#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

MNHMONIO… 1843!


MNHMONIO… 1843!
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις…)

Μεθοδεύσεις για να "αιματοδοτήσουν" το αστικό πολιτικό σύστημα


Κι ενώ οι δημοσκοπήσεις διαδέχονται η μια την άλλη (μετά την δημοσκόπηση της GPO για την τηλεόραση του Mega, και την δημοσκόπηση της ALCO που παρουσίασε το Alter, σήμερα βλέπει το φως της δημοσιότητας άλλη μια απ’ το περιοδικό «Επίκαιρα»), τα σενάρια των πρόωρων εκλογών καταναλώνουν μεγάλο μέρος του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Το ξαναμοίρασμα της κυβερνητικής τράπουλας δεν είχε κανένα αποτέλεσμα όσο και να προσπαθούσε το κυβερνητικό επικοινωνιακό του Μαξίμου και τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια του. Και πώς θα μπορούσε να έχει άλλωστε αφού οι κυβερνητικοί υπάλληλοι της τρόικας και της ντόπιας αστικής τάξης έχουν στόχο να επιβάλουν όλα τα βάρβαρα μέτρα που περιέχει το Μνημόνιο 2. Κι αυτό μεταφράζεται σε καινούργιες στρατιές ανέργων  το ξεπούλημα της ΔΕΗ, του ΤΤ, των λιμανιών, του νερού κλπ.

Ο λόγος τους …συμβόλαιο
thumb
Του Δημήτρη Μυ
 
Επέστρεψε, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε (από τον εαυτό της!!!) η κυβέρνηση στον στόχο της: την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Του νόμου δηλαδή που οργανώνει και συστηματοποιεί το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, της δημόσιας γης, του νόμου που εκθεμελιώνει ασφαλιστικά δικαιώματα, που διευθετεί ακόμη προς το πιο άγριο τις εργασιακές σχέσεις, που κλείνει νοσοκομεία, πανεπιστήμια, που πουλά νερά, βουνά και παραλίες.
Κι αναρωτιέται κανείς: Τι είναι αυτό που άλλαξε και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απειλούσαν και... έδερναν λέγοντας ότι καλύτερα να τους κοπεί το χέρι παρά να ψηφίσουν τέτοιον νόμο, σήμερα εμφανίζονται ως κοπάδι αμνών μέσα στο μαντρί και καθοδηγούμενο από τον ποιμένα Βενιζέλο;

Tι γυρευουν 6 ωρα. Τουτοι οι Μπατσοι μες στη χωρα....σημερα ;;;


Στους δρόμους σήμερα το απόγευμα και τα σώματα ασφαλείας να διαμαρτυρηθούν για το μνημόνιο 2! 
(ώρα 18:00 Πλατεία Κολοκοτρώνη)

 Τι ζητανε;;;
Λεφτα ζητανε γιατι οπως λενε δεν "βγαινουν"
Δεν συμφερει ρε παιδι μου, πως το λενε...

Οπως αναφερουν στην επιστολη τους:
" Τα προβλεπόμενα, νέα μέτρα καταβαραθρώνουν το βιοτικό μας επίπεδο με τη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματός μας, το ψαλίδισμα των πενθημέρων, των νυχτερινών και των επιδομάτων, αλλά και λόγω των νέων περικοπών των δαπανών για τη στοιχειώδη λειτουργία των υπηρεσιών.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη ότι οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα μειωθούν ως το 2015 κατά 315,36 εκατ. ευρώ (-16,4%), που μεταφράζεται σε μείωση των αποδοχών κατά 259,93 εκατ. ευρώ και ειδικότερα κατά 12,6% για την καταβολή μισθών, κατά 49,2% για την καταβολή πρόσθετων μισθολογικού χαρακτήρα 

Καλές και οι δύο...


 
Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Μια παρεξήγηση ήταν. Πάει, πέρασε. Είπε μια κουβέντα ο Πάγκαλος, είπε μια κουβέντα κι ο Σαμαράς, νερό κι αλάτι. Αλλα είναι τα σπουδαία: Η σωτηρία της χώρας. Επ' αυτού πρέπει να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους 
(ει δυνατόν: να τις ενώσουν) το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Δεν είναι ώρα τώρα να τσακώνονται ποιος έφερε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Μα, και οι δύο την έφεραν.
*
Ο ένας, για παράδειγμα, την έφερε με νόμους όπως εκείνος ο απεργοκτόνος και αντεργατικός «330». Ε, ο άλλος την έφερε με «άρθρα 4». Και οι δυο μαζί την έφεραν, έχοντας στο ενεργητικό τους το 95% των απεργιών - βάσει των δικών τους νόμων - να κηρύσσονται «παράνoμες και καταχρηστικές».
*

Η πορεία των καλλιτεχνών στο σύνταγμα


Ανοίγει η ψαλίδα


Φτώχεια, αλλά όχι για όλους. 
Μάλιστα οι πολύ πλούσιοι αυξάνονται σε ποσότητα και η περιουσία τους ομοίως.

Έτσι το 2011 ο αριθμός των εκατομμυριούχων από 10 εκατομμύρια αυξήθηκε σε 10,9 και η περιουσία τους κατά μέσον κατά 10%! 
Τρομαχτικός αριθμός αύξησης αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα όλοι οι λαοί του κόσμου παλεύουν για την στασιμότητα!

Το μπλέ χρώμα είναι το μέγεθος της περιουσίας σε δισεκατομμύρια δολάρια κατά το έτος 2009 και το κόκκινο κατά το 2010.

Ο αγώνας τώρα...δικαιώνεται!!


  Μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 1981 και τον εκλογικό θρίαμβο
του Ανδρέα, μία ιδιότυπη "κόντρα" αναπτύχτηκε μεταξύ του Πασοκ 
και της Αριστεράς, κυρίως του ΚΚΕ. 
Οι πασόκοι, μέσα στην παραζάλη και το μεθύσι, άρχισαν να θριαμβο-
λογούν και να θεωρούν όλα τα ζητήματα, σε όλους τους τομείς (κοι-
νωνία, οικονομία, πολιτική, αυτοδιοίκηση κλπ)...λυμένα!!
Αντίθετα, οι δυνάμεις της Αριστεράς θεωρούσαν πως δεν έχει γίνει
απολύτως τίποτα ή, στην καλύτερη περίπτωση, κάτι..."ψήνεται"!!
  Ετσι, λοιπόν, δύο συνθήματα άρχισαν να κυριαρχούν σε όλες τις
συγκεντρώσεις, στις πλατείες,στα αμφιθέατρα, στους τόπους δουλειάς:
1)  "Ο αγώνας τώρα...δικαιώνεται"...από τους πασόκους.
2)  "Ο αγώνας τώρα...συνεχίζεται"...από τους υπόλοιπους.
 - Τριάντα (30) χρόνια μετά, βρισκόμαστε,τηρουμένων των αναλογιών,
μπροστά στο ίδιο...δίλημμα!
Μόνο που  δ ε ν  αφορά το Λαό, αλλά την...κοινοβουλευτική ομάδα
του Πασοκ. 

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε...πραγματικούς αριθμούς !!!


Υπάρχουν άνθρωποι που τους φτύνεις και νομίζουν ότι ψιχαλίζει.
Σ’ αυτή την κατηγορία “ παίζει”, στο σύνολό του, το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Με επικεφαλής την εκάστοτε πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί και περνάει ότι ρυθμίσεις θέλει, προκειμένου να εξυπηρετήσει “ ντόπιους” και αλλοδαπούς φίλους νοιαζόμενο πρωταρχικά για τα δικά του συμφέροντα.
Στα πλαίσια αυτά γράφαμε ότι έχουν μαζευτεί στην Αθήνα όλα τα διεθνή κοράκια των αγορών για να λάβουν μέρος στο ξεπούλημα – με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους – της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού.
Ο Σορος, ο Φορμπς, Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Ρώσοι σκυλεύουν το ανυπεράσπιστο σώμα της Ελλάδας μας. Είναι σε απόσταση αναπνοής ώστε έναντι πινακίου φακής να οικειοποιηθούν τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του Ελληνικού κράτους. ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, χρυσό, πετρέλαια κλπ.
Μια τεράστια monopoly παίζεται σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.
Το κουμάντο κάνουν οι χθεσινοί ξυπόλυτοι που μέσα σε 30 χρόνια, και αφού χρέωσαν και χρεοκόπησαν την πατρίδα, ανέλαβαν να την σώσουν αναγορευόμενοι σε ξεπουλητάδες της.
Η κομματική γενιά του Πολυτεχνείου που γεύτηκε τον πλούτο στην μεταπολίτευση καταλαμβάνοντας όλες τις καίριες θέσεις του καθεστώτος και γινόμενη ΚΑΘΕΣΤΩΣ αναλαμβάνει να βάλει και την ταφόπλακα στις προσδοκίες για μια αξιοπρεπή ζωή των γενιών που έρχονται. Οι ξυπολυτάδες αναλαμβάνουν ρόλο ξεπουλητάδων.

Γιατι καθε γνησια ΧΟΥΝΤΑ θελει το ποδοσφαιρο της...με οποιονδηποτε τροπο!


Τοτε επι χουντας Παπαδοπουλου με πανηγυρισμους....

Γιατί αναβάλλεται η χρεοκοπία της Ελλάδας


Από τους Financial Times (via Euro2day)

Του Martin Feldstein*


Αν και το ελληνικό κοινοβούλιο πήρε μια ανάσα με την ψήφο εμπιστοσύνης, η στάση πληρωμών της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη. Με συντελεστή χρέους επί του ΑΕΠ στο 150%, μεγάλα ελλείμματα και επιτόκιο 25% και άνω, το μόνο ερώτημα είναι το πότε θα γίνει το χρεοστάσιο.

Αν η Ελλάδα ήταν η μόνη χρεοκοπημένη χώρα της Ευρώπης, το καλύτερο θα ήταν να γίνει η στάση πληρωμών τώρα. Η μείωση του χρέους στο μισό και η αντικατάσταση του υφιστάμενου χρέους με ομόλογα με χαμηλότερα επιτόκια θα έδιναν στην Ελλάδα το περιθώριο να εξυπηρετήσει το χρέος χωρίς τον εξοντωτικό πόνο που επιφέρει η εξυπηρέτηση του τωρινού χρέους.

Όμως η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χρεοκοπημένη χώρα και μια στάση πληρωμών από την Αθήνα θα προκαλέσει χρεοστάσια στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και πιθανώς την Ισπανία. Οι συνεπαγόμενες απώλειες θα καταστρέψουν μεγάλα μεγέθη κεφαλαίων σε τράπεζες και άλλους πιστωτές στη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες. Θα στέρευαν οι διαθέσιμες πιστώσεις προς επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και θα επερχόταν κατάρρευση μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών.

ΜΠ. ΜΠΕΡΝΑΝΚΙ: ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ!
 
Εάν δεν εξευρεθεί λύση, η ελληνική οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Ην. Πολιτειών (FED), Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αμερικανικές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος.
Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπερνάνκι δήλωσε ότι "αν υπάρξει μία αδυναμία να επιλυθεί η κατάσταση αυτή, τούτο θα αποτελέσει απειλή για τα ευρωπαϊκά οικονομικά συστήματα, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και για την πολιτική ενότητα στην Ευρώπη".
Πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του "οι Ευρωπαίοι εκτιμούν την απίστευτη σημασία που έχει να διευθετηθεί το ελληνικό πρόβλημα. Είναι βέβαια πολύ σπουδαίο. Είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη", τόνισε και σημείωσε: "Είμαστε σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας. Φυσικά δεν εμπλέκονται όλοι στις διαβουλεύσεις που γίνονται, αλλά ενημερωθήκαμε πάρα πολύ καλά".

Der Spiegel: Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος ένοχος χρεών τού 20ου αιώνα (Ελληνικά-Deutsch)


Der Spiegel: Deutschland ist der größte Schuldensünder des 20. Jahrhunderts
Spiegel-Online, 21. Juni 2011
Η καριέρα που κάνει η Ελλάδα στην χρεωκοπία δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Και όμως μπορεί λέει – από την Γερμανία, ο ιστορικός της οικονομίας Albrecht Ritschl στην συνέντευξη. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να χαλιναγωγηθεί τώρα κατά την διάρκεια της  κρίσης, αλλιώς η διάθεση ως προς την Γερμανία μπορεί να ανατραπεί.
 
Albrecht Ritschl:γεννήθηκε το 1959 στο Μόναχο. Είναι οικονομικός αναλυτής. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια (Pοmpeu Farba στη Βαρκελώνη, Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, Humboldt του Βερολίνου). Σήμερα είναι καθηγητής  London School of Economics and Political Science.
Spiegel Online (S.O): Κύριε Ritschl, η Γερμανία παρουσιάζεται στην συζήτηση για μια περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ως ο έξυπνος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δικαιολογεί την άκαμπτη στάση της με το μότο: “λεφτά υπάρχουν για σας μόνο εάν κάνετε αυτό που απαιτούμε”. Είναι δικαιολογημένη αυτή η στάση;
Ritschl: Όχι, δεν έχει καμία βάση
S.O: Οι περισσότεροι Γερμανοί αλλιώς το βλέπουν.
Ritschl: Ίσως, αλλά η Γερμανία έχει πίσω της μια από τις πιο μεγάλες χρεοκοπίες του 20ου αιώνα. Η Γερμανία χρωστά την σημερινή της σταθερότητα και το στάτους της ως δασκάλου της Ευρώπης, μόνο στις ΗΠΑ, οι οποίες τόσο μετά τον πρώτο όσο και μετά τον δεύτερο ΠΠ, της χάρισαν πολλά χρέη. Αυτό ξεχνιέται.

Αποθεώθηκαν στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι» Σπαρτιάτες!


Αποθεώθηκαν στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι» Σπαρτιάτες!
Ξεκίνησαν την Κυριακή και σήμερα έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος. Είκοσι επτά Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες και ένας από την Τρίπολη ξεκίνησαν μια ειρηνική, συμβολική πορεία από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, με τερματισμό το Σύνταγμα… και τα κατάφεραν!
Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές υποδέχτηκαν την ομάδα των Αγανακτισμένων Σπαρτιατών, οι οποίοι φορούσαν κλαδιά ελιάς στο κεφάλι, με χειροκροτήματα και τους συνόδευσαν στα τελευταία μέτρα της διαδρομής τους.
Την ομάδα συνόδευε ομάδα γιατρών καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Οι Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες κατευθύνθηκαν στη συνέχεια μπροστά από το κτίριο της Βουλής για να αποτίσουν φόρο τιμής στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ωστόσο, δεν τους επιτράπηκε να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο.Η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα… Σαν σήμερα η ναζιστική Γερμανία επιτέθηκε στη Σοβιετική Ένωση…
Διαταγή 227 - Ούτε ένα βήμα πίσω
Ο Σοβιετικός Λαός και ο Κόκκινος Στρατός έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς και τη νικηφόρα μάχη εναντίον του ναζισμού!

Για την "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα"
Με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» («Unternehmen Barbarossa» στα γερμανικά) έμεινε στην ιστορία η εισβολή των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μπαρμπαρόσα («Κοκκινογένης» στα ιταλικά) ήταν το προσωνύμιο του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Φρειδερίκου Α', ο...
οποίος ηγήθηκε των Σταυροφόρων τον 12ο αιώνα. Η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου του 1941 και διήρκεσε έως τις 7 Ιανουαρίου 1942, όταν τα γερμανικά στρατεύματα εγκλωβίστηκαν από τον ρωσικό χειμώνα. Ήταν πρελούδιο των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ανατολικό Μέτωπο.
Την άνοιξη του 1941 η Ναζιστική Γερμανία ήταν κυρίαρχη σχεδόν όλης της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Στα ανατολικά της σύνορα με τη Σοβιετική Ένωση επικρατούσε ασυνήθιστη ηρεμία, χάρις στο Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ του 1939, που ρύθμιζε τις σχέσεις της με τη μεγάλη γείτονα και ιδεολογική της αντίπαλο. Στο μυαλό, όμως, του Χίτλερ, βρισκόταν μια επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης για ιδεολογικούς και πρακτικούς λόγους. Οι Ναζί θεωρούσαν τους Σλάβους κατώτερη φυλή, που άξιζε να είναι υποτελής στους Αρείους, ενώ επιζητούσαν τον ζωτικό χώρο που εξασφάλιζε η αχανής χώρα με το πλούσιο υπέδαφος.

Τα πράσινα και κίτρινα του ΓΑΠ, υπαλλήλου του ΔΝΤ...


Στάθης