#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Τώρα που ο λαός αρχίζει να βγαίνει στους δρόμους οι ειδικοί της επανάστασης "ξινίσανε τα μούτρα τους" και αποφάσισαν ότι ο λαός αυτός δεν τους κάνει…


Μήπως αντί για την υποτιθέμενη "ελληνοφρένεια" της πλατείας θα πρέπει να μιλήσουμε για την "παραφρένεια" της ακροαριστεράς. Τόσον καιρό αυτοί οι άνθρωποι κραυγάζουν να "βγει ο λαός στον δρόμο" και "να πάρει την κατάσταση στα χέρια του". Και τόσον καιρό ο λαός δεν τους άκουγε. Τώρα που ο λαός αρχίζει να βγαίνει στους δρόμους οι ειδικοί της επανάστασης "ξινίσανε τα μούτρα τους" και αποφάσισαν ότι ο λαός αυτός δεν τους κάνει. Τότε ποιον λαό καλούσαν τόσο καιρό να βγει στους δρόμους; Όλοι αυτοί οι επαναστατικά μορφωμένοι άνθρωποι δεν ξέρουνε ποιο είναι σήμερα το πολιτικό επίπεδο και η κοινωνική συνείδηση του λαού. Απορεί κανείς μήπως τόσα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι είχανε πάει διακοπές στις νήσους Βανουάτου ή ζούσανε στον Σείριο. Πώς περιμένανε να βγει ο κόσμος στους δρόμους; Με την κόκκινη σημαία στο δεξί χέρι, το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" στο αριστερό, το καλάσνικωφ στον ώμο και τα φυσεκλίκια σταυρωτά στο στήθος; Και με αυτούς καθοδηγητές; Δεν ξέρει ότι τόσα χρόνια ο κόσμος όλο και περισσότερο βρίζει τα κόμματα και αδιαφορεί για τις ιδεολογίες; Δεν ξέρει ότι η ίδια η καθεστωτική Αριστερά έχει συμβάλει σημαντικά με τον κατεξεφτελισμό του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού. Και δεν ξέρουν, επίσης, ότι και αυτοί έχουν βάλει όσο μπορούσαν το χεράκι τους σε αυτόν τον εκμαυλισμό των επαναστατικών ιδεών και ηθών; 
 

Η ΑΠΕΡΓΙΑ - ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ


Live από το ΣύνταγμαWatch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

Κατατέθηκε το μεσοπρόθεσμο. Όλοι έξω στις πλατείες!


Κατατέθηκε το 
μακρόπρόθεσμο 
πρόγραμμα 
σήμερα.
Σας καλούμε 
όλους στις πλατείες 
να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά. 
Όλοι μας έξω λοιπόν!

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


                             (Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2010)
 
Λαέ της Θεσσαλονίκης!
 
Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Έξω η Τρόικα, Κάτω η Κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος.
            Και μετά ήρθε η ώρα του Λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην λαομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι κι εμείς, όπως ως τώρα φωνάζαμε «ΟΧΙ στο Μνημόνιο», ας βροντοφωνάξουμε σήμερα «ΟΧΙ και στο Νέο Μνημόνιο», που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθειά στις σάρκες του Λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η Κυβέρνηση για να ψηφιστεί.
            Γι’ αυτό το λόγο κι εμείς διαλέξαμε αυτό το ιστορικό μετερίζι, τη Θεσσαλονίκη των αγώνων, για να στείλουμε στην Αθήνα ένα ηχηρό μήνυμα: Έλληνες Βουλευτές, Αρνηθείτε να πείτε ΝΑΙ σ’ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας.

Μοιράζουν γάλα στους Αγανακτισμένους
Για 16η μέρα στο Σύνταγμα

video
 
Ξεχωριστό χρώμα, δίνει σήμερα στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, η κίνηση των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», οι οποίοι σε μια συμβολική πράξη, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο πώλησής της εταιρίας,   μοίραζαν συσκευασίες γάλακτος στους συγκεντρωμένους. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα, για 16η συνεχή ημέρα, μπροστά από τη Βουλή και με συνθήματα και πανό, διαμαρτύρονται κατά του μνημονίου, της λιτότητας και της ανεργίας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ EΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑΑπό τις 31-5-2011 αγνοείται  ο Παλαιστίνιος  πρόσφυγας ,Γκαλέμπ  Ταλέμπ, που οι ελληνικές υπηρεσίες κρατούσαν  παράνομα στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη  χωρίς προσχήματα και με παραβίαση  κάθε  νομότυπης διαδικασίας από τις αρχές  Φεβρουαρίου.


        Η ελληνική αστυνομία ισχυρίζεται ότι απελάθηκε στο Λίβανο,    όμως  προκύπτει ότι δεν έχει περάσει ποτέ  από το αεροδρόμιο των Σπάτων  και δεν έχει  φτάσει ποτέ στο Λίβανο.

 

            Ο Παλαιστίνιος   απήχθη  από τον καταυλισμό προσφύγων στην Πεντέλη όπου διέμενε σε μια παράγκα , στις 12 Φεβρουάριου, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη   και   εκτέθηκε   στα κανάλια ως   στέλεχος  οργάνωσης  και επίδοξος τρομοκράτης   με πρόσχημα   ένα  περίεργο άρθρο  της ίδιας μέρας , της Corriere della Sera, που υπογραφόταν από τον  Ιταλό δημοσιογράφο «ειδικό στην τρομοκρατία»  Guido Olympio.   Σύμφωνα με το δημοσιογράφο που δεν προκύπτει να έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα,   ο Γκαλέμπ ήταν στέλεχος  της οργάνωσης Φατάχ αλ Ισλάμι και  είχε έρθει στην Ελλάδα με αποστολή. Σύμφωνα με τα όσα  υποστήριζε το ιταλικό παπαγαλάκι, που δεν αποκάλυπτε τυχόν προέλευση των «πληροφοριών» του, ο Γκαλέμπ είχε εμφάνιση νεαρού τουρίστα , έκανε «καλή ζωή», εφοδίαζε με χρήματα και διαβατήρια  τους ομοϊδεάτες του και   είχε αναλάβει την ηγεσία της οργάνωσης στην Ελλάδα. 

ΞΕ...COLI H...EΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 2003 !!!


Γνώριζαν «εις τας Ευρώπας» τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει για τη δημόσια υγεία η βεροτοξινογόνος Ε.coli (VTEC), αφού από το 2003 η αρμόδια επιστημονική επιτροπή για τα κτηνιατρικά μέτρα είχε εκδώσει γνωμοδότηση για τις επιπτώσεις της τοξίνης στα εξής: «Ωμό ή μη επαρκώς μαγειρεμένο βοδινό και πιθανόν για κρέας άλλων μηρυκαστικών, για κιμά και βοδινό που έχουν υποστεί ζύμωση, για νωπό γάλα και προϊόντα νωπού γάλακτος, για νωπά προϊόντα και ιδίως σπόρους με φύτρο και για μη παστεριωμένους χυμούς φρούτων και λαχανικών». Γνώριζαν, αλλά υπάρχει ένα, μέχρι στιγμής, άλυτο πρόβλημα: Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση (Οκτώβριος 2007) της ευρωπαϊκής αρχής για την ασφάλεια τροφίμων (EFSA) σχετικά με το θέμα της παρακολούθησης της VTEC και της ταυτοποίησης των ανθρώπινων παθογόνων ειδών VTEC «δεν υπάρχουν εναρμονισμένες τεχνικές». Αναλυτικά αυτό σημαίνει (δυστυχώς) ότι οι αναλυτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά επίσης διαφέρουν και τα ερευνητικά κίνητρα!

Μπουταρη....... ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ με σημαιες και με ταμπουρλα!


ΤΕΛΙΚΑ... 
Η ΕΦΗΒΙΚΗ ΚΑΒ(λ)Α ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Οχι την Πεμπτη αλλα απο την Τεταρτη στρογγυλοκαθησε στην Πλατεια Αριστοτελους ο Μικης.


Και σιγα να μην περναγε ο τσαμπουκας του Μπουταρη και αυτων που τον εβγαλαν Δημαρχο, κρατωντας στα συρταρια τους μεταχρονολογημενες επιταγες που θα πρεπει να πληρωθουν αμα τη εμφανιση καποιου κινδυνου γι αυτους.


Δεν ξερω τι θα πει αυριο ο Θεοδωρακης και ουτε με νοιαζει οτι πολλοι απο αυτους που τον συνοδευουν στις ομιλιες τους προσπαθουν να  τον εκμεταλευτουν .Δεν γραφω αυτες τις γραμμες για το κινημα "ΣΠΙΘΑ" το οποιο μου ειναι παντελως αδιαφορο.


Εγω αισθανθηκα την αναγκη να γραψω για τη σπιθα που βλεπω στα ματια αυτου του εφηβου των 90 χρονων οταν μιλαει στο κοσμο. Αυτη ειναι η αληθινη ΣΠΙΘΑ.

Πορειες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ....Φτωχεια καταραμενη (ΦΩΤΟ)

                                         

                                       ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
 ΤΡΕΙΣ και........

Ραντεβού με την ιστορία του μέλλοντός μας.


 
Θα κάνουμε την έφοδό μας στους ουρανούς;

 
 Μία είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα και τίποτε δεν μπορεί να κάνει τον κόσμο που είναι αντιμέτωπος με αυτήν, να την παραβλέψει.
Το λέω αυτό, γιατί από την πλευρά της η εξουσία, οι παρατρεχάμενοι και όσοι αποβλέπουν να γίνουν  Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να μπλοκάρουν τις διεργασίες και τις ζυμώσεις που διενεργούνται  στην συνείδηση του λαού.
Κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν υπό έλεγχο τις διαθέσεις του.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Χρόνια ολόκληρα μετέρχονται διάφορων μέσων για να αποπροσανατολίσουν, να εξασφαλίσουν την ανοχή και την συναίνεση και τόσα χρόνια, το πετυχαίνουν.
Σήμερα όμως, δεν έχουν περιθώρια να συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς και με τα ίδια μέσα.
Σήμερα πια, τα ίδια τα  αξεπέραστα προβλήματα, δεν αφήνουν το περιθώριο  ούτε της αναμονής, ούτε της ανοχής.

Το γενικό πωλητήριο έχει ήδη αναρτηθεί
 Η κυβέρνηση έβαλε μπροστά το σχέδιο της για πραγματικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν φαίνεται δηλαδή να προβληματίστηκε στο ελάχιστον απ’ αυτά που είπε προχτές ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης: «Όσοι ξεγέλασαν τον λαό πήγαν στο Γουδί. Αν ξεπουλήσετε τις βιομηχανίες και τα κτήματα Θράκης να το σκεφτείτε καλά». Φυσικά κι’ αυτός μόνο λεκτικές κορόνες είναι, αφού ο Κακλαμάνης είναι στο κυβερνητικό «ποίμνιο» που πάει σούμπητο στην στάνη –στην ψηφοφορία- και δίνει χείρα βοηθείας ώστε να περάσουν όλες οι επιλογές κυβέρνησης τρόικας. Κάνει κάποια «βελάσματα» για να βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας και τίποτε άλλο. Η εκτίμηση του πάντως για όσους διέπραξαν εθνική προδοσία –διότι γ’ αυτό πρόκειται με το ξεπούλημα στους πλουτοκράτες όλου του δημόσιου πλούτου που αποκτήθηκε με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού- ισχύει.

ΜΕ ΦΡΕΝΗΡΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ!


ΕΝΩ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΕΩ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ! 
 
Με φρενήρεις ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των αστέγων και των νεόπτωχων στην Αθήνα, σύμφωνα, όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει γύρω του στους δρόμους της Αθήνας.
Δυστυχώς, η εξακρίβωση του αριθμού τους είναι εξαιρετικά δυσχερής(;), καθώς δεν διατίθονται πόροι ούτε καν για μια στοιχειωδώς σοβαρή απογραφή τους.
Σύμφωνα πάντως με όσα ακούστηκαν σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, αναμένεται να υπάρξει δραματική αύξηση και στον αριθμό των αιτούντων συσσίτιο τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, από 3.500 που είναι σήμερα στους 20.000.

Σύμφωνα με τα στοχεία των κοινωνικών λειτουργών το 65% των αστέγων είναι άντρες ενώ το 83% εξ αυτών αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Το κέντρο της Αθήνας, "φιλοξενεί" δε, το 50% του πληθυσμού τους...
Την ίδια ώρα οι πόροι για την στήριξη των ανθρώπων αυτών είναι μηδαμινοί, καθώς ειδικά μετά τον Καλλικράτη, στα ταμεία των δήμων δεν υπάρχει σάλιο...
Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, περιορίστηκε να κάνει επίκληση στο... φιλότιμο κοινωνικών λειτουργών και δημοτών: «Οι δρόμοι της Αθήνας χρειάζονται τους ενεργούς πολίτες, τον πραγματικό πλούτο αυτής της πόλης, και χρειάζονται -ίσως όσο ποτέ άλλοτε- τους κοινωνικούς λειτουργούς» τόνισε...
Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χ. Πουλόπουλος αλλά και ο κοινωνικός λειτουργός ΚΑΠΗ του Δήμου Βύρωνα κ. Ν. Γεωργάς. Αμφότεροι, αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες της Iskra, απέφυγαν ακόμα και να ψελίσουν τη λέξη "Καλλικράτης", εντούτοις υπήρξαν σχετικά ουσιαστικοί στις παρεμβάσεις τους.
Ο μεν κ. Πουλόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μεγιστοποίηση των φαινομένων στο άμεσο μέλλον και πιο επιτακτική ανάγκη για κοινωνικούς λειτουργούς, για τους οποίους επεσήμανε, ωστόσο, ότι συνήθως υπογράφουν συμβάσεις «κάτω από το όριο της φτώχιας».
Ο δε κ. Γέωργας, πεσήμανε τον κίνδυνο να μεταφερθεί το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών στους δημότες με ταυτόχρονη απαξίωση των κοινωνικών λειτουργών που θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις.

H μία και μοναδική αλήθεια...(Οι φύλαρχοι της ευρωπαϊκής μπανανίας)


ΟΙ ΦΥΛΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ...

Στο παρά πέντε της κατάρρευσης τα έχουμε βάλει με όλους. Το πιο γελοίο από όλα όμως είναι πως τα έχουμε βάλει οι φτωχομπινέδες στην ουσία μεταξύ μας. Διαβάζω ύβρεις των ιδιωτικών για τους δημοσίους, του ενός κλάδου για τον άλλον. Κλέφτης ο Υπουργός κλέφτης κι ο μπακάλης. Κλέφτης ο μιζαδόρος της Ζίμενς κλέφτης κι ο μιζαδόρος εφοριακός.

Ένα στοπ παρακαλώ μια στιγμή. Να βάλουμε σε μια τάξη τις σκέψεις μας γιατί το έχουμε χάσει εντελώς. Η ελληνική επανάσταση έγινε το 1821. Οι έλληνες από εκείνη τη στιγμή είχαν συνεχώς επιτήρηση από τις ξένες δυνάμεις και η Ελλάδα μόνιμα ζούσε με δανεικά. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι.

Όμως αυτός ο φτωχός λαός έμαθε ένα παραμύθι που το επαναλαμβάνει μέχρι σήμερα. Όχι στο σύνολό του. Οι πιο «αγαθιάρηδες» ας πούμε. Το παραμύθι της φτωχής Ελλάδας. Η «φτωχή Ελλάδα» έχει βγάλει έλληνες με αμύθητες περιουσίες. Που φιγουράρουν στα διεθνή περιοδικά και πολλές φορές έγιναν θρύλοι.

Μικρά αξιοσημείωτα.

 

- Το άλλοθι (πέρυσι).

" Δεν ήρθαν από μόνοι τους. Εμείς τους καλέσαμε.
Οι άνθρωποι (δικαίως) επιβλέπουν-ελέγχουν την σωστή ροή-εκτέλεση
του (σωστού) προγράμματος- Μνημονίου1, για να εξασφαλίσουν την
επιστροφή των χρημάτων τους".
Αυτό ήταν ένα από τα "άλλοθι" των κυβερνητών και των φερεφώνων τους,
πέρυσι, όταν η τρόϊκα εγκαταστάθηκε εν Ελλάδι.
Οταν έλεγχε, υπαγόρευε, απαιτούσε, επέβαλε.
Αυτό ήταν το "'άλλοθι"  τους όταν αποδεχόντουσαν τους επαχθείς (κατά
τον πρωθυπουργεύοντα Παπανδρέου) όρους του Μνημονίου1.
Οταν υπέγραφαν μία διεθνή σύμβαση...αγνώστου περιεχομένου.
Οταν εξαπατούσαν το Λαό
Οταν παραχωρούσαν μέρος της  Εθνικής Κυριαρχίας.


 - Το άλλοθι (φέτος).
Τα πράγματα, ένα χρόνο τώρα, δεν εξελίχτηκαν όπως μας τα έλεγαν
Η Χώρα δεν θα βγεί στις "αγορές" στα τέλη του 2011, ούτε και το 2012

Τι θα γίνει με την επιστροφή στη δραχμή;


του Δημήτρη Καζάκη

Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα ή Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν μπει στο ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, η Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε την ημέρα ένταξης στο ευρώ. Ήξερε να πορεύεται και πριν έρθει το παντοδύναμο ευρώ. Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, είχε ορισμένα τρελά αποτελέσματα:
 
• Τα εξωτερικά ελλείμματα της χώρας ποτέ δεν έφτασαν στα ύψη που βρέθηκαν επί ευρώ. Μάλλον ήταν αδιάφορο σ’ όλους όσοι εμπορεύονταν με την χώρα η κατάσταση της δραχμούλας.
• Παρά τον πληθωρισμό και τις διαρκείς υποτιμήσεις οι εξωτερικοί όροι εμπορίου της χώρας ήταν πολύ καλύτεροι απ’ ότι την δεκαετία του ευρώ. Το ίδιο και η εσωτερική αγοραστική δύναμη της οικονομίας.
• Χάρις στη δραχμούλα το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και παρά την εκτίναξή του επί Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Κι ούτε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία, όσο διατηρούσαμε τη δραχμή.

ΕΞΗΝΤΑ ΟΚΤΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


den-plironoΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝ/ΜΙΑΚΩΝ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, «ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Καταγγελία του Μνημονίου, αλλαγή πολιτικής και κήρυξη στάσης πληρωμών στους εξωτερικούς δανειστές της χώρας ζητούν με επιστολή που έχουν αποστείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές 68 ακαδημαϊκοί.
Η πανθομολογούμενη παταγώδης αποτυχία του Μνημονίου, η προοπτική ξεπουλήματος της χώρας και η άγρια λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων συνιστούν ένα μείγμα ακραιφνούς νεοφιλελεύθερης πολιτικής που καταστρέφει τον τόπο και υποθηκεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας.

To Χρήμα ως Κέρδος ( Μέρος Ι )
«…Οι πλούσιοι δεν διακρίνονται από τους φτωχούς επειδή έχουν γη και χρήμα, μα επειδή εξουσιάζουν εργασία…»
Είναι πλέον ολοφάνερο. Η διεθνής κεφαλαιοκρατία έχει φτάσει σε νεκρό σημείο. Αυτό φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αξεπέραστες δυσκολίες, που της έχει δημιουργήσει η κρίση υπερπαραγωγής, δηλαδή, η υπερσυσσώρευση εμπορευμάτων και χρηματικού κεφαλαίου και από κοντά η αλματώδης επιστημονικοτεχνική ανάπτυξη. Όλοι είμαστε μάρτυρες της ολομέτωπης, συντονισμένης και πρωτοφανέρωτης επίθεσης ισοπέδωσης, των ...

με σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού, κατακτημένων εργατικών - κοινωνικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ


Που θα κόβατε κ. Καζάκη από τα έξοδα για να κλείσετε την τρύπα του πρωτογενούς ελλείμματος?
Πρώτα-πρώτα θα έκοβα τις δαπάνες εκμίσθωσης του κ. Στούπα και άλλων "δημοσιογράφων" από τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων. Μυστικά κονδύλια δεν χρειάζονται σ' ένα αυθεντικά δημοκρατικό κράτος. Το ίδιο και δημόσιοι λογαριασμοί χωρίς ή με πλασματικούς κωδικούς.
Δεύτερο, Θα καταργούσα το σύνολο των πολιτικών θέσεων διαχείρισης του κράτους (κοντά 30.000 τον αριθμό) το λεγόμενο "κομματικό κράτος", για να ανασάνει επιτέλους η δημόσια διοίκηση.
Τρίτο, Θα μείωνα το σύνολο των επιπλέον κρατικών προμηθειών που νέμονται οι ημέτεροι. Το ελληνικό κράτος έχει ύψος κρατικών προμηθειών ως προς το ΑΕΠ της χώρας 2-3% πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Τέταρτο, θα καταργούσα όλες τις υπερωρίες στον δημόσιο τομέα, αλλά και τις αμοιβές για επιτροπές και επιτροπάτα.

Αυτή η πλατεία είναι δική σας...

«Σήμερα νιώθω χειρότερα απ΄ ότι ένιωθα στη Χούντα!»


Απάντηση του Μίκη


Εχθές ανακοινώθηκε από το Δήμο θεσσαλονίκης ότι δεν παραχωρεί τη πλατεία Αριστοτέλους στο Μίκη Θεοδωράκη για να κάνει ομιλία " Ο Μίκης απάντησε αμέσως και δηλώνει ότι θα καταλάβει μόνος του την πλατεία Αριστοτέλους

Η ανακοίνωση του Μίκη

Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική.

Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη. συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα...... σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανης με δελτίο τύπου και όχι με απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον … ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.