#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Τρομοκρατούν τους πολίτες μέσω δικηγόρωνΣυνεχίζεται η ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς λόγω και της οικονομικής κρίσης αυξάνονται οι πιέσεις και εμπλουτίζονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν, προκειμένου να αναγκάσουν τους μικροφειλέτες του "πλαστικού χρήματος" (κάρτες αγορών), δανείων κ.λπ. που καθυστερούν τις δόσεις τους να πληρώσουν και οι εταιρείες να λάβουν την προμήθειά τους.
Ήδη σε δύο περιπτώσεις έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ενώ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα όπου οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών εμφανίζονται ως συνεργάτες δικηγορικών γραφείων, προκειμένου να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις, ενώ πολλές φορές απειλούν τους πολίτες.
Νοικιάζουν τα... ονόματα
Ορισμένες εισπρακτικές εταιρείες στην ουσία "ενοικιάζουν" το ονοματεπώνυμο νέων, κατά κανόνα, δικηγόρων και εν συνεχεία οι υπάλληλοί τους τηλεφωνούν σε μικροφειλέτες ως συνεργάτες των δικηγορικών αυτών γραφείων, επικαλούμενοι το όνομα του δικηγόρου.

O Βαρδής Βαρδινογιάννης ενάντια στον συνδικαλισμό στο στράτευμα!


Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αναγνώριση του δικαιώματος συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Πολλά στελέχη που πλήττονται από την πολιτική άγριων περικοπών κυβέρνησης και Μνημονίου, που διαφωνούν με την αποστολή δυνάμεων στο εξωτερικό στο πλαίσιο βάρβαρων ιμπεριαλιστικών αποστολών και με τις ειλημμένες αποφάσεις για χρήση του στρατού σε επιχειρήσεις Καταστολής πλήθους κατά του εχθρού λαού, ευελπιστούν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει μέσα από την Συνδικαλιστική δράση.


Ελπίδες που μοιράζονται και οι φαντάροι, ο τελευταίος τροχός της αμάξης, η μάζα των αγρίως εκμεταλλεύσιμων νέων που υποχρεωτικά ντύνονται το χακί και θα αποτελέσουν συνάμα τον Αναλώσιμο της Πρώτης Γραμμής. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος εξάλλου αποτελεί συνιστώσα μιας καθημερινής προσπάθειας αμφισβήτησης του Παραλόγου τη Θητεία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.

Οι Ισπανοί indignados εμποδίζουν τις κατασχέσεις σπιτιώνΤην Πέμπτη το πρωί ένα πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε μπροστά από το σπίτι του 74χρονου Luis Domínguez, στην πόλη Parla -20χλμ από τη Μαδρίτη, εμποδίζοντας τους δικαστικούς κλητήρες να του παραδώσουν την απόφαση για άμεση έξωση.

Ο Domínguez, που χρησιμοποιεί πατερίτσες και έχει πρόβλημα με την καρδιά του, λέει ότι θα είχε μείνει στο δρόμο αν δεν είχαν έρθει να βοηθήσουν οι διαδηλωτές: «Έμαθα ότι βοηθούν τους ανθρώπους να διώξουν τις τράπεζες μόλις χθες το βράδυ και όλα οργανώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Είναι απίστευτο το ότι βρίσκομαι ακόμα εδώ».


Μια έκκληση επικοινωνήθηκε μέσω του Twitter την νύχτα για συγκέντρωση μπροστά στην πόρτα του σπιτιού και πράγματι μαζεύτηκαν αρκετά άτομα ώστε να αποτρέψουν τους αξιωματούχους να μπουν στο σπίτι.

Αγανακτισμένοι ΗλείαςΟι «αγανακτισμένοι» πολίτες Πύργου και Αμαλιάδας οργάνωσαν και πραγματοποιησαν συγκέντρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας το πρωί της Κυριακής, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης τους.
Έτσι λοιπόν, σε μια απολύτως ειρηνική και φιλήσυχη δράση παρουσίας και γνωστοποίησης των θέσεων τους, στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ  σήκωσαν πανό στο χώρο που έγραφε ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ (NOT FOR SALE), για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο γενικό ξεπούλημα της χώρας μας, όπως τονίζουν. Στο τραίνο με το οποίο έγινε η μετάβαση σήκωσαν πάλι το πανό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ για να διαδηλώσουν επίσης την αντίθεσή τους στην απαξίωση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ.
http://www.antinews.gr/

Σαράντα παλληκάρια.


 Ανασχηματισμός έγινε...Αναδόμηση ή αναδιάταξη!!
Νιές και παλληκάρια πήραν "εξιτήριο"
Αλλοι μετακινήθηκαν, κάποιοι προήχθησαν.
Φιλαράκια δυσαρεστήθηκαν, κολλητοί αναδείχτηκαν.
Κινήσεις εντυπωσιασμού. Κινήσεις αμορτισέρ.
Το τοπίο απαράλλαχτο.


  - Η κ.Μπιρμπίλη είχε δημιουργήσει προβλήματα. 
Οικοδόμηση σε περιοχές natura"τακτοποίηση" αυθαιρέτων, πώληση
του 17% (σήμερα, αύριο;;) της ΔΕΗ, ήταν μερικά από τα πολύ ση-
μαντικά θέματα που η απελθούσα υπουργός ήταν "σωστή" και απο-
φασιστική.
Είχε διαφωνήσει-συγκρουστεί με τον αντικαταστάτη της και πρώην
Οικονομικών.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος ΔΕΝ είναι δικό μας πρόβλημα, είναι δικό τους.


Αν η χώρα μας διαγράψει μονομερώς το χρέος και επιστρέψει στην δραχμή, για τους διεθνείς τοκογλύφους ΔΕΝ υπάρχει επόμενη μέρα. Και όχι ΜΟΝΟ για τους ευρωπαίους τοκογλύφους.

Διεθνώς τα cds (ασφάλιστρα ομολόγων) που στοιχηματίζουν υπέρ της ελληνικής πτώχευσης, και που βρίσκονται σε χέρια τραπεζών (και αμερικανικών) και χρηματοπιστωτών, ανέρχονται σε πολλά τρις δολλάρια. Τα ασφάλιστρα αυτά είναι ένα πολύ σοβαρό μέγεθος συγκρινόμενο με το παγκόσμιο ΑΕΠ (των 57 τρις δολλαρίων).
Και σε μια ενδεχόμενη ελληνική “πτώχευση” θα πρέπει, όλα αυτά τα τεράστια ποσά των ασφαλίστρων ομολόγων, να πληρωθούν από κάποιους προς κάποιους.
Αυτό θα δημιουργήσει ένα τεράστιο ντόμινο οικονομικών εξελίξεων, θα πτωχεύσουν τράπεζες (και αμερικανικές) που κατέχουν αυτά τα ασφάλιστρα ομολόγων μια και θα πρέπει να τα πληρώσουν. Και οι χώρες, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ χώρες σε πολλές ηπείρους, θα πρέπει να διαλέξουν αν θα καλύψουν τις πτωχεύσεις των ιδιωτικών τους τραπεζών ή όχι. Κι αυτό θα βάλει σε κίνδυνο και τις ίδιες τις χώρες διότι τα ποσά των ασφαλιστηρίων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Περίεργο δημοσίευμα της Wall Street Journal: “Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη την επόμενη μέρα θα της χαρίσουν αναγκαστικά ολόκληρο το χρέος”…
Με λίγα λόγια (αν ισχύουν όσα λέει ο οικονομικός αναλυτής) οι πολιτικοί μας κοιτάνε πως θα σώσουν τη Γερμανία και όχι εμάς…

Ένα άρθρο που αν μη τι άλλο προβληματίζει δημοσιεύτηκε πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα THE WALL STREET JOURNAL. Ο τίτλος του …«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;»

«Ποιός αποφασίζει την πολιτική που εφαρμόζεται σε εμάς;»

13wishmaster13.blogspot.com
Το ερώτημα που αρχίζουν πια να βάζουν ολοένα και πιο πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί που καλούνται να υποκύψουν στην πολιτική της λιτότητας είναι αυτό: σε ποιον ανήκει η πολιτική πατρότητα αυτής της πολιτικής; Εχει άραγε αυτή η πολιτική την απαιτούμενη δημοκρατική συναίνεση; Ή μήπως έχει επιβληθεί από εξωθεσμικούς επικυρίαρχους που εξυπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς;

Για να βρούμε την απάντηση, θα χρειαστεί να την αναζητήσουμε πίσω από την πολιτική, στην οικονομία. Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο υποχρεώνει σήμερα τις κυβερνήσεις να διατηρούν πλεονάσματα ώστε να μπορούν να πληρώνουν τα χρέη τους στους τραπεζίτες. Μαθηματικά, αυτό είναι αδύνατον, αφού τα πανωτόκια αφαιρούν από τα κράτη τη δυνατότητά τους να ξοφλήσουν τα χρέη τους. Ομως, το χρηματοπιστωτικό σύστημα απαιτεί από τις κυβερνήσεις να ξεζουμίζουν ολοένα και περισσότερο τους φορολογούμενους.

"Κρέμασαν" τους Βουλευτές των Τρικάλων στην κεντρική πλατεία!...


Στο πλαίσιο του συνθήματος «κουφ…ες, έρχονται κρεμάλες», οι «Αγανακτισμένοι» των Τρικάλων, προτίμησαν αντί …εξωδίκων, να στείλουν πιο «ηχηρό» μήνυμα στους 5 Βουλευτές του Νομού τους οποίους θεωρούν συνυπεύθυνους για... την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Οι «Αγανακτισμένοι» έστειλαν το μήνυμα για τα αισθήματα που «τρέφουν» για τους τοπικούς Βουλευτές και ξεκαθαρίζουν ότι δεν εξαιρούν κανέναν και προειδοποιούν ότι ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις για όποιον από τους 5 «κρεμασμένους» τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την «κρεμάλα»…

Μοντέλο η Νορβηγία!


Του Δημήτρη Καζάκη

Ήρθε πια το πλήρωμα του χρό­νου. Αφού οι διεθνείς τοκο­γλύφοι έφεραν σε πλήρες αδι­έξοδο την ελληνική οικονομία και κοι­νωνία με τις πολιτικές του μνημονίου, ήρθε η ώρα να βάλουν χέρι στααση­μικά του σπιτιού. Πουλήστε, αν θέλε­τε να γλυτώσετε, μας λένε φίλοι, σύμ­μαχοι και εταίροι. Πουλήστε ό,τι έχετε και δεν έχετε. Τη φιλοσοφία της τρό­ικας αποτύπωσε με εξαιρετική σαφή­νεια ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 17.5:
«Δεν θα απέκλεια εντελώς μια μορ­φής αναδιάταξης (του χρέους), αλλά αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένη απά­ντηση. Πρώτα χρειαζόμαστε νέα μέ­τρα από την Ελλάδα για να φτάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011. Έπειτα πρέπει να έχουμε τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων θα φτάσει σε έναν ικανοποιητικό για εμάς όγκο. Ύστερα θα δούμε αν χρειάζονται συμπληρω­ματικά μέτρα. Και μόνο τότε, αν εκ­πληρωθούν όλοι αυτοί οι όροι, μπο­ρούμε να συζητήσουμε θέμα αναδιά­ταξης. Δεν είναι αναδιάταξη ή τίποτα. Είναι μέτρα, μέτρα και μέτρα και μετά ίσως αναδιάταξη».
Ξεπούλημα αίσχους
Με άλλα λόγια, η φιλοσοφία της τρόικας είναι απλή. Θα πρέπει διαρ­κώς να υιοθετούνται απανωτά μέτρα,που ξέρουν εξαρχής ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν το χρέος. Όμως οδηγούν την κοινωνία στην απελπι­σία και σε κατάσταση τέτοια που μπο­ρεί να δεχτεί πιο εύκολα εκβιασμούς και πιέσεις. Κι όταν έχει προχωρήσει το ξεπούλημα, τότε ίσως να συζητή­σουν κάποια αναδιάταξη, που εκ προ­οιμίου ξέρουν ότι δεν μπορούν να την εφαρμόσουν σε ολόκληρο το δημό­σιο χρέος της Ελλάδας.

ΔΩΔΩΝΗ: Η ναυαρχίδα της Ηπείρου βγαίνει στο... σφυρί κι όποιος προλάβει πρόλαβε...


ΔΩΔΩΝΗ: Η ναυαρχίδα της Ηπείρου βγαίνει στο... σφυρί κι όποιος προλάβει πρόλαβε...Οριστική η απεμπλοκή της ΑΤΕ από τη "ΔΩΔΩΝΗ".

Και με τον πιο επίσημο τρόπο - με έγγραφη δηλαδή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννη - η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχώρησε οριστικά στην απεμπλοκή της Αγροτικής Τράπεζας από την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»! Έτσι, αυτοί που πίστεψαν στα όσα μόλις προ ολίγων μηνών διαβεβαίωνε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, ότι η «Δωδώνη» αποτελεί τη ναυαρχίδα και την «Ακρόπολη» της Ηπείρου (!), τώρα πλέον διαπιστώνουν ότι έπεσαν θύματα πρωτοφανούς εμπαιγμού, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας τους! Στην απάντησή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου λεπτομερώς ενημερώνει τον... Στ. Καλογιάννη περί της οριστικής απόφασης αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι: «η αρμόδια Διευθύντρια θυγατρικών εταιρειών της ΑΤΕ στο υπ' αρ. πρωτ. 85/410/2011 έγγραφό της (που επικαλείται ο Υπουργός) είναι απολύτως σαφής: