#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

«Τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει»Ένας απίστευτος πόλεμος με ανοίκειες εκφράσεις για κοινοβουλευτικά κόμματα, έχει ξεσπάσει μετά τα επεισόδια σε βάρος του Γ. Πεταλωτή. Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Αργυρούπολης προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου.

“Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ «καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια σε βάρος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη, με πρωταγωνιστές, για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας.
Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων
“.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αναφέρει:

«Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση“.  Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: «Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει».

Le Monde: «Οι Γερμανοί δουλεύουν λιγότερο από τους ‘Ελληνες»


Το μύθο του τεμπέλη Έλληνα ανατρέπει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Μύθο τον οποίο καλλιέργησαν εδώ και καιρό γερμανικοί κύκλοι.
Μάλιστα τη συγκεκριμένη αντίληψη «προμοτάριζε» και η ίδια η Γερμανίδα Καγελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.
Στην πραγματικότητα, «οι Γερμανοί εργάζονται πολύ λιγότερο και δεν είναι περισσότερο παραγωγικοί» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα ο οικονομολόγος Πατρίκ Αρτούς µε βάση μελέτη που συνέταξε ο ίδιος.
Όπως επισημαίνει ο Πατρίκ Αρτούς, είναι χρήσιμο να ρίξει µια ματιά στους αριθμούς.
Σύμφωνα µε στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο μέσος όρος εργασίας στη Γερμανία ήταν 1.390 ώρες, όταν στην Ισπανία ήταν 1.654, στην Πορτογαλία 1.719 και στην Ελλάδα 2.119.

Πραγματοποιήθηκε η Δεύτερη Συνάντηση Ανέργων


Την Τετάρτη 1 Ιούνη δεκάδες άνεργοι της πόλης μας συναντηθήκαμε στην κεντρική πλατεία στα σκαλιά μπροστά από το Δημαρχείο. Έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα δράσεις και παρεμβάσεις και συζήτηση για τη συνέχεια. Συζητήθηκαν αιτήματα και στόχοι πάλης απέναντι στο Δήμο, ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θέλουμε να συζητηθεί το θέμα της ανεργίας. Αλλά και απέναντι στην κεντρική εξουσία που με την πολιτική της αυξάνει την ανεργία. Κατατέθηκαν πολλές σκέψεις για μέτρα στήριξης των ανέργων που πρέπει να απαιτήσουμε και για δράσεις που μπορούμε να οργανώσουμε. Τις επόμενες ημέρες αποφασίστηκε η Πρωτοβουλία να κατέβει την Παρασκευή 3 Ιούνη στο Σύνταγμα με πανό και προκηρύξεις, να συναντηθούμε με άνεργους από όλη την Αττική και να μιλήσουμε στη μικροφωνική για το θέμα της ανεργίας. 

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, με εικόνες, που θα κάνουν πολλά μάτια να μουσκέψουν.
Smyrna 1922 from Davidian Video Productions on Vimeo.
Το film αυτό τραβήχτηκε από τον 
George Magarian και είδε το φως της δημοσιότητας
 από τον εγγονό του Robert Davidian, ο οποίος το ανακάλυψε στο σπίτι της γιαγιάς του 
στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου βρισκόταν ξεχασμένο για πολλές δεκαετίες.
Στο σπάνιο αυτό βίντεο ντοκουμέντο έχουμε την ευκαιρία
 να δούμε εικόνες
 από την ευτυχισμένη Σμύρνη πριν την καταστροφή, εικόνες από την καμένη γη που άφησε πίσω της η θηριωδία 
των Τούρκων, αλλά και πολλές εικόνες από τη φυγή των κυνηγημένων, τους καταυλισμούς και την προσπάθεια επιβίωσής τους
 στις νέες πατρίδες. Προς το τέλος μάλιστα του 10λεπτου βίντεο διακρίνονται 
τα πρώτα
 σπίτια που χτίζουν οι πρόσφυγες στην Αθήνα πιθανόν
 στην περιοχή
του Νέου Κόσμου.


ΒΙΝΤΕΟ με τις προσαγωγες στην Αργυρουπολη


Το πολιτικό σύστημα πρέπει να συντριβεί σε ευθεία σύγκρουση με το λαό…

Εκατόν ενενήντα χρόνια τώρα από το 1821, οι διάφοροι οικονομικοί και πολιτικοί κοτζαμπάσηδες – νταβατζήδες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, έπλεξαν γύρω της ένα πολιτικό σύστημα με θεσμούς και νόμους στα μέτρα τους.
Ταυτόχρονα γιγάντωσαν ένα κράτος και μια γραφειοκρατία, προκειμένου να εκμεταλλεύονται την κοινωνία και να συνεχίσουν να έχουν τον Έλληνα ραγιά στη δική τους εξουσία.
Διέσυραν πλήρως κάθε έννοια δημοκρατίας, την οποία χρησιμοποιούσαν μόνο κατ’ επίφαση και υπέκλεπταν την ψήφο του ραγιά με τα τεράστια δίκτυα πολιτικής πατρωνίας και κομματικής εκλογικής πελατείας που είχαν στήσει.

Αυτό το πολιτικό σύστημα, όπως ήταν φυσικό έκανε κύκλους, τα χρήματα κάποια στιγμή φαγωνόντουσαν από τα λαμόγια και πάντα οδηγούσε σε ίδιες πολιτικές κρίσεις και χρεοκοπίες. Όμως σε όλα αυτά τα 190 χρόνια υπήρχαν πάντα τρεις παράγοντες που το διέσωζαν. Δηλαδή το αδρανοποιούσαν για ένα διάστημα ώστε να εξαγνιστεί στη λαϊκή συνείδηση και…. μετά επανερχόταν δριμύτερο και πιο πεινασμένο.

Κάτω τα χέρια από την αριστερά σαλτιμπάγκο πολιτικάντη!


Ο τροϊκανός δελφίνος,
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ 
 τώρα στο megaλο κανάλι, μετά τον 
ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί το ΠΑΜΕ και το 
ΚΚΕ!
Ρεσιτάλ ασυναρτησίας και λάσπης του τροϊκανού Λοβέρδου!
Κάτω τα χέρια από την αριστερά σαλτιμπάγκο πολιτικάντη!
sibilla - σίβυλλα

Κράξιμο σε Πεταλωτή (Βίντεο)


Ηταν η σειρά σήμερα του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας για να δεχθεί την «λατρεία» των πολιτών για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Κύριως ομιλητής, λοιπόν, ο Γ. πεταλωτής σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Αργυρούπολη και πριν φτάσει στον χώρο της εκδήλωσης σε ΚΑΠΗ της περιοχής, βρέθηκε μπροστά σε συγκεντρωμένους που τον κέρασαν γιαούρτια. Δυνάμεις των ΜΑΤ τον προστάτευσαν από τα χειρότερα που ο ίδιος τα απέδωσε σε «εγκάθετους του Σύριζα» ενώ ο ίδιος ο δημοσιοκάφρος του Σκάι που έκανε το ρεπορτάζ τον διέψευσε και έκανε λόγο για 700-800 συγκεντρωμένους που αποδοκίμασαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη και στον χώρο βρίσκονται 4 διμοιρίες ΜΑΤ τα οποία έχουν κάνει 2 προσαγωγές.

 

Eγκλωβισμενος στο ΚΑΠΗ Αργυρουπολης ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ....ΤΩΡΑ!!!


Ισχυρη αστυνομικη δυναμη εχει σπευσει να τον προστατευσει.
 Η μποχα του χεσμενου Μπουλη φθανει μεχρι εξω.....

Είχε πάει να μιλήσει σε κωματική εκδήλωση στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. Έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος και δε βγαίνει αν δεν έρθουν ισχυρές δυνάμεις μπάτσων. Του την έπεσαν με γιαούρτια και αυγά.

Γίνονται προσαγωγές. Ο κόσμος φωνάζει "φασίστες-φασίστες" προς τους μπάτσους.

Επεισόδια και μέσα στην αίθουσα. Απωθήθηκε κόσμος προς τα έξω.

Ο Πεταλωτής βρίσκεται ακόμη εγκλωβισμένος μέσα στο ΚΑΠΗ.

Συγκεντρώνεται συνεχώς κόσμος.

Ο Λένιν απαντάει στη Παπαρήγα για τους «αγανακτισμένους» της «Πλατείας»
Ο Λένιν γράφει:
«Όποιος περιμένει μια «καθαρή» κοινωνική επανάσταση δεν θα τη δει ποτέ του. Αυτός είναι επαναστάτης στα λόγια που δεν καταλαβαίνει τι θα πει αληθινή επανάσταση.
Η Γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενη στο κίνημα των αγανακτισμένων» στις πλατείες μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Φοβόμαστε ότι αυτά τα πράγματα θα είναι ένα ξέσπασμα, μια μόδα που θα περάσει». Γιατί,  «ανώνυμες οργανωμένες κινητοποιήσεις κρύβουν και επώνυμες βλέψεις», επειδή (τα αστικά επιτελεία) προσπαθούν «να προλάβουν τη συνειδητοποίηση, να την υποκαταστήσουν με μια ορμητική διαμαρτυρία που εύκολα μπορεί να απορροφηθεί, κάτω από τη συνθετότητα και τις δυσκολίες του συνειδητά οργανωμένου αγώνα που κατευθύνεται στην πάλη για την εξουσία».  Και σε άρθρο του ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 29/5/11 διευκρινίζει ότι: «Τα αστικά επιτελεία προβάλουν αυτή τη δράση ως «γνήσιο κίνημα», γιατί σε αυτές τις κινητοποιήσεις δεν υπάρχει σαφής πολιτικός στόχος εναντίωσης στους υπαίτιους των βασάνων του λαού.
Θ. Μαράκης  
www.politikokafeio.com

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Πολιτικάντηδες, δανειστές-τοκογλύφοι του ελληνικού κράτους


Ο οικονομολόγος –αναλυτής Δημήτρης Καζάκης στην σημερινή εκπομπή του Μ. Κακλαμάνου –στο «Ράδιο 9»-  μιλάει, επικαλούμενος το πόθεν έσχες των βουλευτών για τα «πρωτοκλασάτα στελέχη της βουλής που έχουν μεγάλα χαρτοφυλάκια κρατικών ομολόγων», και ουσιαστικά είναι δανειστές-τοκογλύφοι του ελληνικού κράτους.
Στο βίντεο που παραθέτουμε τον ακούμε να αναφέρεται σε υπουργούς Οικονομικών, σε πρώην πρωθυπουργούς –επικαλέστηκε το όνομα του Κ. Καραμανλή- καθώς και σε βουλευτές που είναι δανειστές του ελληνικού δημοσίου και κάτοχοι κρατικών ομολόγων. Εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος, και σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του Δ. Καζάκη, καθορίζουν την επικρατούσα πολιτική στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


“ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ”
 
τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, ώρα 7.30 μ.μ. 
 
συνεχίζουμε την ανοικτή συζήτηση με θέμα 
 
« ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ»
 
Εισηγητές ενδεικτικά αναφερόμενοι:
 
ΟΛΓΑ ΓΕΡΙΤΖΙΔΟΥ
ΘΕΚΛΑ ΚΙΤΤΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
 
Αίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Τοσίτσα 11,
Εξάρχεια 
 
Συντονίστρια: ΘΕΚΛΑ ΚΙΤΤΟΥ
 
Τηλέφωνα: 0035796475772, 2106457744, 6977048014
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες
 
Πρωτοβουλία
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - “ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ”

Το χρονικό των χρεοκοπιών του ελληνικού κράτους και η κρίση σήμερα


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Η πρώτη μας χρεοκοπία, γνήσια χρεοκοπία σαν ελληνικό κράτος, συνέβη στα 1827. Η πρώτη πράξη που έκανε ο κυβερνήτης τότε ήταν να δηλώσει αδυναμία πληρωμής των λεγόμενων "δανείων ανεξαρτησίας" που ούτε δάνεια ήταν, ούτε για την ανεξαρτησία της χώρας δόθηκαν και το πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830 που συνέταξαν οι μεγάλες δυνάμεις, ερήμην φυσικά των Ελλήνων, προσδιόριζε με το άρθρο 6 ότι οι μεγάλες δυνάμεις επειδή ακριβώς τους χρωστάνε οι Έλληνες μπορούν να μπαίνουν όποτε γουστάρουν στη χώρα και να κάνουν ότι γουστάρουν σ' αυτή τη χώρα.

Η δεύτερη χρεοκοπία έσκασε στα 1843. Εκεί έγινε και η εξέγερση της 3ης Σεπτέμβρη του 1843 που διεκδικήθηκε σύνταγμα. Επειδή όμως το ελληνικό κράτος αδυνατούσε να πληρώσει ή να έρθει σε διευθέτηση με τους χρηματιστές του, του επιβλήθηκε η πρώτη κατοχή (σε απελευθερωμένο ελληνικό κράτος) που είναι η κατοχή του 1853 όταν Άγγλοι και Γάλλοι αποβίβασαν 15.000 πεζοναύτες στο Πειραιά, ασκήσανε κατοχή επί μια σχεδόν 10ετία που ήταν από τις πιο αιματηρές κατοχές που έζησε ο τόπος και ο λόγος ήταν το δημοσιονομικό, η καταβολή του χρέους στους τοκογλύφους, στις μεγάλες δυνάμεις. Όποιος ξέρει από ιστορία γνωρίζει ότι είχαμε τη δική μας οκτωβριανή επανάσταση τον Οκτώβριο του 1862 όταν εξεγέρθηκε ο λαός, καθάρισε τα κόμματα της κατοχής, το αγγλικό και το γαλλικό, διέλυσε τα πάντα, έδιωξε τον Όθωνα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ενός νέου συντάγματος, μιας νέας συνταγματικής αρχής, που θεωρήθηκε ως η πλέον δημοκρατική της Ευρώπης εκείνη την εποχή. Ο λαός πάντα δηλαδή έκανε το χρέος του.

Παντο-πώλες.  - Αδόλφος/Γαλατάς.
Πουλάει πατριωτισμό και εκδούλευση.

Εκπέμπει λαϊκίστικους ρύπους, επικίνδυνους για την υγεία της...Δημοκρατίας.

Η κεραία του δίπλα-δίπλα με αυτήν του Γιωργάκη.

Συγκαταλέγεται στους πρώτους του είδους. Και αποτυχημένους.

 Χτες αποφάσισε να πουλήσει τους βουλευτές του.
Να τους παραιτήσει, για το καλό της "πατρίδας" του.

Ψάχνει τρόπους να στηρίξει

Ταυτίστηκε με το Μνημόνιο. Τώρα...δήθεν βογγάει μαζί μας.

Αποθήκη ζήτησες;; Μπαλαούρο θέλεις.

πρόεδρε του Λάος.


  - Χρ.Πισσαρίδης.
Νομπελίστας εκ Κύπρου. Φωστήρας στα οικονομικά.

Να πουλήσουμε  όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, πρότεινε ο νεοφιλελεύθερος.

Κράτησε μια πισινή για εκείνες που δραστηριοποιούνται περί την ΄Αμυνα και 

Πρόνοια, ο "σοσιαλιστής".

Εθεσε τις "υπηρεσίες" του στη διάθεση του Γιωργάκη.

Μεραρχία οι σωτήρες-γαμίκοι.

Ήρθε ο Καιρός..


" Μεγάλα όνειρα της νιότης μας, δεν πραγματοποιηθήκατε ποτέ, όμως εσείς είναι που δώσατε αυτό το βάθος στη ματαιότητα "


ΓΕΝΟΠ: ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΓΕΝΟΠ: ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Η συγκλονιστική και ανεπανάληπτη συγκέντρωση-παρουσία σας στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Τετάρτη 25 Μάη μας έδωσε δύναμη, κουράγιο και ευθύνες. Ευθύνη, καθήκον και υποχρέωση να προασπίσουμε με κάθε θυσία την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της συνεχίζει τους αγώνες για την προστασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
 
Στο αγωνιστικό  πρόγραμμα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προστέθηκε και το νέο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις ΔΕΚΟ.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΗ 2011  και ΩΡΑ 11:00πμ 
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δημήτρης Καζάκης: Επιστροφή στη Δραχμή – Ξεσκέπασμα της Σπίθας.

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Ακολουθεί είδηση από το Βήμα:

Η βουλευτής Μαρία Θεοχάρη περιγράφει ακριβώς τι συνέβη το βράδυ στον Εθνικό Κήπο
 «Ήταν πραγματικά μαρτύριο, περπατούσαμε μέσα στο σκοτάδι, ενώ έξω φώναζαν διάφορα συνθήματα για τους πολιτικούς και για τη Βουλή. Δεν ξέραμε που πηγαίναμε. Οι φακοί μας άνοιγαν τον δρόμο. Στραμπούληξα το πόδι μου. Οι συνάδελφοί μου βουλευτές, όπως οι ΚΚ. Κουράκης και Γερανίδης και Αθ. Παπαγεωργίου μου έδιναν κουράγιο, μου έλαιγαν "πες ότι κάνουμε ένα ρομαντικό νυκτερινό περίπατο στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου ". Βγήκαμε, μετά από ένα τέταρτο στην έξοδο, μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Σταμάτησα ένα ταξί και με πήγε στο Μετρό. Ο άντρας μου στο μεταξύ γνώριζε ότι βρισκόμουν στη Βουλή, έβλεπε τις εικόνες από την τηλεόραση και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου. Ήταν μια νύχτα που θα τη θυμάμαι, πάντα».Χωρίς σχόλια.


Μόνο συμπάθεια για τους ηλίθιους.

http://toportatif.blogspot.com/2011/06/blog-post.html
 

Πόσα εξακολουθεί να μας χρωστά η Γερμανία;


Το 9ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Διαπιστώνει ότι η Γερμανία εξακολουθεί να οφείλει στην Ελλάδα:


1. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν οι δυνάμεις κατοχής από τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και από παράνομες ανασκαφές.2. Τις επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, δηλαδή προς το Δημόσιο, ύψους 7,1 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938. Αυτές, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, υπολογίζονται έως τον Μάρτιο του 2010 στο ποσό των 108,43 δισ. Ευρώ, χωρίς τόκους.


3. Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισ. Δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το ποσό ανέρχεται σήμερα σε περίπου 54 δισ. Ευρώ, χωρίς τόκους.

Οι αγανακτισμένοι πολιτικοί κάνουν μαθήματα στους Αγανακτισμένους Έλληνες!


Θανάσης Μπούνταλης
 
Είναι... αγανακτισμένοι οι βουλευτές μας από τις διαμαρτυρίες των Αγανακτισμένων Ελλήνων. Ζορίστηκαν προχτές το βράδυ να φύγουν από την Βουλή, από πολίτες με καθαρά πρόσωπα και χωρίς κουκούλες, που τους περίμεναν στην έξοδο. Έφυγαν από την πίσω πόρτα σαν κλέφτες και την επομένη μας έκαναν μαθήματα. 

«Είμαι εξόχως αγανακτισμένος και ταπεινωμένος ως Έλλην πολίτης όταν φεύγουν οι βουλευτές μου από την Βουλή μέσα από τον Εθνικό Κήπο» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος. Καιρός δεν ήταν να νιώσει κι ο ίδιος ό,τι νιώθουν καθημερινά και οι ψηφοφόροι του; Να γίνει ένα με τον λαό του και λίγο πιο ταπεινόφρων;
«Ε, όχι. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι...» διαμαρτυρήθηκε ο κύριος Παπουτσής.
Αγανακτισμένη ήταν και η κα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στο MEGA: «Που είναι το έως τώρα ειρηνικό στοιχείο; Μπορώ να δεχθώ την πιο σκληρή αμφισβήτηση και κριτική, αλλά όχι την πολιτική ισοπέδωση».
Πιο γλαφυρός ο κ. Γιακουμάτος στο ΒΗΜΑ 99,5: «Μπορεί να καταδικάζονται όλοι συλλήβδην; Είναι όλες οι γυναίκες Τζούλιες;»
 

Ομολογώ, υπονομεύω τον κοινοβουλευτισμό!


Τ'ακούς Πάγκαλε; Τ'ακούς Πρετεντέρη; Εσύ Τρέμη; Ο Καψής; Ο Μπάμπης ο Πουρουπουπου;
Μουντζώνω τη βουλή με κάθε ευκαιρία.
Τους δε βουλευτές με χέρια και με πόδια.
Φτύνω τα ακριβά αυτοκίνητά τους και νιώθω ότι πάει χαμένο το σάλιο μου.
Το διασκεδάζω που λασπώνουν τα παπούτσια τους για να φύγουν σαν  κλέφτες από τον κήπο. (Οι πρόβες δεν κάνουν κακό πάντως)

Ποιός σας είπε ρε ότι το πολίτευμα είναι θέσφατο;
Ποιός σας είπε ότι το σύνταγμα το κατέβασε κάποιος Μωησής;
Ποιός σας είπε ότι οι θεσμοί προϋπήρχαν των ανθρώπων;

H Αποδοκιμασία δεν είναι Βία! Βία είναι η Πολιτική κι η Δημοσιογραφία!Εμαθαν οι Πολιτικοί κι οι Μεγάλοι Δημοσιογράφοι τόσα χρόνια στην εξουσία της Ρεμούλας, να τους παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί, από τα δις που περνούσαν για τις μιζες των Πολιτικών και των Καναλαρχών.
Τι έγινε χθες; Τους Αποδοκίμασαν! Επειδή με τόσο κουτόχορτο κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι είναι η πραγματικότητα.
Ο Πρετεντέρης έφτασε χθες να πεί ότι “είναι μια πράξη αποτρόπαια που δεν μπορεί να την διανοηθεί κανείς!”
Ας κάνουμε ένα μάθημα δημοκρατίας στους ακριβοπληρωμένους Μεγαλοδημοσιογράφους.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το σάλιο και το φτύσιμο (εκτός αν έχεις γρίπη)
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να σου κόβουν το λαιμό στην μέση του Δρόμου σαν τον Μανώλη
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα γιαουρτάκια που έφαγε ο Πάγκαλος, ούτε κινδύνεψε η σωματική του ακεραιότητα.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να πηγαίνεις στην Δουλειά σου και να σε εκτελούν με καλάσνικοφ.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση του 1929-1933
 
ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση 1929 – 1933
 
 

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση 1929 – 1933 συγκλόνισε συθέμελα ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα και τίναξε στον αέρα όλες τις θεωρίες περί μόνιμης σταθεροποίησης που είχαν γνωρίσει μεγάλη διάδοση από αστούς και σοσιαλδημοκράτες το προηγούμενο διάστημα. Η κρίση ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο. Η βορειοαμερικανική οικονομία γνώρισε τεράστιες καταστροφές (χρεοκοπία επιχειρήσεων, τραπεζών, τεράστια ανεργία που έπληξε περί τα 17 εκατομμύρια εργαζόμενους, πείνα, εξαθλίωση κ.ο.κ.)1.

Ομως, γιατί η κρίση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, από την πιο ισχυρή, εκείνη την περίοδο, καπιταλιστική οικονομία στον κόσμο;

Επιτέλους τι θα γίνει θα συναντηθούμε;Χωρίς τακτική,χωρίς στρατηγική,δίχως προγραμμα,δίχως στόχους, δεν μπορείς να "πας"
Αλλά μήπως αν τα έχεις όλα αυτά, αλλά όχι τους ίδιους τους εργαζόμενους μαζί σου, μπορείς;

Ονορέ Ντομιέ
 Τι είναι το αυθόρμητο που εμφανίστηκε από το πουθενά;
Από το πουθενά; 
Θα μπορούσε να προέρχεται κατευθείαν από τον καναπέ του σαλονιού, μπορεί όμως και από τις πολυθρόνες κάποιου γραφείου.
Έχει άραγε σημασία;
'Εχει, αλλά  τι, δηλαδή δεν γνωρίζουμε τόσα χρόνια τις μεθόδους της Αστικής τάξης και των επιτελείων της;
Δεν ξέρουμε και άλλωστε δεν έχουμε ζήσει για χρόνια, τα μέτρα που παίρνει προκειμένου να προλάβει, αλλά και να αντιμετωπίσει τις  τυχόν  επιθέσεις που βάζουν σε κίνδυνο    τις   επιδιώξεις της;

Είναι λοιπόν αυθόρμητο αυτό που συμβαίνει ή έχει προγραμματιστεί γιατί έτσι τους εξυπηρετεί;

Γιατί με αυτόν τον τρόπο,μπορούν να εκτονώσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση,για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν την εργατική τάξη.
Είναι αυθόρμητο ή αποπροσανατολιστικο τέχνασμα εντελώς ακίνδυνο για τους  πολιτικούς εκφραστές και για το ίδιο το  κεφάλαιο;

Αλιμούραααα!!!


  Πιτσιρίκια στο Δημοτικό παίζαμε στη γειτονιά διάφορα παιχνίδια με μπίλιες
(βώλους για τους 
μή μυημένους)
Τρίγωνο, πολιτείες και χωριά, μπαζ και άλλα.

Παρταλαίοι και ξυποληταραίοι, νηστικοί κι αδιάβαστοι...τρέχαμε μετά το σχολειό

στην δική μας αλάνα για παιχνίδι.

Φωνές, νεύρα, ατζαμωσύνη, σφαλιάρες, στην ημερήσια 
διάταξη.  Οσο, λοιπόν, παίζαμε απορροφημένοι και απρόσεκτοι...ορμούσε κάποιο μαγκάκι,
από άλλη γειτονιά συνήθως, και άρπαζε όσες μπίλιες μπορούσε φωνάζοντας...

...αλιμούρααα!!!

Στο άκουσμα της λέξης "αλιμούρα"...κάτι παθαίναμε.

Υπνωτιζόμασταν, παγώ
ναμε, κοκκαλώναμε.
Εντελώς κότες...περιμέναμε να τελειώσει η επίθεση-αλιμούρα και 
να κάνουμε

ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΞΥΝΗ Η....ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ !!! [ video ]


Με πλωτό σκάφος αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν, χθες το βράδυ, βουλευτές που συμμετείχαν σε συνέδριο για την παράνομη μετανάστευση στην Κέρκυρα, εξαιτίας συγκέντρωσης αγανακτισμένων πολιτών έξω από τον ιστιοπλοϊκό όμιλο στο Παλαιό Φρούριο, όπου παρετίθετο επίσημο γεύμα σε Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετείχαν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Γ. Καυκάς: "Αστυνομικοί προσπάθησαν να με δολοφονήσουν"


"Απαιτώ να τιμωρηθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί για τη δολφονική επίθεση που δέχθηκα" λέει ο Γιάννης Καυκάς μέσω της δικηγόρου του
  
Μετά από 19 μέρες νοσηλείας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο Γιάννης Καυκάς βγήκε νικητής και πήρε εξιτήριο την Πέμπτη 30 Μαϊου.
Όπως δήλωσε στο Νewsit η δικηγόρος του Αντωνία Λεγάκη "ο Γιάννης αυτή τη στιγμή έχει διάυγεια και πιθανότατα από αύριο θα είναι σε θέση να καταθέσει".
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Η κυρία Λεγάκη αποκάλυψε πως "ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν καταθέσει 5 μάρτυρες. Σήμερα έχω στα χέρια μου τα... στοιχεία και των επόμενων 5 μαρτύρων και θα τα παραδώσω στην Κρατική Ασφάλεια. Από τους μάρτυρες οι περισσότεροι είναι αυτόπτες, κάποιοι είναι τραυματίες και αυτοί. Ήδη έχει καταθέσει στην ασφάλεια και η κοπέλα που τον βρήκε και τον οδήγησε στη στοά εκεί που κατέρρευσε ο Καυκάς. Ήδη έχει καταθέσει άλλη διαδηλώτρια ότι τους χτυπούσαν με τα γκλομπς και είδε να ανεβοκατεβαίνουν και πυροσβεστήρες στα κεφάλια των διαδηλωτών, αυτοί οι πυροσβεστήρες που έχουν 2 ή 3 άνθρωποι σε κάθε διμοιρία".

Θεσσαλονίκη: Έχτισαν την είσοδο της ΕΥΑΘ με τούβλα για να μην ξεπουληθειΟι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 08.00 αιφνιδιαστική κατάληψη στο κτίριο της εταιρείας...

και έχτισαν την είσοδο της επιχείρησης με τσιμεντότουβλα Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους, στα σχέδια της κυβέρνησης για ξεπουλημα της επιχείρησης.


Οι εργαζόμενοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και άρχισαν να χτίζουν την είσοδο. ''Θα οχυρωθούμε για να μείνει το νερό κοινωνικό αγαθό'' έλεγαν εκπρόσωποί τους, που προειδοποιούσαν για νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Ομιλία Δημήτρη Καζάκη στο Σύνταγμα

Να αποχωρήσουν από τη Βουλή οι βουλευτές της Αριστεράς


FREE photo hosting by Fih.grΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
 
 «Καλούμε τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτή της ξεχωριστά, να αποχωρήσουν από την  Βουλή της Ντροπής και να δώσουν το παρόν τους  ως απλοί πολίτες στο Σύνταγμα». Μετά την πρωινή συνεδρίαση του Συντονιστικού του ΜΑΑ,ο Αλ. Αλαβάνος, εκ μέρους του, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής από τις ημέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων του Μάη του 2010 είχε εκφράσει την άποψη ότι οι βουλευτές της αριστεράς θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη Βουλή της κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας και να πρωταγωνιστήσουν σε ένα «ανένδοτο αγώνα» για να φύγει η κυβέρνηση και να τεθεί τέλος στην ποδηγέτηση της Ελλάδας από την τρόικα». Η σκέψη μας αυτή δεν έγινε δεκτή από καμιά κοινοβουλευτική δύναμη της αριστεράς. Αντίθετα, αποδοκιμασθήκαμε. Διαπομπευθήκαμε. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας. Σήμερα, η απαξίωση από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και η πλήρης αποδόμηση της Βουλής του Μνημονίου συμπεριλαμβάνει δυστυχώς πια και την κοινοβουλευτική παρουσία της αριστεράς.