, τα μιντιακά υποστηρίγματα και αρκετοί "αντιπρόσωποι"
του Λαού εξαπολύουν τις τελευταίες "βόμβες πατριωτισμού" που
διαθέτουν, για να περάσουν το νέο Πρόγραμμα Εξαθλίωσης-Υποταγής.
 Παρά τα αδιέξοδα που γέννησαν οι πολιτικές του Μνημονίουκαι η (αναμενόμενη) αποτυχία των στόχων του,επιχειρείται η συνέχιση της 
ίδιας πολιτικής
Μείωση εισοδημάτων,υπερφορολόγηση,περικοπή κοινωνικού Κράτους
ξεπούλημα εθνικής περιουσίας,απολύσεις.
 Το Δίλημμα "5η δόση ή χρεοκοπία" επανήλθε...εμπλουτισμένο με
άρωμα...τάνκς!!

ΕΠΑΜ. Μια νέα μορφή οργάνωσης


Το ΕΠΑΜ αν θέλει πραγματικά να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός αυθεντικού παλλαϊκού μετώπου, συνεχιστή των καλύτερων παραδόσεων της Φιλικής Εταιρείας και άξιο διάδοχο του ηρωικού ΕΑΜ, δεν έχει ανάγκη υποταχτικούς και υπάκουους.  
Δεν χρειάζεται ανθρώπους που πνίγουν την νοημοσύνη τους στο συναίσθημα, που αντί να σκέφτονται ελεύθερα ως αυτόφωτες προσωπικότητες ξέρουν μόνο να πειθαρχούν σε εντολές. 
Δεν μπορούν τέτοιοι άνθρωποι να σηκώσουν το βάρος ενός αγώνα ενάντια στην καταπίεση και στον εξανδραποδισμό της χώρας. Δεν μπορούν να κάνουν πράξη τα υψηλότερα ιδανικά από τα οποία μπορεί να εμπνευστεί ο λαός αυτής της χώρας.

Μόνο ανυπόταχτοι άνθρωποι μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός τέτοιου αγώνα. Μόνο όσων η συνείδηση δεν μπορεί να «συμμορφωθεί προς τας άνωθεν υποδείξεις». 
Μόνο ελεύθερες προσωπικότητες που δεν φοβούνται την ανοιχτή ζύμωση, την αναμέτρηση στο πεδίο των επιχειρημάτων και των ιδεών, μπορούν να βγουν μπροστά προτάσσοντας το συμφέρον του λαού. Και μόνο τέτοιες προσωπικότητες μπορούν να παράγουν μια νέου τύπου πειθαρχία, την πειθαρχία που επιβάλει η συνείδηση και ο σκοπός του αγώνα.
Το ΕΠΑΜ ξεκινα μ’ αυτή τ
η λογική. Επιχειρει ευθύς εξαρχής μια νέα μορφή οργάνωσης, όπου όλοι μπορούν να είναι επιτελάρχες, όλοι στρατηγοί και όλοι προικισμένοι με ανώτερες ικανότητες
Όλοι μπορούν να είναι εξέχουσες προσωπικότητες, όχι με τις πλάτες ενός μηχανισμού, ούτε ελέω Υψίστου, αλλά με βάση την πραγματική συνεισφορά τους στη συλλογική σκέψη και πράξη.
Ξεκινάμε να οικοδομούμε μια οργάνωση δίχως Αρχηγούς και Οδηγητές, αλλά με ανεξάρτητους και ελεύθερους ανθρώπους που δοκιμάζονται στην συλλογική δράση στη βάση κοινών αρχών και στόχων. Μια οργάνωση όπου όλοι είναι συνδιαμορφωτές της ιδεολογίας και της πολιτικής της μέσα από την πιο ελεύθερη και ανοιχτή ζύμωση με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας στη βάση.
Σε μια τέτοια οργάνωση η ηγεσία κατακτάται και δεν διορίζεται, ούτε χρίζεται. Δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά απόδειξη της θεωρητικής και πρακτικής συμβολής της μέσα από ελεύθερες, ανοιχτές και πλήρως δημοκρατικές διαδικασίες, όπου συμμετέχουν όλοι με την ίδια βαρύτητα και ρόλο. 
Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μια οργάνωση ελεύθερα σκεπτόμενων αγωνιστών οι οποίοι καθοδηγούνται από τη συνείδηση και τη γνώμη τους, χωρίς να γίνονται υποχείρια κανενός, ούτε να υποτάσσονται στο τυφλό συναίσθημα. 
Μόνο έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε μια οργανωμένη δύναμη που να είναι ικανή να φέρει σε πέρας το τιτάνιο έργο της ανατροπής του σημερινού καθεστώτος και της αναγέννησης της χώρας, όπου για πρώτη φορά ο λαός, ο εργαζόμενος λαός και όχι όσοι ζουν από τον μόχθο και το αίμα του, θα γίνει αληθινά αφέντης στον τόπο του.

ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ - Αυτή είναι η δανειακή σύμβαση της Ελλάδας


Το ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ είναι το δεύτερο μέρος της έρευνας του Ράδιο 9 για τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα πέρυσι και τη δένει χειροπόδαρα. Η Ελλάδα παραιτήθηκε ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΆΝΕΥ ΌΡΩΝ από την κυριαρχική της ασυλία.

Ο Παν/κος Νότης Μαριάς αποκωδικοποιεί βασικά σημεία της δανειακής σύμβασης που δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων γιατί με τροπολογία που κατατέθηκε την επόμενη μέρα της...
ψήφισης του μνημονίου «οι δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους». Και ενώ είχαν υποσχεθεί ότι -έστω κατόπιν εορτής- αυτές οι συμβάσεις θα έρθουν στη Βουλή, μετά από ένα χρόνο και ένα μήνα ακόμη δεν έχει έρθει στην Ολομέλεια.

Τάσος Τούσης-Σωτ​ήρης Πέτρουλας: Όταν οι...«μπαχ​αλάκηδες-κ​ουκουλοφόρ​οι» γίνονται πηγή έμπνευσης για μεγάλα πνευματικά έργα!


Κατ' αρχας, δεν αμφισβητείται η ύπαρξη κουκουλοφόρων-ασφαλιτών και παρακρατικών σε πάρα πολλές διαδηλώσεις. Υπάρχουν άλλωστε και σχετικά οπτικοακουστικά ντοκουμέντα. Απ' αυτό όμως, εως ότου να χαρακτηρίζει ο κάθε βλαξ δημοσιογράφος,  "χουλιγκάνο" και "μπαχαλάκια" όποιον συγκρούεται με τα ΜΑΤ, υπάρχει μεγάλη απόσταση!
Είναι τόσο άσχετοι και φυτά (όσοι εκ των«δημοσιογράφων» δεν εντάσσονται στη στρατευμένη συνομωταξία των Πρετεντεροιδών),που μολονότι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ έκαναν σήμερα αναφορές για 1000-1500"μπαχαλάκηδες" στο Σύνταγμα, δεν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν, τισημαίνει αυτό.

Μήπως δεν έχουν δει πολυάρθμους νεαρούς με κουκούλες να σπάνε McDonald's και τράπεζες στο Siatl των Η.Π.Α, στη Βαρκελώνη, στο Λονδινο κι αλλού;Μήπως δεν γνωρίζουν πόσοι πιτσιρικάδες έχουν -άνευ λόγου-συρθεί σε αστυνομικά τμήματα κι έχουν φάει της χρονιάς τους, έτσι...για εξακρίβωση κι όπως είναι φυσικό, εξοργίζονται μόνο και μόνο στη θέα των ΜΑΤατζήδων; Δεν θυμούνται ότι τα ΜΑΤ άφησαν ετοιμοθάνατο -πριν ένα μήνα- το διαδηλωτή Γ. Κάυκα;  Μήπως αγνοούν το γεγονός ότι η νεολαία ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΗ με τη ζωή, που της έχουν επιβάλλει κι ως εκ τουτου εξεγείρεται τόσο ΒΙΑΙΑ, όσο ΒΙΑΙΑ της φέρεται το κοινωνικό-πολιτικό  σύστημα; Δεν τα σκέφτηκαν όλα αυτά, οι αστοιχείωτοι και άσχετοι δημοσιογράφοι; Μάλλον όχι...

Κουράγιο Έλληνες.... κουράγιο....

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που έχουν χάσει τον έλεγχο της 

παραπληροφόρησης…..


Άλλες φορές εσκεμμένα και άλλες φορές επειδή το μυαλό τους φτάνει μέχρι ένα σημείο και μετά σκοτεινιάζουν τα πάντα….

Το βασικό ζήτημα είναι όμως ότι οι δημοσιογράφοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημιουργούν και συνειδήσεις αλλά και άποψη…..


Είναι κλασική περίπτωση «καφενείου» να συζητάνε παρέες και να λένε « Ρε σύ ο τάδε δημοσιογράφος είπε αυτό…. Ή σε εκείνο το κανάλι άκουσα αυτό…»…

Υπάρχει όμως πλέον θέμα δημοκρατίας όταν συμβαίνει δημοσιογράφος να χειραγωγεί σκέψεις……


Γιατί αν το δικό του μυαλό φτάνει μέχρι ενός σημείου ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλοί από τους τηλεθεατές η ακροατές που το μυαλό τους φτάνει μέχρι ενός σημείου…..

Με 7 άρθρα γυρίζει τη χώρα 200 χρόνια πίσω...

thumb 
«Βουλευτική ωρίμανση»

Της Βάλιας Μπαζού
 
Ο όρος είναι εφεύρημα, όπως εφεύρημα είναι και ο όρος «πολεοδομική ωρίμανση» που φιγουράρει, προσβάλλοντας ακόμα και τη γλώσσα, στο Κεφάλαιο Β του εφαρμοστικού νόμου. Κεφάλαιο Β που με 7 άρθρα γυρίζει τη χώρα 200 χρόνια πίσω.
Μέσα σε 7 άρθρα επιτυγχάνεται η πλήρης κατεδάφιση του κράτους δικαίου, η κατάργηση κάθε έννοιας ισονομίας, ισοπολιτείας αλλά και η πλήρης διαγραφή του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, προκειμένου όλη η...
 δημόσια γη να αποκτήσει κατά παράβαση του συντάγματος και των νόμων ελκυστική «επενδυτική ταυτότητα».

H "μοίρα" που αξίζει σε νενέκους και ξενόδουλους υπαλλήλους τραπεζιτών...


“Σφαλιάρα” ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: “Δεν εκτελούμε παράνομες εντολές”!


Image 

«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις … τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο» σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.


Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

«Μεσοπρόθεσμο» των τοκογλύφων


 
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ, εγγραφή 31/3/2011) οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια διαμορφώνονται ως εξής:
2013: 37 δισ. ευρώ
2014: 56 δισ. ευρώ
2015: 39 δισ. ευρώ
Σύνολο: 132 δισ. ευρώ


Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση, εκείνη του υπουργείου Οικονομικών της 13/3/2011 - εκδόθηκε με αφορμή την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της τρόικας - οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, όσον αφορά λήξεις ομολόγων και έντοκων γραμματίων του δημοσίου, διαμορφώνονται ως εξής:
2013: 39 δισ. ευρώ
2014: 47 δισ. ευρώ
2015: 35 δισ. ευρώ
Σύνολο: 121 δισ. ευρώ


Συμπέρασμα:
Τα δάνεια της «νέας βοήθειας» μέσω του «μνημονίου 2», που εγχώριοι και διεθνείς παράγοντες τα προσδιορίζουν περί τα 120 δισ. ευρώ και που για να εκταμιευτούν ως προϋπόθεση τίθεται η ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου», με τη λήξη δηλαδή του «προγράμματος», μέχρι το 2015,
θα έχουν επιστρέψει όλα - μα όλα! - σε εγχώριους και ξένους δανειστές και τοκογλύφους!

Εργατοπατέρας που "κρύβεται" στέλνει "αγωνιστικά" μηνύματα ...στην Πλατεία ! Ελεος

Οχι μονο κρύβεται ...και απολαμβάνει μεγάλα προνόμια ...ενώ μαζι με άλλο έχουν βολέψει στρατό από τις οικογένειές τους και κολλητούς τους  σε συνδικάτα και οργανισμούς συνδικάτων ... λειτουργώντας και ως "κλεπταπτοδόχοι" εργασίας άλλων εργαζόμενων  που απέλυσαν ή επιχείρησαν να απολύσουν στήνοντας σκευωρίες που κατέρρευσαν ( για να βολέψουν τους δικούς τους ) ...έχει το θάρρος να απευθύνει μήνυμα στις πλατείες.... που παθαίνουν αλεργία με τους εργατοπατέρες !

Η υποκρισία των αντιλαϊκιστών


Του Σπύρου Κουτρούλη

Ποιοι είναι οι εχθροί του λαϊκισμού, η οικογένεια Μητσοτάκη, η οικογένεια Καραμανλή ή η οικογένεια Παπανδρέου; Ποιοι είναι περισσότερο ευρωπαϊστές και εκσυγχρονιστές, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος ή ο Σημίτης; Όπως έγραψε κάποτε ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος, Ο λαϊκισμός υπήρξε πάντα υπόθεση της εξουσίας, όχι των λαών. (Η «Ρωμιοσύνη» στον Παράδεισο, Εκδόσεις Έρασμος, σελ. 44).

Η ελληνική πολιτική τάξη για να αναπαραχθεί χρησιμοποίησε το πελατειακό σύστημα, τον λαϊκισμό και διάφορα ιδεολογικά σχήματα όπως ελιτιστές - λαϊκιστές, ευρωπαϊστές - αντιευρωπαϊστές. Στην πραγματικότητα οι ιδεολογίες αυτές δεν είχαν κανένα αντίκρισμα και λειτούργησαν με τον κλασικό τρόπο, ως «ψευδής συνείδηση».

Σκόπιμα και συνειδητά ψέμματα από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου


O ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου από το πρωί και στη διάρκεια της απεργίας σκόπιμα και συνειδητά λέει ψέματα και παραπλανά τους ακροατές του. Αποκρύπτει ότι τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΜΑΓΕΙΡΩΝ και ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία και τα πληρώματα ναυτεργάτες μέλη τους, συμμετέχουν σε αυτήν. Αποκρύπτοντας αυτήν την αλήθεια παρουσιάζει την απεργία σαν κατάληψη του ΠΑΜΕ στους καταπέλτες.

Ο ρόλος του είναι γνωστός. Για άλλη μια φορά εκπληρώνει το ρόλο του προβοκάτορα. Εχθρεύεται τα δικαιώματα των ναυτεργατών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και συνεχίζουν μαζί με τους ναυτεργάτες την περιφρούρηση του αγώνα.


Άλλωστε η εργατική αλληλεγγύη είναι μεγάλο όπλο κατά των εκμεταλλευτών της εργατικής τάξης. Είναι γεγονός ότι ο αγώνας θα προχωρά μπροστά, σε σκληρή σύγκρουση με όσους τον εχθρεύονται και μεταξύ αυτών ο προβοκάτορας Αλαφούζος στον οποίον ανήκει ο ΣΚΑΙ.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Θα ψηφίσουν με συνείδηση!!


  Νάναι καλά τα παιδιά...
Μέσα στη μαύρη μαυρίλα που μας φόρτωσαν...μας διασκεδάζουν
κιόλας.
Θα ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδηση τους!!
(Είχα να  γελάσω τόσο από τις μέρες που ο Γιωργάκης τόπαιζε
αντιστασιακός...).
 "Εχουμε συνείδηση" διατείνονται σε κάθε τόνο και ευκαιρία.
Από τον πρωθυπουργεύοντα Παπανδρέου και τον αντιβασιλέα του,
μέχρι τον κάθε βουλευτή, παλιό ή νέο.
 Imitation ή original ετούτη η πράσινη "συνείδηση" έχει μιά μονα-
δική ικανότητα να ευδοκιμεί...πατριωτικά!!
Κι αν αυτός ο πολυθρύλητος "πατριωτισμός" λιπαίνεται...μόνο η 
"συνείδηση των πασόκων" είναι το κατάλληλο και ευεργετικό λιπαντικό.
  - Είχα μιά ελπίδα πως ψήφισαν το Μνημόνιο1 ευρισκόμενοι σε
διατεταγμένη κομματική υπηρεσία...

Από την αποστασία στη συμπαιγνία


Αυτές τις μέρες, το καθεστώς, μεθοδεύει το οριστικό ξεπούλημα της χώρας και δοκιμάζει να ενταφιάσει οριστικά τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία σ’ αυτόν τον τόπο.
Αυτές τις μέρες, ένα πραγματικό, βαθύ λαϊκό κίνημα διεκδικεί να ανατρέψει τα σχέδια τους. Ένα κίνημα με νέες, ριζοσπαστικές ιδέες, γνήσιο τέκνο των λαϊκών κινημάτων της νέας εποχής που συγκλονίζουν τα τελευταία χρόνια ολόκληρο τον πλανήτη.
Κι όμως, ενώ το νέο και το ελπιδοφόρο βρίσκεται στους δρόμους και είναι σε θέση να παίξει ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων, κάποιοι οργιάζουν στις πλατείες και τις διαδηλώσεις υπονομεύοντας την ανατρεπτική προοπτική του κινήματος.
Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά καθώς επίσης και όσοι ήμασταν από την αρχή της πλατείες. Όλοι, έχουμε μάτια και βλέπουμε.
Όσο το κίνημα ήταν μαζικό και ειρηνικό, είχε αχρηστέψει την αστυνομική καταστολή, και είχε βγάλει εκτός παιχνιδιού τους πραιτωριανούς της κυβέρνησης.
Τώρα, μέσα από τις συγκρούσεις με την αστυνομία, τα ΜΑΤ έχουν οργιάσει και μπαινοβγαίνουν εν μέσω ενός καταιγισμού δακρυγόνων στην πλατεία!

Τα τανκς είμαστε εμείς 
Υπάρχουν αρκετά πράγματα που με ενοχλούν – όπως όλους μας. Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνω πως αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου. Δεν το παίρνω προσωπικά – ξέρω πως αυτοί που το κάνουν απευθύνονται σε ευρύτερο ακροατήριο.
Η δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου περί τανκς δείχνει πόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Από την άλλη, δείχνει ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ξυπνήσαμε επιτέλους. Συμπεριφέρονται ακόμα σαν να μιλάνε σε ζώα.
Διάβαζα στο twitter τον Γιάννη Αλαφούζο να καταγγέλλει τον λαϊκισμό. Ο κ. Αλαφούζος, που κατά τ’ άλλα μου είναι συμπαθής, ξεσάλωσε επί χρόνια με τον Τράγκα, τον Κακαουνάκη, τον Ευαγγελάτο –και άλλους τέτοιους έγκριτους δημοσιογράφους- και το 2011 ανακάλυψε πως τον ενοχλεί ο λαϊκισμός. Όπα ρε μεγάλε – κοιταζόμαστε και στον καθρέφτη καμιά φορά. Κακό πράγμα ο λαϊκισμός – αλλά το Αλτσχάιμερ είναι ακόμα χειρότερο.

Πέτρες, δακρυγόνα και τραυματίες στο Σύνταγμα

[βίντεο- φωτο]

Πέτρες, δακρυγόνα και τραυματίες στο Σύνταγμα [βίντεο- φωτο]
16:51 Οι «Αγανακτισμένοι» παραμένουν στην πλατεία και καλούν από τα μεγάφωνα τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.
16:40 Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η πλατεία Συντάγματος ομάδα ατόμων να πετάει πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
15.55 Στις φλόγες βαν εταιρείας τηλεφωνίας. Λύθηκε το χειρόφρενο και προσέκρουσε σε περίπτερο. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Είναι καταδικασμένοι στη ματαίωση και εμείς στη νίκη!Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στο κάλεσμα των σωματείων και του κινήματος των πλατειών για 48ωρη γενική απεργία, για την ακύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στο δρόμο.
Με την ορμή που διακρίνει όσους έχουν το δίκιο με το μέρος τους και με μόνη αμυντική ασπίδα το σώμα και την αποφασιστικότητα του «ως εδώ!», συγκεντρωθήκαμε μπροστά από το προπύργιο του αίσχους (Κοινοβούλιο), στην πλατεία Συντάγματος. Οι φωνές μας ενώθηκαν με τις φωνές των αγανακτισμένων και αποφασισμένων από την Καλαμάτα και απ’ όλη την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και τα Χανιά. Ενώνονται με τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Β. Ελλάδα, με όλους όσους δεν επιθυμούν την αφάνεια της ζωής τους υποκύπτοντας στα ψευδή διλλήματα της κυβέρνησης, της Τρόικας και των τραπεζιτών.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται πότε. Οργάνωση-Αντεπίθεση!


28-29 Ιουνίου όλοι Σύνταγμα!


Ώρες Ευθύνης! Επιλογή Ζωής!

Προδομένος Λαός... Aπεργία 28, 29 Ιούνη, να μην περάσουν τα σχέδια του νεοφιλελευθερισμού και της δεξιάς!

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ


Ο Μανώλης Γλέζος καταγγέλλει την γκεμπελίστικη νοοτροπία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις του Α΄ Αντιπροέδρου της, οι οποίες αποτελούν ένα αμάλγαμα αντιλαϊκότητας και εξουσιομανίας. Εκφράζουν την ολοκληρωτική αντίληψη υπέρ των τοκογλύφων και εναντίον του
ελληνικού λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει.

Ο καλύτερος υπερασπιστής του ελληνικού λαού θα είναι ο ίδιος ο ελληνικός στρατός, τον οποίο θέλουν να εμπλέξουν στα σκοτεινά σχέδια τους. Ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι ο ελληνικός λαός, όπως και οι λαοί της Ευρώπης έχουν ήδη αρχίσει να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους.

Θα την αλλάξουμε τη ζωή ...παρ' όλα αυτά Μαρία


ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ 
Θα 'ρθει καιρός
που θ' αλλάξουν τα πράγματα          
να το θυμάσαι Μαρία
θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα
εκείνο το παιχνίδι που τρέχαμε
κρατώντας τη σκυτάλη
Μη βλέπεις εμένα μην κλαις
εσύ είσαι η ελπίδα

Άκου, θα 'ρθει καιρός

που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς
δε θα βγαίνουν στην τύχη
δεν θα υπάρχουν πόρτες κλειστές
με γερμένους απ' έξω
και τη δουλειά θα τη διαλέγουμε
δε θα 'μαστε άλογα
να μας κοιτάνε στα δόντια