#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Σαν σήμερα, στις 15 Ιούνη του ’45, ο Άρης είχε κυκλωθεί στη Χαράδρα του Φάγκου… Έφυγε ο Καπετάνιος…

15 Ιούνη 2011, νέα κατοχή της πατρίδας μας, Απεργία για να φύγει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση...
Καλή αντάμωση στα γουναράδικα, Καπετάνιε!
 

Γεωπολιτική διάσταση της κρίσης και αντίλογος σε μία θεώρηση


Διάβασα προχθές με προσοχή, το άρθρο που δημοσίευσε ο κ. Καραμπελιάς στο site της Σπίθας. Πιστεύω ότι το εν λόγω άρθρο έχει σοβαρά θέματα τόσο θεμελίωσης όσο και μεθοδολογίας. Προκειμένου όμως να μπορέσουμε να θέσουμε το πεδίο της συζήτησης πρέπει να ορίσουμε βασικές παραδοχές. Η κρίση στην πατρίδα μας είναι οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική. Η πατρίδα μας υπάρχει και ταξιδεύει μέσα στο χρόνο στο συγκεκριμένο γεωπολιτικό περιβάλλον.
Η υποχώρηση της χώρας σε οικονομικό επίπεδο αφορά της στρατηγική που έχει χαράξει η εγχώρια ελίτ από την   απελευθέρωση μέχρι σήμερα. Είναι σαφές ότι στην ζωή και στην φύση δεν υπάρχει κενό και ό,τι εγκαταλείπεται θα καλυφθεί από κάτι άλλο. Επίσης είναι σαφές ότι η διαδρομή της ιστορίας πρέπει να εξετάζεται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το παρόν. Αντιθέτως, η προσπάθεια θεμελίωσης προϋπαρχουσών απόψεών μας σε ιστορικά προηγούμενα, εμπεριέχει σοβαρότατους κινδύνους για την αξία και την αξιοπιστία της κρίσεώς μας. 

Στις απεργίες και στις πλατείες.


 Τετάρτη, 15/06/2011 μιλάει ο Λαός.

Μιλούν οι Πολίτες.

Ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο συνταξιούχος.

Ο έμπορας, ο επαγγελματίας, ο βιοτέχνης.

Ο άνεργος, ο αδύναμος, ο απροστάτευτος.

Τετάρτη, 15/06/2011...μιλάμε ΟΛΟΙ...

Ανδρες, Γυναίκες, Νέοι.

Εντιμοι, Αξιοπρεπείς, Πατριώτες χωρίς εισαγωγικά.


Τετάρτη, 15/06/2011...μιλάμε...ΕΜΕΙΣ.


Βουβαίνονται...ΑΥΤΟΙ.

Οι πλουτοκράτες. Οι έχοντες και κατέχοντες.

Οι φοροφυγάδες, τα λαμόγια, οι μιζαδόροι.


Τετάρτη, 15/06/2011...βουβαίνονται ΑΥΤΟΙ.

Που κυβέρνησαν. Που στήριξαν. Που συγκάλυψαν.


Τετάρτη, 15/06/2011...βάζουμε το καθοριστικό στοίχημα:

ή  Αυτοί  ή  Εμείς.

Τελεία και παύλα (.-).
  http://politikokoraki.blogspot.com/

Έκτακτη συνάντηση Παπούλια – Παπανδρέου...Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αύριο στη 1 το μεσημέρι.

Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να εικάσουμε πως θα ζητήσει εκλογές…

Η αυριανή μέρα είναι ημέρα αλλαγής σελίδας στην Ελληνική ιστορία.

Παρ’ όλα αυτά, το μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου προδιαγράφεται μαύρο…

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως οι τράπεζες αύριο θα παραμείνουν κλειστές...


Το «καινούριο σύστημα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής διακυβέρνησης» απαιτεί περισσότερη λιτότητα


FREE photo hosting by Fih.grΑρθρο του Leigh Phillips από τον EUobserver (euobserver.com) 
Η νέα Οικονομική Διακυβέρνηση πρόκειται να συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις 22/6 και να τεθεί σε ψηφοφορία στις 23/6. Ακόμα δεν είναι εντελώς βέβαιο πως θα ψηφιστεί, γιατί την στηρίζουν ΕΛΚ και Φιλελεύθεροι των οποίων οι ψήφοι δεν αρκούν. Θα καταψηφίσουν κατά τα φαινόμενα η Αριστερά (GUE), οι Πράσινοι και οι Βρετανοί Conservatives. Το πράγμα πάει πέρα από μια απλή νέα επίκληση για λιτότητα: πρόκειται για επίκληση για βαθύτερη από ποτέ φιλελευθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
 
[Επισκόπηση των εγγράφων που παρέχουν συστάσεις στα 27 κράτη μέλη. Στο τέλος του άρθρου, ακολουθούν τα βασικά τους σημεία.]
Το ευρω-αφεντικό χτύπησε το μαστίγιο. Όση λιτότητα κι αν επιβάλλεται από τα κράτη μέλη της ΕΕ, απλά δεν είναι αρκετή.

Άμεση Δημοκρατία Τώρα και ΠαντούΓράφει ο Κώστας Λάμπος*

Το άτυπο, αυθόρμητο και αυθεντικό μαζικό κίνημα που ξαναζωντάνεψε, στις πλατείες του αραβικού κόσμου, αλλά και της Ευρώπης την εκτοπισμένη από τις θεοκρατικές μοναρχίες, αλλά και από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία του κεφαλαίου την Εκκλησία του Δήμου, επανάφερε στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για τα κοινωνικά κινήματα. Η εμφάνιση αυτού του καινούργιου επανενεργοποίησε τη συζήτηση για τα κοινωνικά κινήματα, επικεντρώνοντάς την στα «νέα κοινωνικά κινήματα», στα οποία θέλουν κάποιοι να εντάξουν και αυτό το τελευταίο[1].

Τετάρτη 15/6, από τις 07:00 το πρωί και μετά, περικυκλώνουμε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή!


triangle

Πηγή: dikaioma.gr

Εκτός από την αυριανή απεργία, υπάρχει και ένα ακόμα "ραντεβού" που αξίζει της προσοχής μας


Εκτός από την απεργία στις 15/06 (αύριο), υπάρχει και ένα ακόμα σημαντικό "event", το οποίο θα γίνει...μεθαύριο, αλλά δυστυχώς δεν έχει λάβει ακόμα τη διαφήμιση που του "αξίζει".

Για να διορθώσουμε λοιπόν αυτή την "αδικία", παρουσιάζουμε την αφίσα του event αυτού (ΔΕΝ πρόκειται για πλάκα, είναι 100% αληθινό - αν μάλιστα πάτε και στο site της διοργανώτριας εταιρείας θα το βρείτε καταχωρημένο ως "2nd International Herald Tribune Investment Summit"):

Μόνο η Ελλάδα κι άλλοι... τέσσερις στηρίζουν το ΝΑΤΟ!


       New York Times:    «Η αρχή του τέλους για το ΝΑΤΟ;»


Πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ έβγαλαν μόλις πριν από λίγα λεπτά οι New York Times. Ο τίτλος τα λέει όλα: «Η αρχή του τέλους για το ΝΑΤΟ;». Σύμφωνα με αυτά που γράφει η αμερικάνικη εφημερίδα, υπάρχει πρόβλημα από τους Αμερικάνους με την Ευρώπη, αφού, εκτός από τους Άγγλους και τους Γάλλους, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν πλέον τη διάθεση να μοιραστούν τα έξοδα και τα βάρη για την Συμμαχία.
Οι New York Times αναφέρουν ότι «μόνο 5 από τα 28 μέλη δίνουν το συμφωνημένο 2% του ΑΕΠ για εξοπλιστικές δαπάνες». Ποιες είναι αυτές οι χώρες; Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Αλβανία και, φυσικά, η υπερδύναμη της χρεοκοπίας Ελλάδα. Πώς αλλιώς, άλλωστε, να πέφτουν οι μίζες, όταν δεν αγοράζεις π.χ. υποβρύχια που γέρνουν;
Όταν, λοιπόν, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν δείχνουν να έχουν ανάγκη πια το ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή η Αμερική δίνει 75% περισσότερη συνδρομή για τη Συμμαχία, τότε, όπως είναι λογικό, οι ΗΠΑ «κλωτσάνε». Κι αυτή η αντίδρασή τους εκδηλώθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Άρα, ρε παιδιά, η αποστολή της Ελλάδας είναι παγκόσμια! Όχι μόνο θα σώσουμε το ευρώ, αλλά θα πρέπει να σώσουμε τώρα και το ΝΑΤΟ.

Λεφτά υπάρχουν...
Από το ιστολόγιο του Βασίλη Γαλούπη 


Ο Κερκυραικός Λαός ενημέρωσε την κ.Γκερέκου ότι...


...θα κατηγορηθεί για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ αν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο!!!
Μετά τα εξώδικα που απέστειλαν Έλληνες πολίτες σε πολλούς νομούς της χώρας εναντίον βουλευτών, αντιπροσωπεία της συνέλευσης των Κερκυραίων Αγανακτισμένων επέδωσαν σήμερα ψήφισμα στο γραφείο της Αντζελας Γκερέκου κατηγορώντας την για «εσχάτη προδοσία»αν ψηφίσει το μνημόνιο!
Το ψήφισμα συντάχθηκε στις
λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στην Πλατεία Δημαρχείου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ αντιπροσωπεία αποφάσισε να το επιδώσει σήμερα λόγω της αυριανής κατάθεσης του αναθεωρημένου μνημονίου στη Βουλή.
«Εσχάτη προδοσία!»
Το κείμενο αναφέρει τα εξής: 

Ενας-ενας τα τρωκτικα του ΠΑΣΟΚ αρχισαν να εγκαταλειπουν το πλοιο που βουλιαζει...


Το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. «Δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λιγες ωρες αργοτερα ηρθε η παραίτηση του πρώην βουλευτή και υπουργού, Αντώνη Κοτσακά, 
από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι παραιτείται από το "τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξ αρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ".

Και καπακι ενα αλλο τρωκτικο  ο Γιώργος Λιάνης υπέβαλε την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, αποστέλλοντας μάλιστα και σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ανεξαρτητοποιήθηκε (από το ΠΑΣΟΚ) ο βουλευτής Γ. Λιάνης...


Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, ανακοίνωσε με επιστολή του την ανεξαρτητοποίησή του, δηλώνοντας ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» και θεωρεί ότι «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο».
Ποιος έχει σειρά????

 

Οι τραπεζίτες τρέμουν μία εξέγερση των ΕλλήνωνΟι κυβερνήσεις όσο περισσότερο φοβούνται, τόσο περισσότερο δαγκώνουν!

Είσαι άνεργος; Έχεις δικαίωμα στην εργασία αλλά δε βρίσκεις δουλειά ούτε για delivery;

Έχεις τα προσόντα αλλά σε τρώει η αυτοενοχοποίηση της παρασιτικής ζωής;

Είσαι μισθωτός (είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα) και σου κόψανε δυο-τρεις μισθούς, δεν ξέρεις αν θα πάρεις σύνταξη και πότε;
Σου κόψανε 13ο και 14ο μισθό;
Σε βάζουν τα αφεντικά σου να δουλεύεις 12ωρο και να πληρώνεσαι με το βασικό του 8ωρου;
Δε μπορείς να σηκώσεις κεφάλι υπό την απειλή της απόλυσης;

Οι “εκπρόσωποί” σου, οι εργατοπατέρες/συνδικαλισταράδες τα χουν κάνει πλακάκια με τις κυβερνήσεις και σε κρατούν “ήσυχο” και δαμασμένο;

Τολμούν και μας περιγελούν οι ξεδιάντροποι


Η Λούκα Κατσέλη, βγήκε και είπε, -χωρίς να αυτοκτονήσει στη συνέχεια- ότι δεν είναι «ευκαταφρόνητος» ο μισθός των 590 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους!
Ναι, την δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Εργασίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την (επίσημη) ανεργία που έχει ξεφύγει πάνω από το 16%, ενώ η ανεπίσημη –σύμφωνα με την ΓΣΕΕ- έχει ξεπεράσει το 30%!!!

Χωρίς ντροπή, αυτή η υπουργός που είναι κατά νόμο υπεύθυνη για να διαφυλάξει το αγαθό της εργασίας, αυτή η οποία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή δεκάδων χιλιάδων Ελληνικών νοικοκυριών, λόγω της πρωτοφανούς ανεργίας, η κυρία αυτή που έχει τον θεσμικό ρόλο να προάγει και όχι να μειώσει το δικαίωμα στην εργασία, τολμά με περίσσιο θράσος και μας λέει πως ο μισθός των 590 ευρώ δεν είναι «ευκαταφρόνητος»…!

Έκκληση για εθνική ομοψυχία, όλοι οι έλληνες μαζί μπορούμε!


Στις δύσκολες εποχές που ζούμε δεν μας παίρνει να είμαστε διασπασμένοι, οι έλληνες σε ολόκληρη την ιστορία μας έχουμε δείξει ότι στις δύσκολες στιγμές αντιδρούμε όλοι μαζί ενωμένοι για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας.
Ας πιαστούμε χέρι χέρι όλοι και ας ξεχάσουμε τα παλιά μας μίση, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι(αν έχει μείνει κανένας), οι βιομήχανοι, η πολιτική ηγεσία όλων των κομμάτων, γιατί αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι να σώσουμε την πατρίδα.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί, έως της τελευταίας ρανίδος του αίματος σας, για να διαφυλάξουμε όλα αυτά που με κόπο μέχρι σήμερα οικοδομήσαμε. Να δώσουμε συνέχεια στο κράτος του εργολάβου, του μεγαλοεργοδότη, των πελατειακών σχέσεων, της εξάρτησης, της διαφθοράς, της υποτέλειας, των πολυεθνικών.

"Και τί 'μαι;"

"Χόρτο ριζωμένο σ' ένα σβώλο απάνου, πού ξεφεύγει κι' απ' τα κλαδευτήρια."Κωστής Παλαμάς, "Πατρίδες"

Όπου βογγάει το πολυκάραβο λιμάνι
απ' άγριο κύμ' απλώνεται δαρμέν' η χώρα,
και δε 'θυμάται μήτε σαν ονείρου πλάνη
τα πρωτινά μετάξια της τα πλουτοφόρα.

Πολύκαρπα ταμπέλια την πλουτίζουν τώρα'
το κάστρο της φορεί, παλαιϊκό στεφάνι,
δίψα του ξένου, Φράγκου, Τούρκου, από την ώρα
πού το διπλοθεμέλιωσαν οι Βενετσάνοι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Τι θα γίνει με την επιστροφή στη δραχμή;

                                                                       
Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα ή Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν μπει στο ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, η Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε την ημέρα ένταξης στο ευρώ. Ήξερε να πορεύεται και πριν έρθει το παντοδύναμο ευρώ. Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, είχε ορισμένα τρελά αποτελέσματα:

Εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να εγκαταλείψει το ευρώ...Kόλπα, μπλόφες, στοιχήματα και η ρίψη της ελληνικής "ευρωβόμβας".Πολύ ευρύτερες - και πραγματικές - διαστάσεις φαίνεται να έχει το θέμα του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας του περιοδικού Spiegel, από αυτές που δίνουν στην κυβέρνηση περί «προβοκάτσιας» κλπ.

Όσο περνούν οι ώρες τόσο περισσότερο γίνεται σαφές ότι το δημοσίευμα είχε μεγάλη δόση αληθείας τουλάχιστον ως προς την επιφάνεια, την βιτρίνα του θέματος, δηλαδή την συζήτηση από την ελληνική κυβέρνηση πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφής της στην δραχμή.

Μπορεί η όλη ιστορία να αποδείχθηκε «χονδροειδής» ανακρίβεια ότι χθες το βράδυ θα αποφασιζόταν η ελληνική πρόθεση εξόδου από το ευρώ, αλλά όπως αναφέρουν απόλυτα διακριβωμένες πληροφορίες από τουλάχιστον δύο δυτικές πρεσβείες στην Αθήνα, υπάρχει μεγάλη δόση αληθείας σε όλα τα υπόλοιπα: Όντως η ελληνική κυβέρνηση έχει διατυπώσει προς την Γερμανία πρόθεση εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει «κατανόηση» των ελληνικών θέσεων.

Παραίτηση από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Αντ.Κοτσακάς


Αιχμηρή επιστολή
Παραίτηση από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Αντ.Κοτσακάς


Ο Αντώνης Κοτσακάς σε παλαιότερη φωτογραφία (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς.

Σε επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ», διευκρινίζοντας εξαρχής ότι «δεν φεύγω εγώ από το Κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Τσαντισμένοι και με τα μυαλά στα κόκκινα…

πό factorx στις ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΔΕΜΙΑΝ ΠΟΛΙΝ ΣΙΝΑΜΩΡΕΕΙΝ ΩΣ ΑΥΤΩΝ ΟΥ ΠΕΡΙΟΨΟΜΕΝΩΝ
Αυτή ήταν η απάντηση του Σπαρτιάτη Λακρίνη, του εγκριτώτερου μέλους του πληρώματος μιας Σπαρτιατικής πεντηκοντόρου, που είχε σταλεί σε διπλωματική αποστολή προς τον Βασιλέα Κύρο, λίγο πριν ξεσπάσουν οι Μηδικοί Πόλεμοι.
Να μη βλάψει καμιά ελληνική πόλη, διότι τότε αυτοί, οι Σπαρτιάτες, δεν θα το ανεχθούν…
Το πως εννοούσαν οι Σπαρτιάτες τη μη επίδειξη ανοχής, το έχει καταγράψει η Ιστορία.

Τα φαινόμενα απαντούν!

Πολλές είναι οι συζητήσεις και οι αναλύσεις για τις πρωτοφανείς για τα Ελληνικά, αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα συγκεντρώσεις των “αγανακτισμένων” ή “θυμωμένων” πολιτών στις πλατείες των Ευρωπαϊκών και όχι μόνο πόλεων. Αναλύσεις, ρηχές, που ξεκινούν και τελειώνουν συνήθως με χαρακτηρισμούς ανάλογους με την πολιτική σκοπιά από την οποία γίνονται και φυσικά καλουπωμένες μέσα στην κομματική ή “οργανωτική” άποψη και θέση. Στην ουσία οι χαρακτηρισμοί παρ ότι ποικίλουν τόσο πολύ μεταξύ τους ανάλογα με την προσέγγιση, από τα “απολιτίκ μόδα του facebook”, “παραπλάνηση της λαϊκής μάζας”, “αστικό παρτάκι”, “προεξεγερτική ζήμωση” “επανάσταση”, στα “ειρηνική δύναμη”, “Μάης της Ευρώπης”, “βελούδινη αντίδραση της σιωπηλής πλειοψηφίας”, “αίτημα για δικαιοσύνη και δημοκρατία” και στα “εθνική εξέγερση”, “Ελληνική παλιγγενεσία”, είναι μια ασύλληπτη μπουρδολογία. Μια αμήχανη επίδειξη δυσκοίλιας αντίδρασης απέναντι σε κάτι που έχει αδιαμφισβήτητα όλα τα γενικά χαρακτηριστικά για να αναγνωριστεί σαν ένα κοινωνικό φαινόμενο “εν τω γεννάσθαι” του.

Εργοτάξιο τρόμου και δυστυχίας.


Από ένα απέραντο εργοτάξιο 10.000 "έργων" που καυχιόταν ο
Σημίτης και οι μισοί σημερινοί υπουργοί...γινήκαμε ένα απέραντο
εργοτάξιο 11 εκατομμυρίων (παρά κάτι) διεφθαρμένων κοπριτών.
Η Ελλάδα ήταν πάντα γεμάτη από "έργα".
Από Εργάτες και Αφεντικά.
Από δίχρωμες κυβερνήσεις και "πατριώτες-πρωτοπόρους-φωτισμένους"
πολιτικούς.
Από διλήμματα και εκ-βιασμούς, ανάλογα με την πολιτική συγκυρία.
Η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει τις παραπλανητικές θεωρίες της
άρχουσας τάξης περί ψωροκώσταινας.
Κατάφερε να ξεπεράσει πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές εξάρτησης
και υποταγής.
Κατάφερε να ξεπεράσει δόγματα, φοβίες, ανώμαλες-αντιδημοκρατικές
καταστάσεις και να διαμορφώσει Θεσμούς και δικλείδες προστασίας.
Βελτίωσε το βιοτικό της επίπεδο, την ποιότητα ζωής των Ανθρώπων.
(Ολα τα παραπάνω σαν μιά γενική αναφορά αποτελεσμάτων, πέρα
και μακριά από πρόσωπα, λάθη και παραλείψεις, που ενδεχόμενα θα
βελτίωναν ακόμα περισσότερο τα πράγματα).

Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ '' ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ " ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΙ
ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΞΙΩΝΟΥΝ

1. Άρνηση αναγνώρισης και πληρωμής του «απεχθούς» χρέους. Γι΄ αυτά τα χρέη η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει 4 φορές και ακόμη και τότε, τα χρέη αυτά ΔΕΝ διαγράφτηκαν. Τα έχουμε πληρώσει ως και 140 φορές πάνω από το δανειζόμενο κεφάλαιο! Η συνεχής κεφαλαιοποίηση τόκων από τους δανειστές μας, μας υποχρέωνε να πληρώνουμε πανωτόκια πάνω σε πανωτόκια! Η λεγόμενη «οικονομική βοήθεια» με τα τοκογλυφικά επιτόκια, ΔΕΝ έχει σκοπό να βοηθήσει την Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει. Σκοπό έχει, να αυξήσει ακόμα περισσότερο το δυσβάσταχτο χρέος, ώστε, να μην μπορέσουμε ποτέ να ξεχρεώσουμε, με απώτερο στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας και την υποδούλωση του Λαού προς όφελος των δανειστών μας.

-1...Και οσο εμεις πιεζουμε το νουμερο θα μεγαλωνει


Κλοιός ασφυξίας στη Βουλή--Αρχισε ο χορός...  
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΛ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ!


Να λοιπόν που φάνηκαν και τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα της πίεσης που όλο και μεγαλώνει!

Οι δρόμοι γράφουν ιστορία έστω και με ανορθογραφίες.

Λιγες ώρες πριν από το ξέσπασμα του μεγαλύτερου κύματος αγανάκτησης του λαού που περιμένουμε αύριο ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλ.Αθανασιάδης δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του (
δεστε το εδώ). Το δήλωσε πριν λίγες ώρες στο Βήμα FM προκαλώντας ανατριχίλα στην κυβέρνηση και βέβαια ενθουσιασμό στο λαό και τα κινήματα που αντιδρούν.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος λοιπόν.

Ο χορός έχει αρχίσει.

Για το λαό είναι ένας χορός κυριολεκτικά κυκλωτικός με συγκεντρώσεις, Γενικές Απεργίες, εξώδικα, καταλήψεις σε δρόμους και πλατείες και όποια άλλη μορφή μπορεί να σκεφτεί.


Για την κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ειναι ενας χορός του Ζαλλόγγου.


αναδημοσιευση με μια μικρη αλλαγη στο τιτλο και εικονα απο
http://giorgossarris.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html

Ασυγκίνητη απέναντι στο δράμα των Ελλήνων πολιτών η ιεραρχία της Ελληνικής Ορθοδοξίας
A-Σεβασμιώτατοι...
Το 1987 το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει να πάρει τη, λεγόμενη, εκκλησιαστική περιουσία.
Η Ιεραρχία ξεσηκώνεται. Και καλεί σε συναγερμό κλήρο, μοναχούς και λαό.
Τεράστια διαδήλωση. Είχε μαυρολογήσει το Σύνταγμα από τα ράσα. Καθώς οι ιαχές του πλήθους συναγωνίζονταν με τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες.
Είκοσι τρία χρόνια αργότερα το ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι του ξεπουλούν την Ελλάδα.
Πήραν την εξουσία με τη δεινή εξαπάτηση του λαού. Με το «λεφτά υπάρχουν», προεκλογικά, που μετεκλογικά μεταλλάχτηκε στο «δεν υπάρχει ούτε σάλιο»! Ή το προεκλογικό «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», που μετεκλογικά μεταστοιχειώθηκε σε «βαρβαρότητα, περισσότερη βαρβαρότητα»!
Και, για να δικαιολογηθεί η εξαπάτηση αυτή επιστρατεύτηκε η απάτη του χρέους. Που χέρι-χέρι δημιούργησαν σε βάρος της πατρίδας μας η ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία και η διεθνής τοκογλυφία.

ΟΛΟΙ στην απεργία! Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι!


Το σύστημα και η κυβέρνησή του είναι ιδιαίτερα πιεσμένοι. Καταλαβαίνουν ότι στη φάση αυτή είναι πραγματικό, ορατό ενδεχόμενο μια σοβαρή πολιτική ήττα των δυνάμεων που προωθούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα και το ξεπούλημα της χώρας. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να πείσουν. Ξέρουν ότι δεν τους είναι εύκολο να προκρίνουν «φρέσκιες», φτιασιδωμένες πολιτικές λύσεις. Πάνω απ’ όλα ξέρουν ότι μπορεί να μην καταφέρουν να ψηφίσουν το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» εξαθλίωσης και ξεπουλήματος.
Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, συνεπικουρούμενοι από τη… σύμφωνη «διαφωνία» της ΝΔ και την απόλυτη συμπαράταξη του ΛΑΟΣ, παρά την πληθώρα των Αστικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που διαθέτουν, παρά τους ωμούς εκβιασμούς, δεν μπορούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα…

Το τέλος τους έφτασε


Του Δημήτρη Μυ

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» μπορεί κανείς να προχωρήσει σε μια βάσιμη πρόβλεψη: Η αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση αλλά και τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δεν είναι παροδικό φαινόμενο, δεν πρόκειται να περάσει και εκτονωθεί τόσο εύκολα και γρήγορα.

Ο λόγος είναι απλός. Η ελληνική κοινωνία σχεδόν στο σύνολό της συνειδητοποιεί το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η πολιτική του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων.

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη η αγανάκτηση των ανθρώπων που θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή θα στείλει το μήνυμα σε όλους όσοι έχουν ήδη αποφασίσει να βάλουν την υπογραφή τους στο μεσοπρόθεσμο (ένα ακόμη μνημόνιο) πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Σχέδιο διασποράς τρόμου για να αδειάσουν οι πλατείες;

Διασάλευση της τάξης θα δικαιολογούσε... έκτακτα μέτρα, έγραφε το «Βήμα», ενώ υφυπουργός του Μητσοτάκη προτείνει αναστολή άρθρων του Συντάγματος και να τεθεί η χώρα σε... κατάσταση πολιορκίας!
Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά της μεταπολίτευσης «επιχείρηση φόβου» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κάμψει τις ισχυρές αντιδράσεις που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου και προπάντων να αναχαιτίσει το κίνημα των «Αγανακτισμένων».
Προσπάθεια στην οποία πρωτοστατούν εκδοτικά συγκροτήματα και Μέσα Ενημέρωσης που έχουν αναλάβει εργολαβικά να «προωθήσουν» τις επιταγές της «τρόικας» και παράλληλα να... επαναφέρουν στην τάξη όσους διαφωνούν ή, «πολύ χειρότερα», αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων.

Σωτήρας, αγανακτισμένη πλατεία, μεταρρύθμιση και επανάσταση


Σύμφωνα με έρευνα της Kappa Research το 27% των Ελλήνων αναζητά έναν στιβαρό ηγεμόνα. Αναζητά τον πατερούλη που θα εναποθέσει επάνω του όλες τις ευθύνες, θα του παραχωρήσει κάθε δυνατότητα λήψης απόφασης προκειμένου να οδηγήσει το «λαό» σε απάνεμα λημέρια. Τι δε λαμβάνει υπόψη μία τέτοια άποψη; Το γεγονός ότι φθάσαμε εκεί που φθάσαμε οφείλεται στην παραίτηση της πλειοψηφίας από το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να συμμετέχει και να αποφασίζει. Το 27% λοιπόν αναζητά μία λύση η οποία δημιούργησε το πρόβλημα. Παραχωρεί εξουσίες που θα του στερήσουν τη δυνατότητα του ελέγχου, θεωρώντας ότι ο ίδιος, Κύριος οίδε πώς, θα συντηρήσει μία προνομιακή, πατρική, σχέση με τον Ηγεμόνα - Σωτήρα που θα τον προστατέψει. Είναι σαφέστατα μία λύση καταστροφής.

Η φτώχεια είναι η πιο μεγάλη βία


Γράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος

Υπάρχει ένα ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου, που το μελοποίησε, μάλιστα, ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Kι αυτό το ποίημα μου φέρνει στο νου, αυτόματα μόλις το διαβάσω, τη σημερινή Ελλάδα: «Μπατιρημένο κουρείο Σάββατο βράδι χωρίς δουλειά, μπατιρημένο κορμί Σάββατο βράδυ χωρίς έρωτα». Και θέλω να πω αμέσως ότι το μπατιρημένο κουρείο με… πονάει περισσότερο από το μπατιρημένο κορμί. Γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια λαϊκή γειτονιά, κάτω από την πλατεία Κυριακού (Βικτωρίας, πια).
Kαι δεν μπορεί να φύγει απ’ το μυαλό μου, απ’ τη ψυχή μου, η εικόνα ενός κουρείου, Φυλής και Φωκαίας, που είχε ελάχιστους πελάτες ακόμη και το Σάββατο και ο φουκαράς ο κουρέας, με την άσπρη ποδιά, κοίταζε απεγνωσμένα από το παράθυρο του μαγαζιού του έξω στο δρόμο, μήπως εμφανισθεί κάποιος πελάτης, έστω για ένα ξύρισμα, έστω για μερικές δραχμούλες…

Πτώχευση βήμα – βήμα


Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011


του Δημήτρη Καζάκη
Mήπως ήρθε η ώρα για την πτώχευση της Ελ­λάδας; Αυτό φαίνεται να συζητούν στα επι­τελεία της ευρωζώνης σε συνεργα­σία με τις μεγαλύτερες τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια. Τι σημαίνει τε­χνική πτώχευση;
Ο Γιώργος Κοφινάκος της Enolia PremiumCapital έγραψε πρόσφατα στην «Ισοτιμία» (2/6): «Το να γίνει μία αναδιάρθρωση χρέους λέγοντας "Κύριοι, δεν έχουμε να πληρώσουμε, σας δίνουμε π.χ. μόνο το 50%", φαί­νεται πολύ καλό στα χαρτιά. Όμως θα καταστήσει χειρότερα τα πράγματα για την οικονομία μακροπρόθεσμα. Θα περάσουν δεκαετίες για να κα­ταφέρει πάλι η Ελλάδα να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο εξωτερικό και να αντλήσει πάλι χρηματοδότηση από τις αγορές. Αν φθάσουμε στο αμήν, η έσχατη λύση θα ήταν το λεγόμενο τεχνικό default (τεχνική χρεοκοπία): να δώσεις στον πιστωτή, ειδικά σ' αυ­τόν που κατέχει ομόλογα διάρκειας έως πέντε ετών, την επιλογή ανταλ­λαγής με πιο μακροπρόθεσμα ομό­λογα που θα συνοδεύονται από πιο ελκυστικούς όρους. Αυτό, για να με­ταφέρεις την πίεση των δόσεων του χρέους στο μέλλον. Για να ξεκινήσει βέβαια μία τέτοια διαδικασία θα πρέ­πει να καταλαγιάσουν τα πράγματα στις αγορές».


"Πάλης ξεκίνημα", "η μόνη μας ελπίδα" και άλλες "επιστημονικές" αναλύσεις...


δευτέρα, 13 ιουνίου 2011


Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Διαβάζω εδω και μέρες αναλύσεις από πολλές πλευρές γυρω από το ζήτημα των πλατειών.
Οι ανησυχίες είναι πολλές, δικαιολογημένες και θεμιτές.
Ανήκω και εγώ σε αυτούς που ανησυχούν για τα όσα συμβαίνουν στις πλατείες και έχω πολλές φορές μιλήσει για αυτά που δεν μου αρέσουν.
Υπάρχουν όμως πολλές διαφορες αναμεσα στη δική μου άποψη και σε εκείνην που τελικά απορρίπτει την όλη κινητοποίηση σχεδον ως επιζήμια.