#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Η πλατεία γράφει ιστορία

Eντυπωσιακό «παρών» στις πλατείες δίνουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι για το Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας να «φύγουν» κυβέρνηση και τρόικα. Ελπιδοφόρα η εισβολή στο πολιτικό προσκήνιο ευρύτερων μαζών νεολαίας και λαού, που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και πλέον αναζητούν απαντήσεις ενάντια στην ολομέτωπη επιδρομή κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Ένα νέο πνεύμα αντίστασης και ανατροπής αναπτύσσεται, κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική - δούλο των τοκογλύφων - τραπεζών και στο μεγάλο κεφάλαιο. Νέα δυναμική και ώθηση διαμορφώνεται στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Ιστορικής σημασίας η μάχη για να μην περάσει η επαίσχυντη συμφωνία του Γ. Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ (με τη συναίνεση και της ελληνικής αστικής τάξης), το τρομερό Μνημόνιο 2, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και λεηλασίας των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
 Η χώρα μπαίνει υπό καθεστώς κηδεμονίας της ΕΕ και του ΔΝΤ, για την άμεση εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φορολογική ληστεία, ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών και άγρια εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας, με τους νέους να προσλαμβάνονται με 500 ευρώ καθαρά… 

ή Αυτοί ή Εμείς. Νέα συμφωνία έκλεισε ο πρωθυπουργεύων Παπανδρέου με τα τσακάλια.
Εν κρυπτώ. Ερήμην του Λαού. Χωρίς νομιμοποίηση.
 Επιμένει να προσφέρει τα κεφάλια μας...εγγύηση σε Κατακτητές.
Ελέω..."εταίρων". Υπέρ σωτηρίας τοκογλύφων.
 Παραδίδει "γη και ύδωρ". 
Με τον τσαμπουκά του. Με τα στηρίγματα του. Τους δικούς του.
 Υπόσχεται εκ νέου "λαϊκή σωτηρία".
Δια πυρός και σιδήρου. Δι΄αποκεφαλισμού.


 ή Αυτοί ή Εμείς...Τελεία και παύλα


 κι Αυτοί για την "πατρίδα"...κι Εμείς για την Πατρίδα.

 Για Αυτούς "πατρίδα" είναι...
Το Χρήμα και το Κέρδος.
Οι τοκογλύφοι και οι Ξένοι.
Οι τράπεζες και η πλουτοκρατία.
Οι καναλάρχες και τα λαμόγια.
Οι μιζαδόροι και οι κλέφτες.
Η Βία και οι Εκ-βιασμοί.

Η πραγματική εκτροπή – η άμυνα της δημοκρατίας


Το παρακάτω κείμενο παίρνει αφορμή από τα γεγονότα του πρόσφατου αποκλεισμού της Βουλής από τους διαδηλωτές και τη δυσαρέσκεια που έδειξαν τα  ΜΜΕ του καθεστώτος.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ – Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τα ΜΜΕ του καθεστώτος εκδήλωσαν χθες την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που εκδηλώθηκε ο προχθεσινός αποκλεισμός της Βουλής από τους διαδηλωτές. Το πνεύμα των δημοσιευθέντων και λεχθέντων είναι ότι προχθες βράδυ συντελέστηκε ένα είδος εκτροπής από την δημοκρατική τάξη.
Η αλήθεια όμως είναι ότι η εκτροπή από την δημοκρατική τάξη και μάλιστα στον ανώτατο βαθμό της, την παραβίαση των θεμελίων του Συντάγματος, έχει συντελεστεί από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Οι συνταγματολόγοι Κασιμάτης και Μπέης, αλλά και άλλοι, έχουν υποστηρίξει ότι υπάρχει συνταγματική εκτροπή γιατί οι (διεθνείς) συμβάσεις του Μνημονίου δεν έχουν ψηφισθεί με την απαραίτητη (από το Σύνταγμα) πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών. Ωστόσο πριν από αυτή την εκτροπή έχει συντελεσθεί άλλη βαρυτέρα η οποία δυστυχώς αποσιωπάται από το σύνολο των συνταγματολόγων, ενδεχομένως γιατί αυτοί οι συνταγματολόγοι έχουν διατελέσει και υψηλόβαθμοι νομικοί σύμβουλοι κυβερνήσεων και πρωθυπουργών, και επομένως σε άλλες περιπτώσεις έχουν αποδεχθεί αυτή την μορφή της εκτροπής (αν και όχι σ’ αυτό το βαθμό) και οι ίδιοι στο παρελθόν.
Η ανώτατη συνταγματική εκτροπή που έχει συντελεσθεί είναι η ακόλουθη:
Το θεμελιώδες πρώτο άρθρο του Συντάγματος λέει:
Άρθρο 1 , παρ. 2 : «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία»
Άρθρο 1 , παρ. 3 :  «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό , υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους …» .

Τα Drugs σαν Ρευστότητα Τραπεζών και Αιτία της Κρίσης / Drugs, Banks and the Crisis (Ελληνικά / Εnglish)


Νέα στοιχεία βγήκαν στη φόρα τις τελευταίες βδομάδες, από έρευνα δημοσιογράφων και νομικό διάβημα του πρακτορείου Bloomberg (που απαίτησε να μάθει σε ποιές τράπεζες δάνειζε η FED λίγο πριν την Κρίση του 2007-2009). Μια Τράπεζα, η Wachovia, διαπιστώθηκε πως ξέπλενε χρήμα ναρκωτικών, ύψους  378 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτά και άλλα πολλά στο ρεπορτάζ του Max Keiser και της Stacy Herbert, στο video που ακολουθεί (με ελληνικούς υπότιτλους).

Πόσο αριστερά τοποθετείται η Αριστερά στις σημερινές συνθήκες;

                                                                                             
 
Της Νάντιας Βαλαβάνη*

Μόνο ένας τυφλός δε θα 'βλεπε ότι η χώρα βαδίζει, μέσα σε σύγχυση, απελπισία και μυρίζοντας μπαρούτι, προς «ελεγχόμενη» (ή ίσως όχι και τόσο) χρεοκοπία υπέρ των δανειστών πολύ πριν την «προγραμματισμένη» του 2013. Και μόνο κάποιος που στερείται όλες του τις αισθήσεις μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι η παρέμβαση όχι του facebbook, αλλά της «πληβειακής» μάζας όλων των ηλικιών, και προπαντός των νεότερων, άλλαξε ριζικά το πληκτικό τοπίο.

Ναι, οι «φυσιολογικοί άνθρωποι»  στο Σύνταγμα είναι οι «κοψοχέρηδες» του δικομματισμού. Και λοιπόν; Οι επιπτώσεις από πολιτικές πρωτοφανούς λεηλασίας ζωών και δημόσιου πλούτου και μετατροπής της χώρας σε ιδιόμορφο προτεκτοράτο Ε.Ε., Ευρωπαίων Τραπεζιτών και ΔΝΤ συναντήθηκαν με την αυξανόμενη επίγνωση ότι διέξοδοι από την προσωπική ερήμωση δύσκολα πλέον μπορούν να υπάρξουν ατομικά. Το πρόβλημα της δημοκρατίας, με το νεοφιλελευθερισμό ως «νέο ολοκληρωτισμό... ο οποίος διατηρώντας τις εξωτερικές ενδείξεις έχει μεταμφιεστεί σε δημοκρατικό σύστημα» (Σαραμάνγκου), με την τεράστια αύξηση της βίας στην εργασία και στην καθημερινότητα που γεννά το Μνημόνιο, ως ο πιο άγριος τρόπος συνολικής επαναδιοργάνωσης της προσωπικής ζωής από την πολιτική εξουσία, έπαιξε ρόλο καταλύτη για την κοινωνική έκρηξη στις πλατείες της χώρας.

Κίνηση ενότητας από ΚΚΕ και ΠΑΜΕ;- Ενα μικρό σοκ


Γραφει ο Γιωργος Σαρρης

 Η ανάγκη είναι συνήθως ο καλύτερος δάσκαλος.

Και πολλές φορές αναγκάζει απόψεις να ωριμάσουν και να σοβαρευτούν.
Αυτές τις μέρες ζούμε σκηνικά που λίγο καιρό πριν, θεωρούνταν αδιανόητα.
Το μικρό θαύμα που συμβαίνει κάθε βράδυ στο Σύνταγμα όπου χιλιάδες άνθρωποι συναντιούνται και συζητούν ήρεμα ανταλλάσοντας εντελώς διαφορετικές απόψεις είναι ενα παράδειγμα

Χθές βράδυ όμως βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νέο δεδομένο που ίσως αλλάζει το σκηνικό.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ήταν προγραμματισμένη στις 7μμ και δεν ξέραμε καν αν θα κινηθεί σαν πορεία προς το Σύνταγμα. Ξαφνικά γύρω στις 7.30 (αρκετα νωρίς) εμφανίστηκε με μια πολύ μεγάλη πορεία στη Σταδίου στο Σύνταγμα. Το αναμενόμενο ήταν να περάσει περιφρουρούμενη (με τον γνωστό ενοχλητικά "αυστηρό" τρόπο) και να φύγει.

Η καθημερινότητα στο Σύνταγμα.
http://www.real-democracy.gr/el

Πεταλωτής, ο σύγχρονός Λαμπράκης! Μόνο που ο Λαμπράκης δεν έσκυβε ποτέ τη μέση και δεν πούλησε την πατρίδα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 Στα πλαίσια υλοποίησης απόφασης της λαϊκής συνέλευσης της Τρίτης 31 Μαϊου, για τη διοργάνωση ημέρας λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης σχετικά με τη δανειακή σύμβαση και την αντιμετώπιση του χρέους, η σχετική Ομάδα Εργασίας ανακοινώνει ότι:


                  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

                  Συμμετέχουν:

-        Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναλύοντας τη δανειακή σύμβαση
-        Οι οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος
-        Όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος με ερωτήσεις

www.real-democracy.gr

Η ομιλια του Δημητρη Καζακη στο Συνταγμα την 1/6/2011


Βασίλης Παπακωνσταντίνου


"Έχει αποδειχθεί ιστορικά και έχει ειπωθεί με πολύ απλό τρόπο στο γνωστό σύνθημα, πως "Λαός ενωμένος-ποτέ νικημένος".
Χαιρετίζω και τάσσομαι έμπρακτα υπέρ των συγκεντρώσεων των εξεγερμένων πλέον πολιτών στις πλατείες.

Εκείνο που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού είναι η ενότητα και η σύμπραξη όλων των διαφορετικών απόψεων που έχουν έτσι κι αλλιώς κάτι θετικό να προσφέρουν και το έχουν αποδείξει με την αυτοδιάθεσή τους και τον καθημερινό τους αγώνα.

Όπως έκανα πάντα, έτσι και τώρα, είμαι έτοιμος να συμπορευθώ μαζί σας στις ανάγκες αυτού του ενωμένου κινήματος και σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος.

Είμαι και θα είμαι καθημερινά στο πλάι σας, στην Πλατεία, φωνάζοντας στους "νόμιμους" και επίσημους τοκογλύφους-νταβατζήδες: "Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη".


Σημερα παμε ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Αν μιλούσε η πλατεία…


Syntagma 06
…Θα έλεγε ότι αυτό που συμβαίνει στα μέρη της, είναι το μεγαλύτερο group therapy στην ιστορία του πλανήτη Γη. Η διαπίστωση δεν είναι καθόλου ειρωνική. Άλλωστε ειρωνικά χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο μόνον εκείνοι που έχουν μικρό «σκληρό δίσκο». Γιατί η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι ότι πιο υγιές, δημοκρατικό, άμεσο και θεραπευτικό, μπορεί να βιώσει κανείς εάν αποφασίσει και αν μπορέσει να ξεφύγει από τις ενοχές, τους φόβους και τα στερεότυπά του. Εάν μπορέσει να εκφράσει τα συναισθήματά του λέγοντας «πώς νοιώθει», «πώς αισθάνεται», «τι θέλει», τι «φοβάται» και όχι «τι πιστεύει», «τι νομίζει» και «τι συμπεραίνει».
Και το «πείραμα» της πλατείας Συντάγματος είναι ότι πιο υγιές και θεραπευτικό έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά αυτό που ενώνει χιλιάδες πολίτες δεν είναι ένα πολιτικό χρώμα, μια πολιτική άποψη, ένα όραμα – σε εισαγωγικά ή όχι – αλλά ένα κοινό συναίσθημα. Η αγανάκτηση. Και κυρίως μια κοινή απόφαση. Η παραδοχή, η έκφραση, η διατύπωσή του.  Και αυτή η παραδοχή και η διατύπωση ενός τόσο κεντρικού συναισθήματος, είναι η αρχή για κάθε μεγάλο ταξίδι κι ας μην υπάρχει κοινός προορισμός. Γιατί όποια κι αν είναι η έκβαση, όποια κι αν είναι η κατάληξη, αυτή η διαδικασία δεν έχει επιστροφή. Γιατί ακόμα κι αν αύριο το πρωί διαλυθεί, όλοι και ο καθένας ξεχωριστά, θα είναι σε ένα βαθμό διαφορετικός.

Κυβέρνηση - Τρόικα: Κατεδαφίζουν τις εργασιακές σχέσεις - Χτυπούν τη νεολαία


Με επαναλαμβανόμενες αντεργατικές ομοβροντίες η κυβέρνηση μετατρέπει σε ερείπια την αγορά εργασίας, κατεδαφίζει και την ελάχιστη νομοθετική προστασία των εργαζομένων, συμπιέζει και κάνει όσο γίνεται πιο φθηνή την τιμή της εργατικής δύναμης και ειδικά την εργασία των νέων.

Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η κυβέρνηση προχωρά στη λήψη επιπλέον τριών μέτρων και εξοπλίζει ακόμα παραπέρα το οπλοστάσιο της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα:

1. Οι νέοι εργαζόμενοι από 18 έως 25 ετών θα αμείβονται με το 80% μόλις του κατώτερου μισθού, δηλαδή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


και για τους απόδημους
 
Είσαι σε μικρή επαρχιακή πόλη δίχως αξιοπρεπή πλατεία?

Δεν έχεις τα φράγκα να κατέβεις Αθήνα να τους μουτζώσεις?


Τώρα υπάρχει απάντηση στο πρόβλημά σου:και καλό βόλι!!!

απο http://prkls.blogspot.com 

Ο στρουμπουλός Οφις.


  - Τραμπούκοι και εγκάθετοι.
Γερή κόντρα με αφορμή τα χτεσινοβραδινά γεγονότα στην Αργυρούπολη.
Πασοκ εναντίον Σύριζα.
Πεταλωτής κατά  Σκουρλέτη.

 Η αποψινή "μονομαχία" τους στο Mega ελάχιστα πολιτική ήταν.
Ανταλλαγές ύβρεων που θύμισαν παλιές εποχές.
Επίθετα και χαρακτηρισμοί που μόνο ντροπή γεμίζουν.


  - Αντισυγκέντρωση.
 Τραμπούκους που έκαναν αντισυγκέντρωση.
Ετσι χαρακτήρισε ο Πεταλωτής τους πρώτους 40-50 ανθρώπους που μαζεύτηκαν
απέναντι από το ΚΑΠΗ και τον αποδοκίμαζαν, έργω και λόγω.
Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε.
 Ομως:
1) "παρέλειψε" να αναφέρει εάν οι 800 νοματαίοι που μαζεύτηκαν στη συνέχεια
ήταν και αυτοί Συριζαίοι. Αν υπήρχαν και πασόκοι ή άλλων κομμάτων.
Με τη χωριάτικη αριθμητική που κατέχω και με λογική αναγωγή...τουλάχιστον
80 άτομα (το 10% του τελικού αριθμού αγανακτισμένων) είναι πασόκοι!!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
 Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα την εκποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών το ξεπούλημα τη δημόσιας περιουσίας πραγματοποιείται το Σάββατο 4 Ιούνη από τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 11 το πρωί. Συλλαλητήρια οργανώνονται και σε άλλες πόλεις όπως στη Θεσσαλονίκη την Τρίπολη αλλά και άλλες πόλεις.

Το συλλαλητήριο αυτό είναι προπομπός της απεργίας που έχει προκηρυχτεί για τις 9 Ιούνη σε όλες τις επιχειρήσεις που οδεύουν σε ιδιωτικοποίηση με ταυτόχρονη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο αλλά και της πανεργατικής απεργίας στις 15 Ιούνη που θα αποτελέσει σταθμό στον μαραθώνιο των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και τη νέα θηλιά που έρχεται να επιβάλει το μεσοπρόθεσμο σύμφωνο σταθερότητας.

Εκαναν την Ελλάδα προτεκτοράτο. Ας οργανώσουμε την τάξη μας.


Επρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να δικαιωθεί πλήρως ο Πασόκος πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Ηταν ίσως ο πρώτος αστός πολιτικός –στην σύγχρονη ιστορία μας- που ήθελε την Ελλάδα προτεκτοράτο με ξένους κηδεμόνες να διαφεντεύουν τον λαό και την χώρα μας αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του «Οι Αμερικανοί ίσως να μην το καταλαβαίνουν αλλά η Ελλάδα δεν έχει την ικανότητα και την κουλτούρα της σταθερότητας και της πειθαρχίας», όπως είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζατζίρα.  Επιθυμούσε δηλαδή ξένους να μας τα επιβάλουν αυτά. Και οι επιθυμίες του ικανοποιήθηκαν απόλυτα.
Από σήμερα και με την υπογραφή του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια του Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου η Ελλάδα και επίσημα θεωρείται ένα προτεκτοράτο των τοκογλύφων δανειστών του ελληνικού κράτους.

Hackers κατά ΔΝΤ, για συμπαράσταση στην Ελλάδα. #OperationGreece.


Παραδόθηκαν εν λευκώ


Δείρε με, τρόικά μου, ν' αγιάσω...

Από Το Ποντίκι 2.6.2011

Η Ελλάδα έχει γίνει ένα ξέφραγο αμπέλι, στο οποίο αλωνίζουν κάθε λογής συμφέροντα, ξένα και εγχώρια. Η κυβέρνηση έχει διαλυθεί πολιτικά και η τρόικα είναι αυτή που αποφασίζει και διατάσσει, καθώς δεν υπάρχει αντίλογος, σχέδιο και μελέτες από το οικονομικό επιτελείο. Εδώ και έναν μήνα ο υπουργός Οικονομικών είναι παρών απών στις συζητήσεις και τις «διαπραγματεύσεις», καθώς η σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία απαιτεί πείρα και εύστοχες κινήσεις, κάτι που, όπως φαίνεται, δεν διαθέτει.


Έτσι ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει παραδώσει εν λευκώ στην τρόικα την κατάρτιση του νέου μνημονίου και έθεσε ως μοναδικό όρο την πολιτική του προστασία (και επιβίωση) από πλευράς της. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πανηγυρίσει (;) τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο πακέτο λιτότητας ως μια επιτυχία και την εκταμίευση της πέμπτης δόσης ως μια επιβράβευση των δανειστών μας για τη καλή διαγωγή που δείξαμε.

Το σύνθημα "Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών", συγκλόνισε την Αθήνα!
Μεγαλειώδης πορεία και συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος μπροστά στο "υπό κατάληψη" Υπουργείο Οικονομικών από τα μέλη του ΠΑΜΕ
 

«Ποιοι «απαγορεύουν» στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να τραγουδήσει στο Σύνταγμα;


Με αφορμή την απαγόρευση στον ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ να εμφανιστει στις 5 Ιουνίοα στο Σύνταγμα, απο κάποιος κύκλους που έχουν αναγορεύσει τους εαυτούς σε «προστάτες», αυτών που συγκεντρώνονται, άρα και κατα συνέπεια και του κινήματος (ο ..Θεός να βάλει το χέρι του), αναδημοσιεύω καπαπλικτική απάντηση και σχόλιο του ΝΤΑΝΤΟΝ  το οποίο αναρτήθηκε στις  03.06. στο ιστολόγιο http://www.tsantiri.gr.  

Δελτίο τύπου της Ομάδας Εργασίας για το ΔίστομοΚατά την 67. επέτειο της σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944 η Ομάδα Δράσης Δίστομο ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση:

Να αποσύρει η Γερμανία την προσφυγή που κατέθεσε εναντίον της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης – Να καταβάλει τώρα τις αποζημιώσεις που έχουν ήδη αναγνωριστεί με δικαστική απόφαση στα θύματα του Διστόμου.

Εμείς από το Α.Κ. Δίστομο θα είμαστε και φέτος στο Δίστομο για να συμμετέχουμε στο μνημόσυνο που γίνεται για τα θύματα της σφαγής. Με την ευκαιρία αυτή η ομάδα μας καλεί στις 6 Ιουνίου 2011 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη γερμανική πρεσβεία.

Στις 10 Ιουνίου 1944, στα πλαίσια των διαβόητων «αντιποίνων», στρατιώτες των ναζιστικών στρατευμάτων δολοφόνησαν 218 ανθρώπους από το Δίστομο, οι οποίοι δεν είχαν καμιά σχέση με τις επιχειρήσεις των ανταρτών. Οι επιζώντες της σφαγής και συγγενείς των θυμάτων παλεύουν ακόμη και σήμερα για να δικαιωθούν και να αποζημιωθούν για τα δεινά που υπέφεραν. Η Γερμανία όμως τους το αρνείται.