#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

15η μέρα οργής: Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγετε!
Με συνθήματα διαμαρτυρίας και πανό κατά του μνημονίου, της λιτότητας και της ανεργίας, άνθρωποι όλων των ηλικιών, πιστοί στο ραντεβού τους, απαίτησαν, για άλλη μία ημέρα, ελπίδα και καλύτερο αύριο. Απαίτησαν ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ και να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σε πρόσφατο ψήφισμά της Γενικής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, οι "πεδινοί" "Αγανακτισμένοι", απευθύνουν κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής από αύριο, παραμονή της ημέρας κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Αποφασίστηκε δε, γενική απεργία κατά την ημέρα κατάθεσης προγράμματος στη Βουλή, ενώ έχει δρομολογηθεί η δημιουργία ανοιχτής ομάδας για να ενημερώνει και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς.

Βίντεο παρωδία του σποτ του ΠΑΣΟΚ 2


Σ.Ε.Β. Η Μετοχή-Διακήρυξη!


Σύνδεσμος Ειλικρινών βιομηχάνων
 

Για τις προοπτικές και τις αξίες του κινήματος των «αγανακτισμένων»


Το βασικό πλαίσιο και θεμελιακή πρόταση του κινήματος που ολοένα φουσκώνει ασυγκράτητο, είναι το άμεση δημοκρατία τώρα και πραγματική δημοκρατία τώρα. Το πρώτο σύνθημα μάλιστα προέκυψε ως μια μετάφραση του δεύτερου που φώναξαν πρώτοι οι Ισπανοί «indignados». Ενώ και οι Ισπανοί πήραν τη σκυτάλη της αντίστασης από τους Άραβες, καθώς ανέπνευσαν τον ζεστό αέρα της «αραβικής Άνοιξης».
Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία στους χιλιάδες ανθρώπους που κατεβαίνουν καθημερινά στις πλατείες του κόσμου για να διεκδικήσουν και να οραματιστούν και να κάνουν πράξη το μέλλον τους. Και δημιουργούν βάσιμες ελπίδες και προσδοκίες για το μεγάλο άλμα στο αύριο – στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Είναι όμως κρίσιμο να επισημανθεί ότι οι παραπάνω ενθουσιώδεις και πανανθρώπινες προτάσεις κινδυνεύουν να μείνουν απλά συνθήματα αν δεν συνδεθούν με τις κοινωνικές ρίζες τους και  με ευρύτερα οράματα-προτάγματα και ιδέες με έγκυρη και καθολική ισχύ.

Μας έδειξαν τα δόντια τους.


  Λευκά και καλογυαλισμένα. Δικά τους και ξέναΜε γέφυρες...
Δώδεκα ώρες "μιλούσαν". Να πουν...τί;;
Τόσους πολλούς κομπάρσους, μόνο σε παρέλαση βρίσκεις. Και σε κηδείες. 
Ο καθένας με το λογίδριο του. Εκτονώθηκαν τα πουλάκια μου.
Υφος παραμελημένου παιδιού. Τόνος...κρυπτο-απειλητικός.
Εκαναν το καθήκον τους και έφυγαν...ανενόχλητοι
Ποιός να τους ενοχλήσει;; Η συνείδηση τους, βλέπεις...ησύχασε. 
Οι ψηφοφόροι τους μπορούν να αισθάνονται περήφανοι. 
 Ανέβηκαν στο βήμα. Με το σκονάκι τους.
Μόλις τελείωσαν...το παρέδωσαν στους δημοσιογράφους
Να μάθει το πανελλήνιο τον τσαμπουκά τους. Την αριστερωσύνη τους.
Τον ανυπέρβλητο "πατριωτισμό"τους
Τα δάκρυα και τους καϋμούς τους.
 "Παλληκάρια" γέννησε η χτεσινή διαδικασία στο Πασοκ.
Πυροβόλησαν με τα νεροπίστολα τους τον Παπακων/νου, διεκδικώντας
(πλην ελαχίστων) το χρίσμα για τις επόμενες εκλογές.
Λούτσα ο υπουργός. Αδιάβροχοι οι βουλευτές.


  Διαφωνούν με τη μείωση του αφορολόγητου.
Συζητούν, όμως, (και αποδέχονται) την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε
όλα τα εισοδήματα πάνω από 6.000 ευρώ το χρόνο.
Οχι Γιάννης...Γιαννάκης.
Εχουν, μάλιστα, τη θανατερή ιδέα να την βαφτίσουν "εισφορά αλληλεγ-
γύης"!!

Η γλάστρα που έγινε παρουσιάστρια, μήπως ο ΓΑΠ την βάλει σύμβουλο στο Υπουργείο Εξωτερικών;


Η Μαριλένα Κασίμη δεν χωνεύει τον Τσάβες! 
 
Η γλάστρα που έγινε παρουσιάστρια, έχει και άποψη για τους ηγέτες των χωρών.
Πίνοντας νεράκι για να μην κάψει το ...μυαλουδάκι της, εξέφρασε στην καλεσμένη της στην "Πρωινή Ενημέρωση" στην ΝΕΤ, γιατί...
 αντιπαθεί τον Τσάβες.
"Εγώ έχω μιλήσει με ανθρώπους στη Βενεζουέλα για τον Τσάβες, και μου λένε είναι άστα. Τα έχει διαλύσει όλα".
Μήπως ο Παπανδρέου να την βάλει σύμβουλο στο Υπουργείο Εξωτερικών;
Έχει και εκεί διακοσμητικές γλάστρες.
Και είναι και μαραμένες...

Αγάπα τον βιαστή σου και δώρα φέροντατάδε έφη SKY Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011 , 8:45 πμ
  
Προς υποψήφιους αναγνώστες: Η ανάρτηση αυτή δεν προπαγανδίζει τη βία. Αποτελεί case study του ενδεχόμενου να προκύψει φυσική βία τόσο εναντίον των συγκεντρώσεων όσο των συγκεντρωμένων εναντίον αυτών που τους καταδίκασαν στο όνομα της κάλπικης σωτηρίας.

Όλοι λοιπόν οι κέρβεροι της εξουσίας, οι οποίοι με αφορμή την επίθεση κατά του κυρίου Χατζηδάκη έσπευσαν κραυγάζοντας να καταγγείλουν τη βία ως αντιδημοκρατική ενέργεια, είναι βέβαιο ότι αντέδρασαν επιλεκτικά και υποκριτικά, παραβλέποντας και ότι υπάρχουν και θεμιτές μορφές βίας, και ότι η δημοκρατία που υπερασπίζονται εμπεριέχει εγγενώς ποικίλες μορφές βίας.

15η μέρα των παλλαϊκών κινητοποιήσεων με επίκεντρο τις διαρκείς, μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Η αυτοοργάνωση και ο αυτοπροσδιορισμός ενός λαού που επιτέλους αφυπνίσθηκε. Δεν άντεξε στη βία της φτωχοποίησης και της συστηματικής υποτίμησης της νοημοσύνης του

ΠΡΟΣ...ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ !!!


Κύριε/α,
επικοινωνούμε μαζί σας λόγω του αξιώματος του βουλευτή που κατέχετε και ως εκπροσώπου των Ελλήνων πολιτών στο κοινοβούλιο με σκοπό να σας εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας, καθώς και τις απόψεις μας.

Καταρχάς, σαν Έλληνες πολίτες, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τα εξής:

  1. Θεωρείτε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού συμφωνεί ή διαφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του κόμματος σας, σχετικά με την αποδοχή των όρων των δανειακών συμβάσεων που επιβάλλονται στην χώρα μας από ξένους παράγοντες;

Προς μια ευρωπαϊκή δουλοπαροικία;

Γράφει ο Μαν. Αστρεινίδης 
Διεθνολόγος - Ερευνητής

Αμέσως μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 έγινε αισθητό πλέον ότι τα οικονομικά της κυβέρνησης παραπατούσαν.

Το σύστημα είσπραξης φόρων λειτουργούσε σαν αποροφητήρας καθώς εισέπραττε δημόσια έσοδα προκειμένου να πληρώνει γερμανικές και γαλλικές τράπεζες που είχαν στη διάθεσή τους ελληνικά ομόλογα. 


Οι τραπεζίτες σήμερα κινούνται προς τη κατεύθυνση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας με απώτερο σκοπό να αρπάξουν ένα κελεπούρι εφόσον το σχέδιο επιτύχει 100%. Ο οίκος αξιολόγησης  Moody’s πολύ πρόσφατα υποβάθμισε την Ελλάδα στο επίπεδο Caa1 καθώς με αυτή την υποβάθμιση εξυπηρετείται το περαιτέρω «στρίμωγμα» στην ελληνική κυβέρνηση. Έτσι η Moody’s σημείωνε ότι υπάρχει «αυξημένη πιθανότητα η Τρόϊκα να ζητήσει κάποια στιγμή τη συμμετοχή ιδιωτών δανειστών σε μια αναδιάρθρωση χρέους ως προϋπόθεση για την οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδα».

ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ...

Του Αντρέα Ζαμπούκα
 
"Θα σου πω γιατί γελούν μαζί σου, ανθρωπάκο: επειδή σε παίρνω στα σοβαρά, πολύ στα σοβαρά. Το σκεπτικό σου πάντα χάνει την ουσία. Μου θυμίζεις δεινό σκοπευτή που σκόπιμα χάνει το κέντρο του στόχου, από καπρίτσιο. Διαφωνείς; Θα σου το αποδείξω. Αν η σκέψη σου επικεντρωνόταν στην ουσία, θα 'χες γίνει κύριος της ζωής σου από καιρό."Βίλχεμ Ράιχ «Άκου ανθρωπάκο» 1953.

(Ο Μιχάλης χρόνια ζει μόνος στα Εξάρχεια, επέλεξε το βουβό περιθώριο. Ήξερε τον Άσιμο, τη Μερκούρη κι άλλους πολλούς. Τώρα δεν ξέρει κανέναν. Λίγο πολύ, αυτά μου είπε σε μια τελευταία κουβέντα που είχαμε). «Άκου λοιπόν Έλληνα ανθρωπάκο, κωλοελληνάκο, ανεύθυνε. Η ελευθερία ανώριμο ανθρωποειδές θέλει αγώνα και θυσίες όχι ηλίθια στιχάκια και επικλήσεις σε εύκολα αναθήματα. Δε σου χρωστάει βρε βλάκα κανένας τίποτα, η ύπαρξή σου δε συνιστά αυτονόητη ανταπόδοση ευεργεσιών, κακόμοιρε. Τι είν' αυτό που δε σου επιτρέπει να πεις την αλήθεια, την αλήθεια στον ίδιο σου τον εαυτό;

Πρόοδος για τους εθνονταβατζήδες


 Σε πανικό όλο το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της μνημονικής κυβέρνησης του ΓΑΠ. Τρέμουν την λαϊκή οργή και παρά τις εντολές του Μαξίμου για «επικοινωνία με τον λαό» προσπαθούν όπως ο διάολος το λιβάνι να αποφύγουν κάθε δημόσια τους παρουσία. Τελευταίο περιστατικό η αντίδραση του αντιπροέδρου της μνημονικής κυβέρνησης, του ανεκδιήγητου Θ. Πάγκαλου. Ενώ είχε προγραμματίσει την Παρασκευή 10/6 να παρευρεθεί, σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Διστόμου - Aράχοβας - Αντίκυρας, για την μαύρη επέτειο της σφαγής της 10/6/1944, στο Δίστομο,  218 Ελλήνων από τα κατοχικά ναζιστικά στρατεύματα, επικαλούμενος «ανειλημμένες υποχρεώσεις», ματαίωσε την παρουσία του.

Μάλλον δεν έλαβε σοβαρά τις υποδείξεις που έκανε προς τους εθνοπατέρες το πρώτο μαρκούτσι του Αλαφούζου, ο δημοσιοκάφρος Μ. Παπαδημητρίου, που απ’ την ραδιοφωνική του εκπομπή στον Σκάι έλεγε: «Οι βουλευτές είναι άνθρωποι που πρέπει να δουλεύουν σκληρά, να εξηγούν και
ενίοτε πρέπει να μάθουν να τρώνε και καμιά ψιλή».

Μίμης Ανδρουλάκης: Στον αγώνα για τη «σωτηρία» μας και ο «αριστερός λαγός»


Οι «λαγοί» του καθεστώτος αρχίζουν να «συνωστίζονται». Ξεπηδούν καθημερινά όλο και περισσότεροι από το παχνί των «νταβάδων»…

Δεν θα μπορούσε να μην εμφανιστεί ο «λαγός» - προφήτης με την «αριστερή» γενειάδα: Ο Μίμης Ανδρουλάκης!!!


Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι το «αριστερό» ισοδύναμο του «ακροδεξιού» Καρατζαφέρη, το επιχρυσωμένο με «κουλτούρα», με κομπάζουσα, ναρκισσιστική «ευρυμάθεια» και μακιγιαρισμένο με γυαλιστερά «αριστερά» χρώματα.Κλόουν-«λαγός» των «νταβάδων» ο ένας, κλόουν-«λαγός» και ο άλλος. Επί της ουσίας δεν διαφέρουν: Τις «ιδέες» και τις «αξίες» των ισχυρών του χρήματος «προφητεύουν»…

Εναλλακτικές απόψεις και συζητήσεις στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Στο βαθμό που η μοίρα μας εξαρτάται τόσο πολύ από την επιθετικότερη αυτή τη στιγμή μερίδα του Γερμανικού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, είναι καλό να ξέρουμε τι παίζει εκεί πέρα. Παρουσιάζουμε λοιπόν αυτή τη συνέντευξη που δημοσίευσε το ΒΗΜΑ στις 8-5-11, και που απηχεί την άποψη αυτών των Γερμανών που αντιτίθενται στην νεοαποικιακή πολιτική της κυρίαρχης αυτή τη στιγμή Γερμανικής ελίτ.  Οι πληροφορίες που άμεσα και έμμεσα δίνει αυτή η συνέντευξη νομίζουμε ότι είναι σημαντικές.
Θα θέλαμε όμως να κάνουμε μια (νομίζουμε) σημαντική σημείωση. Είναι πολύ λυπηρό που οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και οι ελληνικοί πολιτικοί χώροι (όλοι ανεξαιρέτως), δεν έχουν οργανώσει μια διεθνή εκστρατεία αντεπίθεσης σε αυτή τη πολιτική, και επιτρέπουν, χωρίς καμία αντίδραση, να οργανώνεται ένα τέταρτο γερμανικό ράιχ. Είναι εξαιρετικά λυπηρό ακόμη που αφήνουμε χωρίς αντίλογο μια καθαρά γκαιμπελίστικη εφημερίδα όπως η ΜΠΙΛΝΤ, να δηλητηριάζει με καθαρά ναζιστικού τύπου προπαγάνδα, το γερμανικό λαό, σε ότι τουλάχιστον αφορά εμάς. Και αν μεν η κυβέρνηση, απασχολημένη με το πως θα εκπληρώσει καλύτερα το χρέος της στους πιστωτές μας,  δεν νοιάζεται, πρέπει να νοιασθούμε εμείς!

Κλοπή χαρακτηρίζει η WSJ, την αγορά του 10% του ΟΤΕ έναντι 400 εκατ. ευρώ«Η Γερμανία κλέβει τους Ελληνες». Αυτό ισχυρίζεται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», βάσει του οποίου η αγορά επιπλέον 10% του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom έναντι 400 εκατ. ευρώ συνιστά «κλοπή».
Το εν λόγω δημοσίευμα έχει τίτλο «Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα» και ξεκινάει με τη φράση «Η Ελλάδα πωλείται “φτηνά” και η Γερμανία αγοράζει», τονίζοντας ταυτόχρονα τις αγοραστικές ευκαιρίες που κυνηγούν και αρπάζουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της.

Και τώρα τι?


Η χρεωκοπία της χώρας είχε συμβεί ενα μηνα πριν μπουμε στο μνημόνιο συμφωνα πια με ολους σχεδον τους σοβαρους οικονομολόγους ασχετα απο την πολιτική τους κοσμοθεώρηση. Η χειροτέρευση του βιοτικου επιπέδου και το ξηλωμα ελευθεριών και δικαιωμάτων της πιο παραγωγικής αλλα και πιο αδυναμης τάξης δεν σταμάτησε ποτέ, αυτο ειναι μια βασικη κατάσταση που οποιο πολιτικο πλαισιο παραβλέπει δεν θα οδηγήσει στην καλυτερη περιπτωση πουθενά αλλου παρα στην προ μνημονιου εποχή με ολα τα χαρακτηριστικά της αλλά με μια κοινωνία πολυ πιο υποβαθμισμένη και σε πορους και σε ελευθεριες και σε δικαιώματα.
Ολες οι παραδοσιακες μορφες αντιδρασης απετυχαν και ολα τα κομματα και συλλογικότητες βρέθηκαν για αλλη μια φορά απροετοιμαστα και σε θεωρητικο και σε πρακτικο επιπεδο. Δεν ειχε κανεις την απαιτηση να υπάρχει προ κρισης σχεδιο για την εξοδο απο την κριση αλλα υπηρχε απαιτηση να υπάρχει ενα πλαισιο οργανωμένης μαζικης αμυνας και αντεπιθεσης. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΘΗΝΑ! ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ!

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL: ΚΥΝΗΓΙ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

«ΚΛΟΠΗ» Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ D.T. ΤΟΥ 10% ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙ ΜΟΛΙΣ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!


 
Η πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, που περιγράφεται λεπτομερέστατα στην τελευταία συμφωνία τρόικας και κυβέρνησης, ξεκίνησε με την πώληση της κρατικής συμμετοχής του 10% του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom, έναντι μόλις 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση, η Wall Street Journal φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο "Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα" και με εισαγωγή που αναφέρει: «Η Ελλάδα πωλείται – φτηνά – και η Γερμανία αγοράζει»!.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ
Δημιουργία, μοντάζ: Δημήτρης Σαββαΐδης

Από τη πλατεία Συντάγματος ως την πλατεία Ταχρίρ, η εξουσία μεταλλάσσεται και επιβάλλεταιΔημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο σαν μία μικρή συνεισφορά στη διατήρηση της μνήμης πάνω σε σημαντικά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στον Ελλαδικό χώρο. Μέσα από το κείμενο αναδεικνύεται ένα αλαλούμ, αλλά και η αποφασιστικότητα της εξουσίας να μην δέχεται επεμβάσεις από τον κοινωνικό χώρο, ακόμη κι όταν εκδηλώνονται διαθέσεις συμπόρευσης με τα σχέδιά της. (Ας ληφθεί υπόψη και ο διάλογος με τον μοίραρχο)
Για την εξουσία ο κόσμος θα πρέπει να δρα σαν μοχλός πίεσης σε σχέση με τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς της ή σαν μέσο για την προβολή και πραγμάτωση καθοριστικών αποφάσεων, (συλλαλητήρια υπέρ κάποιου πολέμου, ή πριν από κάποια χρόνια για το Μακεδονικό). Βεβαίως, όταν ο κόσμος διαμαρτύρεται για τα «κακώς κείμενα» καλώς πράττει, (δηλώνουν οι κρατούντες) αρκεί να μη αμφισβητεί ή να θίγει τα όσια και τα ιερά ή την ουσία της κυριαρχίας. Οι «πολίτες» έχουν πάντα χρηστική αξία για τις μεταλλάξεις των μορφών επιβολής κι εκμετάλλευσης.

«Αν έχετε τιμή, αν έχετε πατρίδα»...


Σύνταγμα 2011: Η συνέχεια του Δεκέμβρη και η εξέγερση των «νοικοκυραίων»

Από τα Αντι-Σώματα (via Herr K)

Μπορεί αυτό το ξέσπασμα να ξεφουσκώσει σε λίγες μέρες, μπορεί όμως και να γραφτεί στην ιστορία σαν η εξέγερση που άλλαξε τη ροή της ιστορίας στην Ελλάδα για πάντα. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, εκατοντάδες ή χιλιάδες, όπως συνέβη και με τον Δεκέμβρη του 2008, των οποίων οι συνειδήσεις θα έχουν αλλάξει για πάντα, χωρίς επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση. Ήμουν χθες στην πλατεία, και στην πάνω και στην κάτω, και θέλω να καταγράψω τις εντυπώσεις μου. Δεν θα πω πολλά, μόνο αυτό που εγώ θεωρώ την ουσία.


Η κάτω πλατεία είναι η συνέχεια του Δεκέμβρη. Τον Δεκέμβρη στο κίνημα υπήρχαν δυο τάσεις. Η τάση της βίαιης σύγκρουσης με το κράτος σαν τον μοναδικό δρόμο αντίστασης και η τάση της δημιουργικής ανασύνθεσης της πολιτικής μακριά από τις παραδοσιακές μορφές της αντιπροσώπευσης. Τα παιδιά της Λυρικής και άλλων καταλήψεων ήταν με τη δεύτερη τάση, κάποια άλλα παιδιά με την πρώτη.