#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Το ζοφερό μέλλον ξεκίνησε

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν σκέψεις στο μυαλό μου που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ειδικά όσο η “οικονομική κρίση” βαθαίνει και πλέον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες φωνές για την ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.
Μη γελιόμαστε όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε είναι σαφές, από μια σειρά κινήσεων, πως υπάρχουν κύκλοι που απεργάζονται μια σειρά σεναρίων για την χώρα που ξεκινούν από την ανατροπή της κυβέρνησης, την ακυβερνησία και την οικουμενική μέχρι ακόμη ακόμη και ενδεχόμενο πραξικόπημα με τις αναφορές που έγιναν στις γνωστές εκθέσεις τη CIA.
Είναι δεδομένο πως πέραν του γενικότερου πλανητικού οικονομικού πολέμου ,με βασικό μέτωπο του την Ε.Ε. και θύματα τους λαούς των χωρών που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, σε εξέλιξη έχουμε και τον εσωτερικό πόλεμο των δυνάμεων εκείνων που ευελπιστούν να αποτελέσουν τον εκφραστή της νέας διακυβέρνησης που θα αναλάβει από τις στάχτες; του παλαιού κατεστημένου.

Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ


Αναδημοσιεύουμε (χωρίς σχόλια) από το site του ΠΑΣΟΚ μια "επίκαιρη ερώτηση" που είχε καταθέσει ο Γιωργάκης το 2008 προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή:
 
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό


Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιχειρεί με πλάγιο και αδιαφανή τρόπο να εφαρμόσει μια αποτυχημένη συνταγή πλήρους ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με επιδίωξη την κάλυψη των διευρυνόμενων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού μέσω ρευστοποίησης δημόσιας περιουσίας.

Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών.

Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις, ακόμη και των ΗΠΑ, αντιλαμβάνονται την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης των αγορών για την προστασία της οικονομίας και των πολιτών, ενώ λαμβάνουν μέτρα θωράκισης των στρατηγικών τους επιχειρήσεων -ακόμη και ιδιωτικών - έναντι επιθετικών εξαγορών από κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Για το λόγο αυτό, καλείται ο κ . Πρωθυπουργός:

- Να αποσαφηνίσει δεσμευτικά τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου για τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τους άλλους στρατηγικούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας της χώρας.

- Να εξηγήσει ποιο όφελος θα έχει ο Έλληνας καταναλωτής αν οι αποφάσεις για τις τηλεπικοινωνίες, για την ηλεκτροπαραγωγή και για τα λιμάνια λαμβάνονται από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους αντί του Ελληνικού δημοσίου, καθώς και ποια είναι η σκοπιμότητα της πλήρους ή μερικής παραχώρησης της διοίκησης των επιχειρήσεων αυτών σε ιδιωτικά συμφέροντα αντί της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών ή έστω επιμέρους συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα όπου αυτό χρειάζεται κάτω από δημόσιο έλεγχο.


Ο ερωτών

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Πάνω από 3 εκατ. υπογραφές έχει συγκεντρώσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από πελάτες του που τάσσονται κατά της πώλησης


Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατ υπογραφές πελατών ή δυνητικών πελατών του οι οποίοι τάσσονται κατά της πώλησης αναφέρει στο www.bankingnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ Γιώργος Σιδέρης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συλλόγου εργαζομένων πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι λάθος.


Θα πωλήσουν το ΤΤ για να κερδίσουν 300 εκατ; Αυτό δεν θα είναι πώληση θα είναι ξεπούλημα χωρίς προοπτική.

Ο κ Σιδέρης όμως καταθέτει μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Süddeutsche Zeitung: Ζούγκλα η Αθήνα

 
Μεγάλο και σήμερα το ενδιαφέρον του γερμανικού τύπου κυρίως για την ελληνική οικονομία. Εντούτοις η Süddeutsche Zeitung αφιερώνει το σημερινό της ‘σαλόνι’ στην εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. 

People pass by a beggar holding a paper reading 'I'm hungry' in a street in central Athens, on 21 October 2010. According to a statistic carried out by the University of Athens, seven months after the introduction of the austerity plan and with unemployment at 12.6 per cent, it revealed that 8.7 per cent of citizens older than 18 use subsidised meals, social stores and other forms of welfare. A total of 92 per cent of the Greek population have cut spending on food due to the crisis and 54 per cent need support from outside the family. According to the NGO Greek Network Against Poverty, 25 per cent of Greeks live below the poverty threshold of 470 euros per month. This percentage could soon rise to 30 per cent as a consequence of wage and pension cuts and rising unemployment levels. EPA/SIMELA PANTZARTZI«Στη ζούγκλα» επιγράφει η SüddeutscheZeitung ολοσέλιδο αφιέρωμά της για το κέντρο της Αθήνας . Στην πρώτη της σελίδα μάλιστα υπάρχει ένας υπέρτιτλος «Ένα είδος εμπόλεμης ζώνης - Επίσκεψη στην παλιά πόλη της Αθήνας».
 
Το ρεπορτάζ υπογράφει ο Κάι Στριτμάτερ, δίνοντας μια συνολική εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κέντρο της πρωτεύουσας. «Η Αθήνα καταρρέει. Το ιστορικό κέντρο είναι ένα είδος εμπόλεμης ζώνης, στο οποίο περιφέρονται μετανάστες, διαδηλωτές και αγχωμένοι αστυνομικοί. Η ΕΕ δεν θα έπρεπε όμως να ξεγράψει την πρωτεύουσα των Ελλήνων. Στο κάτω-κάτω εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Και η Ευρώπη».

Μετά το «Σύνταγμα», τι;… Το σύστημα δεν μεταρρυθμίζεται, καταστρέφεται!


Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη, μέλους της Πρωτοβουλίας Πολιτών ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Ο ελληνικός λαός σε όλες τις πλατείες της χώρας ζει τον δικό του «Μάη», αγανακτεί, εξεγείρεται, παίρνει την ζωή στα χέρια του, απαιτεί αποφασισμένος: ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!
Το σύστημα πόνταρε στην διάσπαση μεταξύ των χιλιάδων πολιτών με ετερόκλητες ιδεολογικές ταυτότητες. Απέτυχε, καθώς είναι διάχυτη η ενωτική ατμόσφαιρα. Πίστευαν ότι θα εκτονωθεί γρήγορα. Διαψεύσθηκαν, το κίνημα όλο και δυναμώνει και συντονίζεται με τον πανευρωπαϊκό βηματισμό.
Τώρα επιχειρούν να ανοίξουν παράπλευρες οδούς διαφυγής με πολιτικά τεχνάσματα και καθεστωτικά τερτίπια, που έχουν όμως ξεγυμνωθεί. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να μείνει Σύνταγμα μέχρι την επόμενη ημέρα, μέχρι να φύγουν όλοι όσοι δημιούργησαν τη σημερινή κατοχή: κυβέρνηση, ΔΝΤ, τρόϊκα, Μνημόνιο και παρατρεχάμενοι.

Συνεχίζεται η ΚΑΤΑΛΗΨΗ του υπουργείου οικονομικών από το ΠΑΜΕ, με σύνθημα: "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"!


Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν τη δική τους κρίση!
Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

Η προφητεία του πρωθυπουργού, "θα μας πάρουν με τις πέτρες", εκπληρώνεται!

* Αυτός το ήξερε και το έλεγε! Τώρα γιατί παραπονιέται;
Κύριε πρόεδρε, προς στιγμή δεν...

Ματαιώθηκε η επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στο Βόλο λόγω φόβου επεισοδίων...


  
Ματαιώθηκε  η επίσκεψη του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδη στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας, ύστερα από τις "απειλές" ότι...
  οι "Αγανακτισμένοι" του Βόλου θα μετακόμιζαν έξω από το ξενοδοχείο Valis όπου και θα πραγματοποιούνταν η ομιλία του υπουργού! 
 
Από το http://volospress.blogspot.com/, "press-gr"
 

Εξέγερση, ΟΧΙ εξαθλίωση!

'ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ' ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6 9:00μ.μ

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση θα προβάλει την ταινία το "Δόγμα του Σοκ" 
στην Παραλία της Χώρας στην Πλατεία Μανδηλαρά 
την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 9.00 το βράδι 
σε μια παρέμβαση ενάντια στην εντεινόμενη φτώχεια, λεηλασία και εκμετάλλευση που βυθίζει ο ελληνικός καπιταλισμός και το κράτος την πλειοψηφία της κοινωνίας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
 
 Βασισμένο στο βιβλίο της Naomi Klein, υποστηρίζει τη θέση ότι οι πολιτικές της ελεύθερης αγοράς κυριάρχησαν στον κόσμο μέσω της εκμετάλλευσης των λαών και των χωρών που είναι θύματα καταστάσεων σοκ. Φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις και πόλεμοι χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα είναι συνήθως καταστροφικό για τον απλό κόσμο και ιδιαίτερα επικερδές για τις μεγάλες πολυεθνικές.
 

Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 2 Ιουνίου 2011


1. Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου
Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα, σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη. Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:

-γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
-γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
-γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
-γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
-γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
-γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.

Πριν αποφασίσετε για το ποιός φταίει για όλα , διαβάστε το παρακάτωΈκθεση μαθητή: "Θέλω να γίνω τηλεόραση"!


Έκθεση από μαθητή του δημοτικού με θέμα:"Τι να ζητήσω από το θεό".

"Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεόραση!


Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα.


Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις.


Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δε λειτουργεί... Όταν είμαι τηλεόραση, θα έχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται στο σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος.