#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Πάρτι τραπεζιτών στη χρεοκοπημένη Αθήνα!Την ώρα που η κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή το νέο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2011-’15) και το Βερολίνο συγκρουόταν με τους τραπεζίτες της Φραγκφούρτης για τις κρίσιμες «λεπτομέρειες» του νέου πακέτου διάσωσης (;) της Ελλάδας, οι τραπεζίτες της ευρωζώνης δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η χώρα οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα σε κάποια μορφή χρεοκοπίας/αναδιάρθρωσης χρέους, πολύ πριν προλάβει να κριθεί η επιτυχία του νέου σχεδίου κυβέρνησης-τρόικας. Και ετοιμάζονται για ένα μεγάλο πάρτι στην Αθήνα, με επίκεντρο το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που θα είναι και η μεγάλη τους ευκαιρία για σοβαρά κέρδη από την ελληνική αγορά, πριν την αναπόφευκτη αναδιάρθρωση.

Σύνταγμα, το σταθερό σημείο αναφοράς της κοινωνικής διαμαρτυρίαςΎστερα από 12 ημέρες και με την πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου την Κυριακή 5 Ιουνίου, το Σύνταγμα έχει γίνει πλέον το σταθερό σημείο αναφοράς της κοινωνικής διαμαρτυρίας των "πληβείων" που καταφτάνουν από κάθε γειτονιά, αλλά και από την επαρχία, για να φωνάξουν, να πουν την προσωπική τους ιστορία, αλλά και τις λύσεις που προτείνουν. Σε πολλές περιπτώσεις η διαμαρτυρία είναι θολή, βλέπει μόνο κλέφτες και προδότες στο κυβερνών πολιτικό προσωπικό, σε άλλες πιο σαφής και αντισυστημική. Όμως σε όλες τις περιπτώσεις διαφαίνεται το ένστικτο ή η συνειδητοποίηση ότι η πολιτική όλων των "από πάνω", με το Μνημόνιο, τα απανωτά δάνεια της τρόικας, τα αντικοινωνικά μέτρα που τα συνοδεύουν, έχει συγκεκριμένα ταξικά χαρακτηριστικά. Είναι όλο και πιο ορατή η απέχθεια προς όλο το σύστημα της Ε.Ε. των τραπεζών.
Η αρνητική στάση προς τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ενέχονται ή ανέχονται τη μνημονιακή πολιτική μπορεί προς το παρόν να καίει και τα "χλωρά μαζί με τα ξερά", να εκφράζεται επιφύλαξη προς το οργανωμένο, βοηθούντων των ΜΜΕ που κολακεύουν τον "ακομμάτιστο, αντισυνδικαλιστικό χαρακτήρα" της διαμαρτυρίας, υποδαυλίζοντας διαιρέσεις και συντηρητικά αντανακλαστικά.

Η πλατεία και οι άλλοιΜια θύελλα σαρώνει το μεταπολιτευτικό καθεστώς. Μια θύελλα που έχει ως άμεση αφορμή την τελεσίδικη οικονομική κρίση της δυτικής οικονομικής ηγεμονίας αλλά αφορά και συμπεριλαμβάνει όλους τους τομείς της ζωής του έθνους. Δημογραφία, πολιτισμός, εθνικά θέματα, μεταναστευτικό, ένας κολασμένος χορός προβλημάτων και κρίσεων, περικυκλώνει τη σημερινή Ελλάδα και την απειλεί με καταποντισμό, διαμελισμό, αποσύνθεση.
Επομένως το σύστημα εξουσίας βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο. Στο παρελθόν, όταν είχε καταρρεύσει η δικτατορία, και το πλήθος είχε βρεθεί και πάλι στους δρόμους, διέθετε ασφαλιστικές δικλείδες νομιμοποίησης και ενσωμάτωσης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως οι δύο συμβολικοί αντίπαλοι–εκπρόσωποι του συστήματος, μπορούσαν να πολώσουν και να «καναλιζάρουν» τη λαϊκή αγανάκτηση. Επί πλέον το σύστημα διέθετε εφεδρείες σε πολλαπλά επίπεδα. Μια σχετικά ανθηρή οικονομία, που μπορούσε να πραγματοποιήσει παροχές. Μια γεωπολιτική συγκυρία υποχώρησης των ΗΠΑ μετά την ήττα στο Βιετνάμ και την ενίσχυση της ΕΣΣΔ, που μπορούσαν να κουκουλώνουν το γεγονός της μεγάλης εθνικής απώλειας της Κύπρου. 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ..Περυσινό κείμενο και νομίζω πως τούτες τις ημέρες είναι ξανά τόσο επίκαιρο :
Σήμερα το πρωί έκανα ένα μεγάλο τσακωμό με τους γονείς μου. Η αιτία? Ψάχναμε να βρούμε τι έγινε ένα πενηντάρικο από χτες μέχρι σήμερα. Και ξέρετε όταν δυο άνθρωποι που είναι στα 80 κι ένας άλλος που φτάνει στα 50 και όλοι έχουν δουλέψει όλη τους τη ζωή σαν σκλάβοι και σήμερα πρέπει να ανακαλύψουν τι έγινε ένα πολύτιμο πενηντάρικο δεν είναι και ότι καλύτερο…
Φυσικά το πενηντάρικο εξανεμίστηκε σε δυο βλακείες που κάποιος ένοχος ψώνισε στο σπίτι. Εξανεμίστηκε όπως ο ψωρομισθός μου που κρατάει με το ζόρι μέχρι το πρώτο δεκαήμερο, όπως οι συντάξεις που τσοντάρουν τα γερόντια για να μη πνιγούμε.

Μ. Γλέζος: "Τέτοια μειοδοσία δεν υπήρξε στην παγκόσμια ιστορία|


 "ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΑ ΔΡΑΚΟΓΕΝΙΑ" ..

Ο Μανώλης Γλέζος  παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη  (10 σελίδες) στην οποία συγκρίνει την σημερινή κατάσταση της χώρας με εκείνη που επικρατούσε στην Κατοχή.
Ο άνθρωπος που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την ιστορία της χώρας μας πρότεινε λύσεις για την έξοδο από την κρίση και φάνηκε πολύ σκεπτικός και προβληματισμένος για την επιρροή των ξένων κρατών στην Ελλάδα...
 Απαντάει στα διλήματα, για το πείραμα της Άμεσης Δημοκρατίας στ' Απειράθου, για τον Καλλικράτη, για το υπουργείο Παδείας "περισσότερες σχολές είχε ο υπόδουλος Ελληνισμός, το Ελληνικό κράτος τις συρρίκνωσε".
Για τον Μάθιο Πόταγα, τον νέο που στις 2 Μαίου έδωσε τη ζωή του στη πρώτη πράξη αντίστασης κατα των ναζιστικών στρατευμάτων,
"Την αυτοβιογραφία μου θα τη γράψω όταν γεράσω, τώρα ακόμα δημιουργώ!"  για τον εκτελεσμένο αδελφό του Νίκο...

Σύνταγμα, Ιούνης 2011 «Η πλατεία ήταν γεμάτη»… κόσμο, οργή και αντιθέσεις


Πλημμύρισαν οι δρόμοι! Οι πλατείες. Ποτάμια λαού, άντρες και γυναίκες, νέοι, γέροι και παιδιά γέμισαν το Σύνταγμα. Και όχι μόνο. Από τις 25 του Μάη. Είτε βρίσκονταν εκεί για ώρες είτε πέρασαν. Και ήταν δεκάδες χιλιάδες, όπως την Κυριακή στις 29 ή στις 31 του Μάη, όταν «ενώθηκε» το Σύνταγμα με τα Προπύλαια, ή και εκατοντάδες χιλιάδες όπως την επόμενη Κυριακή, στις 5 του Ιούνη, που το λαϊκό ποτάμι «άπλωσε» ακόμα περισσότερο. Αλλά και καθημερινά, μέχρις αργά, μετά τα μεσάνυχτα. Τι «παρακίνησε» άραγε όλον αυτό τον λαό, να βγει στον δρόμο; Τι τον ξεσήκωσε; Ήταν άραγε το «Facebook» και ο «Σκάι» που «έβγαλε» πολύ περισσότερο κόσμο (λες και είναι πρόβατα) από «εμάς», όπως ισχυρίζονται κάποιοι... αριστεροί; Ήταν παράγοντες του συστήματος, ακόμα και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που παίζουν, όντως, ένα παιχνίδι (με τη φωτιά, είναι η αλήθεια!), επιθυμώντας διόδους εκτόνωσης, «ατομικής» έκφρασης (sic), μακριά από οργανώσεις, κόμματα, συλλογικότητες και συνδικάτα, και προβάλλουν το απολιτίκ και το «ακομμάτιστο»; Δεν είναι άραγε, πέρα απ’ τα παιχνίδια και τις επιδιώξεις που έχουν οι παραπάνω, η ίδια η ασφυκτική, μαύρη πραγματικότητα και το ακόμα πιο ανασφαλές και αβέβαιο μέλλον, που τους επιβάλλει ένα σύστημα πέρα για πέρα σάπιο και εκμεταλλευτικό, τα μνημόνια και τα μέτρα της κυβέρνησης και των αφεντικών της, αυτά που έβγαλαν, και θα βγάλουν και σε μεγαλύτερη έκταση, τον λαό στον δρόμο; Δεν είναι η αίσθηση πως «δεν πάει άλλο»;

Μηνυμα απο τους σκηνιτες της Πλ. Συνταγματος


Κόντρα στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ ότι οι σκηνίτες στο σύνταγμα έχουν κουραστεί, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Οι σκηνές κάθε μέρα πληθαίνουν, το ηθικό είναι πολύ ψηλά παρά τα κάποια παρατράγουδα που αναπόφευκτα προκύπτουν, η κούραση μάς πεισμώνει και δεν μας γονατίζει, οι διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, χαρακτήρες και προσωπικότητες συνυπάρχουν όσο το δυνατό πιο αρμονικά και όλοι οι σκηνίτες έχουμε γίνει μια γροθιά!


Οι σκηνίτες είμαστε η δύναμη της κινητοποίησης και όχι οι αυτοσχέδιες ομάδες ή κάτι άλλο.(Όσο και αν κι αυτές χρειάζονται)

Είμαστε άνθρωποι που παρατήσαμε τα σπίτια μας και τις προηγούμενες ζωές μας, αυτές που έσταζαν μιζέρια, ηττοπάθεια και μικρότητα

.Εδώ ανακαλύψαμε μια νέα ανθρώπινη ενότητα και εδω ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


To Λαϊκό Κίνημα γεννήθηκε για να εκφράσει τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις ελπίδες των Ελλήνων για ένα καλύτερο, ανθρώπινο αύριο.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι κίνημα της κοινωνίας, κίνημα από τα σπλάχνα του λαού αυτής της χώρας, που δεινοπαθεί, μοχθεί και έχει χάσει την ελπίδα του για το μέλλον.
Το Λαϊκό Κίνημα δεν είναι κόμμα, δεν είναι μηχανισμός κατοχής και διαχείρισης της εξουσίας, ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ να μετατραπεί σε κάτι τέτοιο. Το Λαϊκό Κίνημα έχει ως σκοπό την απόδοση της εξουσίας στον λαό, αυτός πρέπει υπεύθυνα να διαχειρίζεται και να ορίζει την τύχη του. Μόνο μέσω της πραγματικής δημοκρατίας πραγματώνεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι κίνημα ελεύθερων και αποφασισμένων ανθρώπων που προέρχονται από τον ελληνικό λαό και όχι από τις κάστες, τις πλουτοκρατίες και τις αριστοκρατίες.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, στελεχώνεται από τα παιδιά της, είναι κομμάτι της και εκφραστής μόνο των αναγκών του ελληνικού λαού.

Ο Μαρξ για ένα πραξικόπημα "από τα παλιά" και το "κράτος έκτακτης ανάγκης"


Πολλά χρόνια πριν, ανάμεσα στα πολλά του έργα, ο Μαρξ είχε γράψει για το "κράτος έκτακτης ανάγκης" που εμφανίστηκε στη Γαλλία του 19ου αιώνα. Παλιές ιστορίες βέβαια θα μου πείτε, αλλά από την άλλη, "κίνημα χωρίς μνήμη, είναι κίνημα χωρίς προοπτική".
Ας δούμε λοιπόν μερικά [ελαφρώς σκόρπια] αποσπάσματα από ένα άρθρο του περιοδικού "Θέσεις", που αναφέρεται κυρίως στη Φεβρουριανή Επανάσταση του 1848 και το πραξικόπημα του Λουδοβίκου Βοναπάρτη στις 2 Δεκέμβρη 1851, αλλά και τη στάση της μικροαστικής τάξης (που τότε αποτελούταν κυρίως από τους αγρότες) που στήριξε το πραξικόπημα. Όλα αυτά βέβαια είναι μάλλον άγνωστα, και φαντάζουν ίσως βαρετά και...
αδιάφορα, αλλά για δώστε στο κείμενο μια ευκαιρία - και δείτε ίσως και μερικές ομοιότητες με το σήμερα:
...Ο Μαρξ στη 18η Μπρυμαίρ χωρίζει την περίοδο 1848 έως 1851 (Επανάσταση του Φλεβάρη-πραξικόπημα του Λουδοβίκου Βοναπάρτη) σε τρεις επιμέρους περιόδους.
«Τρεις κύριες περίοδες είναι απαραγνώριστες: η περίοδος του Φλεβάρη. Από τις 4 του Μάη 1848 ως τις 28 του Μάη 1849: η περίοδος της συγκρότησης της δημοκρατίας ή η περίοδος της συνταχτικής συνέλευσης. Από τις 28 του Μάη 1849 ως τις 2 Δεκέμβρη 1851: η περίοδος της συνταγματικής δημοκρατίας ή της νομοθετικής εθνοσυνέλευσης»

Σπάστε τους κουμπαράδες σας!!


Για πόσο καιρό ακόμα θα αποταμιεύετε;;
Τον έχετε στουπώσει τον έρμο τον κουμπαρά σας.
Να ένα 5ευρο υπομονής, 10αρικα κατανόησης και ανοχής κι
από κοντά κι ένα 50αρικο...περίοδο χάριτος.
Αμάν πια με τη μανία σας...Κοντεύετε να χρεοκοπήσετε!!
΄Ετσι που αφεθήκατε στις "οικονομίες", στους φόβους και την
αναβλητικότητα, όταν αποφασίσετε να "αξιοποιήσετε" το περιε-
χόμενο του κουμπαρά σας...θάναι πολύ αργά!!
 Δε λέω...χρήσιμη και σοφή η συνήθεια σας.
Μη λησμονάτε, όμως, πως αν μπαγιατέψει η υπομονή και η κατανόηση,
αν παραωριμάσει η ανοχή και η χάρη...τότε γίνονται...κατάπλασμα!!
Αχρηστο πράμα. Αχρηστη η συνήθεια, χαμένος και ο κόπος.
 Εξ άλλου...τί καρτεράτε ακόμα;;
Να χάσετε κι άλλο απ΄το εισόδημά σας;;
Να δείτε κι άλλο παιδί άνεργο;;
Να πάτε super market με μισό μισθό;;
Να πουλήσετε το χτήμα του μπάρμπα σας;;

ΤΥΧΑΙΟ ??? ΔΕΝ....ΝΟΜΙΖΩ !!!
Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, στις 16 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει τα γενέθλιά του. Γίνεται 59 ετών.
Η παραπάνω πληροφορία θα ήταν παντελώς αδιάφορη, εάν η 16η Ιουνίου δεν ήταν η ημέρα του εορτασμού ενός μικρού και άσημου οσίου της ορθοδοξίας: 
του Οσίου Μνημονίου !!!
Και για του λόγου το αληθές, μπορείτε να διαβάσετε για τον Όσιο Μνημόνιο εδώ.    
Τι ζιτάει από το λαό ως δώρο ???Απάντηση σε ανησυχούντες


του Μ. Στεφανίδη

Η ποίηση είναι ένα τρομερό δήθεν ως προς το κατεστημένο, ότι δηλαδή προσφέρουν ενώ δεν προσφέρουν τίποτε. Δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα….
Ν. Καρούζος, (1979)

Επιτέλους!
Οι διανοούμενοι αντέδρασαν μ΄ ένα κείμενο ανησυχίας για την κατρακύλα του τόπου. Στη συνέχεια ακολούθησαν τηλεοπτικές δηλώσεις και συνεντεύξεις στον τύπο των πλέον φωταγωγημένων εξ αυτών με επαναληπτικές τις κοινοτοπίες περί αγωνίας, με εκκλήσεις για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, με οιμωγές για τον ζόφο που βιώνουμε και με συμβουλές για το δέον γενέσθαι. Ανακουφιστικό!
Οι «επώνυμοι» της τέχνης για μιαν στιγμή αποστασιοποιήθηκαν από τις εσωτερικές τους ίντριγκες και τις πολιτικές προώθησης του «εγώ» τους και ασχολήθηκαν με τα κοινά. Παρήγορο!
Έλα όμως που το «κείμενό» τους έγινε κι αυτό προϊόν της μηντιακής βιομηχανίας και καταναλώθηκε γρήγορα εν αναμονή του επόμενου, όπου άλλη ομάδα «επωνύμων» θα -ξανά- κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου μήπως και γίνει μονόστηλο ή, έστω, τελευταία είδηση στο δελτίο των 8. Βλέπετε, έχει και η τηλεδημοκρατία τους (μαζικούς) κανόνες της.

Τα ανεξάντλητα κοιτάσματα της παραπληροφόρησης


Μια πλούσια γη για το εκλεκτό έθνος. Να μην πτωχύνουνε ποτέ, σε ανέχεια να μη βρεθούν, αυτή ήταν η εντολή από άνωθεν. Έτσι η πλάση μάζεψε προνοητικά και χρυσό και ουράνιο και πετρέλαιο κάτω από αυτή τη γη, να πατάνε οι κάτοικοι της σε κάθε βήμα τους όχι πάνω σε κάποιο αραβικό χαλί, αλλά σε αμύθητο ορυκτό πλούτο. Το μόνο που χρειαζόταν για να ανοίξει αυτό το πελώριο υπόγειο θησαυροφυλάκιο ήταν το παρασύνθημα, κάτι σαν το σουσάμι άνοιξε. Δυστυχώς για αυτόν τον τόπο ενώ ο Αλί Μπαμπά είχε μόνο 40 κλέφτες, εδώ κάθε κλέφτης έχει 40 πάτρωνες . Σε αυτόν τον τόπο οι κλέφτες αναπαράχθηκαν ιϊκά και ενσωματώθηκαν στο DNA της κοινωνίας, απορροφώντας κάθε παραγωγική της δραστηριότητα για να καλύψουν τις ακόρεστες ανάγκες του κοινωνικού παρασιτισμού τους.

Έτσι Ιϊκά και καταστροφικά αναπαράγονται και οι ειδήσεις σε αυτόν τον τόπο. Όπως αυτή που αυτή που εμφανίζεται στο newsbomb.gr στις 18-11-2010 με τον βαρύγδουπο τίτλο «Απίστευτο! Χαρίσαμε Ελλάδα στην Τουρκία» και σύμφωνα με το οποίο:

Χρέος και γεωπολιτικό παιχνίδι


Του Δημήτρη Μυ

Η σκόνη από τον πανικό που σηκώνει η κρίση χρέους στην Ελλάδα – και γενικότερα στην ευρωζώνη – μόλις και μετά βίας καλύπτει την άγρια γεωπολιτική σύγκρουση, η οποία κορυφώνεται με επίκεντρο την Ευρώπη. Ρίχνοντας μια ματιά σ' αυτό το «μεγάλο παιχνίδι» είναι ίσως ευκολότερο να κατανοήσει κανείς και να σκεφτεί κάποιες απαντήσεις για την κρίση χρέους η οποία έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στην κλίνη του Προκρούστη. 

Αφορμές (γεγονότα) που υποχρεώνουν να ρίξει κανείς κάποιες ματιές σε εξελίξεις οι οποίες από πρώτη ματιά – και δεδομένων των πιεστικών ζητημάτων που θέτει η οικονομία – υπάρχουν πολλές, έστω κι αν απουσιάζουν ή δεν προβάλλονται από την τρέχουσα ειδησεογραφία. Μια τέτοια αφορμή είναι η συζήτηση (Πέμπτη 9 Ιουνίου) μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας σε επίπεδο υπουργών Άμυνας. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι η επονομαζόμενη αντιπυραυλική ασπίδα την οποία η Ουάσιγκτον θέλει να εγκαταστήσει σε χώρες της ανατολικής - κεντρικής Ευρώπης.

Εξώδικο πολιτών σε βουλευτές


Με την απόγνωση του κόσμου να έχει χτυπήσει "κόκκινο", 1380 έως αυτή τη στιγμή πολίτες του Ηρακλείου στρέφονται κατά των βουλευτών του νομού τους με εξώδικο.
Μέσα από το εξώδικο, όπως επισημαίνεται στο Cretalive.gr, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
( Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)
ΠΡΟΣ Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου
* Βασίλειο Κεγκέρογλου
* Γιάννη Μιχελογιαννάκη
* Φραγκίσκο Παρασύρη
* Μαρία Σκραφνάκη
* Μανόλη Στρατάκη
* Μανόλη Κεφαλογιάννη
* Λευτέρη Αυγενάκη
* Μιχάλη Κριτσωτάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής

Στα σκουπίδια το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμωνΠώς γίνεται το ένα έκτο (1/6) σχεδόν του πληθυσμού του πλανήτη (γύρω στο 1 δις άνθρωποι) να λιμοκτονεί, ο μισός πλανήτης, (τρία δις άνθρωποι), να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας (εισόδημα κάτω από περίπου 40€ το μήνα!) και ταυτόχρονα το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων να καταλήγει στα σκουπίδια;
(…)Σύμφωνα με την έρευνα του FAO κάθε χρόνο 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων (το 1/3 της συνολικής παραγωγής) καταλήγουν στα σκουπίδια! Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που η συνολική παραγωγή ειδών διατροφής των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, ανέρχεται σε 230 εκατομμύρια τόνους. Οι εταιρείες των τροφίμων δεν ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα – δεν τις ενδιαφέρει. Αυτό που τις ενδιαφέρει είναι η περαιτέρω αύξηση της παραγωγής τροφίμων, γιατί από εκεί αντλούν τα κέρδη τους.
(…)Ιδιαίτερα όταν το περιβάλλον του πλανήτη εκπέμπει σήμα κινδύνου, λόγω της κατάχρησης (από αυτές τις ίδιες εταιρείες και τις κυβερνήσεις) των δυνατοτήτων που μας παρέχει η φύση. Κι ακόμα περισσότερο όταν στο όνομα της αύξησης της παραγωγής τροφίμων, για να αντιμετωπιστεί υποτίθεται η πείνα, οι πολυεθνικές στρέφονται στα μεταλλαγμένα τα οποία δεν αποτελούν τίποτε άλλο από τη μετατροπή των ανθρώπων σε πειραματόζωα, με συνέπειες που θα αποκαλυφθούν σε 10, 20, ή 30 χρόνια – όταν δηλαδή θα είναι πολύ αργά.

Πρωτοβουλια κατοικων Τουμπας ΚΡΙΣΗ-ΧΡΕΟΣ 9/06/11 Ομιλία Ομιλία Καζάκη
Πρωτοβουλια κατοικων Τουμπας ΚΡΙΣΗ-ΧΡΕΟΣ 9/06/11 Ομιλία Σπυρου Μαρκέτου

 

 

 

http://seisaxthia.blogspot.com/

Άρης Βελουχιώτης και ΔΝΤ


Από το «Λεφτά Υπάρχουν», φτάσαμε σήμερα στο σημείο μια κυβέρνηση να νομοθετεί και να αποφασίζει με βάση το Μνημόνιο, η τήρηση του οποίου είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί ομαλά η δανειοδότηση της χώρας. Επειδή το κεφάλαιο  δανειστές (τοκογλύφοι) για την Ελλάδα είναι παλιά ιστορία , θα αναφέρω ένα σχετικό περιστατικό , το οποίο μου φέρνει στο νου το γνωμικό «Όποιος καεί στο χυλό φυσά και το γιαούρτι».
Αμέσως μετά την ανατίναξη της γέφυρας στον Γοργοπόταμο όταν συγκεντρώθηκαν οι άντρες του Ζέρβα και του Βελουχιώτη μαζί με τους Άγγλους αξιωματικούς στο χωριό Μαυρολιθάρι στις 27-11-1942 με σκοπό την άλλη μέρα να φύγουν οι άντρες του Ζέρβα για τον Βάλτο και οι Άγγλοι για τις ακτές του Ιονίου όπου θα τους παραλάμβανε συμμαχικό υποβρύχιο, έγινε ένα  περιστατικό μεταξύ του Άρη και του Εγγλέζου Ταξίαρχου Έντι. Μέσα στο σχολείο του Μαυρολιθαρίου ο Έντι έβγαλε ένα σακουλάκι με 250 λίρες και τις έδωσε στον Άρη ο οποίος τις αρνήθηκε , εμβρόντητος ο Εγγλέζος ρώτησε τον λόγο άρνησης και μετά από ώρα διαπραγματεύσεων ο Άρης πήρε το σακουλάκι με τις λίρες λέγοντας :

Αποφασισμένοι στην ΚαρδίτσαΤο παρόν έδωσαν την Παρασκευή 10/6 στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας οι «αγανακτισμένοι» δηλώνοντας επιπροσθέτως και «αποφασισμένοι» να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος νομιμοποίησης της Διεθνούς τοκογλυφίας, καταλήστευσης των εργαζομένων, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και εξανδραποδισμού της νεολαίας. Στην ανοιχτή συνέλευση οι ομιλητές υπερασπίστηκαν τον πολιτικό χαρακτήρα του «κινήματος των πλατειών» αφού οι μετέχοντες όχι μόνο είναι φορείς πολιτικών απόψεων αλλά θέτουν πολιτικούς στόχους όπως είναι η ανατροπή και όχι η αναμόρφωση της πολιτικής των μνημονίων.
Επιβεβαίωσαν, εκτός των καθημερινών στις 7μμ,το επόμενο μεγάλο ραντεβού την Τετάρτη 15/6 και ώρα 11πμ στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας με όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, ανέργους και νέους ώστε ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ότι δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον μας, ότι υπάρχει διέξοδος κι αυτή μπορεί να τη δώσει μόνο ο ελληνικός λαός.

Προθεσμίες, τέλος!


Επιβάλλουν κεφαλικό φόρο. 
Εξαναγκάζουν έναν ολόκληρο λαό να βουλιάξει από την ανέχεια στην εξαθλίωση. Κάνουν τον μεροκαματιάρη φτωχό και τον φτωχό πάμφτωχο. 
Εξανεμίζουν τους ήδη κομμένους μισθούς. 
Λεηλατούν ό,τι έχει απομείνει από λαϊκά εισοδήματα. 
Καταργούν ακόμα και ως έννοια τα εργασιακά δικαιώματα. 
Μετατρέπουν τη χώρα σε «εργοτάξιο» ανέργων. 
Οδηγούν τους συνταξιούχους στην επαιτεία. 
Τη νέα γενιά στη μετανάστευση. 
Εξαπολύουν φορολογικό γιουρούσι. 
Εκτινάσσουν την ακρίβεια. 
Διαλύουν σχολεία και νοσοκομεία. 
Ξεπουλάνε την Ελλάδα.
*
Κι όμως, ο Παπανδρέου είχε χτες το ανεπανάληπτο πολιτικό θράσος να ισχυριστεί ότι η αδίστακτη πολιτική του

Mία από τις αμοιβόμενες υπηρεσίες του ηγέτη του εργατικού κινήματος (ΓΣΕΕ)! Μετά πως να σας πιστέψει ο εργαζόμενος;


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πόσα παίρνει ένας "προλετάριος" απο μία και μόνο δραστηριότητά του...
Άντε τώρα να τους λέει ότι υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και αγωνίζεται εναντίον του μνημονίου...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση στέλνει στο εκτελεστικό απόσπασμα τη χώρα και τον ελληνικό λαό.
Αν αυτό το πρόγραμμα-έκτρωμα ψηφιστεί και πολύ περισσότερο εφαρμοστεί, τότε θα δοθεί η χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια ασπόνδυλη «μπανανία» των πολυεθνικών και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν σε συνθήκες χειρότερες από ένα εφιαλτικό μεσαίωνα.
Αυτές τις ιστορικές ώρες όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς και πρώτα απ' όλα οι ηγεσίες τους οφείλουν επί τέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους!
 Οφείλουν εδώ και τώρα να παραμερίσουν όποιες άλλες διαφορές και προκαταλήψεις και να συμπαραταχθούν σε ένα μεγάλο κοινό αριστερό μέτωπο για τη διάσωση της χώρας, την επιβίωση του λαού και την προάσπιση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το κοινό ελάχιστο έδαφος για μια τέτοια μεγάλη συμπαράταξη είναι καταρχάς αυτονόητο και ασφαλώς είναι απαραίτητο να συζητηθεί:

Η Επέλαση των Βιαστών.


Οι υπουργοί-υφυπουργοί ομοφώνησαν.
Οι βουλευτές τα είπαν κα
ι ξέσπασαν. Εκτονώθηκαν.
Το πολιτικό συμβούλιο το ίδιο
.
Ο πρωθυπουργεύων   απηύθηνε διαγγέλμα
.
Ο Παπακων/νου έδωσε συνέντευξη
.  Ενας θλιβερός θίασος  επί το έργον.
Ηθοποιοί παλιοί και νέοι στο "επάγγελμα".

Ψιλο"διαφωνίες", μιντιακοί λεονταρισμοί, άκρατη κινδυνολογία.

"Επιχειρήματα" παρελθόντος έτους, χαρτομάντηλα από δεύτερο χέρι.

Αλληλέγγυοι μεταξύ τους και προς την καρέκλα τους.

 - Μερικοί υπηρέτησαν το "αριστερό" Πασοκ του Αντρέα, αρκετοί τον
σημιτικό εκσυγχρονισμό και όλοι τους τον σύγχρονο, "πατριωτικό"

νεοφιλελευθερισμό του Παπανδρέου και της παρέας του.

Επιτυχημένο σύνολο (με τις απαραίτητες "ανανεώσεις").

Με άφθαστες ικανότητες στην πολιτική επιβίωση.

 - ΟΛΟΙ τους (μαζί με εκείνους της Ν.Δούλας) υπήρξαν μάρτυρες
της πορείας της Χώρας.

Εμπρός, τολμήστε να ψηφίσετε και να κάνετε νόμο το Μεσοπρόθεσμο και την καταστροφή της χώρας

Εμπρός λοιπόν, αρχοντάδες. Τί κάθεστε και συλλογιέστε; Ψηφίστε -για μιά ακόμη φορά- την καταδίκη της χώρας.

Εμπρός λοιπόν, προσυνημένοι. Τί κοιτάτε, τι θωρείτε, τι ψάχνετε να βρείτε στα δικά μας μάτια και στις δικές μας τις φωνές; Ψηφίστε, το αίσχος, για να νιώθετε ασορτί μαζί του... να γίνετε ταιριαστό ζευγάρι...

Εμπρός λοιπόν, βολευτάδες μου. Μην αναρωτιέστε ούτε στιγμή. Η καρέκλα και η εξουσία σας διατάζουν. Ούτε στιγμή δεν σκέφτεστε το όφελος του λαού... Κάντε πράξη την μύχια σκέψη σας και ζήστε το όνειρό σας, καταδικάζοντας την πατρίδα μας σε μία νέα τουρκοκρατία, ψηφισμένη με νόμο, σύμφωνα με την βολή σας...

Εμπρός λοιπόν, ραγιάδες μου. Ψηφίστε και δώστε μας το ηθικό πρόσταγμα για να σας κάνουμε το όνειρο εφιάλτη... Γιατί αυτή η ψήφος που σας προστάζουν τα αφεντικά σας να δώσετε, είναι ψήφος προσκυνημένου, ψήφος δοσίλογου, ψήφος που θα καταδικάσει εσάς τους ίδιους να μην ησυχάζετε μήτε στον ύπνο σας... γιατί θα φοβάστε, θα τρέμετε τα "ανταποδοτικά" των Ελλήνων...

Ετοιμάσατε τα κόλλυβα;;


  Αγοράστε το σταράκι σας, βράστε το, βάλτε λίγη ζαχαρίτσα, στολίστε το
και είστε έτοιμοι!!  Για κηδεία!!
 Τα της τελετής ανέλαβε η "πατριωτική" κυβέρνηση.
Κηδειόχαρτα, "προσκλήσεις", στεφάνια, επικήδειους.
Εσείς, το μόνο που οφείλετε να κάνετε είναι να παραδώσετε το κορμάκι σας
να το πλύνει, να το ξυρίσει (αν χρειάζεται), να το ντύσει, να το στολίσει, να
το βάψει και να σας ξαποστείλει στο τάφο!! 
Με δόξα και τιμή!!
 Ασφαλώς τα κριτήρια ταφής είναι...ταξικά!!
Σε άλλη θέση θα ταφεί ο μισθωτός και σε άλλη ο ελευθεροεπαγγελματίας.
Οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν σε ομαδικό τάφο.
Η γεωγραφική κατανομή των "θέσεων" γίνεται με κομματικά κριτήρια.
Οι πρασινογάλαζοι θάβονται δυτικά-νοτιοδυτικά και οι αριστερούληδες
βόρεια!!
 Τις επιμνημόσυνες δεήσεις θα απευθύνουν ιερομόναχοι του Βατοπεδίου.
Τους επικήδειους θα εκφωνήσουν υπουργοί, κατά προτίμηση ο νεκρο-
θάφτης Λοβέρδος και η μοιρολογίστρα Κατσέλη.

Μπορούμε να συντρίψουμε το νέο «σύμφωνο λεηλασίας»!


Καμία εμπιστοσύνη στις μανούβρες του συστήματος
Η αντίσταση είναι υπόθεση του λαού και όχι σωτήρων όποιας απόχρωσης

Απίστευτο και όμως συμβαίνει! Είναι από τις λίγες φορές στην πρόσφατη ιστορία των αγώνων μας που βρισκόμαστε τόσο κοντά στο να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη σε βάρος του κατεστημένου, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Όλον αυτό τον χρόνο που μας πέρασε (για να μην πάμε πιο πίσω) βιώσαμε για τα καλά στο πετσί μας τι σημαίνει ΔΝΤ, τι σημαίνει «βοήθεια» από την ΕΕ, τι σημαίνει «σωτηρία» από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Χρειάστηκε να χάσουμε πολλά, να επιδεινωθεί η θέση μας και το βιοτικό μας επίπεδο για να καταλήξουμε στο ότι δεν υπάρχει άλλη λύση απ’ το να πάρουμε την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια μας. Βγήκαμε στους δρόμους, στις πλατείες, με επιμονή, με υπομονή προκειμένου να διοχετεύσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε μια και μόνη πολιτική κατεύθυνση: ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!

«ΧΑΙΡΕ ΛΟΒΕΡΔΟ… ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ »


         ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Αλβανός εργάτης, χρόνια στην Ελλάδα, ανασφάλιστος και άνεργος εδώ και μήνες χωρίς κανένα εισόδημα πια και ζώντας σε ακραία φτώχεια, παθαίνει ένα ατύχημα. Με έγκαυμα 3ου βαθμού σ΄ένα δάχτυλο του δεξιού του χεριού από επαφή με το ρεύμα, απευθύνεται σε επαρχιακό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, όπου και του τις παρέχουν, αλλά τον πληροφορούν ότι δεν μπορούν να τον νοσηλεύσουν αν τυχόν επιδεινωθεί. Ο ασθενής ταξιδεύει σε πιο μεγάλη πόλη για να βρει βοήθεια και προσεγγίζει μια Μη  Κυβερνητική Οργάνωση, που τον παραπέμπει σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο με ένα ιατρικό σημείωμα για την αρμόζουσα χειρουργική αντιμετώπιση, αφού το άκρο πια φλεγμαίνει. Το τριτοβάθμιο του απαντά ότι δεν μπορεί να τον νοσηλεύσει (μια και με τις τελευταίες εγκυκλίους απαγορεύεται η εισαγωγή ανασφάλιστων) και τον συμβουλεύει να γυρίσει στην πατρίδα του για να γιατρευτεί…
      

Ο βρασμένος βάτραχος και η σχέση του με την οικονομική κρίση…


Να τη διαβάσετε, να τη σκεφτείτε και να τη διαδώσετε.

Το βατραχάκι που δεν ήξερε ότι θα βραζόταν …

Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι.
Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.

Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.
Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει.
Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρ’ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.

Δεν τα καίω καλύτερα;Από το Μαρικάκι

Και να θες ν' αγιάσεις, δεν σ' αφήνουν. Είναι βέβαιο ότι από χθες οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι (των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων) αυτής της χώρας σκέφτονται πώς θα γίνουνφοροφυγάδες προκειμένου να προστατέψουν τους μισθούς τους, μισθούς επιβίωσης, από το γενικό γιουρούσι του μεσοπρόθεσμου, που... κάνει τη ζωή βραχυπρόθεσμη

Ο Χρόνης Μίσσιος μιλά για τους αγανακτισμένους

Ο Χρόνης Μίσσιος μιλά για το κίνημα των «αγανακτισμένων» που έχουν κατακλύσει τις κεντρικές πλατείες της χώρας, στην Κρυσταλία Πατούλη.
Τι έχετε να πείτε για το κίνημα που ξέσπασε , της άμεσης δημοκρατίας των αγανακτισμένων ανά την Ελλάδα;
 Είναι κάτι πρωτόγνωρο, το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της μεταπολίτευσης! Βγήκαν οι άνθρωποι στους δρόμους! Και πρέπει, όλοι εμείς που οδηγήσαμε την κατάσταση εδώ που την οδηγήσαμε, να μείνουμε έξω απ’ αυτή την ιστορία! Έξω οι καθοδηγητές! Έξω οι ηγήτορες! Έξω τα γκρουπούσκολα (οι αιρετικές δηλαδή ομαδούλες)! Γιατί εκεί στο Σύνταγμα ψάχνουν τα όνειρά τους!

Τα πράγματα είναι τραγικά και πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε την τραγικότητά τους!
Κλέβουν τη ζωή των ανθρώπων! Με τα τα δάνεια και το χρέος, σήμερα, τους κλέβουν τη ζωή τους! Πώς θα ζήσει ένας άνθρωπος μες στη μιζέρια; Πότε θα ζήσει; Τι θα ζήσει; Αυτό είναι τρομακτικό! Κι αυτή τη ζωή που θα μπορούσαν να έχουν οι άνθρωποι αυτοί, με τις όποιες δυνατότητες να δημιουργήσουν τους την κλέψανε!