#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

12η μέρα: 200.000 στη Βουλή! Σκασμός: Τώρα μιλάει ο λαός! – Η επόμενη μέρα ξημερώνει! Η κυβέρνηση πέφτει!
12η μέρα και 200.000 λαού είπαν ΣΚΑΣΜΟΣ! ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ! Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται σήμερα και έχει καταθορυβήσει το πολιτικό σύστημα. Η επόμενη μέρα ξημερώνει! Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να σταθεί. Πρέπει να φύγουν γιατί θα έχουμε εξέγερση όχι πια ειρηνική. Στη Βουλή από νωρίς έβαλαν ΚΑΓΚΕΛΑ δεμένα με χοντρά σύρματα! Η τροχαία και τα ΜΑΤ σταμάτησαν δεκάδες πούλμαν περιφερειακά γύρω από την Αττική και στην Κόρινθο, που ερχόντουσαν στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τη Βουλή, με την πρόφαση ότι… υπάρχει μεγάλη κίνηση – έχει γίνει ατύχημα λέει σε κάθε σημείο η αστυνομία - και δεν μπορούν να προχωρήσουν. Έκλεισαν το ΜΕΤΡΟ και δεν άφηναν τον κόσμο να περάσει και να πάει στο Σύνταγμα. Στην οδό Κουμπάρη και Βασιλίσσης Σοφίας τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και χημικά σε πολίτες που κατέβαιναν με τα πόδια από τη Ρηγίλης για να φτάσουν στο Σύνταγμα. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι και παιδιά. Στον Ευαγγελισμό στο ΜΕΤΡΟ έχουν αποκλείσει τον κόσμο που κατεβαίνει στη Βουλή!!! Όμως ο κόσμος έχει γεμίσει την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, Φιλελλήνων,  φτάνει μέχρι τις στήλες του Ολυμπίου Δυός και στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος το βάθος δεν έχει τέλος! Ούτε στην Καραγιώργη Σερβίας δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει γιατί υπάρχει πλήθος κόσμος! Κόσμος συνεχίζει να κατεβαίνει στο Σύνταγμα και αυτή τη στιγμή, 9 και 30’ το βράδυ!
Βήχος Παναγιώτης 
 
PoltikoKafeneio.com

Αγαπητοί Εν τω Ελληνισμώ Αδελφοί (γράμμα από τη Λευκωσία)


 του Γιώργου Πήττα

 Ενώ εμείς βιώνουμε τις δικές μας αντιφάσεις και κωμικοτραγωδίες του μάλλον ατελούς πολιτικού μας συστήματος, καθότι αυτό περιστρέφεται αενάως περί του Κυπριακού το οποίο είναι βεβαίως η πλέον χρυσοφόρος Εταιρία Μηδενικής Ευθύνης του τόπου μας, παρακολουθούμε ασμένως τις εξελίξεις της προσφιλούς Ελλάδος.
Σας καμαρώνουμε εκεί στις πλατείες που αργά αλλά σταθερά ξαναβρίσκετε τον εαυτό σας, τον κοινωνικό, τον ανθρώπινο, τον αλληλέγγυο, τον ξεσκούφωτο.
Μη νομίζετε, μπορεί κάποτε να ειπώθηκε εκείνο το θλιβερό «η Κύπρος είναι μακριά» αλλά κακά τα ψέματα, είναι τόσο κοντά, ώστε τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις μεταδίδουν τα εν Αθήναις τεκταινόμενα περίπου ως εσωτερικές ειδήσεις.
Και πως αλλιώς; Την ίδια γλώσσα μιλάμε, τα ίδια τραγούδια τραγουδάμε, τους ίδιους ποιητές αγαπάμε, με τον ίδιο περίπου τρόπο μας δουλεύει το ίδιο είδος ανθρώπων....

Πλατεία Συντάγματος (Καρδιολογικό - Α' Βοηθειών) Επείγον


Από την πλατεία Συντάγματος από το ιατρείο της κατασκήνωσης και συγκεκριμένα από το καρδιολογικά αντιμετωπίζουν ελλείψεις και θα ήθελαν ορισμένα φάρμακα. Αυτά που χρειάζονται είναι τα εξής:


Amp Lasix
Amp Nitrolingual
Amp Aminophiline
Amp Dipoxin
Ορός Dextrose


Το χρονικό της λεηλασίας ενός λαού.

Στο ιλιγγιώδες ποσό που αγγίζει τα 628 δισ. ευρώ! - δηλαδή 3 ΑΕΠ της χώρας - ανέρχονται τα χρήματα που ενθυλάκωσαν οι δανειστές του ελληνικού κράτους την περίοδο 1985 - 2011! Αλλο ενδιαφέρον στοιχείο: Την περίοδο των 26 χρόνων το χρέος της χώρας αυξανόταν με μέσο ετήσιο ρυθμό 22%! Αν πάλι στα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την εξυπηρέτηση του χρέους προσθέσουμε και τα 600 δισ. ευρώ, που - σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» - αποτελούν καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες, τότε, έχουμε ένα μικρό δείγμα της λεηλασίας ενός λαού από τους ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες.


Πρόκειται για ποσά ασύλληπτα για κοινό νου. Ποσά τα οποία καταδεικνύουν την τεραστίων διαστάσεων ληστεία που συντελέστηκε σε βάρος του λαού και της χώρας, από το ελληνικό και διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, με τη συνέργεια και συναυτουργία φυσικά στο διαπραττόμενο έγκλημα του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος της χώρας. Ολοι αυτοί, οι οποίοι εμφανίζονται σήμερα σαν σωτήρες της χώρας, αυτοί που με έπαρση 1.000 καρδιναλίων διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους πως «σώσαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία», όλοι αυτοί που απροκάλυπτα εκβιάζουν τον ελληνικό λαό να υπογράψει τη θανατική του καταδίκη, είναι οι ίδιοι που κατέστησαν το λαό όμηρο των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου. Είναι οι ίδιοι που πότε με το σύνθημα της «ανάπτυξης» και «της προσέγγισης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση», πότε με τις πομπώδεις διακηρύξεις περί «ισχυρής Ελλάδας» και «μεταρρύθμισης του κράτους» και σήμερα με το μανδύα των «σωτήρων», έσφιγγαν σταθερά και μεθοδικά τη θηλιά γύρω από το λαιμό των εργαζομένων.

Τα παιδία...παίζει. Πήραν το κουβαδάκι τους και βγήκαν να παίξουν. Με την τσίχλα στο
στόμα και τη νταντά από κοντά.
Πύργους στην άμμο, νερό από γεώτρηση. Χαζογελάνε.
Κακομαθημένα. Απαιτητικά. 
........................................................................................
 - "Δεν σηκώνω μπάστακα στο υπουργείο μου" είπε και ελάλησε ο Γεωργίας
Σκανδαλίδης, όταν ρωτήθηκε (χτες, Mega) για τις πολύ έντονες φήμες περί 
διορισμού "Επιτρόπων" της τρόϊκας σε κάθε υπουργείο
Γι΄αυτό και θα παραιτηθείαν συμβεί κάτι τέτοιο.
Μαζί σου, Κώστα.
Αλλά, βρε αδερφέ, γιατί κολλάς έτσι;;...
Ξέρω ...και δημοκράτης είσαι, και δουλευταράς είσαι...απ΄όλα.
Τί τους φοβάσαι τους επίτροπους...ή όπως αλλιώς θα τους βαφτίσουν;;
Ολόκληρη Χώρα είναι υπό επιτήρηση...
Ολόκληρη κυβέρνηση είναι υπό εποπτεία...
Κι εσύ κολλάς σε κάτι πράγματα...μικρά!!
Εκτός κι αν το ζήτημα είναι...προσωπικό!! Τότε πάσο.
...Να παραιτηθείς Κώστα...
όχι, όμως, για το μπάστακα...
Για την καταστροφική πολιτική που ακολουθείτε...να παραιτηθείς.

Δεν θα φύγουν αν δεν τους διώξουμεΦαντάσου!

Φαντάσου Ελληνίδα, φαντάσου Έλληνα! Φαντάσου να ξυπνάς κάθε πρωΐ και, όπως χασμουριέσαι ξυπνώντας, να συνειδητοποιείς πως είσαι ιδιοκτήτης του πολιτικού συστήματος στο οποίο ζεις!

Φαντάσου Ελληνίδα, φαντάσου Έλληνα! Φαντάσου να συνειδητοποιείς, κάθε στιγμή της ζωής σου, πως είσαι ένα μόριο μιάς κοινωνίας, όχι πλέον υπηκόων ιθαγενών, αλλά πραγματικών πολιτών, μιάς κοινωνίας με αλληλεγγύη και συνοχή, που είναι εντολέας του πολιτικού της συστήματος.

Φαντάσου και εσύ φίλε Άγγλε, Αμερικάνε, Γάλλε, Γερμανέ, Ισπανέ και Ιταλέ. Φαντάσου και εσύ, όπως η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, να συνειδητοποιείς, κάθε στιγμή της ζωής σου, πως ζεις μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που εσύ διάλεξες· ένα πολιτικό σύστημα που εσύ σχεδίασες, όπως ακριβώς το θέλεις, με βάση την ανάγκη σου γιά ζωή, ευδαίμονη ζωή!

Φαντάσου το! Μπορείς το!

Οι βιομήχανοι πήγαν σύνταγμα.


Αναδημοσίευση από τον Antista/Chef
Αλήθειες όχι φυσικά από το “κίνημα” των  “Αγανακτισμένων” αλλά από το κίνημα
των “Ευχαριστημένων”. Το εκπροσώπησε ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων, διάσπαση
του γνωστού ΣΕΒ. Ο Σύνδεσμος των Ειλικρινών αποτελείται από βιομηχάνους που δεν
μασάνε τα λόγια τους και δεν χαϊδεύουν αυτιά. [viomixanoi.gr]

Υπάρχει ζωή και μετά το ευρώ!

thumb
Του Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου – Αναλυτή
 
Μπορεί να επιβιώσει η χώρα χωρίς το ευρώ; Για να απαντήσει κανείς σ' αυτό το ερώτη­μα θα πρέπει πρώτα να απαντήσει στο αν μπορεί να επιβιώσει η χώ­ρα με το ευρώ. Αν έχετε προσέξει, όλοι οι απολογητές του ευρώ και της Ε.Ε., από τους διατεταγμένους προ­παγανδιστές του επίσημου δωσιλογισμού έως τα «παπαγαλάκια» τους στην Αριστερά, αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να αναφερθούν στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Αρκούνται μόνο σε μια απίστευτη καταστροφολογία για το τι δήθεν θα γίνει, αν τυχόν η χώρα απαλλα­γεί από τον χαλινό του ευρώ. Ενώ όταν αναγκάζονται να μιλήσουν για το τι μας έχει «προσφέρει» το ευρώ, τότε απογειώνονται από τον μάταιο τούτο κόσμο της κοινής λο­γικής και αναζητούν καταφύγιο στη νεφελοκοκκυγία του παραλόγου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τεθωρακισμένο της αστυνομίας στη Ρηγίλλης! Θα το χρησιμοποιήσουν;


ΠΡΟΣΟΧΗ: Τεθωρακισμένο της αστυνομίας στη Ρηγίλλης! Θα το χρησιμοποιήσουν;
Η ισραηλινή αύρα που έκανε την πρώτη εμφάνιση της γκρεμίζοντας οδοφράγματα στην Κερατέα, στρατοπέδευσε στη Ρηγίλλης σε απόσταση αναπνοής απ’ την πλατεία Συντάγματος. Οι φωτογραφίες είναι από το απόγευμα του Σαββάτου.
Να θυμηθούμε λίγο για τις αύρες από παλιότερο κείμενο της Ε.
Από την πατρίδα του «Ούζι» έχει φτάσει στη χώρα του ούζου το καινούργιο μέσο καταστολής διαδηλώσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οπως και το ισραηλινό υποπολυβόλο, έτσι και το νέο θωρακισμένο απόκτημα της αστυνομίας μπορεί να σκοτώσει, παρ’ όλο που αντί για σφαίρες ρίχνει το φαινομενικά ακίνδυνο νερό.
Χειριστές του ίδιου ακριβώς τύπου οχήματος από άλλες χώρες λένε πως η δύναμη του νερού είναι τέτοια, που σε σχετικά κοντινή απόσταση μπορεί ακόμα και να αποκεφαλίσει.

Οι διανοούμενοι μίλησαν! Και τι είπαν;Τώρα μάλιστα! Ανησύχησαν και οι διανοούμενοι για την κατάσταση της χώρας. Λες και τόσα χρόνια δεν αποτελούσαν αυτοί οι ίδιοι τους πνευματικούς Ηρακλείς όσων εξύφαιναν τη σημερινή πολιτική κατάντια!Διαβάζουμε στον τύπο:
«Σε μια διακήρυξη-έκκληση για τη σωτηρία της χώρας, υπό τον τίτλο «Τολμήστε», καλούν τους πολιτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και τονίζουν ότι χρειάζεται ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης, σημειώνοντας πως μόνο με ομοψυχία μπορεί να αποτραπεί η καταστροφή.
Ζητούν να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ καταγγέλλουν τις φωνές του λαϊκισμού και τις ανευθυνότητας που -όπως λένε- κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο.
«Τους καλούμε όλους -σημειώνουν- να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους».

Italian revolution


Από τη Μπολόνια ως τη Ρώμη μεγαλώνει το κίνημα των νέων «χωρίς σημαία» που ζητούν δουλειά, στέγη και πολιτικές από τα κάτω, με μεθόδους που τις χαρακτηρίζουν η άμεση δημοκρατία και η μη βία, σε σύνδεση με τη Μαδρίτη, την Αθήνα, αλλά και τις αραβικές εξεγέρσεις  

Η πλατφόρμα τους προς το παρόν ονομάζεται  Ιtalian revolution. Όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα ισπανούς φοιτητές Erasmus που ήθελαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο κίνημα 15-M, ή διαφορετικά DRY (da democracia real ya). Σιγά-σιγά προέκυψαν οι ομοιότητες με την Ιταλία και γι’ αυτό δημιουργήθηκε και στη Μπολόνια «ένας τόπος όπου όλοι να μπορούν να συζητούν πολιτικά».

Οι συμμετέχοντες προτιμούν να μη χρησιμοποιούν την ορολογία των κομμάτων, αλλά αναφέρουν με όνομα και επίθετο αυτούς που κακοδιαχειρίζονται τους πόρους της χώρας. Έτσι, στις συνελεύσεις, όπου κάθονται όλοι στο πάτωμα σε κύκλο, για να είναι στο ίδιο επίπεδο, αγγίζουν θέματα όπως η επιχείρηση υδροδότησης, οι δημόσιες συγκοινωνίες (που πρόσφατα αύξησαν το εισιτήριο), καθώς και η επισφάλεια, τα ακριβά νοίκια, η μετανάστευση, οι περικοπές στην παιδεία.

Αυτοί γράφουν Μνημόνιο, εμείς γράφουμε ιστορία


Χαιρετίζουμε τον παλλαϊκό ξεσηκωμό στο Σύνταγμα. 
 
Αυτές τις μέρες που κυβέρνηση – τρόικα γράφουν το Μνημόνιο 2, εμείς γράφουμε ιστορία. Με μια πολιτική «Σοκ και Δέος» θέλουν να καταδικάσουν στην εξαθλίωση και την ανέχεια πλατιά κοινωνικά στρώματα , μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σ’ ένα απέραντο εργαστήρι που οι μαθητευόμενοι μάγοι του νεοφιλελευθερισμού χρησιμοποιούν ως πείραμα τον ελληνικό λαό , επιφυλάσσοντας προφανώς την ίδια τύχη και για όλους τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης.
 
Ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος του κεφαλαίου, αναιρούν θεμελιώδη δικαιώματα και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν σε μια χούφτα ξένους και ντόπιους επιχειρηματίες τη δημόσια περιουσία, καθιστώντας βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το φως και το νερό, εμπορεύματα.

Η απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης

ACHTUNG--ACHTUNG........ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ   ΓΙΑ   ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟΥΣ    και   ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΎΣ!!!!ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΤΑΙ   ΓΙΑ   ΔΙΑΣΠΟΡΑ   ΨΕΥΔΩΝ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ 
και
ΠΡΟΣΒΟΛΗ   ΠΡΟΣ   ΤΟ   ΕΚΛΟΓΙΚΟ   ΣΩΜΑΤΟ   ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ   ΤΗΣ   ΠΛΑΤΕΙΑΣ    ΚΑΛΕΙΤΑΙ   ΝΑ   ΕΚΔΟΣΕΙ   ΑΠΟΦΑΣΗ!!!!


ΕΤΥΜΗΓΟΡΊΑ   ΕΝΟΡΚΩΝ 
''ΑΠΕΛΑΣΗ   ΜΕΤΑ  ΤΗΣ   ΑΥΛΗΣ''
Μη    ξεχασουμε   τον   Πεταλωτη  ]

http://tasoula-hmerologio.blogspot.com/


Κρητική ανεξάρτησία: Το Μαυροβούνιο στην Ελλάδα;


Εδώ και πολλά χρόνια ακούγονται φωνές που επισηµαίνουν ότι στην Κρήτη αναζωπυρώνεται και πάλι το παλιό, αλλά διαρκώς ανανεούµενο, σε κάθε στιγµή κρίσης, ζήτηµα, της «Ανεξαρτησίας» του νησιού, το οποίο ποικίλες δυνάµεις, κυρίως ξένες,  αλλά και ορισµένες εσωτερικές, ανακινούν, είτε για να εκβιάσουν είτε για να δηµιουργούν κλίµα ανασφάλειας, τόσο στο νησί όσο και στο σύνολο της Ελλάδας.
Σήµερα, σε συνθήκες καθολικής κρίσης του ελληνισµού, σε Ελλάδα και Κύπρο, και σε µία εποχή που στο σύνολο της περιοχής ξαναχαράζεται ο χάρτης, από τη Γιουγκοσλαβία, µέχρι το Ιράκ, τη Λιβύη και την Κύπρο, η ελληνική µεγαλόνησος, το αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Μεσογείου, καθίσταται και πάλι αντικείµενο πολλαπλών βλέψεων. Βλέψεων που δεν περιορίζονται πλέον µόνο στους Εγγλέζους, τους Αµερικανούς, τους Γερµανούς και τους Ισραηλινούς, που κατά καιρούς έχουν δοκιµάσει και συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτονοµιστικές διαθέσεις και µηχανισµούς στο νησί, αλλά πλέον επεκτείνονται και προς την πλευρά της νεοθωµανικής Τουρκίας, που, µε όπλο τους Τουρκοκρητικούς, επιχειρεί µια νέα επιστροφή στο νησί.

Λιγο ακομα να σηκωθουμε λιγο ΨΗΛΟΤΕΡΑ..."Με αεροπλανα και βαπορια" ολη η Ελλαδα φθανει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για τη σημερινη διαδηλωση!!!Ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι.

Σενάρια για περισσότερους από 300.000 συγκεντρωμένους από όλη την Ελλάδα.

Με λεωφορεία, πλοία και τρένα ετοιμάζονται οι Αγανακτισμένοι για το μεγάλο τους ραντεβού, το πανευρωπαϊκό ραντεβού τους την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος με σκοπό να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 100.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί την προηγούμενη Κυριακή.

 Στο Facebook επικρατεί αναβρασμός από τους Αγανακτισμένους όλη της χώρας.
 

Οι Αγανακτισμένοι στην Κρήτη έχουν ήδη ναυλώσει πλοία και κατευθύνονται στο λιμάνι του Πειραιά για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Κυριακής. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν προτιμούν να έρθουν όλοι μαζί στην Αθήνα παρά να μαζευτούν, όπως αναφέρουν 500 στο Ηράκλειο, 300 στην Ιεράπετρα, 500 στο Ρέθυμνο κλπ
ΠΡΕΖΑ  TV

Και πως θα μπορουσε να γινει διαφορετικα.
Ενας λαος που αρνηθηκε να υποδουλωθει απο γερμανους,γερμανοτσολιαδες και φασιστικες χουντες...

να σκυψει τωρα το κεφαλι μπροστα σε αυτη την αστεια συμμορια των Πεταλωτηδων  των Λοβερδων και του μικρου γιωργακη.

Δεν ειναι δυνατο να σκυψει το κεφαλι μπροστα σε αυτα τα χεσμενα πλεον ανθρωπακια  που τις τελευταιες μερες βλεποντας προς τα που πανε τα πραγματα εχουν αρχισει να τρωγονται μεταξυ τους με απωτερο σκοπο του καθενος να σωσει το τομαρι του. 


Πραγματικα μια αστεια συμμορια για γελια και για κλαματα.


ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 

Όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή 5/6


Η 12η μέρα στο Σύνταγμα πρέπει να είναι η πολιτικά κρίσιμη ημέρα. 
Που θα μετρηθεί ο λαός, θα μετρήσει το μπόι του, θα γεωμετρήσει πλατείες, θα καταμετρήσει φίλους και εχθρούς, θα φέρει στα μέτρα του την ανατροπή, θα αναμετρηθεί με την κυβέρνηση και την τρόικα, θα μετρήσει τις μέρες εκείνων που όλα τα μετρούν με βάση το χρήμα, που παίρνουν νέα μέτρα χωρίς μέτρο.

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα βρίσκεται από τις 7 μ.μ. στο κάτω μέρος της πλατείας απέναντι από το υπουργείο οικονομικών.

Θα είμαστε αμέτρητοι…

--
Επιτροπή Αγώνα ΚηφισιάςΕνάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. - Ε.Ε. - κυβέρνησης
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: E-mail: epitropikifisias@gmail.com, Tηλ.: 697410577
 

Τουρκικό σαµποτάζ στην ΑΟΖ της Κύπρου – Μπαράζ απειλών

Από τη µια οι Τούρκοι πίεζαν Αίγυπτο και Λίβανο να ακυρώσουν τις συµφωνίες που είχαν κάνει µε τους Κυπρίους κι από την άλλη απειλούσαν εταιρείες σε ΗΠΑ και Αγγλία ότι, αν πήγαιναν στην Κύπρο, δεν θα έπαιρναν ποτέ δουλειές στην Τουρκία.
Διπλό παιχνίδι έπαιζε η Τουρκία για να υπονοµεύσει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριοτης Κυπριακής Δηµοκρατίας, όπως αποκαλύπτουν τηλεγραφήµατα που διέρρευσαν από το Wikileaks. Από τη µια οι Τούρκοι πίεζαν την Αίγυπτο και τον Λίβανο να ακυρώσουν τις συµφωνίες Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης (ΑΟΖ) που είχαν κάνει µε τουςΚυπρίους κι από την άλλη απειλούσαν τις ενδιαφερόµενες εταιρείες σε ΗΠΑ και Αγγλία ότι, αν πήγαιναν στην Κύπρο, δεν θα έπαιρναν ποτέ δουλειές στην Τουρκία. Το αποτέλεσµα ήταν το σαµποτάρισµα των σχετικών δηµοπρασιών της κυπριακής κυβέρνησης, όµως την κατάσταση έσωσαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι πίεσαν την εταιρεία Noble Energy να αναλάβει τις έρευνες στην Κύπρο, στα θαλάσσια σύνορα µε την ισραηλινή ΑΟΖ.
Η Κύπρος άρχισε να συνοµιλεί οργανωµένα µε τους γείτονές της για την οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων και ΑΟΖ επί της προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου. Οι υπογραφές µεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου µπήκαν στις 17 Φεβρουαρίου του 2003 στο Κάιρο, ενώ ταυτόχρονα είχαν αρχίσει οι διαπραγµατεύσεις µε το Ισραήλ, τον Λίβανο και τη Συρία. Το 2007 ο Τ. Παπαδόπουλος προώθησε το θέµα τουδιεθνούς διαγωνισµού για την ανάθεση πετρελαϊκών ερευνών στην ΑΟΖ της Κύπρου, κάτι που είχε προκαλέσει την αντίδραση αλλά και το… λόµπινγκ της Αγκυρας στους ενδιαφερόµενους για να τους εµποδίσει να εµπλακούν στις έρευνες της Κύπρου.

Μίσος έσπειραν αυτό εισπράττουν
Φόβος, θυμός, οργή και τώρα φτάνουμε στο μίσος. Αυτό εισπράττουν οι κυβερνώντες όχι μόνο για τα όσα έκαναν εδώ και τόσα χρόνια οδηγώντας τη χώρα στη γενική πτώχευση, αλλά και για την αδυναμία τους να κάνουν κάτι ρεαλιστικό την ύστατη ώρα. Η σημερινή κυβέρνηση, παρά τη συνειδητοποίηση του προβλήματος από την πρώτη στιγμή, παρά τις δύσκολες αρχικές αποφάσεις που έφτασαν ως το ΔΝΤ, δεν υλοποίησε την πολιτική της, φοβούμενη να συγκρουστεί με το κατεστημένο το οποίο ο πρωθυπουργός έχει καταγγείλει.  Οι διαφορετικές απόψεις ήταν και είναι δεδομένες στην κυβέρνηση. Όμως περιθώρια υπήρχαν για να ληφθούν και να πραγματοποιηθούν κάποιες δύσκολες αποφάσεις εγκαίρως. Ο χρόνος και οι ευκαιρίες χάθηκαν.

Συγχρόνως, δε, η κυβέρνηση στηρίχθηκε στις ορατές διαπιστώσεις («Οι Έλληνες κλέβουν την εφορία» κ.ά.) ρίχνοντας την ευθύνη τελικώς στο λαό. Μόνο που με ψευτο-διαπιστώσεις δεν λύνονται αληθινές ασκήσεις. Η ελιτίστικη άποψη «φταίει η κοινωνία» και «όχι ο λάθος κανόνας» και αυτός που τον εφαρμόζει, είναι μια άλλη εκδοχή της λαϊκίστικης άποψης «για όλα φταίει η άτιμη κοινωνία». Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.