#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΛΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕΝέα μεγάλη διαδήλωση οργάνωσε στις 18/6/2011 το ΠΑΜΕ. Η διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί ξεκίνησαν πορεία από τη Σταδίου προς το Σύνταγμα. Το ποτάμι της διαδήλωσης πέρασε μπροστά από τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα και καλώντας σε οργάνωση το λαό και τους εργαζομένους για να κλιμακωθεί ο αγώνας και η σύγκρουση με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια και να ανατραπεί η εξουσία τους.

Αλληλεγγυοι καλλιτεχνες στο Συνταγμα

Σαν σήμερα, στις 18/6/1943,δημιουργούνται τα Τάγματα Ασφαλείας, οι υποτακτικοί των ναζί


Aναδημοσίευση από το μπλογκ βαθύ κόκκινο.
“Τα Τάγματα Ασφαλείας αποτελούν την τελευταία εφεδρεία του Ελληνικού Εθνους”
-Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Χρύσανθος

Ο Oρκος του ταγματασφαλιτη:
“Ορκίζομαι εις τον Θεόν, τον άγιον τούτον όρκον, ότι  θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισόμενας μου υπηρεσίας και θα  υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθεί παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων”
Σαν σήμερα, στις 18/06/1943, η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη ιδρύει τα Τάγματα Ασφαλείας. Βέβαια, πολλοί θα αναρωτηθούν, με δυσφορία μάλιστα, το γιατί “σκαλίζουμε” το παρελθόν, και ειδικά τέτοιες ιστορίες που “καλό θα ήταν να ξεχαστούν”. Η απάντηση μας είναι ακριβώς διότι ΔΕΝ πρέπει να ξεχαστούν.

Η μεγάλη ληστεία από το χρηματιστικό κεφάλαιοΑπό το 1997 μέχρι το 2008 το χρέος αυξήθηκε κατά 147,5 δισ. ευρώ και πληρώσαμε για τοκοχρεολύσια 386 δισ. ευρώ

Το μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού, που σηκώνει στις πλάτες του ο ελληνικός λαός, αποτυπώνεται ανάγλυφα στα ίδια τα επίσημα στοιχεία. Απ’ αυτά φαίνεται πως όχι μόνο δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», αλλά αντίθετα πως είναι το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο που παίρνει τη μερίδα του λέοντος.

Δεν Χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε...

Μανώλης Γλέζος: "Γεννιέται η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας"


ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ "μια καινούρια Ελλάδα γεννιέται, η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας".
Μερικές ώρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι ειρηνικοί διαδηλωτές ξαναμαζεύτηκαν στην πλατεία, στέλνοντας ξανά το μήνυμα ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική της λιτότητας και του μνημονίου, με τον τρόπο που μας έχουν συνηθίσει τρεις εβδομάδες τώρα οι «Αγανακτισμένοι» έκαναν σαφές ότι αν δεν γίνει κάποια δραματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, εκείνοι θα επιμένουν.
«Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης»
Την Παρασκευή στις 19:30, οι Αγανακτισμένοι πραγματοποίησαν και την εκδήλωση «Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης» σχετικά με την...

Κάλεσμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.)


Κάτω από το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με την επιβίωση της ίδιας της χώρας και του λαού της να έχει τεθεί πλέον ολοφάνερα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και με μεγάλο μέρος της εργαζόμενης κοινωνίας να κινητοποιείται μαζικά ενάντια στο καθεστώς, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα η αγανάκτηση των πολιτών να μετατραπεί σε πολιτική απόφαση. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Στην αδιαλλαξία και την αποκτήνωση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, πρέπει να αντιτάξουμε την οργανωμένη πάλη του ίδιου του λαού. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: με την συγκρότηση ενός μετώπου της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ικανό να κερδίσει τον αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πλατεία συντάγματος και αλλού μέσα στην χώρα.
Εμείς που υπογράφουμε το παρών κάλεσμα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης ενός Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) . Στόχος του Μετώπου είναι η πολιτική οργάνωση της αποφασιστικότητας που αποδεικνύει στην πράξη σήμερα ότι έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.
Βασικές άμεσες επιδιώξεις του Μετώπου είναι:

ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ 
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ
ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ / ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 
(ΛΕΓΕΜΕ  ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)

 Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 
ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ κλπ 
ΑΛΛΑ 
ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


" ALLONS ENFANTS...-ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ "Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨.

 Ο Δ. Καλλέργης έφιππος μπροστά από την Ελληνική Βουλή ¨στις¨3ης του Σεπτέμβρη του 1843¨( τότε Ανάκτορα του Βαυαρού Όθωνα ) μαζί με τον Μακρυγιάννη αποσπά από το καθεστώς της - τότε - απόλυτης Μοναρχίας , ΣΥΝΤΑΓΜΑ , το πρώτο δημοκρατικό Σύνταγμα στα Βαλκάνια και την Μ. Ανατολή !


La Marseillaise with Greek and english subtitles (Long Versin)

http://www.youtube.com/watch?v=kTUygapkLas
Πάρε ένα σβώλο Μήτρο
και διώξε τούτα σκυλιά που
μας χαλούν το φύτρο


(Αριστοτέλης Βαλαωρίτης)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ¨ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ¨ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ 

[i]Οι αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης , οι υπουργοί και υφυπουργοί διορίζονται και παύονται σύμφωνα με τα άρθρα 37 παρ. 1και 81 παρ. 1 του Συντάγματος με προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού και δίνουν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ακόλουθο όρκο :

¨Ορκίζομαι …να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού¨

Ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον του οποίου δίνουν τον όρκο τους έχει ορκιστεί σύμφωνα με το άρθρο 33 του Συντάγματος παρ. 2 στα παρακάτω :

Χρυσά Αυγά , Μιχαλολιάκος και κακό συναπάντημαΜια σύντομη περιήγηση με τους … αγέρωχους του νεοναζιστικού σιναφιού. Από τον Νίκο Μιχαλολιάκο ιδρυτή της Χρυσής Αυγής, μέχρι της μέρες μας.
Ευτυχώς για την αστυνομία, εκτός από τα δικά της think tanks, που δεν βρήκαν για τη συγκεκριμένη περίπτωση χρόνο και ουσία για να καταναλώσουν, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες οι «αποθήκες» στοιχείων των εφημερίδων αλλά και όσων αριστερών οργανώσεων, είτε αποσπασματικά είτε πιο συστηματικά, καταγράφουν και χαρτογραφούν, πέρα από τις πολιτικού χαρακτήρα νομότυπες εκδηλώσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, και τις άλλες, τις πολύ πιο εξτρεμιστικές….

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη σύντομη ιστορική περιήγηση με τους… αγέχορους του νεοναζιστικού σιναφιού. Και να δούμε αυτούς που κατηγορήθηκαν, είτε πριν από τη σύνταξη του καταστατικού … χάρτη δικαιωμάτων του νεοφασίστα είτε μετά το 1993, όπου η Χρυσή Αυγή έκανε τα πρώτα… σκιρτήματα της στη σκιά του ιδεολογικού σκότους.
Για ευνόητους λόγους η αναφορά σε ονόματα γίνεται με τα αρχικά τους, όμως σε καμία περίπτωση τα γεγονότα που περιγράφονται – όπως βλέπουμε στην εισαγωγή ή στον επίλογο ταινιών – δεν είναι φανταστικά. Δυστυχώς.

Δημήτρης Καζάκης 17/06/11

Η Θρησκεία του Κεφαλαίου


ενα κειμενο επικαιρο 105 χρονια μετα...

Το κείμενο αυτό γράφτηκε το 1906, από τον Πωλ Λαφάργκ (για σύντομο βιογραφικό σημείωμα δες στο τέλος του κειμένου). Γράφτηκε σαν ένα κείμενο προπαγάνδας στους εργάτες, με απλό τρόπο εξηγεί τη «θρησκεία του Κεφαλαίου» (για κάποιους η εποχή μας είναι πιο θρησκευτική και από το μεσαίωνα στην πραγματικότητα, αφού η έννοιες σύστημα, κεφάλαιο, χρήμα κτλ στο κεφάλι τους βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση που λόγο άγνοιας φτάνει στην αποθέωση), δηλαδή τη λειτουργία του καπιταλισμού. Γιατί αυτό το κείμενο που μάλιστα είχε δημοσιευθεί πριν 105 χρόνια, γιατί πιστεύεται ότι είναι ακόμα επίκαιρο;
Η απάντηση είναι για δύο λόγους. Ο ένας είναι το γεγονός ότι ο καπιταλισμός σαν σύστημα σαν βασική λειτουργία δηλαδή, περιγράφεται καλά στο κείμενο αφού δεν έχουν αλλάξει σημαντικά πολλά από τότε. Ο άλλος, που είναι και ο σημαντικότερος, είναι ότι στην περίοδο της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης που βιώνουμε ο καπιταλισμός επιδιώκει να ξαναφέρει τον εργάτη στην κατάσταση που περιγράφεται στο κείμενο. 

Τα «κοράκια» έραψαν κουστούμια!

Πασοκισμός: Το ανώτατο στάδιο του «μητσοτακισμού»…


Του Θύμιου Παπανικολάου

   
Γράφαμε χθες (Πέμπτη 16/6), στο άρθρο: «ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στα σήριαλ των πολιτικών και των ΜΜΕ»
«Αυτός ο «όμιλος υπερφυσικών μπεμπέδων» του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει σε γελοιότητα και ΑΠΑΤΗ κάθε ιστορικό προηγούμενο.
Αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να παίζουν τις κούκλες, σε πείσμα της ηλικίας τους και της ελεεινής ιστορίας τους, ΚΑΙ να προβάλλουν την απαίτηση να τους παίρνει ο ελληνικός λαός στα σοβαρά, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη του.
Σαν «χέλια γλοιώδικα» έτρεχαν στις κάμερες να διαδηλώσουν την «αγανάκτησή» τους: Άλλοι εναντίον της κυβέρνησής τους και του αρχηγού τους (που ακατάπαυστα στήριζαν, υμνούσαν και υπέγραφαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας) και άλλοι να...
μιλήσουν για «αποστασίες» και 1965!!!
Και όλα αυτά τα γλοιώδη της παρασιτικής πασοκικής αχρειότητας γινόντουσαν χολιγουντιανό θέαμα από τους δολοφόνους της πολιτικής σκέψης και τους μηχανισμούς της σκανδαλοθηρικής παραπλάνησης και ΑΠΑΤΗΣ: Τα ΜΜΕ και τους ποικίλους τηλεοπτικούς «μπράβους»…

Λουκάνικος: Αφιέρωμα του BBC για τoν Αγανακτισμένο σκύλο!


Είναι ένας από τους διαδηλωτές που ξημεροβραδιάζεται στο Σύνταγμα

Ο λόγος για τον "Λουκάνικο", έναν σκύλο- θρύλο που μυρίζεται κατευθείαν τις κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετέχει με το δικό του -σκυλίσιο- τρόπο! Το bbc δημοσίευσε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του με ένα βίντεο των καλύτερων στιγμών του...
O πιστός φίλος των Αγανακτισμένων, ο Λουκάνικος, ο οποίος κατεβαίνει ανελλιπώς στην πλατεία Συντάγματος, κέρδισε επάξια τον τίτλο του "Σκύλου της εξέγερσης", αλλά και ένα αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του BBC!

Υπάρχει διέξοδος από την κρίση;


Του Γιώργου Καραμπελιά

Μέσα σε τριάντα χρόνια, από το 1980 έως το 2010, η ελληνική οικονομία έγινε μια οικονομία «υπηρεσιών», και μάλιστα εμποροπαρασιτικού χαρακτήρα, και απώλεσε κάθε παραγωγικό χαρακτήρα. Η ένταξη στην Ε.Ε. λειτούργησε σαν ναρκωτικό που επιδείνωσε τα διαρθρωτικά μας προβλήματα και η κατάργηση της δραχμής και το πέρασμα στην Ευρωζώνη ήρθε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, διότι έφερε την ελληνική οικονομία σε άμεσο ανταγωνισμό με χώρες υψηλότερης παραγωγικότητας και τεχνολογίας.
Ωστόσο, αυτή η ένταξη πραγματοποιήθηκε και εν τέλει έγινε δεκτή από τον ελληνικό λαό ως όπλο για να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα, που μετά την εισβολή στην Κύπρο άρχισε πλέον να εκδηλώνεται ανοικτά εναντίον της Ελλάδας.

Όταν μάλιστα κατέρρευσε και το ανατολικό μπλοκ, με όλες τις καταλυτικές αρνητικές συνέπειες που είχε αυτή η κατάρρευση για τις χώρες των Βαλκανίων, η Ευρωπαϊκή Ένωση φάνταζε ως η μοναδική λύση, στον βαθμό που πρώτη προτεραιότητα των βαλκανικών χωρών ήταν η ένταξη στην Ε.Ε.

Το δικό μας χρέος

Το δικό μας χρέος
Του Νίκου Μπογιόπουλου
Το δικό τους το χρέος είναι να φορτώνουν τα χρέη της τάξης των εκμεταλλευτών στις πλάτες του λαού.
Να μηχανεύονται τερτίπια εξαπάτησης, διαστρέβλωσης της αλήθειας, ύβρεις κατά της νοημοσύνης μας, πλύση εγκεφάλου, προπαγανδιστική λοβοτομή, τρομοκρατία, εκβιασμούς.
Το δικό τους το χρέος είναι να υπηρετούν την πλουτοκρατία και ταυτόχρονα να δημαγωγούν ότι «συμπονούν» (χτεσινή έκφραση του Ε. Βενιζέλου) τον εργάτη, τον άνεργο, τον αγρότη, τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο.
Υπερμεγεθυμένες ασημαντότητες του πολιτικού συστήματος, εκπρόσωποι του οικονομικού κατεστημένου, της κεφαλαιοκρατικής απανθρωπιάς, «σοφοί» των μνημονίων, «πρόθυμοι» αυλικοί της «συναίνεσης», μας επιτίθενται μέσα από τα οξυζενέ Μέσα Μαζικής αποχαύνωσης.

Η αγανάκτηση γίνεται Λόγος ο φόβος αλλάζει πλευρά


Όχι σε καμία περίπτωση, όχι δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Ουδέποτε δώσαμε λευκή επιταγή να διαχειριστούν με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τον πλούτο που παράχθηκε, τα εκατομμύρια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τα δάνεια, θαλασσοδάνεια ή μη. Έλεος πια, πότε ερωτηθήκαμε αν τα χρήματα θα πάνε για όπλα, μπίζνες στα Βαλκάνια, και επενδυτικά πακέτα που πλούτισαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιων  στην Ελβετία(600 δις €, 2 φορές το χρέος δηλαδή) και όχι για σχολεία, νοσοκομεία και κοινωνική πολιτική;  Αν με οποιοδήποτε τρόπο, μας δίνανε το λόγο, τότε ο οποιοσδήποτε θα είχε το δικαίωμα να λέει  πως τα φάγαμε μαζί, αρά μαζί θα τα πληρώσουμε. Αλλά αυτό δεν έγινε, ο κρετινισμός του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που εξυπηρετεί αποτελεσματικά την ντόπια και ξένη ολιγαρχία του πλούτου δεν επιτρέπει αυτές τις πολυτέλειες. Άρα δεν πληρώνουμε τίποτε και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να πουλήσει τίποτε που έγινε με τον κόπο και τον ιδρώτα των ντόπιων και ξένων εργατών, για να πληρώσει χασούρες άλλων. 
Ενώ την ίδια στιγμή τα λαμόγια, οι ολιγάρχες, οι καπιταλίστες και τεχνοκράτες θα συνεχίζουν  το πάρτι τους, στηριζόμενοι σε ένα κράτος και μια κυβέρνηση που το μόνο όπλο που του έχει μείνει είναι η «γυμνή βία» απέναντι στα εξεγερμένα σώματα.

Οταν δεν πηγαίνανε καλά οι δουλειές δεν αλλάζαμε τα έπιπλα,τις πουτάνες αλλάζαμε

 
Η κυβέρνηση τα πηγαίνει χάλια και κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές. Μαζεύεται λοιπόν το υπουργικό συμβούλιο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
“Παιδιά δεν πάμε καλά, θα χάσουμε την εξουσία, θα τα χάσουμε όλα. Κάτι πρέπει να κάνουμε” λέει ο πρωθυπουργός.
Πετάγεται ένας υπουργός και λέει: “Θα κάνουμε ανακαίνιση! Θα αλλάξουμε τα γραφεία, τις καρέκλες, τους καναπέδες, τα πατώματα, τις κουρτίνες, όλα θα τα αλλάξουμε”. Συμφωνούν και οι υπόλοιποι και ξεκινάνε να κάνουν σχέδια.
Κάποια στιγμή λοιπόν αργά, έρχεται η καθαρίστρια, τους βλέπει έτσι αναστατωμένους και με τα μούτρα στη δουλειά και λέει:
-”Τι γίνεται βρε παιδιά, τι πάθατε;”
“Δεν πάμε καλά σαν κυβέρνηση και αλλάζουμε τη διακόσμηση” της απαντούν.
Σηκώνει τους ώμους η καθαρίστρια διστακτικά
“Τι έχεις” της λένε “γιατί αυτή η αντίδραση;”
-”Τι να σας πω βρε παιδιά” τους απαντάει αυτή. “Εγώ παλιά, πριν έρθω εδώ για δουλειά, δούλευα σε ένα μπορντέλο.
-Όταν δεν πηγαίνανε καλά οι δουλειές δεν αλλάζαμε τα έπιπλα,τις πουτάνες αλλάζαμε”

Αναρχογατούλης

Νέος σαλτιμπαγκισμός από την κυβέρνηση - Πρέπει να τους τελειώσουμεΨάχνοντας στο λεξικό για τον ορισμό της λέξης "σαλτιμπάγκος":
  • υπαίθριος ταχυδακτυλουργός, γελωτοποιός ή ακροβάτης
  • (μεταφορικά, μειωτικά) άνθρωπος χωρίς αρχές, κατεργάρης, αναξιοπρεπής
Ας δούμε τώρα την παρακάτω είδηση, με τον νέο υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, να είναι...κατά του Μνημονίου (!):
Να καταγγελθεί το Μνημόνιο ζητά ο Παντελής Οικονόμου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για έξοδο από την κρίση είναι να μπορέσει η χώρα μας να καταγγείλει τη σύμβαση του Μνημονίου, καθώς όπως είπε «έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους» και ο «λογαριασμός δεν βγαίνει».

«Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους.

Ελλάδα, η χώρα των ανέργων


thumb
Τρομακτικά εμφανίζονται τα νεότερα στοιχεία από το μέτωπο της πραγματικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις εγχώριων και διεθνών αναλυτών ότι η ύφεση και φέτος θα εί­ναι βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων.
Το πρώτο μαντάτο έρχεται από το στρατόπεδο τωνανέργωνοι οποίοι πληθαίνουν με αυξανόμε­νους ρυθμούς, παρά το ότι η θερινή περίοδος είναι παραδοσιακά η καλή περίοδος για την απασχόληση λόγω τουρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στα­τιστικής Αρχήςη ανεργία έφτασε στο 16,2% έναντι 11,6% τον Μάρτιο του 2010, κά­τι που σημαίνει σε απόλυτους αριθ­μούς ότι οι άνεργοι έφτασαν στις 811.340 έναντι 578.723 πέρσι. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, αν ληφθεί υπόψη ότι με βάση τον τρόπο που μετρά η Στατιστική Υπη­ρεσία την ανεργία ακόμη και 1 ώρα να έχει δουλέψει κάποιος την εβδο­μάδα δεν καταγράφεται ως άνεργος.

Βιταμινούχες αλλαγές.


 Η συγκυβέρνηση Πασοκ-Ν.Δ. αποφεύχθηκε τελικά.
Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα
έθετε-πιθανότατα-τέλος στο σύστημα εξουσίας που κυριαρχεί
μεταπολιτευτικά στην Ελλάδα. Το Δικομματισμό.
Τυχόν συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων θα αναιρούσε
στην πράξη το ίδιο το Σύστημα, θα αμφισβητούσε την αποτελε-
σματικότητα του, θα υποθήκευε το μέλλον τους.
Θα ενίσχυε εκείνες τις υπαρκτές δυνάμεις (πολιτικές, επιχειρη-
ματικές κλπ) που θέλουν να διαδραμματίσουν ρόλο στα πράγματα
έξω από τα δύο κόμματα, θα συσπείρωνε "αντάρτες" και δυνάμεις
"εν υπνώσσει" μέσα και έξω από τα δύο κόμματα, θα ευνοούσε τη
δημιουργία νέων σχηματισμών

Πατριωτικό κεφάλαιο και άλλα παραμύθια


Ο παραπάνω διάλογος δεν είναι φανταστικός.  Ακόμη κι αν το λογαριασμό του Γ. Αλαφούζου στο tweeter τον διαχειρίζεται κάποιος υπάλληλός του. Ακόμη κι αν πρόκειται για ένα ακόμη τρολ που θα ήθελε να σπάσει πλάκα ως Αλαφούζος (αν και τρολ με Blackberry παραείναι σοφιστικέ!). H απάντηση που έδωσε είναι πέρα για πέρα ακριβής για τον τρόπο που λειτουργεί το λεγόμενο “πατριωτικό κεφάλαιο” (ακόμη και τα greeklish είναι σημειολογικώς σημαντικά). Ο μεγαλύτερος μύθος, με τον οποίο θα μπορούσε να ταϊσει η εξουσία το λαό, προκειμένου να τον πείσει ότι υπάρχει καλός και κακός εκμεταλλευτής. 
Το μύθο που θέλει τον Έλληνα τραπεζίτη να είναι πιο χρήσιμος από το Γερμανό. Το παραμύθι που διαδίδει ότι ο Έλληνας ραντιέρης είναι επενδυτής, αλλά ο Εβραίος τραπεζίτης αρπακτικό. Τα φούμαρα ότι το κεφάλαιο που διακινείται από υπήκοους του ελληνικού κράτους έχει πατρίδα και εθνικό DNA. Ο μύθος αυτός είναι σιαμαίο αδερφάκι του παραμυθιού περί ξένων εργατών που τρώνε το ψωμί μας. Το ίδιο κάλπικο, το ίδιο βλακώδες, το ίδιο χυδαίο…

Υποβρύχια που γέρνουν: μια παντοτινή ιστορία διαπλοκής και διαφθοράς κυβερνήσεων και εμπόρων όπλων.


Φαίνεται ότι τα κόλπα του επαγγέλματος δεν αλλάζουν, απλώς εξελίσσονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε εποχής: διαπλοκή επιχειρηματιών του ολέθρου με μεγαλοϊδεάτες και ιμπεριαλιστές πολιτικούς, έλεγχος της κοινής γνώμης με δίκτυα δημοσιογράφων και μεγιστάνες της ενημέρωσης που παραπληροφορούν, εξαγορά μέσων και εξαγορά συνειδήσεων, ενδεδυμένα πάντα με εθνικές σημαίες και εθνικά σύμβολα!
Πριν φτάσουμε επομένως στις εποχές των ΠΑΤΡΙΟΤ και την Αντιπυραυλική Άμυνα, στα δημαγωγικά DEFENCE, στο ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, είχε προηγηθεί μια άλλη εποχή. Ήταν η εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου όπου ο σημαντικότερος έμπορος όπλων της εποχής, με μυθική περιουσία, εκτιμούσε ότι κερδίζει εξίμισι δολάρια σε κάθε θάνατο στρατιώτη!

Διαβάστε το «μεσοπρόθεσμο»!


Διαβάστε το «μεσοπρόθεσμο»!
Του Νίκου Μπογιόπουλου
 Το επονομαζόμενο ως «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» αποτελεί την εγγύηση για την επερχόμενη – με μαθηματική ακρίβεια - καταστροφήτου ελληνικού λαού.
Κι όταν λέμε με «μαθηματική ακρίβεια» το εννοούμε με την κυριολεκτική σημασία του όρου.
Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα όσα ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες του «μεσοπρόθεσμου».
*
Ομολογίες που ταυτόχρονα επιχειρείται, φυσικά, να αποσιωπηθούν. Να συσκοτιστούν πίσω από εκβιασμούς, από γελοία πολιτικά τερτίπιακαι από «σωτηριολογικές» δημαγωγίες.