#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Η πολιτική σαλαμάνδρα

 

O Μίμης Ανδρουλάκης βλέπει φως για ηρωική έξοδο; (Για να δούμε που θα καταλήξει... η πολιτική Ιθάκη του έχει πάντως ολοκληρωθεί με το νεοφιλελεύθερο GAPsok)

Ελλάς Εγκλωβισμένων Ελλήνων
Ευρωπαίων Εκβιαζόμενων 
Εκβιαστών
του Μίμη Ανδρουλάκη

 

• Η ηγεσία του πυρήνα της Ευρωζώνης πριν ένα χρόνο μας έθεσε σε τελευταία ανάλυση το εκβιαστικό δίλημμα έναντι των δανείων: Η Ύφεση και Παγίδα του Χρέους ή άμεση στάση πληρωμών, χρεοκοπία και τελικά έξοδος από το ευρώ σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης, φτώχειας και χάους. Η δημοσιονομική προσαρμογή με τους προβλεπόμενους εξωπραγματικούς ρυθμούς δίχως πλέον τη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος για γρήγορη ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, δίχως αντισταθμιστικά νομισματικά και επενδυτικά διεγερτικά, δίχως ένα πανευρωπαϊκό αναπτυξιακό «Σχέδιο Μάρσαλ», μοιραία οδηγεί σε βαθιά ύφεση, στην κατάσταση που όσο αγωνίζεσαι να μειώσεις το χρέος αυτό αυξάνει και μεγαλώνει επικίνδυνα το σχίσμα Βορρά – Νότου στην ευρωζώνη.

“To κίνημα των αγανακτισμένων” και η αριστερά


Συμμετέχουμε σαν άτομα, προβληματιζόμαστε σαν συλλογικότητα

Με αφορμή ένα προηγούμενο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Κόκκινης Ορχήστρας (εδώ) πολλοί μας ρωτάνε: Τελικά, να συμμετέχουμε στο κίνημα των “αγανακτισμένων” ή να το καταγγείλουμε; Να χαιρόμαστε ή να στεναχωριόμαστε που βγήκε ο κόσμος στους δρόμους; Αυτό δεν θέλαμε τόσο καιρό, γιατί εσείς είσαστε τόσο σκεπτικιστές μπροστά σ’ αυτό το πρωτοφανές κίνημα;

Και απαντάμε:
Δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε ποιος να πάει στο Σύνταγμα και ποιος όχι. Εξάλλου ένα κίνημα που έχει ξεκαθαρίσει στο όνομα του ότι δεν θέλει “καπέλα” και “κόμματα” δεν μας υποχρεώνει να πάρουμε μια τέτοια θέση. Για μας τα πράγματα δεν είναι από φυσικού τους καλά ή κακά. Το Σύνταγμα δεν είναι μια συγκέντρωση που καλούνε οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς για να καλέσουμε και εμείς. Ούτε μια εργατική απεργία με ξεκάθαρο τουλάχιστον ταξικό πρόσημο.

Κοινωνικοί άνθρωποι και ανθρώπινη κοινωνίαΝ. Λυγερός

Κάποιες μέρες της ιστορίας χαρακτηρίζονται ως ιστορικές διότι δηλώνουν με τη σφραγίδα τους την ύπαρξη συνόρων μεταξύ πριν και μετά. Μπορεί να μη φαίνονται την ίδια μέρα ως σημαντικές αλλά αποκτούν με το χρόνο μια συμβολική βαρύτητα. Ξεφεύγουν από το έργο της καθημερινής ζωής που σέρνει ασήμαντες και ανώνυμες μέρες για να δημιουργήσουν μιαν εικόνα, μια μνήμη του μέλλοντος.
Υπάρχουν βέβαια διάφορα πλαίσια που επιτρέπουν την ύπαρξη τέτοιου είδους ημερών. Εδώ θα ασχοληθούμε με το συλλογικό πλαίσιο και τη σημασία της ιστορικής ημέρας. Αν και στη φύση η συλλογική σκέψη είναι δεδομένη, παραμένει σπάνια στον ανθρώπινο τομέα. Ο πρώτος λόγος είναι ότι όσο εύκολο είναι για τον άνθρωπο να καταλάβει ότι υπάρχει και να ξέρει ότι υπάρχει τόσο δύσκολο είναι το ανάλογο για την κοινωνία. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το σύνολο δεν αποτελεί ομάδα. Ο τρίτος λόγος είναι η δυσκολία δημιουργίας νέων σχέσεων ανάμεσα στα άτομα της κοινωνίας.

Δε θα ξεχάσουμε το μέλλον μας


Ν. Λυγερός


Όσο μικρή είναι η πατρίδα μας, τόσο μεγάλη είναι η ιστορία μας. Όσο μικρή είναι η δύναμή μας, τόσο μεγάλη είναι η αντίστασή μας. Όλη μας η ιστορία είναι μια απόδειξη της αντίστασής μας. Κι όσες φορές κι αν λαβωθήκαμε ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τη γη μας. Ποτέ δεν υπήρξαμε κατακτητές, πάντα ήμασταν πολιορκημένοι, όμως οι ψυχές μας παρέμειναν ελεύθερες. Κι ο ελληνισμός που ζει πάνω σ΄αυτό το ακριτικό νησί, ακόμα κι αν τον θέρισαν αμέτρητες φορές άνθισε και πάλι. Κι ας ήταν ακριβή η άνοιξη ο λαός μας κατάφερε να γυρίσει τον ήλιο. Κι αν το νησί μας πλέει πάνω στη θάλασσα σαν χρυσοπράσινο φύλλο, είναι γιατί το κρατάνε γερά στα χέρια τους οι νεκροί μας, όλοι αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους, για να ζήσουμε εμείς.

ΜΕ την κοινωνία και όχι ΓΙΑ την κοινωνία…


ένα πολύ όμορφο και απλό αναρχικό  σύνθημα είναι το ΜΕ την κοινωνία και όχι ΓΙΑ την κοινωνία………
όχι για την κοινωνία ως κηδεμόνες της που θα την πάρουμε από το χεράκι και στρατα στρατά θα την οδηγήσουμε ως μεγάλοι πατέρες οδοιπόροι στον δρόμο της αρετής
με την κοινωνία ως σάρκα και αίμα της από την οποία πηγάζουμε όλοι μας
όσοι φαντάζονται πατερούληδες που θα τους διδάξουν το σωστό ας φαν τα σκατά και τα ξερατά της αλαζονίας των επίδοξων κομπλεξικών  πατερούληδων
προσωπικά για μένα το πιο σημαντικό τμήμα του αποσπάσματος αν θέλουμε ντε και καλά να χρησιμοποιήσουμε κάτι σχετικο που είπε ο Λένιν ή κάποιος άλλος πρωτεργάτης των κομμουνιστικών ιδεών στην πράξη για να  προσδώσουμε κύρος σε ένα κατά τη γνώμη μου λογικό συμπέρασμα για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η κινητοποίηση είναι αυτό:
“Όποιος περιμένει μια “καθαρή” κοινωνική επανάσταση, δεν θα τη δει ποτέ του. Αυτός είναι επαναστάτης στα λόγια που δεν καταλαβαίνει τι θα πει αληθινή επανάσταση.”

Σκηνές...μοναδικά ελληνικές!!


 Συναίνεση-Συναίνεση.
Ερχεται καταπάνω μας ολοσούμπιτη.
Η χιλιοεπτάψυχη γάτα του δικομματισμού...πεταλώνεται.
Αμοιβαίες υποχωρήσεις επεξεργάζονται.
Κάτι από εργασιακή εφεδρεία, κάτι από μείωση φορολογικών συντε-
λεστών-έστω και του χρόνου-...και πολλά πολλά κοινά για τις "απο-
κρατικοποιήσεις"-ξεπούλημα...νάτη πετιέται...η συνεύρεση!!
Για να μη ξεχνιόμαστε.
Αχ...καϋμένη Ελλαδίτσα...
Μόνο το Σύνταγμα σού μένει.


 Συναίνεση-Συναίνεση.
Αρχίζω και...ενδίδω!!
Να το κάνουμε το Μνημόνιο2, να πάει στην ευχή.
24ωρα δουλεύουν τα παιδιά...υπουργικά, κοινοβουλευτικές ομάδες,
πολιτικά συμβούλια...ξεπατώτονται.

Η “υποδοχή” του τροϊκανού υπαλλήλου & “σοσιαλιστή” Σκανδαλίδη στη Χίο…

Επιχείρηση τρομοκρατίας του Λαού από το γνωστό συγκρότημα, για να διασώσει την κυβέρνηση που χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις των καναλαρχών-εργολάβων νταβατζήδων…


ΤΟ «ΒΗΜΑ» ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ... ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!
 
ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗΣ: ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!
 
Είναι σχεδόν απίστευτο, αλλά αληθινό! Ο εκδότης του Κυριακάτικου Βήματος ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗΣ, φτάνει στο σημείο, με αφορμή τον πρόσφατο ολιγόωρο αποκλεισμό του Κοινοβουλίου από ''αγανακτισμένους'', να ανακινεί ευθέως, ως ενδεχόμενο, τη λήψη έκτακτων μέτρων και την εκτροπη από τη συνταγματική τάξη!
Είχαμε πάρα πολύ καιρό να διαβάσουμε και να ακούσουμε μια φρασεολογία του τύπου ''υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη''
Αν η φρασεολογία αυτή και οι προεκτάσεις που της...
 δόθηκαν  δεν συνιστούν μια προσωπική γραφικότητα, αλλά απηχούν σκέψεις και ευρύτερων κυρίαρχων κύκλων, τότε τα πράγματα είναι άκρως μελαγχολικά και επικίνδυνα!
Αυτά προς το παρόν!!!

Εκατονταδες Χιωτες υποδεχθηκαν οπως του επρεπε τον "συντροφο"Σκανδαλιδηhttp://anarhogatoulis.blogspot.com/

Κορυφαίος της ΝΔ ζήτησε σύλληψη επιβάτη επειδή ...έκραζε τους πολιτικούς! Απίστευτο...
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδος (Ηράκλειο Κρήτης) ΠΑΤΡΙΣ 31/5/2011, πριν λίγες μέρες συνέβη το εξής στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης. Επιβάτης τόλμησε να πει ότι για όλα τα κακά φταίνε οι πολιτικοί. Πολιτικός, βουλευτής παρακαλώ που στεκόταν δίπλα του επιτέθηκε με μανία και ζήτησε τη σύλληψη του επιβάτη και υπό το κράτος απειλών εξευτέλισε τον συμπατριώτη μας αναγκάζοντας τον να ζητήσει δημόσια
συγνώμη και με δυνατή φωνή μπροστά στο επιβατικό κοινό.

Καταλάβατε παιδιά με τι φασιστόμουτρα έχουμε να κάνουμε;
Αντί να πάει να κρυφτεί το ρεμάλι τόλμησε να απειλεί κιόλας. Το όνομα του "κυρίου" αυτού θα...
δοθεί στη δημοσιότητα όταν πρέπει (σ.σ. πρόκειται για πολύ υψηλόβαθμο κομματικό και κοινοβουλευτικό στέλεχος της ΝΔ).

Φοβισμένες εξουσίεςi-live.gr
Οι οργισµένοι…
… περίσσεψαν ξαφνικά στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες. Ωστόσο δεν φαίνεται εξέγερση πουθενά. Παρ’όλα αυτά,οι εξουσίες δείχνουν φοβισµένες. Καλούν τα πλήθη σε αυτοσυγκράτηση. Σαν να φοβούνται πως η ζωή τους κρέµεται από µια µονάχα σπίθα, που θα µπορούσενα φουντώσει µονοµιάς την οργή σε εξέγερση. «Ο άνθρωπος είναι το µοναδικό ζώο που µπορεί να λέει “όχι” στον εαυτό του», έλεγε ο Αλµπέρ Καµί. Αυτή η δύναµη ξεχωρίζει τον πολιτισµένο από το κτήνος. Αυτήντην αυτοσυγκράτηση, ενώ είναι κατανοητό ενίοτε να τη στερείται το άτοµο,µια δηµοκρατική εξουσία πρέπει να την έχει διπλά.
Αυτό το «όχι»…
… όµως οι εξουσίες δεν το είπαν ποτέ στον εαυτό τους. Ενέδωσαν στις υπαγορεύσεις του συστήµατος να λεηλατήσουν τους λαούς τους.

Απειλή προς "αγανακτισμένους"Από το Μαρικάκι
Δεκατέσσερις μέρες μετά την πρώτη έξοδο των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της χώρας το έργο «ναι, αλλά δεν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα» εξακολουθεί να παίζεται στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.
Από σύγχυση ορισμένοι κι εκ προθέσεως οι γνωστοί παπαγάλοι και καλοθελητές παίζουν ξανά και ξανά την ίδια κασέτα με στόχο να μειώσουν την αξία της αντίδρασης. Πιο πονηροί ορισμένοι λένε ότι οι αγανακτισμένοι δεν ζητάνε κάτι συγκεκριμένο από την κυβέρνηση ή από το πολιτικό σύστημα της χώρας (π.χ. «να τα βρούνε» υποθέτουμε).


Ισχύει. Στην πραγματικότητα δεν ζητούν τίποτα από αυτή την κυβέρνηση, πέρα από το να φύγει. Άλλωστε το λέει και το σύνθημα «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω». Όταν μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει φτάσει να μιλάει για «κλέφτες» και «προδότες» και πιστεύει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, προειδοποιώντας τα μέλη της κυβέρνησης, και όχι μόνο, να φύγουν με το ελικόπτερο, τι να ζητήσει;

Δύο Ελλάδες, δύο τάξεις, μία λύση...


Γράφει:  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 
«Πρώτοι οι Ελληνες εφοπλιστές -

Διατηρούν τα σκήπτρα στην παγκόσμια ναυτιλία αλλά και στις παραγγελίες νέων πλοίων»,
πανηγύριζε η εφημερίδα «Τα Νέα» την περασμένη βδομάδα.
Η εφημερίδα προσθέτει μάλιστα ότι
«ιδιαίτερη αίσθηση στην παγκόσμια εφοπλιστική κοινότητα έχει κάνει το γεγονός ότι παρά τη διεθνή κρίση, οι Ελληνες πλοιοκτήτες προχώρησαν σε παραγγελίες - μαμούθ νεότευκτων πλοίων, αποσπώντας και στο "κομμάτι" αυτό την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά».

*
Και τώρα η «απορία»:
  • Πώς γίνεται μια χώρα με τόσο σπουδαίους «καραβοκύρηδες» να βρίσκεται σε τέτοια «χάλια» - κατά την πεπατημένη ορολογία των κυβερνώντων;
  • Πώς γίνεται ο λαός της χώρας να υφίσταται τέτοια δεινά και την ίδια ώρα οι εφοπλιστές της να ελέγχουν όλα τα περάσματα της παγκόσμιας ναυτιλίας;
  • Πώς γίνεται οι εφοπλιστές να πλουτίζουν, να έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ διεθνούς κερδοφορίας, να αποσπούν τη μια «πρωτιά» μετά την άλλη και την ίδια ώρα οι Ελληνες ναυτεργάτες να φυτοζωούν;
***

Ρόζα Λούξεμπουργκ: «Η συσσώρευση του κεφαλαίου»luxemburg_roza2  Καταδικασμένος καπιταλισμός
 
του Γ. Σταματόπουλου
"Όταν ο Μαρξ έθετε στον εαυτό του το ερώτημα των πρόσθετων πηγών χρήματος, που είναι απαραίτητες στη συσσώρευση κεφαλαίου και τη συνέχισή του, κατέφυγε τελικά στον παραγωγό χρυσού.
Αντίθετα, η Ρόζα Λούξεμπουργκ αναρωτιέται όχι από πού προέρχεται το χρήμα για τη διευρυμένη παραγωγή, αλλά από πού προέρχεται η πρόσθετη ζήτηση· με άλλα λόγια, ποιο είναι το κίνητρο που ωθεί τους καπιταλιστές να διευρύνουν ακατάπαυστα την παραγωγή αφενός και αφετέρου για ποιον τη διευρύνουν απεριόριστα.
Θέση της συγγραφέως είναι ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του χωρίς τον ιμπεριαλισμό. Είναι σαρκαστική απέναντι στις λύσεις (μικροαστικές τις αποκαλεί) που προτείνουν οι «σκεπτικιστές». Αυτοί υπεδείκνυαν τη διεύρυνση της εσωτερικής αγοράς είτε με την κρατική επιβολή μιας δικαιότερης κατανομής των αγαθών, ή τη δωρεάν διανομή των πλεοναστικών προϊόντων.
Γι' αυτήν οι αγοραστικές διέξοδοι οφείλουν να βρεθούν είτε σε κοινωνικά στρώματα (αγρότες ή βιοτέχνες) είτε σε χώρες με καθυστερημένη οικονομική δομή, με προκαπιταλιστικούς οικονομικούς σχηματισμούς, με αποτέλεσμα: φτηνές πρώτες ύλες, φτηνό εργατικό δυναμικό και κατά συνέπεια: καταστροφή της φυσικής οικονομίας και βίαιη εισαγωγή της απλής εμπορευματικής οικονομίας, που και αυτή με τη σειρά της αφανίζεται και παραχωρεί τη θέση της στην καπιταλιστική οικονομία.

Πότε “τόλμησε” ο πνευματικός κόσμος;

Πότε τόλμησε ο πνευματικός κόσμος
Που κρύβονται οι άνθρωποι
των γραμμάτων και των τεχνών;
Ακόμη και σε μια εποχή σαν τη σημερινή, όπου τα σύνορα μεταξύ των ανθρώπων έχουν καταργηθεί με… ελάχιστα κλικ σε έναν υπολογιστή, και αντίστοιχη φθορά έχει υποστεί η προαιώνια υστέρηση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, οι ιδέες παραμένουν η πιο ισχυρή συνισταμένη της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μόνο που οι ιδέες αυτές, πρέπει να είναι «ζωντανές», για να μην χάνουν τη δύναμη και την παρεμβατική δυνατότητά τους. Και για να είναι «ζωντανές», πρέπει να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους, διακριτούς και αναγνωρίσιμους φορείς: Στην πολιτική, την Εκκλησία, τον πνευματικό κόσμο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων.

Στην Ελλάδα του 2011, της μειωμένης εθνικής αυτοδιάθεσης και της παγιωμένης εθνικής μελαγχολίας για ένα εξαιρετικά αβέβαιο μέλλον, τα ξεπερασμένα ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη έμφαση στην επιστολή που συνέταξαν χθες εκπρόσωποι του λεγόμενου πνευματικού κόσμου. Προσωπικότητες, από αυτές που τα κόμματα επιστρατεύουν σε εκλογικές αναμετρήσεις, για μια θέση συμβολική και ουχί ουσίας, στα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους, ή αξιοποιούν για τη στελέχωση Επιτροπών, φορέων και Οργανισμών, με πομπώδεις τίτλους, αλλά χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα εργασίας.

Αγρίεψε το ΠΑΣΟΚ και απειλεί τα παπαγαλάκια ότι δεν θα έχουν πλέον φαγητό...


   
Γράφει ο Μικρός Φωκίων
ΠΑΣΟΚ: στον χώρο του παραλόγου
 
Χιλιάδες κόσμου κατεβαίνει στις πλατείες της χώρας για να πανηγυρίσει για τις πράγματι καταπληκτικές επιτυχίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ότι δεν κατάφεραν κυβερνήσεις δεκαετιών τα κατάφερε το ΠΑΣΟΚ μόνο σε 20 μήνες. Μάλιστα πρόκειται να κυκλοφορήσει και νέο σποτάκι στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες.
Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε μια Ελλάδα που όμοια της δεν υπάρχει σε όλον τον κόσμο. Οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν πλέον μισθούς που τους ζηλεύουν ακόμα και οι Δανοί έχοντας πλέον τεράστια αγοραστική δύναμη.
Ένας μισθωτός δουλεύοντας μόνο...
18 ώρες την ημέρα για 30 μέρες τον μήνα μπορεί με τον μισθό του να αγοράσει όχι μόνο 5 κιλά ψωμί αλλά και 300 γραμμάρια τυρί.
Το παγκόσμιο όραμα για περισσότερο χρόνο έγινε πραγματικότητα για έναν στους πέντε εργαζόμενους. Πλέον χωρίς να έχουν τον βραχνά της κάρτας και της εργασίας μπορούν να απολαμβάνουν την ελευθερία του χρόνου. Και για να μην έχουν τύψεις ότι μπορεί να πληρώνονται με επίδομα ανεργίας, δηλαδή χωρίς να εργάζονται, η κυβέρνηση μερίμνησε για την ψυχική τους υγεία και πλέον το επίδομα δεν θα χορηγείται.

Μήπως θα ήταν καλύτερα για την άρχουσα τάξη να απαγορεύσει τις απεργίες, όπως πριν έναν αιώνα;


Και τι γίνεται αν οι εργάτες αρχίσουν να μάχονται; Μήπως θα ήταν προτιμότερο για την άρχουσα τάξη να γυρίσουμε στο καθεστώς του προηγούμενου αιώνα, όταν μας είχε απαγορεύσει να απεργούμε; Ειδικά σε χώρες χωρίς μεγάλη μαχητικότητα των εργατών, μπορούν σίγουρα να προσπαθήσουν...

Σκληρή προειδοποίηση βρετανικής κυβέρνησης προς συνδικάτα
Τονίζει πως θα σκληρύνει τη νομοθεσία για τις απεργίες, αν αυξηθούν τα κοινωνικά κινήματα εναντίον του σχεδίου λιτότητας
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Βινς Κέιμπλ προειδοποίησε σήμερα τα εργατικά συνδικάτα ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να σκληρύνει τη νομοθεσία για τις απεργίες αν αυξηθούν τα κοινωνικά κινήματα εναντίον του σχεδίου λιτότητας που έχει υιοθετηθεί.

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με Παπαδήμο ,τεχνοκράτες και άλλα ‘ευχάριστα’


Πολύ ωραίος ο Τύπος σήμερα. Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ περαιτέρω με καθεστωτικά μέσα και το τι προβάλουν αλλά σήμερα θα κάνω μια σούμα για να καταλάβει ο καθένας πλέον πόσο επικίνδυνη μπορεί να μετατραπεί η όλη κατάσταση.
Έθνος(Μπόμπολας) :Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με Παπαδήμο και τεχνοκράτες
Εάν ο πρωθυπουργός Παπανδρέου δεν μπορέσει να πείσει τους “αντάρτες” υπουργούς και βουλευτές για το Μεσοπρόθεσμο, θα συγκροτήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή 5 ή 6 τεχνοκρατών, ανάμεσά τους και τον Λουκά Παπαδήμο, γράφουν οι Financial Times.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ..ΜΩΡΗ ΝΤΑΛΑΡΑ


Η κα Ντάλαρα, συνοδευόμενη από μικρή αστυνομική δύναμη, βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση και να ενημερώσει τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τη γραμμή της κυβέρνησης.
Περίπου στις 19:40 και ενώ η υφυπουργός Εργασίας βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, περίπου 100 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί απέξω, τη γιούχαραν και πήγαν να μπουν και μέσα στην αίθουσα. Το σύνθημα «κλέφτες, κλέφτες» ακούστηκε και αυτή τη φορά.
Μια διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε στο σημείο και δέχτηκε την επίθεση των συγκεντρωμένων με νεράτζια, πέτρες και μπουκάλια. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά. Η υφυπουργός Εργασίας, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της, αποχώρησε από το σημείο με μηχανή


ΠΡΕΖΑ TV

ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ...ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ...ΠΡΟΒΑΤΑ !!!


Δείτε τον  κανονισμό λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς .
Τι είναι όμως οι αυτοί οι διαπραγματευτές αγοράς;;
Βασικοί Διαπραγματευτές Αγοράς (ΒΔΑ) είναι χρηματοδοτικά και πιστωτικά ιδρύματα ή επενδυτικοί οίκοι της Ε.Ε ή εξουσιοδοτημένα ως τέτοια σε άλλη δικαιοδοσία από εποπτική αρχή η οποία, κατά την κρίση του υπουργού οικονομικών και του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας, επιλέγονται για να παράσχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στην αγορά τίτλου του ελληνικού δημοσίου...
Δείτε τώρα και τους  Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς έτους 2011 , που επέλεξαν οι: Υπουργός Οικονομικών και  ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος...
Ποια εταιρία λέτε ότι επιλέχθηκε μεταξύ άλλων ;;;;
Καλά μαντέψατε, Η GOLDMAN SACHS !!!!
Δείτε τώρα και κάτι άλλο...
Υπάρχει και προμήθεια (άρθρο 17) για τις εργασίες των εταιριών, η οποία καθορίζεται από τον υπουργό οικονομικών !!!
Τόσο καλά και τόσο απλά.
Αυτό δεν είναι απλά "fast track" είναι "fast masa" ...
Αυτούς που μας "λήστεψαν" τους ξαναβάλανε στο κόλπο...                  
    ΠΗΓΗ         Έχω μάτια και βλέπω   


"Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ" !!!

 
Στην συνάντηση που είχαν χθες ο Γερμανός πρέσβης με τον πρόεδρο της επιτροπής για τις πολεμικές αποζημιώσεις Μανώλη Γλέζο, η Γερμανία δια στόματος του Γερμανού πρέσβη, για πρώτη φορά, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι.....
υπάρχει χρέος της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα !!!

"Το μόνο χρέος είναι ...ηθικό" απάντησε ο πρέσβης στην παρατήρηση του Μανώλη Γλέζου ότι για πρώτη φορά η Γερμανία ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.
Το μεσημέρι της ΔευτέραςΓερμανοί πολίτες, μέλη της κίνησης "Αμβούργο-Δίστομο" διαδήλωσαν έξω από την Γερμανική πρεσβεία την απαίτηση τους να σταθεί συνεπής η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα.
Σε λίγες μέρες έχουμε την επέτειο από την μαζική σφαγή του Διστόμου. Γερμανοί και γερμανοτσολιάδες έσφαξαν συνολικά στο Δίστομο και στην ευρύτερη περιοχή, περισσότερους από 600 ανθρώπους. "Στα δέντρα γύρω από το Δίστομο, έβλεπες παντού κρεμασμένους" έγραψε ο ανταποκριτής του Ερυθρού Σταυρού που έφτασε λίγες μέρες αργότερα.

Πέρασαν 67 χρόνια και διαδοχικές κυβερνήσεις μειοδοσίας, επέτρεψαν στη Γερμανία να μην πληρώσει ποτέ, μετατρέποντας ταυτόχρονα τη χώρα σε προτεκτοράτο.

"Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι. πουλήστε και την μάνα σας να φύγετε ρουφιάνοι"


 video

Είναι καταπληκτικό αυτό που γίνεται σε όλη την Ελλάδα με τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη να μην τολμούν να εμφανιστούν πουθενά δημόσια χωρίς να κινδυνεύουν να γίνουν στόχος προπηλακισμούς και αποδοκιμασιών.

Το μαιηλ που παραθέτουμε όπως και το βιντεάκι μας το έστειλε αναγνώστης του μπλοκ μας και αφορά την «περιποίηση» που είχε άλλο ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος: «Ο γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής είχε προγραμματίσει να είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του οργάνωνε το τοπικό ΠΑΣΟΚ Βόλου στο κινηματοθέατρο "Αχίλλειον". Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή καλύτερα τους οργισμένους κατοίκους του Βόλου απ΄ το ξεπούλημα της χώρας μας και του λαού της από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Με το που έγινε γνωστό ότι υπάρχει αυτή η συγκέντρωση ομόφωνη ήταν η απόφαση μας όσων συμμετείχαμε στις καθημερινές ανοιχτές συνελεύσεις μας να την ματαιώσουμε.

Επίθεση του Spiegel στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - Αποκαλεί τον Φωτόπουλο "πρώην τροτσκιστή"


ΣΧΟΛΙΟ..όταν ένα Γερμανικό περιοδικό όπως το Spiegel ασχολείται με την ΓΕΝΟΠ και τον Πρόεδρο της μέσω κατάπτυστων δημοσιευμάτων..παρεμβαίνοντας έτσι με τον τρόπο αυτό στην μελλοντική πώληση της ΔΕΗ (γνωρίζοντας φυσικά τα γερμανικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την πώληση αυτή) ...δείχνει ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι βασικό εμπόδιο στα σχέδια της ενεργειακής υποδούλωσις της Χώρας... Προφανώς, ο Ν. Φωτόπουλος και η ΓΕΝΟΠ δεν είναι εύκολος αντίπαλος και απαντάνε με αθλιότητες και χαρακτηρισμούς προκείμενου να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Η ΓΕΝΟΠ απαντάει, ο ΛΑΟΣ απαντάει καθημερινά, δίνοντας το παρόν!! Γίναμε ο εφιάλτης τους και δεν θα σταματήσουμε τώρα!!!
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Αμφιβολίες διατυπώνονται για τις προοπτικές επιτυχίας των ιδιωτικοποιήσεων και εξαιτίας της υπερδιογκωμένης γραφειοκρατίας των ελληνικών υπηρεσιών.
"Οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερα χρήματα - και θα τα πάρουν. Ωστόσο με τα μέχρι τώρα μέσα δεν μπορεί να εξυγιανθεί η χώρα, η οικονομία συρρικνώνεται και τα φιλόδοξα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων είναι ουτοπικά", υποστηρίζει το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα.
Το δημοσίευμα διαπιστώνει αποτυχία στο στόχο