#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

H Boυλή, η (ακρο)δεξιά και η Αριστερά


FREE photo hosting by Fih.grΕξηγώντας την υποτιθέμενη αντικαπιταλιστική πολιτική στροφή του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο Συλβάν Κρεπόν σημειώνει σε άρθρο του που φιλοξένησε πρόσφατα το Red Notebook: «[Αν και μιλά αντικαπιταλιστικά], παρ΄ όλα αυτά [το Μέτωπο] κινείται ακόμη περισσότερο στην ακροδεξιά, στο βαθμό που εγγράφεται εκτός του πολιτικού παιχνιδιού και κάθε συγκεκριμένης δημοκρατικής προοπτικής». [...] Η Αριστερά δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να μιμηθεί τον αντικοινοβουλευτισμό της ακροδεξιάς: αν φταίει γενικώς «η Βουλή», δεν φταίει κανείς, κι αν φταίνε «όλοι οι πολιτικοί», τότε σειρά έχουν οι στρατιωτικοί ή «ένας Παπαδόπουλος».

Να μην αφήσουμε να ψηφιστεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο


 Να ανατρέψουμε ΤΩΡΑ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Ή αυτοί ή εμείς!


FREE photo hosting by Fih.grΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!
 
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! Αφού ξεπούλησαν/κατάργησαν ΌΛΑ τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα – μέσα σε ένα χρόνο(!!!) -, αφού κατάντησαν την Ελλάδα και το λαό της μια χώρα πεινασμένων, εξαθλιωμένων αλλά και αγανακτισμένων, τώρα την πουλάνε κομμάτι – κομμάτι στο ξένο κεφάλαιο αδιαφορώντας για τον ξεσηκωμό ολόκληρης της χώρας που βρίσκεται στους δρόμους 17 ολόκληρες ημέρες!!! 

Ολοι και όλα στον αέραΟλα δείχνουν ότι η προχθεσινή συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ στην Ουάσιγκτον ήταν εξαιρετικά κρίσιμη -και- σε ό,τι αφορά τα ελληνικά πράγματα.
ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ομπάμα πληροφόρησε την κ. Μέρκελ ότι η Ουάσιγκτον είναι διατεθειμένη να περιορίσει την περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ στη διάσωση χωρών της ευρωζώνης, διότι το ΔΝΤ δεν μπορεί πλέον να θεωρείται «βραχίονας» των ευρωπαϊκών οικονομικών προβλημάτων.
ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ο κ. Ομπάμα φαίνεται να είπε κομψά στην κ. Μέρκελ «να τα βγάλει πέρα μόνη της» με την Ελλάδα.
ΤΟ ΔΝΤ, έστω και αν επικαλείται «γραφειοκρατικούς λόγους», έχει ήδη δώσει δείγματα ότι θέλει «να την κάνει» από τον κυκεώνα των ελληνικών προβλημάτων, αφού εδώ και περισσότερο από ένα μήνα διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι το ίδιο δεν θα εκταμιεύσει το ποσό που του αναλογεί στην 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, αν προηγουμένως δεν έχουν δοθεί πολιτικές εγγυήσεις από την Ευρώπη ότι θα βρεθούν τα χρήματα για το επιπλέον δάνειο προς την Ελλάδα.


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Ομπάμα φαίνεται ότι χτύπησε κώδωνα συναγερμού στο Βερολίνο. Γι' αυτό, επιμένουν οι ίδιες ευρωπαϊκές αξιόπιστες πηγές, ο πάντα ολιγόλογος, ακριβολόγος και προσεκτικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε, την ίδια ημέρα με τη συνάντηση της Ουάσιγκτον, με επείγουσα επιστολή του προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τους συναδέλφους του της ευρωζώνης, επισημαίνει ότι αν δεν βρεθούν τα χρήματα για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, τότε η Ευρώπη αντιμετωπίζει «για πρώτη φορά τον πραγματικό κίνδυνο μια άτακτης χρεοκοπίας εντός ευρωζώνης...».

Κάτι σημαντικό που έχει αγνοηθεί


Τα μέτρα που παίρνονται τώρα και αυτά που πρόκειται να παρθούν και στο μέλλον, μαζί με αυτά που θα ισχύσουν αφανώς και χωρίς επίσημες εξαγγελίες (π.χ. μεγάλος πιστωτικός περιορισμός εκ μέρους των τραπεζών), είναι τα κατάλληλα ώστε να οδηγήσουν τη χώρα σε μεγάλη εξαθλίωση. Η χώρα, το λέμε ανοικτά και καθαρά, οδεύει σε συνθήκες που θα θυμίζουν μόνο αυτές της κατοχής.
Η πλειοψηφία των οικονομολόγων, όπως μπορεί να δει κανείς παρακολουθώντας τις διεθνείς συζητήσεις, το ξέρει. Θα λέγαμε μάλιστα ότι είναι αντίθετοι σ’ αυτή τη πολιτική. Τότε γιατί ακολουθείται;
Καταρχήν γιατί οι τράπεζες ακολουθούν τη πολιτική «όσο δεν ψοφάει ο γάιδαρος θα τον φορτώνουμε». Επιπλέον τους δίνεται η δυνατότητα να απαλλαγούν από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν, αφού τα δάνεια που παίρνουμε από Ε.Ε. και ΔΝΤ έχουν ακριβώς σα σκοπό να αγοράζουν τα ομόλογα αυτά. Και έτσι, με αυτή τη τακτική, το χρέος μας από οφειλή προς ιδιώτες γίνεται οφειλή προς κράτη με ότι σημαίνει αυτό.
Από την άλλη, οι κυβερνήσεις, με επικεφαλής τη Γερμανική, προσδοκούν οι εταιρείες τους να αποκτήσουν πάμφθηνα κομμάτια του ελληνικού κοινωνικού πλούτου από το μεγάλο ξεπούλημα που μας υποχρεώνουν να κάνουμε.
Επιπλέον οι κυβερνήσεις μάς χρησιμοποιούν σαν παράδειγμα για να απειλούν τους λαούς τους: Αν δεν δεχθείτε σκληρά μέτρα λιτότητας, τότε θα καταλήξουμε να πάρουμε φονικά μέτρα όπως τα Ελληνικά.
Τέλος, οι ευρωπαϊκοί λαοί, και λόγω λαϊκίστικης προπαγάνδας μεγάλης μερίδας ξένων μέσων ενημέρωσης, δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, άλλωστε η αξία της αλληλεγγύης έχει υποχωρήσει γενικώς. Αντίθετα πολλοί σκέπτονται ότι είναι μια χαρά να επωφελούνται από τα υψηλά επιτόκια που μας χρεώνουν οι κυβερνήσεις τους. Γιατί κάτι θα τσιμπήσουν (έμμεσα) κι’ αυτοί.

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ-Έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν και οι άνεργοι!!

Απίστευτο και όμως αληθινό.. Περίπου 250.000 άνεργοι που έχασαν την δουλεια τους μέσα στο 2010 θα κληθούν να πληρώσουν και αυτοί έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα που συγκέντρωσαν μέχρι την στιγμή που απολύθηκαν. 
Όπως αποκαλύπτεται από δημοσίευμα του Reporter, το
υπουργείο Οικονομικών δεν εξαιρεί από την καταβολή έκτακτης εισφοράς όσους σήμερα είναι άνεργοι και έκαναν το έγκλημα να δουλεύουν μέσα στο 2010. Δηλαδή περίπου 250.000 άνεργοι που αυτή τη στιγμή δεν έχουν δουλειά και συνεπώς καμία πηγή εισοδήματος πρέπει να βρουν τον τρόπο να καταβάλουν στο κράτος ποσό που αντιστοιχεί στο 3% των περσινών τους εισοδημάτων.
 

Νόαμ Τσόμσκι: "Η Ελλάδα να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της"...«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ‘ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ»

Στην ελληνική οικονομική κρίση, αλλά και τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων πολιτών αναφέρθηκε ο γνωστός Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.
Ο Τσόμσκι βρέθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας για μια σειρά διαλέξεων ως επίτιμος καθηγητής στην έδρα Albertus Magnus. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Μαρίας Ρηγούτσου για τη Deutshe Welle, ο Νόαμ Τσόμσκι εκτίμησε πως για
την Ελλάδα «υπάρχουν λίγες μόνο επιλογές. Η μια επιλογή είναι πλούσια κράτη όπως η Γερμανία να αναλάβουν τα χρέη και να τα πληρώσουν. Η άλλη επιλογή είναι η Ελλάδα να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της.

Ποια η διαφορά της στρατιωτικής με την κοινοβουλευτική δικτατορία, για τον “κυρίαρχο” Λαό;

Καμία ανησυχία… Τις ημέρες που θα “συνεδριάζουν” στο ναό της “δημοκρατίας” τους, για να επικυρώσουν και με την ψήφο της “Λαϊκής εντολής” το νέο μνημόνιο κατοχής, θα έχουμε ΜΑΤ και “αύρες”…
 

Ήρθε ως Μεσσίας & θα φύγει ως μεσίτης...


Του Χρήστου Τολιάδη
"ΔιαΔίχτυ"

Στην τρόικα το… σφυρί των ιδιωτικοποιήσεων!


Τα τελευταία ψήγματα εθνικής κυριαρχίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής διασκορπίσθηκαν χθες, με τη «διαρροή», στο πρακτορείο Reuters, των βασικών συμπερασμάτων της τελευταίας έκθεσης αξιολόγησης της οικονομίας από την τρόικα! Η κυβέρνηση χάνει και τη δυνατότητα διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, αφού το «σφυρί» των επικείμενων σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων περνά στα χέρια εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης.

Μόλις την Κυριακή, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση είχε εκδώσει μια οργισμένη ανακοίνωση, καταγγέλλοντας «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες «πληροφορίες» για «ξένους Επιτρόπους – Ανθύπατους στα υπουργεία», είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί «κατοχής» στην Ελλάδα».

Το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί Casus Belli…
 Διάβασα το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πρόκειται για μια θεραπεία «Σοκ και Δέους»!  Αναρωτιέμαι, έχει πλέον κανένα νόημα η κριτική; Πολύ φοβούμαι ότι εξελίξεις μας έχουν ξεπεράσει.
Ένα πρόγραμμα που στο τέλος του καταλήγει σ’ ένα δημόσιο χρέος της τάξεως των 501 δις ή 198% του ΑΕΠ, απορώ με τι θράσος το παρουσιάζουν στη Βουλή και ζητούν την ψήφισή του;
Παραθέτω δυο ακόμα στοιχεία για να συνειδητοποιήσουμε το μάταιο του σχεδιασθέντος εγχειρήματος:
-Οι τόκοι που πρέπει να καταβάλλει ετησίως το δημόσιο  από 16 δισ. ευρώ εφέτος,  θα ανέλθουν στα 28 δισ. ευρώ το 2015!!!
-Το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα , από τα  23,5 δισ ευρώ, θα ανέλθει στα  36 δισ. ευρώ το 2015!
Δηλαδή, το Μεσοπρόθεσμο επιδεινώνει τα προβλήματα τα οποία σχεδιάστηκε να λύσει! Με άλλα λόγια αυξάνει και το χρέος και το έλλειμμα!
Και αναρωτιέμαι: υπάρχουν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, που θα το υπερψηφίσουν; Περιμένοντας τι;
Πρόκειται για μια μάταιη προσπάθεια

Όταν οι γάτοι σκούζουν στα κεραμίδια

 του Σταύρου Χριστακόπουλου

Δεν πάνε λίγες μέρες (Παρασκευή 3 Ιουνίου) που λέγαμε ότι ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης.

Χθες το κλίμα αυτό βγήκε σε όλο του το μεγαλείο στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του κόμματος. Καμιά εβδομηνταριά βουλευτές τα έσυραν κυρίως στον Παπακωνσταντίνου μπροστά στα μάτια του αρχηγού τους και πρωθυπουργού, ο οποίος, ως συνήθως, βρισκόταν... κάπου αλλού.

Βαρούσαν το σαμάρι για να τ’ ακούσει ο γάιδαρος, τα ’λεγαν στην πεθερά για να τ’ ακούει η νύφη. Πλούσια η ελληνική παράδοση στις παροιμίες, εύκολα μπορούμε να περιγράψουμε πώς οι βουλευτές, χτυπώντας την – διαπιστωμένη εκ του αποτελέσματος – ανεπάρκεια του υπουργού Οικονομικών, απευθύνονταν στον Παπανδρέου. 


Κοινός και ευδιάκριτος άλλωστε ο καημός τους:
● «Οι 156 βουλευτές δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Να μην πάθει το ΠΑΣΟΚ ό,τι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία».

Παπανδρέου-Θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες


Κόντρα στην άποψη των πολιτών, η χούντα Παπανδρέου κατέθεσε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη Βουλή
Σχέδιο Νόμου

 Όποιος νομίζει πως σε αυτή την χώρα έχουμε δημοκρατία, πλανάται πλάνη οικτρά. Κι αυτό, επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωράει στην πλήρη εξαθλίωση των κατοίκων της χώρας, μέσα από ένα σχέδιο νόμου που ξεπερνά - παραβιάζει το Σύνταγμα και τροποποιεί τον Έλληνα πολίτη μεταβάλοντάς τον σε σκλάβο παραγωγής χρήματος για την αποπληρωμή ενός χρέους, που στο τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα έχει ξεπεράσει τα 500 δισ. ευρώ!!!

Ρεκόρ και πρωτιές των αγανακτισμένων


Για πρώτη φορά το βράδυ της Τρίτης (σύμφωνα με την αστυνομία) μία διαδήλωση καταφέρνει να περικυκλώσει ολόκληρη τη Βουλή.

Για πρώτη φορά οι βουλευτές δεν γυρίζουν σπίτι τους με λιμουζίνες, αλλά με τα πόδια (συνοδευόμενοι από πυροσβέστες με φακούς).

Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός επιθυμεί να κάνει οικονομικές θυσίες υπέρ των βουλευτών του προσφέροντας δωρεάν ολόκληρα ελικόπτερα για την μετακίνησή τους.


Για πρώτη φορά ένα πλήρες πολιτικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση και αλλαγής του πολιτικού συστήματος καταφέρνει να συνοψιστεί σε 4 μόνο γράμματα: ΟΥΣΤ!