#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Πόλεμος και ειρήνη. Λαϊκή βία και ειρηνικές αυταπάτες
Τούτες τις ώρες σύσσωμη η ολιγαρχία επιτίθεται με κάθε τρόπο, με κάθε εκβιασμό, με κάθε φόβο για να περάσει το μεσοπρόθεσμο. Τούτες τις ώρες όλα τα σφυριά πρέπει να βαράν στον άμεσο κοινό στόχο. Να μη περάσει το μεσοπρόθεσμο, να καταποντιστεί, όχι απλά να πέσει, η κυβέρνηση του Γιωργάκη.
Πόλεμος λένε όλοι. Οι πάντες το λένε πια. Βλέπεις την πολεμική ατμόσφαιρα παντού. Πρωτίστως στις φάτσες των πολιτικών λαμόγιων του ΠΑΣΟΚ. Θα σας τσακίσουμε διαμηνύουν.

Και ενώ όλοι ετοιμάζονται για πόλεμο, ορισμένοι διαφημίζουν την ειρήνη. Από τον Τσίπρα που εκθειάζει στη Βουλή το κίνημα χωρίς βία, μέχρι το Μέτωπο του Αλαβάνου που στις δέκα σκέψεις για το Σύνταγμα, στη ένατη σκέψη κάνει μια λαμπρή ανάλυση της ειρηνικής εξέγερσης!!! (Μέρες που είναι θα μείνουμε μόνο σε πολιτική αντιπαράθεση.)

ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣτου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΡΕΜΕΤΗ*
«Χωρίς το μνημόνιο δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».
Πρόκειται για ένα «αποστομωτικό» επιχείρημα που συνεχίζει να δημιουργεί σύγχυση ακόμη και στις γραμμές του αριστερού κινήματος. Όπως τεκμηριώνεται με τα στοιχεία του συνημμένου πίνακα, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική:
Α) Τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης (Κεντρική Δημ. Διοίκηση, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και Κοινωνική Ασφάλιση) ήταν, σε όλη τη διάρκεια της ενδεκαετίας 2000-2010, υψηλότερα από τις δαπάνες που απαιτήθηκαν για την πληρωμή μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και πάσης φύσεως συντάξεων.
Β) Τα έσοδα αρκούσαν και αρκούν για τους μισθούς και τις συντάξεις. Για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους δεν αρκούν!1

Αυτή η "βία" θα γκρεμίσει τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της πλουτοκρατίας!


Πείνα κι Ανεργία, η πιο μεγάλη ΒΙΑ...

Spiegel: Η ελληνική κυβέρνηση όργανο των τραπεζών, με μόνο σκοπό τη διάσωση του ευρώ.


Η κυβερνητική προπαγάνδα επισείει διαρκώς το φόβητρο της παύσης πληρωμών ώστε να χειραγωγήσει μια γενικευμένη εξέγερση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων. Στο εσωτερικό του κόμματος, οι αντιφρονούντες ως προς την κομματική ορθοδοξία βουλευτές, εκβιάζονται με τον ισχυρισμό ότι κάθε ενέργεια που θα εκφράζει αντίθεση στην κομματική γραμμή, θα σημαίνει αποστασία και προδοσία ως προς το εθνοσωτήριο έργο που ανέλαβε αυτοβούλως η κομματική ελίτ. Στο ίδιο μήκος κύματος οι ευρωπαίοι εταίροι εκβιάζουν την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, ως προϋπόθεση για την καταβολή των δανείων και την αποφυγή χρεοκοπίας.
Ακολούθως, τα δημοσιογραφικά και οικονομολογικά εξαπτέρυγα της καθεστωτικής ενημέρωσης, από κανάλι σε κανάλι επιδίδονται σε συνεχή τρομοκρατία για την επερχόμενη παύση πληρωμών και την μη καταβολή μισθών και συντάξεων.
Φυσικά το επιχείρημα των οικονομικών τρομοκρατών πόρρω απέχει από την αλήθεια. Στο άρθρο, «ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!», ο αναπληρωτής καθηγητής Εφηρμοσμένης Οικονομικής, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρης Σερεμέτης, (http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3462:2011-05-25-12-49-04&catid=55:an-oikonomia&Itemid=283), έχει καταρρίψει με στοιχεία τον καθεστωτικό μύθο.

Μίμη για να είσαι πατριώτης πρέπει να έχεις πατρίδα...


Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Αυτά που γράφω είναι κάτι σαν απάντηση σε όσα γράφει ο Μίμης Ανδρουλάκης (http://mimisandroulakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_22.html). Στην πραγματικότητα είναι σκέψεις που έχω καιρό, και ο Μίμης με το άρθρο του, μου έδωσε την αφορμή να τις γράψω κιόλας. Ο Μίμης λοιπόν σε μια από τις πιο προωθημένες προτάσεις του (αταξικού τύπου θα την έλεγαν οι παλιοί σύντροφοι αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό) ζητά, να εκδηλωθεί ένας οικονομικός πατριωτισμός.
Από αυτούς που έχουν φαντάζομαι, γιατί οι υπόλοιποι, είτε είναι πατριώτες είτε όχι, αυτού του τύπου τον πατριωτισμό δεν μπορούν να τον επιδείξουν.
Με μια σχεδόν χριστιανοηθική αγωνία, καλεί βιομηχάνους, επαγγελματοβιοτέχνες, όσους...
έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ακόμη και την εκκλησία να καταλάβουν πως ο νέου τύπου πατριωτισμός την εποχή που ζούμε, απαιτεί να βοηθήσουν την χώρα. Δηλαδή να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους, να προσφέρουν τον οβολόν τους, με αντάλλαγμα ελαφρύνσεις από το κράτος, “κατανόηση” από τις φορολογικούς μηχανισμούς, και κυρίως από το έθνος που οφείλει να διακατέχεται από μια ηδονική εθνική διέγερση.

Είδες η «Ευρώπη» τους;…

Είδες η «Ευρώπη» τους;…
Του Νίκου Μπογιόπουλου
 O βρετανικός λαός βιώνει το μαρτύριο της χειρότερης λιτότητας από την εποχή που ο Τσόρτσιλ υποσχόταν στους Βρετανούς «δάκρυα και αίμα».
Ο πορτογαλικός λαός στενάζει υπό το βάρος του «δικού του»μνημονίου.
Ο ιρλανδικός λαός υφίσταται αλλεπάλληλα τσουνάμιοικονομικής αφαίμαξης.
Ο Ελληνικός λαός - τα γνωστά…
Τα εισοδήματα και οι κοινωνικές παροχές, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των λαών της Ευρώπης έχουν μπει στο «γύψο».
***
Στην άλλη πλευρά:
Η BMW, η καλή εταιρεία που το 2008 είχε ανακοινώσει 8.000 απολύσεις εργαζομένων, στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ανακοίνωσεκέρδη ύψους 1,2 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά… 360% από τα αντίστοιχα περσινά, που ήταν 0,323 δισ.

Εκδήλωση με τον Καζάκη - Πλ. Ελευθερίας Ηρακλειο (10-6-2011)


Νεοφιλελεύθερος δοσιλογισμός. Η μεταπολιτευτική εκδοχή του Γερμανοτσολιαδισμού.
Οι τροϊκοτσολιάδες αποτελούν την νέα
εκδοχή του γερμανοτσολιαδισμού και του
δοσιλογισμού. Υπάρχουν εντούτοις ομοιότητες,
αλλά και διαφορές. Ενώ οι δεύτεροι επένδυσαν
 στην ακαταμάχητη ισχύ-κατά τα φαινόμενα-
της Ναζιστικής gopolitik, ώστε να διασφαλίσουν
 την ατομική και ενίοτε πολιτική τους επιβίωση,
 οι πρώτοι -οι τροϊκοτσολιάδες-, επενδύουν σε κάτι
διαφορετικό. Επενδύουν στην θεολογική αυθεντία της κυριαρχίας των αγορών. Με αυτή την έννοια είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνοι από ότι υπήρξαν οι γερμανοτσολιάδες, επειδή ακριβώς διακατέχονται από τον νεοφιλελεύθερο  φονταμενταλισμό που δεν
διστάζει να εξοντώσει ολόκληρους λαούς. Οι ηρωινομανείς
 της αγοράς δεν επιδιώκουν απλά την ατομική
 ή πολιτική τους επιβίωση.

Δείτε ποια φωτογραφία από Ελλάδα έχει το "Time" στις κορυφαίες διεθνώς της περασμένης εβδομάδας!
Το περιοδικό Time επιλέγει κάθε Κυριακή τις καλύτερες φωτογραφίες της προηγούμενης εβδομάδας απ' όλο τον κόσμο. 
Με όσα συνέβησαν στην χώρα μας το διάστημα από 10-17 Ιουνίου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ελλάδα. 
 
Δείτε, λοιπόν, ποια φωτογραφία συμπεριέλαβε ανάμεσα στις κορυφαίες διεθνώς το αμερικάνικο περιοδικό. 
 
Τυχαίο;

Ετοιμάζουν Ολοκαύτωμα των Ελλήνων. Ο Λαός να ενεργοποιήσει το Άρθρο 120 του Συντάγματος.

Το πλήθος με κρεμάλες έξω από την Βουλή, λίγο πριν αρχίσει η επίθεση των ΜΑΤ χθες τα μεσάνυκτα

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Το καθεστώς των δωσίλογων επεχείρησε για δεύτερη φορά την βίαιη καταστολή της λαϊκής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος και τις γύρω λεωφόρους, τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου.
Εφαρμόζοντας σχέδιο περικύκλωσης της πλατείας και φέρνοντας από παντού διμοιρίες ΜΑΤ και ειδικών δυνάμεων, προσπάθησαν μεταξύ 2:30 και 3:30 άγρια μεσάνυχτα να τσακίσουν την λαϊκή αντίσταση, να διώξουν τον κόσμο που παρέμενε εξοργισμένος στους δρόμους –για πρώτη φορά τόσο αργά- και να επιτεθούν στην πλατεία όπου είχαν καταφύγει οι περισσότεροι πολίτες, όπως κάθε βράδυ στο Σύνταγμα.
Έσπασαν τα μούτρα τους για δεύτερη φορά, μέσα σε μια εβδομάδα. Οι πολίτες αντιστάθηκαν ήρεμα και αποφασιστικά με συνθήματα, χορούς και τραγούδια.
Ο λαός παραμένει στην πλατεία για 29η ημέρα, έτοιμος να ενωθεί με τους συμπολίτες μας που έρχονται από την Πελοπόννησο και να οργανώσει παραπέρα τις κινήσεις του για την μεγάλη σύγκρουση που επίκειται τις επόμενες ημέρες.
Το σύνθημα που ακούγεται σε όλα τα στόματα είναι ένα: Παραμένουμε εδώ ενωμένοι μέχρι να φύγουν αυτοί και το μνημόνιό τους.

Το κάλεσμα Βενιζέλου.


 Η Βουλή έδωσε την "εμπιστοσύνη" της  στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Μάχη σκιών. Απαγγελίες πατριωτών. Ξαναζεσταμένα μακαρόνια.
Υπήρξε, τουλάχιστον, ο Πάγκαλος να θυμίσει πως ζούμε ακόμα στην
Ελλάδα και πως ο ίδιος είναι...ανίατη περίπτωση.
  - Με Παπακων/νου ή Βενιζέλο στο Οικονομικών...το μενού παραμένει
το ίδιο. Το σερβίρισμα αλλάζει.
Στυγνός τεχνοκράτης ο ένας...στυγνός πολιτικάντης ο άλλος.
  Η κυβέρνηση κρατάει το ίδιο προϊόν και αλλάζει τον Πωλητή.
Εχει τον ίδιο στόχο: την επιβολή νέων βάρβαρων μέτρων και το ξεπού-
λημα της εθνικής περιουσίας.

Δανειακή σύμβαση και εθνική κυριαρχία
Βαθύ κόκκινο
Μέχρι πρόσφατα όσοι συνταγματολόγοι είχαμε γράψει για τη δανειακή σύμβαση αναδείξαμε στα ειδικά επιστημονικά περιοδικά του κλάδου και τον Τύπο την πρόδηλη αντισυνταγματικότητά της.
Εμφανίστηκε όμως και συνάδελφος ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ της συνταγματικότητάς της, από τις γραμμές μιας από τους δημοσιογραφικούς ηρακλείς των μνημονιακών πολιτικών.
Δύο είναι τα επιχειρήματά του: πρώτον, παρόμοιες ρήτρες παραίτησης από την εθνική κυριαρχία είναι συνήθεις, σχεδόν μπανάλ. Δεύτερον, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, διότι, επί λέξει, «η ελληνική έννομη τάξη προστατεύει με διατάξεις του αναγκαστικού δικαίου» τη δημόσια περιουσία, καθώς «ό,τι υπάγεται σε αυτό που οι Γάλλοι και οι Βέλγοι αποκαλούν domaine public, δεν υπόκειται σε υποθήκευση ή κατάσχεση».

Φασιστική επίθεση στον Δημήτρη Καζάκη!Φασιστική επίθεση στον Δημήτρη Καζάκη!
Στο στόχαστρο φασιστικών εφημερίδων και site βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο γνωστός αντιμνημονιακός οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης
Δείτε τι γράφουν οι ιδεολογικοί και φυσικοί απόγονοι των δωσίλογων γερμανοτσολιάδων!
Αναμενόμενος ο πανικός των δωσίλογων καθαρμάτων! 
Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι μετά την αναγγελία ίδρυσης του Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου) όχι μόνο δεν θα μπορούν πλέον να καπηλεύονται τον πατριωτισμό του ελληνικού λαού, αλλά και ότι το νέο Δημοκρατικό Μέτωπο θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους για εκφασισμό της χώρας και ξεπούλημα της πατρίδας. 
Λυσσάνε τα καθάρματα, αλλά με τη λύσσα θα μείνουν. 
Οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις του τόπου θα τους δώσουν τη δυναμική απάντηση που θα τους στείλει, ταχύτατα, πίσω στις τρύπες τους!

MAΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ "Εγώ κορίτσι μου θα πεθάνω. Από το να πεθάνω στον καναπέ μου, προτιμώ να πεθάνω εδώ, μαζί σας..."


Ήταν μία γυναίκα κοντά στα εξήντα. Είχε χάσει για μερικά λεπτά την όρασή της από τα δακρυγόνα. Την όραση και την αναπνοή της. Είχε καταληφθεί από αυτόν τον πανικό των πρώτων δευτερολέπτων που μοιραία προκαλεί η αίσθηση ασφυξίας και το κάψιμο στους πνεύμονες. Δεν έβρισκε τους δικούς της. Κάποιος την μετέφερε ως την καρέκλα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τα μικρόφωνα, εκεί όπου ο εκφωνητής προσπαθούσε κόντρα στο τοξικό νέφος να καθησυχάσει τους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος. Την ψέκαζαν με Maalox για να την ανακουφίσουν όταν εκείνη σήκωσε την περούκα αποκαλύπτοντας τους γυμνούς από την χημειοθεραπεία κροτάφους της.
«Φύγε! Άσε εμάς τους νεότερους να τα βγάλουμε πέρα» της είπε.
«Εγώ κορίτσι μου θα πεθάνω. 
Από το να πεθάνω στον καναπέ μου, προτιμώ να πεθάνω εδώ, μαζί σας. 
Εμείς προλάβαμε να γεράσουμε.
Εσάς θέλουν να σας σκοτώσουν νέους».

Ή το Σύνταγμα είναι στραβό ή στραβά αρμενίζει η Δικαιοσύνη….

Ή το Σύνταγμα είναι στραβό ή στραβά αρμενίζει η Δικαιοσύνη….
Να στείλουμε ένα μεγάλο χαιρετισμό στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που κρίνει συνταγματικό το Μνημόνιο και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό….
Το σκεπτικό….. στο οποίο κινήθηκε η απόφαση ήταν ότι ήταν αναγκαία η θυσία του ιδιώτη για το Δημόσιο Συμφέρον… Κάτι που σαφώς θα είχε βάση αν πέρα πάσης αμφιβολίας είχαν αποκλειστεί όλες οι εναλλακτικές….Κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από πουθενά….
Δεύτερον είναι Συνταγματική κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας που προκύπτει από την παραίτηση, που υπογράφει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, από κάθε ασυλία που παρέχει η Εθνική Κυριαρχία…;
Kι αν ναι προκαλούμε το Δικαστικό Σώμα να μας αναφέρει το άρθρο του Συντάγματος που αναφέρει απώλεια εδαφικής ακεραιότητας λόγω χρεών ή άλλης έκτακτης ανάγκης….

Ενωμένο σαν μια γροθιά το αστικό κοινοβουλευτικό προσωπικό στην ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα


Πολύ διδακτικό το κακοστημένο θέατρο που παίχτηκε  στην βουλή κατά την ψηφοφορία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 
Αναφερόμαστε στην προσωρινή αποχώρηση των βουλευτών της Ν.Δ. Ολο το σκηνικό το παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Απ’ την αφετηρία της ομιλίας Πάγκαλου, τις αντιδράσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ, την παρέμβαση Παπανδρέου κλπ.

Όταν επανήλθαν μετά την προσωρινή τους αποχώρηση οι βουλευτές της Ν.Δ η παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου ήταν μια ανοιχτή ομολογία ότι το μαύρο μέτωπο που έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά στρώματα, είναι ενωμένο σαν μια γροθιά! 

Οι πολιτικοί ψήφισαν, οι πολίτες καταψήφισαν και ο Παπανδρέου χαίρεται!!!


Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης! Αμφέβαλε κανείς γι αυτό;

Όταν η δημοκρατία εμπαίζεται με αυτόν τον τρόπο, όταν οι εκπρόσωποι των πολιτών γίνονται άβουλα (ή βουλιμικά άραγε;) όντα, υπάκουα σκυλάκια που τρέχουν να ικανοποιήσουν τις «προσταγές» του αφέντη τους, τότε κάτι δεν πάει καλά στην Δημοκρατία.

Σήμερα, οι φωνασκούντες, οι διαφωνούντες και οι «δημοκράτες» του κυβερνώντος κόμματος, έβαλαν την ουρά στα σκέλια, ελπίζοντας πως στον επόμενο ανασχηματισμό (εάν συνεχίσει αυτή η χούντα να κυβερνά την χώρα για αρκετό καιρό) θα γίνουν υπουργοί και το όνειρό τους θα γίνει πραγματικότητα!!!

Μοιραία ανθρωπάκια, ανίκανα να αρθρώσουν λόγο, ανίκανα να σηκώσουν ανάστημα, ανίκανα να υπερασπιστούν αυτά που ο λαός τους φωνάζει… προσέτρεξαν να προσκυνήσουν τον σύγχρονο Τσολάκογλου και να στηρίζουν τις ό,ποιες ομότητές του στο μέλλον…

Το Κίνημα των Αγανακτισμένων, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και οι ΚύπριοιΚυπριακή σημαία - Σύνταγμα [φωτογραφία: efylakas.com]
Δημοσιεύουμε απόσπασμα ανάρτησης από το Κυπριακό blog
«Εμπροσθοφύλακα»
 
Περπατώντας λοιπόν προς τη Γενική Συνέλευση πριν από λίγες μέρες είδαμε κάτι που μας έκανε τρομερή εντύπωση: Κυπριακή σημαία κρεμασμένη δίπλα στο χώρο της Συνέλευσης με μία πρόταση «Μάμμα μαζί σου». Ποιος την ανάρτησε δεν ξέρουμε, αυτό που ξέρουμε είναι ότι επιτέλους τα ταμπού άρχισαν να σπάνε και ελευθέρα πια η Κύπρος έγινε στις συνειδήσεις μας η κόρη της Ελλάδος χωρίς να φοβόμαστε να το εκφράσουμε. Ναι, η Κύπρος και οι Κύπριοι είναι δίπλα στην Ελλάδα, όπως πάντα εξάλλου. Και ας μην το αποδεικνύουν τα μεγάλα κεφάλια που δεν έκαναν καμιά πρόταση ανάταση χειρός προς την μάνα Ελλάδα, το αποδεικνύει περίτρανα ο λαός. Καθημερινά είναι εκεί οι Κύπριοι, μεταξύ άλλων, προσφέροντας στο Κίνημα οποιαδήποτε τύπου βοήθεια μπορούν. Και όχι μόνο στις πλατείες της Ελλάδος, αλλά και της Ευρώπης, μέχρι και στο Εδιμβούργο οι φοιτητές με πορεία έδειξαν την συμπαράσταση τους, κι όταν στις πλατείες της Λευκωσίας και της Λεμεσού βγήκαν αυτοί οι λίγοι Κύπριοι να συμπαρασταθούν χωρίς να φοβηθούν «κάποιον» ή «κάτι». Αν μη τι άλλο, οι Κύπριοι έχουμε κι εμείς λόγους σοβαρούς να δηλώνουμε την αγανάκτησή μας∙ το δικό μας Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη κατοχή και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μας και η «καλοθελητική» και «ανθελληνική» πολιτική του τόπου.  Τώρα είναι που θα αποδείξουμε για μια ακόμη φορά πως ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν είναι κάτι ξεχωριστό από της υπόλοιπης Ελλάδος και πως την αδελφοσύνη μας θα την εκφράζουμε πάντα, όσες τύπου «Παλμεροκρατίες» κι αν περάσουμε.