#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Η ιστορία είναι με το μέρος μας και την γράφει ο λαόςτου Χρήστου Λαδά, δικηγόρου
Ο Σαλβαντόρ Αλιέντε βλέποντας τα άρματα μάχης του Πινοτσέτ να περικυκλώνουν το Προεδρικό μέγαρο και έχοντας μόνο ελάχιστους ελαφριά οπλισμένους στρατιώτες στο πλευρό του απήθυνε το τελευταίο ραδιοφωνικό διάγγελμα στο λαό του που διακόπηκε από τις κανονιές των τανκς και το θάνατο του.
 «Έχουν την ισχύ να μας υποτάξουν αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν τις κοινωνικές διαδικασίες με εγκλήματα και με επίδειξη δύναμης. Είμαι βέβαιος ότι ο σπόρος της έντιμης συνείδησης που φυτέψαμε σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιανούς πολίτες δεν είναι δυνατόν να ξεριζωθεί. Η ιστορία είναι με το μέρος μας και την γράφει ο λαός». Αποδείχτηκε σωστός!

Ιχνογραφώντας τόπους και μορφές της ανθρώπινης χειραφέτησης


Τοποθέτηση του Σταύρου Σταυρίδη, μέλους Δ.Ε.Π. του Ε.Μ.Π., στις παρουσιάσεις με θέμα «Κοινωνικοί και εργατικοί αντιθεσμοί: Εμπειρίες και προοπτικές», που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του B-Fest στις 27 Μαΐου 2011, με τη συμμετοχή του, συγγραφέα και ακτιβιστή, Ραούλ Ζιμπέκι (Ουρουγουάη) και του Κώστα Χαριτάκη (κλικ για τη σχετική αναδημοσίευση) (εφημερίδα “Δράση”).
Όπως ξαναγράψαμε, οι παρουσιάσεις έγιναν αργά το βράδυ, οπότε δεν πρόλαβε ν’ αναπτυχθεί διάλογος. Ευελπιστεί κανείς να συμβεί κάτι τέτοιο στη νέα “Βαβυλωνία” – από την 1η Ιουλίου, σε μορφή διμηνιαίου πολιτικού περιοδικού, πλέον!
Το κείμενο είναι απομαγνητοφώνηση της ομιλίας και ο τίτλος έχει δοθεί από τη συντακτική ομάδα της Εργατικής Εφημερίδας “Δράση”:

ΤΙ ΜΕΘΥΣΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ! ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΙΠΑΜΕ?


Ο καπιταλισμός. Ο επίγειος παράδεισος. Εκείνο το ατέλειωτο μεθύσι που ισοπέδωσε τα πάντα. Κυρίως την εποχή του 80 ε? Γύρω γύρω ναι υπήρχαν κάτι ενοχλητικές λεπτομέρειες. Κάτι πόλεμοι μακρινοί, μερικά εκατομύρια κόσμος που ψωμολύσαγε, ναι υπήρχε κι εκείνο το δηλητήριο που απλωνόταν σιγά σιγά πάνω στο νερό, τη γη, τον αέρα, το φαί μας αλλά υπήρχαν τόσα όνειρα που γινόντουσαν πραγματικότητα. Ποιος χέστηκε γι΄αυτές τις ενοχλητικές λεπτομέρειες.
Και το κράτος? Στα σκουπίδια. Τι σεβασμός κι αηδίες. Εδώ γεννιόντουσαν οι νέοι προφήτες. Οι Μεσσίες των προσωπικών παραδείσων!!

Εκείνα τα μίζερα κομποδέματα βγήκαν κάτω από τα στρώματα και δόθηκαν απλόχερα στους οργανοπαίχτες της μεγάλης αλλαγής. Τους τα κολλήσαμε στο κούτελο, κέρασμα, για τα απίστευτα κομμάτια που μας έπαιζαν για να χορεύουμε. Οι μεσίτες, οι χρηματιστές έκαναν θαύματα που ούτε ο ταπεινός Ιησούς δεν είχε κατορθώσει να κάνει. Τι άρτος και ψάρια που πολλαπλασιάζοναι. Εδώ σπίτια και πολλαπλασίάζονταν, εξοχικά, αυτοκίνητα, έπιπλα, ρούχα, κοσμήματα, ολόκληρες Βαβέλ χτίστηκαν σε μια νύχτα. Ανθρωποι ασήμαντοι και ανώνυμοι περπάταγαν με τις τσέπες να στενάζουν από τα πεντοχίλιαρα που ήταν τελικά πετσετάκια....

Εταιρεία στην οποία εκχωρείται όλη η περιουσία της Ελλάδας !!!


Ένα κράτος εν κράτει, δημιουργεί ο εφαρμοστικός νόμος που καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή. Μιλάμε για το πανίσχυρο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ, ουσιαστικά μια εταιρεία που θα αναλάβει να διαχειριστεί όλη την περιουσία της Ελλάδας. Φανταστείτε, ο πρόεδρος ή ο διευθύνων σύμβουλος αυτής της εταιρείας πόση δύναμη θα έχει στα χέρια του. Διότι θα μπορεί να αποφασίζει για τις αποκρατικοποιήσεις, τις πωλήσεις ακινήτων ή την εκμετάλλευσή τους και εν ολίγοις θα είναι αυτός που θα κάνει τη μοιρασιά της πίτας αξίας 50 δις ευρώ.
Αυτό το «κράτος» μέσα στο ελληνικό κράτος ιδρύεται με συνοπτικές διαδικασίες, δίνονται απόλυτες εξουσίες, δεν έχει καμιά σχέση με τις άλλες εταιρείες του δημοσίου και στην ουσία δε θα δίνει λόγο ούτε ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι γκάνγκστερ θα σώσουν τη Χώρα;


 Η κυβέρνηση αποπειράθηκε να "'περάσει" διάταξη νόμου,σύμφωνα
με την οποία έμπαινε πλαφόν 300 ευρώ στην επιστροφή φόρου από
τις περίφημες αποδείξεις.
 Η διάταξη,τελικά,αποσύρθηκε. Τα ερωτήματα,όμως,παραμένουν.
Εάν ο Βενιζέλος γνώριζε τη διάταξη...σημαίνει πως είναι ένας απλός
...γκάνγκστερ.
Εάν δεν γνώριζε...εξακριβώθηκε ποιός παράγοντας,υπηρεσιακός ή
πολιτικός, έδωσε εντολή να συμπεριληφθεί αυτή η διάταξη;;
(που "εκθέτει" υπουργό και κυβέρνηση).
Ο παράγοντας αυτός, αυθαιρέτησε ή εκτέλεσε εντολή;; Τίνος;;
Τιμωρήθηκε;;
Πιθανότατα δεν θα υπάρξει απάντηση.

Κώστας Λαπαβίτσας: «Με την τρέχουσα πολιτική η Ελλάδα θα είναι χρεοκοπημένη το 2015»


Συνέντευξη του Κ. Λαπαβίτσα στη Νατάσα Καντζάβελου


Σε στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ , άμεσα, προτρέπει το ελληνικό κράτος ο Κώστας Λαπαβίτσας, προκειμένου η Ελλάδα να ξεφύγει από το αδιέξοδο του σήμερα και να εξασφαλίσει μια υγειής οικονομική ανάπτυξη στο μέλλον.
Ο καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Λονδίνο, σχολιάζει την ελληνική οικονομική πολιτική και την επιρροή του ελληνικού λαού, εξηγεί γιατί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα αποτύχει, καταλήγωντας στην χρεοκοπία, ενώ εκτιμά ότι το οικοδόμημα που στηρίζεται το ευρώ θα καταρρεύσει ή θα υποστεί ριζικές αλλαγές.
-Πώς εκτιμάτε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο; Πώς κρίνετε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου;

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28-29 ΙΟΥΝΗ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ!


 

Το χρυσό κλειδί


Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας – των εργαζομένων – εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου.
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
  • 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις  ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό – μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ‘ναι.
  • Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις  το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.  Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις . Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ.
  • Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.

Καταψηφίζει και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία! Για να ξέρουμε τι ψηφίζει ο κάθε βολευτής...


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Καταψηφίζει και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία
Ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» στη Βουλή
Σχετικά με την ψηφοφορία για το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και προκειμένου το ΚΚΕ να...

Μεγάλη πορείαΣτις 28/6/2011 και ώρα 10:00 π.μ. θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί με προορισμό την Πλ.Συντάγματος.
Οι μοτοσυκλετιστές των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης να βρίσκονται στις 28/6/2011, 09:30 π.μ., συγκεντρωμένοι στον Λευκό Πύργο. Οι μοτοσυκλετιστές των υπόλοιπων νομών προς την κάθοδό μας στην Αθήνα να μας αναμένουν επί της Ε75 την προβλεπόμενη ώρα άφιξης.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ


Κύμα αρνήσεων συμμετοχής στρατιωτών σε Νατοϊκή μονάδα σημειώνεται το τελευταίο διάστημα.
Συνάδελφοι φαντάροι που έλαβαν διαταγή απόσπασης στο Γ΄ Σώμα Στρατού/Νατοϊκό Στρατηγείο NDC-GR στη Θεσσαλονίκη είχαν τα κότσια να βγουν παραπονούμενοι στους διοικητές των μονάδων και να αρνηθούν να συμμετέχουν στην Νατοϊκή Μονάδα. Στις προκλήσεις των διοικητών ότι «δεν μπορούν να Αρνηθούν την Απόσπαση γιατί είναι διαταγή από το ΓΕΣ και δεν προβλέπεται η διατύπωση Άρνησης», απάντησαν ότι και η διαταγή υποχρεωτικής μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ δε προβλέπεται από σχετικό νόμο ή έκδοση σχετικής διαταγής, επομένως καλά κάνουν εκατοντάδες φαντάροι σε κάθε Σειρά Κατάταξης και Αρνούνται τη Μετάθεση στην Κύπρο. Μάλιστα, οι στρατιώτες έχουν δώσει όρκο ότι δεν θα υποταχθούν σε Παράνομη διαταγή!
Είναι χαρακτηριστικό ότι συνάδελφος που βγήκε παραπονούμενος στο διοικητή του δήλωσε, Αρνούμενος τη διαταγή απόσπασης στο Νατοϊκό Στρατηγείο: «καλύτερα να με στείλετε στον Έβρο, παρά να συμμετέχω σε άσκηση αυτών που δολοφονούν παιδιά».

Με τα πόδια από Βαρκελόνη μέχρι τη Μαδρίτη (μέσω 29 πόλεων) Ισπανοί «αγανακτισμένοι»Πενήντα «αγανακτισμένοι» Ισπανοί ξεκίνησαν σήμερα από τη Βαρκελόνη για να καλύψουν με τα πόδια μια απόσταση 652 χιλιομέτρων μέσα σε 29 μέρες και να φτάσουν στη Μαδρίτη για τη μεγάλη διαδήλωση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου.
Οι «αγανακτισμένοι» της Βαρκελόνης
σκοπεύουν να περάσουν από 29 πόλεις και χωριά και σε κάθε σταθμό τους θα...
οργανώνουν μια συνέλευση.
«Πιστεύουμε ότι η πορεία
είναι ένας τρόπος για να ανταλλάσουμε ιδέες, να ακούμε και να χτίζουμε τα μελλούμενα, που είναι πολλά και διάφορα αλλά τα ενώνει η ίδια αγανάκτηση» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κινήματος.
Παρόμοιες πορείες
έχουν ήδη ξεκινήσει ή αναμένεται να ξεκινήσουν και από άλλες πόλεις, όπως η Βαλένθια και το Κάδιξ.
Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Λιάνα Κανέλλη : Ο λαός δεν μπορεί και δεν θέλει

ΟΧΙ στη «νομιμότητα» της παρανομίας των ανδρεικέλων
Η φωτογραφία από το ΓΡΕΚΙ

Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα το τυποποιημένο ψεύδος και η γλοιώδης, τρομοκρατική προπαγάνδα παίρνουν μορφές στραταρχικής αυθάδειας και φρενοβλάβειας…

Αυτό ζούμε σήμερα: το αποκρουστικό πρόσωπο του πασοκικού ολοκληρωτισμού και της τρομοκρατικής προπαγάνδας χωρίς όρια και αναστολές.

Ο «βενιζέλειος» ανασχηματισμός έδωσε πιο μοχθηρή μορφή στην πασοκική προπαγανδιστική φρενοβλάβεια…

Γενική Απεργία!


Είναι η πιο κρίσιμη ώρα. Πίνουν το αίμα του λαού. Τον λεηλατούν. 
Τον πτωχεύουν. Τον χρεοκοπούν. Τον συνθλίβουν. Τώρα έφτασαν να εκδίδουν και το φιρμάνι της εκτέλεσής του!
Οι λέξεις ωχριούν μπροστά στη στυγνότητά τους. Είναι αδίστακτοι! Είναι οι επίδοξοι «νεκροθάφτες» των δικαιωμάτων και της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.
*
Πανελλαδική πανεργατική απεργία!
Η απάντηση του εργάτη προς τους «νεκροθάφτες» του, προς όσους σχεδιάζουν να τον αφανίσουν, η απάντηση του λαού προς όσους «αποφάσισαν» να τον πεθάνουν, δεν μπορεί παρά να είναι μία και έμπρακτη:
Να «νεκρώσουν» τα πάντα!

*
Τα μνημόνιά τους, τα «μεσοπρόθεσμά» τους, η φοροεπιδρομή τους, η λιτότητά τους, τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί να περάσει αν ο λαός σταθεί απέναντί τους.
Αν αρνηθεί τα χαράτσια. Αν αρνηθεί να πληρώνει τα δικά τους χρέη. Αν αρνηθεί να του κλέβουν την απλήρωτη εργασία του. Αν αρνηθεί την τυραννία, τις απειλές, τη δημαγωγία, την εξαπάτηση.
Αν, τελικά, αρνηθεί να είναι η ζωντανή «μηχανή» που παράγει τα κέρδη τους.

Η κυβέρνηση - Γιάννης Ζουγανέλης


 Ο Γιάννης Ζουγανέλης συνέθεσε αποκλειστικά για το aixmi.gr
ένα νέο τραγούδι σε στίχους Γιώργου Δουλτσίνου.


ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ MARINALEDA-TO ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ
Κοροϊδεύουν το λαό ασύστολα...


 
Αν καταλάβαμε  καλά, 15 μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου (του στυλ Α. Μπέος και Μ. Ψωμιάδης) συνελήφθησαν ή διώκονται γιατί κορόιδεψαν όσους έπαιζαν στοίχημα.

Την ίδια στιγμή που αυτοί που κοροϊδεύουν ...όλους τους υπόλοιπους με στημένα παιγνίδια στις Βρυξέλλες και την Αθήνα όχι απλά δε διώκονται αλλά μας πουλάνε και πατριωτισμό.


Γιατί, φυσικά, μόνο κοροϊδία - και μάλιστα του χειρίστου είδους - είναι τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο Ε. Βενιζέλος, ιδίως όταν μας λένε ότι τα παίρνουν για να αποφύγουν την πτώχευση.

Η γραμματική της αγανάκτησης και το συντακτικό της εξουσίας


του Νικόλα Κοσματόπουλου

Σκηνή πρώτη, Σύνταγμα
Χιλιάδες κόσμου μαζεύονται, φωνάζουν, βρίζουν, αναθεματίζουν, χτυπάνε κατσαρόλες, σηκώνουν πανώ, κοιμούνται στο χορτάρι, δεν κοιμούνται καθόλου, ξενυχτάνε, διαφωνούν, πλακώνονται, συναινούν, κληρώνονται, προβληματίζονται, ακούν, τσιρίζουν, μιλάνε ενάμιση λεπτό, μιλάνε παραπάνω, μιλάνε μεταξύ τους, μιλάνε μόνοι τους, μονολογούν, χτυπιούνται με την αστυνομία, χτυπιούνται μεταξύ τους, μουτζώνουν τους απέναντι κι ενίοτε τους ίδιους, οργίζονται κι αγανακτούν.
Σκηνή δεύτερη, Βουλή
Δεκάδες αντιπρόσωποι συνεδριάζουν, συνδιαλέγονται, συντονίζονται, παζαρεύουν, δίνουν εντολές, δίνουν συμβουλές, δίνουν συνεντεύξεις, βγάζουν λόγους, σφίγγουν χέρια, σφίγγουν γραβάτες, υπογράφουν πρακτικά, νομολογούν, νομοθετούν, νομολαγνούν, ψάχνουν λύσεις, ψάχνουν θέσεις, ψάχνουν στρατηγικές, επιχειρηματολογούν, κάνουν ελιγμούς, κάνουν υπολογισμούς, κάνουν μπλόφες, στήνουν συμμαχίες, κρατάνε ισορροπίες, κρατάνε τα προσχήματα, κρατάνε πισινές, κουβαλάνε φακέλους, χαρτοφύλακες και χαρτοφυλάκια, συγχαίρουν εαυτούς κι αλλήλους, ορκίζονται κι αδιαφορούν.

Tι "θεό" πιστεύουν και ποιων συμφέροντα; Μέχρις κι ο ΟΗΕ κάνει ρόμπα τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση


Έκθεση ΟΗΕ: 
Τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο δημόσιο χρέος τους όχι μόνο απειλούν την απασχόληση στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά κάνουν την οικονομική ανάκαμψη πιο εύθραυστη και αβέβαιη”...

Πυρετός στο Σύνταγμα εν όψει της 48ωρης πανεργατικής απεργίας


Οι λαϊκές συνελεύσεις των «αγανακτισμένων», οι οποίοι χθες έκλεισαν έναν μήνα στις πλατείες, και τα σωματεία εργαζομένων έχουν πάρει τις αποφάσεις τους: το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος «δεν θα περάσουν». 

Παράλληλα, η ΓΣΣΕ, η ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ οργανώνουν την 48ωρη απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης με κεντρικό σύνθημα και αίτημα την «απόκρουση-ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος-Μνημόνιο Ι και ΙΙ».

Οι "αγανακτισμένοι" της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, με ψηφίσματά τους καλούν τους πολίτες όλης της χώρας να παραμείνουν για 48 ώρες στους δρόμους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή - Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!». 

Λογικές Πομπηίας


Διαπραγματεύεται στη Φραγκφούρτη ο Σόιμπλε με εκπροσώπους τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών για να τους πείσει να συμφωνήσουν (εθελοντικά…) στη «μετακύληση» των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν. Να δεχτούν δηλαδή να «πληρωθούν» για ελληνικά ομόλογα που λήγουν το 2012 και το 2013 με άλλους τίτλους του ελληνικού δημοσίου που θα λήγουν πολύ αργότερα. Και παρόμοια πρωτοβουλία, όπως μαθαίνουμε, έχουν λάβει και η Γαλλία και η Ολλανδία με τους δικούς τους τραπεζίτες και δικούς μας πιστωτές.
Γιατί όμως από τη διαπραγμάτευση απουσιάζουν οι ελληνικές τράπεζες, που μαζί με τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 70 δισ.; Προσέξτε, εδώ είναι το ωραίο: Γιατί οι Οίκοι Αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι εφόσον κρίνουν ότι ο χαρακτήρας της συμμετοχής των επενδυτών είναι υποχρεωτικός και όχι εθελοντικός, θα χαρακτηρίσουν μια τέτοια συμφωνία ως «ντε φάκτο χρεωκοπία» της Ελλάδας. Άρα όταν δεν εμφανίζεται η Αθήνα και οι ελληνικές τράπεζες τότε στερούνται οι οίκοι ένα επιχείρημα για να εκτελέσουν τη χώρα μας.

Η Καισαριανή φιλοξενεί !!! Αντιμνημονιακό camping!


Αντιμνημονιακό Camping Καισαριανής

Η Λαϊκή Συνέλευση Καισαριανής Αποφάσισε... 
Τη διάθεση του σκοπευτηρίου για τη φιλοξενία των συναγωνιστών από επαρχία που θα έρθουν για τον αποκλεισμό της βουλής στις 28-29/6. Αντιμνημονιακό camping στο σκοπευτήριο Καισαριανής.

Με τη σκηνή, το sleeping bag σας, στη δροσιά των κυπαρισιών που πότισε το αίμα των αγωνιστών της αντίστασης.


Απο εθνική οδό, Αττική οδός προς Μαρκόπουλο, περιφερειακός Υμηττού, έξοδος Καισαριανής, σκοπευτήριο. Pueblo unido...
 
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Ολόκληρος ο Εφαρμοστικός νόμος (73 σελίδες)! αν αντέχετε διαβάστε τον


Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, στο οποίο εξειδικεύονται τα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αν αντέχετε πάρτε βαθιά ανάσα και... Διαβάστε τον


Εφαρμοστικός νόμος Βενιζέλου (2011)

Λόγια της πλάκας.


 - Τον παρεξήγησα τον κ.Ε.Βενιζέλο...
Ο άνθρωπος έχει πρόγραμμα, στόχους και πολλά κιλά...πατριωτισμού!
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του...μαθαίνουμε: 
1) Τα μέτρα εκ παραδρομής είναι σκληρά, διότι δεν υπήρχαν χρονικά
    περιθώρια...διαπραγματεύσεων!!
2) Πρώτη του προτεραιότητα του άμεσου...μέλλοντος είναι ο περιο-
    ρισμός της σπατάλης στις κρατικές δαπάνες!!
    Είκοσι μήνες τι...καπνίζατε;;!! Μαύρο;
3) Στις "αγορές" θα βγούμε μετά το 2015!!
    Τον ξέσχισε τον Παπακων/νου που μας έλεγε για τέλη του 2011.
    Συντροφικό το μαχαίρωμα.
4) Η Ελλάς απέκτησε νέο...όραμα!!
    Το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα!!
5) Αντιλαμβάνεται το ρόλο του, ως ρόλο εθνικό!!
Αθώος δηλώνει ο κύριος. Αθώος και μετριόφρων.
Για την πολύχρονη σιωπή του και αδιαφορία.
Απαλλάσσει τον εαυτούλη του από ευθύνες και ενοχές, τις χρεώνει 
στους "άλλους" και φοράει το κοστούμι του εθνικού ήρωα και Σωτήρα.

Ομιλία Καζάκη στους Αγανακτισμένους της Καλαμάτας